Találatok a következő kifejezésre: Hogyan éljem a (347 db)

Vive le Art Nouveau!
...l'Art..., de a többi jó :)
A kérdező hozzászólása: köszi!:)
leren Nederlands, en dan weet je
A kérdező hozzászólása: Zseniális, ennyi erõvel a Google fordítóhoz is küldhettél volna.
Leve de Koning!

Hogy éljem a mindennapjaimat, hogy üdvözlni tudjak?

Legjobb válasz: "Kicsoda üdvözülhet tehát? Jézus pedig rájuk tekintvén, monda nékik: Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges."

"Kicsoda üdvözülhet tehát? Jézus pedig rájuk tekintvén, monda nékik: Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges."
" - Ismered a parancsokat..." " - De ezeket mind megtartottam..." " - Akkor add el mindenedet, és kövess engem."
A üdvözülésed nem a mindenapjaid megélésétõl függ, akkor nagy bajban lennél. A Biblia szerint az üdvözül aki hisz Jézus Krisztusban és elfogadja, hogy helyette, az õ bûneiért halt meg valamint kéri tõle a bûnei bocsánatát. A mindennapokban egy keresztyén ember nem azért tartja magát az Isten által mondottakhoz mert ha nem tart be mindent aprólékosan akkor megy a pokolra hanem azért mert megismerte milyen jó is Istennel együtt lenni nem akar elszakadni tõle, már pedig a bûnnek mindig ez a következménye.
Válj hasonlóvá Krisztushoz: a parancsolatok betartása, mindenkit szeress, jószívûség, teljes becsületesség, teljes megbízhatóság, szelídség, alázat, stb.
"Mert kegyelembõl tartattatok meg, hit által; és ez nem tõletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekbõl, hogy senki ne kérkedjék." (Efezus 2:8 - 9) ... de itt még nincs vége; Derek Prince A hit és cselekedetek címû tanítását hallgathatod meg az alábbi linken: http://maranatha-ozd.hu/a-hit-%C3%A9s-cselekedetek-derek-pri.. Üdv. :)
Szerintem a legfontosabb a mindennapi ima hiszen így jó kapcsolatod lesz Jézussal és akkor a többi dolog is jönni fog magától. De azért hozzáteszem azt is hogy sok mást is lehet tenni az üdvösség érdekében. Bibliaolvasás, jó lelki könyvek olvasása, mise, áldozás, szentségimádás, gyónás, böjtölés, adakozás, jócselekedetek (pl. börtön vagy körházlátogatás). Fontos még a jó közösség és a lelki vezetõ is. Az többi szentség is sokat segít. Hozzá kell tennem hogy ezeket én se gyakorlom mind :)
Azt mondja Jezus, hogy senki sem mehet az Atyahoz csakis enaltalam.Az udvosseg nem cselekedetek altal nyerheto el, csakis hit altal, ha valaki elfogadja Jezus Krisztus mint megvaltojat es megbanja buneit akkor mar udvosseget nyert, es aztan az elete is megvaltozik, Isten egy uj elettel ajnadekozza meg, es mar nem akar bunben elni tobbe, ez nem azt jelenti, hogy soha tobbe nem fog vetkezni, de mar nem fog bunben elni.

Hogyan éljek a nagymamámnál, miután elköltöztem otthonról?

Anyámékkal nagyon megromlott a kapcsolatom. Apám alkoholizmusa miatt anyám tiszta idegroncs, és rajtam vezeti le a bajait. Úgy érzem magam itthon, mint egy csicska, úgy beszél velem, mint valami állattal. Tegnap rám parancsolt, hogy nyírjam le a füvet, de mivel az udvarunk kicsit gödrös és nagy fű is volt, az erőfeszítés miatt leégettem a fűnyírót. Erre nekem áll, mert én elrontottam. Mondtam neki, hogy az utcán miért ér térdig a fű, míg az udvaron nem? Válasza: "hát ott nem volt kedvem megcsinálni!" B*****d meg akkor, ha nem volt kedved, leégetem a fűnyírót, mert nagyságos asszonynak nem volt kedve ott lenyírni a múltkor, és én vagyok a hibás, amiért tönkrement, mert térdig érő füvet hagyott az utcán. Állandóan parancsolgat. Nincs egy órája, hogy álltunk a buszmegállóban, erre elkezdi nekem, hogy menjünk közelebb. Mondtam neki, hogy jó ez itt, még negyed óra, mire jön a busz. Erre elkezd velem ordibálni az utca kellős közepén, hogy ha ő azt mondta, hogy oda, akkor húzzak oda. Mindig azzal jön nekem, hogy én mindent megkapok. De milyen áron? Egy csicskának érzem magam, mindenért hibáztat, azért is, mert hogy apámmal tönkrement a házassága. Mert megmondtam neki, hogy egész életében ivott apám, akkor minek ment hozzá? És hogy én őt ne vonjam felelősségre. Az egész gyerekkoromat tönkretette azzal, hogy lett volna lehetősége velem együtt elmenni albérletbe, de nem tette meg, mert ilyen idióta. Kiteszi a kölykét egy hülye férfinek. Nagyon úgy érzem, hogy nemsokára a pszichiátrián kötök ki. Mamával lebeszéltem, hogy mehetek oda lakni. Na igen ám, de elkezdtem a jogsit csinálni, ami azt jelenti, hogy a KRESZ része van kifizetve. Ha anyám megharagszik rám, amiért én ott hagytam őket, mi lesz velem? Mi van, ha tovább nem segít nekem anyagilag semmiben, úgy a jogsi letételében, mint másban? Szégyen szemre álljak mama előtt és "csórjak" szegénytől pár ezer forintokat, hogy hát mama, be kell ezt fizetni az iskolában, hát mama, tönkrement a cipőm, újat kéne venni, és még miegymás. Itt akarom hagyni anyámékat, legalább én sem veszekszem se anyámmal, se apámmal, másrészt meg nem foghatja rám, hogy ez meg az is miattam van. De félek, hogy nem fog támogatni semmiben sem. Bűnös gondolataim támadtak. Akármennyire is pofátlanság, itthonról elvennék vagy 10 ezer forintot a tudtuk nélkül, és ha bármikor nagyon szükséges volna, felhasználnám. Csak hogy legyen mihez nyúlni. Majd ha fizetésem lesz, visszateszem nekik. Mama néha ad 1-2 ezer forintot, azokból gazdálkodnék, amíg lehet. De mit csináljak szegény mamával is? Nekem elegem van ebből a bunkóságból, ahogy velem beszélnek, ebből a csicskáztatásból. Mert még ha szépen megkérne arra, hogy ezt meg ezt csináljam meg, de neeeeem. Egy példa: "Keljél felfele, aztán lehet menni ki a kertbe, vagy menjél füvet nyírni. Igyekezzél!" Szépen félvállról mondva. És ehhez még tegyetek hozzá egy kis nagyképűséget. Emberek, segítsetek, mit csináljak? :'( 17/L

Legjobb válasz: Keress valami diákmelót, hgy legyen egy kis pénzed és költözz a Nagymamához.

Keress valami diákmelót, hgy legyen egy kis pénzed és költözz a Nagymamához.
Oké, bocs, én nem kapcsoltam (vagy nem írtad), hogy Szabolcsban élsz. Ha város (vagy városhoz közel van) esetleg valami McDonalds szóba jöhetne, és itt általában nem 8 órás mûszakokat várnak el. De ha nem megoldható: én nem ajánlom a lopást, ha észreveszik, az õrületesen fel fogja õket hergelni, és ráadásul 10e forint nem elég semmire... Szerintem még egy évig kéne húznod, 18 leszel, elmész egyetemre, koliba és nagyon más lesz az egész.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Igen, én is szabolcsi vagyok, és tényleg sehová se vesznek fel, ha sírva könyörgök akkor se. Elegem van ezekbõl. A balesetvédelmit meg aki tartotta volna, július közepétõl mostanáig szabadságon volt. Ilyenkor már hova menjen az ember?
Még valami: a jogsit most hanyagold, úgy tudom, két évig még érvényes a KRESZ vizsga. Addigra már esetleg fõsulira/egyetemre fogsz járni, akkor meg fel tudod venni a diákhitelt, és abból meglesz. (én is abból csináltam, már más kérdés, hogy még most is törlesztek, és fogok is még pár évig..... de nem volt más választásom) Vagy ha esetleg dolgozni fogsz, akkor majd folytatod. Az önkormányzathoz is bemehetsz, hogy tudsz-e bármilyen ösztöndíjat igényelni, vagy egyéb támogatást, hiszen tanulsz, nagyid lehet tudna rád bármit kérni. Anno én kaptam valamit, már nem emlékszem pontosan, de többféle támogatás létezik, a beiskolázási rémlik. Menjetek be nagyival, jelentkezz át hozzá lakcímileg, és a szociális osztályon tudtok érdeklõdni, hogy miket kaphatnátok.
Elõzõ vagyok: én is szabolcsi vagyok, és ha megszakadtam se, tudtam elmenni diákmelózni sehova. Amúgy: kérd meg nagymamádat, hogy igényelje meg õ a családi pótlékot utánad, a drága anyádtól meg vonják meg. Az államkincstárnál tudja megtenni. Az már 12200 ft. Más most hirtelen nem jut eszembe, anyád ássa el magát.
Bírom az "mindig van mindenhol diákmunka" szövegeket... Nincs, bakker, SZABOLCSBAN NINCS!
A kérdező hozzászólása: De iskola mellett hogyan vállaljak nyolc órás melót? Éjszaka egyedül a város másik végérõl hazasétálni meg mama se enged. Ez Szabolcs megye, itt kinyírnak, csak lépj ki a házadból. De még a házadban is. Meg most tegyük fel végzek fél kettõkor, kettõtõl tízig dolgozzak, mikor tanulok? Nyelvvizsga, érettségi elõtt állok. A nyár meg mint mondtam, nem jött össze.
Ilyen nincs, hogy nem vettek fel, a diákmelók folyamatosan változnak. Nyáron amúgy is túltelített a diákmunka-piac, úgyhogy próbálkozz szeptemberben vagy októberben.
A kérdező hozzászólása: Nem vettek fel egyik diákmeló-helyre sem :(
A kérdező hozzászólása: Még két év, ugyanis késtem egy évet, most 11-be megyek. Nem Nyíregy mellett lakom, szóval semmi Mekit meg más helyet sem tudok keresni. Abc-be eladó tanulókat alkalmaznak, Tesco, Penny és Spar meg megtelt.

Miért hiszi minden fogyatékos hogy eljön a világ vége?

úgyse lessz semmilyen világvége legalábbis nem a közeljöv?ben ez nagyon nagy hülyeség ha pedig csak vicc akkor elég szar már minimum 1000000-an kérdezték

Legjobb válasz: Biztos szar életük van és lusták változtatni rajta, és ebben reménykednek, hogy vége lesz és nem kell tovább szenvedniük, és a többi szemét, gonosz alak is akik merészelnek rendes életet élni, meghal velük együtt.

Biztos szar életük van és lusták változtatni rajta, és ebben reménykednek, hogy vége lesz és nem kell tovább szenvedniük, és a többi szemét, gonosz alak is akik merészelnek rendes életet élni, meghal velük együtt.
elõzõ xDDD
Mert felvettek 50 millió forintnyi kölcsönt, amit egy félig orosz és félig szerb táncosnõre költöttek. Ha meg nem fizetik vissza akkor jönnek a behajtók..
Nos, ha december 21-én nem lesz világvége, akkor december 22-én tömve lesznek a bevásárlóközpontok :)
képzeld volt olyan ember aki elköltötte összes vagyonát és igen több millió dollárt kölcsönt felvett és hol is volt világvége? sehol, most se lesz egyszer majd lesz de még nem. úgyhogy nyugi, semmi bolygó se semmi más nincs közelünkben ami meg "sérthetné" a magmát. a föld meg nem dönt úgy hogy jó akkor 2012.12.21-én végem XD a fogyatékosok meg azért hiszik ezt mert fogyatékosok
tudtam
A kérdező hozzászólása: De csak õk teszik ezt, ezért olyan különlegesek!
Kinek? Mert nekem aztán nem fizetnek... Na majd küldöm a behajtókat!
De nem tudsz olvasni? Azt írja "AKIK fizetnetk..." Egyébként meg akárhogy is nézed, ez a feltétele a modern társadalomnak, te dolgoznál akkor, ha semmiért se kéne fizetni?

Lehet hogy eljön a mikrók inváziója?

Egyes feltételezések szerint USA a mikró megjelenése óta közel 15 biztonsági intézkedést hozott ezzel kapcsolatban csak nem jelentik be mert attól félnek hogy pánik tör ki.Egyes feltételezések szerint bizonyos emberek(nem tudni kik ezek de a Pentagonnak dolgoznak)egy könyvet írnak amiben ismertetik a mikrókat(pl.hogyan ölnek)és ebbe a könyvbe leírták mi a teend? ha támadnak a mikrók.Van okunk félni?

Legjobb válasz: ha a konyhai mikróról beszélsz ami melegíti az ételt akkor te kibebszot hülye vagy.

ha a konyhai mikróról beszélsz ami melegíti az ételt akkor te kibebszot hülye vagy.
Te elõzõ, ez nyilván csak vicc, azért van a HUMOR kategóriában!
Nem a mikró a veszélyes hanem a mákdaráló meg a botmixer!biza!
szerintem a porszívók és a biciklik fognak lázadozni
Lehet! De én sokkal jobban félek a turmixgéptõl. Esetleg szövetkeznek. Ki tudja. A kettõ együtt zsírabb, mint a Chuck Norris...
Segítség! A lámpám megsütötte a kutyámat!
oó a mosógatógép jaj ne neeeeee......bent maradt a zsír a tányérban :'(
utcsó vok már lázadnak jajne már
Szép álmokat wháháháháháháháháháháháháhá O.o

Hogyan eljem a mindennapjaimat, ha felmerult a gyanuja, hogy terhes vagyok, de meg egy jopar nap, mire biztosan kiderulhet?

arra lennek kivancsi, h milyen testmozgast vegezhetek, mire figyeljek oda, ha eszek, vagy ha takaritok.

Legjobb válasz: egyebkent volt egy vetelesem mar, mikor meg csak negy honapja voltunk egyutt parommal, es fogalmam sem volt rola, h terhes vok, amig keso nem volt, es elvesztettem. most sem terveztuk, vedekeztunk (es akkor is), csak felfigyeltem azokra az apro jelekre, amikkel nem foglalkoztam akkor.

A kérdező hozzászólása: egyebkent volt egy vetelesem mar, mikor meg csak negy honapja voltunk egyutt parommal, es fogalmam sem volt rola, h terhes vok, amig keso nem volt, es elvesztettem. most sem terveztuk, vedekeztunk (es akkor is), csak felfigyeltem azokra az apro jelekre, amikkel nem foglalkoztam akkor.
Egy kicsit kímélõbb életet élj, de érezni fogod ugyis, mit bírsz, ha úgy érzed, és megoldható, pihenj! eleinte sokkal fáradékonyabb lehetsz! Ne emelj nagy súlyokat! Teszteltél már?
A kérdező hozzászólása: en kavezni sem szoktam, jobban szeretem a teat, de most az almaleert vok megorulve. napi2-3 liter lecsuszik :) szoval akkor reggel, amikor nyujtozkodtam, es belenyilalt az alhasamba, ugy, h levegot nem kaptam, az ezert volt?
Ne nyújtózkodj. Én nem is bírtam, a konyhaszekrényhez hordtam magammal a kissámlit. Vigyázz, ne zökkenj! Ne szaladj villamos, busz után, ne ugrálj. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a teszt eredményed? nekem is hasonló tüneteim vannak, de már teszteltem, és nega lett :( CSak én nem a cigit tettem így le, hanem a kávét.
A kérdező hozzászólása: ha babas vok, akkor a beagyazodas megtortenhetett kb masfel hete, mert volt egy kis pecsetelo verzesem. alkoholt azota nem fogyasztottam. a pulzsusom nyilvan sose lesz akadaly, mert meg ha duhos vok, se megy feljebb 60-70nel. vernyomasom is eleg alacsony.
Az jó, hogy a cigit nem csíped, de gondolom azt tudod, hogy ilyenkor alkoholt inni sem szabad és a meleg vizes fürdõ sem ajánlott, mert baja lehet tõle. Magnézium segíti a beágyazódást. 140 fölé ne menjen a pulzusod, mert gátolhatja a beágyazódást. Kerüld a füstös környezetet, ha gondolod elkezdhetsz szedni terhes vitamint....
Én is épp ugyanebben a cipõben járok és remélem baba van. Nem merem azt hinni, hogy ezek a tünetek azok a tünetek, mert már 2x rosszul sült el a dolog. Szerintem ne emelj nagy súlyokat erre vigyázz csak, mert ha baba és rendesen megtapadt, akkor úgyis megmarad. Pihenj sokat! Szorítok!
szeritnem élj úgy mint eddig is
A kérdező hozzászólása: nem teszteltem, penteken kellene megjonnie. csak meglepett, h nem tudok eleget aludni, egesz nap asitozok, es napok ota nem gyujtottam ra...nem tudom, miert. egyszeruen nem esett jol, es a hamutalat nagyon budosnek talalom. ja, es egesz nap olyan vok, mintha epp most laktam volna jol, de meg birnek enni. persze ez lehet pms tunete is a tobbivel egyutt (mellfeszules, stb)
A kérdező hozzászólása: neked kesik mar, h teszteltel, vagy csak turelmetlen voltal?

Anyukám túlzásba viszi a vallást, és nem akarja hagyni hogy éljem a saját életem. Mit tegyek?

Elég nagy problémával állok szemben. Az édesanyám nagyon vallásos. Azóta lett ennyire vallásos mióta depressziós volt, úgy a születésem környékén, abban az id?ben váltak el a szüleim. Úgy magában nem is lenne vele gondom, hogy ennyire vallásos, de szerintem már kicsit túlzásba viszi, egész nap imádkozik, mellesleg pánikbetegségben szenved, és nem hagyja hogy elvigyük orvoshoz vagy kezeltessék valahogy. F?leg avval van problémám, hogy ezt a vallásosságot rám akarja er?ltetni. Én is hív?nek tartom magam, mivel hiszek Istenben, de azért nem akarok egész nap imádkozni, elvégre én nem akarok apálca lenni. Mikor még a továbbtanulás el?tt álltam, azt akarta hogy menjek katolikus iskolába vagy kollégiumba. Hála az égnek err?l le tudtam beszélni, de emiatt sokszor vannak nézeteltéréseink, amiért én nem vagyok hajlandó egész napomat az imádságra szentelni. Már teljesen megszállott lett, mindig azt mondja, hogy ez a legfontosabb, más nem számít... hogy beszéljek vele úgy, hogy el is érjek valamit? Van még problémám, ami ebb?l származik, már egy hónapja van barátom, de nem merem neki elmondani, mivel szerinte még ráérek a fiúzással, pedig már 18 éves vagyok. Apukám szerint el kellene neki mondanom, de tudom, hogy csak rossz sülne ki bel?le. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Anyukád beteg, úgyhogy legyél óvatos vele. Semmiképpen ne hagyd, hogy az életed tönkretegye - de azért lehetõleg ne is vessz össze vele, ha elkerülhetõ. Ahogy látom, édesapád normális és megértõ: inkább vele beszéld meg a dolgokat. Kicsit talán szokatlan, de 18 évesen már valószínûleg nem nagy gond.

Anyukád beteg, úgyhogy legyél óvatos vele. Semmiképpen ne hagyd, hogy az életed tönkretegye - de azért lehetõleg ne is vessz össze vele, ha elkerülhetõ. Ahogy látom, édesapád normális és megértõ: inkább vele beszéld meg a dolgokat. Kicsit talán szokatlan, de 18 évesen már valószínûleg nem nagy gond.
Hát, az én anyukám is nagyon vallásos, nekem is voltak ebbõl gondjaim a pasik terén...de aztán megszokta h nem minden úgy van ahogy õ elgondolta...:) Viszont van egy barátnõm, aki már tényleg olyan szinten van mint az anyukád, õ is egész nap csak gyülekezetbe jár vagy imádkozik...nem lehet vele elmenni egy moziba vagy buliba, csak olyan helyekre megy ahol vallás van...hát ez sztem is elég gáz, pedig én is katolikus vagyok... szóval sztem ha nem lehet errõl lebeszélni, hagyd rá, nem fog változni...õ ilyen...csak azt érd el legalább hogy a te életedbe ne szóljon bele...
A hitet senkire nem lehet ráerõszakolni!Az ilyen ember maga és a környezete életét is tönkreteszi!Édesanyád beteg, gyógyításra szorul!Valaki akibe megbízik vegye rá, hogy menjen el az orvoshoz, addíg amíg komolyabb probléma nem lesz!
Hát igen nehéz helyzetben vagy.Az lenne a legjobb megoldás ha megbeszélnél vele mindent õszintén mármint hogy van barátod ha ezek után nem megértõ akkor mond el neki a véleményed arról is hogy mit gondolsz a viselkedésérõl és mond meg neki hogy te teljesen más nézeteket vallasz ezen a téren ha okosan és nyugodtan beszélsz szerintem eléred a célod. :) sok sikert
Tedd hozzá, hogy nem Isten ellen vagy, csak más a véleményed. Mindenkinek számolnia kell azzal, hogy nem tévedhetetlen.
Szerintem nagyon semmit nem tudsz tenni, én anyukám is beteg és nem lehet rá hatni szavakkal. Akkor lesz esélyed, ha minél hamarabb el tudsz menni otthonról.
ne szívj annyi kokót.
fuss egy maratont
Öldd meg, mert Orbán hívõ goa'uld gazdatest leszel :(
FUSS az életedért FUSS!!!
Öntsd be magad olyan vízzel amibe fideszes szórólapot raktál
Hívd Chuck Norrist.
igen

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!