Találatok a következő kifejezésre: Hogyan írjuk mindig vagy mindíg (193 db)

pf -.-
rövid i-vel mindig
Válasz biztos: mindig :)
Mindig, minden körülmények között.
A kérdező hozzászólása: xD

Lányok, ha ír nektek egy fiú facen hogy szeretne megismerni, és mindig csak ő ír nektek ti pedig neiki nem ez mit jelent? Azt hogy nem vagytok rá kíváncsiak vagy azt hogy mivel ő a pasi ezért keressen ő titeket?

Legjobb válasz: Hát engem akkor inákbb az, hogy nem vagyok rá kíváncsi, de amúgy én úgy szoktam hogy ha érdekel, hogy 10-bõl 2x én írok neki. Õ a pasi keressen. :) De azért én is írok neki.

Hát engem akkor inákbb az, hogy nem vagyok rá kíváncsi, de amúgy én úgy szoktam hogy ha érdekel, hogy 10-bõl 2x én írok neki. Õ a pasi keressen. :) De azért én is írok neki.
Szerintem a pasi dolga kezdeményezni, de ha valaki nem ír vissza egy srácnak az szinte biztos hogy nem érdekli õt..
Szerintem jelen esetben az elsõ, vagyis nem érdekled. Az már csak kifogás, hogy a fiú kell mindig kezdeményezzen. Mindezt lányként mondom. :)
Annak mi értelme hogy a fiúk kezdeményezzenek üzenet írásnál??? ekkora hülyeséget még életemben nem hallottam pedig már elég sokat hallottam ...
Vannak ilyen csajok tényleg, akik azt várják hogy a pasi kezdeményezzen de ez gáz. Szerintem az a jó ha természetesen kezeli valaki. De sok csaj ilyen köntörfalat állít hogy a "pasinak kell kezdeményezni" meg egyéb kifogások, ugh. Amúgy meg nem tudhatod. És nem is tudod meg addig amíg nem találkoztok. Akar e találkozni? ha mindig hárít akkor nem érdekled. De élõben ez jobban kiderülne.
Nekem is az a benyomásom, hogy ezt mind egy ember írja ki. Akárhányszor belépek az oldalra, mindig van yorkies kérdés!
azok nem is kutyák, hanem barbibabák :S....ma is sajnáltam egy ilyen szerencsétlenkét, mert a kutyáim (tacskó méret)játszottak volna, meg a kis vakarcs is erre a "gazdája" felkapta és bevitte a lépcsõházba, a yorkin meg látszott, hogy szívesen jönne ismerekedni
Hát én is bízom benne, hogy csak egy yorkie tulaj ilyen idióta és nem az összes!!
utolsó, nekem is van ilyen ismerõsöm, igaz, hogy õ ott kezdte, hogy nem beltenyészetes korcsot vett valami szaporítótól egy 20-asért ;)
20:08 Nekem egy kistestû kutyusom van és én odaengedem minden kutyushoz. Ma a kutyám nagyon szeretett volna egy labradorral játszani, de a nõci tök mérges pofával elcibálta. Nem csak a kiskutyás gazdik a hülyék!!! Néha nem értem az embereket! Néhány kutyus nagyon hülye gazdit fogott ki!!! Szegények... Mert ugye nem a kutya a hülye legtöbb esetben hanem a gazdája!!!
nekem is yorkim van, de nem kapom fel ha jön egy másik kutya. egy rotival nõtt fel, szóval nem szívbajos a kislány! mindent megadok neki ami tõlem telik de nincs elkényeztetve. járunk kutyasuliba ahol az egyik legjobb haverja egy retriever kislány:) 21L
egyszer biztos ez is kimegy a "divatból". régebben a westie volt a menõ nem? van egy yorkis ismerõsöm, de õ KUTYAként kezeli. úgyhogy nincs vele bajom.
Szerintem nem. Hanem csak az a korosztály, aki máshová is feltesz hülye kérdéseket. Honnan tudod, hogy ezeknek egyáltalán van e kutyájuk, lehet csak szeretnek hülyeségeket kérdezni. Sajnos nagyon sok a buta ember, az internet világában annyira elkényelmesedtünk, hogy inkább elvárjuk, hogy valaki majd megmondja a választ, minthogy mi magunk keresnénk utána. Itt nem elsõsorban a yorkiekkal van a gond, hanem az ellustult, elbutult emberekkel. Meglátásom szerint azért biggyesztik oda a kutyájuk fajtáját, hogy tudassa a válaszolóval, hogy pontosan milyen kutyája van. Már több kérdésben láttam: a kutyám....? válasz: Milyen fajta? Szerintem ez összetett probléma, nem lehet csak egy szóval megoldani. És szerintem az oldal sem olyan minõségi, hogy ezen problémázzunk.
Szerintem egy ember teszi föl õket Mindg amikor feljövök ide, máris díszeleg itt egy kérdés: milyen oltások kellenek egy yorkinak? hányszor kell féregteleníteni egy yorkit? így yorki, úgy yorki, stb. Miért nem bírja úgy feltenni a kérdést: hány oltás kell a kölyökkutyámnak?


úgy írok mint egy elsős. Pedig már 21éves vagyok. Hogyan fejleszthetném? Példa lenn

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/5593..

Legjobb válasz: Dehogy írsz úgy, mint egy elsõs! Nem írsz gyerekesen, ha erre értetted! Látnád az én írásomat...!!!:))) Mint egy kislány. Gömbölyû betûk, sehol egyélesebb vonal, olyan, mint a "gyöngyfüzér". Szokták mondani, hogy gyerek írásom van, meg sokan röhögnek rajta, de nem zavar. Én a lelkemben is ilyen vagyok, puha, alkalmazkodó (sajnos), nõies, hát milyen írásom legyen??? Ez vagy te, nem akarj változtatni! Fogadd el, pláne, hogy nem is írsz "dedósan".

Dehogy írsz úgy, mint egy elsõs! Nem írsz gyerekesen, ha erre értetted! Látnád az én írásomat...!!!:) )) Mint egy kislány. Gömbölyû betûk, sehol egyélesebb vonal, olyan, mint a "gyöngyfüzér". Szokták mondani, hogy gyerek írásom van, meg sokan röhögnek rajta, de nem zavar. Én a lelkemben is ilyen vagyok, puha, alkalmazkodó (sajnos), nõies, hát milyen írásom legyen??? Ez vagy te, nem akarj változtatni! Fogadd el, pláne, hogy nem is írsz "dedósan".
szerintem sem írsz úgy, kérdezõ! :D szerintem nagyon szépen írsz, viszont én nagyon rondán írok kb mintha odahánytak volna 15/L
Olvass sokat.
Nem láttam még olyan hatévest, aki így írna :) Semmi baj a kézírásoddal, szép, olvasható. Ez vagy te, direkt nem tudsz rajta változtatni, mert a személyiségedtõl függ. :)
ez csak egy pl-a, nem hiszem hogy a kérdezõ 21 évesen ofõ lenne :) ha szerinted csúnyán írsz akkor koncentrálj rá és ne siess. én az órai elõadásokon rondábban írok mint egy pasi (persze van aki szépen ír) mert sietek...viszont ha itthon átírom gyöngybetûkkel írok mert oda figyelek :) legyél türelmes, ne kapkodd el N22

A kezdő írók mért írnak mindig arról, hogy van egy kiválasztott? Én is kezdő író vagyok csak, de nem érzitek ezt sablonosnak, ráadásul gáznak?

Legjobb válasz: Mert a kiválasztottba vetett hit sarkalja õket elsõsorban írásra. Megindul a lelkük. Különben meg nem írtak volna.

Mert a kiválasztottba vetett hit sarkalja õket elsõsorban írásra. Megindul a lelkük. Különben meg nem írtak volna.
Szerintem azért mert ahogy te is fogalmaztál a "kezdõ írok" az önön vágyaikat fogalmazzák meg papirra vetet szavak formájában azaz hogy szeretnének különlegesek egyediek lenni aki kitünik a tömegböl! Gáz? Szerintem nem! Megszokot? Igen!
A kérdező hozzászólása: A legtöbb ember nem beszél a félkész alkotásáról. De eléggé eltérünk a témától.
Nagy vonalakban mégis mirõl írsz? Érdekelne, tényleg csak kíváncsiságból, pláne, ha a negatív tulajdonságokon dolgozol többet, mert ez elég fura. Persze ha a fõhõsrõl van szó, és nem a "fõgonoszról". Miért gondolod, hogy ez jobb, mint a kiválasztott-téma? Félre ne érts, nem a fenti témát támogatom, csak arra vagyok kíváncsi, mire fel bírálod ilyen bõszen. :D A regényeknek, forgatókönyveknek, meg úgy a történetek egy adott sémára épülnek fel, ez garantálja a sikert, ez köti le az olvasót, és elengedhetetlen egy hõs. Nem tagadhatod, hogy egy kiválasztott tipikus hõs, és mivel a legtöbb kezdõ író abból építkezik, amit lát, hall, olvas (ettõl amatõr ugyebár), ezért ne csodálkozz, és ne ítélkezz. Valószínûleg az összes, piacra kerülõ könyv írójának 90%-ának legeslegelsõ regénye ilyesmi, de valahol el kell kezdeni, nem igaz? Neked mi volt az elsõ sztorid?
Így már értem a "gonoszt", habár nekem az ilyen karakterek sosem voltak gonoszak, rosszak, az esetek 90%-ában velük szimpatizálok, és szerintem mindenki más is, aki nem hipokrita, vagy túlontúl naiv. Na mindegy, ez tényleg nem vitafórum, úgyhogy abba is hagytam. XD
Igaz, ami igaz. Tényleg elég képmutatónak tûnsz.
A kérdező hozzászólása: Való igaz, hogy sok kiadott könyv is ilyen, de én azokat sem szeretem. És a fõszereplõre gondoltam, nem a fõgonoszra, hacsak a kettõ nem ugyanaz. Nem arról van szó, hogy gonosszá kell tenni a fõszereplõt, de pl. egy ilyen Julien Sorel féle karakter (Vörös és fekete) azért jó, mert mindenki azt hiszi, hogy gonosz, pedig semmivel sem rosszabb, mint bárki, csak neki olvassuk a gondolatit, míg Neked mondjuk nem. Ne haragudj, de történeteimet nem részletezem itt. Lehet, képmutató hatást kelt mindezek után, de nem szeretném nyilvánosan leírni, fõleg, amíg teljesen készen nincs.
A kérdező hozzászólása: Sok mindenrõl. Van fantasy is, meg teljesen reális történet is közte, de sose kiválasztott a fõszereplõ, és többet dolgozom a rossz tulajdonságain, mint a jókon.
Te mirõl írsz?
A kérdező hozzászólása: Hát igen, az szerintem is jó. Nekem nem alapvetõ szükséglet, de jó.
Nekem akkor jó egy történet, ha a fõhõs belsõleg is változik, fejlõdik, ahogy halad elõre a történet.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok kiadó, viszont olvasó az vagyok.
Te nem vagy kiadó, te kezdõ író vagy. Hogy a kiadó mit ad ki, az egy másik kérdés. Ha kiadja valaki a sablonosat, hát kiadja...
A kérdező hozzászólása: Amúgy ezzel semmi baj nincs, csak sokan kérdezgetik, van-e jövõje a regényüknek, és tényleg ki akarják adatni, és ahhoz szerintem ez nem jó.
A kérdező hozzászólása: Hát én elítélek minden sablonos dolgot, de tudomásom van róla, hogy ezt oylan mértékben teszem, ami mások szerint túlzás.
A kérdező hozzászólása: Jó, én sem arra gondoltam, hogy a negítív szereplõ a fõhõs, csak hogy a fõhõs egy antihõs, vagy hogy természetes ember, hibákkal.

Hogyan írjuk helyesen: mindig vagy mindíg?

Legjobb válasz: Na figyeljetek.. mondtok ti itt akkora baromságokat.. Mármint aki a mindiget hosszú í-vel akarja írni.. Hát gondolj bele! azt, hogy irigy azt is rövid i-vel írod, mégis valaki hosszan ejti az i-ket. És ha nem hiszitek el, hogy ez rövid, javasolni tudom A magyar helyesírás szabályai címû szótárt.^^ (Esetleg van valami Simonyis itt?)

Na figyeljetek.. mondtok ti itt akkora baromságokat.. Mármint aki a mindiget hosszú í-vel akarja írni.. Hát gondolj bele! azt, hogy irigy azt is rövid i-vel írod, mégis valaki hosszan ejti az i-ket. És ha nem hiszitek el, hogy ez rövid, javasolni tudom A magyar helyesírás szabályai címû szótárt.^^ (Esetleg van valami Simonyis itt?)
Írd be a Word be hogy Mindíg és alá fogja húzni :)
Mindig.. rövid i-vel van helyesen leírva. hosszú í-vel csak a vv-ben Alekosz mondta, és azóta sajnos sokan úgy is írják.. de természetesen ez így nem helyes.. szóval mindig!
Mindég, mamám szerint. :)
há mindég
azért mindig, mert mind-ig ennyi lehet a logikája :)
A magyar nyelvbe a legtöbb szó képzett szó. Ha belegondolsz akkor a mindig az mind - ig, vagy mindig mindenbe, végig... . Ha azt mondod, hogy addig, azt se hosszúval írod, a szótövet leszámítva a képzése a két szónak ugyanaz. Remélem így már érthetõ. :)
Elõttem lévõ már leírta. :D Bocsi nem vettem észre. :D
mindig, mivel mind-ig :) )
Mindig.
A mindig szó mindig így írandó.
Mindig - de beszédben gyakran megnyújtjuk a második 'i'-t, így sokan hosszú 'í'-ven írják kiejtés után. Valójában nincs jelentõsége, mert sem írásban, sem kiejtésben nem lehet mással összekeverni. Ha ezt valaki kifogásolja, annak a személlyel magával van baja, nem a beszédmódjával!
Mindig. a "mindíg"-gel még nem találkoztam, annál többször a "mindég"-gel! ;-) de persze a mindig a helyes!
Mindig.
Mindíg rosszul írja a legtöbb ember ezt a szócskát. Tuti, hogy a második "i" az hosszú.
természetesen a "mindig", de sajnos nagyon sokan "mindíg"-nek írják és ettõl megõrülök :D
MINDIG ilyen hülye kérdéseket olvasok a neten, bár szerintem mindig - nek kell írni és nem mindignek!
mindig
Es vajon akinek angol billentyuzete van, az hogy irja? Szerintem csupan mindig-nek.
Mindig.
Mindig "mindig"! Mind: always Ig: until akkor: untilalways: mindig! Πάντα! (görögül mindig) mint: estig, óráig, meddig stb.

Mennyire jogos, hogy ha társkeresőn vagy facebookon rám ír (évente 1-2 lány) egy nem is ronda lány én már szinte nem is írok neki vissza, vagy félek visszaírni, mert a vége mindig ugyanaz?

Vagyis 2-3 nap után rám un, mert annyira unalmas vagyok, hogy az már nekem fáj 28 évesen. A szörnyű, hogy bármit teszek ellene, akkor is unalmas leszek. Kevés barát, kevés szórakozás, sok munka, ingerszegény környezet. Vagyis totál unalom és a jellemem is ehhez konvertálódik totálisan. Szívacs?

Legjobb válasz: Akkor meg mi az istennek vagy fent?-.-

Akkor meg mi az istennek vagy fent?-.-
gyogyós is vagy úgylátom.
A kérdező hozzászólása: Gyogyós? Nem hiszem. Bár lehet begolyózok, ha soha nem lesz már párom.
Arra nem gondolsz hogy ez nekik hogy eshet? Egyebkent ha nem mersz valaszolni csak torold le magad.
Azert van, mert durvan negativ vagy! Gondolom ott is sajnaltatod magad... Kinek kell ez? Miert nem probalsz meg valtoztatni, ha tudod, h mi a gond? Ha ez marad, akkor ja, szivacs.

Miért írja ki a yourvideo azt minden videóra hogy nem található vagy valami kodek kell hozzá vagy mi?

Legjobb válasz: Ebbõl a sok vagyból nem tudjuk meg mit is írt ki. Ha pontosan leírnád talán tudnánk segíteni.

Ebbõl a sok vagyból nem tudjuk meg mit is írt ki. Ha pontosan leírnád talán tudnánk segíteni.
A kérdező hozzászólása: A videó nem található


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!