Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és gyakorlatokkal (302 db)

Amplitúdó: elektromos áramnál és elektromágneses hullámoknál. Mi ez pontosan, mi a mértékegysége és hogy lehet (gyakorlatban) megnövelni?

Az elektromágneses hullámok amplitúdóját hogyan lehet méteres nagyságúra növelni, rezonálni?

Legjobb válasz: wikipedia... Egyébként a kitérés maximális nagysága, vagy más néven csúcsérték. Szinusz esetében jól látszik pl, hogy mikor van az idõtengelytõl legtávolabb a függvény jelalak. A gyakorlatban aktív erõsítõvel ( pl. tranzisztor ) lehet növelni az amplitúdót. Ez maga az erõsítés folyamata. Mértékegysége? Minek? Akárminek lehet amplitúdója. Hanghullámnak, feszültségjelnek, ... akárminek.

wikipedia... Egyébként a kitérés maximális nagysága, vagy más néven csúcsérték. Szinusz esetében jól látszik pl, hogy mikor van az idõtengelytõl legtávolabb a függvény jelalak. A gyakorlatban aktív erõsítõvel ( pl. tranzisztor ) lehet növelni az amplitúdót. Ez maga az erõsítés folyamata. Mértékegysége? Minek? Akárminek lehet amplitúdója. Hanghullámnak, feszültségjelnek, ... akárminek.

A far és comb izmokat be lehet durrantani? Ha igen, akkor hogyan? Milyen gyakorlatokkal?

Legjobb válasz: Guggolás, kitörés, lépcsõzés, lábgépes gyakorlatok. Nagy súly, kemény edzés és menni se fogsz tudni napokig. :)

Guggolás, kitörés, lépcsõzés, lábgépes gyakorlatok. Nagy súly, kemény edzés és menni se fogsz tudni napokig. :)
Így van, nehéz súlyos guggolás, kitörés, merevlábas felhúzás, lábgápes gyakorlatok.


Hogyan és miket beszélgethetnék egy olyan anyával akit most fogok először látni, átmeneti otthonban él a gyerekeivel. Elsős vagyok, és jövő héten gyakorlatom lesz. Fogalmam sincs hogy kezdjem, mit ne mondjak/kérdezzek stb?

Feladat lesz beszélgetni egy-két anyával az otthonban. Ti miket kérdeznétek, mire lennétek kíváncsiak ami mégsem sérti meg vagy érinti rosszul?

Legjobb válasz: Elõször is tisztáznám, hogy én miért vagyok ott, mik a feladatatim. Legyél kedves, látszon az õszinte érdeklõdés, és kérdezd meg, van e kedve segíteni neked úgy, hogy magáról mesél. Innen már látni fogod, hogy akar e nyitni, vagy elutasító.

Elõször is tisztáznám, hogy én miért vagyok ott, mik a feladatatim. Legyél kedves, látszon az õszinte érdeklõdés, és kérdezd meg, van e kedve segíteni neked úgy, hogy magáról mesél. Innen már látni fogod, hogy akar e nyitni, vagy elutasító.
Az elsõ válaszoló tanácsai nagyon jók! Készíts magadnak listát, amire felírod a kérdéseid, így lesz puskád, ha éppen nem tudsz mirõl kérdezni. Esetleg vigyél magaddal diktafont, így nem kell közben jegyzetelni. Mutatkozz be neki, mondd el, mi céllal vagy itt, és hogy teljesen név nélkül folyik a dolog. Ne félj, a legtöbb kliens nagyon szívesen mesél magáról, a múltjáról és arról, hogy miért került ilyen helyzetbe. Sok sikert, menni fog! Üdv: egy szociálpedagógus. Még egy tipp: arra figyelj, hogy ne eldöntendõ kérdéseket tegyél fel, mert azokra általában rövid, igen vagy nemmel válaszolnak. Elõnyösebb, ha ilyen típusú kérdéseket teszel fel, pl: -Hogyan került ide az otthonba? -Milyen tervei vannak a jövõben? -Mi a véleménye errõl a dologról? stb.Az ilyen kérdésekre bõvebben szoktak válaszolni, így sokkal több információ birtokába juthatsz.
Az egyetem/fõiskola céllal, feladattal küld ki gyakorlatra, ha errõl van szó. Elõtte kaptatok instrukciókat. Ugye? Pszichológiai, pedagógiai, szociológiai céllal mész? Mi a cél?
Elõször van az elmélet, mert csak úgy nem küldenek ki. Igazából egy rossz szó, nem megfelelõ kérdés hülye helyzeteket teremthet. Más világba láthatsz bele, s jobb tudni mit, miért, mikor tehetsz meg. Mi a cél? Mit kell megfigyelned?
Ha nem tudod, mi céllal mész, de készségesen mész, akkor inkább javaslom az egyes állami hivatalokat vagy a sereget. Nem mindenhol kell gondolkodni, elég ha jó birka vagy. Ugye nem vagy az??????
20.00! Megkérdezhetem, hogy Veszprémbe jártál-e? Ha igen, azóta ott is változott egy kicsit a helyzet, elsõben is van egyfajta gyak, de az még inkább csak ismerkedés, és az zajlik kb, amit már fentebb leírtam:)
Olvass bele ebbe a könyvbe http://webshop.animare.hu/az_interju+65783.html Az egyetemi könyvtárban biztos megvan. Én kommunikáció média szakos vagyok, és gyakran forgatom ezt a könyvet. Én is elsõéves vagyok, és ebben a félévben interjúzni kell egy kutatáshoz. Segít abban, hogy milyen típusú kérdéseket célszerû feltenni például. Ad egy formai segítséget, innentõl pedig már tudod azért remélem, hogy mi érdekel. Amúgy jövõre kezdem a szocmunka szakot, szóval valószínû leszek még én is ebben a helyzetben, mint te :) Amúgy hova jársz?
Azért írtam, hogy ezt valami közösségi programba szokták beleépíteni az elsõsöknek(legalábbis nálunk)Ott tudsz beszélgetni szabadabban, de szemmel is vagy tartva.A másik pedig, hogy a tereptanár is tisztában lesz vele, hogy te még "csak" elsõs vagy.Az iskolák általában felkészítik azokat a helyeket, ahová laikus gyakorlatra(nálunk így hívták az elsõst)küldenek. amúgy én kapcsolatfelvételi interjút csináltam a tereptanárom felügyeletével, az sem volt kellemes, de ez is a része.
A kérdező hozzászólása: ...az még furább hogy van mellettem valaki és úgy beszélgessek.Egyébként biztos ott lesz. Olyan erõltetett lenne. Errõl szól a gyakorlat végül is hogy belejöjjünk a kommunikációba. Remélem nem fogok marhaságokat makogni..
szia! nem tudom, hogy nálatok hogyan mûködik ez, de mikor mi elsõsök voltunk, akkor egyedül szinte nem is engedtek ügyfél közelébe , különösen nem legeslegelsõ alkalommal.Valószínûbbnek tartom, hogy a tereptanárod is melletted lesz, és egy átmeneti otthonban elõször mondjuk valamilyen közösségi programon fogsz részt venni, életmód klub, stb, amin a beszélgetés menetét meghatározza az adott téma, ami köré szervezõdik, pl egészséges táplálkozás. Amúgy jó taktika, hogy írd föl, magadnak, amikre szeretnél választ kapni, DE kezeld rugalmasan, légy nyitott és érdeklõdõ, ahogy elõttem is írták, de soha ne személyeskedõ, azt hiszem ez is szerepelt. Ja, ha megkérdezhetem hová jársz? egy majdnem szocmunkás:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat!!! Igen, ilyenekre gondoltam. :)
Arra mindenképpen ügyelj, hogy kínos kérdéseket ne tégy fel neki, ne is oktasd ki. Talán arról kérdeznék, hogy érzi magát az otthonban, mik a tervei, kihez kötõdnek a gyerekei, stb.
A kérdező hozzászólása: De birka vagyok , és azért írtam ide a kérdést, hogy talán van itt olyan nem birka aki szimplán segítene abban a kérdésben amit feltettem, vagyis hogy hogy kezdenél bele egy beszélgetésbe egy idegennel. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Instrukció annyi amennyit majd attól kapok akihez beosztanak. Sajnos elméletben még nem tanítják a gyakorlatot (nálunk) :( Vagy tanították de nem tudom hol lehettem, mert most meg tanácstalan vagyok.
A kérdező hozzászólása: csak sima beszélgetés, semmi túlspirázás, az majd késõbb, ha meglesz a diploma (szocmunka). Egy natúr beszélgetés, nem folyhatok semmi komolyabb "segítõ beszélgetés"-be még.
20:00-as vagyok, nem Veszprémbe jártam, hanem Pestre. :)

A MOME egyetem animáció alapszakán pontosan mik az alkalmassági és gyakorlati vizsga feltételei? Mire kell számítani? Mit kell majd csinálni? Azt hallottam, hogy nagyon nehéz bejutni és nagyon fel kell rá készülni.

Legjobb válasz: Valaki? nagyon fontos lenne:( már alig van idõm felkészülni és fogalmam sincs hogy mit kell csinálni mivel a honlapon alig van valami:(

A kérdező hozzászólása: Valaki? nagyon fontos lenne:( már alig van idõm felkészülni és fogalmam sincs hogy mit kell csinálni mivel a honlapon alig van valami:(
Én most vagyok elsõs, textilen. Elég kemény volt a felkészülés. Azt mondom, hogy külön rajziskola nélkül kb 1% az esély arra, hogy felvegyék az embert sajnos. A rajzsulikban tudják igazán azt a stílust, hangulatot tanítani ami oda kell. Pl.:Corvin, Kopek Rita... és a Felszabtér Rajziskola-ide jártam, csak ajánlani tudom, a legjobb! 3 fordulós mindig a felvételi, rohadt sok feladattal, amiket a rajzsulikban tudnak, hogy mifélék

Hogy tudnám a leglátványosabb eredmény elérni mellizomra, valamint kar, és vállizomra? Most kezdek konditerembe járni, és jó lenne egy kis segítség, hogy mely gyakorlatok segítenek a leglátványosabb eredmény elérésében.23 éves vagyok.

Nem testtömeg növel?ket meg hasonló szereket akarok szedni, hanem saját er?mb?l elérni.

Legjobb válasz: Gyorsan nincs látványos eredmény,se csoda edzésterv, alapgyakorlatok vannak, meg kemény meló. Body.builderen (body.builder.hu) van fent edzésterv, alapgyakorlat leírás, videókkal, gifekkel, nézz körül. A "nem testtömeg növelõket meg hasonló szereket akarok szedni" részhez meg annyit hogy a fejlõdéshez annyira fog kelleni a normális étrend mint az edzés, és kelleni fognak a tápkiegek, mivel normál táplálékból lehetetlen annyi tápanyagot bevinni amennyire majd szükséged lesz. Most kezdõként még nem lesz ilyen bajod, de rá fogsz jönni. Ezek nem "szerek", hanem táplálékkiegészítõk, nincs bennük zsiráfherekivonat amitõl 3m magas és foltos leszel, csak tápanyagkoncentrátumok.

Gyorsan nincs látványos eredmény, se csoda edzésterv, alapgyakorlatok vannak, meg kemény meló. Body.builderen (body.builder.hu) van fent edzésterv, alapgyakorlat leírás, videókkal, gifekkel, nézz körül. A "nem testtömeg növelõket meg hasonló szereket akarok szedni" részhez meg annyit hogy a fejlõdéshez annyira fog kelleni a normális étrend mint az edzés, és kelleni fognak a tápkiegek, mivel normál táplálékból lehetetlen annyi tápanyagot bevinni amennyire majd szükséged lesz. Most kezdõként még nem lesz ilyen bajod, de rá fogsz jönni. Ezek nem "szerek", hanem táplálékkiegészítõk, nincs bennük zsiráfherekivonat amitõl 3m magas és foltos leszel, csak tápanyagkoncentrátumok.
http://body.builder.hu/edzesek_index.htm4 Amit az elsõ mondott, és hozzátenném kiegészítésképpen, hogy rendes edzéstervvel és hozzávaló étrenddel egy évig, kettõig (alkattól is függ) nem is lesz szükséged táplálékkiegészítõkre, de észre fogod venni mikor stagnálni kezd az addig látványos fejlõdés, és annak az oka bizony az, hogy elérted a táplálékkal bevihetõ anyagok maximumát, és ha tovább akarsz fejlõdni, akkor biza szükségesek a kiegészítõk. Mindent kell edzeni, nem csak a mellet, kart és vállat, de vigasztalásul mondom, hogy a kar és a váll amúgy is a legtöbb izomcsoport edzésekor dolgozik, vagyis ott lesz a leglátványosabb a fejlõdés amúgy is.
Snapette, annyiban nincs igazad, hogy nincs szükség tápkiegre. Már az elsõ naptól kezdve nagyon fontos egy jó multivitamin, pl multi pro vagy mega daily one, vitabolic, stb. Ezek is tápkiegek. Edzés után mindig jól jön egy gyorsan felszívódó tejsavó protein+gyors szénhidrát az izmok visszatöltésére. Más idõpontban jobb a szilárd kaja, de edzés után óriási elõnyei vannak egy tápkieg turmixnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Még annyit, hogy nem gyorsan akarom elérni, csak az lenne a lényeg hogy látványos legyen, de nem 2-3 hónap alatt.
Itt találsz edzésterveket, válassz egy kezdõ átmozgatót. http://body.builder.hu/edzesek_index.htm4 Egy-két hónap múlva majd mehet osztott edzés utána. Tömegnövelõ étrend menjen mellé, napi 2-2, 5g*testtömegkg fehérjével és 5-6g*testtömegkg szénhidráttal. Itt találsz tápanyagtáblázatot és tömegnövelõ mintaétrendeket is: http://body.builder.hu/kaloria.htm4
Montez megint leírt elõttem mindent, én a Mega Daily-t használom, meg egy ízületvédõt, pl a Joint Health-et. Ja és mivel kezdõ vagy fokozatosan haladj, ne egybõl 120-al akarj szériázni, figyelj a túledzésre, ha érzed hogy sok ne erõltesd, mert másnak segget törölni sem fogsz tudni. :) Az elsõ 2-3 hónap arra megy el hogy hozzászoksz az edzéshez és megtanulod szabályosan csinálni a gyakorlatokat, addig érdemes betartani a kezdõ átmozgató edzéstervet. Sok meló lesz, készülj fel rá. :D
Semmit se kell szedned, az izületvédõ helyett is inkább rendesen melegits be, nem trutyikat kell enni.. Konditerembe se kell járni, kézisúlyzóal is szinte mindent el tudsz érni amit akarsz! ha a melled akarod edzeni akkor hanyattfekvés, tegyél 6-8 kilót a súlyzódra, vagy kevesebbet ha nem birod, és magastartásból (nem teljes magastartás hanem átlósan az ellenkezõ oldali lábaddal) egyenes könyökkel emelgess 30-40 fokos íven anélkül, hogy a súlyzót a földre tennéd, jobb ha nem is érinted a földet vele.. Felváltva csináld mindkét karra amennyit birsz és amennyiszer csak ismételni tudod.
6-8 kilóval az életben nem lesz nagy mellizmod. Én is otthon edzek, de nekem van hozzá felszerelésem, fekvenyomó pad, guggoló állvány, scott pad, egykezes szerelhetõ súlyzók akár 60kg/db-ra, tárcsák 150kilóig. Na így lehet edzeni, de nem elég 6 kilóval bohóckodni. Nem barbi súlyokkal kell edzeni, hacsak nem vagy 12 éves kislány.:)

Küzdősport mellé erőedzést hogy képzelitek el? Szeretnék erősödni és nem tudom hogy milyen gyakorlatokat csináljak. Szerintetek?

Fegyencedzést és a meztelen harcost nagyon jónak találom de súlyzós edzést is szeretnék. Szeretném Kipróbálni a CITRULLINE MALATE-t.Mit gondoltok erről a termékről káros hatása lehet? Hétfő szerda péntek edzés (bírkózás) kedd csütörtök erősítés lenne. vasárnap kardió

Legjobb válasz: kettlebell-t. és igen a citrulline jó a küzdõsport mellé. ezt a káros hatás dolgot meg vegyük úgy,hogy nem is írtad.

kettlebell-t. és igen a citrulline jó a küzdõsport mellé. ezt a káros hatás dolgot meg vegyük úgy, hogy nem is írtad.
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni hogy a korom 16.

Van egy verseny, hogy egy bomba energy italt kell így tartani, ahogy a képen rajtavan ( alúl ). Milyen technikák és gyakorlatok vannak arra, hogy a versenyen tovább tartsam?

http://kepfeltoltes.hu/view/130711/2006257182_www.kepfeltolt..

Legjobb válasz: idd ki a tartalmát, és máris könnyebb lesz :D

idd ki a tartalmát, és máris könnyebb lesz :D

Rendezvényszervezőként szeretnék dolgozni és gyakorlatot szerezni a visszalévő 1 főiskolai évem alatt. Hol tudnék el kezdeni dolgozni úgy, hogy minimális a tapasztalatom ezen a téren?

Mint rendezvényszervező szakos hallgatót, elsősorban a könnyűzenei rendezvények (partik), fesztiválok és a sportrendezvények vonzanak. Emellett persze bárhol el kezdenék dolgozni csak legyen ezen a téren tapasztalatom. Segítsetek, hogy hol találhatnék olyan céget, ahol nem elvárás a minimum 1-3 év tapasztalat rendezvényszervezési területen. Köszönöm.

Legjobb válasz: bármelyik céghez el tudsz menni ingyen pár hónapra. tapasztalat nélkül viszont teljesen esélytelen szerintem a dolog. és a helyedben bevállalnék fél év- egy év ingyen munkát,és még lehet ajánlanak is állást ott ahol vagy

bármelyik céghez el tudsz menni ingyen pár hónapra. tapasztalat nélkül viszont teljesen esélytelen szerintem a dolog. és a helyedben bevállalnék fél év- egy év ingyen munkát, és még lehet ajánlanak is állást ott ahol vagy


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!