Találatok a következő kifejezésre: Hogyan alakul a szleng Kik találják (1 db)

Hogyan alakul ki a szleng? Kik találják ki az új szavakat?

Legjobb válasz: Mindenki kitalál új szavakat. Én s szoktam benyögni mindenfélét, amit esetleg késõbb is használok és, ha másoknak is tetszik, õk is használni fogják. Meg szerintem minden családban/baráti társaságban/stb vannak ilyen "rétegpoén" szavak, amiket használnak. Kisgyerekek is gyakran alkotnak szaakat, amikor tanulnak beszélni.

Mindenki kitalál új szavakat. Én s szoktam benyögni mindenfélét, amit esetleg késõbb is használok és, ha másoknak is tetszik, õk is használni fogják. Meg szerintem minden családban/baráti társaságban/stb vannak ilyen "rétegpoén" szavak, amiket használnak. Kisgyerekek is gyakran alkotnak szaakat, amikor tanulnak beszélni.
A kérdező hozzászólása: köszi... ez a válasz tetszik :-)
zuis


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hibának számít, ha szenvedő szerkezetet, vagy régebbi igeidőt használok a magyarban?

Úgy értem:
Régen ezek szerves részét képezték a nyelvnek, manapság csak annyi a különbség, hogy a hétköznapi használatból kikoptak.
De attól még elfogadhatóak, és helyesek?

Pl ha azt mondom:

Várok vala.
Várék.
Vártam volt.

Megíratódott a levél.
A levél meg van íródva.

Megírattatik a levél.

Stb.

Ezek helyesnek számítanak, vagy már sehol sem fogadják eel őket?
Mert "Az ablak be van csukva." szenvedő az használatos a mindennapokban is.

7

Hogy van a parlagfű németül? Tájegységenként másképpen nevezik vagy van rá olyan német szó, amelyet a teljes német területen használnak rá?

3

2-300 éven belül eltűnik a magyar nyelv? Esélyes?

"Amelyik ország évenként több embert tesz sírba, mint bölcsőbe, az föleszi a készet. Végül teljes önmagát” – idézte Illyés Gyula Pusztulás című esszéjét egy képviselő az Országgyűlés tavalyelőtti politikai vitanapján, amely a drámai mértékű hazai népességfogyással foglalkozott. A magyar társadalom önreprodukciós képessége az utóbbi két és fél évben sem javult. Sőt a 2011-es demográfiai mélypont után, amikor alig több mint 88 ezer gyerek született (a rendszerváltás idején 126 ezer), az idén még inkább mérséklődni látszik a gyermekvállalási hajlandóság. Ha továbbra is durván négy évtizedenként megfeleződik itthon a legifjabb évjárat létszáma, e század utolsó esztendejében már alig több mint 20 ezer csecsemő sír majd fel a hazai szülészeteken. Nagyjából annyi tehát, ahány ifjú állampolgár manapság az 1,7 milliós Budapesten még meglátja a napvilágot. A magyar társadalom azon az úton halad, amit az olykor emlegetett német filozófus, Johann Gottfried Herder a XVIII. század legvégén voltaképpen már megjövendölt. Jóslata szerint a magyar nyelv és kultúra lassan el fog süllyedni a szomszédos népek tengerében. Előfordulhat, hogy mindehhez röpke 300 esztendő is elegendő lesz."

A forrástól eltekintve is kérdezem... szerintetek?

9

Mit jelent? NÉMET

Julia wollt nicht tragen
Julia wollt nicht sauber hein
Julia wollt das hertz nicht blickafen
Julia spricht sehr sollen nacht

5

A Pregitzer milyen eredetű név?

Úgy tudom német, de azonbelül milyen, előkelő vagy...?

2

Miért használják még mindig a japánok a kanjit?

Hello!

Egy rendkívül egyszerű és logikus kérdésem van:
Miért használják a japánok még mindig a kanjit?

Tudtommal (nem tudok japánul de szeretnék megtanulni) csak katakanával le lehet írni az egész nyelvet. Mi szükség van a kanjira, és vele együtt 3 ezer használatos (és összesen 50 ezer) jelképre?

Nem lenne sokkal egyszerűbb megszabadulni a kanjitól és pl bevezetni egy egyszerűbb írásrendszert (lásd Korea: Hanja -> Hangeul) vagy egyszerűen nélkülözni és hagyni mindent a kanákra?

Köszi!

6

A szlovákok hogy ejtik ezeket a betűket? È, Ï, D¾, Ò, ©, «, ®

1

Van itt aki Németbe költözött ki?

A nehéz megélhetés miatt jobb remény miatt először párom,majd ha minden ok én is gyerekek mennénk utána majd.
Sajnos a bánatom,hogy anyám aki egyedül él nem örül velem,sőt ellenzi,mert leszarom őt így,csak magamra gondolok. Semmit nem érdekli,hogy íhy tudnám támogatni,és a gyerekek jövője se. Megmondta elmegyünk el is felejthetem örökre. Mert majd én kint dörzsölök míg ő nyomorog.... Miért ilyen önző?

8

Mit jelent ez a két angol mondat?

It was a kiss with a twist.
God is greater than the highs and lows.

Köszi!

3

Spanyolul hogy mondják koccintásoknál hogy egészségedre?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!