Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és kezdhetnék neki a családfám felkutatásának (1 db)

Hogyan és hol kezdhetnék neki a családfám felkutatásának?

Legjobb válasz: Külföldön is keresheted: Ancestry.com erre az oldalra még képeket is rakhatsz. Sõt olyan emberekkel is kapcsolatba léphetsz akik lehet, hogy pont a te rokonodat keresik.

Külföldön is keresheted: Ancestry.com erre az oldalra még képeket is rakhatsz. Sõt olyan emberekkel is kapcsolatba léphetsz akik lehet, hogy pont a te rokonodat keresik.
Szerintem is te magad próbálkozz a kereséssel, mert a hivatásos családfakutató cégek 150 ezer Ft a minimum amit elkérnek, ha csak Mo. területén kell kutatni. Határainkon túli kutatás meg még több.
Elõször az idõsebb rokonokat kell felkeresni, begyûjteni régi iratokat, fotókat, aztán jöhetnek az önkormányzatok, egyházak, levéltárak megkeresései.
Ha az alapadatok rendelkezésre állnak (az õsök neveit és születési éveit értem ezalatt), amennyiben kék vér is csörgedezik valamelyikük ereiben, a levéltárazás elõtt érdemes felmenni a várba, s napijegyet váltani az Országos Széchényi Könyvtárba. Remek genealógia gyûjteményük van, amiben különösen a nemesi és fõnemesi családok akár 800 éves hiteles leszármazásai is nyomon követhetõk. Akadnak aztán ugyanott különféle címtárak és seregnyi életrajzi jellegû lexikon is, amik sokat segíthetnek.
Próbálkozz a plébánián is! Ott be vannak jegyezve a keresztelõk, házasságok...stb. Állítólag sokat segít. Esetleg egyházmegyei plébánián. Persze ez csak akkor mûködik, ha feltehetõen vallásosak voltak az õseid. Szerintem a protestáns egyházaknak is lehet valamiféle adatbázisuk, ha nem katolikusok vagytok.
Én úgy fogtam neki, hogy a mamámnál találtam egy csomó születési, elhalálozási, házassági papírokat ezekben sok név volt. Így eljutottam egészen az ükük nagyszüleimig.
Próbálkozz a plébánián is! Ott be vannak jegyezve a keresztelõk, házasságok...stb

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi számít vérrokonságnak? A származást melyik rokonok befolyásolják?

5

Ki tudja honnan származnak Majer-ok akik Oltárczon laktak és 7-en voltak testvérek? A nagyapám neve Majer József volt. Gyerekei- Majer József, Ferenc, István, János, László, Mária, Margit

1

Kicsoda nekem édesanyám féltestvére? Rokonom egyáltalán!?

5

Ha a családomból az egyik felmenőmnek vegyesboltja volt, akkor zsidó lehetett?

Találtam egy fényképet, fogalmam sincs mikori de még ilyesmi régifajta autó van rajta

12

Hol tudnám megtalálni ezeket az anyakönyveket?

Az egyik ősöm a Felvidéken született 1845ben Szepes olasziban.
Ha jól tudom sokáig latinul vezették az anyakönyveket de 1844-1851-ig magyarul vezették.
Szóval ennek az ősömnek keresném az anyakönyvét de hiányzik fent említett dolog miatt és sehol sem találom. Ott van hogy zoom + azzal lehet nagyítani és a lap alján található egy latin szöveg róla
Hol lehetnek hiányzó adatok?

1

Tudna-e valaki bármilyen információval szolgálni a Haraszti család eredetéről, családfájáról?

Az értelmes válaszokat előre is köszönöm :).

3

Nyáron felkutatnám a családfámat. Hogyan kezdjek neki?

4

Hogyan találhatom meg édesapámat?

Sajnos semmit nem tudok róla, csak a nevét!4 éves korom óta nem láttam! Talán Vácon lakik de ez se biztos! Reménytelen a helyzetem? Ha tudtok segítsetek!

10

Mik a tipikus arcvonások a roma nemzetségnél, az elsődleges jegyek? Honnan lehet tudni elég bizonyosra, hogy valakinél a családban voltak az ősöknél?

A romákon belül is vannak más-más külső jellemzőkkel bírok(esetleg attól függően, hogy pl honnan származnak)? Nem igazán a mostani korosztályra gondolok, hanem egy pár generációval ezelőttire. Linkelhettek is.

16

A páromat hogy hódítsam el a számítógéptől?

Szánalmas a kérdés, no, de a problémám is szánalmas.A párom nekem családtag azért írtam ebbe a kat-ba. Õ nagyon rendes srác, de elkezdett számítógépes játékokat játszani, amikkel egész nap játszik! Elmegy iskolába, utána hazamegy, és 10-11-ig játszik. Hétvégén reggel felkel és estig, csak kajálni megy el a géptől.Ezekkel akiket a játékba ismert meg, egész nap csetel, sosincs velem.Felőlem játszhat meg minden, de ez azért már több a soknál. 2 napja nem hallottam felőle. A játékai előtt tökéletes volt a kapcsolatunk, se egy felhő, semmi! mielőtt összejöttünk, azelőtt egy évig tetszettünk egymásnak, tiszteltük egymást, most meg emiatt a játékok miatt teljesen kifordult magából. Esteleg vannak ötleteitek mit kellene tennem? Letörölni a játékot a kérdezése nélkül nem fogom., ez biztos.

18

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!