Találatok a következő kifejezésre: Hogyan barátkoztassam a (12 db)

Hogy barátkoztassam össze őket? -> (Tudom hogy hülyén hangzik ez a szó: "barátkoztassam"-->Nem kell rá a cikizés)

Van két macskám mind a kett? félperzsa! Az egyik fekete a másik tarkás szürkés mindenes! A fekete 5 éves a tarka 6 kb. mert nem tudom pontosan mivel most karácsonykor hoztuk haza ugyanis kóbor volt 3 évig! A fekete kicsi korától kezdve nálunk nevelkedett a tarka szívesen játszana a feketével, de az nem enged és egyfolytában fúj rá!( A másik nem fúj vissza!!)Szeretném ha a 2 macska "barátokként" viselkedne egymással de fogalmam sincs hogy hogyan hozzam össze!S.O.S

Legjobb válasz: Ilyen gond nekem is volt. Az állatorvos azt mondta,ha 1 hónap alatt nem szoknak össze, akkor nem is fognak... Sandy drágámat-Isten nyugasztalja:(- egyik cicával sem tudtam összebarátkoztatni. :(

Ilyen gond nekem is volt. Az állatorvos azt mondta, ha 1 hónap alatt nem szoknak össze, akkor nem is fognak... Sandy drágámat-Isten nyugasztalja:(- egyik cicával sem tudtam összebarátkoztatni. :(
A kérdező hozzászólása: Sajnálom Sandy cicát És hát az 1 hónap már jó párszor letelt! :S de azért köszi!
Foglalkozz többet a régi cicáddal akkor látni fogja hogy nem kell a helyét féltenie, ha nem is lesznek barátok de elviselik egymást.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszi!
Köszi, én is. Bárcsak hazajönne. Most lett volna 8 éves 8-án. Az én cicalányom... Én is sokat foglalkoztam a csajossal, és agresszív volt velem. Tehát, ha csak 1 háztartásban élt valamelyik kissráccal, már attól vadult. Nem is kellett látnia Õket. Már csak 1 kissrácom maradt. Sok sikert! :(

Hogyan barátkoztassam össze a kutyám egy kiscicával?

Már 3 éve van kutyánk, nőstény, nagyon szereti az egész család, és nagyon szép és jó kutya. Találtam az udvaron egy kismacskát ma, akit magára hagyott az anyja és pechemre a mi udvarunkon, és persze befogadtam, mert megsajnáltam elég soványka. Megetettem, megitattam és most becsuktam biztonságos, hogy ne essen bántódása az este. De nem tudom, hogyan szoktassam össze az állatokat, féltem a kutyám, nehogy megkarmolja a macska vagy kikaparja a szemét, nekem a kutya fontosabb. Szerintetek kísérletezzek az összeszoktatással, vagy adja oda másnak a cicát?

Legjobb válasz: szerintem próbáljátok ki ugy hogy mindkettöt porázrakötitek és ha összevesznek ajándékozd el

szerintem próbáljátok ki ugy hogy mindkettöt porázrakötitek és ha összevesznek ajándékozd el
Mi úgy szoktattuk össze a macskáinakat a kutyánkkal, hogy a macskát a kezünkbe fogtuk és óvatosan a kutya orra elé emeltük és hagytuk hagy szaglássza meg õket. (Ha nem kap oda a kutya és nem fél a macska az fél siker), ezt mi háromszor-négyszer megcsináltuk naponta egyszer. Ezután már mi nertük elengedni mert jóban voltak, de itt neked kell kitalálnod a folytatást... (Bocsi, hogy egy regény lett)
Hozzánk is jött egy cica de eszünkben sem volt visszaadni. Van egy nagyon heves, kislány kutyánk, aki miatt tartottunk a dologtól. Az elején volt egy kis kapdosás, fújás, morgás a cicó részérõl, a kutya részérõl ugrálás és rengeteg kíváncsiság, de két nap után minden rendben jó lett. Szegény macsek nagyon küzdött a kutyáim társasága ellen de nem hagytam annyiban. Mindig ott játszottam a kutyákkal ahol a cica volt. Mivel látták rajta, hogy "nincs jól" ezért békén hagyták és így megszokták egymást hipp-hopp pedig nagyon vergõdött a cicus elsõ nap. Nem adtam fel, a kutyáknak többször is hagytam hogy megszaglásszák, játszanak vele és mára már minden rendben van, semmilyen harci sérülést nem szereztek a kutyák, pedig az egyik egy palotapincsi igen nagy szemekkel.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ezeket mind kipróbálom :)

Izgága kisgyereket hogyan barátkoztassak össze a bilivel?

Kisfiam 20 hónapos, néhány hete már előre szól, ha kakilni fog. Ennek örömére vettem is bilit, de nem hajlandó megülni rajta. Félre ne értsetek, nem azt szeretném, hogy órákig üljön rajta, amíg véletlenül beletalál, hanem azt, hogy arra az 1-2 percre maradjon meg rajta, amíg elvégzi a dolgát. Hiába adok neki mesekönyvet vagy bármit a kezébe, felpattan és pucér fenékkel rohangál a lakásban. :) Egyébként is egy igazi örökmozgó, különösebben így nem lep meg a dolog, mit lehet ilyenkor tenni? Tudom, van még időnk, nem is azt várom, hogy ennyi idősen legyen szobatiszta, csak annyit, hogy amennyire képes, barátkozzunk a dologgal. Köszönöm a válaszaitokat!

Legjobb válasz: Ne legyen számodra központi kérdés a bilizés. Tedd olyan helyre ahonnan õ is elõveheti, de te ne szólj róla, meg se említsd. Azt fogja látni, hogy téged ez nem érdekel tehát nem lehet veled szórakozni, ezáltal magától megpróbálja egy idõ után.

Ne legyen számodra központi kérdés a bilizés. Tedd olyan helyre ahonnan õ is elõveheti, de te ne szólj róla, meg se említsd. Azt fogja látni, hogy téged ez nem érdekel tehát nem lehet veled szórakozni, ezáltal magától megpróbálja egy idõ után.


Kiszivom babam orrat, ordit, visszagyul a trutyi az orraban, nem szivom ki belefullad. Mit tegyek? Hogy baratkoztassam meg vele, h ne feljen tolle?

Legjobb válasz: Probaltam szajjal szivni porszivo helyett,ugyanugy sir,sot ordit,nem nyulhatok az orrahoz,nem engedi azt sem,h megtoroljem neki.Sebes nem lehet,reggel ota taknyos "csak".

A kérdező hozzászólása: Probaltam szajjal szivni porszivo helyett, ugyanugy sir, sot ordit, nem nyulhatok az orrahoz, nem engedi azt sem, h megtoroljem neki.Sebes nem lehet, reggel ota taknyos "csak".
Én csapnál állva forró víz alá tartom a kezem, és a felmelegedett, nedves ujjaimmal masszírozom a lányom orrát amíg ki nem jön a takony. Nem használunk orrszívót, mert levegõt sem vesz a lányunk egy idõ után a sírástól. Már utánozza az orrfújást, így õ is rásegít az "orrmosásnál".
Elsõ pár alkalommal nálunk is a sírásé volt a fõszerep.Aztán eszünkbe jutott hogy elõvegyük a kedvenc játékait(ezek: ló, kutya, bari, plüssök) és nekik is "kiszívtuk" az orrát úgy hogy odaadtuk a manó kezébe, aztán mondtuk, hogy magadnak is szívd az orrod aztán a kutyusnak, és így tovább.Nálunk ez vált be.És ezután már nem is volt sírás! 19 hónapos a manónk
en egy szobaban elokeszitettem a dolgokat hogy ne lassa a keszulodest:) , utanna vagy 2 szer megsuppintottuk egyutt a porszivot, erre nagy vigyorgas, aztan eggyutt mentunk kimosni a szivokat, kozben viccesen raztam az olemben magam sem tudom hogy mitol de egyszer csak jobb lett, nem sirt csak huppogott, utanna mar aztsem, magatol fekszik neki, 15 hos
Orrcsepp, vagy tengervizes orrspray, és orrszívás. Sokkal hamarabb gyógyul így. Megszeretni pedig sosem fogja, ez egy szükséges rossz, amit el kell viselni.
2, 5évesemnek is magyarázhatom, hogy jobb lesz, nem engedi, csak nagyon ritkán, de pl a nagy trutyidugó amikor megmozdul az neki """fáj""". Mai napig gyerek feje a térdem között, ülök rajta orrspray(tengervizes) kicsi üvöltés, szívás, nasivin, szabadlábra helyezés. Ilyenkor próbálok én is szelektíven hallani, és nyugtatni magunkat, hogy pillanat kész is... (az orrfújást elkezdte, azt hittem elmaradnak majd a hisztik takonykórnál, na az a dugó amikor elindul, azt nem fújja ki, mert """fáj""" ahogy kijön)
A kézi orrszívót én is próbáltam, szerintem az nem ér semmit, azzal nem lehet normálisan kiszívni. És nekem is pont ugyanúgy utálták, mint a porszívósat.
Nem tudom, ti hogyan csináljátok, de amikor az én gyerekeim voltak megfázva, akkor orrszívó elõtt Sterimar sóoldatos sprayvel befújtunk, ez feloldja a cuccot, majd az orrszívózás után gyerekeknek való orrscseppel v. orrsprayvel befújtunk, mert ez csökkenti a nyálkahártya irritációt, duzzanatot. Az orrzsívózás alatt szerintem "normális", ha ordít, de akkor is muszáj, amíg nem tudja kifújni az orrát. Már az is kellemetlen, hogy bedugnak egy izét az orrába. De ne aggódj, biztos, hogy nem fáj nekik, kipróbáltam magamon is :-)
A kérdező hozzászólása: nem mukodik, ahogy eloveszem mar ordit, en meg mar kivagyok...:(((
esetleg úgy, hogy csak a kezébe adod elõször, porszívó nélkül? talán ha játszana vele egy kicsit. összerakná, szétszedné?
A kérdező hozzászólása: nem ertem...nem erzi, hogy ezaltal neki csak jobb lesz?
A kérdező hozzászólása: 1 eves elmult, hidd el mindent bevetettunk mar a ferjemmel, amint meglatja az orrszivot, ordit, szalad el :((
a kor nálunk fontos. ha már egy éves elmúlt, akkor szívesen utánoz mindent. én kiszívom a sajátomat, apa is az övét és akkor a fiunk is engedi. vagy a plüssök orrát kell elõtte kiszívni. de sokszor az is segített, ha a kezébe adtam az orrszívót. Most 21 hónapos és szó szerint magának szívja ki az orrát. :)
Nem írtam, 2 nap múlva 16 hós.

A 10 hetes kis kutyám a teraszom feküdt ahogy húztam fel a redőnyt a kis kutya úgy megijedt, hogy az valami hihetetlen! Érhette maradandó trauma és, hogy barátkoztassam meg vele a redőnyt?

nagyon megijedt , 3 percig ugatott pedig én még ugatni se halottam , nagyon félek :( utána felhívtam a teraszra és húzogattam előtte a redőnyt lehet ,hogy csak olaj volt a tűzre ez a cselekedetem ?

Legjobb válasz: Igen valószínûleg súlyos lelki trauma érhette ilyenkor minden esetben kutyapszichológushoz kell vinni vagy ezentúl félni fogy esténként és bevizel!

Igen valószínûleg súlyos lelki trauma érhette ilyenkor minden esetben kutyapszichológushoz kell vinni vagy ezentúl félni fogy esténként és bevizel!
Maradandó károsodást a te viselkedésed okozhatott sajnos. Sokszor elfelejtjük hogy nem gyerekkel hanem kutyával van dolgunk, és elkezdjük nyugtatni. Ezzel viszont csak azt mutatjuk meg neki hogy helyes ahogy érez. Legközelebb ha ilyen szitu van ne kezd nyugtatni csak max tereld el a figyelmét, igy nem arra koncentrál ami történt, és nem marad meg az ilyedtség. Persze ez nem árt ha néha fel és le engeded a redõnyt de ne es túlzásba, legyen ez egy olyan természetes dolog mint az ajtó nyitás.
És aztán hogy reagált a redõnyhúzogatásra?
Nem lesz semmi baja, ne aggódj :) Az enyém a vizes flakontól félt elég sokáig, aztán megmutattam neki, hogy milyen jót lehet vele játszani ( kaját raktam bele, vízzel locsoltam belõle nyáron, mutattam, hogy zörög). Azóta semmi problémája nincs vele. A redõnnyel biztos, hogy nehezebb lesz, de találj ki azzal kapcsolatban valamit. Pl bekened valami finom falattal.
a hétköznapi háztartási zajokat meg kell szokni a kutyának, ilyenkor az a legjobb, ha nyugodtan teszed a dolgodat, nem kell rá felhivni a figyelmét, hogy ez most valami rendkivüli lesz. Az, hogy egy 10 hetes kiskutya megijed, nem porbléma, azt kell nézni, hogy tud kijönni belõle. ha utána rögtön kiváncsian nézeget, ugyanugy kommunikál, semmi gond. Viszont ha visitva elbujik, és képtelenség elõcsalogatni, ott nagy baj van.
Hívd magadhoz, és kapjon valami finom falatot a redõny közelében vagy tanítsd ott mellette. Egyébként megszokja, az én kutyám múltkor egy kismadártól felrohant egy emeletet a helyére:D De pl. a székhúzogatástól amennyire elõször félt, most annyira nem érdekli. Majd megszokja.

Hogyan barátkoztassam össze a kiscicámat a puli keverék kutyusommal? Nagyon torzulnak egymásra :S

Legjobb válasz: Zárd a macskát BOXBA és vidd oda a kutyát. SZIGORÚAN PÓRÁZON!!!!!! Amikor már bepörgött akkor már késõ fegyelmezni. elõtte kell. Zökentsd kin az adott lelkiállapotából. Légy határozott. érintsd meg és mond hogy css! Ezt többször ismételve. Forrás: Ceasar Millen "A csodálatos kutyadoki" címû mûsorából. National Geografhic Minden hétköznak 11-12 -ig Hétvégén 13-14 -ig. Sok sikert!

Zárd a macskát BOXBA és vidd oda a kutyát. SZIGORÚAN PÓRÁZON!!!!!! Amikor már bepörgött akkor már késõ fegyelmezni. elõtte kell. Zökentsd kin az adott lelkiállapotából. Légy határozott. érintsd meg és mond hogy css! Ezt többször ismételve. Forrás: Ceasar Millen "A csodálatos kutyadoki" címû mûsorából. National Geografhic Minden hétköznak 11-12 -ig Hétvégén 13-14 -ig. Sok sikert!
Az anyám ezt úgy csinálta, hogy megsimogatta a kutyát ás a kutya szagú kezével meg a macskát, hogy a macska na idegenkedjem a kutya szagától. Aztán ezt megcsinálta fordítva is. Késõbb hagyta õket közeledni egymáshoz, de a kutyát azonnal leintette, amint kezdett volna agresszívebben viselkedni és megnyugtatta. A macskát amint elkezdett fújni elkezdte simogatni hogy megnyugodjon és ne féljen. Ezt naponta megismételte, kb. 1 hét után már jó barátok voltak (igaz hogy a cica még nagyon fiatal volt, de a kutya meg már elég öreg). Ha esetleg több macska van, akkor mindegyik cicához külön kell szoktatni és viszont, mert a kutyák ezen a téren nem általánosítanak, a macskakergetési hajlam továbbra is megmarad náluk, de hajlandóak kivételezni az ilyen esetekben és akkor nagyon jó barátok tudnak lenni.

Hogyan barátkoztassak össze egy kiscicát a kutyáimmal?

Westijeim vannak,kett?,akik szeretik a macskákat(volt hogy találkoztunk olyan cicával aki hagyta hogy megszimatolják,nem bántották ?t,persze akik elszaladnak el?lük,azokat kergetik)

Legjobb válasz: hogy még amikor pici a cica akkor zárd be a kutyád és motasd neki utána kicsit közeleb kb 1-2 hétig mutasd neki és utána probáld meg kiengedni a kutyát és ugy (nekem be vált)

hogy még amikor pici a cica akkor zárd be a kutyád és motasd neki utána kicsit közeleb kb 1-2 hétig mutasd neki és utána probáld meg kiengedni a kutyát és ugy (nekem be vált)
Az én kutyám vérengzõ macskaüldözõ volt, aztán lett egy kiscicánk. Azért nagyon könnyû a kiscicával, mert neki még nincs igazán félelem érzete, nem menekül. Fejezd ki, hogy õ márpedig a falkátok tagja, ráadásul védett tagja, és napról napra fokozatosan hagyd õket ismerkedni.
Mindenféleképp kezd el szoktatni a kismacskát a kutyáidhoz mert ha késõn kezded 100% hogy nem fognak barátok lenni.(hidd el én már tapasztaltam ezt)Nekem is van 2 nagyon bolond kutyám a szomszédba pedig 1 kismacska.Egyszer át jött és szerencse hogy a kutyáim féltek tõle.Aztán rá jöttek hogy nem bánt ma már az én macskám és hármasban érzik magukat a legjobban:-)
A kérdező hozzászólása: Amig kicsi, nehéz, mert azt hiszi az egyik kutya h patkány és el akarja kani, de csak a kezemböl mutattam meg nekik.(viszont a fiukutya sikeres patkány és egérvadász:) )

Hogyan barátkoztassam össze 4 éves labradoromat a macskákkal?

Iszonyúan haragszik rájuk, vagy 7-et már meg is ölt. Jobb lenne ha szeretné ?ket, mert a kert olyan hogy nem tudom teljesen elválasztani a két állatot.

Legjobb válasz: Öledbe veszed a macskát és a kutyit odahívod.Leülteted,Hagyod hogy megszagolja és ha jól viselkedik,folyamatosan jutalmazd.:) Én ezt gondolom,hogy bejöhet.:) Én innen vettem: http://www.youtube.com/user/zsianz1#p/u/39/R88X9VhTBSw Az elején beszél,beszél,de a közepétõl mutatja is hohy hogy kell.:)Sok szerencsét! Fruzsi

Öledbe veszed a macskát és a kutyit odahívod.Leülteted, Hagyod hogy megszagolja és ha jól viselkedik, folyamatosan jutalmazd.:) Én ezt gondolom, hogy bejöhet.:) Én innen vettem: http://www.youtube.com/user/zsianz1#p/u/39/R88X9VhTBSw Az elején beszél, beszél, de a közepétõl mutatja is hohy hogy kell.:) Sok szerencsét! Fruzsi
Ilyen volt velünk is.Németjuhászunk nem volt képes megszokni a macskánkat.Apa megfogta a kutyát, száját befogta, a macskát pedig én fogtam.Orrukat közel toltuk egymáshoz, megszagolták egymást, ezt 2-3 napig csináltuk, és BINGÓ.(:. Szerintem neked is sikerülni fog..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ezek nálunk sajnis nem mûködnek, mert a labi a dróton keresztül is kikapja a cicát. de azért köszi.... két macska nyomorék már miatta. a hátsó lábukat kifordította.

Hogyan barátkoztassak össze egy kölyök kutyát és egy felnőtt macskát? A válaszok szóljanak a tapasztalatokról!

A kiskutya kergeti a macskát, aki fut előle, ami nekem nem jön be. békés szeretebeli kapcsolatot akarok nekik. Kérem akinek van ilyen téren tapasztalata az feltétlen írjon!

Legjobb válasz: Ott az elsõ hiba, hogy a macska fut a kutya elõl, a második pedig ott, hogy te ezt hagyod neki. Szépen ölben meg kell fogni a cicát és hagyni, hogy a kutya megszaglássza.

Ott az elsõ hiba, hogy a macska fut a kutya elõl, a második pedig ott, hogy te ezt hagyod neki. Szépen ölben meg kell fogni a cicát és hagyni, hogy a kutya megszaglássza.
Tapasztalatom szerint sehogy, és ez nem a kutyán múlik, hanem a macskán. Ha a macska fél tõle, akkor menekülni fog. Ha menekül, akkor a kiskutya játékból kergetni fogja, tehát a macska mégjobban menekül. Az elsõ kutyánkat utálta mindkét macskánk de olyan szinten, hogy inkább elköltöztek a szomszédba. Az újonnan talált kölyök macska már a kutya mellett nõtt fel, neki az új kölyök kutyával se volt semmi problémája, legfeljebb felpofozta, ha az túl durván játszott vele.
A kérdező hozzászólása: Igen, próbáltam, hidd el! De a cica az nem akarta hagyni magát, mert félt, hogy mit fog vele tenni a macska! Ekkor karmolászni, nyávogni kezdett, én meg a karmolástól csupa vér és harapás lettem. Egyébként meg elég nehéz ilyet csinálni, mert amint meglátja, hogy a kutya kergeti, õ utána.és menekülnek... én meg nem futok utánuk, mert semmi értelme, nem érem utol õket, a késõbbiekben a kutya pedig szökõs lesz, elfut elõlem... ez nem volt túl jó válasz, már bocsánat! :(
A kérdező hozzászólása: A macska nem azért fut el, mert fél, pont ellenkezõleg. Ha félne akkor szembefordulna, és bántaná, hogy mégcsak véletlen se tudják õt (a macskát) bántani... és azzal hogy fut, elmenekül, lerázza, és próbálkozik jönni késõbb..
Akkor szállítóboxba a cicával és úgy. Sehová nem fogsz haladni anélkül, hogy a kutyának esélye lenne megszagolni, megvizsgálni a macskát - így a macs se fog rájönni, hogy a kutya semmit nem akar vele csinálni, viszont ha elég ideig kergetteti magát, a kutyában beindulhat a zsákmányösztön, azzal meg már semmit nem tudsz kezdeni kiképzõ nélkül.
A kérdező hozzászólása: értem... de hát a macska tudja, hogy semmit sem akar tõle, sztem, mert nem fél... de a kutya megszagolta amikor egyszer nagyon összekarmolt a macska, amikor kézben tartottam. de a kutyámnak ez nem elég, játszani, hülyéskedni akar, fõleg h a macska ki van ivartalanítva, úgyhogy a kutyusnak nehéz dolga van! :(

Hogyan barátkoztassam össze a cicáimat?

Az új cica 8 hetes lány. Az id?sebb is lány, ivartalanított, kinti cica. Az új jövevényt is kinti cicának szántuk, pont azért, hogy a másik ne legyen egyedül. Az els? találkozásnál kb 1 méter közelségb?l fújtak egymásra, hol egyik, hol másik húzódott egyre hátrébb. Aztán mikor közelebb raktam ?ket, a nagyobb a kicsi felé kapott. Semmi barátkozási szándék sem látszott rajtuk. A kicsi most bent éjszakázik, mert féltjük ?ket egymástól. Mit tegyünk, hogy jó viszony alakuljon ki?

Legjobb válasz: Ugyanígy, ahogy leírtad, szépen, fokozatosan, sok türelemmel. Most meg kell egymást ismerniük, a nagy nyilvánvalóan félti a jogait. Tedd le a kicsit és a nagy cicát folyamatosan simogasd, dédelgesd, dicsérd. Hamarosan csak mororgni fog (haláli, amikor egy macsek morog :=) ), aztán már azt sem. Meglátod, fognak még együtt szunyókálni, egerészni :=)

Ugyanígy, ahogy leírtad, szépen, fokozatosan, sok türelemmel. Most meg kell egymást ismerniük, a nagy nyilvánvalóan félti a jogait. Tedd le a kicsit és a nagy cicát folyamatosan simogasd, dédelgesd, dicsérd. Hamarosan csak mororgni fog (haláli, amikor egy macsek morog :=) ), aztán már azt sem. Meglátod, fognak még együtt szunyókálni, egerészni :=)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!