Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és kell tárolni (21 db)

A K vitaminból mennyit kell adni és mit tegyek a felbontott ampullával? Hogyan kell tárolni? Nem mehet bele üvegszilánk?

Legjobb válasz: szia! én is k vitamint adok a fiamnak; hetente 1 ampullával kell neki beadnom, lehetõleg mindig ugyanazon a napon (ez nálunk a hétfõ). hûtõben kell tárolni. üvegszilánk nem lehet benne, csak le kell törni a tetejét pl egy papírzsepivel. az egészet add oda neki. én kiskanálra szoktam kiönteni, és két csepp teát csepegtetek hozzá. így nem olyan keserû. próbáld ki!

szia! én is k vitamint adok a fiamnak; hetente 1 ampullával kell neki beadnom, lehetõleg mindig ugyanazon a napon (ez nálunk a hétfõ). hûtõben kell tárolni. üvegszilánk nem lehet benne, csak le kell törni a tetejét pl egy papírzsepivel. az egészet add oda neki. én kiskanálra szoktam kiönteni, és két csepp teát csepegtetek hozzá. így nem olyan keserû. próbáld ki!
Szia! Van rajta egy piros vonal, alatta egy fehér vonal. Azok alatt egy fehér pont. A fehér pontra helyezed a nagyujjadat és erõteljes mozdulattal letöröd a kapszulát. Az üveg a vékony résznél le fog törni és egy darab szilánk sem fog belemenni az oldatba ne aggódj. Üdv
Hát nem tudom, szerintem ebbõl csak egyfajta van, a Konakion. Azon a vonal a vékony részénél van, és kicsit feljebb van egy pötty. Ott kell megfogni, és egy határozott mozdulattal letörni. Így a vonalnál törik. Ha jól tudom, a vonalnál közvetlenül nincs is üveg, vagy valami más fajta.
A kérdező hozzászólása: Én ugyanezt mondtam, én sem értem. Köszi!
A doboz oldalán van egy ábra, hogy hogyan kell letörni / nem a vonalnál /. A férjem is eltört egyet, mire rájött a "technikára". Régen adtak ezekhez egy kis reszelõt, nem értem ebben miért nincs...
A kérdező hozzászólása: Most lehet hülyének néztek, de a vonal a tetején van. Hogy lehet ott úgy megfogni, hogy letörjön?
Ha a vonalnál törik le, akkor nincs benne szilánk, ezek szilánkmentesen törnek, így vannak tesztelve.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok. Arra lettem volna kíváncsi, hogy honnan tudhatom 100%-ra, hogy egy ici-pici kis szilánk sincs benne.
Egy héten egyszer a kisbabád 4 hónapos koráig egy teljes ampullával kell adni a babának, a felbontott ampullát dobd ki. Ha nem jól törik le a teteje kerülhet bele szilánk, akkor bonts ki újat, azt ne add oda. És nem kell hûtõben tárolni.
Szia! Szoptatott babának hetente kell 1amp-al adni, mert az anyatejben nincs K vitamin. Ha valamilyen okból tápszeres a kicsi, vagy már hozzátáplálást kap, akkor el kell hagyni, mert a tápokban, és más ételben már van. Jó egészséget nektek.
1 hónapos korig hetente egy alkalommal kell adni, utána havonta.
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

Hogyan kell tárolni a forrásvizet, és meddig áll el?

m?anyag 2 literes palackokban lehet tárolni?

Legjobb válasz: Szia, Minden folyadékot célszerû, steril, jól kifertõtlenített üveg edényben tárolni. A forrásvíz hosszú ideig eláll. a Lourdes-i víz pl, 10 évig is eláll és utánna is fogyasztható!

Szia, Minden folyadékot célszerû, steril, jól kifertõtlenített üveg edényben tárolni. A forrásvíz hosszú ideig eláll. a Lourdes-i víz pl, 10 évig is eláll és utánna is fogyasztható!
A kérdező hozzászólása: értem és fontos, hogy sötét helyen tároljam, úgy hogy levegõzni is tudjon, vagy lezárhatom? szerinted 18 celsius-on tarhatom 1-2 hétig, vagy mindenféleképpen hûvösebb helyet kell válasszak neki.... köszönöm szépen a válaszod további szép napot
szerintem meg nem jó a forrás vizet tárolni, fõleg nem mûanyag palackban. Az üveg palack jó lehet, ha légmentesen tudod lezárni és sötét hûvös helyen tárolod. A forrás víz frissen a legjobb max. 1 napig tárolva.

A telefont hogyan kell tárolni kikapcsolva? Szóval hosszú távon nem akarom használni mert van másik és ez esetben szét kell szedni? és az akksi legyen feltöltve?

Legjobb válasz: Nem tudom mit jelent az a hosszú táv. Az aksit kiveheted belõle,és berakod a dobozába(ha van). Egyre figyelni kell,hogy néha fel kell tölteni mert ha csontra lemerül,akkor csak a gsm boltban tudnak életet lehelni bele.

Nem tudom mit jelent az a hosszú táv. Az aksit kiveheted belõle, és berakod a dobozába(ha van). Egyre figyelni kell, hogy néha fel kell tölteni mert ha csontra lemerül, akkor csak a gsm boltban tudnak életet lehelni bele.
A kérdező hozzászólása: értem kösz.akkor gyári dobozába teszem szétszedve! viszont van még 1 kérdés : ha a hívásátirányítást bekapcsolom és utána kiiktatom a telót akkor mûködni fog az átirányítás?
Hülyeséget nem akarok írni, de szerintem igen. Mivel pont az a lényege, hogy az adott számra irányuló hívást automatikusan a másikra irányítja.


Mikor kell leszedni és hogyan kell tárolni a naspolyát?

Sziasztok. A pároméknak van egy hatalmas naspolya fájuk, és rengeteg naspolya van rajta. Megnéztem egy hete és k? kemények. Én eddig azt hittem, hogy a fán kell megvárni még bepuhul és utána leszedni, de most olvastam, hogy még keményen kell leszedni és utána tárolni. De milyen helyen tároljam, és hogyan, meddig?

Legjobb válasz: Wikipédia szerint: "A naspolyát október végén, november elején kell szüretelni. A gyümölcs frissen kemény, élvezhetetlen. Nedvességtõl védve egy rétegben kell kiteríteni, hogy megérjen. A fagy nem tesz kárt benne. Decemberre a gyümölcsök lassan megpuhulnak, és kicsit megsötétednek. Karácsony táján válik élvezhetõvé, amikor már kicsi a gyümölcsválaszték, akár a karácsonyfára is felkerülhet dísznek. A naspolya igen tápláló gyümölcs." http://hu.wikipedia.org/wiki/Naspolya

Wikipédia szerint: "A naspolyát október végén, november elején kell szüretelni. A gyümölcs frissen kemény, élvezhetetlen. Nedvességtõl védve egy rétegben kell kiteríteni, hogy megérjen. A fagy nem tesz kárt benne. Decemberre a gyümölcsök lassan megpuhulnak, és kicsit megsötétednek. Karácsony táján válik élvezhetõvé, amikor már kicsi a gyümölcsválaszték, akár a karácsonyfára is felkerülhet dísznek. A naspolya igen tápláló gyümölcs." http://hu.wikipedia.org/wiki/Naspolya
http://www.hazipatika.com/topics/zoldseg_gyumolcs/articles/N.. A naspolya ún. utóérõ gyümölcs, október végén, november elején lehet szüretelni. Régen szalmára terítve érlelték a kamrában, de akkor is jó, ha a leszedésével megvárják az elsõ fagyot. A somhoz és a kökényhez hasonlóan ugyanis legjobban akkor fogyasztható, ha megcsípte a dér, népiesen szólva "szottyossá" válik.
Az 1. fagy után kell szedni.Majd eltárolni nem túl meleg helyen . ha megpuhult fogyasztható.
Vagy lekvár fõzhetõ belõle :) http://www.mosolymuvek.hu/receptek/41-naspolya-lekvar

Hogyan és miben kell tárolni a lefejt anyatejet?

Legjobb válasz: Sokféleképpen lehet. Vannak kimondottan anyatejtároló zacsik ,mûanyag poharak. Az egy nap alatt lefejt tejet a hûtõbe tároltam. Fontos,hogy egy nap után hogyha nem használod fel tedd a fagyasztóba ott -18 fokon eláll fél évig is. Függ attól,hogy mennyi tejet tudsz lefejni. Én max egy nap alatt csak 100 ml-t tudtam,ezért én gyógyszertárba vettem 25 Ft-ért olyan poharakat amikbe a vizeletet kell leadni. Az pont 100 ml-s,csavaros tetejû,nekem nagyon bevállt. Nyilván hogyha több tejed van akkor sok helyet foglal majd a hûtõben.

Sokféleképpen lehet. Vannak kimondottan anyatejtároló zacsik , mûanyag poharak. Az egy nap alatt lefejt tejet a hûtõbe tároltam. Fontos, hogy egy nap után hogyha nem használod fel tedd a fagyasztóba ott -18 fokon eláll fél évig is. Függ attól, hogy mennyi tejet tudsz lefejni. Én max egy nap alatt csak 100 ml-t tudtam, ezért én gyógyszertárba vettem 25 Ft-ért olyan poharakat amikbe a vizeletet kell leadni. Az pont 100 ml-s, csavaros tetejû, nekem nagyon bevállt. Nyilván hogyha több tejed van akkor sok helyet foglal majd a hûtõben.
A kérdező hozzászólása: Köszi sokat segítettél..

Gáz-és riasztófegyvert hogyan kell tárolni más házában?

Megyek le Budapestr?l Pécsre barátomhoz, és csak az utazásnál szeretném magamnál tartani a fegyvert. Viselésim természetesen megvan. Az ? lakásában is olyan helyen kell tárolnom a fegyvert amihez maga a lakás tulajdonosa sem férhet hozzá? (mert ugye valahogy úgy szól a törvény hogy illetéktelenek kezébe nem kerülhet ezért a l?szert?l külön elzárva kell tárolni) Például viszek magammal egy vaskazettát és abba elzárom amíg haverommal elmegyünk sörözni, és otthagyom náluk a fegyvert. Ez így legális?

Legjobb válasz: Semmi ilyesmi nincs g-r esetén, csak éles esetén. Miért kellene, hogy ne férhessen hozzá? Engedélymentes a tartása, õ is bemehetne a boltba venni akár 20 darabot, ha van pénze... Leteszed az asztalra vagy be a fiókba vagy a földre és legális úgy is.

Semmi ilyesmi nincs g-r esetén, csak éles esetén. Miért kellene, hogy ne férhessen hozzá? Engedélymentes a tartása, õ is bemehetne a boltba venni akár 20 darabot, ha van pénze... Leteszed az asztalra vagy be a fiókba vagy a földre és legális úgy is.
Ha van kisgyerek, akkor érdemes ilyesmi óvintézkedéseket tenni. De én akkor is csak üríteném és eldugnám elkülönítve, nem cipelnék feleslegesen kilókat. De te tudod, elzárni is legális, így nincs ezzel sem baj, csak feleslegesen macerás :)
Elvileg hordozható páncélkazettát kéne magaddal vinned és külön tárolnod a patront stb. De szard le. Behajintod egy fiókba oszt ámen.
Most olvasom: "lõszertõl külön elzárva kell tárolni" Lõszertõl? Most gáz-riasztód vagy éles lõfegyvered van? Ha éles, akkor visszavonom az elõzõeket. Ha meg gáz, akkor vagy nincs lõszered (kevered a gáztölténnyel) vagy gyorsan szabadulj meg tõle mert 2-8 év szabadságvesztés a lõszerrel való visszaélés...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, igen a lõszer szót keverem a tölténnyel, sima cs-es umarex gáztöltény
A kérdező hozzászólása: Mégegyeszer köszönöm a gyors válaszokat, mindenesetre azért viszek magammal egy hordozható és zárható vaskazettát :)

Az előre megsütött mézes tésztalapokat hogyan kell tárolni és meddig tarthatók el?

Legjobb válasz: Cellofánban vanna és a boltban is az eladótérben,ne meleg helyre tedd.Rajta van az eltarthatóság.

Cellofánban vanna és a boltban is az eladótérben, ne meleg helyre tedd.Rajta van az eltarthatóság.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de én az általam sütött (nem bolti) mézes lapra gondoltam. Ugyanis most leszek szabin, karácsony elõtt meg dolgoznom kell, ezért gondoltam, hogy megsütöm elõre a mézes sütikhez a lapokat.
esélytelen, csak a fagyasztással lesz 3 nap múlva is ehetõ...hacsak nem tartósítószeres szar
nyáron a hûtõben tartom a kenyérféléket. tovább eláll és nem szárad ki.
Sajnos nem lehet visszatenni õket. De miért nem a zongora felújítójától kérded?

Folyékony lézert (copyright) szeretnék csinálni, de nem tudom hogyan görbítsem meg a teret (mert a folyékony és gázlézert másik térben kell tárolni) pls HELP!?

Próbálkoztam már fekete és fehér lyuk készítésével, de ahhoz szét kell préselni egy csillagot és félek felmenni az ?rbe, mert ha spontán öngyullad, akkor ki kell hívnom a t?zoltókat az me macerás...

Legjobb válasz: Nem jól kezdtél hozzá. Fekete lyukat talál a szemeid mögötti térben. Fehéret meg a kocsisoron.

Nem jól kezdtél hozzá. Fekete lyukat talál a szemeid mögötti térben. Fehéret meg a kocsisoron.
A teret meggörbíteni, csak térmeggörbítõ kombinált fogóval tudod.(Az Aldiban lehet kapni, ára 15 00000forint) A gázlézert tárolhatod a spájzban is, de csak óvatosan. A térmeggörbítõ komb. fogóval megfogod a teret(lehet például a Kossuth tér is), és jó erõsen megtekered de úgy hogy ne follyon szanaszét. Utána mikor ez megvan, a spájzból a kotlából kiveszed a gázlézert, és hozzáöntöd az elgörbített térhez(vigyázzunk nehogy odaégjen) Amikor ez megvan, tálalhatjuk kicsi folyékony lézertároló tányérokban;)
Hát gyerekek beszartam ezeken a válaszokon:) )) Fõleg a franciakrémes tésztáján, amit ki kell dobni a macskának, de elõbb fel kell melegíteni, mert mínusz egymillió fokos:DDDDDD Elképzeltem ahogy a macska beleharap a minusz 1000000 fokos krémestésttába:) ))) Gondoltam h én is beírok valami poénosat, de ezeket ugysem tudom überelni:) Zöld kéz mindenkinek!
lsd. Aztán menni fog a tér görbítés.
A kérdező hozzászólása: Imádlak benneteket! XD
/Spájzos v./ A számrendszerrel ne foglalkozz, rögtönözz;)
/Spájzos vagyok/ Ez a spájz egy másik dimenzióban van;)
A legjobbkor írtál, mert most készült el a legújabb térgörbítõ berendezésem. Privátban átküldöm a számlaszámom. Utalsz egy kis elõleget, és már görbíthetsz is!
A kérdező hozzászólása: De a folyékony lézert nem lehet a spájzban tárolni mert kimarja a teret. Ezért kell meggörbíteni a teret és egy másik dimenzióban csinálni a franciakrémes szutykot. (Mellékesen abban a bizonyos második dimenzióban nincs a kettõnek gyöke, ezért nem is létezik a kettes szám és a kettes számrendszer az ábécé)
A kérdező hozzászólása: A tér görbüléseit meg tudom találni úgy hogy folyékony fényt szórok szét de nem tudok saját görbített teret készíteni. :(
'francia krémes' vagyok. Köszi :) ) (y)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!