Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és kezdhetnék neki a családfám felkutatásának (1 db)

Hogyan és hol kezdhetnék neki a családfám felkutatásának?

Legjobb válasz: Külföldön is keresheted: Ancestry.com erre az oldalra még képeket is rakhatsz. Sõt olyan emberekkel is kapcsolatba léphetsz akik lehet, hogy pont a te rokonodat keresik.

Külföldön is keresheted: Ancestry.com erre az oldalra még képeket is rakhatsz. Sõt olyan emberekkel is kapcsolatba léphetsz akik lehet, hogy pont a te rokonodat keresik.
Szerintem is te magad próbálkozz a kereséssel, mert a hivatásos családfakutató cégek 150 ezer Ft a minimum amit elkérnek, ha csak Mo. területén kell kutatni. Határainkon túli kutatás meg még több.
Elõször az idõsebb rokonokat kell felkeresni, begyûjteni régi iratokat, fotókat, aztán jöhetnek az önkormányzatok, egyházak, levéltárak megkeresései.
Ha az alapadatok rendelkezésre állnak (az õsök neveit és születési éveit értem ezalatt), amennyiben kék vér is csörgedezik valamelyikük ereiben, a levéltárazás elõtt érdemes felmenni a várba, s napijegyet váltani az Országos Széchényi Könyvtárba. Remek genealógia gyûjteményük van, amiben különösen a nemesi és fõnemesi családok akár 800 éves hiteles leszármazásai is nyomon követhetõk. Akadnak aztán ugyanott különféle címtárak és seregnyi életrajzi jellegû lexikon is, amik sokat segíthetnek.
Próbálkozz a plébánián is! Ott be vannak jegyezve a keresztelõk, házasságok...stb. Állítólag sokat segít. Esetleg egyházmegyei plébánián. Persze ez csak akkor mûködik, ha feltehetõen vallásosak voltak az õseid. Szerintem a protestáns egyházaknak is lehet valamiféle adatbázisuk, ha nem katolikusok vagytok.
Én úgy fogtam neki, hogy a mamámnál találtam egy csomó születési, elhalálozási, házassági papírokat ezekben sok név volt. Így eljutottam egészen az ükük nagyszüleimig.
Próbálkozz a plébánián is! Ott be vannak jegyezve a keresztelõk, házasságok...stb


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miután az apám megtudta, hogy nem tőle vagyok, nem viselkedik velem ellenségesen, hanem úgy szeret, mint ahogy eddig is. Miért?

Csupán anyámon köszörüli a nyelvét, hogy "a hűség mintaképe", és hasonló burkolt ironikus megnyilvánulásokkal. Engem apám nem utál, ugyanúgy beszélget velem, ahogy eddig is. 13 éves vagyok, rendszerint ilyen pubertás korban szoktak megromlani a gyerek-szülő kapcsolatok, de ez az esetemben nem következett be. A szüleim még nem váltak el, de anyám fontolóra vette, szerinte ilyen napi sértegetésekben nem tud tovább élni. Valaki meg tudná magyarázni, mit gondolnak ilyenkor a felnőttek ebben a szituációban?

23

Nagyvárad, Nagyiratos, Arad és Békéscsaba környékén élnek/éltek ruszinok?

0

Szeretném a nagypapámat megtalálni! Hogy kezdjek hozzá?

Apum intézetben nőtt fel. Tudok pár adatot a nagypapámról. Mikor, hol született, mikor kötöttek házasságot. A nagymamámmal se volt túl jó a viszonyom, mert ugye aput intézetbe adták, de ő mindig azt mondta, hogy 1956-ban eltűntnek lett nyílvánítva. elég zavaros ez nekem, merre induljak? ki tud segíteni?

2

Hogyan is van ez, annak kell vinni a gyereket láthatásra aki neveli, vagy annak aki nem neveli?

Külföldön tartózkodás esetén, ha az anyuka a gyám akkor az apjának helybe kell vinni minden alkalommal?
Ennek így kell lennie hogy az apa meg se mozdul a gyereke felé,én meg 1 teljes napot vonatozom gyermekemmel oda vissza hogy láthassa az apuka a gyerekét 2 hetente úgy hogy még a bele egyezését sem akarja adni hogy külföldön járjon oviba a fia.
Sőt gyerektartást sem fizet elhelyezési per sem volt, csak külön mentünk és nem vagyunk házasok sem.
Milyen időnként van a láthatás külföldiek esetében?
Õ neki nem kell kijönnie külföldre néha ha látni szeretné a gyermekét nekem kell mindig helybe vinnem neki?

10

Te meddig tudod visszavezetni a családfádat a Kárpát-medencében?

25

Temesi családnév eredete, jelentése?

1

Mi a véleményetek a Rimóczi névről? Ha van mi az angol megfelelője? :D

12

Ugye szerintetek sem egy csípőműtét utáni első nap a legideálisabb időpont arra, hogy a nővérem bemutassa új barátját az édesapánk nővérének?

2

Apukám feleségének miért nem kellenek az ajándékaim?

Ha karácsonyra, vagy szülinapjára veszek neki valamit, z rendszerint sosincs elővéve, vagy bedugja egy szekrénybe, de gyakoribb, hogy több éve benne van a tasakban, amiben adtam és szem előtt van hagyva. Régen mikor 15-16 éves voltam, elismerem, lehet adtam olyan ajándékokat, amik úgymond feleslegesek voltak, pl. gyertyatartót, ilyesmit, megértem, hogy mondjuk nem akarja kitenni, de akkor eltehetné olyan helyre, ahol nem látom. (Hatalmas házuk van.) Viszont adtam már neki kézkrémet, gondoltam annak örül majd, hát az is ott van azóta is a tasakjában. (Kb. 3 éve.) Most karácsonyra teát vettem neki mindenféle ízűt, mert szereti, állítása szerint örült is neki, de az is ugyanúgy ott van a földön azóta is.És még sorolhatnám. Semmit nem használ, amit tőlem kapott. Nem értem, miért. Ezek után mit adjak neki? Nekem nincs önálló keresetem még, ő meg elég jól keres, szóval nem tudok olyan nagy dolgot adni.

17

Hol keressem az édesanyám?

Sziasztok!
Elég érdekes a helyzetem.
Az édesanyám 3 éves koromban elhagyott engem és édesapámat. immár 17 éve.
Elöttünk is volt egy családja melyből 3 gyermeke született akiket intézetbe adott.
Apukám nem tud róla semmit én pedig tekintettel erre nem is kérdezem.
A kérdésem a következő kérlek segítsetek:
*Van -e lehetőség arra,hogy csak a neve alapján meg tudjam kerestetni?
*A féltestvéreimet (nevüket nem tudom) szintén megtudnám valahogy keresni?
Hálás lennék a válaszaitokért!
köszönöm

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!