Találatok a következő kifejezésre: Hogyan élesítsek fényképezővel (1 db)

Hogyan élesítsek digitális fényképezővel?

Egy sima digivel egyik ismer?söm egy hamuzónyi csikkre ráment és az egyiket kiélesítette a többit elhomályosította, majd beszartam olyan faszán nézett ki. Én a sajátommal csinálhatok bármit is, olyan homi az egész hogy azt se lehet kivenni bel?le mit ábrázol. Levan ez írva valahol hogyan kell beállítani?

Legjobb válasz: Azt biztsosan tudod, hogy az exponálógombot elõször csak félig kell benyomni, a gép akkor élesíti a képet és csak utána benyomni teljesen. Általában kis zöld keret vagy ilyesmivel jelzi, ha mehet. Ha közeli képet akarsz, pl.15 centirõl, a Macro állást kell használni. Kis tulipánnal szokták jelölni.(Neked valószínûleg azért lett homályos, mert ilyen közelre már nem tudott fókuszálni.)

Azt biztsosan tudod, hogy az exponálógombot elõször csak félig kell benyomni, a gép akkor élesíti a képet és csak utána benyomni teljesen. Általában kis zöld keret vagy ilyesmivel jelzi, ha mehet. Ha közeli képet akarsz, pl.15 centirõl, a Macro állást kell használni. Kis tulipánnal szokták jelölni.(Neked valószínûleg azért lett homályos, mert ilyen közelre már nem tudott fókuszálni.)
Nem lehet hogy az ismerõsödnek makro objektíve van?
A kérdező hozzászólása: Na, megtaláltam a tulipánt a gépemen, tényleg élesebbé teszi a közeli képet, de még mindig nem tudok olyan képet csinálni! A csikkes kép olyan volt hogy egy csikk éles volt, a háttérben a többi homályos. Kb 2 centirõl készült a kép! Hogy a szomszédnak milyen gépe van fogalmam sincs, de õ se tudja, mert a képet a bátjya csinálta az meg nem itt lakik.
A kulcsszó a Te esetedben a mélységélesség. Olvasgass kicsit utána, biztosan találsz fotótipp oldalakat. "A mélységélesség azt a fókuszponttól számított távolságot jelöli, amelyen belül a képen látható tárgyak élesek. A nagy mélységélesség azt jelöli, hogy a fényképen szinte minden részlet éles, míg a kis mélységélesség azt jelenti, hogy sokkal kevesebb az éles részlet." A kicsit jobb gépeken kézzel állítható a fókusz és a rekesznyílás, zársebesség. Ezeket állítgatva lehet olyan "klassz" képeket csinálni. Állítólag a portré-mód is ilyesmi, amikor a háttér elmosódott és csak az elõtér éles. (Bár ez nekem még nem sikerült.)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az iPodom letiltott, mit tegyek?

Sajnos valaki addig nyomkodta, amég le nem tiltot... Kérlek segítsetek!!!

4

Külső merevlemezt honnan?

Szeretnék külső merevlemezt venni,és azt tapasztaltam,hogy vannak nagyon olcsó,3ezer forint körüliek,a többi viszont elég drága.Miért?Van működésbeli különbség?Méretük ugyanakkora.Pl ez miért olyan olcsó?

6

Ti mit várnátok el egy 80 ezer Ft -os kézi-kamerától?

1

Melyik fejhallgatót válasszam? Sony XB400, XB600

Két Sonyt néztem ugyanabból a kategóriából, de nincs lehetőségem kipróbálni őket.
XB400 10.000 Ft
XB600 15.000 Ft

Megéri a drágább, jobb annyival?

Általában elektronikus zenét, laptopról hallgatnám, de jó lenne ha telefonról is menne, és nem tudom, hogy az impedancia mit számít. A kisebbnél 24, a nagyobbnál 40 ohm.

0

Digitális átállás miatt nincs internet és tv?

UPC szolgáltatónál vagyok... és hetente többször elmegy az internet és a tv. Ez a digitális átállás miatt van? Vagy az ránk upc-szolgáltatónál lévőkre nem vonatkozik?

12

Két szám összemixelése?

Segítene Valaki aki ért a mixeléshez? Két számot kellene összemixelni, ha valaki ért hozzá, írjon már nekem üzenetet, ott leírom a részleteket! Előre is köszönöm! :)

0

Hány literes ládát csináljak egy MNC Big Gun 25 centis, 350/700 wattos hangszóróhoz? Mekkora legyen a port felülete?

Kb 33-35 Hz-re szeretném hangolni, és a kialakítását ilyenre tervezem:

0

A 16gb-os ipod 5-ön van kamera vagy nincs? Mert egyik helyen azt látom hogy van a másikon meg azt hogy nincs

8

Mit ajánlotok Sandisk Sansa Clip Zip vagy Sandisk Sansa Clip Plus?

A Zip úgy 16.000Ft és jobbnak is tunik, de a Plus hozzá képest olcsóbb, viszont tapasztalt tanácsokat kérek meg, hogy melyiket érdemes, melyik a jobb?

1

Vélemyének erről a TV-ről? (többi lent)

http://bolthely.hu/foxoutlet/id/00129_Samsung_LE37A686_-_94_..

hozzá lehet kapcsolni számítógéphez?
Külső HDD-t (1 Tera) hozzá lehet kapcsolni és úgy filmet nézni?

monitorként hogy funkcionál egy ilyen?

előre is köszönöm a választ

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!