Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és fertőtlenítsem a baba dolgait (1 db)

Hogyan és mivel fertőtlenítsem a baba dolgait első használat előtt?

Pl orrszívó, mellszívó, cumisüveg, cumi,púderpamacs tartója ... Elég ha lábosban forró vízben felf?zöm? Kell bele valami szer? Jó a 70%-os alkohol is, vagy spec valami kell? És nem fognak a m?anyagok elolvadni? Mert pl a sima kézi mellszívó vége is gumi, vagy azt ne tegyem bele?

Legjobb válasz: Az alkohol is, a kifõzés is jó ötlet, a jó minõségû dolgoknak nem szabad, hogy ártson a forró víz, persze nem is kell sokáig fõzögetni. De ha valamiben nem vagy biztos, hogy bírja a meleget, akkor azt alkohollal nyugodtan fertõtlenítheted.

Az alkohol is, a kifõzés is jó ötlet, a jó minõségû dolgoknak nem szabad, hogy ártson a forró víz, persze nem is kell sokáig fõzögetni. De ha valamiben nem vagy biztos, hogy bírja a meleget, akkor azt alkohollal nyugodtan fertõtlenítheted.
Elég ha forróvízben 5 percig fõzöd. Én isígy szoktam. A mellszívót cumisüveget hetente 1x.A cumit minden használat után igaz mi csak ritkán használjuk, mert cicizik.
Én a cumisüvegeket a babám három hónapos koráig minden használat elõtt kifõztem, pontosabban megvártam, amíg összegyûlik 3-4 és akkor fõztem ki õket, cumival együtt. A játszócumit kb. 3-4 naponta, vagy ha leesett a földre, de abból volt 3 is. A mellszívót nem fõztem, hanem fertõtlenítõ oldatba tettem, mert azt macera lett volna minden használat elõtt kifõzni. A Chicco csinál nagyon jó fetõtlenítõ folyadékot, fél liter vízbe egy kupaknyi kell, nagyon sokáig elég.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek:-) Akkor nekileselkedem, mielõtt kórházba kell menni:-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tesóknak Tamás és Tamara?

Van egy 3,5 éves fiúnk, őt Tamásnak hívják.
Hugi egy hét múlva születik, a terhesség elejétől biztos voltam benne, hogy Tamara lesz, de most kicsit meginogtam.
Igazság szerint a Tamara becézésétől tartok egy kicsit: Tomi - Tami

Mit gondoltok? Van esetleg egyéb ötletetek a Tamara becézésére?

8

Olyan anyukák válaszára lennék kíváncsi, akinek a babája még kétszer alszik napközben.1- másfél év körüli babátok mennyit van ébren két alvás között?

Végigaludja az éjszakát?

7

Babylove Dm-es cumisüveg jó? Meg vagy vele elégedve?

3

Oktatott már ki kérdésednél a válaszoló?

Nem szimpla,az ő látásmódja szerinti válaszra gondolok,hanem kioktatásra,méghozzá "kedves"módon.

15

Mi történik ha csecsemőnknek 2 óránként adunk enni tápszert mert kéri, és vizet alig iszik?

9

Ti nem utáljátok, hogy a mini pelenkák 100 db-ot, a maxi pelenkák 40 db-ot tartalmaznak ugyanannyi pénzért :S?

Arról nem is beszélve, hogy a maxi plus meg a junior méret még ennél is kevesebb. 18 hós husis kislányom van, lassan maxi plusot kell vennem.

5

Hogyan lehetne leszoktatni a dobálásról?

17 hónapos a fiam és imád dobálni. A szép szó nem használ. Most azzal próbálkozom, hogy ha eldob valamit, közlöm, hogy ha még 1x eldobja, elveszem. Nem tudom, használ-e ez a módszer.
Kezére verni nem akarok, mert azt tanítom neki, hogy nem szabad megütni senkit és így elég visszás lenne. (Sajnos a pelenkázón is szeret rugdosni.)

3

Mikortól kell inni adni tápszeres babának?

Ahogy megszületett? Vagy csak a hozzátáplálás kezdetén?

4

Az ebédet már kiváltottuk, baj ha néha mégis tápszert kap a babám?

6 hós a kisfiam, 3 hete eszik egész adagot ebédre (zödség-gyümölcs-hús) . Eleinte nagyon szépen evett de másfél hete jön a foga és egy türelmetlen hisztigép lett. Az adagnak max a felét hajlandó megenni rendesen, az evés további része hiszti, nyűglődés, csapkodás. Amikor már ebèd elött látom hogy katasztrófa lesz az evés inkább csinálok neki tápszert. Nagy baj ez? Vagy nagyon összezavarom vele?
Az éjszakák is borzalmasak most, a nappalok is... Meg ez a kanalazás is szörnyű most hogy jön a foga...

6

10hós babának hány dkg husit kell/ene ennie egy nap?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!