Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és kell tárolni a lefejt anyatejet (2 db)

Hogyan és miben kell tárolni a lefejt anyatejet?

Legjobb válasz: Sokféleképpen lehet. Vannak kimondottan anyatejtároló zacsik ,mûanyag poharak. Az egy nap alatt lefejt tejet a hûtõbe tároltam. Fontos,hogy egy nap után hogyha nem használod fel tedd a fagyasztóba ott -18 fokon eláll fél évig is. Függ attól,hogy mennyi tejet tudsz lefejni. Én max egy nap alatt csak 100 ml-t tudtam,ezért én gyógyszertárba vettem 25 Ft-ért olyan poharakat amikbe a vizeletet kell leadni. Az pont 100 ml-s,csavaros tetejû,nekem nagyon bevállt. Nyilván hogyha több tejed van akkor sok helyet foglal majd a hûtõben.

Sokféleképpen lehet. Vannak kimondottan anyatejtároló zacsik , mûanyag poharak. Az egy nap alatt lefejt tejet a hûtõbe tároltam. Fontos, hogy egy nap után hogyha nem használod fel tedd a fagyasztóba ott -18 fokon eláll fél évig is. Függ attól, hogy mennyi tejet tudsz lefejni. Én max egy nap alatt csak 100 ml-t tudtam, ezért én gyógyszertárba vettem 25 Ft-ért olyan poharakat amikbe a vizeletet kell leadni. Az pont 100 ml-s, csavaros tetejû, nekem nagyon bevállt. Nyilván hogyha több tejed van akkor sok helyet foglal majd a hûtõben.
A kérdező hozzászólása: Köszi sokat segítettél..

Hogyan kell a lefejt anyatejet tárolni? Lefagyasztani mennyi időre lehet és simán a hűtőbe mennyi ideig lehet tárolni? A fagyottat hagyni kell kiengedni vagy lehet melegíteni és fel kell forralni?

Legjobb válasz: VEgyél egy anyatejtároló dobozt (Avent pl) és hûtõben 24 óráig tarthatod. Utána fagyasztani kell, (vehetsz zacsit, elég drága, 1700 ft a 10 db) és a fagyasztóba fél évig tárolhatod. Utána felengedés úgy történi, hogy kiveszed a fagyasztóbol a hûtõbe, és evés elõtt melegíted. A mikró nem javasolt erre a célra.

VEgyél egy anyatejtároló dobozt (Avent pl) és hûtõben 24 óráig tarthatod. Utána fagyasztani kell, (vehetsz zacsit, elég drága, 1700 ft a 10 db) és a fagyasztóba fél évig tárolhatod. Utána felengedés úgy történi, hogy kiveszed a fagyasztóbol a hûtõbe, és evés elõtt melegíted. A mikró nem javasolt erre a célra.
Szia. Én is fejem a tejem. :-) Egyenesen cumisüvegbe fejek. Hûtõben 24 óráig tárolhatod. De ha sokszor melegited (pl. 2-3x)akkor szagold meg hogy jo e mielõtt odaadod a picinek. Lefagyasztani tejtároló zacsiban szoktam. Ne a kötözõs fajtát vedd mert az nem biztonságos, vannak jol zárodo zacsik is. És 2300ért vettem 20db-ot. Szerintem jobban megéri mint a tejtároló pohár. Nekem is Aventes "felszerelésem" van, de a tejtároló poharakat már nem használom. Felolvasztani ugy szoktam hogy kiveszem és a kishütõben kiolvad magátol, vagy ha sürgõs a dolog akkor az ételmelegítõben olvasztom ki - de ez is elég sokáig tart. A lefegyesztott és felolvasztott tejet szintén 24 óráig lehet tárolni a hûtöben. Sok Boldog Szép Napot!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszotokat ebben még nem vagyok jártas azért kérdeztem mert igazság az hogy esti suliba járok és apócánk fogja "szopiztatni" a kis drágát mikor nem vagyok itthon és nem tudtam hogy kell tárolni. Kösz még egyszer és nektek is nagyon nagyon sok boldog babázós napot!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!