Találatok a következő kifejezésre: Hogyan érhetem azt, hogy az (197 db)

Megijedtünk, mert a társasházunkban pont alattunk gyrosos vendéglátót akarnak nyitni. Félünk az állandó szag, és kosz miatt. Hogyan akadályozható meg hogy megnyisson, vagy hogyan érhető el, hogy minél hamarabb bezárjon a gyrosos?

Önkormányzatban azt mondták valami új törvény van hatályban ami leegyszerűsítette a boltok nyitását, és hogy nem tilthatja meg a ház közgyűlése sem. Nem építési engedély köteles az átalakítás így ahhoz sem kell hozzájárulni. Polgári pert ajánlották de az hosszadalmas és kétes kimenetelű. Birtokvédelmet jegyzőnél nem tartom végleges és egyszerű megoldásnak... Tanácstalanok vagyunk.

Legjobb válasz: magyar mentalitás hallgatók...

magyar mentalitás hallgatók...
Old meg bartelben. Mond meg a giroszosnak, hogy ki vagy rá akadva, mert itt biztos szag lesz. Szereltess be vele egy szagelszívót, vagy az elszenvedett "károdért" egyezettek meg valami vigaszdíjban, pl heti/havi egy ingyen giroszvacsi. A káoszt nem értem. Ez nem italmérde, vagy kiskocsma, pár perc alatt megkajálnak a vendégek és mennek tovább, senki sem szokott dajdajozni egy giroszosnál.
Költözz el, ha nem tetszik. Nagyon visszataszító, hogy ismeretlenül aláteszel embereknek....
Én is laktam olyan helyen ahol étterem volt a ház alatt és nem jöttek be szagok , de kosz meg fõleg nem. Ne legyél ilyen rossz indulatú.Nagyon is jó az új törvény mivel több esélyt ad a magyar vállalkozóknak kibontakozni.Egyébként igen a tipikus idióta magyar mentalitás.....
Valamibõl a gyrososnak is élnie kell. Nem nyithatja a puszta közepén, mert oda nem mennél ki érte. Örülj, hogy így csak leszaladsz, és aznap már nem is kell fõznöd.
Látom itt senki sem áll melléd. Az kívánom ezeknek a válaszolóknak, hogy lakjanak õk is ilyen helyen és megtudják mivel jár egy ilyen "kis giroszos". Bunkó, óbégató, csürhe emberek gyülekezete lesz csak. A tulaj meg csak pénzmosodának használja majd. Kevés " kis giroszost" tudok aki egy tulajjal, 2 éve mûködik. Akkor meg se nyisson!!! Mivel társasházról van szó más lakókat is keress meg együtt találjatok megoldást a "kis giroszos" ellen!
ne legyél már ilyen bunkó! rosszul vagyok az ilyen emberektõl, komolyan. akiknek minden probléma, minden fáj. életunt emberek vagytok, undorító.
A kérdező hozzászólása: Nézzétek ahol mi lakunk egy szélesebb utca kis parkkal ott állandó a hajléktalanok és bulizó hangoskodó hányó vizelõ fiatalok gyülekezete. Még az hiányzik hogy ezek nagy része az ablakunk alatt gyülekezzen. A bolt tulaja csak pénzt akar a boltból rém agresszív és kanyi közös költséget sem fizet évek óta. Pár utcára van egy pizza szelet árús és ott is állandó a szag és az elõtte evõ népség. Ezért nem kell hozzá nagy jósnak lenni hogy megmond mi várható a házban... A Nagy Magyar Összefogásról meg csak annyit hogy ez a házunkban eddig mûködik-mûködött! És inkább azt nem tartom normálisnak hogy aki az ingatlanából pénzt akar csinálni az 30 ember azaz az itt lakók - egy közösség- békés életét megkeseríthesse...
Ne légy negatív. Az alkoholizáló fiatalok max vesznek egy gyrost és mennek a kis parkjukba. ne légy elöitéletes. majd ha gond lesz rendört hívsz meg antsz-t és kész. addig próbáld a kozeli vacsoramegolást látni :)
el hiszem, hogy el vagy keseredve. Enggem biztos zavarna az állandó szag, és a járdára potyogó darabokon is jól elélnek bizonyos bogarak ...

Azt hogyan érhetem el, hogy megműtsenek?

kb. 2.5 éve szenvedek nem típusos vastagbél gyulladásban, ami azt jelenti, hogy nincs gyulladás.Csak a vékonybél után lévő szakasz vastagbélfal van megvastagodva, ami miatt nem tudok rendesen enni, vagyis alig.Akkor érzek javulást, ha koplalok, de azt már nem lehet mert 25 kilót fogytam.Sok orvosnál jártam(vidéki sakternál is) már, most pont egy Pesti professzorhoz megyek már a bajommal, mert a tükrözések mindig normálisnak látják a bélfalat.(úgy érzem valami vagy a kaja belülől is cseszteti a bélfalat) Kérni lehetne a műtétet, vagy hülyének nézne az orvos? Az baj, hogy annyira rossz már, hogy vastagodás utáni bél szakaszok(mind) meg már görcsölnek és ezért nem bírok már így élni.

Legjobb válasz: Ezért nem mûtenek.

Ezért nem mûtenek.

Hogy érhetem el hogy szerelmes legyen belém az a csaj aki tetszik nekem?

Legjobb válasz: H alapból szimpatikus vagy Neki,tetszel Neki,és vonzódik Hozzád,akkor kedvességgel,bókokkal,sok-sok flörttel,és sok beszélgetéssel szerintem leveheted a lábáról.Viszont ha mindez nincs meg,akkor hiába is töröd magad.Szóval elõször tudnod kéne,ez kölcsönös-e.

H alapból szimpatikus vagy Neki, tetszel Neki, és vonzódik Hozzád, akkor kedvességgel, bókokkal, sok-sok flörttel, és sok beszélgetéssel szerintem leveheted a lábáról.Viszont ha mindez nincs meg, akkor hiába is töröd magad.Szóval elõször tudnod kéne, ez kölcsönös-e.
A kérdező hozzászólása: 22:54 Nem tudom elfelejteni a csajt, még mindig várom hogy összefussunk. Minden nap Õ jár az eszemben. Nagyon nehéz hogy nem láttam már egy csomó ideje és még mindig szerelmes vagyok belé. Ezt már nem nagyon bírom!
Értem én, de tovább kell lépni, nincs mese. Én is ugyanígy vagyok, csak én már 6 éve nem tudom elfelejteni (teljesen) a srácot. Emellett tudtam szeretni mást, nem gátolt benne, de 6 éve minden nap eszembe jut és gondolok rá. Az elsõ 1-2 év elég szörnyû volt, de már rég nem várok rá... Sztem te se tedd, rövid az élet tényleg
A kérdező hozzászólása: haverok voltunk, de már nem tartjuk a kapcsolatot :( azt a csajt nem tudom elfelejteni (nem is tudom)
Jaaa, akkor más... Amúgy legalább haverok voltatok? Tartjátok még a kapcsolatot? Mert, ha nem, én hagynám a pi**ába, és keresnék vkit aki közelebb van, rövid az élet... Sajnos fiatalabb koromban én is jártam így, és nagyon bánom, hogy ilyenekkel pocsékoltam az idõm. Szerintem nem éri meg ábrándokat kergetni, de a te dolgod ezt eldönteni.
A kérdező hozzászólása: de a csajt már fél éve nem láttam :(
hát de írtam még pár program-ötletet a kutya sétáltatáson kívül... szóval sztem gyûjts minél több közös élményt és izgalmat, de ha abszolút nem jössz be neki, akkor semmi sem fog segíteni... :(
A kérdező hozzászólása: 22:29 kutyánk nincs, de van egy vérszomjas nyulam. (a nyúl közelébe menni is életveszélyes)
Szerintem próbálj minél több idõt tölteni vele, kettesben is vagy akár társaságban is. De ne erõltesd, csak kérdezd meg hogy nem -e lenne kedve vásárolni vagy kutyát sétáltatni veled. Vagy esetleg áthívni filmet nézni vagy moziba, kiállításra, buliba meg ilyenek. Aztán majd kiderül mennyire illetek össze, és hogy hogy érzitek magatokat egymással. Ja, meg legyél érdeklõdõ vele szemben meg figyelmes, beszélgessetek sokat. Találj ki minél érdekesebb programokat. Mondjuk én szívesen mennék vmi szolidabb buliba, vadasparkba vagy vidámparkba például. 23L
az elõttem írónak igaza van én is megismerkedtem egy buli alkalmával egy sráccal, de nem volt az esetem, jó fej volt, de õ sokkal jobb fejnek tartotta magát és nyomult, mint az állat, úgyhogy azt is megbánta h megismert. :D Ne erõszakoskodj vele, mert ha nem jössz be neki, akkor végleg elvágod magad nála, viszont még esetleg késõbb lehet belõle valami...
Együtt érzek veled kérdezõ. Én is fiú vagyok, én is fél éve estem bele egy csajba, fogalmam nincs bejöttem-e neki, és mivel semmi közös dolgunk nincs azóta és még messze is lakunk egymástól, fogalmam nincs hogy hogyan vegyem fel vele a kapcsolatot... De nekem is õ jelenti a nõt máig. Le meg nem akarom zárni amíg egyikünk explicit el nem utasítja a másikat.

Hogyan érhetem el hogy a faliórám mutatója gyorsabban mozogjon? Felszeretném gyorsítani, nem az a cél, hogy a pontos időt mutassa, csak érdekességként szeretném kitenni.

Köszi :)

Legjobb válasz: Úgy, hogy kiszeded az óramûvet és átállítod, amit kétlek hacsak nincs órásmester a közelben. Az óra azért van kitalálva, hogy pontosan járjon, ami gyorsabban mozog az selejtes, nem kerül piacra (max. kínaira).

Úgy, hogy kiszeded az óramûvet és átállítod, amit kétlek hacsak nincs órásmester a közelben. Az óra azért van kitalálva, hogy pontosan járjon, ami gyorsabban mozog az selejtes, nem kerül piacra (max. kínaira).

Mit tegyek? Hogy érhetem el, hogy szerdára elmúljon a menstruáció? Mit tudtok ajánlani az erős hasi görcsök ellen?

Rettenetes a mosatni menstruációm. Hányingerem van, görcsöl a hasam, gyenge vagyok, erős a folyás, de szerda délután mennem kell valahova, hosszabb időre, de ha marad az állapotom, nem tudok menni. Kérlek titeket segítsetek, nagyon szenvedek!!! 14/l

Legjobb válasz: Menj el az orvosodhoz,vannak olyan betegeink,akik havonta visszatérnek ilyen panaszokkal,mert csak injekcióval tudnak "létezni".

Menj el az orvosodhoz, vannak olyan betegeink, akik havonta visszatérnek ilyen panaszokkal, mert csak injekcióval tudnak "létezni".
igyál cickafark teát
Bár nem azonnali segítség, de sok amerikai blogban és tudományos leírásban olvastam, hogy gyakran az eldobható betétekben/tamponokban lévõ káros anyagoktól (klór, dioxin) görcsöl a hasunk. Én már 7 hónapja 100% pamutból varrt mosható betéteket használok és a 4. hónap után teljesen elmúltak a fájdalmaim. Egy próbát megér.
Elmúlni nem fog elõbb semmitõl, de a tüneteidet lehet csökkenteni, elmulasztani. Nem szoktál fájdalomcsillapítót , görcsoldót bevenni? Próbáld meg az Algoflex M-et, vagy Algoflex + No-Spa, ha van otthon Cataflamot, Apranaxot, amit most szedjél 3x naponta. Ha nem segítenek menj el a háziorvosodhoz, õ ad injekciót (Algopyrin, No-Spa, Voltaren, hányingerre Cerucal).
Addigra elmúlni nem fog, viszont a görcsök enyhítése érdekében tudsz tenni. Próbáld kerülni a nehéz zsíros ételeket, egyél inkább zöldséget, gyümölcsöt, plusz rengeteg mentes víz. A meleg levesek, teák is jók, ezek ugyan enyhítik a fájdalmat, (a meleg lazítja az izmokat) viszont erõsebb vérzést okoznak, ami viszont megintcsak jó, mert így elvileg gyorsabban tisztul a szervezet.
A kérdező hozzászólása: bocsánat, *mostani
A kérdező hozzászólása: Vettem be, de nem sokat használ :(

Hogy érhetem el, hogy minél tovább tartsak ki az ágyban?

Legjobb válasz: ha érzed h véged van akkor állj meg és játssz másképp a partnereddel, vagy kérd h okozzon neked fájdalmat pl hátkarmolás és közben gondolj olyan dologra ami elvonja a figyelmed az élvezettõl! Nehéz megtanulni de kontrollálható, ha nagyon ki vagy éhezve akkor nem fog menni. Olyan kor az is jó ha elsõnek kézzel vagy orálisan elégít ki és ha helyreállt a libidó akkor már nem fog hamar elsülni :)

ha érzed h véged van akkor állj meg és játssz másképp a partnereddel, vagy kérd h okozzon neked fájdalmat pl hátkarmolás és közben gondolj olyan dologra ami elvonja a figyelmed az élvezettõl! Nehéz megtanulni de kontrollálható, ha nagyon ki vagy éhezve akkor nem fog menni. Olyan kor az is jó ha elsõnek kézzel vagy orálisan elégít ki és ha helyreállt a libidó akkor már nem fog hamar elsülni :)
Ez valami új tréning? Mit akarsz kitartani az ágyban?
ja lemaradt van egy olyan címû könyv, hogy a multiorgazmusos férfi, abban nagyon sok technika le van írva, hogy hogyan kontrollálhatod magad, de mindennek a titka a gyakorlás gyakorlás...

Hogyan érhetem el, hogy a torrent kliensem egyenként töltse le az egy torrenthez tartozó fájlokat?

Úgy értem, hogy mondjuk letöltök egy több állományt tartalmazó torrentet, de amikor elindítom, akkor egyszerre szedi a benne lévő összes fájlt, így meg kell várnom, hogy mind lejöjjön, mire egyet meg tudok nyitni. Tudom, hogy beállítható, hogy a tartalmazott állományok közül, csak egy-egy kiválasztottat szedjen le, de az úgy elég lassú és körülményes lenne, mert mindig újra el kellene indítanom, miután egy már kész van.

Legjobb válasz: Szia. µTorrentben be lehet állitani a kijelölt fájlon (vagy fájlokon) prioritást, és azon fájlok amiknek magasabb a prioritása gyorsabban töltödnek le (tehát elsõnek). Mivel többet "foglalkozik" vele a kliens. A prioritást bár mikor tudos módositani. Sok sikert. Üdv.

Szia. µTorrentben be lehet állitani a kijelölt fájlon (vagy fájlokon) prioritást, és azon fájlok amiknek magasabb a prioritása gyorsabban töltödnek le (tehát elsõnek). Mivel többet "foglalkozik" vele a kliens. A prioritást bár mikor tudos módositani. Sok sikert. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Egy torrenten belül? Azt hogy lehet? Én csak arról tudok, hogy a torrenteket sorba lehet rakni prioritás szerint, de olyanról még nem hallottam, hogy egy torrenten belül a fájlok között sorrendet állíthatok fel.
Szia. Igen. A torrenten belül. A Fájlok Fülön ha kiválasztasz egy fájlt, jobb egér gomb a megjelenõ menübõl Prioritást választva tudod szabályozni a torrenten belüli fájlok letöltési sorrendjét. Kép : http://coopper.clanteam.com/getfile.php?dfn=TorrentMagasPrio.. A képen látszik, hogy a magas prioritású fájl-nak már minden szelete le lett kérve (még nem mind van letöltve, de folyamatban vannak), mig a többinél csak egy két szelet van letöltve/lekérve. Sok sikert. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Én nem látom, hogy több lenne letöltve/lekérve belõle, mint a többibõl.
Szia. Tudod mit jelent a szürke "darab" a fájlban ? Azt, hogy el lett inditva a letöltés. A példában csak a magas prioritású fájlban vannak szürke "darabok" a többi fájlban csak fehér "darabok" vannak (ami viszont azt jelenti, hogy azzal a darabbal még egyenlõre semmi sem történt). Üdv.

Windows 7-ben hogy érhetem el, hogy a tálcán, ha ráviszem az egeret az ikonra, felmutassa kisablakban?

Új a laptopom, ezért nem ilyen, és nagyon régen állítottam ezt be utoljára... =//

Legjobb válasz: Én csak úgy tudtam elérni, hogy más témát állítottam be, amit a netrõl töltöttem ezt használom: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/surreal-territory.. ebben alapból be van rakva az a megjelenítés

Én csak úgy tudtam elérni, hogy más témát állítottam be, amit a netrõl töltöttem ezt használom: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/surreal-territory.. ebben alapból be van rakva az a megjelenítés
A kérdező hozzászólása: Kösz, de nem akarok ilyen speciálisat, csak simán beállítani.

Hogyan érhető el, hogy napi 4 óra alvás elég legyen az embernek?

Nemrég olvastam egy újságban, hogy a nemrég elhunyt Margaret Thatchernek elég volt napi 4 óra alvás, ill. hogy ugyanez igaz volt Churchillre, Napóleonra, Leonardo da Vincire vagy Florence Nightingalere. Hogyan lehetséges ez? Tud valaki valamit erről mondani?

Legjobb válasz: Mindenkinek annyi alvás elég, amennyire a szervezetének szüksége van. És ez függ nagyon sok mindentõl, fõként attól, hogy mivel foglalkozik, hogyan éli a mindennapjait. Ha valaki pl. fizikai munkával keresi a kenyerét, akkor 4 óra alvással valószínûleg 1 óra meló után kidõlne. Amúgy átlagosan 8 óra alvással piheni ki magát a szervezet.

Mindenkinek annyi alvás elég, amennyire a szervezetének szüksége van. És ez függ nagyon sok mindentõl, fõként attól, hogy mivel foglalkozik, hogyan éli a mindennapjait. Ha valaki pl. fizikai munkával keresi a kenyerét, akkor 4 óra alvással valószínûleg 1 óra meló után kidõlne. Amúgy átlagosan 8 óra alvással piheni ki magát a szervezet.
Rossz hírem van: erre születni kell, mert ez abszolút alkat kérdése.
A kor elõrehaladtával csökken az alvásigény. Biztos, hogy fiatalon a felsorolt emberek sem csak négy órákat aludtak, kell a pihenés a szervezetnek.
Az alvás minõsége, ami nagyon fontos. Hiába alszol 8-9 órákat, ha rossz a matracod, a párnád, stb. ennek ellenére is úgy fogsz ébredni reggel, mint akin átment az úthenger. Ugyanakkor alhatsz 3-4 órát egy jó matracon és úgy érezheted magad reggel, mint aki hetek óta alszik :) Vegyél egy jó matracot (és itt nem a 20-30 ezres szivacs vackokat értem), hozzá egy az alvási pozíciódhoz megfelelõ párnát, és garantálom, hogy olyan jól fogsz aludni, mint ahogyan Margaret aludt :) Ha segítség kell, írj priviben!
Tesla például csak 2 órát aludt, de azt mûvészien és elég is volt neki elég sokáig, de hallottam egy idõs amerikai nõrõl aki csak 1 órát alszik naponta. Szerintem az alvás minõsége számít.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!