Találatok a következő kifejezésre: Hogyan altassam a (64 db)

Hogyan altassam a 2, 5 hetes babámat? Elég sokat bukik. Háton altassam vagy az oldalán, esetleg hason?

Legjobb válasz: Támaszd ki a hátát összecsavart pelenkával vagy pléddel,és oldalt fektesd.Nekem is nagyon sokat bukott,és így nem ment neki félre,meg nem folyt vissza

Támaszd ki a hátát összecsavart pelenkával vagy pléddel, és oldalt fektesd.Nekem is nagyon sokat bukott, és így nem ment neki félre, meg nem folyt vissza
Csak mondom hogy a korházban is oldalt fektetik a gyerekeket, meg a védõnõ is azt ondta hogy h lehet oldalt legyen.Na meg nagyon sok ismerõsöm is.Elsõ vagyok 1.5 éves gyerek édesanyja. nem hisze hogy baja lenne tõle.Aki lepontozott annak azt üzenem hogy nézzen utánna.
Szia! Nálunk Szlovákián is oldalra teszik a babát, ha nem volt bufi vagy, ha sokat bukik, de nálunk pólyában fekszenek a babák és úgy tették oldalra, neki volt támasztva a kiságynak a pólya így a baba elvileg jobb testhelyzetben, de oldalt fekudt. Nekem így aludt a fiam sokáig. És semmi gond nincs.
Én azt hallottam, hogy a babák csípõjének nem tesz jót a rendszeres oldalt fektetés. Én hason altatom mindig a kisfiamat, kb egy hónapos kora óta. Azelõtt nem mertem, mert a védõnõ óva intett, a hirtelen bölcsõhalál miatt. De akkor is mindig szépen oldalra fordította a fejét, és egy szobában voltunk. Ma már külön szobában van és hason alszik. Most két hónapos.
Én is oldalt fektetem, miután evett, mert ált. kijön belõle egy kicsi, és így a szája szélén ki tud folyni, a feje alatt van textilpelus.
Az oldalán semmiképp!!! Tönkremegy a gerince és a csípõje is. Ez a legrosszabb, amit tehetsz vele!! Altathatod hanyatt is, a fejét fordítsd oldalra, de az én lányom pl hamar átfordította a fejét, de mindig szépen oldalt volt neki. Altathatod hason is, nem kell félni attól sem, lányom 4 hetes kora óta csak így alszik:-)

Hogy altassam a 8 hónapos fiamat?

Most tanult meg mászni, állni, és ha berakom a kiságyba, rögtön feláll, persze leülni még nem tud, úgyh ordít... Elsimogatni nem engedi magát. A probléma az, h egy szobában van a N?vérével, akinek reggel korán kell kelnie...Õt anno mindig cicin altattam, de a fiam nem alszik el rajta. Van valami tanácsotok az altatáshoz??

Legjobb válasz: Nekem is ketteském ilyen. 7 hós. még nem tud állni, de ö sem engedi magát rendesen elaltatni, csak ha már nagyon fáradt. akkor is álló helyzetben ringatom, elfektetni nem engedi magát. habár ö azért az ágyban is bealszik ha már nagyon nyügi. meglepö mert egyeskét én is sokáig altattam, kézben ringattam, majd 9 hósan ö akart ágyba feküdni, és onnatól egyedül aludt el. ne vidd be addig a szobába míg nem elég álmos. hagyad még egy félórát játszani.

Nekem is ketteském ilyen. 7 hós. még nem tud állni, de ö sem engedi magát rendesen elaltatni, csak ha már nagyon fáradt. akkor is álló helyzetben ringatom, elfektetni nem engedi magát. habár ö azért az ágyban is bealszik ha már nagyon nyügi. meglepö mert egyeskét én is sokáig altattam, kézben ringattam, majd 9 hósan ö akart ágyba feküdni, és onnatól egyedül aludt el. ne vidd be addig a szobába míg nem elég álmos. hagyad még egy félórát játszani.
Én folyamatosan hasra tettem, amíg el nem aludt. Nem volt egyszerû...
nálunk is ez a helyzet, most már 1 éves, de még mindig állva ringatom.. hát nem egyszerû, mert 14 kg lesz lassan...

Fülbelövés után hogy altassam a babát?

Ma megyek fületlyukasztani az 5 hónapos kislányomnak. Állandóan hason alszik, mi lesz vele este? Hogy fog a fülére feküdni? Ti hogy csináltátok?

Legjobb válasz: Szia! Az én lányomnak 3 és fél hónaposan lövettük ki a fülét! Nagyon sírt(kmészülj fel), de pár oerc alatt megnyugodott, és észre sem vette, hogy a fülébe van... Nem lesz gond!

Szia! Az én lányomnak 3 és fél hónaposan lövettük ki a fülét! Nagyon sírt(kmészülj fel), de pár oerc alatt megnyugodott, és észre sem vette, hogy a fülébe van... Nem lesz gond!
Én is paráztam, de nem volt semmi gond. Nem fájt már este a fülecskéje, kenni kellett egy kenõccsel, amit kaptunk, attól szépen gyógyult. Ha azt látod, hogy kellemetlen neki akkor legfeljebb a hátára fordítod, de szerintem semmi baj sem lesz.
Sziasztok! Mi olyan fülbevalót kaptunk ami pillangós végû így egyáltalán nem érintkezik a fejével, fülével, nem tudja megszúrni a vég mert nem ér hozzá. Ha ilyen fülit akartok ezen a számon tudjátok õket elérni:06705979740 vagy írjatok nekem privit és segítek Nektek. Mi 6 hetesen szántuk rá magunkat.


Hogyan altassan a babám ezek után?

A babám eddig sehol nem tudott egyedül elaludni, egy hete viszont azt vettük észre, hogy ha ott van velünk a nagyszobában, a tv zúg, és mi is ott jövünk-megyünk, egyszer csak elalszik, annyit kell csinálnom, amikor el kezd nyöszörögni, hogy a cumit visszateszem a szájába, és alszik is. Ezt szeretnénk átültetni az ágyban való elalvásra, de nem tudjuk, hogy hogyan fogjunk hozzá, mert ezek szerint képes egyedül elaludni, csak nem az ágyban. Milyen lépcsõfokokon keresztül tudnánk ezt megcsinálni? Próbáltuk, hogy betettük az ágyba, hogy elalszik, de csak sírt, és annyira sírt már, hogy kihányta a vacsorát, szval ez nem jó ötlet.

Legjobb válasz: Az én fiam 9hónapos lesz, nekünk idõszakok voltak, amikor nagyon nehezen ment az elalvás! Én az ágya mellé feküdtem és betettem a kezem, simogattam. Nálunk ez èjszaka is be szokott jönni, amikor nagyon nem akar visszafeküdni. Persze vannak napok (fogzáskor), amikor minden reménytelen! Ringatom, ciciztetem, simogatom és 1óra míg elalszik. Azt tudom javasolni, amit nekem javasolt a gyermekorvos, hogy feküdj mellé, tegyél az ágya mellé egy matracot magadnak és maradjon is ott az elsõ éjszakára, ha felkel lásson és tudja, hogy biztonságban van. Második nap én hajnalban bementem a saját ágyamba. Minden nap rövidítettem valamennyivel. Lehet, hogy nálatok hosszabb idõre lesz szükség. Mostanra nem fekszem oda, csak ha éjjel valami miatt nagy sírás van. Ez 2-3hetente 1x fordul elõ. Nem lesz könnyû, de kitartás!

Az én fiam 9hónapos lesz, nekünk idõszakok voltak, amikor nagyon nehezen ment az elalvás! Én az ágya mellé feküdtem és betettem a kezem, simogattam. Nálunk ez èjszaka is be szokott jönni, amikor nagyon nem akar visszafeküdni. Persze vannak napok (fogzáskor), amikor minden reménytelen! Ringatom, ciciztetem, simogatom és 1óra míg elalszik. Azt tudom javasolni, amit nekem javasolt a gyermekorvos, hogy feküdj mellé, tegyél az ágya mellé egy matracot magadnak és maradjon is ott az elsõ éjszakára, ha felkel lásson és tudja, hogy biztonságban van. Második nap én hajnalban bementem a saját ágyamba. Minden nap rövidítettem valamennyivel. Lehet, hogy nálatok hosszabb idõre lesz szükség. Mostanra nem fekszem oda, csak ha éjjel valami miatt nagy sírás van. Ez 2-3hetente 1x fordul elõ. Nem lesz könnyû, de kitartás!
Még annyi, hogy a sírni hagyás nálunk sem jött be, kihányt mindent! Sírni semmiképp se hagyd, mert elveszíti a bizalmát benned. Nem azt mondom, hogy ha kijössz és elkezd nyüglõdni, akkor rohanj vissza, várhatsz egy picit, hátha megnyugszik magától és elalszik, de ha rákezd akkor mindenképp nyugtasd meg.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Próbálj mellé feküdni, simogasd a talpát, tenyerét, közben halkan énekelj, dünnyögj, mondókázz! Aztán imitáld te is az alvást, szuszogj mélyeket - s ebben a monoton, megszokott helyzetben egyre hamarabb alszik el. Szerintem nem jó hozzászoktatni ahhoz, hogy a nappali zajaiban aludjon el, ha van csendes szobája is. Kezdetben idõigényes, hogy te is lefeküdj mellé, vagy ott ülj a kiságy mellett, fogd a kezét, de késõbb megtérül, hogy rövid idõn belül el tudod altatni. Aztán kilopózol, nem kell átcipelni az ágyába. Mi kb ilyen korban dobtuk ki a kiságyat, vettünk egy 10 cm vastag szivacsot, azon aludt, nem érezte magát bezárva, ha felébredt, ki tudott totyogni akadály nélkül, s mellé tudtunk feküdni altatáskor, s nem volt baj, ha véletlenül legurult, bár körbe bástyáztuk ezzel-azzal. Persze nem jól fûtött lakásban ezt nehezebb megoldani. Meg nem sötétben altattunk, valami pici, derengõ világítás volt. Most már 5 éves, és délben ugyanilyen módszerrel könnyû elaltatni. 10 perc, és már lopózhatok is ki.
Ja, és az a 10 perc énekelgetés, mesélgetés, mondókázás lelkileg is nagyon jót tesz neki. Szinte várja a lefekvéseket:)

Hogy altassam a 6 hetes babámat? Amint a saját ágyába kerül, felébred és elkezd reklamálni.

Képes akár fél órát reklamálni mire elkezd sírni. De nem alszik el. Próbálom úgy, hogy ott szoptatom utoljára és büfi után akár fent van, akár elaludt már, letezem. Erre 5 perc múlva felébred. Akkor símogatom a pociját és van, hogy csendben énekelgetek, dúdolok, vagy csak csöndben ülök. De ? csak nyög, reklamál, ugrándozik, ficereg.

Legjobb válasz: Ne maradj az ágya mellett,és jobb,ha nem lát benneteket és ne foglalkozz vele,mert akkor szórakoztatod,ami tetszik neki.Valószínûleg túl kiváncsi,és azért nem akar aludni.Ha végképp nem alszik,akkor hagyd valameddig a kosijában aludni.Valamiért ott jobban érzi magát,

Ne maradj az ágya mellett, és jobb, ha nem lát benneteket és ne foglalkozz vele, mert akkor szórakoztatod, ami tetszik neki.Valószínûleg túl kiváncsi, és azért nem akar aludni.Ha végképp nem alszik, akkor hagyd valameddig a kosijában aludni.Valamiért ott jobban érzi magát,
Nekem is hasfajos a kislanyom.O ugyanezt csinalta.Csak riszalta magat hason.Jart keze laba stb.Volt hogy nagyon sirt a hasa miadt es csak a babakocsiba nyugodott meg es aludt el.Engem is nagyon kiakasztott.Es mar olyankor is ezt csinalta ha nem fajt a hasa es mar egesz nap csak a babakocsiban aludt.en ezt megelegeltem mert megsem lehetett mozgulni!Igy 1-szer 1-szer megprobaltam azt hogy kifarasztottam amikor nem a hasa fajt.Nem hagytam vissza aludni kaja utan.Beszelgettem hozza, hagytam hanyadt nezelodni, nezegette a jatekait aztan elkezdett sirni hogy almos.De mar csak akkor forditottam a hasara ha elegge sirt.Hasra tettem bekapta a cumit es ennyi volt.aztan egyre suroben csinaltam.Mara mar a kisagyban alszik 100%-an.Kaja utan van hogy 1 orat is font van aztan elfarad hasra teszem es alszik is.Aldom magam hogy nem hagytam ra hogy hagy aludjon a babakocsiba.Nehez lett volna leszoktatni rola.Ha nagyon sir tedd be de ha csak nyafog vagy ilyasmi probald nagyon kifarasztani kicsit hagy sirjon tedd le aludni es hagyd ott.Ha esetleg cumizik mint mi en ha kellett bementem 20-szor odaadni a cumijat de jottem is ki.Hidd el par nap/het es megszokja.Neki is jobb es nektek is.Muszaj neked okosabbnak lenni!Nagyon okosak a babak!!!!Az en lanyom is 10 hetes de mar most nagyon rafkos es ha olyan lennek sok mindent elerne nallam!De nem hagyom ra a dolgokat es igy megtanulja hogy van egy rendszer, mit lehet es mit nem.Nagyon imadom a lanyom a legjobbat akarom neki de neha muszaj ilyen dolgokhoz fojamodni!Remelem erted amit irni akartam!
Lehet, azért is érzi jobban magát a babakocsiban, mert az szûkebb és nagyobb biztonságban érzi magát. Próbáld a kiságyában vagy bebugyolálni, vagy kipárnázni. Az anyaméhben hozzászoktak, h. körbe vannak véve, ezért sok baba idekint is igényli, h. vmilyen módon ki legyen párnázva. Az esti szopi után leteszem és van, h. még 1-1, 5 órát is fent van, ilyenkor elvan magában, és amikor elfárad, ezt jelzi és akkor cumit a szájába adom és alszik. De ha kiköpi és felnyög, felsír, akkor cumi ismét be és kijövök a szobájából. De ilyenkor már nem beszélünk hozzá.
Szia, Nekünk az vált be, hogy a kicsi a plédecskéjébe be van tekerve, és a szemecskéjét lecsukom, egyszerüen úgy simogatom, hogy a szeme elõtt, picit hozzáérve- ahogy a halottaknak húzzák le a szemét, tudom morbid- simogatom, és a pár ilyen után úgy alszik, mint akit lecsaptak. A fürdés elõtt eszik, fürdés után kap maszírozást még.
Ezek tokjo tanacsok. Az en kisfiam detto ugyanilyen, 7hetes. Eves utan legtobbszor faj a hasa, de mar mashogy sir, sokkal enyhebben. De sajnos van ugy hogy 2-3 orakat nem alszik, vagy csak max 10 percig es ujra felriad valamitol, pedig csend van stb. Ma este mar nem hagytam, csak letettem hasra meg nyoszorgott, mozgolodott, de hagytam es lass csodat elaludt magatol. Sok sikert mindannyionknak! ciao

Hogyan altassam a 2 hónapos kislányomat?

Sajnos nagyon nehezen tudom elaltatni, ha elalszik a kezemben, és leteszem, vagy még akkor, vagy pár perc után felébred, és sír! És akkor kezd?dik az egész elölr?l. Néha szopizik egy kicsit, aztán picit nézel?dik, de az egész napom abból áll, hogy etetem, ringatom, altatom, és újra az egészet elölr?l! Szinte alig alszik így valamit, de közben látom rajta, hogy nagyon fáradt.

Legjobb válasz: Nekünk a mózeskosár volt a menõ. na meg a babakocsi. Én sokszor ha már semmi nem volt jó, otthon is abban altattam, és imádta. Kb. 8 hós koráig, akkor unta meg. Mi kertesházban lakunk, és egy nap kétszer kiraktam a levegõre aludni. Nem tologattam, csak amíg elalszik. Biztos ehhez is hozzászokik, hogy végig rázod a "seggét".

Nekünk a mózeskosár volt a menõ. na meg a babakocsi. Én sokszor ha már semmi nem volt jó, otthon is abban altattam, és imádta. Kb. 8 hós koráig, akkor unta meg. Mi kertesházban lakunk, és egy nap kétszer kiraktam a levegõre aludni. Nem tologattam, csak amíg elalszik. Biztos ehhez is hozzászokik, hogy végig rázod a "seggét".
Nálunk ugyanez van: nappal nem alszik, és ugyanúgy 2 hós a kislányom. Ja, és ugyanúgy kiköpi a cumit, pedig az nagy segítség lenne, hiszen cicin mindig elalszik. Utánaolvastam a neten, többemberes babának hívják ezeket a babókat, mert gyakorlatilag állandóan kézben kell, hogy legyenek (nálunk konkrétan vállon). Nincs esetleg segítséged? Nekem hetente 2-3x eljön anyukám, és akkor utol tudom érni magam a háztartásban. Amúgy nekem is az egész napom úgy telik, mint neked. Remélem, kinövi.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
nálunk ugyan ez volt nappal alig aludt és egész nap ordított a fáradságtól.a cumit próbáltad?sajnos vagyis hála isten nálunk ez magától rendezõdött, én elõször a hasam altattam félig ülõ pózba, megvártam amíg jó mélyen elalszik és betettem a kiságyba, mindig felébredt de hamar a cumit nyomtam a szájába és kijöttem a szobából, aztán amikor a hanyatt póz már nem vált be, álltam a hasam felé fordítottam vízszintes testhelyzetbe, szintén cumi a szájába és úgy ringattam, beájult és szintén be a kiságyba.most már máshol nem is alszik el, csak a kiságyába és egyedül.ja és néha megkínáltam pici teával amit nagyon gyengére csináltam, végülis nem tudom segített-e a tea de egy keveset mindig elfogadott belõle, de mi tápszeresek vagyunk
A kérdező hozzászólása: Sajnos a cumit nem fogadja el...
Nálunk is ilyen gondok vannak, de mostmár eljutottunk oda, hogy épp csak elbóbiskol a karomban és már teszem is le. Mocorog egy kicsit, nézelõdik, aztán elalszik magától. Most 3 hós. Nekem az vált be, hogy ringattam egy kicsit, de nem vártam meg, mig teljesen elalszik, épphogy csak lecsukódott a kis szeme, letettem. Persze elõször nagyon nem tetszett neki a dolog, nagyon sokszor meg kellett ezt ismételni, mire végre rájött, hogy aludni kell. A lényege a módszernek, hogy ne hagyd magadon elaludni, tedd le, mikor látod, hogy bóbiskol. Fel fog kelni, reklamálni fog, akkor vedd fel, ringasd a karodban egy kicsit, majd újra tedd le. Küzdeni kell vele, de megéri! Sok sikert!
nekem is két hónapos a kislányom, és szintén rossz alvó. Volt egy idõszaka mikor szinte semmit nem aludt napközben. Nekünk a hinta sokat segített, most is épp alszik benne :) elemes, magátol hintázik, tudok zenét játszani rajta, forognak a feje fölött az állatkák. kellett egy hét mire rájött hogy ez tök jó, most már élvezi, és tud benne aludni. a cumit elõször nekem sem fogta el, aztán vettem más anyagból, más formáju cumit, azt meg imádja azóta is. esetleg probáld meg te is, a cumi tényleg nyugtatja. A hason altatás nekünk is bevált, mikor éjjel visszarakom, akkor is hasra teszem egybõl, mert úgy nyugodtabban alszik. ( mi kelünk három óránként éjjel), de hason van hogy 4 órát elalszik. lehet furcsán hangzik de az enyém még a porszívó hangjára, hajszárító hangjára is képes egy perc alatt elaludni. csak ebben az a rossz, ha hamar kikapcsolom, felébred a csendre. sok sikert

Hogy altassam a bébit, ha esik az eső? Csak ugy alszik el, ha megy a babakocsi és a kistesója mellette jön!

Legjobb válasz: esõvédõ? http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.neobaby.hu/kep..

A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek.Este kiságyban alszik el van neki egy zenélõje, arra alszik, de ha napközben is ez szöl nehogy összzavarja, vagy nem fogja?Esõvédõ nem vált be a tesónál, mert nagyon hangosan koppan az esõcsepp rajta:(, de végülis lehet hogy õt nem zavarná?Ara én is kivi lennék, hogy mi ebben a vicces?Örülj egyedül akkor, mert nemhinném hogy ez olyan vicces dolog, mikor ..á mindegy, ilyenekre nem pocsékolom az estémet, jó éjt mindenkinek.
Kb 3éve vagyok itt válaszolgató, de most elõször olyan szinten jót röhögtem ezen a kérdésen :DDD ilyennel még nem is találkoztam, ez nagyon vicces! :DDD
Próbáld átszoktatni másfajta elalvási módra. Ringatás, vagy magad mellé veszed simogatod, vagy beteszed a kiságyba és fogod a kezét vagy ami neked neki szimpatikus
gyorsan csinálj vmi mást! nagyon hozzászokik és magadnak okozol problémát. Kézben ringatva, vagy melléfekve, nekem sincs más ötletem
pedig gyakori probléma :) az enyémis imád babakocsiban aludni. :) )) gyorsan ágybarakni, pár nap kemény lesz, de simogasd, énekelj neki, beszélj hozzá és ne vedd fel. így megszokja az új rendet. (persze ha nagy a balhé 1-1puszi belefér, de mindig atározottan tedd vissza ha megnyugodott) a babakocsi legyen a séta alatti szunyókálás helye!
úgy altasd, ahogy éjszakára szoktad. Nem hiszem, hgy fürdés után belerakod a babakocsiba és tologatod, hogy elaludjon!!! Ha igen, akkor nagy bajban vagy. Akkor gyorsan keress más módot.
Én teljesen megértelek.13 hónapos a fiam, s mindkét napközbeni alvása a babakocsiban történik.Csakhogy van egy teraszunk, ahol el tudom tologatni szakadó esõben is.Csepergõben viszem!Most vettem esõpelerint magamnak, õ már elörökölte a nõvéréjét, úgyhogy esõben is megyünk.Én nem tudtam átszokatni kiságyhoz.Este a cicin alszik el...ha megébred akkor vissza tudom ringatni, de nappal ez nem mûködik.A nagylányom akkor hagyta ezt el, amikor már másfél lehetett.Néha 1 órán át olvastam a mesét.Én bevállaltam ezt így.Nem szeretem , ha sír.
14.00ás válaszoló! Miért olyan vicces ez?Megosztanád velünk?

Panelben lakunk és alattunk felújítás lesz 2 hétig, hogy altassam a kisfiam (2 éves)? Ti hogy oldanátok meg?

Nincs nagyszül? a közelben,azt sem kiszámítható mikor fúrnak vagy mikor nem...

Legjobb válasz: 2 hét nem olyan sok. Nálunk vagy 1 évig csinálták a házfelújítást (panelprogram) 2 éve, most meg egész nyáron át az ablakokat cserélik.... Persze nem irigyellek, de ki fogjátok bírni azt a 2 hetet, tartsd magadat a napirendhez, aztán majd meglátod, hogy viseli a fiad. Lehet, nem is fogja érdekelni. Az egyik gyerekemet abszolút nem érdekli, ha fúrnak, a másikat igen, olyan gyorsan odafekszem mellé és akkor tovább tud aludni. Szóval ne problémázz elõre, majd megoldod, ha már tényleg ott lesznek és tényleg fúrnak. A felújítás nem feltétlen jár egész napos zajjal, pl tapéta parketta festés, ezek csendes tevékenységek, igazából csak a bontás és a csempevágás hangos (de az sem vészes). Minden rendben lesz!!!!

2 hét nem olyan sok. Nálunk vagy 1 évig csinálták a házfelújítást (panelprogram) 2 éve, most meg egész nyáron át az ablakokat cserélik.... Persze nem irigyellek, de ki fogjátok bírni azt a 2 hetet, tartsd magadat a napirendhez, aztán majd meglátod, hogy viseli a fiad. Lehet, nem is fogja érdekelni. Az egyik gyerekemet abszolút nem érdekli, ha fúrnak, a másikat igen, olyan gyorsan odafekszem mellé és akkor tovább tud aludni. Szóval ne problémázz elõre, majd megoldod, ha már tényleg ott lesznek és tényleg fúrnak. A felújítás nem feltétlen jár egész napos zajjal, pl tapéta parketta festés, ezek csendes tevékenységek, igazából csak a bontás és a csempevágás hangos (de az sem vészes). Minden rendben lesz!!!!
Nálunk is volt, mi megbeszéltük a munkásokkal, hogy a kicsik alvásidejében tartsanak ebédszünetet, legalább 1, 5 órát, sose volt gond, mindig betartották (sok baba van a házban). Esetleg te is megbeszélheted velük.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem a hölgyet aki ideköltözik hogy tudná-e hanyagolni a felújítást vagy csak csendesebb munkát végezni 1-2 órát alvásidõben és azt mondta nem mert a házirend szerint este6-ig végeznie kell ezért egész nap nyomni fogja. Remélem nem lesz semmi gond:)
Minden rendben lesz, ne aggódj. Épp mindkét gyerekem békésen alszik, pedig konkrétan az ajtónk elõtt fúrnak és kalapálnak (pont a szomszéd lakás ablakait cserélik, de a folyosón végzik az elõ-és utómunkálatokat). Ráadásul még ordibálnak is a munkások... Elsõ voltam :)

Hogy altassuk a kistesót?

A kicsi 6 hónapos, a nagy 4 éves. Kezdetektől velem alszik a francia ágyon a kicsi a hálóban, sokszor kel és a pár hetes próbálkozásunk,hogy legalább kiságyban aludjon a hálóban nem jött össze. annyiszor kelt, hogy nem bírtuk szusszal. A mai napig sokszor kel, 2szer eszik,de sokszor nehezen alszik vissza, a cumit kb 100szor rakom vissza egy éjjel. A nagytesóval nem lehet egy szobában, mert felkeltik egymást. Mit tegyek? Ez így nagyon rossz. Nappal a kiságyában alszik a gyerekszobában.

Legjobb válasz: Csak azt tudom írni, nekünk mi vált be. Próbálkoztunk a közös szobával, de a kicsi zavarta a nagyot, így bekerült hozzánk. Elõször velem egy ágyban aludt, aztán gondoltam egy nagyot, és leszereltük a kiságy oldalrácsát, hozzátoltuk a franciaágyhoz, és így, oldalkocsi-üzemmódban alszik a pici a saját ágyában, de közvetlenül mellettem. Éjjel sírnia sem kell, felébredek arra, hogy mocorog, megetetem úgy, hogy õt meg sem kell moccantani, csak mellé húzódom, és alszunk tovább. Szóval õ fel sem ébred igazából, és bevallom, sokszor én sem... Vagyis nekem olyan, mintha egész éjjel aludnék. A nappali alvás ugyanígy mûködik, vagy inkább babakocsiban tologatva, mert a nagytesó nagyon zavarja, viszont azt meg nem tudom kiküszöbölni. Nem tudom, segítettem-e. Ja, és mindez úgy valósult meg nálunk, hogy mindig ellene voltam a babával együttalvásnak... :)

Csak azt tudom írni, nekünk mi vált be. Próbálkoztunk a közös szobával, de a kicsi zavarta a nagyot, így bekerült hozzánk. Elõször velem egy ágyban aludt, aztán gondoltam egy nagyot, és leszereltük a kiságy oldalrácsát, hozzátoltuk a franciaágyhoz, és így, oldalkocsi-üzemmódban alszik a pici a saját ágyában, de közvetlenül mellettem. Éjjel sírnia sem kell, felébredek arra, hogy mocorog, megetetem úgy, hogy õt meg sem kell moccantani, csak mellé húzódom, és alszunk tovább. Szóval õ fel sem ébred igazából, és bevallom, sokszor én sem... Vagyis nekem olyan, mintha egész éjjel aludnék. A nappali alvás ugyanígy mûködik, vagy inkább babakocsiban tologatva, mert a nagytesó nagyon zavarja, viszont azt meg nem tudom kiküszöbölni. Nem tudom, segítettem-e. Ja, és mindez úgy valósult meg nálunk, hogy mindig ellene voltam a babával együttalvásnak... :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbáljuk, mert ez így nem jó.
nálunk pedig a kókuszmatrac van letéve a földre a mi ágyunk mellé úgy, hogy az ágyrácsot a matrac alá tettük. azóta szinte átalussza az éjszakát és én sem félek attól, hogy legurul.
Szia! Nálunk is így volt ez aztán mikor kisebbik lányom 6, 5 hónapos meguntam azt , hogy már ilyen viszonylag nagy baba és még mindig velem alszik. Én oda raktam a kiságyába a tesó mellé aki ekkor 5 éves volt . És a kicsi azóta alszik ott és nem sír annyit mint mikor mellettem volt, de amikor fel is sír a nagyot soha sem ébreszti fel , mert azt mondják, hogy õk már ilyenkor is nagyon mélyen alszik , így nem ébred fel rá soha. Ha pedig igen megnyugtatom , hogy csak felsírt a húgod nyugodtan aludj csak tovább és adok egy puszit neki és megvárom míg vissza alszik és utána megyek a kicsihez ennyi ...

Esténként hogyan altassam el a barátom?

Telefonon szoktunk beszélgetni esténként,és egyiknap ? "altat" el, másik nap meg én ?t. és ötletek kellenének..hogy mit mondja neki (most nem pl. mesére gondolok)..

Legjobb válasz: "-én szeretlek jobban.. -nem,én.."

"-én szeretlek jobban.. -nem, én.."


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!