Találatok a következő kifejezésre: Hogyan és fertőtlenítsem a baba (2 db)

Hogyan és mivel fertőtlenítsem a baba dolgait első használat előtt?

Pl orrszívó, mellszívó, cumisüveg, cumi,púderpamacs tartója ... Elég ha lábosban forró vízben felf?zöm? Kell bele valami szer? Jó a 70%-os alkohol is, vagy spec valami kell? És nem fognak a m?anyagok elolvadni? Mert pl a sima kézi mellszívó vége is gumi, vagy azt ne tegyem bele?

Legjobb válasz: Az alkohol is, a kifõzés is jó ötlet, a jó minõségû dolgoknak nem szabad, hogy ártson a forró víz, persze nem is kell sokáig fõzögetni. De ha valamiben nem vagy biztos, hogy bírja a meleget, akkor azt alkohollal nyugodtan fertõtlenítheted.

Az alkohol is, a kifõzés is jó ötlet, a jó minõségû dolgoknak nem szabad, hogy ártson a forró víz, persze nem is kell sokáig fõzögetni. De ha valamiben nem vagy biztos, hogy bírja a meleget, akkor azt alkohollal nyugodtan fertõtlenítheted.
Elég ha forróvízben 5 percig fõzöd. Én isígy szoktam. A mellszívót cumisüveget hetente 1x.A cumit minden használat után igaz mi csak ritkán használjuk, mert cicizik.
Én a cumisüvegeket a babám három hónapos koráig minden használat elõtt kifõztem, pontosabban megvártam, amíg összegyûlik 3-4 és akkor fõztem ki õket, cumival együtt. A játszócumit kb. 3-4 naponta, vagy ha leesett a földre, de abból volt 3 is. A mellszívót nem fõztem, hanem fertõtlenítõ oldatba tettem, mert azt macera lett volna minden használat elõtt kifõzni. A Chicco csinál nagyon jó fetõtlenítõ folyadékot, fél liter vízbe egy kupaknyi kell, nagyon sokáig elég.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek:-) Akkor nekileselkedem, mielõtt kórházba kell menni:-)

Hogyan fertőtlenítsem a babakádba berakható babafürdetést könnyítő szivacsot? És a babakádat mivel mossam át? Egy baba használta pár alkalommal, viszont már jó ideje áll a szekrényben.

Arra gondolok amit a babakád aljába kell tenni,és ara kell a babát fektetni.

Legjobb válasz: Lehet fertõtlenítõ tablettákat venni a gyógyszertárban, vagy sprayt formájában is akár, vagy folyékony szappan formájában. a lényeg, hogy a gyógyszertárban érdeklõdj, azzal takaríthatsz a baba körül.

Lehet fertõtlenítõ tablettákat venni a gyógyszertárban, vagy sprayt formájában is akár, vagy folyékony szappan formájában. a lényeg, hogy a gyógyszertárban érdeklõdj, azzal takaríthatsz a baba körül.
Én azt a szivacsot csak ki szoktam mosni, úgy ahogy a fürdetõszivacsot. Ha elhasználódik kidobom. A kiskádat domestosszal most ki. Vagy a szivacsod is másé volt? Mert akkor azt én kidobnám. 1100 ft újonnan.
ECET! Kádhoz mosószóda is. Nem használok kemikáliát!
én folyékony szappannal fertõtlenítettem a kiskádat és a szivacsot is, na meg hetente 1x-2x azzal sikáltam ki, clorasept ha jól emlékszem, de gyógyszertárban ha mondod mire kell, megmondják mit ajánlanak, az õ tanácsukra használtam ezt a kádra :)
Hu de szar anyanak erzem magam. En nem fertotlenitettem ki a kadat csak kimostam
Domestosos vízzel mosd át!
Én Domestost babánál nem használtam, csak fertõtlenítõt a gyógyszertárból.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!