Találatok a következő kifejezésre: Hogyan értessem 2 és fél éves (1 db)

Hogyan értessem meg 2 és fél éves lányommal, hogy ne hisztizzen, ha nem kap meg valamit azonnal?

4hónapja egyszer?en nem tudok neki parancsolni.4hónapja született a huga,de egyáltalán nem hanyagolom el,s?t nagyon figyelek rá még akkor is ha a kicsi sír.Úgy érzem nagyon elrontottam valamit.Veri magát a földhöz és sikít ha azonnal nem találom meg valamelyik játékát.Nagyon kiborít ezzel a sikítással és ha látja milyen ideges vagyok még jobban siskít.Egyszer rácsaptam a fenekére de semmit nem ért.

Legjobb válasz: nos ezt a választ úgy vedd hogy én még csak 13 vagyok vizont a szomszédomnak mos született még egy gyereke a nagyobbik most 4 éves sokat játszok velük és õ ez úgy oldotta meg hogy nagyon sok mindent õ és a nagyobbik lánya eggyütt csináltak a kicsi körül.pl.ha a kicsi sírt akkor a nygyobbik lányával eggyütt vigasztalták meg eggyütt játszottak 3 és amikor a kicsi aludt vele külön is játszott. szóval lények hogy a nagyobbik nelegyen féltékeny a kicsier.mondjuk kérjük meg hogy adja oda neki az õ játékát stb. nem tudom hogy segít e nálluk bevált ha nem segít akkor bocsi

nos ezt a választ úgy vedd hogy én még csak 13 vagyok vizont a szomszédomnak mos született még egy gyereke a nagyobbik most 4 éves sokat játszok velük és õ ez úgy oldotta meg hogy nagyon sok mindent õ és a nagyobbik lánya eggyütt csináltak a kicsi körül.pl.ha a kicsi sírt akkor a nygyobbik lányával eggyütt vigasztalták meg eggyütt játszottak 3 és amikor a kicsi aludt vele külön is játszott. szóval lények hogy a nagyobbik nelegyen féltékeny a kicsier.mondjuk kérjük meg hogy adja oda neki az õ játékát stb. nem tudom hogy segít e nálluk bevált ha nem segít akkor bocsi
Szia. Nekem még nincs családom, de a bátyámnak a kisfia is túlment ezen a hisztis idõszakon, mivel együtt laktunk mint egy nagy család sokat tanultam tõlük. Volt úgy, hogy elmentünk a hegyekbe kirándulni és a kicsinek nem akaródzott velünk jönnie elkezdett vergõdni, bõgött, kiabált meg a többi, de mi úgy tettünk mintha ott sem lenne lassacskán sétáltunk el tõle, már alig láttuk, aztán gondolt egyet és elkezdett bandukolni utánunk. Hagyd õtt hagy kinlódjon magának, majd megunja és abbahagyja, csak sajnos ehhez idõ kell. Nem szabad engedni, hogy az legyen, amit õ akar, mert akkor rá fog nõni a fejedre és akkor véged van, csak rosszabb lessz.
Legyél következetes, és minél több mindenbe vond be a pici körüli teendõkbe.
Nekem nincs két gyerekem, viszont van egy 3 éves kislányom és nagyon hisztis és raplis. Ha nem úgy van és nem az van, amit õ akar akkor elkezd sírni, csapkodni és dobálni. Ha megemelem a hangom akkor már azért is elkezd sírni. Ritkán csapok a fenekére egyet, de már akkor megbánom amit tettem. Szóval aki tényleg tud segíteni ebben a kérdésben én is szívesen fogadom a tanácsát.
Szerintem azt látja, hogy ha a huga sír akkor figyelsz rá és megeteted tisztába teszed stb. és lehet, hogy õ is azt hiszi, hogy így eltudja érni amit akar szerintem így próbálja magára kelteni a figyelmet. Amikor hisztizik akkor ne figyelj rá.(és ne csapj rá a szájára vagy a segére mert ez nem jó megoldás mégis sokan ezt teszik) Legyél többet a gyerekekel amit a 13 éves csaj mondott az szerintem jó ötlet próbáld ki =)
A legjobb, ha egyáltalán nem reagálsz rá, amikor hisztizik. Vidd be olyan helyiségbe, ahol szõnyeg van, és nem eshet bántódása, ha a földhöz veri magát, aztán ne foglalkozz vele tovább. A hiszti figyelemfelhívás, ha nem kap figyelmet vele, pillanatok alatt leszokik róla. Azt meg egyértelmûen tudatni kell vele, és be is kell tartani, hogy ha szépen kéri, van játék, ha hisztizni kezd, nincs. Lehet "sokkolni" is a kölyköt, többször elõfordult már, hogy én is elkezdtem visítozni és a földhöz verni magam a hisztizõ gyerek mellett. Annyira meglepõdnek, hogy azonnal kiesnek a szerepükbõl, és elfelejtik a hisztizést.
1. pont: ne kényeztessük el. az a gyerek aki mindent megkap, késõbb gondjai lesznek a beilleszkedéssel.
El lehet-e várni 2-2, 5 éves korú gyermektõl, hogy türelmes legyen?
öö


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A Tanulási képességet felmérö szakszolgálatoknál van nyári szünet?

3

Autizmus gyanúja esetén számít-e, hogy idővel múlnak az autisztikus tünetek és nem jönnek elő újabb furcsaságok? (2-4 év)

Lehet "csak" az idegrendszer éretlensége? Mert nem olyan dolgokra gondolok, mint például a repkedés, pörgetés, hintázás vagy érzékenység hangokra, hanem bizonyos képességek kialakulásának késése. Pl. utánzás, beszéd...

15

A kisfiam nagyon nehezen alszik el. Mit tegyek? Nagyon jó alvó volt.

Letettem, s már el is aludt.3 éves. Kb.1 hónapja nem hajlandó egyedül elaludni, van, hogy 2órát is mellette ülök. Van éjjeli fénye, a függönyt -már- nem húzzuk el. Egyik napról a másik napra alakult ki. Nem érte trauma.

13

5 éves fiam kezelhetetlen az utóbbi időben. Nem fogad szót, megsem hallja ha rászólok. Piszkálja a hugát, és hisztizik mindenért. Mit csináljak?

Sokszor rá csapok, de nem akarok igy nevelni. Nem akarok tul szigorú lenni, de tehetetlen vagyok. Mit csináljak, hogy halgasson rám?

5

Mi lehet a gond?

Sajnos mostanában nem tudom mi van a lányommal de eddig aludt délután kb 3 napot most megint nem hajlandó aludni.És nem tudom már mit tegyek.Mindent megtettem hogy eltudjam altatni.Simogattam a hátát,mert azt igényelte.Most meg nem igényli a simogatást mert nem akar aludni.Én már nem tudom mit tehetnék ezellen?

4

Írnátok nekem pozitív változásokat a Tsmt tornától?

eszéd, szobatisztaság változása

7

Siófokon és környékén élő szülők akinek autista kisgyermekük van melyik óvodába járhat?

Ha bárki tud valami információt kérem osszák meg,mert tanácstalan vagyok!

2

Hogyan kezelhető a hisztis gyerek?

Van egy 4 éves lányom és egy 2 éves fiam.mindketten elevenek de nagyon.Mostanában mindenen összevesznek akkor a fiam üt a lányom meg teli torokból üvölt.már az agyamra megy hogy 2 percenként felváltva üvölt valamelyik mert mindenen összevesznek.Már sok mindent kipróbáltam pl:rajzoltunk táblát amin piros pontot kapott aki jót csinált feketét ha rosszat aránylag m?ködött egy ideig.Próbáltuk a büntisarkos módszert ami eredménye hogy még jobban üvöltenek,volt hogy a fenekére csaptam mert már annyira kihoztak a sodromból és nem fogadnak szót hogy nem tudom mit kéne még tennem.Ötleteket kérnék mert ez a helyzet nem jó senkinek.

5

Két- vagy több gyerekkel könnyebb boldogulni mint 1-el?

Úgy értem, hogy ha csak egy gyerek van akkor az mindig unatkozik és emiatt direkt rosszalkodik? Ha pedig több van akkor lekötik egymást? Még nincs gyermekem, azért kérdezem.

21

A gyerekneveléshez tényleg ezek kellenek: kötélidegzet, rengeteg idő és pénz?

Vagy szerintetek (akik 2 vagy több gyermeket nevelnek) mi az ami a fentiekb?l igaz?

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!