Találatok a következő kifejezésre: Hogyan élesítsek fényképezővel (1 db)

Hogyan élesítsek digitális fényképezővel?

Egy sima digivel egyik ismer?söm egy hamuzónyi csikkre ráment és az egyiket kiélesítette a többit elhomályosította, majd beszartam olyan faszán nézett ki. Én a sajátommal csinálhatok bármit is, olyan homi az egész hogy azt se lehet kivenni bel?le mit ábrázol. Levan ez írva valahol hogyan kell beállítani?

Legjobb válasz: Azt biztsosan tudod, hogy az exponálógombot elõször csak félig kell benyomni, a gép akkor élesíti a képet és csak utána benyomni teljesen. Általában kis zöld keret vagy ilyesmivel jelzi, ha mehet. Ha közeli képet akarsz, pl.15 centirõl, a Macro állást kell használni. Kis tulipánnal szokták jelölni.(Neked valószínûleg azért lett homályos, mert ilyen közelre már nem tudott fókuszálni.)

Azt biztsosan tudod, hogy az exponálógombot elõször csak félig kell benyomni, a gép akkor élesíti a képet és csak utána benyomni teljesen. Általában kis zöld keret vagy ilyesmivel jelzi, ha mehet. Ha közeli képet akarsz, pl.15 centirõl, a Macro állást kell használni. Kis tulipánnal szokták jelölni.(Neked valószínûleg azért lett homályos, mert ilyen közelre már nem tudott fókuszálni.)
Nem lehet hogy az ismerõsödnek makro objektíve van?
A kérdező hozzászólása: Na, megtaláltam a tulipánt a gépemen, tényleg élesebbé teszi a közeli képet, de még mindig nem tudok olyan képet csinálni! A csikkes kép olyan volt hogy egy csikk éles volt, a háttérben a többi homályos. Kb 2 centirõl készült a kép! Hogy a szomszédnak milyen gépe van fogalmam sincs, de õ se tudja, mert a képet a bátjya csinálta az meg nem itt lakik.
A kulcsszó a Te esetedben a mélységélesség. Olvasgass kicsit utána, biztosan találsz fotótipp oldalakat. "A mélységélesség azt a fókuszponttól számított távolságot jelöli, amelyen belül a képen látható tárgyak élesek. A nagy mélységélesség azt jelöli, hogy a fényképen szinte minden részlet éles, míg a kis mélységélesség azt jelenti, hogy sokkal kevesebb az éles részlet." A kicsit jobb gépeken kézzel állítható a fókusz és a rekesznyílás, zársebesség. Ezeket állítgatva lehet olyan "klassz" képeket csinálni. Állítólag a portré-mód is ilyesmi, amikor a háttér elmosódott és csak az elõtér éles. (Bár ez nekem még nem sikerült.)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Történt egy 'kis' baki a gépemmel. Mit kellene tennem? Részletek lent!

A laptopomon windows 7 van, és leállitásnál ugye ki szokta néha írni hogy frissítések telepítése..nos miközben ezt csinálta a gép apukám úgy döntött hogy kiveszi belőle az aksit hogy kikapcsoljon a gép (?!), majd mikor ezek után bekapcsoltam, bejelentkezés előtt azt írta, hogy windows konfigurálása nem sikerült, aztán mikor belépek folyton hibaüzenetek jelentek meg, hogy windows gazdafolyamat működése leállt, meg M.S Client User Interface működése leállt, ha valamire rákkattintok nem nyitja meg csak kiirja hogy dolgozik de ennyi.. hogyan tudnám helyrehozni?? :/ vagy..bármilyen javaslatnak örülnék!!

2

Milyen hangváltót vegyek?

Egy két utas hangváltóról lenne szó hogy milyet vegyek.

7

A windows 7-es gépemen nemtudok létrehozni még egy felhasználói fiókot, mert az írja ki mikor a nevet írnám be hogy a fióknevek nem tartalmazhatják ezeket a karaktereket, de akármit beírhatok ugyan ezt írja ki. Mi lehet a baja?

0

Szerintetek melyik lejátszót érdemes megvennem? Aki kicsit jobban ért ehhez. érdemes duplán fizetni, megérné?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

1

A SHARP LC-40SH340E LCD televíziónak mi az utolsó szoftver verziója?

0

Egy új fejhallgatóba is kell üzemóra vagy vehetem egyből fel a hangerőt?

Vettem egy új fejest és ki szeretném próbálni hogy hogy szól de nem fog elromlani a hangszóró ha egyből felveszem maxra?

2

Ha okostévét veszünk, és van benne beépített wifi, az azt jelenti, hogy wifivel ingyenes rajta a net és nem kell külön előfizetés hozzá?

8

Ez így mennyit érhet?

xbox 360 slim 250 gb(krom)+kinect+1 kontroller + black ops 2+ gta 5 + gta 4 liberty city

4

Milyen tabletet éri meg venni 50-60000 Ft körüli áron?

1

Mi baja lehet az mp3-nak?

Ma be akartam kapcsolni, de folyamatosan azt írja hogy "Starting". Most cseréltem benne elemet, mert kb. egy hónapig nem volt használva. Nem ejtettem le, nem ért vízhez sem.

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!