Találatok a következő kifejezésre: Hogyan épül egy (107 db)

Nekem is néha ez van.Ez amúgy általában a géped hibája mert nem bírja a játékt annyira jól.
Valamelyik verziónál ez általános bug volt, deeee.. Én úgy tudom, már kijavították...

Találtak az epémen egy epepolipot és ki kell venni az epémet. Hogy zajlik az epeműtét? Meddig kell benn maradni a kórházba ha laparoszkóppal csinálják majd a műtétet.

Legjobb válasz: Az epe eltávolítása laparoszkópiás eljárás útján, 3 (egész pontosan a drain miatt 4) pici kis vágáson történik. Egyszerû rutinmûtétnek mondható ma már. Idõtartamban sem sok és a posztoperatív (operáció utáni) lábadozás sem hosszadalmas, körülbelül 2-3 nap megfigyelés után haza is engednek. A kimetszett képletet szövettani vizsgálatra küldik, majd Téged hazaadnak, egy rövidebb diétát és véralvadásgátló adását kell majd betartanod. 8-10 napon belül pedig varratszedés. Remélem mindent megválaszoltam. Üdv!

Az epe eltávolítása laparoszkópiás eljárás útján, 3 (egész pontosan a drain miatt 4) pici kis vágáson történik. Egyszerû rutinmûtétnek mondható ma már. Idõtartamban sem sok és a posztoperatív (operáció utáni) lábadozás sem hosszadalmas, körülbelül 2-3 nap megfigyelés után haza is engednek. A kimetszett képletet szövettani vizsgálatra küldik, majd Téged hazaadnak, egy rövidebb diétát és véralvadásgátló adását kell majd betartanod. 8-10 napon belül pedig varratszedés. Remélem mindent megválaszoltam. Üdv!
Véralvadásgátló nem kell LC után.
És eme csodálatos megnyilvánulásodat mire alapozod? Bármilyen mûtét után, ami akár csak egy napos ágynyugalommal jár, indikált a kis mol.súlyú heparin. Hidd el, hogy kell! Ha nem is kapna nagy valószínûséggel trombosis-t, az orvosok már csak elõvigyázatosságból is felírják, hacsak nem ezt az alvadási paraméterei nem engedélyezik.
Kedves Kérdezõ! Elõzõnk kedvéért majd kérlek írd meg a tapasztalatodat! :) Remélem figyelni fogja a továbbiakban is a kérdést!
Pedig nekem se kellett véralvadás gátló epemûtét után...
Itt vagyok, aki azt mondta, hogy nem kell thrombózisprofilaxis LC után. Történetesen kórházban dolgozom és bármily hihetetlen, éppen sebészeti osztályon. Szóval nyugodtan leszállhatsz a magas lóról. Nagyjából stimmel amit írtál, kivéve ezt a Fraxi/ Fragmin/ Clexane dolgot, ill. kicsit eltúloztad az ápolási napok számát. Mûtét utáni második nap délelõttjén hazamehetnek az ilyen mûtétes betegek.
2-3 nap megfigyelés minek? :D Engem hétfõn délelõtt megmûtöttek, este közölték, hogy másnap délelõtt mehetek haza.
Nekem pl azért kellett megfigyelés, mert gyulladt volt a hólyag. De mindenki bent volt péntek reggeltõl hétfõ délelõttig. Különben én sem kaptam véralvadásgátlót, de mivel kicsit paráztam, ezért szedtem aspirin protect-et. Legalább megnyugodtam..

Létezik, hogy a betta látja magát az akvárium hátsó üvegén, amire kívülről háttér van ragasztva? Ill. normális, hogy néha habfészket épít (egyedül van)?

Ha tényleg látja magát, nem árt neki, ha túl sokat "agresszivkodik" a képmásával?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy láthatja-e magát a hátsó üvegen, de ez nem szokott problémát okozni. Nem hallottam még olyat, hogy állandóan azzal kakaskodik. Szerintem ha lát is valamit, nem olyan felismerhetõen, mint tükörben. Az, hogy habfészket épít, teljesen normális.

Nem tudom, hogy láthatja-e magát a hátsó üvegen, de ez nem szokott problémát okozni. Nem hallottam még olyat, hogy állandóan azzal kakaskodik. Szerintem ha lát is valamit, nem olyan felismerhetõen, mint tükörben. Az, hogy habfészket épít, teljesen normális.
vegyél hozzá 1-et még és akkor lesznek kicsik is !
Nem látja magát. ha látná, azt te is észrevennéd, elég látványos mutatványt rendezne. Az oldalüvegen láthat valamit, mert az üveg+víz kombó kb 45 fokos szögben tükörként mûködik, de ez minden akváriumban így van és határozottan nem zavarja a halakat. Szembõl viszont nem tükrözõdik. A habfészek is normális, reménykedik hogy arra jár egy csaj. Egyébként az a legjobb neki, ha minden nap egy rövid ideig látja magát, mert enélkül nem termelõdnek egészséges mennyiségben a hormonjai.
A kérdező hozzászólása: Pózolni szokott, tehát kifeszíti az úszóit, meg a kopoltyúját. Csak azért lepõdtem meg, mert ameddig a nagyobb társas akváriumba volt, nem csinálta. Pedig a fizika (=tükrözõdés, ha van) minden akváriumba ugyanúgy kellene, hogy mûködjön. Annyira nem cink mert nem órákon át csinálja, pár percig aztán ráhagyja, kicsit késõbb meg újra, tehát kb. óránként.


Hogyan épül fel egy novella?

egy néhány oldalas novella úgy épül fel hogy bevezetés, tárgyalás, befejezés a végén csattanóval? az iskolában ezt tanultam.

Legjobb válasz: A novella a következõképpen épül fel: Bevezetés, helyzetismertetés – alapkonfliktus. Fokozás, feszültségkeltés (ismétlõdõ események) – konfliktus kibontakozik. Tetõpont – legfontosabb jelenetek, mondatok – összecsapás… Megoldás – tanulság…

A novella a következõképpen épül fel: Bevezetés, helyzetismertetés – alapkonfliktus. Fokozás, feszültségkeltés (ismétlõdõ események) – konfliktus kibontakozik. Tetõpont – legfontosabb jelenetek, mondatok – összecsapás… Megoldás – tanulság…
A kérdező hozzászólása: köszi
Betûkbõl:)

Hogyan épül fel egy esszé? Hogyan írjam meg egy emberről az esszémet, miket tegyek bele?

Legjobb válasz: Az esszé tulajdonképp egy fogalmazás! Azt jelenti, hogy nem kérdésekre kell egyszavas, egymondatos választ adnod, hanem egy kerek kis fogalmazást kell összehoznod, a terjedelmét általában meg szokták szabni! Mit jelent az, hogy "egy emberrõl" kell esszét írnod? Ezt nem értem ilyen formában!

Az esszé tulajdonképp egy fogalmazás! Azt jelenti, hogy nem kérdésekre kell egyszavas, egymondatos választ adnod, hanem egy kerek kis fogalmazást kell összehoznod, a terjedelmét általában meg szokták szabni! Mit jelent az, hogy "egy emberrõl" kell esszét írnod? Ezt nem értem ilyen formában!

Hogy nevezik, amikor egy alkotó egy korábbi alkotásra épít egy újat?

Nem ugrik be a kifejezés. A lényeg az, hogy pl. Tóth Krisztina írt több novellát, melyek Örkény egypercesek címét viselik, és történetükben is hasonlóak, csak mai környezetbe helyezve. De tudom, hogy Horatius verseket is "használtak fel" így (erre emlékszem gimnáziumból, biztosan volt más is). Nem a modernesítés a lényeg, inkább újraértelmezés, amolyan rájátszás. Mi ennek a pontos neve? (Sajnos nem tudom jobban körülírni.)

Legjobb válasz: Feldolgozás?

Feldolgozás?
Fanfiction, fanart :D
#1es vagyok még a "származtatott mû" fogalma jut eszembe, de ezt inkább külföldön használják szerintem. [link]
Parafrázis esetleg? Bár ez inkább a zenében jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Azaz! Parafrázis, köszi! Közben megkérdeztem magyartanár édesapám, és megválaszolta! :)
A kérdező hozzászólása: De köszönöm a válaszokat! :)

Építettem egy 10x12m-es lakóépületet B30-ból. Tető nincs, csak falak. Lapos tetőt szeretnék. Mi a menete? A födém hogyan épül fel? Mi a célszerű? Hogy építessem meg? Hogyan szigeteljem? Mivel? Lépésről, lépésre kérem.

Klasszikus lapos tetőt akarok,vízszinteset,mint egy "padló".

Legjobb válasz: A felfogadott kivitelezõ ezt nem tudja? Milyen kõmûves, vagy mûszaki vezetõ az, aki rábízza a megrendelõre, hogy járjon utána, hogyan kell egy 120 m2-es lakóingatlan tetõszerkezetét megépíteni???? Ha pedig ilyened nincs, akkor ezek szerint nincs építési naplód, mûszaki vezetõd, stb. stb. sem. Akkor hogyan akarod az önkomrányzattól a lakhatási engedélyt megszerezni rá???

A felfogadott kivitelezõ ezt nem tudja? Milyen kõmûves, vagy mûszaki vezetõ az, aki rábízza a megrendelõre, hogy járjon utána, hogyan kell egy 120 m2-es lakóingatlan tetõszerkezetét megépíteni???? Ha pedig ilyened nincs, akkor ezek szerint nincs építési naplód, mûszaki vezetõd, stb. stb. sem. Akkor hogyan akarod az önkomrányzattól a lakhatási engedélyt megszerezni rá???
Nem egészen a kérdésre válaszolok, de MINDEN lapostetö idövel beázik, akármilyen módon is szigeteled. Szóval gondold meg alaposan, mert késöbb sokkal nehezebb átépíteni másmilyenre.
Csinálj körbe a fal tetejére deszkákból egy vályút. Tegyél bele betonvasat és kengyellel csináld össze. Tegyél bele tõcsavarokat, hogy kinyúljon 15cm-re a vályú fölé. öntsd ki betonnal. A tõcsavarokra csavarozz rá fagerendát. a fagerendára keresztbe szögezz le fagerendákat és csinálj egy tetõtõt rá. A lyukakat tömd ki. a keresztgerendák közeit töltsd fel szigõteleanyaggal és kész
Az építési engedély részét képezõ tervrajzon, és a mellékelt statikai szakvéleményben minden le van írva! :D

Hogyan épül fel egy forgatókönyv?

Mit kell tartalmaznia?

Legjobb válasz: Ohh egy dolog kimaradt: miben más egy sorozat es egy film forgatókönyve?

A kérdező hozzászólása: Ohh egy dolog kimaradt: miben más egy sorozat es egy film forgatókönyve?
Heló! Kezdjük ott, hogy a forgatóköyvnek is több fajtája van. Technikai és irodalmi forgatókönyv. És még lehet bontani eredeti, vagy adaptált forgatókönyvvé. Ezek mind megtalálhatóak neten, részletesen leírva, hogy melyik milyen, mi a jellemzõje... Így én nem térek ki lkülön rá - azért egy google-zás csak belefér. A sorozatokkal szemben egy film forgatókönyve abban különbözik, hgogy általában rövidebb. Sok elem ismétlõdik, így elég egy kódot meagadni nekik, a leírásból is sokkal kevesebb elég, mert mondjk a szoba a 44. részben is ugyan úgy néz ki. Egy sorozatban - a legtöbbnél - inkább a szövegkönyv fontosabb, az elhelyezés az állandóság, rövidebb idõ miatt háttérbe szorul. Általában epizódonként írnak egy-egy forgatókönyvet, így azok körülbelül 5-10 oldal körül mozognak - amenyniben 20-40 perces részekrõl beszélünk. De ahány forgatóköynv, annyi féle variáció lehet - elméletileg. Rengeteg sorozat van, aminek filmszerû a forgatókönyve és akadnak olyan filmek is, amiknek roppant egyszerû az írott alapja - akár irodalmi forgatóköynvben is. A netne egyébként nagyon sok forgatóköynvet lehet találni, de Tarantino mûveit is kiadták köynvben - azt hiszem kettõ jelent meg magyarul.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

Egy honvédségi lövész raj hogyan épül fel?

hány tagja van? szervezetileg hogy épül fel? milyen rangban vannak a katonák? milyen fegyvereket használnak?

Legjobb válasz: rajparancsnok, négy lövész, két géppuska, egy kézi páncéltörõ. Szakaszonként egy távcsöves puska.

rajparancsnok, négy lövész, két géppuska, egy kézi páncéltörõ. Szakaszonként egy távcsöves puska.
Bocs kigfelejtettem: harcjármû vezetõ és toronylövész

Az az én nagy problémám hogy van egy alalplapom ami egy EPOS EP-8khal+ egy amd athlon 1.8ghz 2200+ os procival és egyik naprol a másikra nem akar bekapcsolni?

kiszedtem a videokarit a ramot a hangkarit a hálokarit semmi sipjel a tápot cseréltem másik tápal is ugyanaz a rekcioja a gépnek bekapcsolnám és felvillan egy másodpercre a led megindul egy pillanatra a proci hütés és enji ha van tippetek mi lehet a gond?

Legjobb válasz: elromlott

elromlott
1 bios reset 2 melyik fajta amd van a gépedbe ? ha a barna akkor szerezz be egy zöldet
A kérdező hozzászólása: igen a barna fajta van benne de másik gépbe tökéletesen müködik. estleg némi inspiráciot kérhetnék a bios resethez?
A kérdező hozzászólása: most találtam az alaplapon 2 igen pupos kondnzátort ait kicseréltm és még mindig ugyanaz a helyzet felvillan azt kész


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!