Találatok a következő kifejezésre: Hogyan bánjak ikreimmel (1 db)

Hogyan bánjak az ikreimmel?

17 eves iker lanyaim vannak!szepek jol tanulnak,vannak fiuk is,Sokat vitatkoznak,osszevesznek minden aprosagon az utobbi idobe,kamaszok!Mikor kicsik voltak mindenbol 2 volt nem akartuk hogy osszevesszenek,most minden kulombozo meg veletlen se huznak egyforma ruhat fel!De ez az orokos vita ,ha valamire megkerem oket,mindig az a valasz mert megint en ?,es azt vagjak a fejemhez mert a masikat jobban szereted. apjuk is segit ,de 17 eves lanyok inkabb az anyahoz allnak kozelebb,nallunk baris igy van.Nekem egyformak,egyforman szeretem oket.es velemenyt kernek tapasztalatot ,meseljetek dolgokat hogy lehet ez a helyzetet orvosolni !szerintem akinek nem iker gyereke van az nem is tudja!

Legjobb válasz: Szerintem ez a tipikus testvér féltékenység.Ahol egynél több gyerek van ott mindenhol elõfordul.Az,hogy ikrek nem jelenti azt,hogy belsõleg is egyformák.Próbáld õket két kulön egyéniségnek felfogni hiszen az egyik ebben jó a másik másban és az igényeik is mások.Az a lényeg,hogy egyfomán mutasd ki a szeretetedet mert azt mindketten egyformán igénylik.

Szerintem ez a tipikus testvér féltékenység.Ahol egynél több gyerek van ott mindenhol elõfordul.Az, hogy ikrek nem jelenti azt, hogy belsõleg is egyformák.Próbáld õket két kulön egyéniségnek felfogni hiszen az egyik ebben jó a másik másban és az igényeik is mások.Az a lényeg, hogy egyfomán mutasd ki a szeretetedet mert azt mindketten egyformán igénylik.
Nekem báttyám van , de én mindig is ugy éreztem hogy õt anyám jobban szereti mint engem tesóm pedig ugyanezt érezte csak fordítva, hogy engem szeretnek jobban. Barátnõm is sokat sirt hogy az anyja jobban szereti az öccsét mint õt, mert a tesója mindent megkap amit csak akar, és nálunk tényleg igy is volt. :( nálunk pedig nekem elmagyarázta anyám hogy azért törödik jobban báttyámmal mert vele közösebb az érdeklõdésük de ez egy csöppet sem jelenti azt hogy engem kevésbé szeret. Tehát szeritnem ez a dolog mindenhol fenn áll függetlenül attól hogy ikrek! az egyetlen megoldás hogy mindkettõjükkel ugyanugy kell törödni, és ugyanannyit foglalkozni, még ha az egyikkel jobban egyhullámhosszon is vagy, mert a másik nem ezt fogja érezni csak azt hogy a másikat jobban szereted.
szia!nekem is két lányom van igaz még kicsik 1 év van köztük de mmár nálunk is megjelent "a kit szeret jobban anya apa" pedig egyformán szeretjük mindkettõt csak annyra más a természetük.egyikük nagyon akaratos a másikuk egyáltalán nem. a férjem iker és õ is mindig mondja hogy a testvérét jobban szerették. a testvére ugyanezt mondja.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

16 vagyok, nem tudok elaludni, mit tehetnék?

Normál esetben fél 12 körül szoktam lefeküdni hétköznap,evvel kipihent vagyok másnap.Teljesen jól szokott menni az elalvás,persze néha-néha előfordult hogy sokáig forgolódtam,de max havi egyszer.
Úgy egy 2 hete azt hiszem egyik vasárnap este lefeküdtem éjfélkor,és fél 2-kor is fenn voltam még..Azóta 1,fél 2 előtt nem tudok elaludni,fáradt vagyok,de már ráparázok az egész alvásra,tegnap is 1 óra olvasás után feküdtem le éjfélkor,1-kor még fenn voltam,elkezdtem idegeskedni,felment a vérnyomásom,megfájdult a fejem,bevettem egy gyógyszert ami úgy fél 2-re kiütött de ezt így nem kéne.://

Ma is 11-12-ig tervezek olvasni,közben beteszek egy relaxáló cd-t,meleg mézes tejet fogok kortyolgatni...ez így nagyon rossz,hogy max 5 órát alszok.:(

Mit tehetnék?

6

Hogyan tudom elfogadni?

Nem tudom elfogadni a koromat. Nagyon, de nagyon nehezen viselem a kötöttségeket, szabad természetű vagyok. Olyan rossz, hogy állandóan " lekislányoznak ", és nem mehetek el sehova. Hogyan tudom elfogadni?

6

Anyukák! Mit reagálnátok, ha kamasz lányotok előállna azzal, hogy van barátja? (folyt. Lent). Teljesen tanácstalan vagyok!

Sziasztok!

Magamat elég megbízható lánynak írnám le, sosem voltam problémás, még hisztis sem, de azért egészségesen néha előfordult pár ajtócsapkodás itthon :) Az általános iskolából 3 éve ballagtam. Onnan ismerek egy srácot, pár hónappal fiatalabb nálam. Sok táborban voltunk együtt, és én beleszerettem. Nyáron párszor buliztunk is, (ezek olyan bulik voltak, hogy náluk voltunk, a medencéjükben ökörködtünk, és filmet néztünk) és így egyre többször voltam vele. Anyukámnak nem meséltem róla több okból sem: Mindig piszkált azzal, de mindenki a családban, hogy miért lógok nálam fiatalabbakkal, pedig őket sokkal jobban szeretem, mint az osztálytársaimat. Szóval nem mertem egyszerűen mesélni arról, hogy szerelmes vagyok, még azt sem, hogy tetszik nekem valaki. Eléggé zárkózott vagyok az érzelmeimet tekintve amúgy is. Most ha esetleg felvetem anyukámnak, hogy találkoznék ezekkel a srácokkal, akikkel nyáron is, kiakad, hogy miért?! Miért kell nekem velük lenni?! Mert van egy kettő, akik tényleg rossz hírűek, de ők már szerencsére lemorzsolódtak rólunk. Szóval ők kiestek, már nincsenek velünk. Anyukám nem igazán bízik bennem... pedig engem eddig még arra sem tudtak rávenni, hogy a cigit kipróbáljam. Az utóbbi pár hónapban a srác, akiről meséltem sokszor elkísért engem a suliba, még az orvoshoz is, amikor nagyon beteg voltam, és megkérdezte, hogy nem-e szeretnék vele járni. Én meg eprsze igent mondtam, hát nagyon boldog is lettem tőle :) De ha megemlítem anyukámnak kiakad, hogy a srác buta, és éretlen (nem tudom miből gondolja, hogy buta, mert nem az... Nem cigizik, nincs fülbevalója, se fültágítója, se tetkója, nagyon rendes velem.) Viszont én nem akarok neki hazudni, ha elmegyek itthonról a sráccal találkozni. Félek, rosszul reagál majd, ha elmondom neki. Ti hogy reagálnátok? Amúgy nem vagyok egyke, van 2 idősebb nővérem.

11

Miért ilyen sok a mostani kamaszok közül?

A tükörben fényképezik magukat, szájat csücsörítenek, stb.. És sajnos ezt a példát követik a kisebb gyerekek is. Mert ők sem akarnak lemaradni a mostani trendről. Valamint a kisebbek mindig felnéztek a nagyobbakra, és látják, hogy a nagyobb híres, ezáltal sok barátja van, szinte már sztárolja magát a tükörben, plusz a korai teherbeesések.

Akkor a kisebbek is ezt a példát követik. Ki a felelős ezekért? Részben az anyuka: amilyen az anya, olyan a lánya, vagy a média (állandóan olyan plasztikmodelleket mutogatnak a tv-ben, ami hat a gyerekekre, plussz az énekesek: SP, Justin Beaber, Hannah Montana sorolhatnám még.) És nagyobb részben a baráti társaság is.

Hova fajul még a világ? Mi lesz a gyerekeinkből? Az elbeszélgetés sem segít, mert ők már benne vannak ebben a trendi világban.

Ha nekem gyerekem lenne, én állatvilágról szóló dokumentumfilmeken neveltetném fel, nem az olyan meséken, mint a happy tree friends és társai, ahol káromkodnak, meg ölik egymást.

17

Mit csináljak, ha piszkálnak a bajuszom miatt?

A szüleim nem engedik levágni ,már elég nagy a bajuszom.

Többen szekálnak érte főleg a lányok, mondják, hogy a többi fiú már kis legénytollnál leborotválta.

33

Mit csináljak a kamasz lányommal? Nagyon régen láttam őszintén nevetni.

15 éves lesz, mindig is kitűnt valamivel. Most ott tart, hogy leperegtek róla a kamubarátai, még nyár elején, amit én személy szerint nem is bánok, mert csak kesergett miattuk is. A nyarat szinte teljesen egyedül töltötte, próbáltuk a férjemmel rábírni, hogy kimozduljon, de csak rajzórákra járt be a tanárjához meg néha meghívta egy haverja ebédelni hozzájuk, utána már vele is ritkultak a találkozások, akkor elvittük magunkkal nyaralni a legjobb barátnőjét, ez segített kicsit.
Megkezdődött az iskola, ahol nincsenek nagyon barátai (más városba jár, csak a nyár elején elvesztett emberek járnak oda). Õszintén sajnáltam, látszott rajta, hogy le van törve, semmi kedve bemenni, néha szimulált is, párszor engedtem is neki.
Még mindig szinte csak rajzórákra járt, néha az említett barátnőjével ment moziba, vagy ahhoz a haverjához járt föl. (Tél közepe felé már azt is csak akkor, ha említettem neki, vagy én is mentem a srác anyukájához.)
Szilveszterkor meglepett, hogy elkéretődzött, el is engedtem, utána egy hétig is járkált el, koncertre, moziba, xBoxozni, aztán megint maradoztak el ezek.
Pár hete a férjem meglátta, hogy sebes a csuklója, beszéltünk vele erről, és megígérte, hogy nem fogja többé csinálni, itthon nem engedem, hogy cipőfűzőt hordjon a csuklóján, ellenőrzöm.
Egyébként nagyon okos, intelligens lány, nagyon tehetséges is, csak na, hogy is fogalmazzak...nem 'menő' mai fiatal. Nem öltözik nagy üzletekből, kilyukasztatta az orrát, szőke sáv van a hajában, tehát igényes a külsejére, sokat foglalkozik magával, nem hiszem, hogy depressziós lenne.
Anyukák, hasonszőrű fiatalok, mit tanácsoltok? Minden este beszélgetünk, elmesél nekem majd' mindent, tudok róla olyan dolgokat, amiket sok lány nem mesélne el az anyukájának, a bizalommal nincs probléma...
Köszönöm, aki elolvasta.
Egy anya.

8

Mit tehet az esetben a gyámügy, ha egy 15 éves lány és egy 22 éves férfi járnak?

lefeküdtek már . anyuka meghalt rég. apuka neveli a lányt . elvehetik a gyereket ??

10

Mit tegyek ha utálom az iskolát?

Utálok bemenni,utálom a tanárokat,utálom a sok cigányt,utálom az egész sulit. Mit tegyek? elegem van.
13/L 7.o.

7

Hogyan beszéljem meg anyámmal, hogy végre legyen már internetünk?

15 éves vagyok, és amióta elköltöztünk (kb. 6 éve) nincs bekötve az internet. Eddig kibírtam, de most nagyon már kezd zavarni, osztálytársaim sem tudják, mert nem merem nekik elmondani. (Ja és nem is csak azért kéne az internet, mert másnak is van, hanem mert már tényleg hiányolom, és zavar. Nem a pénzzel van a gond, simán ki tudnánk fizetni, de anyámat nem tudom meggyőzni. Nem lehet vele leülni beszélgetni, mert amint szóba kerül ez a téma, egyből elkezd pofákat vágni, meg se hallgat, és a vége szinte mindig veszekedés lesz. Úgy gondolja, hogy amire neki nincs szüksége az másnak se kell. Mégis hogy kérjem meg? Semmi ötletem sincs már, légyszi segítsetek!

6

Normális ha ilyeneken görcsölök? Középiskolások, nektek is megfordul ilyesmi a fejetekben?

Félek az érettségitől! Félek a továbbtanulástól! Félek a jövőtől!
Egy jó színvonalú (bár nem elit) gimnáziumba járok. Az oktatás lehetne kicsit jobb is, de összességében nincs nagy gond vele. Az osztályunk elég vegyes, van aki komolyan veszi a tanulást, van aki a szó szoros értelmében [email protected] az egészet és inkább él a mának. Én az előbbibe tartozom.
Nézegettem a felvételi követelményeket, ponthatárokat az általam kiszemelt szakokra. Hát a sírás kerülgetett. félreértés ne essék tudom, hogy tanulni kell, hogy bekerüljek a felsőoktatásba de mégis kétségek gyötörnek. Nem tudom, hogy egyáltalán le tudok e érettségizni, nyelvvizsgázni. Egy diplomát megszerezni meg.... Most kezdek rájönni mennyire siralmas a helyzetem. Soha nem érem el a céljaimat...
Van valaki velem hasonló helyzetben?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!