Találatok a következő kifejezésre: Hogyan értessem 2 és fél éves (1 db)

Hogyan értessem meg 2 és fél éves lányommal, hogy ne hisztizzen, ha nem kap meg valamit azonnal?

4hónapja egyszer?en nem tudok neki parancsolni.4hónapja született a huga,de egyáltalán nem hanyagolom el,s?t nagyon figyelek rá még akkor is ha a kicsi sír.Úgy érzem nagyon elrontottam valamit.Veri magát a földhöz és sikít ha azonnal nem találom meg valamelyik játékát.Nagyon kiborít ezzel a sikítással és ha látja milyen ideges vagyok még jobban siskít.Egyszer rácsaptam a fenekére de semmit nem ért.

Legjobb válasz: nos ezt a választ úgy vedd hogy én még csak 13 vagyok vizont a szomszédomnak mos született még egy gyereke a nagyobbik most 4 éves sokat játszok velük és õ ez úgy oldotta meg hogy nagyon sok mindent õ és a nagyobbik lánya eggyütt csináltak a kicsi körül.pl.ha a kicsi sírt akkor a nygyobbik lányával eggyütt vigasztalták meg eggyütt játszottak 3 és amikor a kicsi aludt vele külön is játszott. szóval lények hogy a nagyobbik nelegyen féltékeny a kicsier.mondjuk kérjük meg hogy adja oda neki az õ játékát stb. nem tudom hogy segít e nálluk bevált ha nem segít akkor bocsi

nos ezt a választ úgy vedd hogy én még csak 13 vagyok vizont a szomszédomnak mos született még egy gyereke a nagyobbik most 4 éves sokat játszok velük és õ ez úgy oldotta meg hogy nagyon sok mindent õ és a nagyobbik lánya eggyütt csináltak a kicsi körül.pl.ha a kicsi sírt akkor a nygyobbik lányával eggyütt vigasztalták meg eggyütt játszottak 3 és amikor a kicsi aludt vele külön is játszott. szóval lények hogy a nagyobbik nelegyen féltékeny a kicsier.mondjuk kérjük meg hogy adja oda neki az õ játékát stb. nem tudom hogy segít e nálluk bevált ha nem segít akkor bocsi
Szia. Nekem még nincs családom, de a bátyámnak a kisfia is túlment ezen a hisztis idõszakon, mivel együtt laktunk mint egy nagy család sokat tanultam tõlük. Volt úgy, hogy elmentünk a hegyekbe kirándulni és a kicsinek nem akaródzott velünk jönnie elkezdett vergõdni, bõgött, kiabált meg a többi, de mi úgy tettünk mintha ott sem lenne lassacskán sétáltunk el tõle, már alig láttuk, aztán gondolt egyet és elkezdett bandukolni utánunk. Hagyd õtt hagy kinlódjon magának, majd megunja és abbahagyja, csak sajnos ehhez idõ kell. Nem szabad engedni, hogy az legyen, amit õ akar, mert akkor rá fog nõni a fejedre és akkor véged van, csak rosszabb lessz.
Legyél következetes, és minél több mindenbe vond be a pici körüli teendõkbe.
Nekem nincs két gyerekem, viszont van egy 3 éves kislányom és nagyon hisztis és raplis. Ha nem úgy van és nem az van, amit õ akar akkor elkezd sírni, csapkodni és dobálni. Ha megemelem a hangom akkor már azért is elkezd sírni. Ritkán csapok a fenekére egyet, de már akkor megbánom amit tettem. Szóval aki tényleg tud segíteni ebben a kérdésben én is szívesen fogadom a tanácsát.
Szerintem azt látja, hogy ha a huga sír akkor figyelsz rá és megeteted tisztába teszed stb. és lehet, hogy õ is azt hiszi, hogy így eltudja érni amit akar szerintem így próbálja magára kelteni a figyelmet. Amikor hisztizik akkor ne figyelj rá.(és ne csapj rá a szájára vagy a segére mert ez nem jó megoldás mégis sokan ezt teszik) Legyél többet a gyerekekel amit a 13 éves csaj mondott az szerintem jó ötlet próbáld ki =)
A legjobb, ha egyáltalán nem reagálsz rá, amikor hisztizik. Vidd be olyan helyiségbe, ahol szõnyeg van, és nem eshet bántódása, ha a földhöz veri magát, aztán ne foglalkozz vele tovább. A hiszti figyelemfelhívás, ha nem kap figyelmet vele, pillanatok alatt leszokik róla. Azt meg egyértelmûen tudatni kell vele, és be is kell tartani, hogy ha szépen kéri, van játék, ha hisztizni kezd, nincs. Lehet "sokkolni" is a kölyköt, többször elõfordult már, hogy én is elkezdtem visítozni és a földhöz verni magam a hisztizõ gyerek mellett. Annyira meglepõdnek, hogy azonnal kiesnek a szerepükbõl, és elfelejtik a hisztizést.
1. pont: ne kényeztessük el. az a gyerek aki mindent megkap, késõbb gondjai lesznek a beilleszkedéssel.
El lehet-e várni 2-2, 5 éves korú gyermektõl, hogy türelmes legyen?
öö


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mire utalhat, hogy egy kisgyerek 1.5 éves koráig teljesen normálisan fejlődik (pl. már mondogat szavakat), aztán totális visszafejlődés következik, és 2.5 évesen egyáltalán nem beszél?

Nem érte semmiféle trauma, változás, semmi. Gyakoriak a hisztirohamok is.

9

Mit kell tudnia egy 3 évesnek?

TSMT -re járunk pár hete ,de ami meglepett javasolták a fejlesztést gyógypedagógiai eszközökkel a 3 éves lányomnak.Amit elé rakott mindent megcsinált.kirakott stb.15 ig számol,8 színt megkülönböztett .Mit kellene még tudnia.?Elég szépen beszél,nagy a szókincse.

6

Párommal közösen neveljük előző kapcsolatainkból született gyermekeinket, és sokszor ez miatt vannak vitáink. Tud tanácsot adni olyan aki "hasonló cipőben járnak"?

Két éve vagyunk együtt a párommal,én előtte egyedül neveltem a fiamat.Egy éve került hozzánk a párom két lánya,mert az anyjuknak nem kellettek.Az elején sokszor szinte napi szinten vitáztunk a gyerekek miatt, ő az övéit védi ,én az enyémet.Aztán eljutottunk oda, hogy ezt befejeztük ,mert sehova nem vezet. Azóta sokkal jobb a helyzet, de sokszor érezteti velem ,hogy a fiamat nem igazán szereti, és teljesen ki volt akadva az elején ,hogy azt mondtam ,nekem a fiam az első az életemben ,nem más. amit még tudni kell ,a gyerekeink 10,10 és 12 éves a nagyobbik lánya. A nagyobbik lány sokszor tett keresztbe nekünk ,uszított egymás ellen minket ,nehezen kezelhető ,folyamatosan hazudozik nekünk. Miatta egyszer már majdnem szétmentünk. Megbeszéltük ,hogy a 3 gyereket egyformán kezeljük ,nincs különbség tevés köztük.De ez ne nagyon megy leginkább a páromnak. Tanácsot kérnék mit tehetnék ,tehetnénk ,hogy ne legyen feszültség köztünk a gyerekek miatt. nagyon szeretjük egymást , ezzel nincs baj. Egyetlen probléma a gyerekeink.

7

Mit tévő legyek ebben a helyzetben?

Egy 18 éves srác vagyok.Egy 13 éves szintén fiú nemű nem hagy engem békén.Elkezdi facbookon is hogy nem merek vele kiállni verekedni.Egyébként nagyon egy bunkó kötekedős kölyök.Nem akarom pépé verni mert utána jön a gyerek bántalmazás mint vád.Mit tanácsoltok? Előre is köszönöm a válaszokat!!

16

Miért nem lehet az ilyen kisgyerekeket elcsitítani?

Bocsának, nem provokációnak szánom, de utálom az olyan kis kölyköket, akik olyan szintet üvöltenek, hogy az észveszejtő.
Múltkor is egy áruházban. Anya beszélget vkivel, a gyereke meg teljesen, torka szakadtából üvölt, visít tutul, közbe taknya-nyála össze.

Most nem a babákról beszélek hanem az "idősebbekről". (2-3-4-5 évesek)

Most lehet hogy bennem van a hiba, de én egyszerűen nem bírom. Miért nem szól rá a gyerekre az anyja vagy az apja?? Itt is, reggel korán 7-8 órakor visít a szomszéd gyereke.

De ez nem az a hiszti, hogy csoki vagy valami, és 10 max 20 perc után abbahagyja. Nem. Képesek akár órákon keresztül ezt csinálni.
Volt erre példa amikor kórházban voltam bőrgyógyásznál. Tele van majdnem a váró, megérkezik az anya a max 3 éves gyerekével. És valamiért rá 10-20 percre a gyerek torkaszakadtából elkezdett üvölteni, hisztizni, rohangált össze vissza.
És ez így ment kb 40-50 percig, mire valaki nem bírta tovább, és rászólt az anyára, hogy csitítsa el a gyerekét vagy vigye haza.
Az anyának állt feljebb, de valaki a gyerekére is rászólt. Akkor jobban elkezdett hisztizni.

Oké hogy megijedt, de miért nem lehet az ilyen gyerekekre rászólni? Miért az anya van felháborítva, ha a gyereke a tutulásával mindenkit zavar?

Nem érdekel, hogy dackorszak vagy sajátosság életkorilag. Egyik ismerősömnek is hasonló korú gyereke van, és esze ágában sincs üvölteni. Normálisan meg lett nevelve, stb.

Ne haragudjatok, de ezen felhúztam magam. Lehet azt mondani hogy ne törődjek vele, de egyszerűen nem megy. Egy egész áruház beleremeg úgy üvölt némelyik. Az anyja miért nem bír rászólni?
Egyiket meg is kérdeztem, erre rávágta hogy TILOS rászólni, így megtanulja hogy a hiszti nem ér semmit. Na de amikor már közel 1 órája üvölt akkor?

Ti hogy vagytok ezzel? Hogy szoktatok egy ilyenre reagálni, ha nem tudtok elmenni és muszály hallgatni?
Miért az anya van kiakadva, ha rá mernek szólni az órák óta tutuló gyerekére?:S

Nem értem.

30

Hogy szoktassam a wc-re 3 éves lányomat?

3 éves múlt a lányom, de nem hajlandó a kakit wc-be intézni, csak pelusba.
Szeptemberben oviba megy, és addig meg kéne oldódnia ennek a problémának.
A gyerekorvos, védőnő semmit nem mondtak, csak, hogy mondjam neki, hogy wc-re kakiljon. Viszont ha ezt szóba hozom, akkor üvölt, nem akar wcre ülni. Egyébként a pisiléssel nincs gond, azt simán elintézi a wc-n.
Van valakinek tapasztalata? Tud nekem tanácsot adni?

2

Diszlexia, diszgráfia gyanuja áll fenn a gyermekemnél. A szakvéleményben azt írták, hogy sajátos nevelést igényel. Ilyenkor jár emelt családi?

2

Mikor kell logopédiai fejlesztés is egy gyermeknek?

3 éves lesz a gyermeke, nagyon kevés szót mondd 10-15 szó, inkább a saját nyelvén beszél. Korai fejlesztésre járunk, de itt nincs logopédus, aki foglalkozna vele. Vagy az csak akkor kell amikor már tud beszélni? A pszihológusi papírunkon expressiv beszédzavar a diagnózis.

6

Kire állítható az, hogy el lett kényeztetve gyerek korában!?

Ennek mik a jelei,vagy kötelező a szülői verések!?!?

8

Piszkál, kritizál, cáfol, okoskodik, és kicsinál. Mit tegyek?

Az egyik velem egyidõs(!) "barátnõmrõl" lenne szó.Azt mondja,jobban ismer engem mint én magam. A beszédemet is kifogásolja(pl.:nem eszek hanem eszem.. nem is figyel szerintem a mondanivaló tartalmára).. Meg olyan dolgokban vitatkozik ami értelmetlen.. pl múltkor megkérdezi:levágattad a hajad? mondom neki nem. erre nekiáll vitatkozni szinte gúnyosan vigyorogva hogy pedig de és hogy õ ebbe biztos 100 %ra... Volt olyan is hogy valamirõl beszélgettem másokkal erre odajõn,és szintén vigyorogva,szinte szórakozva a reakción majd: te miért beszélsz újabban ilyen sokat? Komolyan mondom,próbálom úgy kezelni mint a húgom,aki két éves,és tõle természetes,hogy még nincs tisztában a világ kis részleteivel,de egy jó tanuló 16 éves szinte NÕ... kérdeztem má miért csinálja,azt mondta,nem tudja,és õ ilyen,meg így védekezik(MI ELLEN? ELLENEM?)mondtam már azt is neki hogy ez gyerekes,mikor már kiakadtam rá(egyre inkább azt érzem hogy valami nem stimmel nála,és igyekszem türelmes lenni,de...),ekkor meg elkezdett sírni hogy õt mindenki utálja... 5perc múlva meg sírás közben megint mosolyog,és azt mondja-tudom,hogy utálsz,és hogy nem kellek,de legalább mondd ki... nem tudom hogy kezeljem,megõrülök...

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!