Találatok a következő kifejezésre: Hogyan alakul a méhen kívüli (3 db)

Milyen a méhen kivüli terhesség? Hogy alakul ki? sok ilyen van?

16/L

Legjobb válasz: http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/317429/mehen_kivuli_1.htm kb. 3 másodpercbe került beütni a google-be..

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/317429/mehen_kivuli_1.htm kb. 3 másodpercbe került beütni a google-be..

Hogyan alakul ki a méhen kívüli terhesség, örökölhető, vagy miért van az, hogy valakit már kétszer műtöttek ezzel?

Legjobb válasz: Szia.Szerintem ez nem öröklödö gond a terhességnél.Sajnos valamie´rt a megterme´kenyült pete nem ér el a méhig,hanem beágyazódik a méhen kívül.

Szia.Szerintem ez nem öröklödö gond a terhességnél.Sajnos valamie´rt a megterme´kenyült pete nem ér el a méhig, hanem beágyazódik a méhen kívül.
Nem örökölhetõ, de vannak hajlamosító tényezõi.Korábbi méhen kívüli terhesség, kismedencei gyulladás korábbról, korábbi hegesedéssel járó hasi mûtét petevezetéken, rosszul sikerült petevezeték-elkötés, fogamzás idején spirál használata, többszöri terhességmegszakítás.Ezeket egy könyvbõl néztem neked, remélem segítettem.
Szerintem igenis megfigyelhetõ egy családon belüli tendencia. Ha anyukádnak, nagymamádnak stb. normális terhességei voltak, nagy valószínüséggel neked is az lesz.
Hányszor teszed még fel ugyanezt a kérdést?
A kérdező hozzászólása: Igen voltam.Sajnos el ment a baba.A hcg-m visszacsökkent a felére.Ez van szedem a bromocriptint meg a clostilbegitet és majd lesz valami.
Voltál uh-on? Mit mondott a doki??
Nagyon sajnálom:(
Annyiszor ahányszor akarja, én pl még nem láttam ezt a kérdést. 10 mm az jó, mert minimum 8 kell, hogy be tudjon ágyazódni, nem tudom mennyi ideje késik neked, lehet csak most lenne esedékes a mensi és azért barnázol, de lehet progi hiány miatt, én elmennék egy másik orvoshoz azonnal, leginkább magánrendelésre mert lehet csak hormonpótlásra van szükség és a baba megmarad.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek vérvételre utána meg uh-ra.Most csináltam tesztet és amelyik még sosem mutatott ki semmit se most pozitív lett.Nagyon reménykedem, hogy ez a baba meg marad végre.3x2 utrogestant szedek kúp formályában.
Meg nem az számít, ki mit ír itt, hanem, hogy az orvos, mit mond. Még korai a terhesség, még nem látszik. Hiába kérdezed meg, mi nem látunk beléd, nem tudjuk. Bármi lehetséges, de biztos, minden rendben van. Ha hétfõn voltál orvosnál és vérvételen, akkor lehettál 4 hetes 0-2 napos kb. Azóta már lehet, hogy látszódni fog a petezsák, ha megnéz a doki. Hívd föl, kérj idõpontot. És, ha gondolod, vérvételre is elmehetsz, hogy megtudd, nõtt-e a hcg.
A kérdező hozzászólása: Köszömöm a bíztatást!!!
Egyetértek, orvos, illetve elmehetsz még egyszer egy vérvételre, és ha azóta nõtt a hcg (naponta-kétnaponta kell duplázódnia, úgy tudom), akkor jó.
Tudod, miután volt egy méhenkívülim, utána egy hasonlóan korai vetélésem, hálát adtam, h nem megint méhenkívüli. Sikerülni fog nemsokára, kitartás és ne add fel (én már csak tudom :-S)
Ha a teszt pozitív, az jó! Ne aggódj, minden rendben lesz és holnap kiderül minden. Pihenj sokat, inkább feküdj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!