Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és kell etetni (21 db)

Wow! Hogyan kell etetni az állatot? Küldetésekről nincs valami leírás valahol? Mi a teendő ha szomorú az állat? Fegyvert, ruházatot hogyan miként kell, lehet váltani és hol? Milyen szintenként? én B. elf vagyok-hunter, 27-es és kezdő.

Legjobb válasz: Azt hiszem úgy kell etetni az állatot, hogy van egy spellje, egy ilyen csont formájú kutya kaja lényegében. Arra rákattintasz, aztán meg arra a húsra vagy akármire, amit eszik az állatod és megeszi. Letölthetõ progi: Quest Helper. A játékon belül a térképen jelzi a legtöbb küldetést. Ha szomorú az állat, akkor meg kell etetni. Az invertorydban ("i" betû) tudod leváltani a ruháid, fegyvereid. Amelyiket fel akarod venni, arra jobb klikkel egyszer rákattintassz. Minden cuccot más szinttõl tudsz hordani. Hogyha a cucc fölé viszed az egeret, kiírja hogy hanyas szinttõl tudod hordani, milyen kaszt tudja hordani, stb. Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy kaptál egy karit havertól vagy mi? Mert az ha kezdõ vagy nem túl szerencsés. Kezdj egy új karit.

Azt hiszem úgy kell etetni az állatot, hogy van egy spellje, egy ilyen csont formájú kutya kaja lényegében. Arra rákattintasz, aztán meg arra a húsra vagy akármire, amit eszik az állatod és megeszi. Letölthetõ progi: Quest Helper. A játékon belül a térképen jelzi a legtöbb küldetést. Ha szomorú az állat, akkor meg kell etetni. Az invertorydban ("i" betû) tudod leváltani a ruháid, fegyvereid. Amelyiket fel akarod venni, arra jobb klikkel egyszer rákattintassz. Minden cuccot más szinttõl tudsz hordani. Hogyha a cucc fölé viszed az egeret, kiírja hogy hanyas szinttõl tudod hordani, milyen kaszt tudja hordani, stb. Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy kaptál egy karit havertól vagy mi? Mert az ha kezdõ vagy nem túl szerencsés. Kezdj egy új karit.

Egy 2 éves teknőst milyen sürüséggel kell etetni? És mekkora adagot kell adni neki? Mert az enyém nagyon követeli, hogy kaját kapjon. Mindig csak enne. Jó ez?

Legjobb válasz: Nekem egy 1éves sárgafülû és egy 3éves vöröshasú huszár van és én nem olyan rég tértem át a minden másnapi kajáláshoz, de lassan tervezem a minden 3. napot. Nem írtad h hány naponta szoktad etetni de ha eddig minden nap akkor elõször a minden másnapra térj át egy ideig. A kaja adagja meg maradjon az amit szoktál neki naponta adni. 5-6évesen már elég lesz heti 1x 2x etetni. Addig úgy szép fokozatosan lehet csökkenteni a hús adagját és fokozatosan növelni a gyümölcs, zöldséget.

Nekem egy 1éves sárgafülû és egy 3éves vöröshasú huszár van és én nem olyan rég tértem át a minden másnapi kajáláshoz, de lassan tervezem a minden 3. napot. Nem írtad h hány naponta szoktad etetni de ha eddig minden nap akkor elõször a minden másnapra térj át egy ideig. A kaja adagja meg maradjon az amit szoktál neki naponta adni. 5-6évesen már elég lesz heti 1x 2x etetni. Addig úgy szép fokozatosan lehet csökkenteni a hús adagját és fokozatosan növelni a gyümölcs, zöldséget.
Nem írtad, milyen teknõsrõl van szó. Vízi, szárazföldi, esetleg tengeri-bár ez nem valószínû. Naponta, kétnaponta éremes adni neki(k), amennyit kb 10-20 perc alatt elfogyaszt. Szárított rák, hal szív-mix, élõ, fagyasztott hal, krill, stb. Érdemes a páncélját is ellenõrizni, nem puhult, estetleg töredezett, fakó színû-e. És persze a megfelelõ tartási hõmérséklet, fény is jelentõs szerepet játszik benne, mennyit eszik a teknõsöd. De egy biztos, ha ilyen jó étvágyú, akkor valószínû, hogy jól érzi magát, és jól is eteted.

4 és fél hónapos babát éjszaka is kell etetni, vagy van más oka is hogy órnként ébren van?

Legjobb válasz: Igen kell etetni, ha igényli. Sokszor még a 10hónapos babák is esznek éjjel. Mit és mennyit eszik nap közben, hány óránként? Írd össze egy lapra, hogy tisztában legyél vele. Esti fektetés elõtt érdemes az utolsó két etetést összehúzni szorosabbra. (2óránként). Így legalább 4-5 órát ki kell bírnia. Ahogy nõ a baba, úgy ritkulnak az éjszakai etetések is.

Igen kell etetni, ha igényli. Sokszor még a 10hónapos babák is esznek éjjel. Mit és mennyit eszik nap közben, hány óránként? Írd össze egy lapra, hogy tisztában legyél vele. Esti fektetés elõtt érdemes az utolsó két etetést összehúzni szorosabbra. (2óránként). Így legalább 4-5 órát ki kell bírnia. Ahogy nõ a baba, úgy ritkulnak az éjszakai etetések is.
egyáltalán nem KELL etetni. ha kér, adni KELL neki, de ha nem kér, akkor nem KELL.
Anyatejes baba? Egyébként igen, kell éjjel is etetni, csak a tápszeres babák elméletileg nem kérnek olyan gyakran enni éjjel mint az anyatejesek. Az viszont annyira nem hétköznapi, hogy óránként felkel. Lehet melege van, vagy fázik, vagy szûk a rucija amiben alszik. Az én fiam 9 hónapos és még 3-4 óránként felkel pár korty tejcsiért.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, anyatejes+tápszeres baba.
Szia! Nekem 1 hete kezdett 2 óránként kelni éjjel.Rájöttem, hogy nem elég az energia a kajában, és éhes.szoptatás után kiegészítettem eddig tápszerrel.De ha több tápszert adtam neki, kibukta.Ha annyit amennyi a gyomrában marad, akkor éjjel mindig felkellt többször is.Bevezettem a sinlacot.És láss csodát, alszik a régi megszokott módján.És jó kedvû, semmi baja, ügyesen ette ma is kanálból a pépet.Szerintem lassan elkezdem a hozzátáplálást.Nem akartam 6 hós kor elött, de úgy látom, õ neki meglenne az igénye rá.Ja, és most a kaki is helyre állt a napi egyre, a 3 napiról.


Hogyan és mikor kell etetni egy west highland white terriert? Hány órától? Mindennap?

Ha elhoztuk a tenyészt?t?l a kiválasztott vestit mikor kell megetetni?!!hogyan lehet és hány órától??....!!

Legjobb válasz: Nem vagyok westie tulajdonos, de van néhány szabály, ami minden fajtára vonatkozik. Elõször is, ne hozzátok el a kicsit 8 hetes kora elõtt, eddig akkor is szüksége van a mamájára, ha már nem szopik. Egy kölyökkutyát nemhogy mindennap, de minden nap legalább háromszor kell etetni 6 hónapos koráig (reggel, délben, este), utánna 1 éves korig kétszer, csak egy éves kor után lehet áttérni a napi egyszeri etetésre. Enni elõször mindenképpen ugyanazt kapjon, mint amit a tenyésztõnél kapott. Ha ti mást szeretnétek adni neki, akkor kb. 2 hét alatt fokozatosan lehet átszoktatni az új tápra. Javaslom, hogy ha váltotok, akkor is csak jó minõségû prémium tápot kapjon, azokat a tápokat, amik minden élelmiszer boltban kaphatók lehetõleg kerüljétek el. A tisztességes tenyésztõk a kölyökcsomagban mindíg adnak annyi tápot, ami az induláshoz elég és etetési útmutatóval is ellátnak, de a biztonság kedvéért kérdezzétek meg tõle, mit evett eddig.

Nem vagyok westie tulajdonos, de van néhány szabály, ami minden fajtára vonatkozik. Elõször is, ne hozzátok el a kicsit 8 hetes kora elõtt, eddig akkor is szüksége van a mamájára, ha már nem szopik. Egy kölyökkutyát nemhogy mindennap, de minden nap legalább háromszor kell etetni 6 hónapos koráig (reggel, délben, este), utánna 1 éves korig kétszer, csak egy éves kor után lehet áttérni a napi egyszeri etetésre. Enni elõször mindenképpen ugyanazt kapjon, mint amit a tenyésztõnél kapott. Ha ti mást szeretnétek adni neki, akkor kb. 2 hét alatt fokozatosan lehet átszoktatni az új tápra. Javaslom, hogy ha váltotok, akkor is csak jó minõségû prémium tápot kapjon, azokat a tápokat, amik minden élelmiszer boltban kaphatók lehetõleg kerüljétek el. A tisztességes tenyésztõk a kölyökcsomagban mindíg adnak annyi tápot, ami az induláshoz elég és etetési útmutatóval is ellátnak, de a biztonság kedvéért kérdezzétek meg tõle, mit evett eddig.
ez így van. de te nem eszel mindennap?jól gondold meg, mert tényleg 6hónapos koráig 3szor kell etetni.nekem 2 yorkim van.a "nagy"16 hónapos, a kicsi 3.ugyhogy van dolgom.
nekem van egy 5 éves westim, eleinte naponta 4x vagy 5x adtunk neki, aztán áttértünk a3ra, most meg a napi 2re. A sétáltatásnál is a napi 3 elég neki, egyedül is jól elvan! Ja és csirkehúst ne adj neki, a miénk allergiás lett rá... 5 éves kora után alakult ki.

Sziámi harcoshalat szeretnék. Hogy kell tartani? Mennyi időnként kell etetni? Milyen felszerelések kellenek az akváriumhoz, és a halhoz?

Kb. 30 literben szeretnék 1et tartani. (tudom, hogy kicsi, és kezd?knek nem jó, de hülyeség lenne egy 54-esben tartani magában...) Az akváriumvizet tudom, kb. 30%-ot hetente állott vízzel,.és teljes cserét soha! De mivel és mennyi id?nként kell etetni? Naponta 1×? , ls az akváriumba milyen felszerelés kell? Ja, és ha cserélem a vizet, akkor a hal az maradhat bent, vagy vele mit csináljak?

Legjobb válasz: hogy hülyeség nem tudom.árban majdnem ugyan annyi .max egy 1000 ft-al több .kell egy 25 de inkább 50 wattos vízmelegítõ ha mégiscsak maradnál az 50 liternél. és egy AQUA EL Fan 1 Plus - belsõ szûrõ ami elérhetõ áron van .1 x etetted 1 nap.a részleges vízcserénél hagyod a vödörbe a vizet piheni min fél napot és utána öntöd bele az akváriumba.a halat nem kell kiszedni.

hogy hülyeség nem tudom.árban majdnem ugyan annyi .max egy 1000 ft-al több .kell egy 25 de inkább 50 wattos vízmelegítõ ha mégiscsak maradnál az 50 liternél. és egy AQUA EL Fan 1 Plus - belsõ szûrõ ami elérhetõ áron van .1 x etetted 1 nap.a részleges vízcserénél hagyod a vödörbe a vizet piheni min fél napot és utána öntöd bele az akváriumba.a halat nem kell kiszedni.
fagyasztott eledelt ajánlok.kis kockákban vannak .és mindig levágsz belõle egy kis darabbot.kiegészítésként adhatsz neki jó minõségû száraz tápot.pl.tetra, jbl, sera

Hogyan kell etetni a szárított tubifex-el? Úgy értem, hogy hogyan kell a halaknak adni: össze kell morzsolni nekik, vagy inkább egészben kell bedobni a vízbe és magától feloldódik

Legjobb válasz: Leginkább sehogyan. Ez egy nagyon rossz tápértékû kaja, nem éppen egészséges a halaknak. Egy jobb minõségû lemezes többet ér( pl. JBL, sera, tetra), de a legjobb lenne ha fõleg fagyasztottad adnál a halaknak.

Leginkább sehogyan. Ez egy nagyon rossz tápértékû kaja, nem éppen egészséges a halaknak. Egy jobb minõségû lemezes többet ér( pl. JBL, sera, tetra), de a legjobb lenne ha fõleg fagyasztottad adnál a halaknak.
Ha tabbletta akkor vágd ketté :) és a felét dobd be csak
Lehet, hogy meg se eszik.

Az ikrából kikelt dániókat mivel kell etetni és hogyan kell a vizet tisztítani?

Sz?r?t nem merek betenni a vizükbe mert félek, hogy beszívja ?ket annyira aprók. Etetésre olvastam az ivadék tápot, de még úgysem tudják megenni, hogy még jobban felaprítom a port. A f?tt tojás sárgáját is olvastam, de arról azt írták, hogy nagyon zavaros lesz a víz. Ha pedig nem megy a sz?r? akkor hogyan takarítom ki? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem nagy ügy. Ami a szûrést illeti: csak szivacsszûrõ jöhet számításba. Ez nem fogja beszívni a kicsiket. Csak arra vigyázz, hogy amikot takarítod, úgy csináld, hogy egy kis tálkába kimersz egy kis akvárimvizet, és 1x-2x óvatosan megnyomkodod. Teljesen soha ne mosd át. Porlasztó mindig menjen. Ami az etetést illeti: egy pohárba, vagy tálkába összeöntesz különbözõ márkás díszhal-tápokat. Majd beleborítod az egészet egy kávédarálóba, ami aztán porfinomságúra õrli a tápokat. De keltethetsz nekik sórákot, késõbb meg fagyasztott cyclops-ot is lehet nekik adni. Majd apróra vágott (és jól átmosott) tubifexet.

Nem nagy ügy. Ami a szûrést illeti: csak szivacsszûrõ jöhet számításba. Ez nem fogja beszívni a kicsiket. Csak arra vigyázz, hogy amikot takarítod, úgy csináld, hogy egy kis tálkába kimersz egy kis akvárimvizet, és 1x-2x óvatosan megnyomkodod. Teljesen soha ne mosd át. Porlasztó mindig menjen. Ami az etetést illeti: egy pohárba, vagy tálkába összeöntesz különbözõ márkás díszhal-tápokat. Majd beleborítod az egészet egy kávédarálóba, ami aztán porfinomságúra õrli a tápokat. De keltethetsz nekik sórákot, késõbb meg fagyasztott cyclops-ot is lehet nekik adni. Majd apróra vágott (és jól átmosott) tubifexet.
Nekem normani halak keltek ki a vödörben. Egy ideig talán a gömbmohát csipegették, volt benne sok sok gömbmoha. Aztán sera vipan babyt adtam nekik, meg algatablettát porrátörve, meg keltetett artemia sórákot. Napi egyszer 2-3 pohárral cseréltem a vizüket. Rendes üvegpohárral, és mindig átnéztem, hogy ne kerüljön bele hal. Késõbb amikor már voltak 2-3 mm-esek, akkor beletettem egy ikráztató hálót a nagy akváriumba és oda átraktam a kicsiket, de volt a kisebbek közül ami ott meghalt, azokat tovább kellett volna hagynom a vödörbe, de mindegy végülis néhány túlélte.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Sórákot már keltettem a múltkori ikráztatásnál de nem ették meg :( 500 ból maradt 2 db. remélem most jobban fog menni.

Szomszédomnál egy hetes deguk árván maradtak (3 kicsi), hogyan lehet őket etetni? És mire kell nagyon odafigyelni? *SÜRGÕS*

Legjobb válasz: Állatorvos mindent elmond, ha felhívja a szomszédod. De ne valami lódoktort hívjon, hanem olyat aki kisállatokkal is foglalkozik. Nálunk is volt ilyen. Felhívtuk az állatorvost, elmondta mit keverjünk neki össze mivel (már nem emlékszem, évekkel ezelõtt volt, de kamillatea meg valamiféle tej volt talán), vettünk gyógyszertári szemcseppentõt és azzal etettük a kicsit. Az állatorvos azt is elmondja pontosan mennyi idõnként kell, pár óránként. Szépen felnõtt a baba.

Állatorvos mindent elmond, ha felhívja a szomszédod. De ne valami lódoktort hívjon, hanem olyat aki kisállatokkal is foglalkozik. Nálunk is volt ilyen. Felhívtuk az állatorvost, elmondta mit keverjünk neki össze mivel (már nem emlékszem, évekkel ezelõtt volt, de kamillatea meg valamiféle tej volt talán), vettünk gyógyszertári szemcseppentõt és azzal etettük a kicsit. Az állatorvos azt is elmondja pontosan mennyi idõnként kell, pár óránként. Szépen felnõtt a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A Papp Georgina doktornõt hívjátok: 20 390 7875 õ rágcsáló specialista, és a törpehörit is felneveli. :D

Hol találok az interneten olyan anyagot, amibe leírják, hogy kell egy kiskutyát nevelni, gondozni és szobatisztaságra tanítani? Mivel kell etetni és stb? Milyen kisméretű lehetőleg rövid szőrű kutyát ajánlatok panel lakásba, egy közép korú nőnek?

Meg szeretném lepni anyukámat(és magamat is) egy kiskutyával, mert már régóta vágyunk rá, de még sosem volt kutyánk, ezért elég tanácstalan vagyok,de szeretnék jó gazdija lenni.

Legjobb válasz: Szia! Nekem ez az egyik kedvenc honlapom: www.haziallat.hu ezen az oldalon nagyon sok hasznos cikk van, és rákereshetsz bizonyos fajtájú kutyák jellemzõjére. De ezen az oldalon is vannak fajtaleírások és jó cikkek: www.kutya.lap.hu Remélem segítettem, és nagyon jó kutyázást kívánok, remélem sok örömötök lesz a csöppségben:)

Szia! Nekem ez az egyik kedvenc honlapom: http://www.haziallat.hu ezen az oldalon nagyon sok hasznos cikk van, és rákereshetsz bizonyos fajtájú kutyák jellemzõjére. De ezen az oldalon is vannak fajtaleírások és jó cikkek: http://www.kutya.lap.hu Remélem segítettem, és nagyon jó kutyázást kívánok, remélem sok örömötök lesz a csöppségben:)
Csalóka a rövid szõr, ugyan úgy hullik, mint a hosszú csak kevésbé látszik:) Nehezebb kiszedni a szõnyegbõl.
Nekünk bolognese kutyusunk van.Kicsi, tündéri és nem hullajtja a szõrét.Ezért szokták még az asztmásoknak is ajánlani.Nagyon kis ragaszkodós, és igazi házõrzõ:)
Ja és még annyit , hogy az uszkár négy fajta változatban ismert.Toy: 28cm alatt Törpe:28-35cm Közép:35-45cm Óriás:45-60cm Nagyon sok színváltozata van.Lehet: fehér, fekete, apricort, ezüst, barna.Ritka színek:red(vörös), a blue(kék), a cream, valamint black and than és harlekin színû tarka uszkárok is, de ezeket a színváltozatokat az FCI még nem ismerte el.
utolsó válaszoló: Az uszkár nagyon okos és barátságos.6 hetente kozmetikába kell vinni.A hobby kutyákat modern fazonban nyírják.De ha nem kiállítási kutya akkor csak a képzelet szabhat határt a nyírásban.Remélem megtaláljátok, neked és az anyukádnak megfelelõ kutyust!
Az uszkár nem hullatja a szõrét és elsõ kutyának is megfelel.
Tényleg nem ajánlatos elsõ kutyának, ezt tudom én is, viszont ha az ember már most ilyen érdeklõdõ és megfontolt, mint a kérdezõ akkor nem lehet baj. Ha utánna olvas tenyésztõi oldalakon a kiválasztott fajta jellemének és annak, hogy kell kezelni nem lehet semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó tanácsokat!Olvasgatok a kutyusokról aztán döntök!:)
jack russelt nem ajánlunk elsõ kutyának, ez alap dolog. biglit sem.
Ja majd el felejtettem, hogy sok sikert és boldogságot az új jövevényhez! A kritériumok alapján pár kutyafajta ami szembe jut: Jack Russel terriert, Tacskó (bár egy többezer kutyával végzett amerikai felmérés szerint ez a 2 legagresszívebb fajta), Bullterrier (nagyon ajánlom, bár kemény kéz kell a neveléséhez de nagyon szeretõ társ), Beagle (mindenképpen törzskönyveset vegyél ebbõl a fajtából, mert most divatkutya és a szaporítók ki tudja mivel keresztezik). Hirtelen ennyi.
Az elõzõ kutyapszichológián tényleg nagyon jó cikkek vannak! Ha már nagyobb lesz akkor böngészd a kutya.hu-t is. Emlékeim szerint ott kölyökkutyáról szóló cikkek nem nagyon vannak, viszont akad sok más érdekesség.
kiskutya.hu

Van egy Sárga fülű sisakos ékszertekim már lassan 2 éve és nem tudom hogyan kell etetni mert van aki azt mondja mindennap, van aki az mondja kétnaponta, és van aki azt hogy hetente. Szerinted hogy? És honnan tudom hogy fiú -e vagy lány?

Legjobb válasz: Hát ha 2 évig kibírta, nem csinálod rosszul:D amúgy én minden nap etettem, amit meg nem evett meg rögtön azt kiszedtem és eldobtam. de nem lesz baja ha olykor egy nap kimarad.

Hát ha 2 évig kibírta, nem csinálod rosszul:D amúgy én minden nap etettem, amit meg nem evett meg rögtön azt kiszedtem és eldobtam. de nem lesz baja ha olykor egy nap kimarad.
1-másfél éves koráig minden nap kell etetni, a tiedet jobb lenne, ha már csak 2-3 naponta etetnéd. Ha hím:-homorú haspáncél -hosszú karmok -hosszú farok, aminek a töve vastag, széles, és egyre vékonyodik a vége felé Ha nõstény:-lapos vagy domború haspáncél -rövid karmok stb. Szóval pont az ellenkezõje a hím tulajdonságainak:) Ja és még annyi, hogy a hímek kisebbre nõnek a nõstényeknél.Ezen a képen a nagy a nõstény, a kisebb a hím(jól látni, hogy a hím sokkal kisebb a nõsténynél, sokkal hosszabb karmai vannak, és azt is látni, hogy milyen a hímnek a farka:) . http://www.geographic.hu/images/napihirek/768.jpg
Amikor még kicsi, naponta.1 éves-másfél hónapos kortól lehet 2 naponta, hetente adhatsz neki 1-2× halat
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi mindenkinek!!
Ajánlom olvasgatni: http://teknospark.hu Fõleg a Tartás menüpontot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!