Találatok a következő kifejezésre: Hogyan adjuk a kúpot (8 db)

Ha nem viszi le a nurofen a lázat (39)? Doki javaslatra kúpot és szirupot felvátva adom, de nem hat. Elmondta, hogy kell a hidegvizes borogatást csinálni, de aggódásom miatt nem figyeltem jól.

Valahogy úgy mondta,hogy nem közvetlenül a testére teszem a hidegvizes pelust.Csak annyi maradt meg,hogy ha átmelegszik akkor csak a küls?t kell cserélni.Olyan nyomi vagyok,de tiszta ideg,hogy valami baj van.

Legjobb válasz: Elõször is nyugi, bár tudom hogy nehéz! Nekem mindkét gyerekemnek napokig volt 40 fokos láza. Szóval elmondom nekünk hogy volt, egyrészt egyáltalán nem vált be a nurofen se a kúp se a szirup ( a csecsemõmnek se és a 3 évesemnek se). Csak a Mexalen és a germicid vitte le nekik. Egyébként meg én hûtõfürdõbe tettem be õket (ezt a borogatást sajnos nem tudom hogyan kell). A hûtõfürdõt úgy csinálta, hogy engedtem 39 fokos vizet (kb. mint a testhõmérsékletük) és onnantól eresztettem hozzá a langyosat majd a hideget. Az egész vizet 36.5-37 re vittem le és csak 5-7 percet tartózkodtak benne. Tehát csak a kívánatos értékig hûtöttem, és nem ültek benne túl sokat nehogy még jobban megfázzanak. Bejött, mert 1-másfél fokot lement nekik, amíg hatott a gyógyszer, addig se aszaltam õket 40 fokos lázzal.

Elõször is nyugi, bár tudom hogy nehéz! Nekem mindkét gyerekemnek napokig volt 40 fokos láza. Szóval elmondom nekünk hogy volt, egyrészt egyáltalán nem vált be a nurofen se a kúp se a szirup ( a csecsemõmnek se és a 3 évesemnek se). Csak a Mexalen és a germicid vitte le nekik. Egyébként meg én hûtõfürdõbe tettem be õket (ezt a borogatást sajnos nem tudom hogyan kell). A hûtõfürdõt úgy csinálta, hogy engedtem 39 fokos vizet (kb. mint a testhõmérsékletük) és onnantól eresztettem hozzá a langyosat majd a hideget. Az egész vizet 36.5-37 re vittem le és csak 5-7 percet tartózkodtak benne. Tehát csak a kívánatos értékig hûtöttem, és nem ültek benne túl sokat nehogy még jobban megfázzanak. Bejött, mert 1-másfél fokot lement nekik, amíg hatott a gyógyszer, addig se aszaltam õket 40 fokos lázzal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ki fogom próbálni ha felkel(most sikerült csak elaludni, éjjel is csak 1, 5órát aludt) Ez a fürdõ rögtön leviszi a lázát?Adjam azért a lázcsillapítót továbbra is szerinted?Van germicid is, megpróbáljam azt inkább? Bocsi a sok kérdést, de úgy sajnálom szegénykét és nem tudok segíteni, az a legrosszabb.
Mi 39.6 fokos lázzal küzdöttünk meg nemrég. 20 hónapos a Fiam. A Nurofen nem ért semmit sem. Hûtõfürdõztünk. Apával beültek a kádba, játszottak. Testmeleg vízben kezdtek, aztán engedtünk hozzá langyosat. Kb. 20 percen át bent volt. Amikor kivettem a kádból, akkor vacogott szegénykém. Mivel a láz makacs volt, nem ment le. Kapott még Germicid kúpot és csak pelenkában ült az ölemben. Fogtam egy textilpelust, hoztam be lavórban langyos vizet, bele a textilpelenkát, kicsavartam és a mellkasa köré csavartam. Eleinte sírt a Drága, de hasznos volt, mert 2 órára rá már csak hõemelkedése volt.
Az elsõ vagyok. Mi akkor hûtõfürdõztünk mikor felébredtek az alvásból 40 fokos lázzal...meg éjjel is...és akkor addig amíg a kúp nem szívódik fel és nem kezd hatni addig is valamit csinálni kell a gyerekkel, az nem jó ha hosszasan 40 fokos a láza. Tehát beadtam a kúpot, be a kádba hûtõfürdõ amitõl le is ment egy fokot, és a kúp pedig 20 perc 30 perc alatt megtette hatását. És itt általában már sokkal jobb lett a kedvük, játszottak vagy pedig vissza tudtak aludni láztalanul. Nem egyszerü menet. Egyébként a Germicid c kúp állítólag csak 10 kilósig jó, utána van egy másik fajta amit orvos ír fel, ilyen patikában készíttetõs típus. És amúgy én a Germicid c-t inkább éjszakára adtam mert van benne egy kis nyugtató, napközben inkább mexalen kúpot vagy panadol szirupot. Más nekünk sajna nem válik be.
Hidegborogatás tudomásom szerint már elavult módszer(sokollja a baba szervezetét, engem is sokkolna :((( ) Mi rendes fürdõvizet csináltunk 37 fokost és folyamatosan kevertük bele a hidegvizet: megengedtük kicsit a csapot hideg vizzel és elkevertük. Fokozatosan kell csinálni mindenféleképpen, tehát a keverések között mindig hagytunk idõt, volt olyan, hogy csak 3 percig volt ugyan benne, de így is lehúzta a 39 fokos lázát.
A hidegborogatás a dokim szerint drasztikus, és annyira nem is jó, mint a hûtõfürdõ.Én az utóbbit alkalmazom, ha kell félóránként.Figyeld meg, be fog válni. Remélem lejjebb ment a babád láza!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!eddig csak max. fél fokokat vitt le a nurofen-bármely formája, uh.jön a kád.De szegény annyira fáradt már, tegnap este9óta csak 20perceket tud max.aludni, már tiszta vörös a kis szeme.

Hallottatok ilyenről, hogy ha hőemelkedésre adok fél kúpot, az felnyomja 38 fok fölé a testhőjét a babának?

mit gondoltok err?l ? igaz?

Legjobb válasz: Nem igaz,nem hallottam ilyet! Höemelkedésre nem kell úgy mond kúp kezelés csak láz esetén csillapitani.Testnek regálni és dolgozni kell kis láz esetén.(tapasztalatból). Babád mennyi idõs?

Nem igaz, nem hallottam ilyet! Höemelkedésre nem kell úgy mond kúp kezelés csak láz esetén csillapitani.Testnek regálni és dolgozni kell kis láz esetén.(tapasztalatból). Babád mennyi idõs?
Nem hallottam még ilyet. Viszont a babáknál 38 fok a hõemelkedés és 38, 5-tõl kezdõdik a láz. Lányomnak kb mindig 37 volt a testhõje piciként. Szép is lett volna, ha minden nap adtam volna a kúpokat...
Ekkora butaságot régen nem hallottam már.

Hogyan adjuk be a kúpot a csecsemőnek? Hogy tartsuk bent?

Legjobb válasz: Egyik kezeddel összefogod (villásfogás?) a két lábát, felemeled (feneke nem emelkedik) és behajlítod térdnél a lábát. Ettõl lazább lesz a két farpofa, és könnyebben átjárható a végbél Pár percel korábban kell a kúpot elõkészíteni, hogy ne legyen olyan kemény. Pici popsikenõcsöt is kenhetsz rá, hogy könnyebben csússzon. Ezek után másik kezeddel betolod a popsijába, majd pár percre (1-2) összeszorítod a kezeddel a a két farpofát, hogy reflexszerûen nehogy kitolja. (Valóban elég mókás így leírva!)

Egyik kezeddel összefogod (villásfogás?) a két lábát, felemeled (feneke nem emelkedik) és behajlítod térdnél a lábát. Ettõl lazább lesz a két farpofa, és könnyebben átjárható a végbél Pár percel korábban kell a kúpot elõkészíteni, hogy ne legyen olyan kemény. Pici popsikenõcsöt is kenhetsz rá, hogy könnyebben csússzon. Ezek után másik kezeddel betolod a popsijába, majd pár percre (1-2) összeszorítod a kezeddel a a két farpofát, hogy reflexszerûen nehogy kitolja. (Valóban elég mókás így leírva!)


EGy vetélés után újra babát várok. Feltétlenül kellene, hogy valamilyen kúpot, gyógyszert szedjek, hogy megmaradjon a baba? A doki nem tud fogadni. Keressek addig is másik orvost?

Legjobb válasz: Szerintem menj masik dokihoz, ne varj. Ha mar volt egy vetelesed nezesd meg magad. Altalaban ilyenkor progeszteront szoktak adni, az nem art, de segithet. A terhessegi hormont is nezni szoktak, hogy mennyire megy fol. En harom terhesseget vesztettem el mar, azert az ekkora rutin. Nem tudom hol elsz, de Bp kornyeken ahogy hallom Fulop Vilmos a legnagyobb doki vetelos nok kezeleseben. Sztem menj dokihoz, ne varj! Sok sikert, nagyond drukkolok!

Szerintem menj masik dokihoz, ne varj. Ha mar volt egy vetelesed nezesd meg magad. Altalaban ilyenkor progeszteront szoktak adni, az nem art, de segithet. A terhessegi hormont is nezni szoktak, hogy mennyire megy fol. En harom terhesseget vesztettem el mar, azert az ekkora rutin. Nem tudom hol elsz, de Bp kornyeken ahogy hallom Fulop Vilmos a legnagyobb doki vetelos nok kezeleseben. Sztem menj dokihoz, ne varj! Sok sikert, nagyond drukkolok!
Mi még nem próbálkozunk újra, de nekem is már megfordult a fejemben. Amikor a mûtét utáni kontrollon voltam, megkérdeztem, hogy valamilyen vizsgálatra el kell-e majd menni, azt mondta a doki, hogy nem kell. Nem nyugtatott meg túlságosan. Valamilyen vérvételen, vagy valamin voltál mielõtt újra terhes lettél? Már bocs, hogy nem válaszolok, hanem kérdezek. Én elmennék másik dokihoz, hogy megnyugodjak, nem kis megpróbáltatás egy terhességet elveszteni, másodjára már jó lenne biztosra menni, amennyire lehet. Sok szerencsét kívánok nektek!
Nekem is volt egy vetélésem 7 hetesen. 1 mensit vártunk, utána egybõl összejött a baba. Nekem semmit nem írt fel a dokim, én nem is akartam, most 18 hetes vagyok és a baba szépen fejlõdik, már most kis vasgyúró:)

Mi a véleményetek arról, hogy a Real nem adja át a Bernabeut a kupa döntőre?

eal madrid,barcelona,

Legjobb válasz: Hát ez igazán hallatlan! Komolyan fel vagyok háborodva! Most akkor mi lesz?

Hát ez igazán hallatlan! Komolyan fel vagyok háborodva! Most akkor mi lesz?
Várható volt. Fordított esetben szerintem a Barcelona sem örülne, ha az õ stadionjukban nyerne a Real és Barcelonában ünnepelnének.

Mennyit és mikor, hogy adjátok a fogzásra a homeós cuccokat? Mennyi ideig kell adni? Van itthon chamomilla vulgaris 15ch és viburcol kúp is. Hogy lenne a leghatásosabb? Innentől addig adjam ameddig az összes foga ki nem bújik?

Legjobb válasz: Ha nagyon nyûgös éjjel-nappal, akkor a camomillából akár negyed óránként lehet adni 5 golyót, a viburcol kúpból pedig lefekvés elõtt egyet. Egy-másfél hétig kell adni, elsõ napokban felerõsítheti a tüneteket. Az adagolás után ugyanannyi szünet következzen, mint ameddig adtad, vagy ameddig ismét nem jelentkeznek a tünetek. A homeopátia lényege az öngyógyítás, tehát ha hatni fog, akkor megtaláltad a babád alkati szerét, és nincs szükség folyamatos adagolásra.

Ha nagyon nyûgös éjjel-nappal, akkor a camomillából akár negyed óránként lehet adni 5 golyót, a viburcol kúpból pedig lefekvés elõtt egyet. Egy-másfél hétig kell adni, elsõ napokban felerõsítheti a tüneteket. Az adagolás után ugyanannyi szünet következzen, mint ameddig adtad, vagy ameddig ismét nem jelentkeznek a tünetek. A homeopátia lényege az öngyógyítás, tehát ha hatni fog, akkor megtaláltad a babád alkati szerét, és nincs szükség folyamatos adagolásra.

Az mitől van ha beadom a babámnak a nurofen kúpot eltelik 5 perc és azonnal kakil? Nem hinném hogy azért mert "ingerli", pl ha viburcol kúpot adom be azzal semmi gond. és nem ez volt az első alkalom

Legjobb válasz: Szerintem csak ingerli. Lehet máshogy olvad, gyorsabban vagy ilyesmi, de szerintem az inger miatt kakil. Vagy egyszerüen csak véletlen.

Szerintem csak ingerli. Lehet máshogy olvad, gyorsabban vagy ilyesmi, de szerintem az inger miatt kakil. Vagy egyszerüen csak véletlen.

Árt a kislányomnak, ha adok Neki Viburcol kúpot éjszakára, ha nem is biztos, hogy a foga miatt alszik nyugtalanul már napok óta?

Kislányom 6,5 hónapos. Kínlódik már a fogzással hónapok óta, de egy sem jött még ki. Pár napja nyugtalanul alszik, és sokszor ébred, annak ellenére, hogy 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát, és azóta egyszer sem ébredt éjszaka. Más dolgokat már kizártam, nem éhes, mert nem eszik, ha adni próbálok Neki, nem szomjas, innivalót sem fogad el, nincs sem túl meleg a szobában, nem is fázik, pelus tiszta stb., mégis pár napja többször felébred éjszaka, és sír. Ha felveszem, megnyugszik, aztán alszik tovább, de egy id? múlva megint megébred, úgy 4-5-ször éjszaka. Lehet, hogy most fognak jönni a fogak tényleg? Vagy ha mégsem a fogak a ludasak, ártok Neki, ha kap lefekvés el?tt egy kúpot?

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel a foga lesz a ludas a dologban! Az én kisfiam 7 hónapos és ugyanezt csinálja már 1,5 hónapja. Ezidõ alatt 4 foga jött ki és még kettõ a napokban várható! :( Nyugodtan adhatsz neki Viburcol kúpot. Ártani nem fog neki ha esetleg mégsem a foga lenne az, hiszem homeopátiás szerrõl van szó!

Nagy valószínûséggel a foga lesz a ludas a dologban! Az én kisfiam 7 hónapos és ugyanezt csinálja már 1, 5 hónapja. Ezidõ alatt 4 foga jött ki és még kettõ a napokban várható! :( Nyugodtan adhatsz neki Viburcol kúpot. Ártani nem fog neki ha esetleg mégsem a foga lenne az, hiszem homeopátiás szerrõl van szó!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!