Találatok a következő kifejezésre: Hogyan alakulhat egy (13 db)

Hogyan alakulhat ki egy emberben a saját neméhez való vonzódás? Mire vezethető vissza?

Én heteroszexuális vagyok. Most a melegfelvonulás kapcsán gondolkoztam el ezen a kérdésen.

Legjobb válasz: Van egy olyan elmélet, hogy ennek a jelenségnek a természet azon mechanizmusához van köze, ami biztosítja hogy egyik nem se tengjen túl a populációban. Vagyis ha túl sok a férfi, akkor a magzatot nõi irányba befolyásolja. De ez nem mindig jelent nemváltást, van amikor homoszexualitás alakul ki. Valahogy így magyarázta ki Árpi. A felvonulásnak ehhez nem sok köze van, az intolerancia ezzel csak gerjeszthetõ szerintem, senkinek nem lehet megparancsolni hogy toleráns legyen. Tehát, ha egy munkahelyen kiderül valakirõl, akkor ezért ugyan nem rúghatják ki, de nyilván szivatni fogják, stb. Ha perel, akkor meg ember nem fog/mer szóba állni vele többet. Nincs erre törvényes megoldás, szerintem aki ilyen annak vagy el kellene kerülnie az intoleráns embereket, vagy ha muszály együtt lenni velük, akkor magánban beszélgetni. Akkor nem olyan nagy hecc buzizni, ha nem hallja senki. Mert az ember nagyobb tömegben csordalény,stb. Én asszem ezt tenném ha homokos lennék, de nem vagyok úgyhogy bakfitty.

Van egy olyan elmélet, hogy ennek a jelenségnek a természet azon mechanizmusához van köze, ami biztosítja hogy egyik nem se tengjen túl a populációban. Vagyis ha túl sok a férfi, akkor a magzatot nõi irányba befolyásolja. De ez nem mindig jelent nemváltást, van amikor homoszexualitás alakul ki. Valahogy így magyarázta ki Árpi. A felvonulásnak ehhez nem sok köze van, az intolerancia ezzel csak gerjeszthetõ szerintem, senkinek nem lehet megparancsolni hogy toleráns legyen. Tehát, ha egy munkahelyen kiderül valakirõl, akkor ezért ugyan nem rúghatják ki, de nyilván szivatni fogják, stb. Ha perel, akkor meg ember nem fog/mer szóba állni vele többet. Nincs erre törvényes megoldás, szerintem aki ilyen annak vagy el kellene kerülnie az intoleráns embereket, vagy ha muszály együtt lenni velük, akkor magánban beszélgetni. Akkor nem olyan nagy hecc buzizni, ha nem hallja senki. Mert az ember nagyobb tömegben csordalény, stb. Én asszem ezt tenném ha homokos lennék, de nem vagyok úgyhogy bakfitty.
jelenlegi kutatások szerint genetikailag hajlamosított, de sok függ a környezetétõl is. Nem abból a szempontból, hogy a saját neméhez vonzódik-e vagy sem, hanem abból, hogy ezt bevallja-e maga és a környezete elött, vagy esetleg elfojtja és úgy éli le az életét, hogy olyan valakinek próbál látszani maga és a többiek elött, aki valójában nem õ. Abból a szempontból is fontos a környezet, hogy milyen viselkedési normákat vesz fel. Nem minden homoszexuális férfi nõies és fordítva sem igaz. Nem mondom, hogy nincsenek szereotip meleg frérfiak (nõies, nyafogos stb.) de nem annyira jellemzõ, mint gondoljuk. És nem, attól, hogy genetikus, nem feltétlenül betegség, csak kb. annyira, mint a szõke, vagy a fekete haj.
1. válaszolónak: az a viselkedést befolyásolja, nem azt, hogy melyik nemhez vonzódik. 2. az elsõ változat az nem homoszexualitást okoz. Hanem nemi identitászavart. Egyszerûen fogalmazva, a saját fizikai neme nem egyezik a "lelki" nemével. Ilyen esetben igazából nem beszélhetünk homoszexualitásról, hiszen csak a fizikai nemével egyezõ nemhez vonzódik. Ez egy külön kategória. (ha nõnek érzi magát és pasihoz vonzódik, akkor nem homoszexuális, még akkor sem, ha felületes szemlélõ mást gondol) a második rész meg megegyzik az elsõ válaszolóval, nem a vonzalmat, hanem a viselkedést szabályozza. 3. válaszolónak: na ez a hülyeség. 4. válaszolónak: ja, ez én voltam :)
Akkor kedves 4. ugyan magyarázd már le nekünk h mit is jelent valójában!
mit értesz azon, hogy természetes? mert a természetben számtalan példája van. a mi nem természetes a hûség meg a párkapcsolat (még azoknál az állatoknál is, akik életre választanak párt, a genetikai kutatások megmutatták, hogy az utódoknak nagy része nem az "apáé")
PL, hogy mondjuk a szülõk elválta a fiú gyerek pedig az anyjával élt, tini korában vagy késõbb, nem látott túl sok férfias dolgot...xntem...De kiváncsi vagyok a többiek véleményére.
Hirtelenjében nem találtam meg a cikket, de az szerint egy bizonyos hormon tehet róla, mikor is a magzat fejlõdésekor, az túl teng az anyaméhben. De véleményen szerint a környezet is nagyban hozzá járul, pl. amikor a szülõk lányt akartak, de fiúk lett, és ezt képtelenek elfogadni, tehát lányként nevelik a fiút. Azaz zavar jön létre a gyermek nemi identitásában.
És ha valaki férfi, nõnek érzi magát és a nõkhöz vonzódik? Ez egy egész nyerõ kombónak tûnik...
túl korán vagy késõn lett része szexuális felvilágosításban
Tudomásom szerint ez egy identitászavarral magyarázható. Állítólag a nemi jellegek kialakulása elõtt mindenkiben megvan a hajlam, csak a rossz fixációk miatt vannak, akik semennyire sem tudnak az ellenkezõ emberekhez vonzódni. De többnyire biszexualitásról van szó, homo többlettel. Ami meg a felvonulásukat illeti: HÁNYINGERKELTÕ! Semmi bajom a homokosokkal, toleráns is vagyok velük, de a szexualitás MAGÁNYÜGY! Nem kellene kiraktba tenni és kérkedni vele. Gyakorlatilag rákényszerítik magukat az olyan emberekre is, akik nem lennének kíváncsiak a szexuális orientációukra. És csodálkoznak, ha röpködnek a tojások.
nincs magyarázat, fõleg azért mert maga a kérdés túl átlatános. Nehezen értelmezehõ. Kicsit elrugaszkodott példával élve olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy miért folyik az orra valakinek. Mert az lehet nátha, infulenza, arcüreg gyulladás, allergia és pestis is. Meg még egy csomó dolog. Vannak bizonyos alcsoportok, amire vannak válaszok, válasz kisérletek, de magára a kérdésedre nincs válasz. Fõleg mert nem is lehet rá válaszolni. Az, hogy a homoszexualitást úgy definiálják, hogy azonos nemûhöz vonzódó, az nem segít a megértésben igazából. (félreértés ne essék, nem gondolom, hogy betegség lenne, csak a példa kedvéért írtam)
Elméletek vannak. Születés elõtt dõl el. Feromonok befolyásolják. Viselkedésmintákkal veszik fel. A homoszexuálisok a elõzõket favorizálják, lévén ebben az esetben nem tehetnek róla, ellenfeleik az utóbbiakat, lévén ebben az esetben meg kell védeni tõlük a gyerekeket, stb. Szerintem valamennyi tényezõ egyszerre.
A kérdező hozzászólása: Rendben, világos. Tudom, hogy a mindennapjainkban jelen van, elfogadom. De térjünk vissza a kérdésemre, ami érdekel! Hogyan alakulhat ki ez egy emberben? Van erre magyarázat?
Homoszexualitás már az ókori Hellászban és Rómában is volt, sõt teljesen természetesnek számított. Sok volt a biszexuális is. Sõt, még a középkorban is elõfordult, gondoljunk csak Leonardo da Vinci-re...és akkor se csesztette még õt senki ezért:)
Per pillanat valóban negatív megítélés alá esik. Én is cefetul undorodtam tõle, aztán mióta a saját szexuális életem felpörgött, valahogy nem tud már érdekelni az egész. Csinálják. Annyi.
A kérdező hozzászólása: A nem természetes megállapítást úgy értettem, hogy a mi emnberi társadalmunkban nem ez a megszokott.
A kérdező hozzászólása: Kimondhatjuk azt, hogy erre nincs megfelelõ magyarázat? Egyszerûen csak jön? Vagy mégis a környezet, a családi háttér és a folyton változó társadalmi szokások befolyásolják? Én egyszerûen nem tudom elképzelni magamrõl. Nem tartom betegnek, csak szerintem nem természetes, és akárki akármit mond, nem is elfogadott még a mi hazánkban.
A homoszexualitást nagyrészt öröklött tényezõk és a környezeti hatások váltják ki - derül ki stockhomi kutatók vizsgálatainak eredményeibõl. A tudomány legfrissebb hírei. A genetika és a környezet felõl érkezõ hatások alapvetõen meghatározzák a szexuális viselkedést - állapították meg a szakemberek. Emellett természetesen különbözõ biológiai folyamatok, például a hormonok, az azonos gének hatása is alakíthatja az egyénre jellemzõ szexuális beállítódást. Ezt figyelembe véve az orvosok ikerkutatásba kezdtek. Vizsgálataikba bevonták Svédország összes 20 és 47 év közötti egy- és két petéjû ikerpárját. A kutatásban résztvevõ 3826 ikerpár minden tagját megkérdezték: ezidáig összesen hány azonos, illetve különnemû kapcsolata volt. A kapott válaszok alapján a férfiak esetén 35 százalékban a genetika tehetõ felelõssé homoszexuális irányultságukért, és 64 százalékban egyéb környezeti faktor. A nõknél 18 százalékban a gének, míg az eltérõ környezet náluk is 64 százalékban meghatározó. A családi háttér 16 százalékban befolyásolja a késõbbiekben kifejlõdõ leszbikus viselkedést. Kiemelném tehát a genetikát és a családi hátteret, amit egyesek oly nagyon leszóltak... http://nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=39762

Valuta árfolyam-előrejelzés, tudom, mint a lutri, de hallottatok valymi pici hírt arról, hogyan alakulhat mostanában? Sajnos kellene megint egy nagy összeget utalnom (Fontban) külföldre - mikor tegyem, minden információt, jótanács jól jön.

Most nemrég kellett intéznem már egy nagyobb összeg átutalását, és pár nap különbség jó pár tízezer Forint mínuszomba került. Ezt értjük miért... viszont most ha csak egy picit is, próbálnék egy alkalmasabb id?pontban utalni.

Legjobb válasz: Nehéz megmondani. Egy mai hír, hogy elkezdtünk tárgyalni az IMF-fel és már erre a hírre is erõsödött a forint. Ha tetõ alá hoznak egy készenléti hitelt, akkor valószínûleg további forinterõsödés várható. Kérdés, hogy ez lesz-e és ha igen, akkor mikor...

Nehéz megmondani. Egy mai hír, hogy elkezdtünk tárgyalni az IMF-fel és már erre a hírre is erõsödött a forint. Ha tetõ alá hoznak egy készenléti hitelt, akkor valószínûleg további forinterõsödés várható. Kérdés, hogy ez lesz-e és ha igen, akkor mikor...
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) Akkor bizakodjunk, picit várok...

Hogyan alakulhat ki szerelem egy fiú és egy lány között?

Legjobb válasz: Kölcsönös vonzalom, testileg, lelkileg.

Kölcsönös vonzalom, testileg, lelkileg.
Könnyen.
úgy hogy a partner közelsége hormonokat indit el benned..
Úgy h ha egyik fél se homoszexuális...
Ahogy egy lány és egy fiú között.

Hogyan alakulhat ki egy kívülről egészségesnek látszó hagymában (legyen mondjuk vöröshagyma) egy rothadt héjréteg úgy, h alatta, fölötte egészséges héjrétegek vannak?

Bocs a bugyuta kérdésért, de ma f?zésnél bevillant, hátha valaki tanulta, tudja.

Legjobb válasz: Nem bugyuta a kérdésed! Nálunk ez hirtelen szárazság és nedvesség váltakozásában fordul elõ, de sûrûn elõfordul a melegházakban is.

Nem bugyuta a kérdésed! Nálunk ez hirtelen szárazság és nedvesség váltakozásában fordul elõ, de sûrûn elõfordul a melegházakban is.

A kutyáknál is, hogy alakulhat ki egyre gyakrabban a rák?

Legjobb válasz: ... Ahogy az embernél, több a rákkeltõ anyaggal találkozik.

... Ahogy az embernél, több a rákkeltõ anyaggal találkozik.
arzénos víz, E-s kaja , elektroszmog
Szerintem nem gyakoribb, csak most már tudjuk, hogy rák. Régen beteg lett, elpusztult és kész. Nem firtatták, hogy miért.
Na ez az, milyen statisztikát láttál, amibõl kiderült, hogy mostanában gyakoribb?

Alakulhat ki vérrög attól a lábamban, hogy valaki egy nagyot belerúgott?

Napok óta begörcsölés-szer?en fáj a lábam, amióta egy "kedves" illet? belerúgott, hátul.

Legjobb válasz: Ha felduzzadt,lila vagy vörös, akkor igen. Komolyabb sérülésekkor injekciós kúrát is elõírnak.

Ha felduzzadt, lila vagy vörös, akkor igen. Komolyabb sérülésekkor injekciós kúrát is elõírnak.
A kérdező hozzászólása: Színe nincs, minimális duzzadtságot is csak akkor látok, pontosabban érzek ha nagyon tapogatom, de lehet hogy csak beképzelem. Igazából akkor kezd fájni ha pózt váltok (ülésbõl menés vagy fordítva).
ja
Ha a srác nem meleg akkor elõbb utóbb ki fog alakulni!

Kullancstól agyhártyagyulladás? AZ egyik honlapon azt írják, hogy a csípést követő 14. napon alakulhat ki; máshol azt, hogy 3-21 nap a lappangási ideje, most hogy van ez?

http://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/4146/kullancs..

Legjobb válasz: A 14. nap az nincs benne a 3-21 napban?

A 14. nap az nincs benne a 3-21 napban?
Ha hagyod, h megdugjon még akár semmi is lehet belõle. Próbáld meg!
Ne azt nézd, hogy õ mit érdemel, hanem hogy te mit akarsz. Gondolom, akkor hagytad is a dolgot vele. Ez érthetõ döntés.
A kérdező hozzászólása: Megfogadom ezeket..nem fekszem össze vele, nem érdemli meg. ;)
Te egy érzelmes, lelkis lány vagy, ez nem a Te mûfajod. Hanyagold sztem.
6-os vagyok mit nemszeretnél?Lefeküdni csak vele, vagy elveszíteni?Csak itt nincs szó elveszítésrõl mert amint lefektet le is koptat ezt szeretnéd?
A kérdező hozzászólása: De én nem szeretném.
Akkor ne reménykedj ha komoly kapcsolatot keresel, azt ne õnála.
Akkor nem tudom mit reménykedsz. Ha te is CSAK annyit akarsz, akkor hajrá. Ha többet akarsz, komolyabbat, nem csak a testi igényeiteket kielégíteni, akkor felesleges reménykedned. Mert majd pont miattad megváltozik, akit csak fel akar szúrni? Nyisd ki a szemed.
A kérdező hozzászólása: Mondta..hogy azt akarja...
Honnan veszed, h csak arra kellesz? Elsõ körben (bármit is mond) minden pasi szexet akar (hiszen az az alapja mindennek), aztán utána még lehet több. Ha...
Gyúrjá vazze :-)
.Cyan. tud valamit ;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!