Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és kell etetni egy (12 db)

Hogyan és mikor kell etetni egy west highland white terriert? Hány órától? Mindennap?

Ha elhoztuk a tenyészt?t?l a kiválasztott vestit mikor kell megetetni?!!hogyan lehet és hány órától??....!!

Legjobb válasz: Nem vagyok westie tulajdonos, de van néhány szabály, ami minden fajtára vonatkozik. Elõször is, ne hozzátok el a kicsit 8 hetes kora elõtt, eddig akkor is szüksége van a mamájára, ha már nem szopik. Egy kölyökkutyát nemhogy mindennap, de minden nap legalább háromszor kell etetni 6 hónapos koráig (reggel, délben, este), utánna 1 éves korig kétszer, csak egy éves kor után lehet áttérni a napi egyszeri etetésre. Enni elõször mindenképpen ugyanazt kapjon, mint amit a tenyésztõnél kapott. Ha ti mást szeretnétek adni neki, akkor kb. 2 hét alatt fokozatosan lehet átszoktatni az új tápra. Javaslom, hogy ha váltotok, akkor is csak jó minõségû prémium tápot kapjon, azokat a tápokat, amik minden élelmiszer boltban kaphatók lehetõleg kerüljétek el. A tisztességes tenyésztõk a kölyökcsomagban mindíg adnak annyi tápot, ami az induláshoz elég és etetési útmutatóval is ellátnak, de a biztonság kedvéért kérdezzétek meg tõle, mit evett eddig.

Nem vagyok westie tulajdonos, de van néhány szabály, ami minden fajtára vonatkozik. Elõször is, ne hozzátok el a kicsit 8 hetes kora elõtt, eddig akkor is szüksége van a mamájára, ha már nem szopik. Egy kölyökkutyát nemhogy mindennap, de minden nap legalább háromszor kell etetni 6 hónapos koráig (reggel, délben, este), utánna 1 éves korig kétszer, csak egy éves kor után lehet áttérni a napi egyszeri etetésre. Enni elõször mindenképpen ugyanazt kapjon, mint amit a tenyésztõnél kapott. Ha ti mást szeretnétek adni neki, akkor kb. 2 hét alatt fokozatosan lehet átszoktatni az új tápra. Javaslom, hogy ha váltotok, akkor is csak jó minõségû prémium tápot kapjon, azokat a tápokat, amik minden élelmiszer boltban kaphatók lehetõleg kerüljétek el. A tisztességes tenyésztõk a kölyökcsomagban mindíg adnak annyi tápot, ami az induláshoz elég és etetési útmutatóval is ellátnak, de a biztonság kedvéért kérdezzétek meg tõle, mit evett eddig.
ez így van. de te nem eszel mindennap?jól gondold meg, mert tényleg 6hónapos koráig 3szor kell etetni.nekem 2 yorkim van.a "nagy"16 hónapos, a kicsi 3.ugyhogy van dolgom.
nekem van egy 5 éves westim, eleinte naponta 4x vagy 5x adtunk neki, aztán áttértünk a3ra, most meg a napi 2re. A sétáltatásnál is a napi 3 elég neki, egyedül is jól elvan! Ja és csirkehúst ne adj neki, a miénk allergiás lett rá... 5 éves kora után alakult ki.

Egy 2 éves teknőst milyen sürüséggel kell etetni? És mekkora adagot kell adni neki? Mert az enyém nagyon követeli, hogy kaját kapjon. Mindig csak enne. Jó ez?

Legjobb válasz: Nekem egy 1éves sárgafülû és egy 3éves vöröshasú huszár van és én nem olyan rég tértem át a minden másnapi kajáláshoz, de lassan tervezem a minden 3. napot. Nem írtad h hány naponta szoktad etetni de ha eddig minden nap akkor elõször a minden másnapra térj át egy ideig. A kaja adagja meg maradjon az amit szoktál neki naponta adni. 5-6évesen már elég lesz heti 1x 2x etetni. Addig úgy szép fokozatosan lehet csökkenteni a hús adagját és fokozatosan növelni a gyümölcs, zöldséget.

Nekem egy 1éves sárgafülû és egy 3éves vöröshasú huszár van és én nem olyan rég tértem át a minden másnapi kajáláshoz, de lassan tervezem a minden 3. napot. Nem írtad h hány naponta szoktad etetni de ha eddig minden nap akkor elõször a minden másnapra térj át egy ideig. A kaja adagja meg maradjon az amit szoktál neki naponta adni. 5-6évesen már elég lesz heti 1x 2x etetni. Addig úgy szép fokozatosan lehet csökkenteni a hús adagját és fokozatosan növelni a gyümölcs, zöldséget.
Nem írtad, milyen teknõsrõl van szó. Vízi, szárazföldi, esetleg tengeri-bár ez nem valószínû. Naponta, kétnaponta éremes adni neki(k), amennyit kb 10-20 perc alatt elfogyaszt. Szárított rák, hal szív-mix, élõ, fagyasztott hal, krill, stb. Érdemes a páncélját is ellenõrizni, nem puhult, estetleg töredezett, fakó színû-e. És persze a megfelelõ tartási hõmérséklet, fény is jelentõs szerepet játszik benne, mennyit eszik a teknõsöd. De egy biztos, ha ilyen jó étvágyú, akkor valószínû, hogy jól érzi magát, és jól is eteted.

Hol találok az interneten olyan anyagot, amibe leírják, hogy kell egy kiskutyát nevelni, gondozni és szobatisztaságra tanítani? Mivel kell etetni és stb? Milyen kisméretű lehetőleg rövid szőrű kutyát ajánlatok panel lakásba, egy közép korú nőnek?

Meg szeretném lepni anyukámat(és magamat is) egy kiskutyával, mert már régóta vágyunk rá, de még sosem volt kutyánk, ezért elég tanácstalan vagyok,de szeretnék jó gazdija lenni.

Legjobb válasz: Szia! Nekem ez az egyik kedvenc honlapom: www.haziallat.hu ezen az oldalon nagyon sok hasznos cikk van, és rákereshetsz bizonyos fajtájú kutyák jellemzõjére. De ezen az oldalon is vannak fajtaleírások és jó cikkek: www.kutya.lap.hu Remélem segítettem, és nagyon jó kutyázást kívánok, remélem sok örömötök lesz a csöppségben:)

Szia! Nekem ez az egyik kedvenc honlapom: http://www.haziallat.hu ezen az oldalon nagyon sok hasznos cikk van, és rákereshetsz bizonyos fajtájú kutyák jellemzõjére. De ezen az oldalon is vannak fajtaleírások és jó cikkek: http://www.kutya.lap.hu Remélem segítettem, és nagyon jó kutyázást kívánok, remélem sok örömötök lesz a csöppségben:)
Csalóka a rövid szõr, ugyan úgy hullik, mint a hosszú csak kevésbé látszik:) Nehezebb kiszedni a szõnyegbõl.
Nekünk bolognese kutyusunk van.Kicsi, tündéri és nem hullajtja a szõrét.Ezért szokták még az asztmásoknak is ajánlani.Nagyon kis ragaszkodós, és igazi házõrzõ:)
Ja és még annyit , hogy az uszkár négy fajta változatban ismert.Toy: 28cm alatt Törpe:28-35cm Közép:35-45cm Óriás:45-60cm Nagyon sok színváltozata van.Lehet: fehér, fekete, apricort, ezüst, barna.Ritka színek:red(vörös), a blue(kék), a cream, valamint black and than és harlekin színû tarka uszkárok is, de ezeket a színváltozatokat az FCI még nem ismerte el.
utolsó válaszoló: Az uszkár nagyon okos és barátságos.6 hetente kozmetikába kell vinni.A hobby kutyákat modern fazonban nyírják.De ha nem kiállítási kutya akkor csak a képzelet szabhat határt a nyírásban.Remélem megtaláljátok, neked és az anyukádnak megfelelõ kutyust!
Az uszkár nem hullatja a szõrét és elsõ kutyának is megfelel.
Tényleg nem ajánlatos elsõ kutyának, ezt tudom én is, viszont ha az ember már most ilyen érdeklõdõ és megfontolt, mint a kérdezõ akkor nem lehet baj. Ha utánna olvas tenyésztõi oldalakon a kiválasztott fajta jellemének és annak, hogy kell kezelni nem lehet semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó tanácsokat!Olvasgatok a kutyusokról aztán döntök!:)
jack russelt nem ajánlunk elsõ kutyának, ez alap dolog. biglit sem.
Ja majd el felejtettem, hogy sok sikert és boldogságot az új jövevényhez! A kritériumok alapján pár kutyafajta ami szembe jut: Jack Russel terriert, Tacskó (bár egy többezer kutyával végzett amerikai felmérés szerint ez a 2 legagresszívebb fajta), Bullterrier (nagyon ajánlom, bár kemény kéz kell a neveléséhez de nagyon szeretõ társ), Beagle (mindenképpen törzskönyveset vegyél ebbõl a fajtából, mert most divatkutya és a szaporítók ki tudja mivel keresztezik). Hirtelen ennyi.
Az elõzõ kutyapszichológián tényleg nagyon jó cikkek vannak! Ha már nagyobb lesz akkor böngészd a kutya.hu-t is. Emlékeim szerint ott kölyökkutyáról szóló cikkek nem nagyon vannak, viszont akad sok más érdekesség.
kiskutya.hu


Szomszédomnál egy hetes deguk árván maradtak (3 kicsi), hogyan lehet őket etetni? És mire kell nagyon odafigyelni? *SÜRGÕS*

Legjobb válasz: Állatorvos mindent elmond, ha felhívja a szomszédod. De ne valami lódoktort hívjon, hanem olyat aki kisállatokkal is foglalkozik. Nálunk is volt ilyen. Felhívtuk az állatorvost, elmondta mit keverjünk neki össze mivel (már nem emlékszem, évekkel ezelõtt volt, de kamillatea meg valamiféle tej volt talán), vettünk gyógyszertári szemcseppentõt és azzal etettük a kicsit. Az állatorvos azt is elmondja pontosan mennyi idõnként kell, pár óránként. Szépen felnõtt a baba.

Állatorvos mindent elmond, ha felhívja a szomszédod. De ne valami lódoktort hívjon, hanem olyat aki kisállatokkal is foglalkozik. Nálunk is volt ilyen. Felhívtuk az állatorvost, elmondta mit keverjünk neki össze mivel (már nem emlékszem, évekkel ezelõtt volt, de kamillatea meg valamiféle tej volt talán), vettünk gyógyszertári szemcseppentõt és azzal etettük a kicsit. Az állatorvos azt is elmondja pontosan mennyi idõnként kell, pár óránként. Szépen felnõtt a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A Papp Georgina doktornõt hívjátok: 20 390 7875 õ rágcsáló specialista, és a törpehörit is felneveli. :D

Van egy Sárga fülű sisakos ékszertekim már lassan 2 éve és nem tudom hogyan kell etetni mert van aki azt mondja mindennap, van aki az mondja kétnaponta, és van aki azt hogy hetente. Szerinted hogy? És honnan tudom hogy fiú -e vagy lány?

Legjobb válasz: Hát ha 2 évig kibírta, nem csinálod rosszul:D amúgy én minden nap etettem, amit meg nem evett meg rögtön azt kiszedtem és eldobtam. de nem lesz baja ha olykor egy nap kimarad.

Hát ha 2 évig kibírta, nem csinálod rosszul:D amúgy én minden nap etettem, amit meg nem evett meg rögtön azt kiszedtem és eldobtam. de nem lesz baja ha olykor egy nap kimarad.
1-másfél éves koráig minden nap kell etetni, a tiedet jobb lenne, ha már csak 2-3 naponta etetnéd. Ha hím:-homorú haspáncél -hosszú karmok -hosszú farok, aminek a töve vastag, széles, és egyre vékonyodik a vége felé Ha nõstény:-lapos vagy domború haspáncél -rövid karmok stb. Szóval pont az ellenkezõje a hím tulajdonságainak:) Ja és még annyi, hogy a hímek kisebbre nõnek a nõstényeknél.Ezen a képen a nagy a nõstény, a kisebb a hím(jól látni, hogy a hím sokkal kisebb a nõsténynél, sokkal hosszabb karmai vannak, és azt is látni, hogy milyen a hímnek a farka:) . http://www.geographic.hu/images/napihirek/768.jpg
Amikor még kicsi, naponta.1 éves-másfél hónapos kortól lehet 2 naponta, hetente adhatsz neki 1-2× halat
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi mindenkinek!!
Ajánlom olvasgatni: http://teknospark.hu Fõleg a Tartás menüpontot.
normális választ adtunk.Kisnyulat nem lehet cumival felnevelni. Ne ellesd azt a szerencsétlen állatot
Magyarán nagyon jól tudod, hogy a nyuladat nem érdemes elletni, mégis megteszed. Mi van, anyuci nem ad pénzt bagóra, meg okostelefonra?
nem tudod a nyulakat felnevelni. hagyd abba az elletést
egyet értek az elõttem szólókkal
A kérdező hozzászólása: Nem bántotta õket!
Akkor hagyd ott a kicsiket, de mondom, mindenképp szerezz be vmi tejpótlót. 1 nap általában 1x eteti õket az anyjuk, onnan látod meg, hogy ettek, hogy a piciknek dagi a hasuk és feszül a bõrük. Ha ilyen csoffadt, ráncos, akkor nem ettek!
Szegénykék, mármint az elõzõ picik meg az anya. Lehet hogy most már nagyobb és felneveli õket. Egyébként nekem is azt mondta az állatorvos hogy valószínûleg nem lesz baja ha elõbb ellik 8 hónapos koránál, mert 5-6 hónaposan már kész az anyaságra. De azért jobb várni mert lehet nem tud mit kezdeni a kicsikkel.
Én meg azt mondom, hogy valószínûleg nagyon megviseli a korai ellés. Nem én találtam ki, hanem hozzáértõ állatorvos. Ha még azt is hozzá veszem, hogy ez már a harmadik eset január óta, de visszafogom magam. Ha nem haszonállat a szerencsétlen ahol tök mindegy a tenyésztõnek, hogy meddig bírja, évente csak 4-5 alkalommal szabad elletni. Nagyon kicsi az esélye, hogy Te fel tudod nevelni õket. Ezt a tenyésztõk úgy oldják meg, hogy keresnek mellé egy nevelõanyát akinek van elég teje, hogy a sajátja mellett a vendég nyuszikat is felnevelje.
A kérdező hozzászólása: Ma kaptam egy oroszlánfejû anya nyulat, arra lennék kíváncsi hogyha berakom a kicsikhez akkor vajon felnevelné õket? Ez az anya még nem szült egyszer sem.
A nyúl nem neveli a kicsinyeit. Megcsinálja a fészket, anyától függõen x alkalommal megeteti õket, betakargatja és ennyi. Értelemszerûen csak az a nyúl tudja etetni a kölyköket amelyiknek van teje. Ha nem ellett akkor nincs neki.
Azt senki nem kérdezte (én sem), hogy van-e az anyának teje. Mert ha van, akkor meg tudod oldani a felnevelést úgy, hogy születésük után (a késõbbiekben leírtak szerint) megeteted õket, majd az elletõládával együtt elveszed a kicsiket. Minden reggel ráteszed a szájukat a egyenként a mama emlõjére. Mikor már szép hordó alakú a pocijuk akkor eleget ettek. Ja, egyébként pedig pont azért nem neveli a mama a kicsinyeit mert még nem érett meg rá.
Jéézusom, és te ezek után kapsz még egy nyulat? Nincs benned semmi felelõsségérzet?? Az állat NEM JÁTÉK!
Nem bántotta az elõzõket, ugye? Ha nem, akkor egy próbát megér, de szerezz be tejpótlót, úgy emlékszem, hogy kecsketej a legjobb, de látogass el a http://www.torpenyul.hu fórumra, ott vannak fent tenyésztõk is és megmondják, hogy mit adj nekik és útbaigazítanak, hogy naponta hányszor adj nekik (egyébként 1x, max. 2x kell)...
A kérdező hozzászólása: Nem szeretném. De tanultam abból amit írtál. De ha majd szül az anya, akkor egybõl vegyem el a kicsiket tõle?
Hát a dokid se a legjobb, illik tudni, hogy 8 hónapos koráig nem szabad elletni õket. Túl fiatal volt, de tényleg ne ellesd többet.
A kérdező hozzászólása: Egy normális kérdést tettem fel, és egy normális választ vártam. Nem kell egybõl az embert leugatni.
A kérdező hozzászólása: Ez volt az utolsó ellés. Csak gondoltam fel tudom én is nevelni valahogy.
Fel lehet nevelni. És az is lehet hogy most felneveli a kicsiket. Mcskatápszer jó nekik. Naponta egyszer kell adni. De tényleg nem értem miért lesz egyáltalán vemhes ha tudod hogy nem neveli fel
A kérdező hozzászólása: Idáig mindig azt hittem, hogy zavarja a környezet, és azért nem nem neveli õket.
Mennyi idõs az anya nyúl és mikor volt az elsõ ellése? Egyébként fel tudod nevelni, de én úgy tudom, hogy kecsketej a legjobb nekik...
A kérdező hozzászólása: 7 hónapos az anya és az elsõ ellés januárban volt.
Te jó ég, tönkrevágod azt a szerencsétlen nyulat. Hiszem még "gyerek", 8 hónapos kora elõtt TILOS elletni. Pff, hát most nagyon visszafogtam magam. Hagyd abba az elletést. Legalább annyit megtehettél volna, hogy tájékozódsz a témában. 3. ellése ennek a szerencsétlen nyúlnak. Nem sokat jósolok neki, tönkrevágtad a szervezetét, gratulálok.
A kérdező hozzászólása: elvittem az állatorvoshoz, és megkérdeztem tõle hogy miért van ez, és azt mondta hogy nem tudja hogy mi lehet vele!! Ez lesz az utolsó ellés! Mert az apát elajándékoztam.
ha a nyúl nem neveli a kicsinyeit akor azt inkább többször ne ellesd mert csak megdödlenek szegények inkább vegyél házinyulat ha tenyészteni akarsz azok sokkal nagyobb sikerrel nevelik fel a kicsinyeiket nekem is van egy törpenyuszin az megellette a kicsiket és szõrt is tépett csak az volt a baj hogy nem az elletõládába tépte a szõrt ezért megfagytak szegényekk ilyen az élet nem tud mindenki sikeres lenni!

Lehetséges, hogy csak az egyik mellem kezd elapadni? Két napja, alig termelődik 50-60 milicske benne, puha és lassan telítődik a másikhoz képest. Emiatt két ciciből kell etetnem, hogy meglegyen a szükséges minimum 120 mili. A babám negyedik hetes.

Legjobb válasz: Minél többet rakd arra a cicidre is, akár etetések között is, amelyikrõl szó van! Nekem is volt iylen, sõt, idõnként váltakozott. Akkor többet raktam rá, és idõvel meg is lódult a tejtermelés :)

Minél többet rakd arra a cicidre is, akár etetések között is, amelyikrõl szó van! Nekem is volt iylen, sõt, idõnként váltakozott. Akkor többet raktam rá, és idõvel meg is lódult a tejtermelés :)
Pontosan, az elsõ válaszoló jól írja. Valószínûleg a jól termelõ cicidet többen ingerelte a baba. Nekem is volt ilyen.
Egy idõ után már nem feszes, normális hogy puha. Mekkora a babád? Az enyém 12 hetes, 4800 gr, de nagyon ritkán eszik 120-at, inkább 90-100, napi 6-7*.
hát ha kéne akkor szerintem írj. (billentyûleütéseket figyelj)
Valami ilyesmi. (Csak vázlat.) változók: x, y:int //középre állítva bill: byte kilép:bool =nem ciklus amíg nem kilép kiír(x, y) ciklus, amíg nincs billentyû leütés; ciklus vége ha bill=="fel" és y-1>0 akkor töröl (x, y); y=y-1; kiír(x, y); ha bill=="le" és y+1<=maxy akkor töröl (x, y); y=y+1; kiír(x, y); ha bill=="bal" és x-1>0 akkor töröl (x, y); x=x-1; kiír(x, y); ha bill=="jobb" és x+1<=maxx akkor töröl (x, y); x=x+1; kiír(x, y); ha bill=="kilépés" akkor kilép=igen ciklus vége
A kérdező hozzászólása: a kiszaladás meg if feltétellel?
A kérdező hozzászólása: for ciklussal?
A billentyûket figyeled, és a koordinátákhoz (x/y) hozzáadsz vagy levonsz egyet, attól függõen mi lett leütve. Elõtte megnézed, hogy kiszaladna-e a képbõl, ha igen, akkor nem hajtod végre.
A kérdező hozzászólása: egy karaktert :)
Egy karaktert akarsz csak, vagy egy egész kígyót körbevonszolni?
Jár valami motiváció?
A kérdező hozzászólása: nekem nem kéne ilyen válasz.. vmi segítség?
Nekem is kéne sok minden.
Bocsánat, az elsõ kiírást a ciklus elé érdemes inkább. :)
Wtf?
Sajnos a , mi malacunk már nincs meg, de mi is így etettük pár napig.Én egy 3mm es fecskendõvel ettetem és ebbõl egy alkalommal kettõt kapott naponta négyszer minimum.
mennyi idõs az állat? ha még pici akkor óránként is lehet.
attól függ mennyi idõs az én picijeim árván maradtak, babatápszert kaptak, napi 5x és eleinte csak 5 ml-t ettek, utána már 15ml-t is megettek, de annyit adj neki amig eszik (ugyis látod, az enyéim mivel 2-en voltak, és csak én egyedül etettem õket, rendesen harapták egymást és másztak a másikra, hogy most õt etessem:) ) mit adsz neki pontosan és mi baja? valami vitamint kap? magától semmit nem eszik?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Kedves Utolsó 3 Válaszoló! 2 éves a Malackám, foglevágás után vagyunk, és pár napig etetnem kell.. Köszönöm a hasznos válaszokat!
ahányszor csak tudod etetni reggel amikor felkelsz, amikor hazaérsz, este, és mielõtt lefekszel (persze ha nem egész nap otthon vagy...ha otthon vagy vagy van valaki aki otthon van és eteti, akkor 3 óránként vagy ahogy visit hogy éhes:) ) mennyiségileg pedig amennyit csak bele tudsz tukmálni, de minimum egyszerre 20mili, ne fogyjon le nagyon
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

Ékszerteknőst fogok venni. Lenne pár kérdésem. Mennyiszer kell naponta etetni kiskorában és felnőtt korában. Valamint hogy ezek társas állatok vagy jól érzi magát egyedül is?

KÖSZÖNÖM ELÕRE IS SOKAT SEGÍTENE!

Legjobb válasz: Nekem most két és fél éves a tekim. Elég neki egy nap egyszer adni, viszont amíg kicsi változatosan etesd, hogy hozzászokjon és ne legyen késõbb válogatós kapjon minden nap mást és fõleg nyers halat adj neki, mondjuk én csirkemellet is szoktam neki adni azt is szereti, de fõtt húst semmiképp. Ha nagyobb lesz elég két három naponta etetni. Az enyém egyedül van és teljesen jól érzi magát így is. Én sokat szoktam odamenni hozzá meg néha ki is veszem, hogy ne érezze magát egyedül. Fontos, hogy világos helyre rakd az akváriumot ahova besüt a nap mert imád a sziklán sütkérezni.

Nekem most két és fél éves a tekim. Elég neki egy nap egyszer adni, viszont amíg kicsi változatosan etesd, hogy hozzászokjon és ne legyen késõbb válogatós kapjon minden nap mást és fõleg nyers halat adj neki, mondjuk én csirkemellet is szoktam neki adni azt is szereti, de fõtt húst semmiképp. Ha nagyobb lesz elég két három naponta etetni. Az enyém egyedül van és teljesen jól érzi magát így is. Én sokat szoktam odamenni hozzá meg néha ki is veszem, hogy ne érezze magát egyedül. Fontos, hogy világos helyre rakd az akváriumot ahova besüt a nap mert imád a sziklán sütkérezni.
Nem kell csak heti 2-3x adni neki kaját és akkor nem lesz válogatós. kb 7éves teknõsöm van és van hogy 2hetente kapnak kaját, igaz õk kis tóban élnek ott biztos vannak bogarak amit esznek.
Párizsit nem jó neki adni, inkább szárított garnélát, salátát, káposztát, répát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!