Találatok a következő kifejezésre: Hogyan írjuk vagy (1833 db)

Megtisztelne valaki azzal, hogy ír vagy küld egy rövid és tömör Fráter Erzsébet életrajzot?

Köszönöm!

Legjobb válasz:
Micsoda feladatokat adnak nektek! :) Az ippi, érkeserûi és bélmezõi Fráter Erzsébet 1827. július 20-én született Csécsén (Nógrád) Fráter József és sarudi Batik Lucia elsõ gyermekeként. Apja 1841-ben visszaváltotta a rég elzálogosított birtokrészt Cséhteleken. Ettõl kezdve Erzsébet részben itt, és fõleg anyja halála után a gyermektelen nagybácsi csécsei kúriájában élt. A balassagyarmati bálon (vagy már korábban) megismerkedik Madách Imrével. Mint ismeretes, a megyebáli találkozást követõen, mindennek ellenére 1845. március 16-án Csáhteleken megtartották az eljegyzést. A Csécsén, 1845. július 20-án ( Erzsébet pont 18 éves) tartott esküvõt követõen a fiatal pár Csesztvére költözött. A következõ év nyarán elsõ gyermekük még születése napján elhunyt. Aladár, a második 1848-ban, Jolán 1851-ben és Borbála 1852-ben született. Második kislánya születésekor Madách Imre Kossuth titkárának bujtatása miatt börtönben volt. A magára hagyott, anyósa segítségét nélkülözõ Erzsébetet hûtlenséggel is vádolták. Ennek ellenére a házaspár még együtt maradt 1854 tavaszáig. Kapcsolatuknak az ekkor tartott losonci megyebál vetett véget, ahova Erzsébet Madách nélkül ment el és kísérõje is akadt. Ez akkora botrányt váltott ki, hogy házasságuk itt véget ért. Idõvel az elmezavarral küzdõ asszony egyre többet ivott, közben fia és testvére azon vitáznak, hogy ki hozzon érte anyagi áldozatot vagy ki vitesse a korházba. 1875. november 17-én elhunyt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Micsoda feladatokat adnak nektek! :) Az ippi, érkeserûi és bélmezõi Fráter Erzsébet 1827. július 20-én született Csécsén (Nógrád) Fráter József és sarudi Batik Lucia elsõ gyermekeként. Apja 1841-ben visszaváltotta a rég elzálogosított birtokrészt Cséhteleken. Ettõl kezdve Erzsébet részben itt, és fõleg anyja halála után a gyermektelen nagybácsi csécsei kúriájában élt. A balassagyarmati bálon (vagy már korábban) megismerkedik Madách Imrével. Mint ismeretes, a megyebáli találkozást követõen, mindennek ellenére 1845. március 16-án Csáhteleken megtartották az eljegyzést. A Csécsén, 1845. július 20-án ( Erzsébet pont 18 éves) tartott esküvõt követõen a fiatal pár Csesztvére költözött. A következõ év nyarán elsõ gyermekük még születése napján elhunyt. Aladár, a második 1848-ban, Jolán 1851-ben és Borbála 1852-ben született. Második kislánya születésekor Madách Imre Kossuth titkárának bujtatása miatt börtönben volt. A magára hagyott, anyósa segítségét nélkülözõ Erzsébetet hûtlenséggel is vádolták. Ennek ellenére a házaspár még együtt maradt 1854 tavaszáig. Kapcsolatuknak az ekkor tartott losonci megyebál vetett véget, ahova Erzsébet Madách nélkül ment el és kísérõje is akadt. Ez akkora botrányt váltott ki, hogy házasságuk itt véget ért. Idõvel az elmezavarral küzdõ asszony egyre többet ivott, közben fia és testvére azon vitáznak, hogy ki hozzon érte anyagi áldozatot vagy ki vitesse a korházba. 1875. november 17-én elhunyt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Érdekességképpen a magánéletérõl kérhetek még infókat? Pl. Azt hallottam, hogy közhírû K... volt.

Egy vak járhat normális gimnáziumba? Azaz nem gyengén látóaknak specializálódót gimibe. És ha lehet akkor hogyan? Milyen tankönyvei vannak, hogyan ír? Vagy csak ott ül és figyel?

Legjobb válasz: Igen. Ismerõsöm estin, felnõtt korában érettségizett le vakon, sima gimiben. Hangoskönyvekben voltak meg neki a tankönyvek, emellett hangfelvételt készített az órákról. Úgy emlékszem, matekból pl. úgy érettségizett, hogy a felesége, persze engedéllyel, írta amit õ mondott, õ pedig fejben gondolta át, és oldotta meg a feladatokat. Természetesen neki csak szóbeli érettségi volt.

Igen. Ismerõsöm estin, felnõtt korában érettségizett le vakon, sima gimiben. Hangoskönyvekben voltak meg neki a tankönyvek, emellett hangfelvételt készített az órákról. Úgy emlékszem, matekból pl. úgy érettségizett, hogy a felesége, persze engedéllyel, írta amit õ mondott, õ pedig fejben gondolta át, és oldotta meg a feladatokat. Természetesen neki csak szóbeli érettségi volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors, értelmes és tartalmas választ.
Egy ismerõsöm vakként normál gimnáziumba járt. Laptopon jegyzetelt, így tanult.
Bocsánat, túl hamar nyomtam küldést. :) Tehát normál gimnáziumba járt, laptopon jegyzetelt, amihez van a Jaws nevû program, ami felolvas minden szöveget, így tanult. Az egy másik kérdés, hogy érezte magát. Sajnos a pedagógusok teljesen felkészületlenek voltak, nem kapott segítséget, ezért sajnos az a négy év sok mély, valószínûleg kitörölhetetlen nyomot hagyott benne.
Párom is normál gimibe járt, diktafont és laptopot használt, utóbbit NVDA felolvasószoftverrel, az itthoni gépét is azzal használja. Hangtechnikusként érettségizett.


Szerinted valaki megtud élni abból hogy író vagy költő?

Nem tudom hogy jó kategóriába raktam-e. :S

Legjobb válasz: Nem.

Nem.
A kérdező hozzászólása: Egyébként jöhetnek még válaszok. Kíváncsi vagyok. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Mindegyik nagyon hasznos volt és bocsánat a divatkönyv kifejezésért. Mindenki olyat ír amilyet akar.. : )
az írásban, és költészetben is protekció kell, nem a tehetség ahhoz, hogz érvényesülj - pl hogy neves kiadó adja ki a könyved, minél többet profitálj, és várjon a következõ kötetedre, stb
Divatkönyv? Olyat ír, ami tetszik az embereknek, ez nem hiszem hogy rossz lenne. Pl. ha valaki ír egy könyvet az eszkimók mindennapjairól, akkor az lehet nyelvtanilag, fogalmazásügyileg tökéletes, non plus ultra, de ha nem érdekel senkit vagy csak kevés embert, akkor abból nem fog megélni! Vannak költõk akik reklámszövegeket írnak, sõt a dalszövegírók is lényegében költõk. De ezekkel így nehéz állást találni. Tanulj ki valami fix szakmát, ezeket meg ûzd mind hobbi és egyszer bejöhet fõállásban ilyesmivel foglalkozz! :)
Könyírásból meg lehet éli, sokan ebbõl is élnek, de ehhez olyan könyvet is kell írni amire az embereknek igénye van (Harry Potter, Gyûrûk Ura, Alkonyat vagy Stephen King könyvei) és ha a könyveibõl az írónak még filmeket is csinálnak, akkor ugyebár abból is részesül. Költészetbõl viszont tuti, hogy nem lehet.
sok pénz kell ahhoz, hogy kiadhass egy könyvet, és az még nem garancia, hogy meg is veszik. versbõl pedig szerintem már túl sok is van.... szóval nem nagyon
A kérdező hozzászólása: A Twilight-ot hanyagoljuk mert az divat könyv ha szabad így kifejeznem magam. Ez a felkapott szóról jutott eszembe.
van olyan magyar írónõ akinek a könyve 30ezres példányszámban fogyott, és ha 1000 Ft haszna van ebbõl, akkor ki lehet számolni mennyit keresett vele
Attól függ, mennyire felkapott, mennyire veszik a könyveit. Szerintem elképzelhetõ, bár nem gyakori, nem véletlenül dolgozik sok író újságíróként is.
Nos, én költõ vagyok. A könyvek eladási árából csak (nagyon kevés) százalékot kapunk a kiadótól. A kevésbé szerencsések saját költségen adatnak ki, ami nemhogy hasznot nem hoz, hanem ráfizetés. Évente 10 vers közlése irodalmi lapokban már soknak mondható, lapja válogatja, hogy mennyit fizet. Amúgy semmilyen összeköttetésem nem volt, úgy kezdtem, hogy fogtam néhány versem, és elküldtem lapoknak, ennyi. Megélni nem lehet belõle, fõállásként fordítok. Az írók sincsenek jobb helyzetben.

Ezek az értékek jók, vagy IR? (tudom nem vagytok orvosok, de orvoshoz jövőhéten megyek és mondta hogy kiszámolja hogy IR es vagyok e) azt tudom hogy szorozza meg osztja. De azt nem tudom hogy hogyan

inzulin OGTT t. 0 min <2 mIU/l 120 min 45.5mIU/l glukoz 0 min 4.3mmol/l 120min 5.3mmol/l

Legjobb válasz: az IR a megtapadást is akadályozhatja, úgyhogy ez is lehet az egyik oka, hogy nem sikerül a baba. Nálunk például "csak" ennyi volt a baj. Nekem a tesztoszteron is rendezõdött például, de ezt már tényleg nem tudom.

az IR a megtapadást is akadályozhatja, úgyhogy ez is lehet az egyik oka, hogy nem sikerül a baba. Nálunk például "csak" ennyi volt a baj. Nekem a tesztoszteron is rendezõdött például, de ezt már tényleg nem tudom.
a 120 perces mindenképp sok. 25-ig jó, na meg a 120 perces nem lehet több mint 5 szöröse a 0 percesnek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! peteérésem van, jokor is vagyunk egyutt...de mégsem sikerül a tesztoszteronom 3, 1 lett...ami elé irtak egy M betût hogy magas ha helyre jön az IR akkor a tesztoszteron is? más hormomom jó!csak az IRt vártam
Bocsi tudom nem vàlasz, de mi az az IR?
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!!:)
3-as. Izulin rezisztencia rövidirése az Ir.

Hogy hogy nem ír? Vagy vagy mivan? Mit csináljak?

Van egy srác aki tetszik nekem. Már régóta ismerem (10év) de most egy táborban olyan jól kijöttünk. Megígérte hogy elküld nekem valamit, és ezzel kapcsolatban (meg más is)leveleztünk. Utoljára én írtam és nem válaszol 2hete. Azóta írtam még 1-1 mondatot de arra sem. Pedig láttam hogy fenn van facen. Hát mit csináljak hogy írjon? Vagy lássam. Hagyjam egy kicsit. (bn?m anyja azt mondta hogy tetszem neki de ezt nem biztos).

Legjobb válasz: nem ír mert már nincs kedve.. jobb ha inkább hagyod, mert így te leszel az idegesítõ nyomi lány a nyakán. ha egyszer mégis ír nyugodtan kérdezz rá hogy miért nem tudott válaszolni több mint 2 hétig

nem ír mert már nincs kedve.. jobb ha inkább hagyod, mert így te leszel az idegesítõ nyomi lány a nyakán. ha egyszer mégis ír nyugodtan kérdezz rá hogy miért nem tudott válaszolni több mint 2 hétig
Mert le vagyol szarvaaaaaa
Szakíts vele mert nem lájkolta a képeidet.
Barátnõd anyja? :o
Ha egy fiú nem ír, vagy nem hív, az mit is jelent?
szerintem meg szilvásbukta mert az szeretem :P vagy b**zi a csávó
Nagyon ugy tünik hogy már nem érdekled ha ilyen sokáig nem irt, hagyd egy kicsit, ne jelentkezz neki egy darabig és ha fontos vagy neki irni fog. :)
A kérdező hozzászólása: Nincs neki csak frászbúk meg esetleg email. az email meg már túl nyomozós lenne ha ráírnék. nem adta meg hivatalosan
Én a facebook-ban nem nagyon bízom ilyen téren. Nekem is sokszor beszar és nem kapják meg a leveleimet, üzieimet lájkokat stb... szóval próbálkozz máshol, mondjuk msn-en.
A kérdező hozzászólása: fuckers ha unatkozol lécci máshol oltogasd az embereket. Ne reménykedj hogy pont a te értelmetlen válaszod miatt fog ez a kérdés a kommentvitézre vagy a fuckyeahgyikre menni. igen a legjobb barátnõm anyja ismeri õt nagyon és õ mondta barátnõmnek aki meg nekem.
várjál ha tényleg bejössz neki írni fog... lehet h éppen erõt gyûjt :)
Na, de nekem is volt már hasonló, kb. az is két hét volt, azt hittem már le akar rázni, erre ráírtam egy kicsit nyomulósat mindent vagy semmit alapon, erre azt mondta, de jó, hogy írtál, és elhívott randizni 23/L

Óramű pontosságú ciklus mellett elképzelhető, hogy PCOS vagy IR vagyok?

Minden ciklusom 25 napos, és - hőgörbe és ovuteszt alapján - van peteérés és tüszőrepedés is, mégsem jön a baba. Ilyen szabályos ciklus mellett elmenjek endokrinológushoz, vagy máshol keressem az okot?

Legjobb válasz: Nekem szabályos 28 napos ciklus és rendszeres peteérés mellett van pajzsmirigy alulmûködésem, és IR-em. Mindenképpen érdemes megcsináltatni ezt a vizsgálatot, mert az IR a beágyazódást is megakadályozhatja rendszeres peteérés mellett.

Nekem szabályos 28 napos ciklus és rendszeres peteérés mellett van pajzsmirigy alulmûködésem, és IR-em. Mindenképpen érdemes megcsináltatni ezt a vizsgálatot, mert az IR a beágyazódást is megakadályozhatja rendszeres peteérés mellett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot, azt hiszem akkor megcsináltatom. Endokrinológushoz a háziorvos, vagy a nõgyógyász küld, vagy keressek egyet a neten és simán jelentkezzek be? Tudsz nekem esetleg ajánlani valait Budapesten?
Megkérdezhetem mióta nem jön a baba? Több ismerõsö van, aki sokat várt rá és nem volt se IR-es sem pedig PCOS! (minden eredményük jó volt, ezeket is néznék) A pcos betegeknek elég sok erre jellemzõ tünetük van. Én elsõ körben inkább a párodat küldeném el sperma vizsgálatra.Lehet nála van a gond!Akkor hiába vizsgálnak téged. Nõgyógyász csinálta nekem a 3. és 21.napi vérvételt, abból a hormon eredmények látszani fognak. Ja, és én mielõtt tovább lépnétek megcsináltatnám a petevezeték átjárhatóságit.Nekem is volt, nem fáj pusztán kellemetlennek mondanám! sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot! 1 éve nem jön a baba, de nem akarunk többet várni vizsgálatok nélkül. A párom volt már spermavizsgálaton, és nála minden rendben van. Ha a vérvizsgálatom jó lesz, akkor lehet, hogy én is az átjárhatóságit teszem következõnek, hátha "csak" mechanikus okok vannak... Hallotatok olyat esetleg, hogy a kiskatonák el sem jutnak oda ahova kell, mert a nõ ellenanyagot termel? Ezt hol lehet megnézetni esetleg?
Nõgyógyász végzi ezt is, én úgy tudom.Miután együtt voltatok a pároddal utána vesznek tõled kenetet és úgy vizsgálják.Nekem egy ismerõsöm mesélte, tehát csak az alapján mondom, amit tõle hallottam.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Nekem IR-em van, szabályos 28 napos ciklussal, pé-vel és normál testsúllyal.

Fiúk! Ha rátok írna facebookon egy lány akit nem ismertek, de mindennap látjátok, nyomulósnak gondolnátok emiatt hogy csak úgy ír, vagy mit gondolnátok róla ebből, hogy nem is ismer de csak szimplán rátok ír?

És egy +kérdés. Lehet hogy gáz ez a fajta figyelemfelkeltés, de végül is 21.század, szóval lájkoltam ennek a srácnak a képét, ezzel jelezve neki picit hogy tetszik, de ő nem reagált semmit, nem lájkolt vissza meg nem is írt chaten meg semmi, pedig már suliba is néztem, meg nagyon sokszor futunk egymásba, szóval ha tetszenék neki már rám írt volna, rám köszönt volna vagy valami, nem? Ez nekem fontos, úgyhogy kérlek segítsetek:) Ja, és az igaz hogy minden srác általában arra vár, hogy a lány kezdeményezzen? Előre is köszönöm. 15/L

Legjobb válasz: Rám írt 1 lány, 1 hétig beszélgettünk, megtetszett külsõleg/belsõleg, találkoztunk. Majd után azt mondta, hogy a távolság miatt csak barátság lehet... Öljetek meg, most...17/F

Rám írt 1 lány, 1 hétig beszélgettünk, megtetszett külsõleg/belsõleg, találkoztunk. Majd után azt mondta, hogy a távolság miatt csak barátság lehet... Öljetek meg, most...17/F
Hát írhatsz neki fb-n, de ne írd le neki rögtön, h mit érzel iránta.. Szerintem elõször próbáld megismerni valahogyan. Te semmiképpen ne kezdeményezz, mert szerintem azt elég gáznak tartaná a srác is.. Az hogy likeolod a képét csak egy gesztus, h szimpatikus, én vagy 40-50 lány képét likeoltam, mégse várok tõlük semmilyen visszajelzést..:)
#11 Nyugodtan jelölj be, nem harapok :D
Szerintem nyugodtan ráírhatsz, ha normális srácról beszélünk, nem fog elküldeni. Van egy srác akit szívesen bejelölnék és írnék neki, csak szerintem furán venné ki magát, hogy sosem beszéltünk. A helyében azon gondolkodnék, hogy "ez meg honnan tudja nevemet és egyáltalán ki ez?" :D 15/L
Ha rámír, én rájövök, hogy azt akarja, és jöhet a téma. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
én is így voltam egy írtó helyes fiúval.. õ jelölt be aztán lájkoltam a képét de semmi reakció.. ráirtam egyik barátnõm buzditására és tök cuki volt lájkolta aztán a képem és már az nap este szívet is írt meg kavartunk is párszor taliztunk de nem lett belõle semmi .. de nem miattam hanem õ nem akarta (pedig minden ismerõsöm szerint szép lány vagyok de ezzel kicsit kissebb lett az önbizalmam) ez volt 3 hónapja de 2 hete megint írt! :) remélem neked nagyobb szerencséd lesz.. írj neki! :)
Csak akkor írj neki, ha tényleg szeretnél valamit, ne csináld azt vele, mint amit velem tettek...
Írj inkább nekem én biztos értékelném :)
A kérdező hozzászólása: Nem láttam a Szikla c. filmet :D lehet ez a baj, meg kellett volna néznem:D Köszönöm a válaszokat. Akkor ráírhatok, nem hiszi hogy nyomulós vagyok? És mit írjak? A "szia miujság" annyira elcsépelt, meg hülyén is jönne ki így ha nem is ismerjük egyáltalán egymást. De akkor meg mit?:/ ötlet?
Mellesleg láttad a Szikla c. filmet, ahol a csaj kéri meg a f#szi kezét?
Ha tetszik a lány és nyomul az nem baj.
A kérdező hozzászólása: #11 szerintem bejelölhetnéd attól, abban nincs semmi:D mostanában már mindenki jelölgeti egymást, és még az is lehet, hogy rád ír, hogy honnan ismeritek egymást, te meg mondhatod, hogy csak bejelölted, mert nagyon szimpatikus:D

Mi van a myvipel? Miért irja azt ki, hogy törölt, vagy nem létező felhasználó? Valakinek rendesen megy az adatlapja, de nekem ki sem jön. Azt irja ki, hogy változtassam meg a lakhelyemet és a tartózkodási helyemet.

Megváltoztattam és el is mentettem. Persze ezután ugyan ugy maradt, nem jön ki az adatlapom. Miért van ez???

Legjobb válasz: Megint én vagyok : Nah, kínomban ezt küldtem el nekik....kajak felbaszta az agyamat.Tesómnak mûködik, nekem nem...mi a a f...szomat csináltak a myvippel... ? Rohadna meg az egész szerkesztõség....annyi eszük sincs hogy selejtezzenek hamis felhasználókat vagy olyanokat akik nem léptek be régóta,és nem is fognak nagy valószínûséggel....körülbelül több ezer emberrel kevesebb lenne , de lehet hogy fél millióval--, ...túlterhelt lett a myvip, nem ér egy forintot sem.....

Megint én vagyok : Nah, kínomban ezt küldtem el nekik....kajak felbaszta az agyamat.Tesómnak mûködik, nekem nem...mi a a f...szomat csináltak a myvippel... ? Rohadna meg az egész szerkesztõség....annyi eszük sincs hogy selejtezzenek hamis felhasználókat vagy olyanokat akik nem léptek be régóta, és nem is fognak nagy valószínûséggel....körülbelül több ezer emberrel kevesebb lenne , de lehet hogy fél millióval--, ...túlterhelt lett a myvip, nem ér egy forintot sem.....
micsoda problémák..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!