Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és kezdhetnék (48 db)

Egy hét múlva kezdődik a gyakorlatom, hogy hívjam fel/kérdezzem meg a gyakszis helyemet, hogy akkor kezdhetek-e az adott napon és, hogy hova kell mennem?

Legjobb válasz: ezen mi okoz problémát? a) megszerzed a telefonszámot, felhívod, "jó napot kívánok, xy vagyok, ekkor és ekkor kezdõdik elméletileg a gyakorlatom itt. az lenne a kérdésem, hogy akkor tehát kezdhetek-e a megadott napon? ... értem, köszönöm. még egy kérdés, meg tudná mondani, helyileg hová kell mennem? ... köszönöm, viszont hallásra" b) szerzel egy e-mail címet, és kb. hasonló tartalmú e-mailt írsz nekik.

ezen mi okoz problémát? a) megszerzed a telefonszámot, felhívod, "jó napot kívánok, xy vagyok, ekkor és ekkor kezdõdik elméletileg a gyakorlatom itt. az lenne a kérdésem, hogy akkor tehát kezdhetek-e a megadott napon? ... értem, köszönöm. még egy kérdés, meg tudná mondani, helyileg hová kell mennem? ... köszönöm, viszont hallásra" b) szerzel egy e-mail címet, és kb. hasonló tartalmú e-mailt írsz nekik.
Remélem nem valami kommunikációs szakon tanulsz. :-)

Vettem egy Ds-link DS-WR150N-es wifi routert beállítottam mindent jó is, de ledobja az internet kapcsolatot körülbelül 5 másodperc múlva és kezdhetem az egészet előröl. Valaki megtudná mondani, hogy mi a teendő?

Nem tudom, hogy miért de ami le van írva minden klappol wifit is beállítottam jó is kb 5-10 másodpercig az is . Már az ideg szét vet valaki kérem segítsen

Legjobb válasz: Valószínûleg a router hibája, ezért nem kell ilyen kétes márkát venni, a jól beváltak helyett, amik már több mint egy évtizede a piacon vannak.

Valószínûleg a router hibája, ezért nem kell ilyen kétes márkát venni, a jól beváltak helyett, amik már több mint egy évtizede a piacon vannak.
A KRESZ vizsga 2 évig érvényes, az EÜ meg nem jár le soha.
A kérdező hozzászólása: a Kresz az jövõ márciusba telik le , köszönöm válaszod :D

Hogyan és hol kezdhetnék neki a családfám felkutatásának?

Legjobb válasz: Külföldön is keresheted: Ancestry.com erre az oldalra még képeket is rakhatsz. Sõt olyan emberekkel is kapcsolatba léphetsz akik lehet, hogy pont a te rokonodat keresik.

Külföldön is keresheted: Ancestry.com erre az oldalra még képeket is rakhatsz. Sõt olyan emberekkel is kapcsolatba léphetsz akik lehet, hogy pont a te rokonodat keresik.
Szerintem is te magad próbálkozz a kereséssel, mert a hivatásos családfakutató cégek 150 ezer Ft a minimum amit elkérnek, ha csak Mo. területén kell kutatni. Határainkon túli kutatás meg még több.
Elõször az idõsebb rokonokat kell felkeresni, begyûjteni régi iratokat, fotókat, aztán jöhetnek az önkormányzatok, egyházak, levéltárak megkeresései.
Ha az alapadatok rendelkezésre állnak (az õsök neveit és születési éveit értem ezalatt), amennyiben kék vér is csörgedezik valamelyikük ereiben, a levéltárazás elõtt érdemes felmenni a várba, s napijegyet váltani az Országos Széchényi Könyvtárba. Remek genealógia gyûjteményük van, amiben különösen a nemesi és fõnemesi családok akár 800 éves hiteles leszármazásai is nyomon követhetõk. Akadnak aztán ugyanott különféle címtárak és seregnyi életrajzi jellegû lexikon is, amik sokat segíthetnek.
Próbálkozz a plébánián is! Ott be vannak jegyezve a keresztelõk, házasságok...stb. Állítólag sokat segít. Esetleg egyházmegyei plébánián. Persze ez csak akkor mûködik, ha feltehetõen vallásosak voltak az õseid. Szerintem a protestáns egyházaknak is lehet valamiféle adatbázisuk, ha nem katolikusok vagytok.
Én úgy fogtam neki, hogy a mamámnál találtam egy csomó születési, elhalálozási, házassági papírokat ezekben sok név volt. Így eljutottam egészen az ükük nagyszüleimig.
Próbálkozz a plébánián is! Ott be vannak jegyezve a keresztelõk, házasságok...stb

Hogyan és miként kezdhetem el zenészként?

16 éves vagyok és elkezdtem zongorázni már pár éve, lehet kicsit megkésve azzal a céllal ugyanis zenész akarok lenni vidéken.Élőzenész.Szerintem nem kell nagyon ragozni hogy miről beszélek..gondolom mindnekinek a hakni zenész jut eszébe...Mivel nagyszüleim révén sok dalt tanultam meg és tudok is így ezt hasznát vehetném főleg ha megtanulok zongorán tanulni később úgy is szintetizátoron. Hogy lehetne belőlem majd a későbbiek folyamán? Szüleim azt hiszik hogy hobbyból csinálom pedig ezzel célom van mint már mondtam.És csak röhögnek hogy én ezt akarom( nem mindig)..Hogy kezdhetném majd el? Tudom hogy senkienk nem egyből indult be a szekér mindneki lentről kezdte de én is szeretnék egy szintig eljutni.

Már kezdhetjük a zöltség, főzelék evést? Hogyan és miket adhatok?

Kisfiam 5 hónapos,egy hónapja esszük a gyümölcsöket,a tízórait már kiváltottuk.

Legjobb válasz: Répa,krumpli,cukkini stb. Egyenlöre csak ez jutott eszembe.

Répa, krumpli, cukkini stb. Egyenlöre csak ez jutott eszembe.
Szagold meg. Ha normál olajszaga van, használd bátran!
Ha nincs avas, rossz szaga, akkor használd el szerintem is nyugodtan. Attól is függ, mikor járt le. Nem mindegy pld. hogy 8 éve vagy 2 hónapja :) ) (Én most nemrég találtam egy 9 éves zöldborsó konzervet itthon).
tudodmit használd sikositoként
idd meg!
cserpkályhához fél deci a begyújtáshoz vagy a bogrács tüzére gyújtósnak
régi dízel autó boldogan elmegy vele
tulajdonképpen én mindegyik válaszadóval egyetértek, de a dízelautót akartam írni.(mi már kipróbáltuk, hibátlanul megy vele.)
mehet bele a dízelkocsiba, mondjuk ha valami újabb járgányod van akkor nagyon keverve a rendes dízel üzemanyaggal, pl 3/4 tankhoz egy flakon. így NEMIGAZÁN szennyezed vele a környezetet, viszont 1 liter jobb minõségû étolaj se túl nagy pénzkidobás... :)
Lehet vele higítani olajfestéket is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.
Pároldd meg fohagymával! Gombapörköltet is készíthetsz kevés olajon. Kis barnarizzsel, ecetes uborkával.Tejfölt, lisztet most ne rakj bele! Vagy svédgombát, az nagyon finom, és a paradicsom fogyaszt:3 ek. olaj 1 nagy hagyma 1/2 kg gomba (csiperke, akár konzerves) só, bors, babérlevél 1 közepes doboz paradicsompüré pár csepp citrom leve kevés porcukor Elkészítés: Olajon megpirítunk a reszelt vagy kis kockákra vágott vöröshagymát. Ráteszünk 0, 5 kg vékony szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk. A paradicsompürét keverünk hozzá, babérlevelet, kevés citromlevet, teszünk bele, összefõzzük. Hagyjuk kihülni és tesszük hütõbe. Jól hûtve fogyasztjuk,

Hogyan kezdhetnék hozzá a családfám kutatásához? Egyedül is kutathatok? Hol és hogyan kezdhetnék hozzá?

A válaszokat köszönöm el?re is :)

Legjobb válasz: talán a levéltárban. (ha nem is pont itt) http://www.mol.gov.hu/ de ha volt valamikor egy igazán hosszú tél , lehet hogymég a családfát is elzüzelték. :)

talán a levéltárban. (ha nem is pont itt) http://www.mol.gov.hu/ de ha volt valamikor egy igazán hosszú tél , lehet hogymég a családfát is elzüzelték. :)
Rajzolsz egy családfát a nagyszülõk, idõs rokonok beszámolói alapján. Hánybanol születtek, hol, hol éltek, mit dolgoztak, esetleg ha volta valaki hadseregbe, állami szervnél, színháznál. Ezeknek mind utáána lehet menni. Vallást is kérdezz. Elhunyt felmenõket kereshetsz az adott helységben sírokon. Az egyházak nyílvántartóit kérd ki az adott helyen. Sajnos egyéb levéltárakról nem tudok beszélni, hisz romániai vagyok, és itt az egyházi nyílvántartások a leghasznosabbak.
Még valami. Esetleg ha volt nemesi címer a családodban, akkor annak már biztos levezették a családfáját. Az ismert nemesi neveket mind el lehet vezetni a ma élõ rokonokhoz. NOvák József vásárhelyi mûvész adott ki könyvet a nemesi címerekrõl, de van könyv nemesi családokkal is, keress rá neten.
Bizony, leginkább egyedül. De elég érdekes az adatgyûjtés.:) Hogyan kezdd el? Természetesen az anyai és apai ágon fellelhetõ összes rokont lajstromba kell venni, ki kell kérdezni, ki kire emlékszik vissza legrégebben. Fel kell írni a születések dátumát, helyét, a halálozások dátumát, helyét, vallásokat, gyermekek ugyanilyen adatait, rögzíteni az esetleges névváltoztatásokat, stb.stb. Ha már az élõk mind ki lettek kérdezve, jöhetnek a plébániák anyakönyvei, levéltárak. Jól el lehet ezzel szórakozni, érdemes valamilyen programban rögzíteni az adatokat, online verziók is vannak. Aztán eljön egy olyan pont, ahol megáll a gyûjtés, mert már nem beszerezhetõ több adat... Kb. ennyi...Én 5 generációnál nem tudtam visszább menni.
Nem tudom anyakönyvi hivalat segít e ilyenben, vagy sem. Azt viszont tudom, hogy ha vallásos a családod, akkor az egyház segít, legalábbis felénk. De a kezdeti felmenõket valóban szedd össze a család, nagyszülõk segítségével. Csak, hogy legyen valami kiindulási alapod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat :)

Mikor kezdhetem el és hogyan a kézhez szoktatást?

tegnap délel?tt hoztam el egy kis gabonasiklót már meg is fogtam ma este kétszer de nem vagyok benne biztos hogy már ilyen hamar elkéne kezdeni szoktatni. Tudna valaki tippet adni hogy hogyan kezdjem el és mikor ?

Legjobb válasz: Pár napot adhatnál neki. Mondjuk az elsõ evés utánig. Aztán ha kiveszed, (de ne közvetlenül utána, hagy pihenjen egy fél napot) csinálhtsz olyanokat, hogy pl. tv-zés közben magadra teszed, stb. Csak hogy szokja a szagod, és ne érezze magát korlátozva. Arra figyelj, hogy mindig nagyon nyugodt legyél. Ha nagy hangzavar van, vagy bármilyen ingergazdag környezet, akkor ne vedd ki. Soha ne fogdosd túlzottan, ne nyomorgasd, simogatni csak hátrafelé. És mindig mossál elõtte kezet, és nagyon alaposan öblítsd le.

Pár napot adhatnál neki. Mondjuk az elsõ evés utánig. Aztán ha kiveszed, (de ne közvetlenül utána, hagy pihenjen egy fél napot) csinálhtsz olyanokat, hogy pl. tv-zés közben magadra teszed, stb. Csak hogy szokja a szagod, és ne érezze magát korlátozva. Arra figyelj, hogy mindig nagyon nyugodt legyél. Ha nagy hangzavar van, vagy bármilyen ingergazdag környezet, akkor ne vedd ki. Soha ne fogdosd túlzottan, ne nyomorgasd, simogatni csak hátrafelé. És mindig mossál elõtte kezet, és nagyon alaposan öblítsd le.
ismerõsöm barátnõjét megharapta, kicsit vérzett a keze :)
A kérdező hozzászólása: ma etettem elõször amióta itt van :) nagyon szépen evett amint beraktam neki a napos egeret rögtön megette most hagyom hagy emésszen majd pár nap mulva megpróbálkozok megint azzal hogy megfogjam :) bár szerintem nem lesz vele gond mert tegnap este is amikor odamentem a terráriumhoz oda jött ahol voltam , ha átmentem a máik oldalra akkor is jött utánam :) szelíd kis kígyócska

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!