Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és helyes (511 db)

Hogy van helyesen angolul? Jól irtam? Helyes ez a mondat? Az a lényeg h minél szebben legyen megfogalmazva és fõleg minél több szóban.

In my opinion,in every area of life we can decide well or bad as well.The most important thing is to persevere next to our view. Now I write my oppinion about...

Legjobb válasz: Inkább in all areas of life we can make good or bad decisions (a bad nem hogyan kérdésre felel) Ez a persevere-es dolog nem jó, biztos, hogy nem next to, az magyar tükörfordítás lenne. Esetleg stick to our view. (Now)Inkább: In this essay I will write my opinion egy p-vel. De elegánsabb ehelyett, hogy I will discuss ... és írod, hogy milyen témát, akkor már about nélkül.

Inkább in all areas of life we can make good or bad decisions (a bad nem hogyan kérdésre felel) Ez a persevere-es dolog nem jó, biztos, hogy nem next to, az magyar tükörfordítás lenne. Esetleg stick to our view. (Now)Inkább: In this essay I will write my opinion egy p-vel. De elegánsabb ehelyett, hogy I will discuss ... és írod, hogy milyen témát, akkor már about nélkül.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor inkább így? In my opinion, in all area of life we can make good or bad decisions. The most important thing is to persevere stick to our view. In thins essay I will discuss my opinion about…(books)
all areas a "to persevere" nem kell, hanem ehelyett van a "to stick to" in this essay I will discuss books (a "my opinion about" nem kell) vagy I will write about books
A kérdező hozzászólása: köszönöm :D

Barátnőmnek összejövetelünk előtt tetszett egy fiú, de miután elkezdtem vele járni megtudtam, hogy még mindig az ismerős barát/barátnőivel kibeszéli ezt a fiút hogy milyen jóképű és helyes. Mi ez?

szóval ez normális? azt mondja engem szeret,

Legjobb válasz: Bejön neki külsõleg a srác, vonzódik hozzá. De a vonzalom és a szerelem nem ugyanaz. Én is nagyon szeretem a barátom, de attól még nekem is van szemem és meglátom, ha valaki nagyon helyes. Ha csak errõl van szó és nem többrõl, akkor nem kell aggódnod. Egyeltalán honnan tudod, hogy õ errõl beszél a barátnõivel?

Bejön neki külsõleg a srác, vonzódik hozzá. De a vonzalom és a szerelem nem ugyanaz. Én is nagyon szeretem a barátom, de attól még nekem is van szemem és meglátom, ha valaki nagyon helyes. Ha csak errõl van szó és nem többrõl, akkor nem kell aggódnod. Egyeltalán honnan tudod, hogy õ errõl beszél a barátnõivel?
Attól, mert még kapcsolatba van, még lehet véleménye más férfiakról. Ettõl õ még nem fog kevésbé szeretni. Jobban is megbízhatnál benne.

Volt már veled olyan, hogy tudtad, hogy helyesen döntöttél, amikor nem tettél mással rosszat, és ezzel magadnak tettél rosszat? Ha tudom, hogy a helyes úton járok, akkor miért szenvedek?

Annyival könnyebb utat is választhatnék néha. Én is lehetnék olyan ember, aki mások érzéseivel nem foglalkozik, mindenkit eltapos, mindenkibe ott rúg bele ahol tud.

Legjobb válasz: Ha jól értem a kérdést nem tettél másnak rosszat és ezzel magadnak ártottál. Hol van az megírva ,hogy keresztényekkel nem történhet rossz dolog.Bizony Isten nem kedvezet az õ fiának ,hanem el vesszítette mi éretünk.Akkor nekünk kedvezni fog? Kik azok akik Krisztuséi? Galácia 5,24 Akik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt. A test szó sokszor vágyakat ,érzéseket jelent.Nem kell nekik engedelmeskedni ha tudjuk rosszra késztetnek. És sokszor ez szenvedéssel jár. Isten áldjon.:)

Ha jól értem a kérdést nem tettél másnak rosszat és ezzel magadnak ártottál. Hol van az megírva , hogy keresztényekkel nem történhet rossz dolog.Bizony Isten nem kedvezet az õ fiának , hanem el vesszítette mi éretünk.Akkor nekünk kedvezni fog? Kik azok akik Krisztuséi? Galácia 5, 24 Akik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt. A test szó sokszor vágyakat , érzéseket jelent.Nem kell nekik engedelmeskedni ha tudjuk rosszra késztetnek. És sokszor ez szenvedéssel jár. Isten áldjon.:)
Nagyon sokszor... Szerintem az egónk miatt szenvedünk mégis, mert nem mindig értjük, érezzük, hogy ez volt a helyes. Úgy értem, valahol belül tudja az ember, hogy jó döntés volt, de mégis piszkálja néha ez a helyzet. Bocs, most valahogy nem tudok fogalmazni, de azért remélem, érthetõ valamennyire... :( (És ha újjászületett keresztény vagy, akkor az egót helyettesítsd be az ótermészettel. :P ) Én is gondoltam már sokszor arra, hogy mennyivel könnyebb lenne mindig végiggázolni másokon; nem foglalkozni az érzéseikkel... Nem rosszindulatból vagy hobbiból, tehát nem teljesen úgy, ahogyan te írtad; csak úgy "szükség esetén". Mennyivel könnyebb lenne leordítani / képen vágni / porig alázni / stb. néhány embert, mégpedig nem is ok nélkül... De valahogy mindig ott lyukadok ki magamban, hogy nem akarnék ilyen lenni. Szerintem az olyan gusztustalan viselkedés lenne. Nem arról van szó, hogy mindig meghunyászkodjon az ember mások elõtt (vagy egy mai szlengszóval élve "becsicskuljon"), mert nem kell átesni a ló túlsó oldalára sem. Szó nincs arról, hogy a keresztényeknek a lábtörlõ alatt kellene közlekedniük, vagy a szájukat alapállásban tartani. Sokan hiszik pedig azt, hogy ez lenne a kereszténység. Gyakran van egy ilyen téves kép az emberekben, függetlenül attól, hogy ateisták-e vagy hívõk. Elõbbiek aztán jól be is szólnak adott esetben, ha valami nem tetszik nekik, mert szerintük ugyebár egy keresztény nem olyan... (Holott többnyire gõzük nincs arról, hogy milyen, csak valami ködös kép.) A vallásosak meg rátesznek még egy lapáttal, mondván, "fordítsd oda a másik orcádat is". Ez persze nagyon szép is lehetne, csak nem pont így, kiterjesztve; nagyon egyszerûen úgy tudom mondani, hogy nem az van odaírva, hogy fordítsd oda a másikat, aztán megint az egyiket, aztán megint a másikat... Szép dolog a szelídség, én nem vitatom, és tisztelem a szelíd embereket. De a mulyákat már nem annyira. :D A keresztény élet egy harc is egyben, azt pedig nem lehet ilyen spenóthuszár hozzáállással csinálni. Vagy csak nagyon nyögvenyelõsen. Én egy kicsit keményebb, harciasabb típus vagyok, mint az átlag; és néha a kívülállók szemében kissé túl erõsre sikerül egy-egy beszólásom (fizikai erõszakot azért nem szoktam alkalmazni :D ). De én tudom magamban, hogy nagggyon sokkal többször lehetnék ilyen, sõt, méééég sokkal keményebb; de inkább visszafogom magam, és csendben maradok, vagy legalábbis visszaveszek a sebességbõl. Szóval, nem tudom, pontosan milyen helyzetekre gondoltál, de ha hasonlókra, akkor válaszoltam. :) Ha nem, az pech. :(
Akkor azt kérdezd:) Szóval "kihagytál egy lehetõséget" right?
A kérdező hozzászólása: Hát igen, "lehetõség", de sokszor van ilyen az életben, hogy valamiért inkább a nehezebb utat választom, és akkor szenvedek, bár tudom, hogy így én is jobban jártam, de mégis rossz érzés.
Didymos Júdás Tamás 62 "Jézus mondta: Azoknak mondom el titkaimat, akik mé[ltóak] a titkai[mra]. Amit a te jobbod tenni fog, ne tudja a balod, hogy az mit tesz." 39 -bõl részlet: "Ti pedig legyetek eszesek, mint a kígyók, és makulátlanok, mint a galambok!" Amúgy volt már olyan, hogy másnak sírást és fogcsikorgatást okozhattam volna, de én akkor érzem jól magam, ha nem teszem meg. Nem érzem, hogy ezzel veszítettem volna. Hisz igazam van.
Amúgy Bertának teljesen igaza van. Nem kell "csicskának" lenned. Megvédheted magad. De légy könyörületes és kerüld a bosszút.
A kérdező hozzászólása: Itt nem is jót cselekedtem, hanem inkább nem követtem el valamit, ami nekem jól esett volna, más kárára. A kísértés miatt szenvedek, mert tök jó lett volna, de amúgy meg valahol büszke is vagyok magamra, mert nem gondoltam volna, hogy képes leszek egy ilyen dolgot kihagyni.
Kedves kérdezõ! Nem mindig könnyû a helyes utat követni, de mindenképpen áldásos és dicséretre méltó. És az is biztos, hogy Isten is nagyra értékeli az ilyen jó tulajdonságokat


Hogyan tudnám gyakorolni a szövegszerkesztést helyesen és azt hogy a billentyűn gyorsabban tudjak írni és helyesen?

Szövegszerkesztés fontos lenne mert suli alig megy mert ált.suliba nem csináltunk egyet se. Mert interneten találok szöveget,amit tudnék formázni,de azt,hogy hogy kell megoldani,de azt nem hogy gyakoroljam?? Hogy hogyan tudom megkeresni pl:sorköz jobbra húz vagy hogy két sor közt ne legyen hely ilyenek

Hogy írják helyesen: 'Közép- és rövidtávú tervek', 'Közép és rövidtávú tervek', vagy 'Közép és rövid távú tervek'?

Legjobb válasz: Tévedés! Vigyázz, "beugrató" kérdés volt. :-) helyesen: középtávú terv rövid távú terv hosszú távú terv tehát a kérdésre a válasz: Nem, hanem egy negyedik: Közép- és rövid távú tervek

Tévedés! Vigyázz, "beugrató" kérdés volt. :-) helyesen: középtávú terv rövid távú terv hosszú távú terv tehát a kérdésre a válasz: Nem, hanem egy negyedik: Közép- és rövid távú tervek
"A válasz 47%-ban hasznosnak tûnik." LOL :-))) szeretem az itteni okos társaságot :-) (és várom az ellenvéleményeket)
Az elsõ a helyes.
A kérdező hozzászólása: Váó, köszi!
panaszról szó sincs – harsány röhögés volt, ha jól emlékszem :-)
Vigasztald naphosszat.
próbálkozz be nála, végül is sok veszteni valód nincs, de sajnálni annál jobban fogod, ha nem próbálod meg.
Hát, várj még vele egy kicsit szerintem. A lánynak kell egy kis idõ, amire újra abban az állapotban lesz. Vigasztald meg, segíts neki ahogy tudsz, de szerintem ne lépj még felé.
A kérdező hozzászólása: kössz a válaszokat

Szokták mondani hogy a helyes táplálkozás fontos a regerenációhoz és a fejlődéshez, a teljesítmény és hatékonyság növeléséhez, de mi is a jó a helyes étkezés?

Kerékpározok, id?futam, kardió edzések, 40-60perces terhelések.

Legjobb válasz: olvasd el a sárga kapszula c. konyvet,abba benne van minden roviden es tomoren a taplalkozasrol es a sportrol....vagy ha nincs kedved vasarolgatni akkor nezd meg ezeket az oldalakat: www.body.builder.hu vagy www.bodybuilding.com -ezeken az oldalakon biztos talalsz valaszt :)

olvasd el a sárga kapszula c. konyvet, abba benne van minden roviden es tomoren a taplalkozasrol es a sportrol....vagy ha nincs kedved vasarolgatni akkor nezd meg ezeket az oldalakat: http://www.body.builder.hu vagy http://www.bodybuilding.com -ezeken az oldalakon biztos talalsz valaszt :)
Én inkább valami sporttáplálkozásról szóló könyvet ajánlanék. A Sárga kapszula jó az átlag fogyni akaró, szabadidejében sportolgató embereknek, de te versenyszerûen ûzöd, ha jól értem. Én például ezt találtam meg, amit le is lehet tölteni valahonnan: Anita Bean - Modern sporttáplálkozás. '93-ban jelent meg elõször, úgyhogy érdemes frissebb írásokat is keresgélni.

Hogy kell helyesen írni: 2 MFt, vagy 2 M Ft, vagy 2M Ft, vagy más módon? Illetve a kis és nagybetűk hogy vannak írva?

Ha valaki tudja, esetleg hivatkozás jó lenne a helyes írásmódra, hogy tovább is tudjam adni az infót. Köszönöm.

Legjobb válasz: http://www.e-nyelv.hu/2011-05-14/m-es-mrd/ http://hu.wikisource.org/wiki/A_magyar_helyes%C3%ADr%C3%A1s_.. Tehát: M Ft

Jólesik vagy jól esik? Hogy írjuk helyesen?

Legjobb válasz: Mindkettõ jó, csak ugye mást jelent. Jólesik találkozni. Na, ma jól esik az esõ. Így helyesek. -falcon-

Mindkettõ jó, csak ugye mást jelent. Jólesik találkozni. Na, ma jól esik az esõ. Így helyesek. -falcon-
Az Osisis Helyesírási szótár szerint van. :) -falcon-
Ha nem lenne olyan szó, hogy "jól esik", akkor nem lehetne jelentésváltozása a "jólesik" szónak sem, tehát külön kellene írni. Mivel akkor írjuk egybe a jelentésváltozáson átesett szavakat, ha van egy olyan párja amit külön kell írni, és más a jelentése! :) Tehát nemcsak az Osiris szerint, hanem a helyesírási szabályok szerint is elfogadott az egybeírt és a különírt alak is.
Osiris, elírtam.
Óóóóó, értem már! A nyelvésznek rosszulesik, ha rosszul esik.
jah ok.akkor elhiszem.) bár még nem hallottam használatban:) de megint tanultam valamit.
Addig maradunk, amíg jól esik.
szerintem olyan nincs h.jól esik az esõ....
á-á! mi csak addig amíg jólesik! vagy míg nem esik rosszul :P
Ahogy az elõttem szóló is mondta, az egybeírás egyik oka lehet a jelentséváltozás :)
hú de túlbonyolítottátok xD

Ez a német mondat így ahogy leírom helyes? És ha nem akkor hogy kell helyesen leírni és miért van pont úgy a szórend?

"Ich will von der bedeutung dich der Medizinalpflanzen überzeugen."

Legjobb válasz: "Ich will dich von der Bedeutung der Heilpflanzen überzeugen."

"Ich will dich von der Bedeutung der Heilpflanzen überzeugen."
Sima egyenes szórend (sima kijelentõ mondat)
"Meg szeretnélek gyõzni a gyógynövények jelentõségérõl"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Elõször úgy gondoltam én is így lesz helyes, de valahogy nem tûnt hangzásban még sem jónak...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!