Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és kezdhetnék neki a családfám (1 db)

Hogyan és hol kezdhetnék neki a családfám felkutatásának?

Legjobb válasz: Külföldön is keresheted: Ancestry.com erre az oldalra még képeket is rakhatsz. Sõt olyan emberekkel is kapcsolatba léphetsz akik lehet, hogy pont a te rokonodat keresik.

Külföldön is keresheted: Ancestry.com erre az oldalra még képeket is rakhatsz. Sõt olyan emberekkel is kapcsolatba léphetsz akik lehet, hogy pont a te rokonodat keresik.
Szerintem is te magad próbálkozz a kereséssel, mert a hivatásos családfakutató cégek 150 ezer Ft a minimum amit elkérnek, ha csak Mo. területén kell kutatni. Határainkon túli kutatás meg még több.
Elõször az idõsebb rokonokat kell felkeresni, begyûjteni régi iratokat, fotókat, aztán jöhetnek az önkormányzatok, egyházak, levéltárak megkeresései.
Ha az alapadatok rendelkezésre állnak (az õsök neveit és születési éveit értem ezalatt), amennyiben kék vér is csörgedezik valamelyikük ereiben, a levéltárazás elõtt érdemes felmenni a várba, s napijegyet váltani az Országos Széchényi Könyvtárba. Remek genealógia gyûjteményük van, amiben különösen a nemesi és fõnemesi családok akár 800 éves hiteles leszármazásai is nyomon követhetõk. Akadnak aztán ugyanott különféle címtárak és seregnyi életrajzi jellegû lexikon is, amik sokat segíthetnek.
Próbálkozz a plébánián is! Ott be vannak jegyezve a keresztelõk, házasságok...stb. Állítólag sokat segít. Esetleg egyházmegyei plébánián. Persze ez csak akkor mûködik, ha feltehetõen vallásosak voltak az õseid. Szerintem a protestáns egyházaknak is lehet valamiféle adatbázisuk, ha nem katolikusok vagytok.
Én úgy fogtam neki, hogy a mamámnál találtam egy csomó születési, elhalálozási, házassági papírokat ezekben sok név volt. Így eljutottam egészen az ükük nagyszüleimig.
Próbálkozz a plébánián is! Ott be vannak jegyezve a keresztelõk, házasságok...stb


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Én is a családfával kínlódok.1800 előtti adatokat hol találok? Nem fizetőset. Köszi ha segít valaki

7

Dédmamám lányának a fia nekem kicsoda?

Harmadunokatesó, vagy esetleg más? Tekinthető még rokonnak?

8

A Spanyol Bourbonokkal milyen rokonságba vannak/voltak Sándor Pál Lajos württembergi herceggel?

Sándor Pál Lajos württembergi herceg,Bourbon,Bourbonok,Spanyol trón,Spanyolország,

1

Nektek nincs lelkiismeret furdalásotok, ha ritkán látogatjátok a szüleiteket?

Az én szüleim elváltak, apukámék vidékre költöztek pár éve. Nem egy olyan hatalmas távolság, de azért közel sincs és a közlekedés sem az igazi. Ott lakik a feleségével és a húgommal. (Féltesóm.) Én 22 vagyok, végzős a főiskolán, 3-4 hetente megyek hozzájuk, olyankor szombat délelőttől vasárnap délutánig vagyok ott. De sokszor rosszul érzem magam, hogy keveset megyek, de egyszerűen nem tudok 1000 felé szakadni. Van barátom is, vele is csak hétvégente tudok együtt lenni. Apa amúgy nem tett ezért soha szemrehányást, de nekem mégis lelkiismeret furdalásom van.

3

I. Vilmos württembergi hercegnek van rokoni kapcsolata a spanyol királyi családdal?

2

Ismertek olyan srácokat, akik az anyjuk vezeték nevét kapták meg?

Miért jobb, ha a fiú az apja nevét kapja?

3

Az anyósom egy sárkány és egy ravasz róka keveréke, hogyan viseljem el?

Azt hittem,hogy pár év után megváltozik vagy legalább jobban eltudom majd viselni de ez a nőszemély teljesen kikészit engem idegileg.Mindenbe beleszól,ha kifejtem a véleményemet akkor űgy néz rám mint aki meg akar ölni,a gyerekeimet kiakarja sajátitani és szó szerint a saját izlése szerint irányitani.Mi tévő legyek?

4

Csajszika kezén ez vajon jegygyűrű lehet vagy nem?

Középső ujján,bal hordott aranygyűrű az mindenképpen jegyűrű? Vagy nem? (csak fényképpen láttam)

10

A Petrók névnek mi a jelentése, eredete?

Sehol nem találtam infót róla:o

5

Csak én vagyok így ezzel?

12/L vagyok, és anyáék meg a nővérem is kérdezgetik, hogy van e szerelmem (nincs) meg hogy kíváncsiak lesznek majd, hogy ki lesz a barátom. Én ettől rosszul vagyok, egyszerűen úgy érzem, hogy ha szerelmes lennék valakibe,akkor azt eltitkolnám előlük, de nem azért, mert rosszul reagálnának rá, egyszerűen csak így érzem. Nem is tudom, hogy hogy fejezzem ki magamat, de egyszer már tetszett valaki még 9 évesen, és arról sem tudtak, valamiért olyan furcsán érzem emiatt magamat, mert a barátnőim mindig elmondják a szüleiknek, az ilyet, én meg mintha szégyellném az efféle dolgokat, ha ilyen témába jön beszélgetés közbe anyáékkal, akkor gyorsan témát változtatok, vagy elkerülöm őket. egyedül csak a szerelmesdit "szégyellem", semmi mást nem, jóban vagyunk. nagyon furán érzem magamat emiatt, nem tudom, hogy mitől van. ha rájövök, hogy valamelyik barátnőm szerelmes valakibe, annyit tudok mondani rá, hogy oké. magamban úgy érzem, hogy úristen, ennyi idősen bármit is szerelemnek lehet mondani? Én amúgy elég jókedvű, laza stílus vagyok minden téren, ezen kivéve. a jövőmet is úgy képzelem el,hogy pár évig még semmi fiú, és ha valaha is lesz, akkor hogy beszélhetnék ilyenről anyával. tudom, erre azt mondjátok, hogy az anyám, mindent meg fog érteni, de ez teljesen más tészta. én vagyok ennyire hülye, hogy így érzek, vagy mi van?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!