Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és kell használni (668 db)

Például önarcképet csinálhatsz vele. A tükörben nézed magad.
Ha találta, inkább leadhatta volna, hátha keresi valaki...

Mi a különbség az alábbi angol mondatok között? (lent) elmagyarázná nekem valaki, hogy mire való a 3. alak és hogy/mikor kell használni?

I've been running I ran mind a kett?re ugyanazt adta ki a fordító. Lenne szíves valaki elmagyarázni? Nagyon érdekel a dolog! :)

Legjobb válasz: ezt hosszú lenne elmondani, de ha tényleg akarod tanulni, keres egy tanárt, amúgy az I have been running, az present perfect continuous, akkor használjuk, hogyha pl. valami óta csinálok valamit, pl.: I have been waiting for them for twenty minutes, szóval várok rájuk 20 perce, ezt az igeidõt a for és a since változataival tudod használni, vagy felismerni..

ezt hosszú lenne elmondani, de ha tényleg akarod tanulni, keres egy tanárt, amúgy az I have been running, az present perfect continuous, akkor használjuk, hogyha pl. valami óta csinálok valamit, pl.: I have been waiting for them for twenty minutes, szóval várok rájuk 20 perce, ezt az igeidõt a for és a since változataival tudod használni, vagy felismerni..
A kérdező hozzászólása: esetleg van olyan oldal, ahol fent van az egész 3. alakos dolog? Mármint el van magyarázva, stb. Mint egy jó tankönyvben :)
A ran a run egyszerû múlt idei alakja. Futottam, valamikor. I have been az a present perfect, oda kellene harmadik alak, a running nem helyes, úgy tudom bár én is csak tanuló vagyok még.
Ja és p.perfectet akkor kell használni, ha az esemény kihatással van a jelenre, van neki eredménye.
Van Present Perfect Continuous igeidõ is, az elsõ mondat abban van. :) A második mondat valóban Simple Past. Mindkettõ azt jelenti, hogy futottam, de a cselekmény ideje nem azonos, az elõbbi a közelmúltban kezdõdött, és a beszéd pillanatában még tart, a második pedig a múltban kezdõdött, és be is fejezõdött. Az ige 3. alakja például a különbözõ Perfect Tense-ek alakjában, vagy passzív mondatokban használatos.
De az elsõ(I've been running) is lehet befejezett , például ha egy múltban történt dolog , ami lezárult kihatással van a jelenre. Példamondat: I'm out of breath. I've been running. <- Már befejezõdött.
Amit az elõzõek írtak, plusz hozzátenném pár év tanítás/nyelvészkedés elméletét is: present perfectet a klasszikus nyelvtan szerint akkor használsz, ha nincs megadva, hogy pontosan mikor csináltad a múltban ill. hogyha még van lehetõséged megtenni a jövõben. I ran yesterday like an idiot. (megadva a pontos múlt) I have been running for months every day. (igaz meg van adva, hogy "hónapok óta minden nap" de ez az "óta" tipikusan pp-et vonz, és simán van lehetõséged megismételni) A for-al és since-el érdemes a pres.perf-et használni, egyébként ha nem használod, hanem csak a múltat (kivéve nyelvvizsgán, ott erre figyelnek!), akkor semmi hátrányod nem lesz.


A kérdező hozzászólása: Arcbõrre gondoltam! :)
Én, mivel általában sietek, vagy cukorból, vagy sóból csinálom. Tusfürdõvel keverem a markomban, és gyorsan fel kell használni, rögtön, mert oldódik benne. A sót zsíros, pattanásos arcbõrre ajánlom, mivel kisebbek, nem túl élesek a szemcsék, ezért nem sérti fel az arcbõrt. Cukrot is ugyanúgy tusfürdõvel, az nagyobb, élesebb szemcséjû, testre használd. Hetente max. 2x, de attól függ, mennyire érzékeny a bõröd.
A kérdező hozzászólása: köszi
Szia! Ha érzékenyebb a bõröd, akkor keverj össze sót tejjel, attól nagyon jó puha lesz, és az nem radíroz durván. Olyan állagú legyen, h ne olvadjon el a só, ilyen jó masszás. Ha érzem, h nagyon érdes az arcom, akkor mézbe keverek bele valamennyi citromot, és felöntöm cukorral.Ez legyen sûrûbb, mert könnyen olvad a cukor.Ezt elõször felkenem, 5-10 percig rajtahagyom, a méz nagyon jól táplál.Aztán leradírozom, és nagyon puha lesz az arcom. Max. hetente 2szer radírozz, de általában elég egyszer is. :)

Mire való a Johnsons Baby top to toe wash nevű készítménye? Kaptuk ajándékba de nincs rajta magyarul hogy mi ez és hogy is kell használni?

Legjobb válasz: Sampon és tusfürdõ egyben. (rajta van valahol, hogy skin and hair, azaz bõrre és hajra egyaránt) A babacsomiban volt, és sárga, ugye? Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája

Sampon és tusfürdõ egyben. (rajta van valahol, hogy skin and hair, azaz bõrre és hajra egyaránt) A babacsomiban volt, és sárga, ugye? Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ, igen abban volt. és ezt a babóra kell kenni, vagy a vízébe?
Igen jól írta az elõttem válaszoló a top to toe kifejezés azt jelenti tetõtõl talpig.ugyhogy ez sampon+fürdetõ egyben.
Ha még picik vagytok, inkább a gyógyszertárit javaslom, mi most 3 hónaposan kezdtünk johnsonst használni. Én a fehéret nagyon szeretem. Néha rá kenem, néha a vízbe. Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
Mi is kaptuk a kórházi csomagban, de a védõnõ kifejezetten nem ajánlotta, hogy fel is használjuk. Én semleges mosdókenõccsel fürdetem, botmixer+víz+gyógyszertári olaj és tökéletes fürdetõ. nem szárad ki tõle a bõre.
Ezt a gyerekre kell kenni, úgy mûködik, mint egy tusfürdõ. De nagyon picire még ne használd, majd olyan 3 hónaposan lehet. A Johnson's termékeknél a "wash" a tüsfürdõ, a "bath" a fürdetõ.

Eset purefix v2. 03, hogyan is kell használni?

Eleg adminisztrator modban elinditani es ramenni a ENABLED ikonra vagy BOOT in Safe MOdeban kell csinalni?

Legjobb válasz: ha már felraktad a nodot akkor elszúrtad, úgykellett volna, hogy megnyitod a fixet, enable, és elindítod a telepítést, szépen telepíteda fix meg teszi a dolgát

ha már felraktad a nodot akkor elszúrtad, úgykellett volna, hogy megnyitod a fixet, enable, és elindítod a telepítést, szépen telepíteda fix meg teszi a dolgát

Van e olyan progi amely torrent tracker oldalaknál átírja a seedbónusz pontokat ha van akkor leírnátok a nevét? és egy kis tájékoztatót hogy, hogy is kell használni?

Legjobb válasz: Tudom seedelek is csak fent vagyok egy meghivó csere oldalon ahol nagyon sokan vagyunk és majdnem mindenki ezt csinálja, 100000 vagy 200000 bónuszpontot utalgatnak azok is akik pl,tegnap regeztek. csak kiváncsi lettem hogy csinálják,de kisseb oldalakon próbálnám.

A kérdező hozzászólása: Tudom seedelek is csak fent vagyok egy meghivó csere oldalon ahol nagyon sokan vagyunk és majdnem mindenki ezt csinálja, 100000 vagy 200000 bónuszpontot utalgatnak azok is akik pl, tegnap regeztek. csak kiváncsi lettem hogy csinálják, de kisseb oldalakon próbálnám.
[link]
Az idõjárással kapcsolatos igék ilyenek Pl. magyarban is "Pirkad" (nem "Én pirakodok") "Esteledik" (nem "Én esteledem")
Vagy "pitymallik", "sötétedik", "hajnalodik" (sokszor -ik-es igék)
Nem köthetõ személyhez, sem más alanyhoz, tehát nem lehet az alanyt (cselekvõt, ágenst) megnevezni. Elsõsorban az idõjárással kapcsolatos igék tartoznak ide.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :-).
Németh Katalin- Angol nyelvtan
Német Anikó Angol nyelvtan Felsõfok
A sima középiskolás nyelvtanban is benne van
5perc angolos igeidõs könyv elég magyarázós és feladatok is vannak benne


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!