Találatok a következő kifejezésre: Hogyan érjem hogy a (506 db)

Hogy érjem el a barátomnál, hogy megint szerelmes legyen belém?

Több mint egy éve vagyunk együtt, és elmondta,hogy már nem szerelmes belém.. most még együtt vagyunk ,mert adtunk a kapcsolatunknak még egy esélyt,de mondta ha nem sikerül akkor sajnos muszáj hagynunk egymást. Nagyon szeretem nem akarom elveszíteni,és akármit megtennék, hogy megint boldog legyen mellettem.

Legjobb válasz: Sehogy. Engedd el.

Sehogy. Engedd el.
Szünet, ha szeret és hiányzol neki, akkor visszajön, és talán megint olyan lesz mint az elején, persze csak egy idõre... minden kapcsolat ellaposodik egyszer.
en nem ajanlom ezt a szunetes dolgot...mi is ezt csinaltuk a baratommal par hete es tegnap szakitott vekem (mas okbol mindegy) . A szunet addig jo amig nem viszi le melypontra a kapcsolatot. Mi egy het utan elmentunk moziba es olyan volt mintha elso randi lett vna nagyon hianyoztunk egymasnak :) a masodik hetet nem lett vna szabad egymas nelkul tolteni mert kicsit kihult a szerelem h nen talalkoztunk meg beszeltunk annyit. Szoval egy paar nap szunet meg belefer, utana csinaljatok okyan programokat amilyeneket elotte nem es igy aok uj elmenyetek lesz :) sok bolsogsagot
A kérdező hozzászólása: megfogadom a tanacsod! koszonom szepen, remelem bevallik:)
viccesen szóvá teheted.
Szia! Mi mindig megmondjuk egymásnak, hogy most mi esne jól. Nemelsõ pár alkalmon vagyunk túl). Mindig megbeszéljük, hogy mi volt jó, mi nem jó, az elején szerintem muszáj, ha nem vagytok mindketten nagyon tapasztaltak. Én is nem rég álltam elõ vele, hogy most már nem fáj, nem kell annyira vigyázni. Nem volt ciki egyáltalán. L/18
Mondd el neki, hogy mit akarsz. Ennyi.
Vagy igen keressetek más helyszíneket, szupermarketek öltözõit, vagy tiszta wc helységeit vagy csak este az út szélén leállva a kocsival a motorháztetõn stb stb
A kérdező hozzászólása: am köszi a válaszokat:) jó hogy vannak normálsi emberek ish :)
Húú nagyon bonyolult, mondd meg neki hogy szereted vadabbul is.
A kérdező hozzászólása: xDxDxD ez tetszett:D jó azért a rózsaszírmoknál még nem tartunk..... de már kezd uncsi lenni...jó, mert tök aranyos meg minden h figyelni akar rám...de már egy ideje nem vagyok szûz és már szivesen kiprobálnám egy kicsit dúrvábban vagy egy extrémebb helyen...csak még nem mertem szóba hozni :S
semmi kép ne vágd a pofájába egybõl mert akkor nagyon szarul fogja érezni magát és esetleg még le is lankad az elsõ eksönnél mivel az lesz benne, hogy "teljesitenem kellllll"(sajnos tapasztalat) Inkább szolidan probáld meg be adni neki, hogy pl: Drágám mit szolnál ha meg probálnánk kicsit durvábban valamikor stb. vagy pedig folyamatosan pedzegesd neki a témát, hogy te kicsit jobban szereted a durvábbat vagy bármi..ültess bogarat a fülébe:) És nyert ügyed van! 18F
A bõrszerkó és a durva szex azért nem egy és ugyanaz. Ezt elképzeltem, szegény srác szórja rózsaszirmokkal az ágyat, az asszony meg odaállít ostorral és bilinccsel :D
Öltözz bõrszerkóba vegyél egy ostort és parancsold meg neki, hogy mit tegyen! .... De lehet, hogy elég ha tényleg kicsit viccesen szóvá teszed.
mondd meg neki nyíltan, de persze ne durván, hanem beszélgessetek errõl, vagy vedd át az irányítást és nem szex közben kell beszélgetni :D
Ja és teljesen igazad van a gyengéd szexszel kapcsolatban.
Hát próbáld átvenni az irányítást. Ha te leszel a domináns, akkor te szabod meg a ritmust is. Ebbõl csak leesik már neki :)
A kérdező hozzászólása: de levágós lesz?:O
87%os vagyok. A nem nem tudom, hogy került bele...:D bocs. csak annyit akartam, hogy elsõ pár alkalmon vagyunk túl.

Hogyan érjem el a figyelmét?

Van egy srác, évfolyamtársam már 1 éve. Észre se vesz. Hogyan érhetném el hogy észrevegyen és megtetszek neki? 16/L

Legjobb válasz: Rúgd tarkón :D

Rúgd tarkón :D
Õ attól hogy nem jártok 1 osztályba, attól még megkérdezheted... Mikor elmész melette nézz a szemébe és mosolyogj, a többi jön magától.
A kérdező hozzászólása: jó ötlet lenne, de sajnos nincs közös óránk:(
Szia idejönnél 1 kicsit ? nem tudom a házit eltudod magyarázni? És akkor pl elkéred a számát h ha elakadsz akkor feltudd hivni, hatha segit. S akkor majd elhivod valahova vagy mittudomén.
A kérdező hozzászólása: elég félénk vagyok..valami olyan tipp esetleg, hogy õ jöjjön oda?:)
Beszélj vele fb-on privibe...
akkor inkább hagyd a fenébe :D
A kérdező hozzászólása: és mégis hogyan szólitsam le? mindig a haverjaival van..
ismerkedj meg vele
Állj létrára, ha kicsi vagy és nem éred el.
Akár már most is ráírhatnál fb-n azzal, pl: mikor kell a tankönyvekért menni és nem lenne-e kedve elkísérni téged mert nem szeretsz egyedül sétálni. (ez csak egy gyors ötlet volt)

Hogyan érjem le a tudatos álmodást? Leírnátok saját módszereiteket?

Az interneten amit olvastam róla, a technikáról, az alapján nem sikerült elérnem. Leírnátok saját módszereiteket/tapasztalataitokat?

Legjobb válasz: Calea Zacatechichi. Naaagyon rossz íze van, de olyanokat álmodhatsz tõle...

Calea Zacatechichi. Naaagyon rossz íze van, de olyanokat álmodhatsz tõle...

Hogyan érjem el a csökkentett módot?

Elindítom a gépet,lefutnak az adatok,és a windows logó már nem jön be.Helyette egy fekete képerny? jelenik meg.Azt hallottam,h csökkentett módban kell indítani és úgy kijavítani a problémát.De a csökkentett módot sehogy se tudom elérni!!Nyomkodom végig az F8-at de semmi.

Legjobb válasz: akkor F2 nem mindegyik biosnal F8

akkor F2 nem mindegyik biosnal F8
Az agyacskád oprendszere rossz vagy a számítógépedé? Csak, mert ez az önismereti kategória, nem az informatikáé. :S
Keress egy rendszergazdát, vagy aki ért hozzá... Jó kis önismereti kérdés.
A fekete képernyõn vagy utána le kéne futni a hibaüzenetnek. Elvileg ott lennie kell 3 sorban 3 különbözõ indítási lehetõségnek, amiben az egyik a csökkentett üzemmód, a kurzorral kiválaszthatod. Legalábbis nekem így volt, de sajnos csökkentettel sem tudtam feléleszteni.
A kérdező hozzászólása: valaki ha tud valami ötletet legyen szives megosztani velem mert fontos adatok vanak a gépen
A kérdező hozzászólása: Nah és itt kezdõdik a másik probléma:) Ugye ezt meg is akartam tenni de mivel a windows logónál már le is fagy nem toom a telepítõt elérni!!!Am két ugyanolyan op rendszer van a gépemen.Ez jelent valamit?
akkor most csinald ezt megin, de ne tedd fel a wint, csak javitas. ha nem oldodik meg akkor muszaj feltenni ujra. vagy mas esetleg segit.
A kérdező hozzászólása: Oké ott csak annyit csináltam h amikor windows-ot újraraktam h a CD legyen az elsõ boot.De ezt már visszaállítottam.
amikor nyomogatod a delete-t, az a bios. de ha nem alligattal semmit, akkor nem kell alapra tenned.
A kérdező hozzászólása: Bocsika ha hülye kérdés de azt h érjem el?
azt már probaltad hogy biosban mindent alapra teszel?
A kérdező hozzászólása: Persze mûködik ha pl:megnyomom a delete gombot bejön a setup.
billentyû jó egyáltalán? jó helyre van dugva? jó a bemenet?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ de még mindíg nem reagál semmit:((
Ne bántsátok a kérdezõt, lehet h droid, és õrajta fut a Windows :D

Apukám meglátott a barátomal csokolozni és nem engedi hogy legyen barátom. Mit csináljak? Hogy érjem el a célom?

és most nem enged sehova hogy nehogy fiuzak!

Legjobb válasz: Hany eves vagy? Apad felt. Az baj, hogy kategorikusan eltiltott mindentol es ezzel mit fog elerni, hogy nem fogsz igazat mondani neki egy ido utan o kenyszerit arra, hogy elhallgasd az igazsagot. En leulnek vele es ezt elmondanam neki, hogy te nem akarsz hazudni. Te nem gondoltad, hogy ekkora "bun" ez es hogy megerted, hogy felt es hogy ha azt akarja megbizhasson benned, hagyja hogy oszinte legyel hozza. Azonban igy, hogy eltilt mindentol nehezen menne mert ha meg mered mondani az igazat, ez a reakcioja. Probaljatok kompromisszumot kotni.

Hany eves vagy? Apad felt. Az baj, hogy kategorikusan eltiltott mindentol es ezzel mit fog elerni, hogy nem fogsz igazat mondani neki egy ido utan o kenyszerit arra, hogy elhallgasd az igazsagot. En leulnek vele es ezt elmondanam neki, hogy te nem akarsz hazudni. Te nem gondoltad, hogy ekkora "bun" ez es hogy megerted, hogy felt es hogy ha azt akarja megbizhasson benned, hagyja hogy oszinte legyel hozza. Azonban igy, hogy eltilt mindentol nehezen menne mert ha meg mered mondani az igazat, ez a reakcioja. Probaljatok kompromisszumot kotni.
én életembe elöször 13éves multam kb 4honappal mikor smároltam. 12évesen engem még az ilyen nem is naon érdekelt. most 15vagyok.de 12évesen most biztos azért tetted mert egyrészt kiváncsi vagy és valami kötödés biztos van a csávo után :) szerintem is beszéld meg anyukáddal elöször ö pedig biztos hatással lesz apukádra.annak idején nekem is volt ilyen és hidd el ez beválik
A kérdező hozzászólása: akkor megfenyegetnek
Hogy lehetne Homokos te idióta, ha van 1 lánya... Nekem is van egy hugom, 13 éves, van pasija is. De én mint a báttya leültem vele simán beszélgetni, és elmondtam neki hogy OK. hogy csókolóztál Zolival, ez nem is baj, de a késõbbiekrõl 2-3 év mulva tárgyalhatunk. És még testileg nem is nagyon érett, kicsik a mellei (A85) stb. de lelkileg az ilyeskorú lányok már nem buták sztem.
Nyugodtan beszélj négyszemközt ANYUKÁDDAL, õ tudja a legjobban, hogyan lehet szót érteni Apukáddal !! Csak bátran ! Ezzel Anyukádnál is szerzel 1 jópontot !
Magyarázd el apudnak hogy attól hogy van egy barátod még felelõsségteljes lány vagy. Nem tudom hány éves a barátod, de biztos vagyok benne hogy apud attól tart korán kezded a szexuális életet. Minden szülõ rémálma hogy a gyereke még szinte gyerek de már szexel. Téged féltenek a csalódástól és a nem kívánt terhességtõl. Sajnos sok szülõ ilyenkor megijed és egybõl drasztikus akar lenni. Ha nem tudsz vele errõl beszélni, akkor próbáld meg anyuddal. A barátnõs nyaralást meg szerintem úgy a legegyszerûbb kivitelezni ha a barátnõd szülei szólnak a szüleidnek hogy engedjenek el. Szerintem így elengednének otthonról.
A kérdező hozzászólása: 13 leszek
énis csókolóztam 12 éves koromban.. nem mondanám csóknak inkább smároltam :D... de egyátalán nem élveztem akkor még... igazság szerint énis azt hittem, hogy nagylány vagyok.. érett voltam a többiekhez képest, ez tény, de attol még.. akkor nem volt a csók élvezetes és semmiszép nem volt benne, végén már cska kényszer volt, mert tudtam h ha járok valakivel kell "smárolnunk".. mostmár 16 éves leszek és rájöttem hogy amikor csókolózok a barátommal az nagyon jó és tudnám egész nap csinálni, nem csak ugy berakja a nyelvét a számba vagy valami... de erre te is rá fogsz jönni, hogy ez még nem olyan jó dolog 12 évesen..
Szia nekem elõszõr 11 éves koromban volt barátom 19 éves volt a fiú.:) a szüleim mint normális szülõk el türték és megis engedték nem haragudtak rám sõt nem mondtak semmit rám jó hatással volt jobban tanultam és mindent megosztottam az szüleimmel nem volt nagy dolog de szerintem beszélj apukáddal és mondd el neki hogy szereted és nem teheti ezt veled õ nem volt 13 éves?Szurkolok :)
tobben is magukra ismertek...szanalmas...
aki lepontozott az magára ismert... ennyit errõl... --> Szerintem többen is lepontoztak :) Különben nem csak 40%-ban lenne hasznos a válaszod.
Lehet, hogy én vagyok mai szemmel maradi, de szerintem 12 évesen már csókolózni nem túl jó dolog, mivel ilyenkor még nem tud mértéket tartani az átlaggyerek a testiség terén. A hangsúly a gyereken van, hiszen ennyi idõsen lehet, hogy valaki már menstruál és elkezdett változni a teste, mégis gyerek még lelkileg. Nem véletlen, hogy Nabokov híres regényének, a Lolitának a címszereplõje is 12 éves. Belé is pont azért szeret bele a perverz és pedofil narrátor, mert inkább gyerek még lélekben, és bár változóban a teste, egyelõre még hamvas és ártatlan, mint a gyerekek...
Sajnos ijesztõ világot élünk. A testiségbe egyre keveseb szerepe jut az érzelmeknek. A szeretkezésbõl szex lesz, mindenki a maga örömére hajt. Így a társ lényegtelenné válik, bármikor lecserélhetõ. Ha eltekintünk a tiniktõl, a felnõttek világa is megváltozott. Régen még számított valamit az a fogalom: a gyermekeim anyja. A mai férfiaknak ez már semmit se jelent, sajnos.
aki lepontozott az magára ismert... ennyit errõl...
A lány most írta, hogy 13, nem 12 éves. Na mindegy. Azt se értem miért van az összes válasz lepontozva. De ez annyira nem is érdekel. Én értem, hogy apukád miért csinálja ezt, de nincs igaza. Sajnos egy gyereket nem lehet úgy nevelni, hogy bezárom. Nekem is van gyerekem, de csak azért, mert kapcsolata van, sose büntetném meg. Inkább apukádnak is emberszámba kéne téged venni, rá kéne jönnie, hogy nagylánya van, akivel lehet értelmesen beszélni. De én is azt javaslom, hogy anyukádhoz fordulj ezzel, õ csak jobban megérti. De apukáddal is próbálhatsz beszélni, a lényeg az, hogy ne veszítsd el a fejed, ne dühöngj, akkor se, ha õ ezt teszi. Te maradj nyugodt, és add meg neki a kellõ tiszteletet (még ha õ nem is adja meg neked). Mondd meg neki, hogy az teljesen normális dolog, hogy neked barátod van, 13 évesen miért ne lehetne. Az, hogy csókolóztok, az is normális. Ha ennél többet tennétek, az lenne a gáz. Nekem unokahúgom 13 évesen terhes lett, na az apja majdnem agyonvágta, hát az a durva. De egy csók? Próbáld apukádnak bebizonyítani, hogy amit ti csináltok, az abszolut a normális keretek között marad, ennél még évekig nem akartok tovább menni. De nem értem, hogy anyukáddal miért nem beszélsz errõl, biztos tud hatni rá. Vagy valaki más rokonnal, akire apukád hallgat.
mondtam hogy homokos. õ így támadja a hetero kapcsolatokat.
Ez az apuka NEM HOMO, csak mint minden apuka, félti a lányát, fõleg ha még ilyen fiatal. Csodálkozom, hogy a Moderátorok ideengedték ezt a ""Homokos"" választ.
APUKÁD NYILVÁNVALÓAN HOMOKOS ez nem a te hibád.
Ez attól függ, hány éves vagy!Mert ha csak pl. 12, akkor valamilyen szinten megértem apukádat (akkor sem teljesen), de ha 15 akkor ülj le vele beszélgetni. Mondd el neki, hogy nem zárhat be egész nyárra a lakásba!Mellesleg mikor engem be akart zárni anyu, megszöktem...mikor megtiltotta a cigizést, elbújtam és bagóztam...Persze ez nem követendõ példa, de elmondhatod neki, hogy ha valamit megtiltanak egy gyereknek, csak azért is talál rá alkalmat, hogy csinálhassa...tiltott gyümölcs finomabb.Tehát jobb ha megenged bizonyos dolgokat és valamilyen szinten ellenõrzése alatt tarthatja azokat, minthogy a háta mögött csináld azokat. Remélem sikerül vele szót értened!
Immár 23 évesen össze házasodtunk és eggyütt élünk és van egy kisfiunk aki 1 éves :) elõzõ nõ!

Hogy érjem el a tökéletes alakot?

155 cm és 62 kg vagyok,ami szerintem nagyon sok:SS kb egy 10-est szeretnék ledobni 4 hónap alatt,mert az érettségi miatt itthon leszek május,június,július és augusztusban és íg több idõm lesz magamra. Tervezem,hogy Rubint Rékára fogok tornázni itthon és sokat fogok biciklizni.Tervezem,hogy elhagyom az édességeket,üdítõket és kevesebb szénhidrátot eszek(vagy semmit ne egyek?) és sok gyümölcsöt és zöldséget fogok enni! Mit tegyek még? Miket sportoljak még? 4hónap alatt mennyi kg mehet le? 10kg lehetséges?

Legjobb válasz: Te tervezd hanem valósítsd is meg. "Tervezem,hogy elhagyom az édességeket,üdítõket és kevesebb szénhidrátot eszek(vagy semmit ne egyek?)" Dehogynem, ez a nem evéses dolog ez egy nagy hülyeség, mert sokat fogysz így izomból is. Szálkásító étrendre guglizz rá! Sok sikert. :)

Te tervezd hanem valósítsd is meg. "Tervezem, hogy elhagyom az édességeket, üdítõket és kevesebb szénhidrátot eszek(vagy semmit ne egyek?)" Dehogynem, ez a nem evéses dolog ez egy nagy hülyeség, mert sokat fogysz így izomból is. Szálkásító étrendre guglizz rá! Sok sikert. :)
* Ne tervezd... (elírtam (: )
4 hónap alatt kényelmesen le megy az a 10kg garantálom :) De jobb lenne ez idõ alatt edzõterembe járnod
Lehetséges, mert heti 0.5-1kg mehet le, ha jó a diétád. Kalória mínuszt kell elérned, hogy tudj fogyni. Legyen szalkasito diétád, ami azt jelenti, hogy emeled a feherjebevitelt és csökkented a szénhidrátot. Nullára nem kell levinni, csak akkor csökkented mindig picit ha nincs még a heti fel kg fogyás. Kevés gyümölcs belefér, de számold bele a ch bevitelbe. Mozgásnak kellene egy aerob jellegû, pl kocogás, bicaj, ellipszis, lépcsõzõgep, stb.. Ez mehet heti minimum 3-4-szer, alkalmankent 40-60 percig. Mellé nem ártana erõsítõ edzés is, súlyzós vagy saját tetsulyos.
Annyit teszek hozza Sanyizsoltihoz hogy a Rubint Rékat hagyd a fenébe, semmi értelme. Az alakformálas meg ne alljon le a fogyasnal, utana kezdj el kondizni. Vagy közben..

Hogy érjem el a páromnál, hogy ne kelljen dolgoznom?

Nem arról van szó, hogy lusta lennék. Egyszerűen olyan magas elvárásai vannak velem szemben, hogy munka mellett lehetetlen teljesíteni. Általában este 7 körül ér haza, ilyenkorra vacsorának kell lennie az asztalon, majd ezután igényli, hogy csakis rá figyeljek egész elalvásig. Ilyenkor beszélgetünk vagy megnézünk egy filmet, vagy a hobbijával foglalkozik, de akkor is ott kell ülnöm mellette és figyelni, mit csinál. Mert közben magyarázni akar. Szívesen hallgatom, mert érdekes, és jól magyaráz, csak ezzel elmegy az este. Hajnali 1-2 között fekszünk le. Õ 10-11 körül jár be dolgozni, szóval kilenckor kelünk, olyankor ágyba viszem neki a kávét, reggelit, még összebújunk kicsit. Most hogy nincs munkám, miután ő elment, nekiállok főzni, kitakarítani, vásárolni, elintézni amikre megkért, tornázni, zenélni, futni. Igazság szerint ezek kitesznek egy teljes műszakot (3 óra zenélés, 1 óra torna, 1 óra futás, 1-2 óra főzés-takarítás, 1-2 óra egyéb). Amíg dolgoztam, le kellett mondanom a zenélésről és az alvásról, aminek egyébként mára egészségügyi következményei is lettek (hónapokon keresztül napi 4-5 óra alvással léteztem, annyira stresszes lettem, hogy hétvégén se tudtam aludni, most se tudok sajna, de így legalább egy kicsit több időm van, 6-7 órát alszom egy nap, amióta nem dolgozom). Hosszútávon viszont csak a zenélésnek van értelme, jó pénz is lenne benne, csak sok munkát igényel. Sokszor volt, hogy szaladt a lakás, így munka után kellett még nekiállni megcsinálni ezt-azt, és olyan is volt, hogy hetekig nem volt időnk főzni, így rengeteg pénz elment rendelt kajára. Igazság szerint azt látom, hogy mindkettőnknek az lenne a legjobb, ha én nem dolgoznék, hanem megcsinálnék minden felmerülő feladatot, hogy az este csak róla szólhasson, ne kelljen már semmi muszáj-dologgal foglalkoznunk. Az anyagi alapja meglenne, 350-400-at hoz haza havonta. Ebből 50 a lakhatásunk, ennek ugye a felét tudnám állni, ha dolgozom. A kaja 50-150 között mozog kettőnknek, ha én főzök és azt viszi magával, szerintem még kevesebbe is kerül a kettőnk kajája, mintha a munkahelyi menzán ebédel, vacsorát meg rendel. Egyetlen pluszköltség jelentkezne, a tb-m, amit fizetnie kéne. De összességében nem sokat veszítene a dolgon ahhoz képest, hogy mit nyerne. Főleg úgy, hogy ez az állapot jó eséllyel nem tartana sokáig, mert el tudnék kezdeni a zenélésből pénzt csinálni. Szerintem maximum néhány éven belül bőven megtérülne anyagilag is a dolog. Õ viszont mereven elzárkózik a kérdéstől, nem is hajlandó átgondolni, merthogy nem akar senkit eltartani. De miután az elvárásait munka mellett lehetetlen teljesíteni, és az anyagi lehetősége is adott annak, hogy így csináljuk (főleg hogy abszolút nincsenek nagy igényeim, no meg ha keresnék is 80 ezret, abból se nagyon sok mindenre telne), nagyon jó lenne, ha legalább végiggondolná. Tudom, furcsán hangzik ez így, de nagyon nem logikus? Tulajdonképpen ebben a helyzetben azon túl, hogy manapság illik mindenkinek dolgozni, semmi nem indokolja, hogy lehúzzak napi 8 órát valami értelmetlen helyen. Vagy rosszul látom a dolgot?

Legjobb válasz: Óh, te szegény és szegény férj. Komoly problémák ezek, csak vele kell foglalkozni este 7tõl 2ig, az igen....komoly melója lehet a férjednek...napközben pedig intézed amire megkért,emellet tornászol és zenélsz...számomra sem indokolt hogy lehuzzak 8 órát egy értelmetlen helyen. Jól látod! Maradj otthon, aztán ha egyszer nem úgy leszel szörtelenítve, ahogy õ elképzeli, akkor repülsz, az utcára, egyedül,munka nélül! Még jobban meg tundál alázkodni a férjednek,még akkor is ha neked kényelmes?

Óh, te szegény és szegény férj. Komoly problémák ezek, csak vele kell foglalkozni este 7tõl 2ig, az igen....komoly melója lehet a férjednek...napközben pedig intézed amire megkért, emellet tornászol és zenélsz...számomra sem indokolt hogy lehuzzak 8 órát egy értelmetlen helyen. Jól látod! Maradj otthon, aztán ha egyszer nem úgy leszel szörtelenítve, ahogy õ elképzeli, akkor repülsz, az utcára, egyedül, munka nélül! Még jobban meg tundál alázkodni a férjednek, még akkor is ha neked kényelmes?
Ne akarj te ilyen pasi mellett otthon maradni. Legyen csak fix munkád, sosem tudod, mit hoz a jövõ. Amúgy neked párod van vagy gazdád? Mi az, hogy elõírja, mit vár el? Dolgozik õ is te is, meló után meg közös az otthoni feladat. Mellette kell! ülni, vele kell! foglalkozni, mégis ki az atyaúristen ez a pali? Vagy miért képzeli magát annak?
kerek perec megmondanám neki hogyha melózok akkor felejtse el hogy a szabadidõm 100%an az övé. Akkor az igényeit lejjebb kell engedje, sõt a házimunkát is felezném úgy mint másoknál.
Oké, õ nem akar senkit eltartani. De mi van akkor ha te pedig nem akarsz senkit ellátni és a cselédje lenni? Mondjuk alapból unszimpatikus nekem ez az egész, hogy a férjednek ennyi elvárása van, és mindennek pontosan megvan a maga helye, ideje, és hogy csak rá kell figyelned és vele kell foglalkoznod. Gondolom ha valamit nem teljesítesz, kiveri a palávert.. Én elõször ezt beszélném meg vele, és nem azt, hogy érdemes-e dolgoznom vagy sem. Nem akar eltartani, de gyakorlatilag a leírásod alapján azért nem tudnál elmenni dolgozni, mert akkor az õ igényeit nem tudnád kielégíteni. Nekem ez nagyon furcsa..én nem tudnék meglenni egy ilyen kapcsolatban, de mindenki más, és más a tûrõképessége is.
Én hozzá sem mentem volna egy ilyen emberhez, mert úgy látom, hogy teljesen elveszítetted önmagad, csak neki és érte élsz... és még most azon gondolkozol, hogy a függetlenséged utolsó szalmaszálát is elszakítsd, amit egy munka és az önálló kereset jelentene. Sosem értettem, hogy hogyan tud valaki ennyire alárendelt szerepben élni. De persze ha te így vagy elégedett, akkor gyõzködd tovább. Mondjuk ezt, amit ide leírtál, told az orra alá és számoljátok ki együtt, hogy a nap 24 órájából mennyit töltesz el az õ ajnározásával és azzal, hogy az általa elõírt dolgokat teszed, és emellé szerezzen neked olyan munkát, ami még belefér a fennmaradó idõbe.
hagyd abba amit csinálsz. ne ülj fölötte, egyetek maradékot, ha épp marad... ha dolgozol, reggel 7kor kell legkésõbb felkelned, így nem mûködik...
20 perc múlva lesz ebédszünetem, ha a végén lesz idõm, akkor megsajnállak...
Óóó Kedves Kérdezõ? Te még új vagy itt??? Hát nem tudod, hogy ide ilyen kérdést kiírni szégyen és gyalázat? Aki itt nem dolgozik, az csak szánalmas, haszontalan, semmirekellõ, lusta, kövér, igénytelen nõ lehet. Majd mindjárt leordítják a fejedet, Te szegény, csak gyõzd olvasni.
Igaza van. Millió nõ van a világon, aki 8-10 óra munka mellett háztartást vezet es meg gyerekért is nevel. Szóval igen, rosszul latod
A kérdező hozzászólása: "Lehet, hogy nevetségesnek tûnik ez a kapcsolat, de alapvetõen szerintem nincs baj vele. Magasak az elvárásai, igen. Sokat kell adnom, de õ is sokat ad. Csak ez a hülye "nem tartjuk el a nõnket, még átmenetileg se" hozzáállás ne lenne.." Hát ez az! Vajon miért nem akar támogatni? Pedig megtehetné... Nem mondom, hogy rögtön ott kell hagyni az elsõ komoly nézeteltérésnél, de ez elég elgondolkodtató. Nem jöttem rá, hogy te mit kapsz ettõl a kapcsolattól.
Nagyok komikus ahogy leírod és én elképzelem. Megvacsiztok és akkor te leülsz mellé, bekusolsz és csak hallgatod ahogy beszélsz így "tanulsz" tõle. :DDDDD Mit beszél egyáltalán ennyit? 7-tõl éjjeli 2-ig? :OOOooo Ne haragudj, de nagyon viccesek lehetek. Másik meg, naponta (minden nap?!) 2 órát edzel??! Testépítõ vagy? Ha jól értem, nem a férjed. Ebben az esetben én inkább elmennék dolgozni saját magam miatt. Ki tudja mikor talál jobb hallgatóságot estére :DD Amúgy gondolom van köztetek min. 15 év korkülönbség. Vagy tévedek? Szerintem csak magadnak csinálsz rosszat, ha nem mész el dolgozni. Kiszolgáltatott vagy, mint valami cseléd. Nem lenne jobb, ha büszke lehetnél magadra, magad vehetnél csinos ruhákat, nem tõle kellene kérned fodrászra, kozmetikára, betétre stb.?
Úgy jött le, hogy egy órát futsz a futógépem és egy órát erõsítesz valami full extrás edzõterembe, aztán pedig elmondod, hogy mennyire nem vagy igényes.. :D Ha idõsebb vagy, akkor nincs valami végzettséged, amivel jobban tudnál keresni, mint a minimálbér? 400 ezret keres havonta és létminimumon éltek? Nõként nem költesz a külsõdre? Nem tartasz tõle, hogy jobbat talál? :O
A kérdező hozzászólása: Hát az úgy tényleg vicces lenne :D Nem, eddig gyakorlatilag külön kasszán voltunk. Sajna semmilyen értelmes végzettségem nincs. Nem költök a külsõmre, momentán nincs semmi értelme. Nyilván ha elkezdek megint színpadra állni, akkor megint muszáj lesz, de ott már ez "munkaköri kötelesség". A kapcsolatom miatt viszont nem fogok ilyesmire költeni. Az ápoltság fontos, de ahhoz szerintem elég a fürdés-hajmosás-fogmosás-szõrtelenítés. Ennek meg minimális költsége van. Ha meg amiatt kidob, hogy nem sminkelek meg ilyesmi, akkor jobb is, ha ezt teszi.
Én is inkább az elvárásairól mondanék le.
A kérdező hozzászólása: Azért kell ott lennem, mert csak ez az az idõ, amit együtt tölthetünk. Szerintem ez nem beteges. Bár a fene tudja. A szüleimtõl már rég eljöttem, na amit õk csinálnak, az tényleg beteges. A páromnak szimplán csak magasak az elvárásai. De innen már nem tudom, hova mehetnék.
Kérdezõ (#55), rágd meg a dolgot, hogy te fordított esetben mit tennél. Mondjuk a párod felvetné pár hónap múlva (miután te elhelyezkedtél egy munkahelyen, persze) hogy egy új saját vállalkozásba kíván kezdeni, és amíg azt elindítja és felfuttatja - mondjuk 1-2 évig - neked kellene eltartani õt, illetve alkalmazkodni ahhoz az életszínvonalhoz, amit a te jövedelmed biztosít kettõtök számára. Ha ezt te elfogadnád, és örömmel tennéd, akkor jogos lehet a te kívánságod is.
Ha mereven elzárkózik attól, hogy bárkit is eltartson, akkor mirõl beszélsz aranyom? Ne minket gyõzködj, hanem a kedves párodat...felõlem aztán maradhatnál otthon, hidd el... Nagyon-nagyon nagy önámításban élsz, ábrándokat kergetsz és fájdalmas lesz a felébredés. Menjél csak szépen dolgozni és nem kell hálálkodnod senkinek. Most csak egy rabszolga vagy.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nevetségesnek tûnik ez a kapcsolat, de alapvetõen szerintem nincs baj vele. Magasak az elvárásai, igen. Sokat kell adnom, de õ is sokat ad. Nem véletlen, hogy most érzem, hogy vissza tudnék menni a pályára. Mert ezt támogatás nélkül nem lehet bírni. Õ az egyetlen, akiben bízom. Csak ez a hülye "nem tartjuk el a nõnket, még átmenetileg se" hozzáállás ne lenne..
Általában este 7 körül ér haza, ilyenkorra vacsorának kell lennie az asztalon, majd ezután igényli, hogy csakis rá figyeljek egész elalvásig. Ilyenkor beszélgetünk vagy megnézünk egy filmet, vagy a hobbijával foglalkozik, de akkor is ott kell ülnöm mellette és figyelni, mit csinál. Mert közben magyarázni akar. Szívesen hallgatom, mert érdekes, és jól magyaráz, csak ezzel elmegy az este. ...Ezt jól olvastam? Pontosan olyan, mintha lenne egy csecsemõd és hozzá igazítanád a napirendet. Ne haragudj, de ez az egész kapcsolatod nevetséges, már ha a fele is igaz...
Oké cica, ha nem dolgozol és a férjednek is jó így, de mibõl lesz nyugdíjad, hmm?
Tudod ilyen az élet, az emberek dolgoznak, háztartást vezetnek, gyereket nevelnek. Ez a normális. De te nem akarsz se dolgozni se háztartást vezetni, csak magaddal foglalkozol, hogy te mennyi mindenrõl mondasz le hogy te milyen keveset alszol. Jaj szegénykém. Mégis mit akarsz? Egész nap lazsálni, és várni hogy a párod majd eltart.
400 nettót keres és nem akar eltartani? Vicc? És mit zenélsz, lakodalmast? És mi lesz, ha lesz egy gyerek? Annyira fárasztó a kérdés, ráadásul egy ilyen pénzes fösvény egoistával semmit nem lehet kezdeni. Hagyd el és máris kellemesebb.
Nem akartam nagyon belemenni a zenész dologba, de most már mindegy. Ha azt mondod 15 év munkád van benne (el nem tudom képzelni mit lehet ezen 15 évig dolgozni), akkor most miért nem tudsz belõle pénzt csinálni? Tulajdonképpen mivel foglalkoztál eddigi életedben, ha csak erre futja, ez az utolsó reményed? Egyébként nekem mindig gyanús, amikor valaki arról áradozik, hogy már mennyit megtett valami ügy érdekében, miközben semmi eredménye nincs. És akkor te még mindig errõl álmodozol, hogy majd jövõre, már nem kell sok meg ilyenek. Hogy ha olyan nagy "szám" lennél, akkor nem gondolod, hogy máûr rég felkaroltak volna téged?
Mik azok a magas elvárások? Ezt külsõre szokták mondani..
Kedvesem! Õ MIKOR ÜLT LE MELLÉD, MIKOR ZENÉLTÉL? MIKOR FAGGATOTT MONDJUK A ZENEELMÉLETRÕL? Mi az, hogy neked nézni KELL õt? Tudod hol van ilyen kötelezõ program? Észak-Koreában. Ott tudod mi van? Diktatúra! Az a baj, hogy nem látod, hogy õ téged le se sz*r, egész egyszerûen Nem. Fogja. Fel. Hogy. Te. Is. Kifáradsz. Nem tudom, hány éves vagy, de bakker, mintha egy naiv gyerek lennél. Értsd meg, légy szíves, hogyha a magad ura akarsz lenni és egészséges maradni szellemileg, akkor felállsz, és megmondod, mit gondolsz. Nem hagyod, hogy leintsen, elhallgattasson, kimenjen a szobából; csak mondod és mondod.
nem akarok durva lenni...de ha élvezed, hogy egy másik ember felmosórongya légy, akkor élj így. jó szórakozást. itt nem az a probléma hogy nem akarsz dolgozni. egy egészséges párkapcsolatban nincsenek elvárások, ilyen szinten. otthon mindenki érezze magát OTTHON (ettõl hívják otthonnak). hányszor viszi neked ágyba a kávét? hányszor fõz neked vacsorát? ..vagy tényleg a XIX századól ragadtatok itt...vagy amishok vagytok. mindenesetre ezt így olvasni, hát..kinyílik a bicska a zsebemben. és nem amiatt mert nem akarsz dolgozni, hanem mert mérhetetlenül szolgaléleknek tûnsz (bocsánat ha tévedek). 31N
szerintem a kerdezo ezt a kerdest 1928 ban tette fel? a gondolkodasa mult szazad beli Mit er egy ember ma ha se hivatasa se baratai se onnalo elete nics.??
Tudod kérdezõ, ha nem lennének olyan nõk, akik hagyják magukat megalázni, cselédkedni, akkor valószínúleg nem lennének olyan férfiak sem, mint a te párod. Ez a te hibád is, mert hagyod magad, vagy túlságosan szerelmes vagy, ami elfedi elõled a párod valódi énjét, vagy nincs elég tapasztalatod párkapcsolatok terén és nem volt még olyan férfi az életedben, aki egyenrangú félként kezelt volna. Mi az, hogy vele foglalkozni KELL ettõl eddig, neked ezt és amazt KELL. Egy olyan kapcsolatban, ami a közös tiszteleten, megbecsülésen alapszik ilyeneknek nics helye. Mi lenne, ha te most kapnál egy viszonylag kedvezõ munkát, de 8-tól 4-ig tartana és már 6-7 között kelned kellene, akkor is elvárná tõled, hogy ott ülj mellette hajnal 2-ig és csüngj a szavain, reggel fõzz még kávét neki, munka után pedig irány a házimunka? Gondold már át, olvasd végig a hozzászólásokat, talán a párodnak meg is mutatnám az oldalt, ha odáig fajulni a beszélgetésetek, mert errõl teljes feldolgozottsággal kell tárgyalnotok a kedves uralkodó párocskáddal. A másik dolog, a zenészek általában kreatívak, eljárnak társaságba, tájokozódnak, mûvelõdnek, te meg mindent feladnál, még azt is, hogy teljes munkaidõs cseléd legyél egy idióta miatt. Tényleg ezt akarod? Szerinted mi lesz, ha majd lesz gyereketek? Mi lesz, ha majd utána elváltok? hmmm. Még lehet, hogy a gyerek az apánál maradna, mert te nem tudod támogatni a gyereket, mivel se munkád, munkatapasztalatod sem. Elgondolkodtál már ezeken? Kérdezõ, ne légy buta, hagyd magad élni.
A kérdező hozzászólása: Hû, na ilyet se mondtak még nekem :D "Szerintem egy egyszerû de elég butácska nõ lehetsz. A pasas el van veled, mert kussolsz (szerinted "hallgatsz") (egyszerû vagy, nem az a nagyszájú plázaribi) és tudja hogy fölényben van mert 1. fiatalabb 2. elég jól keres." Bár az tény, hogy nem vagyok egy nagyszájú plázaribi. De ez nem is olyan nagy baj. Nem hinném, hogy valakinek attól lesz összetettebb a személyisége, hogy nagyszájú :D Jó, végiggondolva azt hiszem, nem érted a problémát. De akkor is vicces ilyet mondani nekem :D
Sehogy nem fogod elérni. Most jó neki így, fõzöl mosol rá, kiszolgálod, lesed mint a menhelyi kutyus. Aztán ha betölti a 30-at, akkor elgondolkozik a családalapitásonm, rádnéz, lát egy öregebb tanulatlan nõt, aki dolgozni is lusta, és keres magának egy értelmes dolgos nõt, aki a gyerekeik elõtt példa lehet.
Erdekes nekem van hivatasom gyerekeim hobbym sportolok es megis van idom a ferjemre.A haztartas sem szalad.Tervezes az egesz ennyi.
Hát nem értitek, hogy akar dolgozni a kérdezõ? Kedves Kérdezõ! Az a baj, hogy ifjú barátod nem fogadja el a te életmódodat. Gyermeteg és önzõ. Vedd elõ a jobb agyféltekédet (érzelmi oldal), és próbáld meg a nõiségedet latba vetni annak érdekében, hogy megszerezd a támogatását. Nemcsak anyagi, hanem lelki támogatásra is szükség van. Már felmerült bennem, h lehet, h egyáltalán nem repesne az örömtõl, ha te akkor mennél el fellépni, amikor õ pont hazaér... Ha meg hiába a szép szó (mert követelésrõl szó sem lehet), akkor hiába minden. Ha igazán szeretne és tisztelne, ajándékba adhatná neked azt az áhított hangszert. Én egyik karácsonyra (nem akármilyen) gitárt vettem a barátomnak. Most már a férjem. Egyébként csak hobbiból zenél. Az, hogy az elõzõ kapcsolatod vmiért rossz volt, az nem jelenti törvényszerûen azt, hogy a jelenlegi jobb. Én tényleg csak azt látom, hogy elvárásai csak neki vannak.
Szülsz 3. gyereket aztán otthon maradsz 10-15. évig háztartásbelinek. Bár ilyen férfinak szülni....
Egyszerûen mutasd meg neki a kérdést. Vagy próbálj részidõs állást keresni. Vagy mondd el neki hogy miben fog változni az élete, hogyha te is dolgozni fogsz. Magának kell majd reggelit csinálni (remélem nem szakad le tõle a keze), segítenie kell a háztartásban, kevesebb idõt tölthettek majd együtt. Azt én sem hiszem hogy a programjaidat nem lehet munka mellett csinálni, de így biztos kényelmesebb. Mondjuk heti 3 óra torna vagy futás elég, és ha a zenébõl is visszaveszel, már is tudsz dolgozni. Fõzni este is lehet, heti 3x elég egy hétre.
Nem értem mi a probléma, leültök megbeszélitek, te elmész dolgozni, õ meg besegít otthon a házimunkába. Te hazaérsz mondjuk délután addig gyakorolsz, hazajön akkor fõztök közösen, elmosogattok közösen (lehet ám eközben is beszélgetni) akkor még maximum odaülsz egy kicsit mellé, ha van kedved, vagy ha még gyakorolnál azt csinálod, 11körül meg elmész aludni, hogy másnap tudj kelni. Hétvégén meg együtt takarítás, plusz valami közös program, sport.
De õ felnéz rád? Tisztel téged? Ugyanúgy megteszi azt neked, mint te neki, pl. ágyba reggeli?
A kérdező hozzászólása: Eddig dolgoztam, csak két hete nem dolgozom. Az elvárásai munka mellett is élnek. És nekem ezzel alapvetõen nincs is bajom..
A kérdező hozzászólása: Például tanítom zongorázni és zeneelméletre is. Egész ügyes :) Ettõl függetlenül könnyen lehet, hogy bennem van a hiba. De alapvetõen tetszik amit csinál. A magas elvárások nem a külsõre vonatkoznak, bár nem nézek ki rosszul úgy se, hogy nem kozmetikázom agyon magam. Hanem például hogy töltsek vele sok és minõségi idõt, legyek tájékozott a világ dolgaiban, legyek mûvelt, olvasott, segítsem õt, stb. Ez lényegesen jobb, mint például amit az exem csinált, aki elvolt, alig beszélgettünk, igaz mellette volt idõm minden másra. Csak épp nem voltam boldog mellette. Most boldog vagyok annak ellenére, hogy fáradt és kimerült vagyok szinte mindig. Õ olyan ember, akire fel lehet nézni, okos és céltudatos. Látom, hogy õ is rengeteget dolgozik, és értékelem. És érthetõ, hogy igényli a támogatásom. Meg is adom neki szívesen. Csak jó lenne, ha õ meg engem abban támogatna, amire nekem van szükségem, momentán elsõsorban anyagiakra.
"Nem hagyod, hogy leintsen, elhallgattasson, kimenjen a szobából; csak mondod és mondod." - na ya... oszt lehet, hogy utána az utcán lesz, pár, lakás és munka nélkül, de legalább jóóóóól megmondta... khhh... Ennél kicsit bölcsebb megfogadni, amit Kérdezõ párja mond (a jóóóól megmondás helyett), és elõször találni a Kérdezõnek egy olyan munkahelyet, amibõl legalább önmagát fenn tudja tartani. Ettõl rögvest nõni fog az önbecsülése, csökkenni a kiszolgáltatottsága, és ha a párja még mindig ugyanazokat a dolgokat várja el, mint amíg nem dolgozott, akkor - akkor - már lehet megmondani dolgokat, több alappal, és kevesebb kiszolgáltatottsággal.
Kérdezõ (#44) "De a dolognak több oldala van. Például az exem nem keresett sokkal többet nálam. Nagyon nem mindegy, hogy 100 helyett 150 vagy 400 helyett 480 ezerrõl beszélünk." - nem egészen értem, miért számítana az a te munkavállalásodban, hogy a párod mennyit keres, nem az õ munkavállalásáról van szó, hanem a tiédrõl... nézd, én ismerek egy-két középvállalkozót, a havi nettó jövedelmük valszeg akár 3-4-5x-öse az általad leírt összegnek, de olyan egy sincs közöttük, akinek a felesége/párja ne dolgozna. Lehet, hogy nem 8 órában csak 4-ben vagy kötetlen munkaidõben, lehet, hogy a saját cégben valamit, de ténylegesen dolgoznak.
Az egyik az, hogy csak részben reálisak a barátod elvárásai veled szemben. Az, hogy kitakaríts, és csinálj ennivalót, az elvárható, hiszen otthon vagy egész nap. De az, hogy ilyen módon körül kell õt ugrálni, az nem normális. Hadd legyen már a szuverén jogod, hogy olvasol vagy tízkor lefekszel, ahelyett, hogy õt nézed hobbizás közben. Ez nem lehet kényszer. Illetve nagyon egyoldalú. Egyébként nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi a hobbija, légyszi írd meg, mi az! Arról, hogy neked mik az elvárásaid, arról nem írsz, gondolom kettõtök között sem téma. Így nagyon egyoldalú ez a kapcsolat. Igaza van az egyik válaszalónak: választana egy bizonyos életmodellt, az elõnyöket élvezné, a hátrányai azonban nem kellenek. Konkrétan: ha õ azt a fajta hagyományos családmodellt szereti, hogy élete párja egész nap õérte tevékenykedjen, akkor meg miért nem akarja eltartani? Akkor õ mit nyújt cserébe? A másik, hogy nem arról van szó, hogy nem akar dolgozni a kérdezõ, hanem csak arról, hogy nem hagyományos munkát vállalna, hanem mûvészi tevékenységet. Itt a munkaidõt másképp mérik, nem 8-5-6-7-ig tart. És még sokat kell vele foglalkozni, amíg élesben lehet csinálni. Nem tudom, ki írta azt a blõdséget, hogy otthoni gyakorlással nem lehet fejlõdni. Tényleg nem, hát akkor mivel? Nyilván semmi köze sincs a zenéhez...na, mindegy. Az a lényeg, hogy a barátodnak vagy fogalma sincs errõl az egész folyamatról, vagy pedig nem akarja megérteni, vagy nem érdekli, mert nem szeret eléggé, vagy csak egyszerûen önzõ dög. Le kellene ülni vele beszélni szép nyugodtan, és elmagyarázni, hogy mit akarsz dolgozni, és ez mivel jár. Lehet, hogy el sem tudja képzelni. Nem arról van szó, hogy el akarod magad tartatni, de szükséged van még idõre a zenéléshez, a majdani munkádhoz. Mivel nem a villanyszámla kifizetése érdekében van szükség az azonnali keresetedhez, hát meg kell, hogy értse. Ha nem hajlandó egy picit is türelmesnek lenni, szerintem gondolkozz el, mert alapjaiban nem egyenrangú a kapcsolat. Egyébként, ha járnál fellépni, azt hogy viselné el? Az ilyen alkalmak - gondolom- este és hétvégén szoktak lenni, és nem munkaidõben. Nem lennél mindig otthon, amikor kellenél neki... Ezt sürgõsen meg kell beszélni. Ha le kell mondanod az álmaidról, hát ne a semmiért tedd!
Amúgy meg ha valaki egész nap otthon van, akkor nem nagy elvárás, hogy rend legyen és legyen valami ennivaló is.
Kérdezõ, magamból kiindulva sehogy se fogod tudni elérni... egy munkaképes felnõtt ember semmilyen alapon nem várhatja el, hogy egy másik munkaképes felnõtt ember tartsa el hosszú távon, különös ok nélkül, azt gondolom.
Lehet, hogy most nagyon tetszik neked ez az életmód, de hosszútávon marhára bele fogsz fásulni. Évekig ezt nem lehet mûvelni, mert begyöpösödsz. Mindenképpen vállalj be legalább egy 4 vagy 6 órás melót, azon felül pedig üljél le a barátoddal és beszélgess el vele, hogy közösen vegyétek ki a részeteket a házimunkából. Õ fõzött már valaha neked vacsorát? Vagy megkérdezte már tõled, hogy mihez lenne kedved, nem vagy-e fáradt, vagy valami hasonlót? Nem lehet, hogy azért akarja, hogy dolgozz, mert túl sokat lógsz a nyakán? Csak te érzel késztetést arra, hogy vigyázzba állj, ha otthon van és teljesítsd minden kívánságát? Nem akarlak elszomorítani, de az ilyen kapcsolatoknak nagyon hamar vége lesz, vagy átmegy olyan szintû lelki terrorba, amitõl marha boldogtalan leszel. Gondolkodj józanul, ez volt az álmod? Ilyen férfival élni ilyen elvárásokkal? Mert lehet, hogy most az anyagiakat elõtérbe helyezed és feladsz magadból nagyon sok mindent, de hosszú távon más fog érdekelni, az õszinte és viszonzott szeretet, tisztelet, amit te marhára nem kapsz meg.
Akkor fogsz tényleg nagyot koppanni, ha talál másik nõt aki jobban tetszik neki. Kitesz az utcára és akkor gondolkozhatsz azon, hogy de jó lett volna ha elõbb gondolkoztam volna... Keress inkább munkát. Teljesen úgy tûnik semmi életcélod nincs a világban. Az ilyen embereket mindenki megveti aki normális. Te nem szeretnél a normálisak közé tartozni? A pasid egy óriási h.re. Semmi más. Azt megértem hogy nem akar eltartani, de azt se várja el, hogy fényesre nyalod a valagát minden nap!
10 nagyon nincs igazad Mert itt nem azon van a hangsúly hogy miért nem akar dolgozni, ( az az õ dolga) hanem próbáljuk meggyõzni hogy alá van rendelve, el van nyomva.És ez nem normális egy párkapcsolatban. És úgy van ahogy valaki írta, hogy most akarja eldobni a függetlensége utolsó szikráját is. A mi kapcsolatunkban a férjemmel egyenlõek vagyunk, nagyjából azt nyújtunk amit kapunk.Nem kell tanítanunk egymást, nem kell ott ülnöm mellette , nem kell ugyanabban az idõben aludni mennünk. Együtt vagyunk de nem nyomjuk el a másikat.
Bocs, kedves kötekedõ, a kérdezõ irta, idézem :" Most hogy nincs munkám, miután õ elment, nekiállok fõzni, kitakarítani, vásárolni, elintézni amikre megkért, tornázni, zenélni, futni. Igazság szerint ezek kitesznek egy teljes mûszakot (3 óra zenélés, 1 óra torna, 1 óra futás, 1-2 óra fõzés-takarítás, 1-2 óra egyéb). "
"Cseléd??? Mitõl, a napi kb 2 órától, ami bevallása szerint takarításra es fõzésre fordít? Ne rohogtess." Már bocs, de a napi 2 óra háztartás munka után pont elég idõ ahhoz, hogy ne jusson idõ egyéb dolgokra... Ha valaki szerint CSAK napi 2 óra, akkor csinálja õ!
Ne haragudj, de aki dolgozik annak is van hobbija, szeretne mozogni, pihenni, rendben tartja a lakást. Ezenkívül nekem pl nem csak a férjemrõl kell gondoskodnom hanem a gyermekemrõl is. Több millióan megoldják mindezt munka mellett, nem lehetetlen.
Ne haragudj de ez az egész helyzet nagyon gáz.Te nem a párja vagy hanem a cselédje és ágyasa egyben. Nem akar eltartani de elvárások vannak. Én ilyenbe bele sem mennék hogy márpedig este 7 re vacsora legyen az asztalon. És mi van akkor ha nincs kedvem fõzni.Mert egy normális asszonynál ez elõfordul. Nálunk a házimunka , kaja nem kötelezõ. Nincs olyan hogy megkell csinálnom.Ha van kedvem megcsinálom ha nincs akkor rendelünk kaját, vagy elmegyünk valahová. A takarítás megvár( amúgy sincs nagy rendetlenség soha) de azt nem bírnám elviselni hogy ha kötelezõ lenne. És igenis pont azért kellene harcolnod hogy mehess dolgozni. Egyszer kidob te meg ott maradsz munka tapasztalat és pénz nélkül.És az õ igényeit kell lefaragni méghozzá nagyon.Ez az egész nálatok nagyon diktatúra szerû és szögletes, nálunk ahogy esik úgy puffan. Ne haragudj de én úgy rúgtam volna p.icsán a párodat hogy csak úgy nyekkene.
Próbálkozhatsz 4-6 órás munkával is.Engem tuti zavarna ekkora anyagi függés.Az pedig, hogy esténként õ a hibbijával foglalkozik, te meg nézed és hallgatod... engem idegesítene.Nem muszáj együtt lefeküdni aludni.Lefekszel 10 körül, õ meg hobbizik 1-2-ig. Szerintem rosszul látod, de én nem vagyok házitündérke típusú nõ. Eltartani nem akar, szeretné, ha az õ életritmusát vedd fel, pedig nem sok esély van arra, hogy te is 11 órakor ess be dolgozni.
Cseléd??? Mitõl, a napi kb 2 órától, ami bevallása szerint takarításra es fõzésre fordít? Ne rohogtess.
4: "Igaza van. Millió nõ van a világon, aki 8-10 óra munka mellett háztartást vezet es meg gyerekért is nevel. Szóval igen, rosszul latod" Ja, és közben mosott sz.r a fáradtságtól, megéri ám, persze. Ha a pacák nem óhajtja eltartani - ez rendben van - és megköveteli hogy az asszonykája dolgozzon, akkor vagy segítsen a háztartásban, vagy vegyen fel és fizessen egy bejárónõt. Ha a pasi nem akar kitartott nõt, akkor fogadja el azt, hogy a nõ meg nem akar cseléd lenni. Ha gyerekük lesz, akkor az egész sokkal rosszabb lesz, a nõnek még két perce se lesz magára, aztán megkapja hogy nem csinos, elhanyagolta magát és természetes hogy így meg lelép mellõle a férje...
Meló után amig te összeütsz valami kaját 2 napravalót, addig õ takarit egy kicsit, utána máris van idõ egymásra bõven. Érdekes módon ezt sokan képesek igy megoldani. Én se tartanálak el. bár a pasit se szolgálnám ki.
13 ne csak egy mondatot ragadj ki a kérdezõ soraiból, hogy 1-2 óra takarítás. Beviszi a reggelit, elõtte elkészíti, gondolom a vacsorát is elé teszi, kiszolgálja lepakol stb... Én sokszor kiszolgálom a férjem de nem kötelezõ nálunk egy gesztus és a férjem is szokott ágyba hozni nekem reggelit. Azt megnézném hogy ez a pasi a kérdezõnek hányszor visz. Még egy pohár vízért sem állna fel neki.
Vállalj be 3 gyereket és akkor mint fõállású anya, már otthon lehetsz a gyerekek 6 éves koráig, amíg iskolába indítod õket. De utána akkor is el kéne menni dolgozni. Szóval csak az idõt tudod húzni. Arról nem beszélve, hogy gondolom te sem akarod megkapni késõbb, hogy fogd be a szád, én tartalak el, neked semmi közöd semmihez, semmi beleszólásod semmibe, aztán egy szép napon harminc évesen az utcán találod magad nincstelenül.
"3 óra zenélés, 1 óra torna, 1 óra futás, 1-2 óra fõzés-takarítás, 1-2 óra egyéb" Igazi szobacica vagy. Minek minden áldott nap egy óra torna ÉS egy óra futás is??? Egy átlagos embernek, aki nem sportoló, heti 3 edzés bõségesen elég, de ha minden nap akarsz mozogni, akkor legyen napi váltásban futás-torna. Zenész vagy? Akkor keress állást úgy, vagy taníts zenét zeneiskolában, magántanulóknak, iskolában, bárhol... De attól, hogy otthon zenélsz napi 3 órát, attól nem fogsz sehol keresni, és nem fogsz fejlõdni sem igzaán.
Ha a 8 óra sok akkor próbáld meg ugyan ezt napi 12 óra munkával. Heti 5x12
A kérdező hozzászólása: Persze, csak nyilván nem is voltak felé olyan magas elvárások. Szívem szerint én is elmennék zenemûvészetire, akkor mindenki meg lenne nyugodva, hogy "csinálok valamit", mert intézményesítve van. De sajna nincs félévente 800 ezrem a tandíjra... Egyébként amíg egyetemre jártam, én is dolgoztam mellette. De a dolognak több oldala van. Például az exem nem keresett sokkal többet nálam. Nagyon nem mindegy, hogy 100 helyett 150 vagy 400 helyett 480 ezerrõl beszélünk.
"Alapvetõen az õ elvárásai miatt nem érek rá a saját dolgaimmal foglalkozni. Mielõtt összekerültünk volna, pont elég volt egy nap, mert azt a munka utáni hat órát a saját életemre tudtam fordítani" Tudod egy párkapcsolat arról szól, hogy idõt szánsz rá. De lényegtelen, hogy párkapcsolat, minden emberi tevékenység idõigényes. Nem értem miért panaszkodsz, hogy míg õ nem volt, addig másra is volt idõd. Akkor meg hagyd ott (szokásos problémamegoldó válasz) és lesz idõd a dolgaidra. Ja, hogy nem akarod ott hagyni, mert kényelmes kis életed van eltaretott nõként? Akkor válassz. Persze felelõsségvállalás, a döntéseid következményeit már nem viselnéd olyan szívesen. Vígan éled az életed, szövögeted a zenész karrier álmodat, hogy hátha egyszer megélsz belõle (pont mint mások, csak hát ez nem kedv meg munka, hanem nyalás és beleszületés kérdése, de mindegy ez más téma).
Kérdezõ (#40) "Azt egy szóval nem tagadtam, hogy így bizony kitartott nõ lennék. Sajna ennek van egy negatív felhangja manapság." - hát talán azért van negatív felhangja, mert negatív dolog... nézd az én párom szintén ellátta a háztartás oroszlánrészét, 2 tanári szakon tanult a fõiskolán, de ettõl még heti 20 órában (fél munkaidõben) elment dolgozni, eszébe sem jutott, sanda gondolat gyanánt se, hogy akkor velem, vagy a szüleivel, vagy akárkivel el kellene tartatnia magát.
A kérdező hozzászólása: "NEM KÖTELEZ, ÉN IS SZÍVESEBBEN...tényleg borzasztó nagy elvárás egy kapcsolatban, hogy esténként együtt legyenek..." Jogos, na de a mérték... próbáld ki egyszer, hogy lehúzol nyolc órát, aztán hat órán keresztül csak vele foglalkozol. A fennmaradó tíz órába meg bele kell sûríteni minden egyebet; lehetetlen. Azt egy szóval nem tagadtam, hogy így bizony kitartott nõ lennék. Sajna ennek van egy negatív felhangja manapság. "ha õ kérne valamit tõled, akkor már egybõl elnyomás" Azért ez így erõs ferdítés. Alapvetõen az õ elvárásai miatt nem érek rá a saját dolgaimmal foglalkozni. Mielõtt összekerültünk volna, pont elég volt egy nap, mert azt a munka utáni hat órát a saját életemre tudtam fordítani. Mindenesetre köszönöm a válaszokat, elgondolkozom rajtuk.
Kedves válaszolók! Oké, hogy én dolgozom elég sokat, de én sem szeretek akkor takarítani, fõzni amikor a párommal tölthetném azt a kevés szabadidõmet is ami van. Bár õ nem várja el, hogy csak rá figyeljek. Mért kell ezért meghurcolni a kérdezõt, mert nem dolgozik és megtehetik? Az õ döntése. És mért ne mozoghatna minden nap, vagy zenélhetne otthon. Õ dolgozni akar, a zenélésbõl Teljesen igaza van, dolgozzon õ is betanított munkásként 80-90 ezeré és utálja a saját sorsát ezért???? IGAZA VAN Na mindegy. Kérdezõ, neked meg az üzenem, hogy valósítsd meg az álmodat és gyakorolj sokat. Sokaknak ez elképzelhetetlen azért kötekednek. Nekem is elképzelhetetlen, de ha tehetném megtenném! Én is megvalósítanám az álmaimat, ha lenne rá idõm és nem érezném meg azt ha nem dolgoznék, csak a párom tartana el.
Ezt egyszerûen meg kell beszélni. Tisztázni kéne mik az elvárásai, és azt, hogy ezeket milyen feltételek mellett tudod teljesíteni, feltéve persze ha akarod. Ha ebben nem tudtok megegyezni idõvel, akkor szerintem komoly problémák forrása lesz késõbb. Nyilván ha nem akarnád ezeket az elvárásokat teljesíteni, akkor nem tennéd, mert azt nem említetted, hogy pisztolyt tartottak a fejedhez. El kell fogadjuk, hogy vannak nõk akik a "hagyományos", régi módi családmodellt részesítik elõnyben, de ehhez a férfinek is azt kell preferálnia, olyan nincs hogy a jó részeket kiszedjük a többi meg nem kell. Ha megteheted ne dolgozz, én nem gondolom, hogy ezen van bármiféle fennakadni való, hiszen két önálló fél közös döntése, nekem kvázi semmi közöm hozzá. Ugyanakkor azt szeretném elmondani neked, hogy a férjem is zenész, nem is rossz, mégsem tudott soha megélni belõle. Sajnos. Nagyon sok meló, és ha megélhetésig akarod csinálni, akkor ugyan ott vagy idõben, mintha dolgoznál máshol. Arról nem is beszélve, hogy az emberek semmiért sem szeretnek fizetni, de ezt majd csak az átzenélt éjszakák után tudod majd meg. Nem akarlak letörni, de ez a szomorú valóság. Hobbinak nagyon jó, de megélni nagyon nehéz, ha csak nincs nagy szerencséd és nem csinálnak belõled random sztárt, vagy nem vagy iszonyat tehetséges, amihez még valami újítás is társul.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy tényleg nem volt jó ötlet ezt a kérdést kiírni. Sajnálom, ha bárkinek problémát okozott, de õszintén nem értem, hogy aki csak sérteget, az minek ír. Igen, van akinek nem az a célja, hogy belefásuljon egy olyan munkába, amit utál. Különösen ha volna lehetõsége másra. Ha nem lenne más lehetõségem, nyilván elmennék dolgozni, aztán utálnám az életem, mint a nagy átlag. De ez nem lehet az ember életcélja.
30 Ez nem volt valami értelmes hozzászólás. Javaslom, hogy olvass többet.
Zsák meg a foltja. Õvele egész este kell beszélgetni, kiny.allinatni a kicsi hátsóját fényesre, te pedig a világnak ronggyá panaszodod magad és közben rejtetten dicsekszel, hogy milyen jól is megy ám nektek...na hagyjuk már ezt, jó? :( Ha cseléd akarsz lenni, akkor cseléd leszel, de akkor ne panaszkodj. Ha eltartott úri k&rva, akkor az. Ha pedig a kicsi bokáidra akarsz állni, akkor tudni kell nemet mondani és meghúzni a saját határaidat. Nõj fel!
30 jó nagy h.ülyeséget írtál.
Ez egy nagyon kényes kérdés a nõk számára. Sajnos a feminista érdekérvényesítés eljutott odáig, hogy egy ilyen helyzetben egy férfinak semmi joga, pontosabban elvárása nem lehet, a nõnek pedig jogos elvárása az eltartás és a szabadidejének a saját hasznára való eltöltése. Okádni tudnék az ilyen hozzáállástól. Csak egy ember emelje fel a szavát és már is záporoznak a férfielnyomós, kihasználós dumák. És az a szép az egészben, hogy ti nõk még észre sem veszitek az óriási igazságtalanságot, amit elvártok.
Szerintem ilyen pasi mellett ne akarj otthon maradni! Még ha el is érnéd nála, világ életedben felhánytorgatná, vagy gondolna egyet és kirakna az utcára. Viszont akkor õ meg igenis vállalja a házimunka és az elintéznivalók felét. Sõt, ha úgy alakul, hogy te végzed a nehezebb munkát, akkor az otthoni munkák nagyobb részét kell vállalnia. Ez így igazságos.
A kérdező hozzászólása: Jó, nyilván nem kötelez arra, hogy vele foglalkozzak munka után, de jobban szereti, és el kell ismernem, hogy én is szívesebben tanulok tõle, minthogy a tûzhely meg a mosogató elõtt álljak esténként ahelyett hogy valami értelmessel foglalkoznék.
GGGGGG gágogni fogsz, onnan tudod.
A kérdező hozzászólása: köszönjük az értelmes választ
úgy érzed abban a pillanatban hogy felrobban a tested és öntudattalan állapotba kerülsz, erõd elhagy és egyszerûen boldogan az ágyba zuhansz :) Így tudom megfogalmazni..intenzívebb, erõsebb mint a cso.

Hogyan érjem el a fiú ismerősömnél hogy több legyen mint barát? Bővebben lent.

A fiú barátom elég régóta bejön nekem. Mit tegyek hogy hasonlóan érezzen irántam ?

Legjobb válasz: vedd le a ruhád :D

vedd le a ruhád :D
majd tárd szét a lábad
még hogy fiú és lány között létezik barátság...:D pont múltkor tettem fel egy kérdést és én is azt mondtam hogy az egyik mindig többet akar majd....hát tessék itt a bizonyíték..:D
kérdezõ bocsi...nem ide tartozik de mióta vagytok barátok és mióta érzel így iránta?csak azért kérdezem mert múltkor pont errõl vitáztunk az egyik haverommal hogy az egyik úgy is érezni fog valamit a másik iránt...és nem hitt nekem..
Nálam is volt hasonló dolog, nagyon tetszett az egyik haverom, én is bejöttem neki, de egyikünk sem mert lépni sokáig, mert nem voltunk túl tapasztaltak az ilyen dolgokban.Aztán egy idõ után meguntam és megmondtam neki, hogy tetszik nekem.Azóta lassan 2 éve járunk:) .Vannak jelek, amik arra utalnak, hogy te is tetszel neki?Ha vannak, akkor összejöhet a dolog, csak légy bátor és mondd el neki, hogy mit érzel.Így legalább te is megkönnyebbülsz és nem agyalsz azon, hogy mi lett volna ha...
A kérdező hozzászólása: elsõ két komment viccesek vagytok :D a többi meg hát a srác olyan hogy mindenkit ölelget többek között engem is és nem hiszem hogy bejövök neki :/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!