Találatok a következő kifejezésre: Hogyan értessem 2 és fél (1 db)

Hogyan értessem meg 2 és fél éves lányommal, hogy ne hisztizzen, ha nem kap meg valamit azonnal?

4hónapja egyszer?en nem tudok neki parancsolni.4hónapja született a huga,de egyáltalán nem hanyagolom el,s?t nagyon figyelek rá még akkor is ha a kicsi sír.Úgy érzem nagyon elrontottam valamit.Veri magát a földhöz és sikít ha azonnal nem találom meg valamelyik játékát.Nagyon kiborít ezzel a sikítással és ha látja milyen ideges vagyok még jobban siskít.Egyszer rácsaptam a fenekére de semmit nem ért.

Legjobb válasz: nos ezt a választ úgy vedd hogy én még csak 13 vagyok vizont a szomszédomnak mos született még egy gyereke a nagyobbik most 4 éves sokat játszok velük és õ ez úgy oldotta meg hogy nagyon sok mindent õ és a nagyobbik lánya eggyütt csináltak a kicsi körül.pl.ha a kicsi sírt akkor a nygyobbik lányával eggyütt vigasztalták meg eggyütt játszottak 3 és amikor a kicsi aludt vele külön is játszott. szóval lények hogy a nagyobbik nelegyen féltékeny a kicsier.mondjuk kérjük meg hogy adja oda neki az õ játékát stb. nem tudom hogy segít e nálluk bevált ha nem segít akkor bocsi

nos ezt a választ úgy vedd hogy én még csak 13 vagyok vizont a szomszédomnak mos született még egy gyereke a nagyobbik most 4 éves sokat játszok velük és õ ez úgy oldotta meg hogy nagyon sok mindent õ és a nagyobbik lánya eggyütt csináltak a kicsi körül.pl.ha a kicsi sírt akkor a nygyobbik lányával eggyütt vigasztalták meg eggyütt játszottak 3 és amikor a kicsi aludt vele külön is játszott. szóval lények hogy a nagyobbik nelegyen féltékeny a kicsier.mondjuk kérjük meg hogy adja oda neki az õ játékát stb. nem tudom hogy segít e nálluk bevált ha nem segít akkor bocsi
Szia. Nekem még nincs családom, de a bátyámnak a kisfia is túlment ezen a hisztis idõszakon, mivel együtt laktunk mint egy nagy család sokat tanultam tõlük. Volt úgy, hogy elmentünk a hegyekbe kirándulni és a kicsinek nem akaródzott velünk jönnie elkezdett vergõdni, bõgött, kiabált meg a többi, de mi úgy tettünk mintha ott sem lenne lassacskán sétáltunk el tõle, már alig láttuk, aztán gondolt egyet és elkezdett bandukolni utánunk. Hagyd õtt hagy kinlódjon magának, majd megunja és abbahagyja, csak sajnos ehhez idõ kell. Nem szabad engedni, hogy az legyen, amit õ akar, mert akkor rá fog nõni a fejedre és akkor véged van, csak rosszabb lessz.
Legyél következetes, és minél több mindenbe vond be a pici körüli teendõkbe.
Nekem nincs két gyerekem, viszont van egy 3 éves kislányom és nagyon hisztis és raplis. Ha nem úgy van és nem az van, amit õ akar akkor elkezd sírni, csapkodni és dobálni. Ha megemelem a hangom akkor már azért is elkezd sírni. Ritkán csapok a fenekére egyet, de már akkor megbánom amit tettem. Szóval aki tényleg tud segíteni ebben a kérdésben én is szívesen fogadom a tanácsát.
Szerintem azt látja, hogy ha a huga sír akkor figyelsz rá és megeteted tisztába teszed stb. és lehet, hogy õ is azt hiszi, hogy így eltudja érni amit akar szerintem így próbálja magára kelteni a figyelmet. Amikor hisztizik akkor ne figyelj rá.(és ne csapj rá a szájára vagy a segére mert ez nem jó megoldás mégis sokan ezt teszik) Legyél többet a gyerekekel amit a 13 éves csaj mondott az szerintem jó ötlet próbáld ki =)
A legjobb, ha egyáltalán nem reagálsz rá, amikor hisztizik. Vidd be olyan helyiségbe, ahol szõnyeg van, és nem eshet bántódása, ha a földhöz veri magát, aztán ne foglalkozz vele tovább. A hiszti figyelemfelhívás, ha nem kap figyelmet vele, pillanatok alatt leszokik róla. Azt meg egyértelmûen tudatni kell vele, és be is kell tartani, hogy ha szépen kéri, van játék, ha hisztizni kezd, nincs. Lehet "sokkolni" is a kölyköt, többször elõfordult már, hogy én is elkezdtem visítozni és a földhöz verni magam a hisztizõ gyerek mellett. Annyira meglepõdnek, hogy azonnal kiesnek a szerepükbõl, és elfelejtik a hisztizést.
1. pont: ne kényeztessük el. az a gyerek aki mindent megkap, késõbb gondjai lesznek a beilleszkedéssel.
El lehet-e várni 2-2, 5 éves korú gyermektõl, hogy türelmes legyen?
öö


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Anyuka pici gyereke?

Elkényeztetett, vagy nem is tudom, mert én ebben nőttem föl, igaz most már 25 vagyok, de még mindig problémák vannak. Most munkát keresek, megoldódhat a probléma ha találok melót? Most feszült a hangulat, hogy én nem keresek. Na meg az a problémám, hogy miért kellett engem imádnia, elkényeztetnie anyukámnak?Mert úgy történt, hogy nevelőapám lett amikor 10 voltam, majd cukros lettem, és anyám mindig hozott haza nekem gyümölcslét, diétás csokit, tehát kényeztetett, ami a nevelőapám háta mögött ment, mert ő nem örült ennek, kimondottan haragudott. Anyám imádata, ez a beteges ragaszkodása hozzám valahogy kényelmetlen, mi ez a viselkedése, hogy jjaaajj csak a kisfia.Engem ez már megbénít.

6

Nincs valahol valamilyen ADHD-s (figyelemzavaros hiperaktív) gyerekek szüleinek szóló fórum?

Olyan jó lenne megbeszélni a problémákat olyanokkal, akik maguk is átélik ezt. Szeretnék beszélgetni ilyen problémával küzdő gyerekek szüleivel, ehhez keresek fórumot ha van.

23

Szelektív mutizmussal kapcsolatban van tapasztalatotok?

Kislányom 5 éves szelektív mutizmusa van.Segítséget szeretnék kérni akinek van tapasztalata.

7

Sajátos nevelési igényű gyereket a normál iskolába is felveszik vagy mindenképp speciális iskolába kell majd járnia?

11

Mitől lehet 2.5-éves kisfiamnak, fehér a nyelve?

4

Ki az aki soha nem vágott még a fenekére a gyermekének?

Kisfiam 4 éves és van,hogy kap a fenekére nagyot, csak olyan figyelemfelkeltőt, nem gondolnám, hogy ez akkora bűn, mint mostanában ezt egyesek felfújják.

17

Hogyan lehet motiválni valakit, akinek semmi motivációja sincs?

Tapasztalatokra, ötletekre lennék kíváncsi, igaz nem gyerekkel, hanem a 18 éves öcsémmel kapcsolatban. Nem csinálta meg az érettségit, semmilyen szakma sem érdekli, alig lehet kimozdítani otthonról. Pénzt mindig adnak neki a szüleink, így az nem motiválja. A szüleinkre egyébként már rég nem hallgat, az én véleményemet elfogadja, de alig lehet kimozdítani otthonról. Emiatt már a barátaival sem találkozik.

9

Ha a gyereked minimálisan se tud vigyázni a holmijaira mit teszel?

Ha van, vagy volna olyan gyereked, aki minden nadrágját kiszakítja, a kabátja gombjait leszaggatja, a pulcsijai cipzárját tönkreteszi, az egyéb felszerelései is mocskosak folyton, stb... akkor mit lehet tenni? Nyilván ezerszer elmondtam már neki hogy nem szabad de semmit nem ér. Mindene mindig szakadt és piszkos pedig lány.

6

Önkéntes segítőt kisiskolás mellé hogy lehet találni?

A húgom egyedül nevel 3 gyereket, mert meghalt a férje. Tudja valaki honnan lehetne szerezni valakit, aki az apja halála miatt fejlődésben visszamaradt 7 éves gyerekével tudna foglalkozni??? Önkéntes kéne, mert nehéz anyagi helyzetben van.
Köszi előre is!!!

5

Az autista gyermek, igényli hogy játszanak vele? Ez tényleg a jele lenne?

Most járunk orvoshoz, első vizsgálat alapján van autisztikus tünete. pl hogy bölcsiben nem nagyon akar játszani a többi gyerekkel, de ha hozzánk jön el kisgyerek, akkor itt jól elvannak. nagyon szeret bújócskázni, fogócskázni, építőkockázni. De ha magában játszik, akkor nem tudja magát úgy elfoglalni, inkább csak kóborol a lakásban. Egyébként az apukája ilyen természet, csendes visszahúzódó, gyerekként is olyan volt. De a dokinak ezt hiába mondom.

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!