Találatok a következő kifejezésre: Hogyan épül egy php fájl pl (1 db)

Hogyan épül fel egy php fájl pl?

Legjobb válasz: Nagyon egyszerû, egy alap PHP fájl egy beveztõ "taggal" kezdõdik és egy záró "taggal" végzõdik. Valahogy így néz ki: <?php mûveletek, utasítások ?>

Nagyon egyszerû, egy alap PHP fájl egy beveztõ "taggal" kezdõdik és egy záró "taggal" végzõdik. Valahogy így néz ki: <?php mûveletek, utasítások ?>
A PHP fájlban lehet hazsnálni változókat, lehet kommentárt írni stb. Minden változó a "$" jelet viseli, ezzel van megkülönböztetve az utasításoktól pl. Kommentárt kétféleképpen is létre lehet hozni. Ha két "/" jelet raksz a szöveg elé, az adott sor nem hajtódik végre, de a fájlban ugye meglesz. Vagy ha több sort szeretnél beírni, nem szükséges minden sor elejére rakni a dupla "/" jelet. A kommentár kezdetéhez kell rakni egy "/*" jelzést, és az innentõl lévõ szöveg nem hajtódik végre, mindaddig amíg a szerver a "*/" záró jelzést nem éri el.
Egy php fájl, ha nem a szintaktikát nézzük, akkor osztályokból, függvényekbõl állhat.
most beirhatok neked egy komplett php fájlt ha akarod én irtam még régebben szorzótábla a kezdõbb dolgok vannak meg benne következõ hozzászólásnál lesz
<?php $c=1; $d=1; echo "<table border='2'>"; while($c!=111) { echo "<tr>"; while($d!=111) { echo "<td>"; echo $d; echo "x"; echo $c; echo "="; $x=$c*$d; if($x%2==0 && $c!=$d) { echo "<font color='red'>".$x."</font>"; } if($x%2==1 && $c!=$d) { echo "<font color='black'>".$x."</font>"; } if($x%2==0 && $c==$d) { echo "<font color='purple'>".$x."</font>"; } if($x%2==1 && $c==$d) { echo "<font color='blue'>".$x."</font>"; } $d++; echo "</td>"; } $d=1; echo "</tr>"; $c++; } echo "</table>"; ?> x eredmény, d oszlop, c sor ;)
elemekbõl
Legelsõ programozással kapcsolatos kérdés - és mocskos php?!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Game Maker felvehető tárgy (? ) (többi lent)

Arra lennék kíváncsi, hogy Game Maker-ben hogyan lehetne megcsinálni, hogy egy bizonyos tárgyat(jelen esetben taposóaknát)egy gomb megnyomásával felvehessünk de csak ha közel vagyunk hozzá vagy érintkezünk is vele

6

Melyik programnyelvvel érdemes kezdeni?

16 éves vagyok, 10.es leszek. Most szeretném elkezdeni a komoly informatikát. Programozás stb. egy minimális tájékozottságom van azért a témában.
kérdésem, hogy melyik programmal érdemes így kezdeni, és sokat segítene egy használható magyar tutorial is. (ingyenesen)

7

Python 3.3.2 szintaxis hiba?

Python 3.3.2-m van.
A probléma a következő :
nyitok egy IDLE-t, megadok mondjuk 3 értéket.
elfogadja, kiírni is tudom, tökéletes
Aztán elmentem , s mikor megnyitom, syntax error. ha megnyitom a mentést IDLE-vel, és lefuttatok egy check module-t, az kiírja, hogy syntax error, és kijelöli pirossal a legfelső sorban lévő Python 3.3.2 kiírás középső számjegyét (3)

Most kezdtem csak nemrég tanulni, mi lehet a probléma?

6

Hogyan határozható meg a sebesség és irány alapján a következő hely a térben?

Sziasztok!
A síkban ugyebár a szinusz és koszinusz függvények segítségével megállapítható, hogy a sebessége és iránya alapján mi lenne a következő X és Y koordinátája egy játékban irányított tárgynak.
De hogyan kell ezt megoldani a térben? Milyen függvény alkalmas a Z irányban a következő koordináta megtalálására?
BlitzBasic3D-vel programozok nemrég, és úgy látszik, ezt a kérdést segítség nélkül képtelen vagyok megfejteni.
Egy olyan repülős játékot írnék, amiben magától menne a repülő előre, és az irányt a nyíl gombokkal lehetne megváltoztatni, mint régen pl. a Descent című játékban, csak itt a repülő nem állhat meg egyhelyben.
A segítő válaszokat előre is köszönöm.

10

Hogyan tudom egy batch fájllal elforgatni a képet a számítógépemen?

A ctrl+alt+[le] kombinációt már ismerem, de én egy haveromat szeretném megszívatni egy kicsit...

3

Batch-ba lehet játékot programozni? Bármilyen egyszerű akár egy irtó gagyi játékot?

5

Hogy lehetek google playes fejlesztő? (alkalmazásfejlesztő)

Sajnálom ha rosz kategóriát választottam.

5

Hogyan készíthetek saját játékot?

Már egy ideje tanulom a C++ nyelvet és egyre többet foglalkoztat a gondolat, hogy egy egyszerű játékot készítsek. Az interneten sajnos nem találtam túl sok használható forrást, ezért gondoltam megkérdezem itt. Semmilyen tapasztalatom nincs a játékprogramozásban, ezért sajnos még azt sem tudom mire lehet szükségem.
Bármilyen választ, fórum, tutorial, vagy könyvajánlót szívesen veszek.

A válaszokat előre is köszönöm! :)

6

Nektek mi a legyakoribb munkátok milyen honlapot, szoftvert készittetek leggyakrabban?

Programozási nyelvet is irjatok ha nem titkos :D.

12

Szavazó készítése?

Szeretnék segítséget kérni. A honlapomon 10 db fényképet szeretnék szavazásra bocsájtani. Sajnos sehol nem találok olyan szavazó programot amivel megtudnám oldani.
Pl ilyenre gondoltam: A rajz alatt lehessen szavazni és mutassa az szavazati eredményt is.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!