Találatok a következő kifejezésre: Hogyan érhetem hogy békén (4 db)

Mit jelent pontosabban a belső béke? Hogyan érhető el?

Legjobb válasz: Amikor rájössz, hogy mindennek oka van, és következménye. Amikor nem kapálózol, nem követelõzöl, hanem elfogadod ami van, abból próbálod a legjobbat kihozni. Sok-sok gondolkodással lehet elérni. Vagy inkább elmélyüléssel. Érdemes figyelni az embereket, mihez hogyan viszonyulnak, hogyan reagálnak dolgokra. Megpróbálod a magad helyzetét is külsõ szemével nézni. Ami a legfontosabb az én szerepe csökkenjen. Ezt úgy tudod elérni, hogy 1 vagy a sok ember közül, a sok élõlény közül. A múlt és a jövõ korokból csak egy villanás. Nem tudom, érthetõ? Arra is érdemes gondolni, hogy évek múlva mi lesz ebbõl a most még nagyon nyomasztó problémából? Ha így nem megy, akkor gondolj arra, a múltadból ami ma már banálisnak tûnik, de akkor tragédiának érezted. Mit érzel most azzal kapcsolatban.

Amikor rájössz, hogy mindennek oka van, és következménye. Amikor nem kapálózol, nem követelõzöl, hanem elfogadod ami van, abból próbálod a legjobbat kihozni. Sok-sok gondolkodással lehet elérni. Vagy inkább elmélyüléssel. Érdemes figyelni az embereket, mihez hogyan viszonyulnak, hogyan reagálnak dolgokra. Megpróbálod a magad helyzetét is külsõ szemével nézni. Ami a legfontosabb az én szerepe csökkenjen. Ezt úgy tudod elérni, hogy 1 vagy a sok ember közül, a sok élõlény közül. A múlt és a jövõ korokból csak egy villanás. Nem tudom, érthetõ? Arra is érdemes gondolni, hogy évek múlva mi lesz ebbõl a most még nagyon nyomasztó problémából? Ha így nem megy, akkor gondolj arra, a múltadból ami ma már banálisnak tûnik, de akkor tragédiának érezted. Mit érzel most azzal kapcsolatban.
Szia! Valahol a következõt olvastam! "Legyen erõm elviselni, amin nem tudok változtani. Bátorságom, hogy megváltoztassam amit tudok. Kellõ bölcsességem, hogy a kettõt meg tudjam különböztetni." Én még hozzátenném a 100%-os felelõsségvállalást!
Ha ezek a lelki béke leírásai, akkor mi van akkor, ha az a része, hogy bátorság amin tudok változtatni változtassak is, az sincs már meg? Mennyi van még az exitálásig?
Ajánlom figyelmedbe a Dalai Láma tanait, én már elolvastam az egyik könyvét. Egy kis ízelítõ, ami részben kapcsolódik a belsõ béke megtalálására: http://xn--pszicholgus-xeb.eu/h%FBtlens%E9g.html
Amikor jóba vagy magaddal, ismered és elfogadod magad. Így optimálisan tudsz másokra figyelni és Õket is elfogadni. Amikor este ha lefekszel, hálát adsz a sorsnak, hogy van hová lehajtanod a fejed és reggel örülsz, hogy megébredtél. üdv,
Én valahogy mostanaban egyre messzebb kerulok a belso beketol. Nem vagyok semmivel megelegedve, nem tudom mi az elet ertelme. Ket gyereket magam nevelek es nagyon nehez anyagiakban, fizikailag, de leginkabb lelkileg. Nincs melletem senki aki bele tudnek kapaszkodni. Nagyon szeretem a gyerekeimet. Nem tudom, hogy mit csinaljak, szeretnem a legjobbat nyujtani nekik, de mostanaban valahogy nem megy. Egyszeruen elvesztettem az eletem felett az iranyitast es nem tudom , hogy kell vissza szereznem. Felek nagyon, hogy nem talalok senkit aki ket gyerekkel tudna szeretni. Tudna valaki nekem tanacsot adni vagy lelket onteni belem?
Nagyon ritkán, akaratomtól függetlenül pl: megyek az utcán, és iszonyat nyugalom telepszik rám, érzem a természet minden illatát és zaját, a madarakat. És értelmét vesziti minden anyagi javunk. Sajnos nagyon ritka az ilyen pillanatom.
Nekem Eckhart Tolle egyszerû mondatai hozták el azt a fura, eddig még eléggé köztesnek érzõdö állapotot, amiben többé sose leszek képes õszintén haragudni, még fellobbanásszerûen se. Félni meg csak nagyon extrém bajban. Furán veszi elõ a témát az öreg, legalábbis teljesen fonákul mûködõnek bizonyul a ma embere, miután Tolle beláttat dolgokat. Nem ígérhetem, hogy hamar elkezd tetszeni, mégis fontos egy ideig komolyan figyelni rá. A többit úgyis elmondja õ a hozzá viszonyulásunkról. :) Mindegy melyik könyvét kezded megfejteni, szinte ugyanaz az eredmény. Kellemes haladást a megértésben! :)
A kérdező hozzászólása: Hát, olyan dolgok történtek velem, amikhez idáig semmi közöm nem volt. A #2-válaszoló kritériumai leírását megszereztem a nyár folyamán, pedig csak 17 vagyok. Lehet, hogy elhamarkodott döntés volt ezt így kijelentenem, de ezelõtt még így írni sem tudtam. Valahogy még verseket is elkezdtem írni, s nem voltak olyan rosszak, mert csak pozitív választ kaptam. De döntsetek helyettem. A haverok is néztek, hogy hogy megváltoztam. Mert szünet elõtt még nem is gondoltam ilyenekre.
Vagy egyszerûen csak kijelented, minden pontosan úgy van jól, ahogy van.A lelki békéhez a dolgok elengedése(mindennek az elengedni tudása)kulcsfontosságú.És a megbocsátás is.Másoknak, de fõként önmagadnak.Mi történt a nyáron?
A kérdező hozzászólása: Persze, érthetõ. Köszi. :D Valószínû, hogy bennem a 3/4-e már megvan ezek közül. Valahogy a nyáron megváltoztam teljesen úgy 1 hónap alatt.
Elõzõ, én spec nem értem a szavaidat, lehet nem vagyok egyedül ezzel. :) Felhomályosítanál?

Hogyan érhetnék el egy tartós lelki békét?

Rájöttem, hogy mi az én bajom? Nem találom a lelki békémet. Mindig csak azt érzem, hogy elégedetlen vagyok, szomorú vagyok nagyon, ha megbántanak, ?rl?döm magamban mindig...stb.

Legjobb válasz: De igen, lehetséges, hosszú gyakorlással. Meditálj sokszor, menj mély szintekre, vizualizáld magad, hogy nyugodt, békés vagy. Ismered a 3 uj technikát? Ez azt jelenti, hogy amikor mély tudatszinten vagy, összeérinted bármelyik 3 ujjadat (ahogy kényelmes) és elmondod magadnak,hogy valahányszor összeérintem 3 ujjamat, ellazult állapotba kerülök. Ezt minden meditálás során használd. Egy idõ után aztán képes leszel nyugodttá, békéssé válni csak az által, hogy összeérinted azt a bizonyos 3 ujjadat. Sok sikert!

De igen, lehetséges, hosszú gyakorlással. Meditálj sokszor, menj mély szintekre, vizualizáld magad, hogy nyugodt, békés vagy. Ismered a 3 uj technikát? Ez azt jelenti, hogy amikor mély tudatszinten vagy, összeérinted bármelyik 3 ujjadat (ahogy kényelmes) és elmondod magadnak, hogy valahányszor összeérintem 3 ujjamat, ellazult állapotba kerülök. Ezt minden meditálás során használd. Egy idõ után aztán képes leszel nyugodttá, békéssé válni csak az által, hogy összeérinted azt a bizonyos 3 ujjadat. Sok sikert!
Ez nem ezotéria! Egyszerûen ne törõdj a buta emberek beszólogatásával. Vannak érzékenyebb emberek, ezen nem lehet máshogy segíteni.
Om mani padme hum, avagy Kincset rejt a lótusz. Meditálj.
Igen, az említett Eckhart Tolle könyvek nagyszerûek erre a célra. Vannak Eckhart Tolle videók is a You Tube-on.
Eckhart Tolle: A Most Hatalma és az Új Föld könyveket ajánlanám.
Vannak meditációs csoportok. Én egy Sri Chimnoy követõ csoportba járok, ez ingyen van. Kérdés, hogy hol laksz, tudsz-e találni ilyet. Aztán a Tai Chi nevû lassú, meditációs tánc-szerûség is nagyon alkalmas. Meg LOuisa L. Hay könyvei, és más hasonló könyvek. (OSHO, Müller Péter: Belsõ Mosoly, stb)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat! Igyekszem így hozzáállni a dolgokhoz, csak kicsit nehezen megy. De azért igyekszem.
Szerintem be kellene nézz a dolgok mögé, és akkor megértésre lelhetsz, ami megtisztíthatja elmédet a károsnak vélt hatásoktól...az embernek lehetõsége van megismerni az eredetérõl szóló "történetet", megtudhatja mi önmaga, mi a világ és mi Isten(nem a közhitben szereplõ istenképekrõl beszélek) valójában. Én úgy gondolom elsajátítani az alapot soha nem ért, hogy a lélek megnyugvást találjon. :) Ha érdekel ez a dolog szólj, különben egy könyvrõl van szó, de én inkább tanításnak hívnám. :) üdv 25/F LastOne.Left
meditálás szerintem is, no meg azt hiszem, hogy ha nem dolgozol, nem jársz suliba, csak meditálsz, bár abból nem lehet megélni, de a biztos, hogy stressz mentesebb leszel :)
Környezeted te magad vagy. Ha megváltozol, megváltoztatod hozzáállásodat az élethez, és minden ítélkezéstõl és rosszindulattól mentes életet élsz, a körülötted élõk is megváltoznak. Teremts magadban rendet és minden oké lesz. Én egyébként úgy fogom fel az életet, hogy erre a Földre azért születtünk, hogy tanuljunk. Ha minden fenékig tejföl lenne, a rossz dolgokat nem tanulnánk meg. Ezért akadályokat gördítenek elénk, de én és ha erõs vagy te is legyõzöd és felülemelkedsz ezen és elfogadod, hogy így van. Higgy és bízz magadban, fogadd el magad, vagy menj szaladj egy kört!
elõzõ hozzászólóhoz csatlakozom:tartós lelki békét csak kitartó meditálással lehet elérni.meg kell érte dolgozni, de az eredmény nem marad el.nekem is sikerült:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Megpróbálom.
A kérdező hozzászólása: Valószínüleg igazad van, de nincs lehetõségünk arra, hogy olyanok legyünk, olyan nyugodtak, mint a Láma, meg ezek a nyugodt fõpapok, hogy mellettük még atomot is lehet robbantani, arra sem rezzennek össze? Tudom, hogy butaságnak tûnik amit kérdezek, de egy ilyen érzelmi vagy tudatszintet nem lehetséges megtanulni és elérni?
tartós lelki békét egyedül csak biológiai halállal lehet elérni, mivel a világ amiben élsz, nem állandósult, hanem változik, és neked a túlélés érdekében reagálnod kell a téged ért hatásokra.
A kérdező hozzászólása: Értelek én, de mégis, hátha tud az agykontroll segíteni abban, hogy képes legyek arra, hogy ne foglalkozzak a bunkó emberek beszólásaival. Elméletben tudom, mit és hogyan kellene, mégsem tudom a gyakorlatban megvalósítani. Hogyan szabadulhatnék meg ettõl a mérhetetlen elégedetlenségtõl?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Érdekelnének egyébként az ilyen csoportok. Jászberényben lakom. Ott van lehetõség rá ingyen? Arra is gondoltam már, hogy jógázni kellene, de félek, hogy nagyon drága a tanfolyam, megtanulni pedig autodidakta módon nem lehet, vagy legalábbis nagyon nehezen. Nekem pl. nem megy, pedig próbálnám, én már a légzésnél el vagyok akadva, nem nagyon megy, szerintem nem jól csinálom. Tolléról és Müller Péterrõl is hallottam már. Igyekszem megszerezni ezeket a könyveket. Köszönöm a tanácsokat!

Hogyan érhetem el hogy békén hagyjon?

Nyáron szakítottam az addigi élettársammal, mert már nem tudtam elviselni a fanatizmusát, az irányítási mániáját, hogy mindenben meg akart változtatni, és nem utolsó sorban azt, hogy egyszer belémrúgott. Azóta megszületett a közös babánk (de már nem élünk együtt) és hiába teszek bármit, nem akarja megérteni, hogy a gyerekéhez eljöhet, de kett?nk között már nem lesz semmi. Állandóan udvarolni próbál, meg akarja fogni a kezem, virágot hoz, el akar hívni vacsorázni meg moziba. Ha próbálom neki megmagyarázni, hogy ne velem foglalkozzon, hanem a fiával, olyankor kiakad, hogy én miért nem akarom, hogy a gyereknek normális családja legyen, meg miért teszem tönkre az álmait, miért akarom elválasztani a fiától. Pedig eszem ágában sincs elválasztani a fiától, de szerintem direkt érti félre, mert én képes vagyok érthet?en megfogalmazni a mondandómat. De ? neki valami vagy fekete, vagy fehér, tehát vagy együtt vagyunk hárman, vagy azt gondolja, hogy mindenben ellene vagyok. Pedig nem err?l van szó, de én nem kérek többet egy ilyen emberb?l. Hogyan értessem ezt meg vele?

Legjobb válasz: Szia! Hát elég nehéz helyzetben vagy!!!:(De ha már tényleg ennyire gáz,akkor feltudod jelenteni,zaklatás vádjával!Tudom,hogy nehéz,mert ott van a közös baba,de az a gyereknek sem jó,ha azt látja,hogy állandóan veszekedtek!Õ fogja megsinyleni az egészet!

Szia! Hát elég nehéz helyzetben vagy!!!:(De ha már tényleg ennyire gáz, akkor feltudod jelenteni, zaklatás vádjával!Tudom, hogy nehéz, mert ott van a közös baba, de az a gyereknek sem jó, ha azt látja, hogy állandóan veszekedtek!Õ fogja megsinyleni az egészet!
Talán hindzsd el neki, hogy van valakid.....


A béke hogy érhető el?

A béke hogy érhet? el?

Legjobb válasz: Sehogy. Sehogy.

Sehogy. Sehogy.
Amúgy komolyra fordítva a szót, sajnos a világbékét elérni lehetetlen. Tudod hány ember dolgozik ezen??? Az ember az egyik legbutább faj a földön...
Tudod a béke egyik nagy ellensége, amikor valaki nem tudja hogyan kell szólni a másikhoz. Egyelõre én azt érzem, hogy a dominóddal csak feszültséget keltettél. Szerintem te a célodon kívül nem látsz mást, pedig az odavezetõ út sokkal fontosabb. Nagyon sokat kell még tanulnod az emberekrõl. :)
"és 18 vagyok.Legalább gondolkodom nem mint sokan , , csak ott porosodnak az agykerekei..." Vágyom rá, hogy 18 évesek nyissák fel a szemeim! :) )))) Öntsd rám mérhetetlen bölcsességedet, sensei!
"Igaz nagyon nehéz de ha összefogna az emberíség akkor könnyü lenne." Csak az emberek soha nem fognak összefogni... Lehet több millió tehetõs ember is, akkor is lesz pár barom aki a hatalomra fog törni. Ez már évezredekkel ezelõtt kialakult az emberben. Lehet, hogy akkor volt a hiba, amikor az elsõ ember letûzte azt a bizonyos karót. A hatalomra törekvés már bele van kódolva az emberbe.
"Én csak úgy viselkedtem ahogy a kedves válaszoló viselkedett." Teljesen érthetõ, és természetes. Éppen az a baj, hogy ez általános reakció, és ezért nem lesz egyhamar mindenhol béke. Pontosan úgy reagálsz, ahogy mindenki más. Sokan próbáltak már meg erõvel békét teremteni, de ez... mondjuk úgy, hogy mérsékelt sikerrel kecsegtet. :) )
Sehogy sem fogod elérni hogy két ország vagy ember csoport békében éljen, ilyen az emberi természet uralkodni akarunk egymáson.
Ne haragudj, de te nagyon nem vagy tisztában az emberekkel. 10 embert nagyon nehéz összefogni, nemhogy 7 milliárdot.
"Értem. Mint írtam higgadt természetû vagyok legtöbbször csak kicsit elszaladt alatam ló . Észre vettem hogy felesleges úgy viselkednem ahogy õk mert akkor ugyanolyan szintre süllyedek le ami ellen küzdök" Itt szépen megfogalmaztad ezt az egészet. Törõdj bele, hogy ezt nem lehet megoldani. Felesleges ezen agyalni. Élvezd az életet, ha ilyeneken töröd magad, csak kudarcokat fogsz elérni és az nagyon nem vezet a boldog élet felé. Most mondok egy példát: Ülsz egy sörözõben a barátnõddel. Az egyik asztalnál két idióta alkoholista összeverekedik. Te, mint békeszeretõ ember odamész és elkezdesz ott emberkedni, aminek az lesz a vége hogy, kapsz két hatalmas pofont.
"Fõleg mert részeg nem hiszem hogy felfogja vagy ha fel is fogja akkor meg elfelejti szóval kicsit értelmetlen lett a példád." Az emberiség nagy része "részeg". Éli az egyébként boldog életét és nem tudja, de nem is akarja tudni, hogy mi folyik a nagyvilágban. Megnézi a híradót, ami tényleg nem ad teljes tájékoztatást, de neki az elég. Igaz, hogy hallja, hogy ott valahol Ázsiában ölik egymást, ezen kicsit el is szomorodik, de hátradõl a foteljében és belegondol, hogy de jó itt nincs ilyen. Nem játszik el a gondolattal, hogy mi lenne ha õ most elindítana egy kísérletet a világbéke megvalósítására, mert boldog és tudja, hogy értelmetlen. Azt kéne, hogy mindenki élné a saját kis életét és magával foglalkozna. Lehet ezzel közelebb kerülne a hõn áhított világbéke, mint önkéntes megváltókkal, akik fejükbe vették, hogy majd õk rendet tesznek.
", , Vágyom rá, hogy 18 évesek nyissák fel a szemeim! :) )))) Öntsd rám mérhetetlen bölcsességedet, sensei!" Elnézést nem ki oktatásként írtam. Attól hogy idõsebb valaki még nem jelenti azt hogy okosabb." Természetesen. Csak egy picit vicces, hogy valaki élete elsõ bölcsességére rájön, akkor azt gondolja, hogy erre csak õ jött rá, mindenkivel meg kell osztani, és ez az alapigazság. Hát nem. Sok igazságot fogsz majd találni. Kívánom neked, hogy 10-20 év múlva visszagondolj erre, és jókat fogsz majd derülni, milyen éretlen is voltál. Emlékeztessen majd az a sok akkori 18 éves, akik ugyanezzel a farbával eléd állnak.
A kérdező hozzászólása: oké elnézést. De általában a fiatalok szoktak azzal a szöveggel jönni hogy jaj beszivot Úristen.... , , És te fogod a békét és a szeretet hírdetni? Köszke! :DD" Pontosabban nem én hanem összefogással lesz elérve kedves válaszoló :) Nekem túl nagy falatt de legalább ledöntöttem az elsõ dominot a többi meg megy magától mint a láncreakció :D Na jó nem gondoltam komolyan amit most írtam le..
"Azt szeretném legjobban hogy Normálisabban viselkedjenek az emberek és ne úgy mint az állatok." Ezen a mondaton gondolkozz kicsit el. Nem bunkóságból írom. :) Neked is jobb lesz. :)
Buktad, mert 21 éves vagyok, nem 17. Ja és 18 évesen tanulj meg helyesen fogalmazni és írni.
A kérdező hozzászólása: Tudom a választ rá csak itt az ideje hogy felnyissam az emberek szemeit. Gondolom sokan azt gondolják hogy háborúval ... Pedig a megoldás az hogy: Empátiát kell érezni mások iránt abból lesz a megértés, megértésbõl pedig a béke! Mert a hibát hogy szoktál kijavitani? Érteni kell elõtte a hibát hogy megjavithasd és ugyan sokan meg inkább az erõszakot alkalmazzák mint az állatok. , , Semmi nem vet véget a háborúnak, hacsak nem maguk az emberek tagadják meg a hadba vonulást." Nézzétek meg :D http://ultimate-resolution-team.blogspot.hu/2012/01/okossago..
A kérdező hozzászólása: Albert Einstein bölcs idézetével is alá tudom támasztani :D Hogy legalább hidjenek egy kis embernek mint mondjuk egy Nagy média kutyának.
A kérdező hozzászólása: A helyesírási hibákat pls NÉZÉTEK EL!
Te tuti be vagy szívva. Ja és kösz, hogy a hülye linkedtõl lefagyott a netem.
Szerintem pont a gyakorikérdéseken fogod felnyitni a világ szemét. Inkább írd ki facebookra!
"Tudom a választ rá csak itt az ideje hogy felnyissam az emberek szemeit. " Ez tetszett. Mennyi idõs vagy, kérdezõ?
Akkor plakátold ki a gimid aulájába, hogy: "Emberek! Nyissátok fel szemeteket! A béke érdekérõl, a világ megmentésérõl van szó. A média hazudik. Megtaláltok a ... számú teremben."
A kérdező hozzászólása: ... Azt szeretném legjobban hogy Normálisabban viselkedjenek az emberek és ne úgy mint az állatok.
A kérdező hozzászólása: Legtöbb ember bunkó . khmm akartam írni :D
"Gondolom 17 éves vagy aki nem utána se gondolkodik és csak olyat mond hogy biztos és egybõl mondja hogy ez tök hülye hogy mást mer mondani mint a média úr isten.... Nem tehetek olyan géped van amitõl lefagy..." És te fogod a békét és a szeretet hírdetni? Köszke! :DD
Olvasd el George Orwell 1984 címû könyvét. Sokat tanulhatnál belõle.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!