Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és kezdhetnék neki a családfám felkutatásának (1 db)

Hogyan és hol kezdhetnék neki a családfám felkutatásának?

Legjobb válasz: Külföldön is keresheted: Ancestry.com erre az oldalra még képeket is rakhatsz. Sõt olyan emberekkel is kapcsolatba léphetsz akik lehet, hogy pont a te rokonodat keresik.

Külföldön is keresheted: Ancestry.com erre az oldalra még képeket is rakhatsz. Sõt olyan emberekkel is kapcsolatba léphetsz akik lehet, hogy pont a te rokonodat keresik.
Szerintem is te magad próbálkozz a kereséssel, mert a hivatásos családfakutató cégek 150 ezer Ft a minimum amit elkérnek, ha csak Mo. területén kell kutatni. Határainkon túli kutatás meg még több.
Elõször az idõsebb rokonokat kell felkeresni, begyûjteni régi iratokat, fotókat, aztán jöhetnek az önkormányzatok, egyházak, levéltárak megkeresései.
Ha az alapadatok rendelkezésre állnak (az õsök neveit és születési éveit értem ezalatt), amennyiben kék vér is csörgedezik valamelyikük ereiben, a levéltárazás elõtt érdemes felmenni a várba, s napijegyet váltani az Országos Széchényi Könyvtárba. Remek genealógia gyûjteményük van, amiben különösen a nemesi és fõnemesi családok akár 800 éves hiteles leszármazásai is nyomon követhetõk. Akadnak aztán ugyanott különféle címtárak és seregnyi életrajzi jellegû lexikon is, amik sokat segíthetnek.
Próbálkozz a plébánián is! Ott be vannak jegyezve a keresztelõk, házasságok...stb. Állítólag sokat segít. Esetleg egyházmegyei plébánián. Persze ez csak akkor mûködik, ha feltehetõen vallásosak voltak az õseid. Szerintem a protestáns egyházaknak is lehet valamiféle adatbázisuk, ha nem katolikusok vagytok.
Én úgy fogtam neki, hogy a mamámnál találtam egy csomó születési, elhalálozási, házassági papírokat ezekben sok név volt. Így eljutottam egészen az ükük nagyszüleimig.
Próbálkozz a plébánián is! Ott be vannak jegyezve a keresztelõk, házasságok...stb


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szeretnem tudni, hogy a Dvorszki csaladnev milyen eredetu? Eddig mindig csak annyi volt a valasz, hogy szlav, de ettol picit pontosabbat szeretnek

8

Az anyukám testvére, és annak a gyereke azok kik az én gyermekemnek?

3

Ti hogyan fogadtátok nagymamátok/dédnagymamátok halálát? Milyen állapotba kerültetek, és mennyi ideig?

kort és nemet is írjatok légyszi

7

A Tóth vezetéknév vissza vezethető német eredetre?

12

Az Antal CSALÁDNÉV francia eredetű?

itt olvastam valami olyat:nem sokat de amennyit megértettem belőle azok alapján francia

11

Az Adamecz név szlovák vagy cseh eredetű?

3

A Gyurcsa név milyen eredetű?

2

Ugye baj, ha saját szülőd megalkuvásra nevel?

Arra gondolok, és tapasztalatokat várok, mert tudom, hogy baj amúgy, amikor nem túl sikeres szülők, a gyereküket sem öntik tele reménnyel, ami lendületet adhat akár egy munkakeresésnél is. Vagy az van, hogy "látod nekünk semmi nem sikerül..." vagy " mert nem is akarsz dolgozni, ha akarnál találnál" vagy tanulás terén is mikor bíztatott, hogy magamba fektessem a megspórolt pénzem, és mikor már elkedztem a sulit, hozzáteszem nem lakok otthol, akkor meg már feleslegesnek tartotta a tanulást. Egyre jobban azt látom, hogy a szülőknek nemcsak azt kéne megtanítani a gyereklátogatónak hogy hogy kell tisztába rakni, hanem későbbi dolgokat, hogy mit, hogy mondjon még egy akár személyiségfejlődésé közepén járó kisembernek. Mert nagyon nagy kárt tud sok szülő okozni! És ilyenkor jön az, " sok munka mellett nem jut idő, stb" De erőből meg lenyomni a gyereket szerintem nem szép.

9

Miért szabja meg sógornőm, hogy kinek mit vegyünk?

Férjemnek elég furcsa családja van. Unokatestvére máskor megmutatta,hogy a gyerekének milyen biciklit kell venni születésnapjára meg ilyen dolgaik vannak. Hozzáteszem, mi sajnos magunknak nem tudunk ilyen dolgokat megvenni, nem hogy másnak. Sógornőm utoljára azzal a dologgal jött, hogy anyósnak szülinapja lesz, nincs neki automata mosógépe és hogy vegyünk neki közösen. Ha venni akar neki miért nem vesz ő? Ráadásul anyós mindig a sógornőmnek "pumpálja" a nyugdíját, a fiának soha semmit nem ad. Ráadásul ő sem vett soha semmit a fia szülinapjára. Nekünk sincs automata mosógépünk, mert nincs rá pénzünk és én is kibírok mosni a hagyományos mosógéppel. Hozzáteszem anyósomnak igencsak 100-on fölül van a nyugdíja. Mondtuk sógornőmnek, nekünk ilyenekre nincs pénzünk, aztán ez a hárpia kiverte a balhét. Csak megjegyzem a saját fiát még szóban sem szokta felköszönteni. Nektek erről mi a véleményetek? Miért kell azt megszabni, hogy ki mit vegyen a másiknak, hogy lehet valaki ennyire pofátlan?

7

Párom hibája szerintetek hogy a szülei többet veszekednek?

Amíg a szüleivel élt (feln?tt,dolgozó,rezsibe b?ven adóként),addig viszonylagos csend volt a szülei között,elvoltak,ha vita volt,párom "rendet tett" köztük,kibékültek hamar.
Másfél éve viszont megismert engem,egy éve össze is költöztünk,élünk boldogan.
A szülei viszont azóta marják egymást,mindenen veszekednek hetekig.
Anyukája szerint párom miatt,mert amig ? ott volt,nem veszekedtek,páromnak nem kellett volna elköltöznie...

Vélemény?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!