Találatok a következő kifejezésre: Hogyan épül egy php (1 db)

Hogyan épül fel egy php fájl pl?

Legjobb válasz: Nagyon egyszerû, egy alap PHP fájl egy beveztõ "taggal" kezdõdik és egy záró "taggal" végzõdik. Valahogy így néz ki: <?php mûveletek, utasítások ?>

Nagyon egyszerû, egy alap PHP fájl egy beveztõ "taggal" kezdõdik és egy záró "taggal" végzõdik. Valahogy így néz ki: <?php mûveletek, utasítások ?>
A PHP fájlban lehet hazsnálni változókat, lehet kommentárt írni stb. Minden változó a "$" jelet viseli, ezzel van megkülönböztetve az utasításoktól pl. Kommentárt kétféleképpen is létre lehet hozni. Ha két "/" jelet raksz a szöveg elé, az adott sor nem hajtódik végre, de a fájlban ugye meglesz. Vagy ha több sort szeretnél beírni, nem szükséges minden sor elejére rakni a dupla "/" jelet. A kommentár kezdetéhez kell rakni egy "/*" jelzést, és az innentõl lévõ szöveg nem hajtódik végre, mindaddig amíg a szerver a "*/" záró jelzést nem éri el.
Egy php fájl, ha nem a szintaktikát nézzük, akkor osztályokból, függvényekbõl állhat.
most beirhatok neked egy komplett php fájlt ha akarod én irtam még régebben szorzótábla a kezdõbb dolgok vannak meg benne következõ hozzászólásnál lesz
<?php $c=1; $d=1; echo "<table border='2'>"; while($c!=111) { echo "<tr>"; while($d!=111) { echo "<td>"; echo $d; echo "x"; echo $c; echo "="; $x=$c*$d; if($x%2==0 && $c!=$d) { echo "<font color='red'>".$x."</font>"; } if($x%2==1 && $c!=$d) { echo "<font color='black'>".$x."</font>"; } if($x%2==0 && $c==$d) { echo "<font color='purple'>".$x."</font>"; } if($x%2==1 && $c==$d) { echo "<font color='blue'>".$x."</font>"; } $d++; echo "</td>"; } $d=1; echo "</tr>"; $c++; } echo "</table>"; ?> x eredmény, d oszlop, c sor ;)
elemekbõl
Legelsõ programozással kapcsolatos kérdés - és mocskos php?!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik a legjobb programozási nyelv kezdőknek és miért?

Meg szeretném tanulni a programozást mert sok lehetőséget látok benne és érdekel is, azt szeretném tudni hogy melyik egyszerű és melyikel érdemes kezdnei, a neten szeretném tanulni, ez lehetséges nem? És még arra lennék kiváncsi hogy ha elkezdek egy nyelvet akkor az majd később segítségemre lessz bonyolultabb nyelveknél is, vagy anyira külömböznek hogy olyan sokat nem fog dobni rajta?

10

Hogy tudok a MesterMC-nek több RAM-ot adni?

a többi minecraft-nál engedi de ennél nem! :(

2

Segít nekem valaki lebontani egy feladatot utasításokra, ciklusokra . Stb?

Sziasztok az lenne a feladatom,hogy egy belépést kéne lebontani minél több részre valaki segítene??

2

Minecraft áll kliens programozás segítség?

Tudom hogy itt is lessz olyan aki anyázni fog meg hogy illegális meg stb...de elöre szólok hogy nem érdekel.
Szóval aki kicsit is konyit a programozáshoz annak segítségét kérném.
Szóval Virtual Basic tutorialokat néztem hogy hogyan lehetne last login filet lopni és el is kezdtem megcsinálni egy programot, codot is találtam hozzá ((kicsit lejebb kell görgetni)
meg ugy nagyábból értem a lényegét de sehogy nem tudom müködésre bírni. Alapvetően ez egy olyan cód amiben ha megnyomják a gombot amibe bele van programozva az elküldi az e-mailedre a lastlogin filet de nem akar müködni, arra gondoltam hogy lehet az az stmp e-mail szerver nem üzemel vagy valami ilyesmi, ha van olyan aki konyít a programozáshoz és tudna segíteni az légyszi irjon.
(Remélem vannak még normális segítőkész emberek és nem csak anyázás lesz...)

9

Html honlapnak lehet érvényes URL-t adni?

4

Else vs else if mi pontos különbség?

7

A scriptem nem működik ha a textareaba írtak, ki tudnátok javítani nekem?

HTML:
<input type="button"style="background-image: url(Head:
<script type="text/javascript">
function insertText(elemID, text)
{
var elem = document.getElementById(elemID);
elem.innerHTML += text;

}
</script>

3

Magyarországon melyik főiskolán lehet programozást, játékfejlesztést tanulni?

7

Egy jó informatikai szakközépiskolában megszerzett érettségivel és tisztességes programozói tudással mekkora az esély programozói állás szerzéséhez/betöltéséhez?

Nem cégvezetői, "elit" állsásokra gondolok, csak egyszerű, mezei programozói állásra, amiből lehet egy kis pénzhez jutni. Tapasztalatok?

13

Microsoft Excel egy adott cellájából adatokat szeretnék kinyerni, s ehhez szeretnék segítséget kérni. S a kérdés: hogyan lehet adatokat kinyerni egy-egy cellából, ha annak tartalma mindig más, különböző hosszúságú, karakterszámú?

Adottak cellák, melyek egymás alatt vannak, itt a példa:

1076 Budapest, Thököly út 17.
3579 Kesznyéten, Petőfi Sándor utca 40.
2884 Bakonyszombathely, Dózsa utca 42.
6120 Kiskunmajsa, Marispuszta tanya 19/A (zártkert 6536/2 hrsz.).
2660 Balassagyarmat, Vak Bottyán utca 8.
6235 Bócsa, külterület hrsz 03/203.
6230 Soltvadkert, Szentháromság utca 5.

A fenti adatok egy-egy cellában vannak benne egymás alatt. S a cellákból a következő adatokat kellene kinyerni egymás mellet lévő cellákba: irányítószám, helységnév, közelebbi cím (utca-házszám). Ez összesen három cella. A fent látható minták mindig ilyen szintaxisúak tehát fix a 4 karakteres irányítószám az elején, s mindig vessző van a településnév után. A vessző karaktert nem kell kinyerni, s a szóközöket sem.

Gondolom ehhez három különböző függvény szükséges. S abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy hogyan kell ezt a problémát megoldani, hogy hogyan nézzenek meg a függvények. Ebben sajnos nem vagyok nagyon otthon...

Előre is köszönöm a válaszotokat,

üdvözlettel, Azione.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!