Találatok a következő kifejezésre: Hogyan épül egy php (1 db)

Hogyan épül fel egy php fájl pl?

Legjobb válasz: Nagyon egyszerû, egy alap PHP fájl egy beveztõ "taggal" kezdõdik és egy záró "taggal" végzõdik. Valahogy így néz ki: <?php mûveletek, utasítások ?>

Nagyon egyszerû, egy alap PHP fájl egy beveztõ "taggal" kezdõdik és egy záró "taggal" végzõdik. Valahogy így néz ki: <?php mûveletek, utasítások ?>
A PHP fájlban lehet hazsnálni változókat, lehet kommentárt írni stb. Minden változó a "$" jelet viseli, ezzel van megkülönböztetve az utasításoktól pl. Kommentárt kétféleképpen is létre lehet hozni. Ha két "/" jelet raksz a szöveg elé, az adott sor nem hajtódik végre, de a fájlban ugye meglesz. Vagy ha több sort szeretnél beírni, nem szükséges minden sor elejére rakni a dupla "/" jelet. A kommentár kezdetéhez kell rakni egy "/*" jelzést, és az innentõl lévõ szöveg nem hajtódik végre, mindaddig amíg a szerver a "*/" záró jelzést nem éri el.
Egy php fájl, ha nem a szintaktikát nézzük, akkor osztályokból, függvényekbõl állhat.
most beirhatok neked egy komplett php fájlt ha akarod én irtam még régebben szorzótábla a kezdõbb dolgok vannak meg benne következõ hozzászólásnál lesz
<?php $c=1; $d=1; echo "<table border='2'>"; while($c!=111) { echo "<tr>"; while($d!=111) { echo "<td>"; echo $d; echo "x"; echo $c; echo "="; $x=$c*$d; if($x%2==0 && $c!=$d) { echo "<font color='red'>".$x."</font>"; } if($x%2==1 && $c!=$d) { echo "<font color='black'>".$x."</font>"; } if($x%2==0 && $c==$d) { echo "<font color='purple'>".$x."</font>"; } if($x%2==1 && $c==$d) { echo "<font color='blue'>".$x."</font>"; } $d++; echo "</td>"; } $d=1; echo "</tr>"; $c++; } echo "</table>"; ?> x eredmény, d oszlop, c sor ;)
elemekbõl
Legelsõ programozással kapcsolatos kérdés - és mocskos php?!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok ajánlani olyan tanfolyamot, ahol idegen nyelven folyik az oktatás?

Egy itt élő külföldi ismerősömet nagyon érdekli a téma, csak sajnos nem beszél magyarul.

2

Érdemes ebben a helyzetben megtanulni a pythont?

Én c-ben és c++-ban tudok programozni. Mostanság egyre több grafikus felülettel ellátott applikációt kell csináljak. Jelenleg visual c++-t használok win. form. applikációk keretein belül.
A kérdésem az lenne, hogy pythonnal egyszerűbben és gyorsabban létre tudok hozni egy applikációt...hangsúly a grafikus felületre: menürendszer, kisebb képek, stb. Van-e értelme, hogy nekifogjak. Természetesen mindig jó új nyelvet megtanulni, de fölösleges dolgokra most nem igazán van időm.

2

Programozás alapjait szeretném elsajátítani, de volna egy kis problémám. Valaki segítene?

Most kezdtem az interneten található videók segítségével elsajátítani a programozás alapjait,de sajnos már is akadályba ütköztem.
HTML-ben kezdetem,majd a CSS-t szerettem volna hozzárendelni,de valamiért nem sikerült.Mi lehet a gond szerintetek?

17

JavaScript programozási környezet tanulását segítő feladatokat keresek, linkelnétek, vagy írnátok párat?

3

MySQL kérdés, attribútum típusának megválasztása?

Jó döntés egy táblát, mint típust megadni egy másik tábla attribútumának? Miért jó, miért nem?

2

Milyen nyelvet érdemes tanulni?

Tudom hogy számtalan hasonló kérdés van,de én erre a kérdése vagyok kíváncsi.
Sokan a Java,C,C++,C# javasolják.
Csak most mi a különbség a C , C++ és a C# között.
Magyarul azt szeretném tudni melyiket kell kitanulni.??
C++ vagy C#?
Mert azt tudom hogy a C az alap..(de azt ki lehet hagyni elvileg)
Tehát akkor C++ vagy C# közötti különbség,és pontos válasz hogy akkor melyiket tanuljam ki,és hogy a Javat érdemes utána kitanulni?

6

JQuery NaNpx hiba?

Animálni szeretnék jQueryben, és több értéket megadni az animate függvénynek. 3 értéket adtam meg az Opacity, Color és Background értéket, de ezekből, csak az opacity-t ismeri fel, a másik kettőnél NaNpx hibát ír ki. Miért? Tanács?

Képek:
10

Valami nem oké a dev C++-val?

Amikor írok egy programot és futtatom akkor nem jelez hibát csak futtatja és mondjuk azt kellene kiírnia "hello word" vagy akármi helyett kiírja hogy:
"P = 1 NOT P = 0
P = 1 NOT P = 0".
Mi lehet a hiba?

2

C++ - miért csinálja azt, amit csinál ez a sor? (WHILE, OR)

Sziasztok. Nagyon kezdő C++os vagyok, és elakadtam az első összetettebb programomban.

while (colour!=1 || colour !=2)
{
cout << "\n \n" << colour << " is not a valid choice. Please enter 1 or 2:";
cin >> colour;
}

Amit akarnék, hogy amíg a user nem 1-et vagy 2-t ad meg, addig folyamatosan csinálja a zárójeles részt, azaz újra kéri az elemet (colour).
Ehhez képest amit csinál, hogy akár 1-et, akár 2-t, akár bármi msát adok meg, a végtelenségig írja ki ezt az üzenetet, a cin >> pedig egy az egyben kimarad, mintha ott se lenne. Mit rontok el?

Köszönöm szépen.

10

A python nevű programozóba beírom hogy helló világ és elmentem de utána ha megnyitom rögtön eltűnik, miért?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!