Találatok a következő kifejezésre: Hogyan írják a barkóba szót fonetikusan (1 db)

barkochba
barchoba
Ugyan a játék eredetét - amelyben cak igennel vagy nemmel (ill. könnyített szabályok szerint esetenként nem jellemzõvel)szabad válaszolni a kérdésekre, s így kell megoldani a feladványt - a Kr. u. 132 és 135 közötti harmadik, Bar Kochbe-féle makkabeus-felkelés vezetõjéhez fûzik a legautentikusabb forrás: az idegen szavak értelmezõ és etimológiai szótára szerint /az elõzõ válaszoktól ellentétesen/ így kell helyesen leírni: BARKOHPA (Bar Kochbe egyik kémének az ellenség levágta a kézfejeit, kiszúrta a szmét és kivágta a nyelvét, majd elrettentésként, így megcsonkítva visszajuttatta a felkelõ táborába. A vezér még is kikérdezte és az igent és nemet bólogató hírszerzõ adatait felhasználva, komoly csapást mért az elbizakodott ellenségre. Ez a kikérdezési forma élt aztán tovább és él a mai napig játékos formában.) üdv.: hegedor
Így ahogy ejted ;)
A szó helyes írása: barchoba.
Bar Kochba(más források szerint Bar Kochbe)Makkabeus-felkelés vezetõjének neve után: barkochba, ejtsd barkóba. Ezt a formát ajánlják különbözõ helyesírási szótárak is.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan kell toldalékolni? Camille-al, Camille-jal? (Többi infó lent. )

Franciául ejtve, "kamij". Köszi a válaszokat!

3

Melyek a rövid u-ra végződő szavakat? Eddig ezek vannak meg:kapu, anyu, apu, bábu, daru, gyalu, kenu, falu, hamu, lapu, alku, Pityu, Samu, adu, áru, batyu, hindu, saru, satu, szaru, zsaru, Icu, szu, kenguru, emu, kakadu, ragu.

8

Mit jelent a "léhai életet élt" kifejezés?

Tehát a léhai szó jelentésére vagyok kíváncsi.Köszi el?re is :)

2

Az Én _____ vagyok típusú mondatok végére mikor kell felkiáltó jel?

2

Hogy lenne helesebb antiantigeek vagy anti-antigeek?

2

Hogyan helyes: - olajok vagy olajak? - pörköltet vagy pörköltöt? - örömet vagy örömöt? - chips-szel, csipsszel, esetleg máshogy?

Kérlek, hogy indoklást is írj a hozzászólásodban, ha tudsz, mert kíváncsi vagyok a részletekre, szabályokra is! Köszönöm!

28

Helyes ez a mondat?

"A Dávid nem idegesít? soha."

7

Hogyan irjak szépen, gyorsan és helyesen?

Sziasztok aza problémám hogy Töri órán nem birom leiirni az anyagot mit lehetne tenni ezelen mondjatok valamit !!

7

Fújoztam vagy fujjoztam?

hogy kell helyesen írni? google-be beírtam és sok találat jön ki mindkett?re. s?t még a fújjoztamra is, bár szerintem úgy biztos nem jó..

3

"Kedvelté" vagy "kedveltté" tenni valamit?

Melyik a helyes? Ha mind a kett?, akkor hol szokták ezt és hol szokták azt használni?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!