Találatok a következő kifejezésre: Hogyan írják azt a (1094 db)

Hogy írják azt a nevet h Korhe?

úgy ahogy leírtam vagy máshogy?

Hogy írják azt a szót?

Drága ismer?sömmel, azon vitatkoztunk, h ha az "azon" szó tárgyként szerepel a mondantban, akkor kell-e köt?jel bele... pl: Az állatkerben megláttam egy er?m?vészt.

Legjobb válasz: nemértem:S

nemértem:S
"Ebben a mondatban az azon van a hagsúly" sztem így is helyes..de inkább kötõjellel írnám..:O
Szerintem nem kell kötõjel. Vagyis én még nem láttam így... "az-on". Szóval szerintem nem kell.
utolsó vagyok megvaaaaaan!!megértettem:) )) igen van kötõjel, szinte biztos vagyok benne.. mert ha azt írnád "azon", az teljesen mást jelent..mást akarsz kifejezni vele. így viszont a toldalékkal kiemeled amire kiváncsi vagy:így írod tehát: az "az-on (van a hangsúly)" tehát sztem kell kötõjel!!!
még mindig nem vágom:Slol
xD sztem még mindig nemértem:D AZ-on ?? ilyen van???:D:D:O
A kérdező hozzászólása: Utolsó, köszönöm, h elmagyaráztad. Bocs, h nem írtam elõbb, csak más fele volt dolgom. De azért, neee ne adj neki igazat, "azon"-t kell írni, ha meg kell mondanom neki, h neki volt igaza, csak erõsödni fog a soviniszta elméje...
Érdekes, nekem egyszerre leesett mire gondolsz. De fogalmam sincs hogy kell-e kötõjel, de én tennék, mert szerintem úgy egyértelmûbb. Most pedig megpróbálom elmondani a többieknek hogy mire gondoltál: Adott egy mondat: "Az állatkerben megláttam egy erõmûvészt." A mondatról pedig állítunk valamit: "A fenti mondatban az az-on van a hangsúly." Tehát ez az állítás az adott mondat mutató névmására vonatkozik: az "Az"-ra. Hol van a hangsúly a mondatban? - Erre a kérdésre írásban kétféleképpen lehet megadni a választ; kötõjellel és kötõjel nélkül. 1."Az az-on." vagy 2."Az azon." A kérdezõ arra kíváncsi, hogy az állításban hogyan helyes leírni azt, hogy min van a hangsúly. Az elsõ (1.) eset vagy a második (2.) eset a helyes?
most akkor az "azon" határozószóról van szó, vagy az "az" névelõrõl?
?????? késõ van vagy én vagyok lassú?
:) jó ég... én sem tudom megfejteni, mi is van?! hova kell kötõjel és miért?
útelágadózódás
csak akkor kell kötõjel, ha idézõjelbe teszed: Az "az"-on van a hangsúly. De ha csak simán, akkor nem kell kötõjel: Az azon van a hangsúly.
nem akartam írni, félõ h lehülyéztek mert nem értek vmi nagyon egyszerût. de akkor nemcsak én nem vágom. :P
minek kötõjel?
Az állatkertes mondatban nincs is benne az "azon" szó, mi van? :D Az "az"-nál meg nem kell kötõjel. Írd már le érthetõbben légyszi. :D
Bocsi, de nem értem..
????? nem kell sehova kötõjel.
azon sztem így helyes.nem kell kötõjel

Hogy írják azt a betegséget amit ÉC-nek olvasunk?

És hol találok róla érdekességeket?

Legjobb válasz: AIDS, és bárhol a neten

AIDS, és bárhol a neten
AIDS. Beírod a googleba, rengeteg oldalt kidob. :)
A kérdező hozzászólása: prezentációt kel készítsek és ezt a képet is beszeretném tenni csak hát magyarul jólenne átforditani http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Hiv.gif&..
A kérdező hozzászólása: és milyen nyelven fordíthatnám át ezt a képet?
Ne fordítsd át. Minek kellene beleraknod egy (gondolom középsulis) elõadásba azt, hogy pontosan mibõl áll a vírus? Te sem értesz belõle semmit, meg gondolom azok se, akiknek elõadnád. Inkább azt írd le, hogy hogyan terjed, milyen tüneteket okoz, hogyan alakul ki a HIV fertõzésbõl az AIDS betegség és mivel lehet védekezni ellene. Képnek meg rakd be ezt: http://www.viewzone.com/synthetic-HIV.jpg Vagy ezt: http://international.ucla.edu/media/images/hiv_virus.jpg Érdekességként megemlíthetsz olyan híres embereket, akik a betegségben szenvednek.
A kép angolul van. Felül a vírus neve: emberi immunhiány-elõidézõ vírus A felsõ az értelen az alsó az érett változata. A rövidítések meg szakkifejezések.


Egy atom elé miért is írnak elé pl. egy nagy kettest? Mert tudom, hogy ha a jobb sarokba írják, az a molekula mennyiségét jelzi, épp ezért nem is tudom miért írják elé az atomnak

Legjobb válasz: Egy egyenletben, ezért mert 2 atom vesz részt a reakcióban, pontosabban az atomok arányait mutatja. Mert ugyebár nem minden atom szervezõdik molekulákba, vannak, amik izoláltan vannak.

Egy egyenletben, ezért mert 2 atom vesz részt a reakcióban, pontosabban az atomok arányait mutatja. Mert ugyebár nem minden atom szervezõdik molekulákba, vannak, amik izoláltan vannak.
Ha "jobb sarokba" írják, az azt mutatja meg, hogy az adott molekulát hány atom építi fel. Az elõtte lévõ mennyiség pedig arra utal, hogy hány molekuláról/atomról beszélünk.

Nem kellene kötelezővé tenni az álláshirdetésekben azt hogy írják bele a fizetési ajánlatot?

- Szerintem egyrészt beindítana egyfajta piaci versenyt, a fizetésekkel kapcsolatban, hiszen mindenki a legjobb ajánlatokra jelentkezne csak a rossz ajánlatot fölrakó hirdet? meg egy jelentkezést sem kapna, kénytelen lenne emelni az ajánlatán.

Legjobb válasz: Inkább a munkábaállás konkrét idõpontját írják bele. Egy szép nagy cégnél voltam "próbajátékon" (AKA csoportos kiválasztás), értesítettek hogy felvételt nyertem és várjak türelemmel.. Aztán telefonáltam, még mindig "várjak türelemmel" volt a válasz... Megint kéne telefonálnom, mert ez nem állapot - ha nem a szüleimmel élnék már éhen is halhattam volna.

Inkább a munkábaállás konkrét idõpontját írják bele. Egy szép nagy cégnél voltam "próbajátékon" (AKA csoportos kiválasztás), értesítettek hogy felvételt nyertem és várjak türelemmel.. Aztán telefonáltam, még mindig "várjak türelemmel" volt a válasz... Megint kéne telefonálnom, mert ez nem állapot - ha nem a szüleimmel élnék már éhen is halhattam volna.
én is állás keresõ vagyok de szakmámba 4 állás volt meghirdetve a legnagyobb álláskeresõ portálokon az egész országban az elmúlt 3 hónapban ... szal rengeteg álláskeresõ van és legtöbbjüknek már csak az számít, h. legyen munka ... nem a pénz ... vidéken egészen biztosan, h. így van ..
A fizetési elképzelésedet te is megírhatod bárkinek. Ha túl sokat kérsz, úgysem hívnak be, ezzel a második pontod kipipálva. Az elsõt pedig így is a piac rendezné, hiszen lehet, hogy mindenki a jobb ajánlatokra jelentkezik, de csak a töredékét veszik fel, a többi meg (mivel kénytelen valahol elhelyezkedni, és valamibõl megélni) mehet tovább, amíg nem talál állást -esetleg jóval kevesebbért is. A harmadik pontodhoz pedig az a véleményem, hogy ha ellenõrzik (ellenõriznék) így is rájönnének a turpisságra.
Nyugaton sem írják ki mindenhol a fizetést. Angliában pont igen. Minden ország más és más szokásokkal rendelkezik e téren.
Hali Látom nem vagy valami tapasztalt állások terén. Nálunk a takarítói állásra ami 4 órás 90ember jelentkezett 1 hét alatt. Most a takarítónk egy 2 diplomás volt ovónõ... Fölösleges pénzt kiírni , mindenhol lesz jelentkezõ.
Angliaban, bevett szokas mar reg, hogy kiirjak kotelezoen. Persze ott meg a szel is maskepp fuj! Tehat minden mas. Ez meg egyelore Kelet Europa. Ugy igaz ahogy irtad es jogos is amit mondasz. Valoban az lenne fer, ha beleirnak a heti oraszamot, elvarasokat, brutto fizetest, ami a tenyleges es nem elsumakolt fizetes lenne. Magyarorszagon is remelem ez lesz elobb vagy utobb. Na es persze jutanyos keresetekkel, mint nyugaton. :)
Nem, mert rendkívül sok helyen teljesítmény után fizetnek. Mellesleg eltér a fizetés beosztástól is.
Dehogynem.
A kérdező hozzászólása: Igen én is úgy tudom hogy ez nyugaton így van. Kényszerítse már rá Viktorra ezt is az UNIO. :)
A kérdező hozzászólása: "Fölösleges pénzt kiírni , mindenhol lesz jelentkezõ" most igen, de lesz még itt kevesebb munkanélküli és több állás. (remélem)
Rengetegen vannak, akik évek óta nem találnak állást, ezért már az se érdekli az embereket, ha éhbérért akarják õket dolgoztatni, elfogadják és inkább örülnek, hogy egyáltalán felveszik õket valahova és nem veszítik el a tetõt a fejük fölül. Dehogy röhögi ki senki a fizetési pontot a szerzõdésben, inkább sír a boldogságtól az ember, ha napi 10 óra robotolásért kap 80 ezer forintot. Nincs szükség semmilyen versenyre ekkora munkanélküliségben.
Szerintem is az lenne a korrekt. Ehelyett a munkavállalókat versenyeztetik, mindenki látatlanban ígérjen alá a másiknak - mert megtehetik.
Van itt piac, a sok elkeseredett álláskeresõ között. Ha a fizetési igényed túl nagy (pl amennyibõl rendesen meg lehetne élni), akkor már be se hívnak. Én is jelenleg állást keresek, és nagyon idegesít, hogy mindig tõlem kérik a fizetési igényemet. Próbálok valami melót össze szedni, hogy megszerezzek pár év tapasztalatot, aztán én is elnézek valami nem balkáni országba pár évre, hogy keressek is valamit azzal, amit tanultam.
De igen. Ez már nekem is eszembe jutott. Meg még lenne néhány ötletem, hogy végre a munkavállaló érdekei is érvényesüljenek, ne csak a munkáltatóké.
A kérdező hozzászólása: Antimod -nál a pont. :)

Hogy írjam bele a ecv-be? Pultosként dolgoztam akkor azt úgy írjam be hogy kereskedelem-eladó vagy mi ennek a pontos megfogalmazása/esetleg vendéglátás?

Csak érettségim van szakmai tapasztalatom meg csak mint pultos de nem szeretnék már ebben dolgozni.ha valaki tud és lenne olyan kedves küldhetne priviben is akár egy ilyesmi ecv-t!

Legjobb válasz: Személyes adatok Név Cím Telefon Emailcím Állampolgárság Születési idõ Tanulmányok Széchenyi István Vendéglátóipari Szakmunkásképzõ Intézet Felszolgáló Németh László Dolgozók Szakközépiskolája Levelezõ Tagozat Érettségi Elõzõ munkahelyek …… (1994-1999) Pultos …... (1999-2000) Pultos-felszolgáló …... (2001-2007) Pultos-felszolgáló …… (2007-2008) Pultos …… (2008-2009) Pultos Egyéb A vendéglátásban támasztott alapkövetelményeknek-megbízhatóság, pontosság, türelem, felelõsségteljesség-maradéktalanul meg tudtam felelni, így ez más területen sem okozhat problémát. Szívesen foglalkozom emberekkel, gyorsan és könnyen teremtek velük kapcsolatot a munkám során. Felhasználói szintû számítógépes ismeretekkel rendelkezem.(Windows XP, Word, Excel, Internet.)

Személyes adatok Név Cím Telefon Emailcím Állampolgárság Születési idõ Tanulmányok Széchenyi István Vendéglátóipari Szakmunkásképzõ Intézet Felszolgáló Németh László Dolgozók Szakközépiskolája Levelezõ Tagozat Érettségi Elõzõ munkahelyek …… (1994-1999) Pultos …... (1999-2000) Pultos-felszolgáló …... (2001-2007) Pultos-felszolgáló …… (2007-2008) Pultos …… (2008-2009) Pultos Egyéb A vendéglátásban támasztott alapkövetelményeknek-megbízhatóság, pontosság, türelem, felelõsségteljesség-maradéktalanul meg tudtam felelni, így ez más területen sem okozhat problémát. Szívesen foglalkozom emberekkel, gyorsan és könnyen teremtek velük kapcsolatot a munkám során. Felhasználói szintû számítógépes ismeretekkel rendelkezem.(Windows XP, Word, Excel, Internet.)
Az europass szerintem akkor jó, ha valakinek több végzettsége van, nyelveket beszél, több dologban jártas és valami "trendi" munkára jelentkezik. Mivel azt írtad, hogy érettségid van és szakmai tapasztalatod, max eladó, vendéglátós, esetleg adminisztrátor munkára van esélyed. Ahogy nekem is :S Ezekhez elég a sima szerintem.
A pultos hivatalos megfogalmazása vendéglátóipari eladó-de elég ha pultost írsz.
A kérdező hozzászólása: Akkor ok amúgy is elég bonyolult!:) Köszi mindent!!Sok sikert a munkakereséshez!:)
A kérdező hozzászólása: igaz...sajnos!:S Akkor még egy kérdésem lenne europassos ecv-t írjak vagy azt a hagyományost amit te is írtál?Mert mindenki azt ajánlotta amit te is írtál de ez a másik se rossz?!
Ha beleírod, akkor nem nagyon fognak behívni még beszélgetésre sem. Oda pedig el kell jutni ahhoz, hogy esélyed legyen a felvételre. Személyesen már elmondhatod, bár én azt tapasztaltam, hogy ha megemlítem hogy van gyerekem, rögtön nem értek már semmihez...
A kérdező hozzászólása: Akkor se írjam bele ha a felügyeletét bmikor meg tudom oldani??De ha személyesen rákérdeznek el kell mondanom mindenképp, vagy?!
Szívesen. A gyereket ne írd bele semmiképpen-tapasztalat- és nem árt, ha mellékelsz képet. (Jobb felsõ sarok a szokásos hely, lehet scannelt, vagy odatûzött fotó is. )
A kérdező hozzászólása: Az önéletrajzért is nagyon hálás vagyok így már több miindent tudok beleírni!!Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Kösz, neked is.

A buszokra ahova ki van írva hova megy éppen, az úticél, oda hogy írják ki a szöveget?

Arra gondolok ahova ilyen zöld, világító bet?kkel van kiírva a települések neve, a busz elején vagy oldalán felül, azt hogy írják oda ki, mivel?

Legjobb válasz: Ez egy számítógépes program ami bele van építve a ledpanel mögé az meg úgy világítja a ledeket hogy azok a betûk jelenjenek meg. A sofõr fülkébe meg van egy kijelzõ néhány gombbal és ott választja ki hogy mi legyen ki írva. Ezt a a dolgot meg mûhelyekbe programozzák be úgy hogy rákötnek egy számítógépet és azon keresztül írják be.

Ez egy számítógépes program ami bele van építve a ledpanel mögé az meg úgy világítja a ledeket hogy azok a betûk jelenjenek meg. A sofõr fülkébe meg van egy kijelzõ néhány gombbal és ott választja ki hogy mi legyen ki írva. Ezt a a dolgot meg mûhelyekbe programozzák be úgy hogy rákötnek egy számítógépet és azon keresztül írják be.
számítógép által programozott akármivel. Vagy van egy hosszú lista, és nyomkodja a gombokat fentrõl lefelé, és úgy változik a ledek fénye.
A digitális táblának a hátoldalán van egy kis kijelzõ meg gombok és ott írják be. Ha felnézel a szélvédõ fölé akkor láthatod.
Többféle rendszer is van. Régi magyar típusokon FOK-GYEM van de mostanság általában Vultron. Lényegében ez az utastájékoztató rendszer ami kezeli a 3 külsõ és belsõ kijelzõket, hangos bemondást, és ha olyan a jegykezelõ akkor azt is. A sofõr beállítja a járatszámot au útirányt és onnantól magától megy, lépteti a következõ állomásra (vagy ajtónyitást érzékel, vagy GPS alapján követi épp hol tart a busz) (a FOK-GYEM mechanikus így a zöld pöttyöket õ pörgeti ki, míg a mátrix kijelzõsöknek egy lámpa gyullad fel a pötty mögött)

Levelet szeretnék írni az 1ik volt tanárnőmnek, de nem tudom h mit írjak. Tetszik nekem és ezt valószínűleg tudja is de nem akarom nagyon lejáratni magam. Hogy írjam meg a levelet?

Csak érdekl?dni akarok h hogy van, mit csinál, hogy telik a nyara és h hiányzik a mosolya, és jó lenne látni.Hogy írjam meg a levelet?

Legjobb válasz: elõször is : kedves tnõ. aztán elõre írhatod a kérdéseket h hogytelik a nyár stb.. aztán mesélsz magadrólis h mondjuk neked hogytelik meg h voltál e nyaralni. aztán leírod h hiányzik az iskola és elsõsorban maga a tnõ.:D aztán írhatod h jólenne összefutni vele a nyár folyamán. a befejezést azt meg sztem már tudod teis.:D

elõször is : kedves tnõ. aztán elõre írhatod a kérdéseket h hogytelik a nyár stb.. aztán mesélsz magadrólis h mondjuk neked hogytelik meg h voltál e nyaralni. aztán leírod h hiányzik az iskola és elsõsorban maga a tnõ.:D aztán írhatod h jólenne összefutni vele a nyár folyamán. a befejezést azt meg sztem már tudod teis.:D
:D Elõször is sok sikert. Ne félj, mindenféleképpen próbáld meg, nem veszthetsz semmit! "Szia! Sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e a levelet és végülis úgy döntöttem megírom =). Nagyon hiányzik a mosolya és szeretném újra látni, ha nincs ellenére. Persze megértem, ha nem szereti a fiatalabb fiúkat, de engem nagyon megfogott."

Hogy irják azt angolul hogy :"Szia! Hallottál már a . -ról?

Legjobb válasz: Hi. Do you know the...?

Hi. Do you know the...?
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
Have you ever heard of...?
#3 (vadaszp)-nek adok igazat! :-)
Szó szerint valóban hear, de gondolom a kérdés lényege az, hogy ismeri-e a dolgot, nem pedig a tényleges fizikai hallás.
Ez egy kifejezés. Pl.: "i'm looking forward to hearing from you". Nyilván nem fizikai hallásra érti, de így helyes.

Hogy hívják azt a kis pálcát, táblát amit növényekhez szoktak tenni azt amire ki írják rá hogy mi vagy hogy milyen fajta?

Legjobb válasz: én speciel hurkapálcát használok,arra celluxxal sima papir,és kész.

én speciel hurkapálcát használok, arra celluxxal sima papir, és kész.
vagy jelcimke
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!