Találatok a következő kifejezésre: Hogyan élesítsek fényképezővel (1 db)

Hogyan élesítsek digitális fényképezővel?

Egy sima digivel egyik ismer?söm egy hamuzónyi csikkre ráment és az egyiket kiélesítette a többit elhomályosította, majd beszartam olyan faszán nézett ki. Én a sajátommal csinálhatok bármit is, olyan homi az egész hogy azt se lehet kivenni bel?le mit ábrázol. Levan ez írva valahol hogyan kell beállítani?

Legjobb válasz: Azt biztsosan tudod, hogy az exponálógombot elõször csak félig kell benyomni, a gép akkor élesíti a képet és csak utána benyomni teljesen. Általában kis zöld keret vagy ilyesmivel jelzi, ha mehet. Ha közeli képet akarsz, pl.15 centirõl, a Macro állást kell használni. Kis tulipánnal szokták jelölni.(Neked valószínûleg azért lett homályos, mert ilyen közelre már nem tudott fókuszálni.)

Azt biztsosan tudod, hogy az exponálógombot elõször csak félig kell benyomni, a gép akkor élesíti a képet és csak utána benyomni teljesen. Általában kis zöld keret vagy ilyesmivel jelzi, ha mehet. Ha közeli képet akarsz, pl.15 centirõl, a Macro állást kell használni. Kis tulipánnal szokták jelölni.(Neked valószínûleg azért lett homályos, mert ilyen közelre már nem tudott fókuszálni.)
Nem lehet hogy az ismerõsödnek makro objektíve van?
A kérdező hozzászólása: Na, megtaláltam a tulipánt a gépemen, tényleg élesebbé teszi a közeli képet, de még mindig nem tudok olyan képet csinálni! A csikkes kép olyan volt hogy egy csikk éles volt, a háttérben a többi homályos. Kb 2 centirõl készült a kép! Hogy a szomszédnak milyen gépe van fogalmam sincs, de õ se tudja, mert a képet a bátjya csinálta az meg nem itt lakik.
A kulcsszó a Te esetedben a mélységélesség. Olvasgass kicsit utána, biztosan találsz fotótipp oldalakat. "A mélységélesség azt a fókuszponttól számított távolságot jelöli, amelyen belül a képen látható tárgyak élesek. A nagy mélységélesség azt jelöli, hogy a fényképen szinte minden részlet éles, míg a kis mélységélesség azt jelenti, hogy sokkal kevesebb az éles részlet." A kicsit jobb gépeken kézzel állítható a fókusz és a rekesznyílás, zársebesség. Ezeket állítgatva lehet olyan "klassz" képeket csinálni. Állítólag a portré-mód is ilyesmi, amikor a háttér elmosódott és csak az elõtér éles. (Bár ez nekem még nem sikerült.)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ps4 vs xbox one?

4

Vetem 1 tabletpct és nincs rajta blotu. Viszont kaptam OTGkábelt, és van USBn Blotom (az amit ha bedugsz asztali pcnek az usb portjaba, akkor bloto kapcsolatot hoz letre) Ha az OTG kábelbe bedugnam az USB-s Blotut, akkor lenne a tabletemen is blotu?

OTG kábel,Tablet PC,Bloototh,USB.

5

Adnak-e áruhitelt?

Az euronicstól szeretnénk áruhitelt, egy akciós, azt hiszem 70 ezer forintos tv-t kihozni. Páromnak 75 ezer forint az átlag fizetése, és 6 hónapja van a jelenlegi munkahelyén. Azt mondták az üzletben, hogy 3 hónap is elég. De ad-e a cetelem ennyi fizetésre áruhitelt?

20

Érdekelne hogy mennyivel jobb a Play Station 4 mint a 3? Valmaint milyen tv-kel hozzá? És ki lehet öket chipeltetni hogy letöltött játékokat is vigye?

5

Mi a különbség a drága és az olcsó hdmi között?

most egy ilyen semmilyen hdmi-vel van összekötve az xboxom a tv-vel és amikor játszok pl: gta 5 akkor akkor nagyon pixeles lesz, egy drágább hdmi-vel jobb lesz a kép?

3

Ha veszek egy xbox 360 slimet 250 gb-t ahoz muszály lcd tv-vagy a sima úgymond "régebbi" tv-re is rá tudom kötni?

Szóval nem kell hozzá ez az lcd lapushasú tv mert nekem vagy egy elég szép nagy tv-m csak nem lcd ahhoz gyárilag igaz van olyan kábel ami megy az xboxoba meg a tv-be ?

3

Szeretnék egy Samsung UE32F5000 Full HD LED tvt venni véleményt szeretnék hogy 80000 forintot megér -e? Meg hogy a 82 cm az most mit takar hogy képzeljem el mekkora? Megfelelő lenne egy 4 * 3 méteres szobába? Ja és hogy rá lehet kötni e Pc re?

1

A Vodafone Red előfizetős akcióban, van Nexus 7-2?

Ugye akinek van ilyenje az tud olcsóbban ipadet, samsung galaxy tabot, de én nekem az új Nexus 7-2 kéne, akinek van ilyen akciója az nem tudja hogy azt is meg lehet e így olcsóbban szerezni?

6

Hol tudom a XBOX360 -at megvenni olcsón?

Nem használtat. Harmincezerért vagy 35 ért esetleg hol ??

2

Melyik jobb SMS Audio Street by 50 vagy Beats by dr dre Studio?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!