Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és kell tárolni a (14 db)

Hogyan kell tárolni a forrásvizet, és meddig áll el?

m?anyag 2 literes palackokban lehet tárolni?

Legjobb válasz: Szia, Minden folyadékot célszerû, steril, jól kifertõtlenített üveg edényben tárolni. A forrásvíz hosszú ideig eláll. a Lourdes-i víz pl, 10 évig is eláll és utánna is fogyasztható!

Szia, Minden folyadékot célszerû, steril, jól kifertõtlenített üveg edényben tárolni. A forrásvíz hosszú ideig eláll. a Lourdes-i víz pl, 10 évig is eláll és utánna is fogyasztható!
A kérdező hozzászólása: értem és fontos, hogy sötét helyen tároljam, úgy hogy levegõzni is tudjon, vagy lezárhatom? szerinted 18 celsius-on tarhatom 1-2 hétig, vagy mindenféleképpen hûvösebb helyet kell válasszak neki.... köszönöm szépen a válaszod további szép napot
szerintem meg nem jó a forrás vizet tárolni, fõleg nem mûanyag palackban. Az üveg palack jó lehet, ha légmentesen tudod lezárni és sötét hûvös helyen tárolod. A forrás víz frissen a legjobb max. 1 napig tárolva.

Mikor kell leszedni és hogyan kell tárolni a naspolyát?

Sziasztok. A pároméknak van egy hatalmas naspolya fájuk, és rengeteg naspolya van rajta. Megnéztem egy hete és k? kemények. Én eddig azt hittem, hogy a fán kell megvárni még bepuhul és utána leszedni, de most olvastam, hogy még keményen kell leszedni és utána tárolni. De milyen helyen tároljam, és hogyan, meddig?

Legjobb válasz: Wikipédia szerint: "A naspolyát október végén, november elején kell szüretelni. A gyümölcs frissen kemény, élvezhetetlen. Nedvességtõl védve egy rétegben kell kiteríteni, hogy megérjen. A fagy nem tesz kárt benne. Decemberre a gyümölcsök lassan megpuhulnak, és kicsit megsötétednek. Karácsony táján válik élvezhetõvé, amikor már kicsi a gyümölcsválaszték, akár a karácsonyfára is felkerülhet dísznek. A naspolya igen tápláló gyümölcs." http://hu.wikipedia.org/wiki/Naspolya

Wikipédia szerint: "A naspolyát október végén, november elején kell szüretelni. A gyümölcs frissen kemény, élvezhetetlen. Nedvességtõl védve egy rétegben kell kiteríteni, hogy megérjen. A fagy nem tesz kárt benne. Decemberre a gyümölcsök lassan megpuhulnak, és kicsit megsötétednek. Karácsony táján válik élvezhetõvé, amikor már kicsi a gyümölcsválaszték, akár a karácsonyfára is felkerülhet dísznek. A naspolya igen tápláló gyümölcs." http://hu.wikipedia.org/wiki/Naspolya
http://www.hazipatika.com/topics/zoldseg_gyumolcs/articles/N.. A naspolya ún. utóérõ gyümölcs, október végén, november elején lehet szüretelni. Régen szalmára terítve érlelték a kamrában, de akkor is jó, ha a leszedésével megvárják az elsõ fagyot. A somhoz és a kökényhez hasonlóan ugyanis legjobban akkor fogyasztható, ha megcsípte a dér, népiesen szólva "szottyossá" válik.
Az 1. fagy után kell szedni.Majd eltárolni nem túl meleg helyen . ha megpuhult fogyasztható.
Vagy lekvár fõzhetõ belõle :) http://www.mosolymuvek.hu/receptek/41-naspolya-lekvar

Hogy kell tárolni a kristálygombát, ha nem használom? És meddig lehet?

Mivel gyorsan szaporodik, van felesleg, kidobni nem akarom, egyenl?re még nem adtam oda senkinek, hogyan lehet tárolni?

Legjobb válasz: Fagyasztóba!

Fagyasztóba!
Nehogy berakd a fagyasztóba!Szerintem az nem jó.Mindig dobj ki az adagból valamennyit, aztán hagyd szaporodni.Aztán ha megint sok, megint dobj ki.


Hogyan és miben kell tárolni a lefejt anyatejet?

Legjobb válasz: Sokféleképpen lehet. Vannak kimondottan anyatejtároló zacsik ,mûanyag poharak. Az egy nap alatt lefejt tejet a hûtõbe tároltam. Fontos,hogy egy nap után hogyha nem használod fel tedd a fagyasztóba ott -18 fokon eláll fél évig is. Függ attól,hogy mennyi tejet tudsz lefejni. Én max egy nap alatt csak 100 ml-t tudtam,ezért én gyógyszertárba vettem 25 Ft-ért olyan poharakat amikbe a vizeletet kell leadni. Az pont 100 ml-s,csavaros tetejû,nekem nagyon bevállt. Nyilván hogyha több tejed van akkor sok helyet foglal majd a hûtõben.

Sokféleképpen lehet. Vannak kimondottan anyatejtároló zacsik , mûanyag poharak. Az egy nap alatt lefejt tejet a hûtõbe tároltam. Fontos, hogy egy nap után hogyha nem használod fel tedd a fagyasztóba ott -18 fokon eláll fél évig is. Függ attól, hogy mennyi tejet tudsz lefejni. Én max egy nap alatt csak 100 ml-t tudtam, ezért én gyógyszertárba vettem 25 Ft-ért olyan poharakat amikbe a vizeletet kell leadni. Az pont 100 ml-s, csavaros tetejû, nekem nagyon bevállt. Nyilván hogyha több tejed van akkor sok helyet foglal majd a hûtõben.
A kérdező hozzászólása: Köszi sokat segítettél..

Hogyan kell a lefejt anyatejet tárolni? Lefagyasztani mennyi időre lehet és simán a hűtőbe mennyi ideig lehet tárolni? A fagyottat hagyni kell kiengedni vagy lehet melegíteni és fel kell forralni?

Legjobb válasz: VEgyél egy anyatejtároló dobozt (Avent pl) és hûtõben 24 óráig tarthatod. Utána fagyasztani kell, (vehetsz zacsit, elég drága, 1700 ft a 10 db) és a fagyasztóba fél évig tárolhatod. Utána felengedés úgy történi, hogy kiveszed a fagyasztóbol a hûtõbe, és evés elõtt melegíted. A mikró nem javasolt erre a célra.

VEgyél egy anyatejtároló dobozt (Avent pl) és hûtõben 24 óráig tarthatod. Utána fagyasztani kell, (vehetsz zacsit, elég drága, 1700 ft a 10 db) és a fagyasztóba fél évig tárolhatod. Utána felengedés úgy történi, hogy kiveszed a fagyasztóbol a hûtõbe, és evés elõtt melegíted. A mikró nem javasolt erre a célra.
Szia. Én is fejem a tejem. :-) Egyenesen cumisüvegbe fejek. Hûtõben 24 óráig tárolhatod. De ha sokszor melegited (pl. 2-3x)akkor szagold meg hogy jo e mielõtt odaadod a picinek. Lefagyasztani tejtároló zacsiban szoktam. Ne a kötözõs fajtát vedd mert az nem biztonságos, vannak jol zárodo zacsik is. És 2300ért vettem 20db-ot. Szerintem jobban megéri mint a tejtároló pohár. Nekem is Aventes "felszerelésem" van, de a tejtároló poharakat már nem használom. Felolvasztani ugy szoktam hogy kiveszem és a kishütõben kiolvad magátol, vagy ha sürgõs a dolog akkor az ételmelegítõben olvasztom ki - de ez is elég sokáig tart. A lefegyesztott és felolvasztott tejet szintén 24 óráig lehet tárolni a hûtöben. Sok Boldog Szép Napot!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszotokat ebben még nem vagyok jártas azért kérdeztem mert igazság az hogy esti suliba járok és apócánk fogja "szopiztatni" a kis drágát mikor nem vagyok itthon és nem tudtam hogy kell tárolni. Kösz még egyszer és nektek is nagyon nagyon sok boldog babázós napot!!!!

A K vitaminból mennyit kell adni és mit tegyek a felbontott ampullával? Hogyan kell tárolni? Nem mehet bele üvegszilánk?

Legjobb válasz: szia! én is k vitamint adok a fiamnak; hetente 1 ampullával kell neki beadnom, lehetõleg mindig ugyanazon a napon (ez nálunk a hétfõ). hûtõben kell tárolni. üvegszilánk nem lehet benne, csak le kell törni a tetejét pl egy papírzsepivel. az egészet add oda neki. én kiskanálra szoktam kiönteni, és két csepp teát csepegtetek hozzá. így nem olyan keserû. próbáld ki!

szia! én is k vitamint adok a fiamnak; hetente 1 ampullával kell neki beadnom, lehetõleg mindig ugyanazon a napon (ez nálunk a hétfõ). hûtõben kell tárolni. üvegszilánk nem lehet benne, csak le kell törni a tetejét pl egy papírzsepivel. az egészet add oda neki. én kiskanálra szoktam kiönteni, és két csepp teát csepegtetek hozzá. így nem olyan keserû. próbáld ki!
Szia! Van rajta egy piros vonal, alatta egy fehér vonal. Azok alatt egy fehér pont. A fehér pontra helyezed a nagyujjadat és erõteljes mozdulattal letöröd a kapszulát. Az üveg a vékony résznél le fog törni és egy darab szilánk sem fog belemenni az oldatba ne aggódj. Üdv
Hát nem tudom, szerintem ebbõl csak egyfajta van, a Konakion. Azon a vonal a vékony részénél van, és kicsit feljebb van egy pötty. Ott kell megfogni, és egy határozott mozdulattal letörni. Így a vonalnál törik. Ha jól tudom, a vonalnál közvetlenül nincs is üveg, vagy valami más fajta.
A kérdező hozzászólása: Én ugyanezt mondtam, én sem értem. Köszi!
A doboz oldalán van egy ábra, hogy hogyan kell letörni / nem a vonalnál /. A férjem is eltört egyet, mire rájött a "technikára". Régen adtak ezekhez egy kis reszelõt, nem értem ebben miért nincs...
A kérdező hozzászólása: Most lehet hülyének néztek, de a vonal a tetején van. Hogy lehet ott úgy megfogni, hogy letörjön?
Ha a vonalnál törik le, akkor nincs benne szilánk, ezek szilánkmentesen törnek, így vannak tesztelve.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok. Arra lettem volna kíváncsi, hogy honnan tudhatom 100%-ra, hogy egy ici-pici kis szilánk sincs benne.
Egy héten egyszer a kisbabád 4 hónapos koráig egy teljes ampullával kell adni a babának, a felbontott ampullát dobd ki. Ha nem jól törik le a teteje kerülhet bele szilánk, akkor bonts ki újat, azt ne add oda. És nem kell hûtõben tárolni.
Szia! Szoptatott babának hetente kell 1amp-al adni, mert az anyatejben nincs K vitamin. Ha valamilyen okból tápszeres a kicsi, vagy már hozzátáplálást kap, akkor el kell hagyni, mert a tápokban, és más ételben már van. Jó egészséget nektek.
1 hónapos korig hetente egy alkalommal kell adni, utána havonta.
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

A telefont hogyan kell tárolni kikapcsolva? Szóval hosszú távon nem akarom használni mert van másik és ez esetben szét kell szedni? és az akksi legyen feltöltve?

Legjobb válasz: Nem tudom mit jelent az a hosszú táv. Az aksit kiveheted belõle,és berakod a dobozába(ha van). Egyre figyelni kell,hogy néha fel kell tölteni mert ha csontra lemerül,akkor csak a gsm boltban tudnak életet lehelni bele.

Nem tudom mit jelent az a hosszú táv. Az aksit kiveheted belõle, és berakod a dobozába(ha van). Egyre figyelni kell, hogy néha fel kell tölteni mert ha csontra lemerül, akkor csak a gsm boltban tudnak életet lehelni bele.
A kérdező hozzászólása: értem kösz.akkor gyári dobozába teszem szétszedve! viszont van még 1 kérdés : ha a hívásátirányítást bekapcsolom és utána kiiktatom a telót akkor mûködni fog az átirányítás?
Hülyeséget nem akarok írni, de szerintem igen. Mivel pont az a lényege, hogy az adott számra irányuló hívást automatikusan a másikra irányítja.

Hogy kell melegiteni az anyatejet? Akik fejik es cumisuvegbol adjak a tejet hogy melegititek meg? Meddig lehet hutoben tarolni? Mikor kell lefagyasztani? Mennyit kell adni egyszerre egy 2hetes babanak?

Legjobb válasz: Mikróban tilos. Én ha ilyet csináltam, mindig a cumisüveget állítottam bele forró vízbe, és addig hagytam benne, amíg a kívánt hõmérsékletet el nem éri. (De jóval nagyobb babával, talán elõször 4 hónaposan, amikor el kellett valahova mennem, ahova nem vittem a babát, és hagytam neki tejet otthon) Megkérdezhetem, hogy a két hetes babád miért nem cicibõl kapja?

Mikróban tilos. Én ha ilyet csináltam, mindig a cumisüveget állítottam bele forró vízbe, és addig hagytam benne, amíg a kívánt hõmérsékletet el nem éri. (De jóval nagyobb babával, talán elõször 4 hónaposan, amikor el kellett valahova mennem, ahova nem vittem a babát, és hagytam neki tejet otthon) Megkérdezhetem, hogy a két hetes babád miért nem cicibõl kapja?
És hogy mennyit? Ez jó kérdés, amennyit kér. Ki kell próbálnod, hogy mennyit szopizik kb. ez nagyon változó lehet. Saccra 10-100 ml között, egy ilyen picinél, de ez tényleg függ a súlyától is stb. És persze ilyen picinek nem mindig az éhség miatt szopiznak, hanem hogy kielégüljön a szopó tevékenységük, vagy mert mamaközelre vágynak... elsõ
A kérdező hozzászólása: cicibõl szopizik!!! csak olvastam hogy sokan lefejik és cumisüvegbõl adják a tejet ha el kell menniük valahova. én is ezt szeretném pl ha el kell menni valahova vizsgálatra ami messzebb van.jobb mintha tápszert vinnék. rendelõben pedig nem szeretnék szoptatni...
A kérdező hozzászólása: miért nem lehet mikrózni?
Kimennek az anyatejbõl pont azok a tápanyagok, amitõl anyatej az anyatej! :)
Én szoptattam amíg lehetett, közben fejtem mint egy nem normális, szép mennyiség összegyûlt a fagyasztóban, kis joghurtos poharakban raktam el lefóliázva. Mikor szükség volt rá, akkor fólia le, cumisüvegmelegítõbe be, olyan volt, hogy lehetett állítani a hõmérsékletet. A pohárkának a széle pont megtartotta, így nem kellett félnem, hogy elsüllyed. A fagyasztást úgy csináltam, hogy ha rögtön összegyûlt egy pohárnyi, azt tettem is el, késõbb, amikor már csak keveseket tudtam fejni egyszerre, akkor reggeltõl estig gyûjtögettem, addig a sima hûtõben volt, aztán lefekvés elõtt be a fagyóba.

Hogy kell helyesen tárolni a cd és dvd lemezeket, hogy sokáig jók legyenek?

Én a tegtöbbet olyan "lapozós beledugdosós" tartóba teszem, ahol 1 oldara megy 1 amásikra is 1 stb. (Nem tudom a rendes nevét), és függ?legesre állítom, vagy inkább vízszintesen kéne?

Legjobb válasz: Száraz,nem túl meleg,portól védett helyen.Nekem gyûjtõben vannak.

Száraz, nem túl meleg, portól védett helyen.Nekem gyûjtõben vannak.
Függõlegesen. A hatékonyság javításának érdekében javaslom menj le a sarki kisboltba és vegyél 2, 5 liter folyékony nitrogént és abba rakd bele.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet mindenki szaki, és szeretnék vigyázni az adataimra, hamár kinlódtam velük. A nitrogén meg olcsó poén, a mûanyag hidegben különben is törékeny. Ezt már a 12 éves iam is tudja.
az eredeti müa. 1 db-os borítójában, lehetõleg az eredeti 10-es, vagy 20-as papír dobozában (én igy szoktam vásárolni, Verbatim Archive) + szekrényben
Sajnos nem lehet visszatenni õket. De miért nem a zongora felújítójától kérded?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!