Találatok a következő kifejezésre: Hogyan a beadni a cicának a (2 db)

Hogyan tudom beadni a cicámnak a féregtelenítő tablettát?

Tegnap a macskámnak szerettem volna beadni egy féregtelenít? tablettát,de sehogy sem bírtam rávenni,hogy bevegye.Majd amikor más sikerült nagynehezen a szájába raknom és becsuknom a pofiját,ahelyett,hogy lenyelte volna,kiköpte azt.Gondoltam nem fogsz ki rajtam,mert beletördelem a kacsiba,na azt meg rafinált módon nem ette meg.Mit lehet ilyen esetben tenni?Van-e olyan féregtelenít? szer esetlen ami könnyebben beadható neki?

Legjobb válasz: Az én apukám mindig csipesszel tette bele a macsek szájába jó mélyre, hogy ne tudja kiköpni csak lenyelni. Én ehhez béna voltam, máig napig kajába csomagolom és úgy adom az én cicáimnak a féregtelenítõt. Az ismerõsöm mindig állatorvossal adatja be a féregtelenítõt, mert õ sem tudja sehogy sem megetetni a macskával. Lehet, hogy neked is ezt kellene ;)

Az én apukám mindig csipesszel tette bele a macsek szájába jó mélyre, hogy ne tudja kiköpni csak lenyelni. Én ehhez béna voltam, máig napig kajába csomagolom és úgy adom az én cicáimnak a féregtelenítõt. Az ismerõsöm mindig állatorvossal adatja be a féregtelenítõt, mert õ sem tudja sehogy sem megetetni a macskával. Lehet, hogy neked is ezt kellene ;)
Ha tablettát adsz be, nyisd ki a száját, és jó hátra tedd a nyelvére, akkor reflexbõl rögtön lenyeli. Én mostanában Vitaminthe pasztát használok, azt vékony végû tubusból kell kinyomni, krémszerû, állítólag húsízesítésû (bevallom, nem kóstoltam) paszta. Macskakajára rányomva is simán megeszik, bár én a pontos adagolás végett (öt macskánk van, fene tudja követni, melyik mennyit evett meg a tányérról) közvetlen a szájukba szoktam nyomni. Mivel krém, kiköpésnek esélye sincs.
mi beletekertük a fél tabit lapkasajtba és simán megette, meg is lepõdtünk:P
Szerintem érdemes úgy beletenni az ételébe, hogy õ se nagyon vehesse azt észre. Akkor feltünés nélkül le fogja nyelni. Mi ezt csak konzerves kajánál próbáltuk, mert gondoltuk, hogy a szárazban biztos észre veszi.
mondom, tapaszd bele lapkasajtba:D
Mi májkrémbe szoktuk nyomnia a gyógyszereket , és simán megeszik úgy. Ha nagyobb a tabletta, törd ketté, és add oda neki két adag májkrémben.Szerintem nem fogja észrevenni :)
Törd össze és csavard bele egy szelet szalámiba vagy keverd belé egy kevés tejszínhabba az én kutyusomnál bevált.
Törd össze és keverd bele tejbe, az én cicámat így csaptam be. :)
A kérdező hozzászólása: Pont májkrémet kapott az este, ráadásul imádja, de nem kellett neki.Nagyon rafkós egy állat.
A kérdező hozzászólása: Igen én is így csináltam, már a szájában volt egész hátul, de a kis rafkós csak kiköpte.De ez a pasztás dolog beválhat:)
Két oldalról meg kell nyomni a kis pofiját, úgy hogy kénytelen legyen kinyitni a száját. Bedobni a gyógyszert a legmélyebbre, amennyire lehet, és egy gyors mozdulattal még utánabökni !(Ettõl lecsúszik egészen a torkáig, és onnan már nincs visszaút.:)

Hogyan a legcélszerűbb beadni a cicának a vitamint?

Olyan nagy a tabletta h. a szájába nem tehetem, ha összetöröm porrá akkor megeszi úgy a kaját?

Legjobb válasz: A tejcibe kell belekeverni,vagy az eledelbe,akkor megeszi.

A tejcibe kell belekeverni, vagy az eledelbe, akkor megeszi.
Nekem nem szokták megenni akkor, ha belekeverem a kajába, vagy innivalóba. Legtöbbször kettétöröm, aztán próbálkozom... :(
törd kisebbre és tedd bele a husiba, kenyérbe és észre se veszi én is így szoktam a féreghajtót megetetni vele!
Attol fugg milyen vitaminrol van szo, en multkor vettem olyat, ami tejszinnel es lazaccal volt izesitve, azt csak leraktam ele, es szetragta, mas alkalommal nehezebben boldogult vele, akkor kettetortem es megette. Ha a vitamin rossz izu, akkor tedd kajaba, bar az se mindig hasznal, mert a cicank akkor biztos nem enne meg, es ezert regebben a gyogyszereket mindig oltas formajaban kapta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!