Találatok a következő kifejezésre: Hogyan állítsam hogy (1558 db)

Félek, hogy rámásznák:/ hogy állítsam meg magam?

Van egy barát-nőm vagy hogy mondjam tehát tudjátok ezek a fiú lány barátságos hülyeségek, amit én tényleg nem tudok felfogni...persze szerintem is működik valamennyire , mert tényleg nagyon jó a viszonyunk egymással , de most adódott egy olyan dolog, hogy együtt megyünk majd ide oda , mintha a barátnője lennék:D értitek? Minden hova engem akar vinni stb , és én is szívesen vagyok vele, de majd most a héten is együtt megyünk valahova , és sokat beszélünk a szexről mindenről, mintha tényleg a barátnője lennék mindent elmond nekem, én is neki. Viszont félek ,hogy bár nem az esetem (pedig jó csaj) akkor is rámásznák csak úgy reflexből , és azért is mert nem tudom eldönteni ,hogy ő mit szólna hozzá, mert még az sem kizárt, hogy ő is benne lenne. És a kételyek miatt nem tudom mit csináljak:D 4-5 hónapja nem szexeltem, és már nagyon rám férne , de viszont lehet nem akarnám elrontani ezzel ezt a jó viszonyt, tehát az első kérdés, hogy szerintetek azért próbáljam meg? vagy próbáljam meg ne meg próbálni? Mert lehet többet rontana mint használna?. Sajnos eléggé leszarom az ilyen dolgokat, de ez most tényleg olyan kapcsolat ami lánnyal még nem volt nekem mintha a haverommal lenne , de azért mégis csak pinája van és hát nem tudom mi lenne a vége 20/f

Legjobb válasz: Tehát a kérdés az, hogy:Akarod-e használni õt és aztán õ akar e majd használni téged?Körülbelül ennyire degradálódna le ez a kapcsolat.Nehéz ezt összeegyeztetni igaz? Igen jól gondolod, ez nem túl jó ötlet abban az esetben, ha ez a kapcsolatotok rovására menne.Nem tudom mennyire vagytok érettek ahhoz, hogy a kettõt külön tudjátok választani. De ha nem megy, akkor az tényleg a kihasználtság érzetét fogja kelteni.És ez tönkreteheti a "barátságotokat" teljesen.És lassan eltávolodtok egymástól. Ha tárgyként tekintesz rá és csak használni akarod, akkor ne lepõdj meg azon ha tönkre megy ez a kapcsolat.És ugyanígy az õ részérõl is, õ se lepõdjön meg ezen. De ha már beszéltetek a szexrõl, akkor lehet külön tudnátok választani a kettõt.De miért nem beszéltek errõl is? Nem lenne egyszerûbb? A válasz:nem. Ez nem is lesz egyszerû.Mert most még tisztelitek egymást. De ha megtörténne az amin agyalsz.Akkor már nem éreznétek magatokat annyira jól.Legfeljebb elhitetnétek magatokkal. Azt tanácsolom ne akarj lefeküdni vele.Ha csak nem érzel pusztán szexuális vágynál többet. Lehet, hogy menne mindkettõtök részérõl.De ennek az lenne a vége, hogy eltávolodnátok egymástól.Mert érzelmek nélkül még erõsebb a kihasználtság érzése.És ennek most pont az ellenkezõje lehet. Ha most megkérdeznéd a lányt, lehet azt mondaná "ok".Lehet kérdezni sem kellene.De az biztos, hogy most szex nélkül több ez a kapcsolat mint amennyi lehet ha lefeküdtök egymással. Szenvedély és érzelem nélkül csak tárgyilagossá válna a kapcsolatotok és eltûnne az energia ami eddig a köztetek levõ megértést szolgálta.

Tehát a kérdés az, hogy:Akarod-e használni õt és aztán õ akar e majd használni téged?Körülbelül ennyire degradálódna le ez a kapcsolat.Nehéz ezt összeegyeztetni igaz? Igen jól gondolod, ez nem túl jó ötlet abban az esetben, ha ez a kapcsolatotok rovására menne.Nem tudom mennyire vagytok érettek ahhoz, hogy a kettõt külön tudjátok választani. De ha nem megy, akkor az tényleg a kihasználtság érzetét fogja kelteni.És ez tönkreteheti a "barátságotokat" teljesen.És lassan eltávolodtok egymástól. Ha tárgyként tekintesz rá és csak használni akarod, akkor ne lepõdj meg azon ha tönkre megy ez a kapcsolat.És ugyanígy az õ részérõl is, õ se lepõdjön meg ezen. De ha már beszéltetek a szexrõl, akkor lehet külön tudnátok választani a kettõt.De miért nem beszéltek errõl is? Nem lenne egyszerûbb? A válasz:nem. Ez nem is lesz egyszerû.Mert most még tisztelitek egymást. De ha megtörténne az amin agyalsz.Akkor már nem éreznétek magatokat annyira jól.Legfeljebb elhitetnétek magatokkal. Azt tanácsolom ne akarj lefeküdni vele.Ha csak nem érzel pusztán szexuális vágynál többet. Lehet, hogy menne mindkettõtök részérõl.De ennek az lenne a vége, hogy eltávolodnátok egymástól.Mert érzelmek nélkül még erõsebb a kihasználtság érzése.És ennek most pont az ellenkezõje lehet. Ha most megkérdeznéd a lányt, lehet azt mondaná "ok".Lehet kérdezni sem kellene.De az biztos, hogy most szex nélkül több ez a kapcsolat mint amennyi lehet ha lefeküdtök egymással. Szenvedély és érzelem nélkül csak tárgyilagossá válna a kapcsolatotok és eltûnne az energia ami eddig a köztetek levõ megértést szolgálta.
Ennél jobban nem tudod elrontani, a "friendzone" a legmélyebb gödör amibe férfi mehet (Bár nem ismerlek személyesen, és a teljes történetet sem.) Legyél vele õszinte, ha nem akar tõled semmit, akkor miért pazarlod rá az idõdet? Ha látsz "jeleket", akkor pedig menj a csókért... Ha sikerül, akkor király. Ha nem, akkor meg max annyi, hogy nem tekint rád barátként. Csak nyerhetsz :) (Ha nincs rá alkalmad, csak mond meg neki, hogy nem akarsz a "barátja" lenni.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) megfontolom

Kérdésem hogy ezt hogyan állítsam át?

esetleg próbáld meg a sávszélesség allokációt átállítani. ezt írták nekem egy fontos kérdésre és nem tudom hogy mit jelent és hogy hogyan is kell át állítani Tudna nekem segíteni valaki?

Legjobb válasz: kérdezd meg tõle,hogy hogyan értette.. ez a legegyszerûbb megoldás. :)

kérdezd meg tõle, hogy hogyan értette.. ez a legegyszerûbb megoldás. :)
A kérdező hozzászólása: Jaaa, és 16n1-es a karbi, nem enduro...lehet ez a baj?xD
Vagy kevesebb benzint, vagy több levegõt próbálj neki adni.
Meleg motornál állítsd be a karbit. Vegyél vissza a benzinbõl.
Sok a benzin attól fullad Ha alapjáraton is nehezen pöfög melegen akkor alapjárati levegõcsavar kifelé. Ha kb a max gáz felénél kezd hörögni akkor a súbertût tedd egyel arréb hogy kevesebb benzint kapjon


Iphone 4-em van. Rajta van a Facebook alkalmazás és egy napja nem akar "pittyegni" ha irtak. és igy nem tudom ha irnak mert mem jelez hangal . :/ Mit csináljak hogy pittyegjen? Hogyan állitsam vissza?

Legjobb válasz: Sehogy. Vársz. Anyázod a Facebookot. Tényleg nem tudsz vele mit csinálni. Ha eddig ment, nem állítottál át semmit, akkor csak szarakodik a Facebook. Majd megjavul.

Sehogy. Vársz. Anyázod a Facebookot. Tényleg nem tudsz vele mit csinálni. Ha eddig ment, nem állítottál át semmit, akkor csak szarakodik a Facebook. Majd megjavul.

Van egy Asus RT-N10E routerem, csak nem tudjuk hogyan állítsuk be, hogy jó legyen. Hogyan állítsam be?

Most hoztuk, és már használt, a jelszó megvan, bedugtuk jelezte hogy van net van wifi rámentünk simán, persze mikor bedugtuk nem volt net a gépen. Mikor telón beléptem a netre kiírt egy ip-t hogy nem jó vagy nemtudom. :s

Legjobb válasz: Reseteld le és állítsd be a használati útmutatója alapján vagy tölts le a gyártótól beállító programot ha van nekik. http://www.asus.com/Networking/RTN10E/

Reseteld le és állítsd be a használati útmutatója alapján vagy tölts le a gyártótól beállító programot ha van nekik. http://www.asus.com/Networking/RTN10E/

Hogyan állítsam be a gps-t hogy legyen vétel és ingyenes is legyen?

Az a helyzet hogy noki5230-am van és nem jó a gps mert azt mondták hogy a helymeghatározási szerver legyen letiltva ez megvan a helymeghatározási módszereknél meg csak a beépített gps legyen kipipálva de így nem jó mert nincs vétel:s Mit csináljak hogy jó legyen és ingyenes?

Legjobb válasz: Tehát belép a térképekbe-Opciók-Beállítások-Internet -Online Lépjen be a GPS-be. GPS-GPS adatok-Opciók-Helymeghatározási beállítások-Hélymeghatározási módszerek- a Beépített GPS,Kiegészített és hálozatalapú legyenek bekapcsolva.A helymeghatározási szervert állítsa be automatikusra és a hozzáférési pontnál állítsa be a szolgáltató hozzáférésipontjára. Mnejen ki szabadra,a készülék cstalkozni fog a nokia szerverhez,ezt követõen aktuálizálni fogja az információt,és mutatni fogja az aktuális poziciót,egyszer ez már metörtént,akkor ki tudja kapcsolni az Internetet következõ módon Térképekbe-Opciók-Beállítások-Internet -Offline Lépjen be a GPS-be. GPS-GPS adatok-Opciók-Helymeghatározási beállítások-Hélymeghatározási módszerek-Csak a Beépített GPS legyen bekapcsolva,a Kiegészített és hálozatalapú kikapcsolva.A helymeghatározási szervert tilsta le. Nagyon Fontos nem csak a módszerekben beállítani az elérhetõségeket,hanem a szervernél is egy szolgáltatói hozzáférési pontot megadni Nekem ezt írták vissza nokiás-s srácok.

Tehát belép a térképekbe-Opciók-Beállítások-Internet -Online Lépjen be a GPS-be. GPS-GPS adatok-Opciók-Helymeghatározási beállítások-Hélymeghatározási módszerek- a Beépített GPS, Kiegészített és hálozatalapú legyenek bekapcsolva.A helymeghatározási szervert állítsa be automatikusra és a hozzáférési pontnál állítsa be a szolgáltató hozzáférésipontjára. Mnejen ki szabadra, a készülék cstalkozni fog a nokia szerverhez, ezt követõen aktuálizálni fogja az információt, és mutatni fogja az aktuális poziciót, egyszer ez már metörtént, akkor ki tudja kapcsolni az Internetet következõ módon Térképekbe-Opciók-Beállítások-Internet -Offline Lépjen be a GPS-be. GPS-GPS adatok-Opciók-Helymeghatározási beállítások-Hélymeghatározási módszerek-Csak a Beépített GPS legyen bekapcsolva, a Kiegészített és hálozatalapú kikapcsolva.A helymeghatározási szervert tilsta le. Nagyon Fontos nem csak a módszerekben beállítani az elérhetõségeket, hanem a szervernél is egy szolgáltatói hozzáférési pontot megadni Nekem ezt írták vissza nokiás-s srácok.
szerintem vidd be a t-mobilhoz vagy ahova tartozol és ott majd nyomkodnak pár gombot és megcsinálják

Hogy állítsam le anya férjét, hogy tekintse a mi magánügyünknek anyával, ami anya meg köztem megy?

és ne gondolkodjon azon, illetve ne szóljon bele, pláne ne foglaljon álláspontot valamelyikünk mellett, mert teljesen etikátlan és jogtalan, pláne hogy elfogult, meg bele se lát semmibe mert hülye amúgy is? egy példa kölcsönkérek anyától, (mert messze dolgozom, nem tudom az itteni rezsim fizetni - anya fizeti - én meg utólag fizukor anyának)amit tud nagyon jól, hogy megadok, mert azért dolgozom eleve, hogy kilegyen mindenem fizetve, erre anyára egyszer rájött (ahogy gyerekkorunk óta is szokott lenni, hogy "bekattan") hogy szemetül mondta, "hogy ott vannak felírva,mi mennyi volt, add ide a pénzt és takarodj" szerintem idegbeteg valahol, na mindegy,ez nekem nagyon rosszul esett, hogy hát rengeteget de tényleg azért dolgozom, mindig is megadtam mindent eddig, de értsétek az utolsó 100 Ft-ig pontosan, szóval olyan rosszul esett, hogy kiakadtam rajta, hogy miért így beszél velem, hogy alig látom így is a családom(messze dolgozom) meg amúgy is, szülõk válva, tesom megint messze, szóval majdhogynem senkim sincs, csak anya az egész életemben és tõle ezt a mélyrõl jövõ undorító gyûlöletet kapom (pl olyan is volt, hogy amikor azt hitte nem hallom, lek*rvázott) magyarán utál az anyám, a lényeg, hogy kiborultam, sírtam (mert ez már az utolsó csepp féle volt a pohárban, amiket kaptam tõle lelkileg), mindennek a tetejébe, ami nem is egyszer fordul elõ, odaállít a férje és még engem kezd el leorrolni, meg védi anyát, hogy õ mindent megtesz értem, meg segít, meg folyamatosan figyelmeztetget arra, hogy tartozom neki. ok, hogy összetartoznak, védje anyámat, nem érdekel, de bele sem lát abba, hogy anyám milyen igazságtalan velem, és igenis nekem van igazam, és undorító, hogy hogy jön ahhoz is, hogy engem figyelmeztetgessen a tartozásomról anyának, amit mindig fizetek, meg nem vagyok fogyatékos, hogy elfelejtsem, meg stb stb. szóval azt is utálom, hogy egyáltalán megszólal az én magánügyemben, de ugye gondolhatna arra, hogy nem lát bele csak anya ahogy neki sajnáltathatja magát, meg hordhat le engem a hátam mögött ügye, szóval csakis ezen az alapon ítélkezik egyáltalán és foglal álláspontot. szóval már az elborzaszt hogy miért gondolkodik egyálétalán a felesége és a lánya közti ügyeken (de gondolom anya tereget ki neki mindent, szóval az õ hibája) a lényeg, hogy én elmondtam a férjnek, hogy te nem látod, hogy anya hogy beszél velem, hogy mekkora gusztustalan gyûlöletet kapok, amíg én szeretettel gondolok mindig távol messze családtagjaimra és pofonokat kapok, a saját Anyámtól !akire gyermekkorunk óta, meg már bölcsiben, oviban úgy nevelnek, hogy õ a legnagyobb érték a földön, ebben a hiszemben nõttem fel, de kamaszkorom óta kapok minden sz*rt tõle, kezdve attól, hogy kitett már az utcára is, meg sorolhatnám. és akkor egy diplomás emberrõl van szó, akinek egyszerûen van képe ahhoz, hogy ilyen ügyben ellenem hangot emeljen, amikor én össze vagyok törve darabokra. még be is görcsöltem, mert terhes vagyok. nah annak is jó sztorija van, hogy anyám milyen, de hosszú.

Legjobb válasz: Hát nem volt könnyû, de átverekedtem magam rajta. Hogy hogy állítsd le? Sehogy. Ha nem tetszik az ami otthon megy, és tényleg ekkora paraszt veled anyád, egy ideig ne jelentkezz. Ne add meg a pénzt, hanem próbálj meg boldogulni egyedül úgy, hogy nem kérsz kölcsönt se. Valljuk be elég visszás helyzet amit írsz. Utál, utálom, de kérek tõle pénzt. Hiába csak kölcsön, mégis kérsz. Zárd ki õket az életedbõl, a fizetésedbõl meg tegyél félre, és néha amikor úgy jön össze, utalj valamennyit a tartozásodból.

Hát nem volt könnyû, de átverekedtem magam rajta. Hogy hogy állítsd le? Sehogy. Ha nem tetszik az ami otthon megy, és tényleg ekkora paraszt veled anyád, egy ideig ne jelentkezz. Ne add meg a pénzt, hanem próbálj meg boldogulni egyedül úgy, hogy nem kérsz kölcsönt se. Valljuk be elég visszás helyzet amit írsz. Utál, utálom, de kérek tõle pénzt. Hiába csak kölcsön, mégis kérsz. Zárd ki õket az életedbõl, a fizetésedbõl meg tegyél félre, és néha amikor úgy jön össze, utalj valamennyit a tartozásodból.
Már ne is haragudj, de minek tartasz fent egy lakást, amikor 3-6 hónapig ott se vagy? Miért nem ott van lakásod ahol tényleg laksz, vagy miért nem laksz pl egy napi 2000 Ft-os panzióba azon a pár napon amikor hazamész. Ezért oly fölösleges lakást fenntartani, meg rezsit fizetni.
:'( Sajnálom. Elolvastam. Bár nem értek belõle mindent, mert nagyon csapongó. Gondolom a lelked is tele van most vívódással. Gondolja a párodra és a gyermeketekre, akit a szíved alatt hordasz. Legalább miatta ne borulj ki.
Már megbocsáss, de persze hogy beleszól, mivel édesanyád férje és gondolom egy kasszán vannak, és ha úgy nézzük a közös pénzükbõl kapsz te ha terhes vagy akkor miért laksz otthon, miért nem a pároddal akkor nem kellene nekik fizetni a rezsit, vagy esetleg közelebb a munkahelyedhez édesanyádhoz meg csak látogatóba kellene menned
tudod, mit nem értek? Nyilván az elsõ alkalommal nem volt pénzed a rezsire, kölcsönkértél, ez oké. Viszont tudtad, ha egyben megadod fizetéskor, akkor a következõ hónapban újra kérned kell. Miért nem beszéltétek meg, hogy részletekben adod vissza, és akkor a második hónapot már a fizetésedbõl állhattad volna, nem tartoznál folyton anyukádnak. A másik, ha magadat kölcsönbõl tartod el, akkor mi lesz a kicsivel?
A kérdező hozzászólása: azért nem tudom kiadni, mert ha itthon vagyok egy hónapig, nem éri meg panzió, és amúgy is, KELL mindenkinek egy otthon, és nem tudom õket kitenni és egyszobás a lakás amúgy is. látom senki nem érti mi bajom, asszem az alábbinál világosabban nem tudom megfogalmazni. talán egy példa: meggyanúsítanak azzal, hogy loptál. erre egy olyan aki ott sem volt, megerõsíti az illetõt a vádban. mindent el tudnék fogadni, felnõtt vagyok már, eltudom fogadni, hogy együtt vannak, de azt nem, ha igazságtalanok velem szemben, vagy vádolnak olyannal, amit nem követtem el, (mintha lett volna egyszer is olyan, hogy nem adom meg) amikor elhordanak mindennek és mindezt vállvetve és ráadásul úgy, hogy az egész szívem fáj tõle, mert nem idegenektõl kapom, az anyámtól.
A kérdező hozzászólása: 150 ezerrel jövök most neki. amikor kimentem, kb okt-ben, itthonhagytam 90-et, tartozás maradt vagy 30, most anya ezzel fogadott, hogy 150-nél járunk. még nem kezdtem el átnézni a csekkeket, elfogadtam amit anya ír és kész. de szerinte 90 minuszban voltam amikor kimentem, ehhez jött most 60 ezer én sem értem, de ez arra jó, hogy anya amikor itthon dolgoztam, soha nem értette, hogy egy kis lakásban hogy nem tudok kijönni 90 ezres fizuból, hát most látja.
"meggyanúsítanak azzal, hogy loptál. erre egy olyan aki ott sem volt, megerõsíti az illetõt a vádban." - Kérdezõ, én asszem értem... Te meg értsd meg, hogy még a példádban is a hamisan vádló a bûnösebb, nem a hamis tanú...
A kérdező hozzászólása: vagy az fáj csak, megtanulni, hogy felnõtten derül ki, hogy olyan, hogy szeretet, nincs. lehet majd én is utálni fogom a gyerekem és kitenni az utcára, csak mert sokba kerül, vagy akármi. úgy néz ki ez természetes és ne élõsködjön a gyerek.
bocs, félreolvastam, 150Euro.
150 ezer havonta az itthoni lakásod fenntartása? MErt azt írtad, azt fizeti anyukád és minden fizetéskor meg is adod a tartozásod neki...
Kérdezõ, neked egy problémád van, nevezetesen, hogy mindenképp az anyádat akarod a történetben a megvezetett, befolyásolt pozitív hõsnek látni, a jelenlegi párját meg a negatívnak, de a valóság több mint valószínû, hogy ennek a fordítottja.
Külföldrõl is tudsz utalni rezsit a számládról. Ahhoz nem kell itthon lenned.
Kérdezõ! teljesen mindegy ki mit ír, te kézzel lábbal tiltakozol minden ellen. A te haragod a nevelõ apád ellen irányul, és nem hiszem hogy ez most kezdõdött el a pénz miatt. Egyszerûen képtelen vagy elfogadni hogy édesanyádnak új élete van valaki más mellett, aki kiáll mellette. Te is örülsz majd, ha lesz aki kiáll érted bárhogy is alakuljon és bármirõl legyen szó, szép lenne ha a férje az édesanyád ellen fordulna. Próbálj meg egy ideig édesanyád nélkül boldogulni, hogy lássa hogy te nélküle is viszed valamire. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.
Miért ne tudnád kiadni? Egy szobát kiadsz, egyet meg bezársz, és úgy adod ki egyetemistának stb, hogy ha jössz haza, abba a szobába Te leszel. Azt látom, hogy olyan szinten benne vagy az önsajnálatba, hogy orvosi segítséget kéne kérned a gyakori helyett. Rosszindulat nélkül javaslom ezt.
A kérdező hozzászólása: anyagiak. nézzük a mostani felállást: most kapok 800 EUR-t ( a rakás banki levonások miatt), anyának tartozom 150 ezerrel. két munka között vagyok. tehát most ez a terv: anyának -300 Eur kinti tartozás: -50 eur kimenni, albit kivenni: -300 (ha nem kérnek kaukciót, munka lenne, lakás nincs a munkával, ha nem találok kaukc. menteset, buktam a melot) fizuig maradna 200 eur-m, ami netzes, mert orvosokhoz kell rohangálnom másik városba persze, szóval csak úgy repkednek a 10eurok utiköltségekre kint, szóval heti 50 EUr- ból igazából meg sem élnék, de ok nem eszek, ennyi, kibirom. nos például most erzért nem tudom anyának kitörleszteni a 150-et teljesen, de ha adok 400 eurot, még kalkulálgatok honnan vegyek el, pl nem fizetem ki a kinti tartozást, vagy hitelt veszek fel, ami rég rossz.
A kérdező hozzászólása: próbálom érteni. meg amugy most jut eszembe, amikor jobb munkám volt 1000 eurokat hoztam anyának, azon feletti részbõl éltem, abból sincs semmi most. na mindegy, csak érdekes.
Kérdezõ (#40) leírnád pár szóban, hogy hogyan kerültél el anno otthonról? Akkor is megvolt már az új férj?
"mitõl szociopata, mert a lánya azt mondja?" - #51, nem a lánya mondja, a lánya pont védeni próbálja, és az új férjet okolja az egész kérdésben. Én mondom, mert a leírt dolgok alapján ez a véleményem. Ami persze nem zárja ki, hogy a lánynak is legyenek szociális-beilleszkedési zavarai, sõt... az a ritka, ha egy szociopata által nevelt gyerekrõl nem azokat a dolgokat lehetne leírni, amiket sorba vettél, a szociopata által nevelt gyerek általában képtelen a beilleszkedésre, a jó szociális kapcsolatokra, egyedül marad... nem vetted még észre?
mitõl szociopata, mert a lánya azt mondja? NEm érdekes, hogy senki nincs, akihez fordulhat? Írta, hogy van testvére, de tõle ezek szt nem kap segítséget, terhesen már nincs mellette a párja, nincs egy barátja sem, úgy tûnik... biztos, hogy az anyjával lehet a baj?
#48, kit értesz család alatt? A kérdezõ szociopata anyját, vagy annak az új férjét, akihez semmi köze?
Nem akar neked senki rosszat, de mikor egyedül maradtam terhesen, akkor kellett felnõnöm, és megtanulni a szüleim nélkül boldogulni. Õk sem lesznek mindig, és õk sem tudnak mindig segíteni. A gyereked lesz az új családod, és majd rájössz hogy az a gyermek többet fog neked jelenteni mint az édesanyád. A legjobb lenne ha már gyûjtenél pénzt és kinn maradnál, gyorsan elrepül a 9 hónap.. Ha most nem boldogulsz hogy fogsz egy gyerekkel a kezedben amikor majd egyedül kell mindent megcsinálnod, és nem segít senki. Ha már most össze vagy törve, nehogy a gyerek születése után még jobban össze törj.
nem, az a szitu inkább úgy fest, hogy egymaga sem volt képes megélni, úgy, hogy dolgozott. Most otthon lesz egyedül egy gyerekkel, és elõre tudja a család, hogy sose lesz vége annak, hogy az õ pénzüket kéregeti.
Kérdezõ (#45) hamar alátámasztottad... persze, hogy a "vetesd el"-nél tart ez a szegény beteg...
Na, szerintem most vált megérthetõvé az egész kérdésed Kérdezõ. Anyukád betegesen féltékeny Rád, ha most terhes vagy akkor ez újra kihozta belõle mert valszeg tudat alatt az van benne, hogy õ már ha akarna se tudna gyereket szülni az új férjének, lám, te meg terhes vagy, ráadásul egyedülállóként... szerintem szentül meg van gyõzõdve róla, hogy simán le tudnád nyúlni a férjét ... ennek szólnak a hisztirohamai. A pasi meg valszeg tudja ezt, és próbál bizonyítani, hogy dehogy, õ csak mellette áll... Na így festhet ez a szitu valójában.
A kérdező hozzászólása: most a vetessem el a gyerekem-nél tartott.. na mindegy. megpróbálok valahogy család nélkül élni én és a gyerek és annyi. de olyan abszurdnak tartom valahogy ezt, hiába javasolják itt nagy hanggal.
"pl olyan is volt, hogy amikor azt hitte nem hallom, lek*rvázott" Az lett volna az utolsó alkalom, hogy szóba állok vele. Azért, hogy mondhat ilyet egy anya a lányára?A gyerekére, akit a szíve alatt hordott? Válaszadók, ti tudnátok ilyet mondani a gyereketekre? Vagy, ha nektek mondana ilyet anyukátok mit szólnátok? Nálam ez nagyon kiverte a biztosítékot.
A kérdező hozzászólása: akkor jött a házhoz az új férj, anya féltékenységi rohamokban volt. már az is zavarta, hogy egyáltalán otthon vagyok és mozgok, amikor jöttek hozzám a barátok, és látták a szitut, ki akadtak, hogy ez aztán durva. akkor már a férjével együtt "kiutáltak" vagy anya valahogy vezette a férjét, szóval olyanokat csináltak, hogy nem tudtam leülni az edédlõasztalhoz enni, meg ilyenek.
A kérdező hozzászólása: nem adhatom ki a lakást, mert akkor megint nem tudok hova hazajönni, meg mindenre írhatnám mi van, de már belefáradtam.
A kérdező hozzászólása: # abszolut nem értem amit írtál. 1. milyen kudarcom? 2. kiket okolok? a bajom, hogy anya így beszél velem:" add ide a pénzt és takarodj" erre kiborulok, hogy hazajövök úgy, hogy végre látom anyát és ez fogad és nem is egy ilyen beszólás, összetörik bennem minden, megkérdezem anya te miért utálsz? nekem nincs anyám? mire véljem ezt???erre megszólal a férje: anyád mindenben segít, te vagy a sz*r ez utolsó tesz be de nagyon, mert anyát már ismerem milyen. igaz az is hiába, mert a mai napig is fáj.
A kérdező hozzászólása: köszi kedves utolsó válaszadó igen, sjanos ilyen anya mellett kellett felnõnöm, talán én is lelkisérültnek számítok valahol, és nem is a pénzen vagyok én sem igazán kiakadva, hanem ahogy mellette hozzám szól, ahogy a saját anyám rámgondol. és ez mellé jön a férje nagy védelme. és ezt már nem bírom elviselni.
A kérdező hozzászólása: szóval a hogyan éljünk - életelemzés után, kaphatnék támpontot ahhoz, hogy anya férje hogy fog békén hagyni? az egy dolog hogy vak, és nem látja milyen anya a saját gyerekével, de nekem ne emelje fel a hangját, igazságtalanul meg aztán pláne!!!!!!
Mondhat barki barmit egy anya elete vegeig anya marad es ugyis kellene viselkednie. Nem tudom mi akkora nehezseg kifizeti es visszakapja ennyjt megtehet a gyerekeert igazan..en legalabbis biztos megfogok es sztem a kerdezo is. Azt meg bar nagyon nehez de engedd el a fuled mellett ami rosszaindulatu. Sajnos vannak ilyen emberek akik nem kigejezetten anxa tipusuak hanem inkabb csak megturik a gyerekuket, bar ez esetben ez sem igaz ha kitett otthonrol. En jot nem tudok mondani, legalabbis ami segitene. Probalj meg minel elobb boldogulni egyedul.
A kérdező hozzászólása: lakás kérdéshez még annyit, ki él úgy, hogy nincs otthona? a másik meg, és ha itthon szülök? olyan nincs, hogy ne legyen lakás!
A kérdező hozzászólása: "minek tartok fent lakást?" : mert nem lenne hova hazajönnöm és ez az állandóm, ha kint megszûnik egy munkaviszonyom és ne adj isten 1 hónapig nincs másik, akkor itthon vagyok a kinti lakásért akárhol dolgozom, levonnak egy albérleti díjat "2000 Ft-os panzióba" az havi szinten 60.000 lenne... " édesanyád mindig is ilyen volt, akkor mi az újdonság benne " a férje a lényeg a kérdésemben tulajjal csekkérdés: teljesen kiszámíthatatlan mikor vagyok, mikor nem, nem tudnék idõpontokat mondani elõre, ráadásul szervi- és nem privát bérlemény gyerekellátás: ha itthon szülök a kinti segélybõl meg tudok élni, úgy ahogy, de meglehet itthon, szóval abból kint nem élnék meg, vagy ha kibékülünk az apjával és kint szülök, több verziós, ez ügyben minden a jövõ titka utalás: azért kintrõl haza utalgatni, eleve számlát sem akartam nyitni költségcsökkentés miatt, 6 felé utalni, az 6szor nem tom mennyi lenne, pláne más országba, már a kezelési költségtõl kivagyok, az itthoni, meg a kinti díjak, szóval sok kicsibõl már így is nagyobbak a kiadásaim, talán most egy tizesre rúg kb, csak ezek a kezelési meg utalgatási költségek így is
a számlákat utalni is lehet ám, ha eddig nem mondta senki...
te mondtad hogy édesanyád mindig is ilyen volt, akkor mi az újdonság benne esetleg a lakás tulajával megbeszélhetnéd a csekkes kérdéseket, neki is az érdeke hogy számlákat kifizesd én is egyedül nevelem a lányom, igaz nem rám tartozik, de így hogy tudod majd õt is ellátni
A kérdező hozzászólása: meg tegyük fel, lerövidítve minden: bárkinek hogy esne, ha megígéred, hogy fizukor törlesztesz, meg van beszélve, erre folyamatosan addig is a képedbe vágnák, ráadásul ezzel azt közvetítve hogy nem bíznak benned, ami megint gusztustalan, hogy bennem, aki mindent eddig becsülettel intézett, meg eleve anya-lánya kapcsolatról van szó. szóval minden erkölcsi és etikai érzésem ellen van!
A kérdező hozzászólása: és mindez azért van, mert senkit nem tudok megbízni azzal, hogy pénzt adjak neki, hogy fizesse a csekkjeim míg nem vagyok.
A kérdező hozzászólása: párom nincs, így vagyok egyedül. anyával nem élek, eleve azért nem, mert anno kitett az utcára. mivel van, amikor 3 hónap, fél évig sem vagyok itthon, a csekkeket viszont fizetni kell, mindig késedelmiket fizettetnének velem, ezért fizeti anya, ezért kell kölcsön, mert pl most is itthon vagyok, törlesztettem, és már megint megyek ki, tehát megint minuszba leszek, és nem keresek annyit, hogy a kinti életem meg az itthonit is elõre tudjam fedezni, szóval mint a legtöbb ember, hónapról hónapra élek. ezért alakul ki tartozás, és nem "jóhogy" beleszól mert a férje, eleve nincsenek közös kasszán, a másik hogy teljesen jogtalan, mert én kifizetem mindig, harmadik, hogy a baj ott van, hogy anyám gyûlöl és én ez ellen háborgok, úgyhogy ne mondjon nekem olyat, hogy anya mennit segít, amikor eleve miatta vagyok ilyen helyzetben, mindenki más a szülei mellett meg tud gyûjteni, vagy kapcsolatban él, míg nekem egyedül kell albérletet itt is meg ott is fenntartanom! de nem is az, egy elfogult ember ELEVE ne szóljon bele semmibe, mert már ez miatt is elfogadhatatlan bármilyen érve.
no, akkor ha elkezd okoskodni, mosolyogj rá és mondd neki foglalkozz a saját dolgoddal ha látja nem idegesít fel, akkor majd forr magában anyukáddal hasonlóan járj el, ne szólj semmi rosszat, bólogass, helyeselj ne vitatkozz
lelkisérült egy fenét. Gyakorlatilag mást sem csinálsz, mint próbálod megindokolni, miért is kötelessége anyukádnak fizetni a számláidat. Õszintén szólva kicsit sem csodálkozom, hogy a párjának elege van és beleszól, mert te !"e õ az anyám, kötelessége segíteni" indokkal egyszerûen anyukádon élõsködsz. Mondvacsinált indokaid vannak arra, miért is kell neki fizetni a számláidat. Nézd, ha nem tudod fenntartani az itthoni és a kinti életed is, az egyikrõl mondj le. Nem kell kintrõl utalnod, lehet itthon számlád, van netbank, az kintrõl is mûködik, arra havonta átutalsz, és onnan fizeted a számlákat. Add meg a tartozásodat, és következõ hónaptól ne kérj tõle kölcsön. Oldd meg másképp.
Amit fizetsz az a saját lakásod vagy albérlet? Ha a sajátod kiadhatod albérletbe, így fizetnek a lakók mindent szinte. Ha albérlet azt fel kell mondani, ha hosszabb idõre jössz bármikor ki tudsz bérelni egy szobát pár napra vagy egy hónapra is. Akár panzió 1-2 napig majd szobabérlet. Ha van magyarországi számlád (van mert írtad, hogy van) akkor ott hagyj meg rendszeres átutalási megbízást (én is így fizetem a számláimat, soha semmi baj nem volt vele nekem meg nem kell a babával rohangálnom befizetni a csekkeket) tegyél a számlára valamennyi pénzt, és abból le fogják vonni, ugyanannyi, mintha anyád fizetné be. Ez miért nem jó?
A kérdező hozzászólása: # nem én vagyok a ki gyûlöl, hanem õk.
De egy élhetetlen alak vagy te, kérdezõ. Tedd már meg magadnak azt a szivességet, hogy nem másokat okolsz minden saját kudarcod miatt.
Ne haragudj ha megkérdezem, de mennyit keresel te külföldön, ha nem tudsz itthon fenntartani egy lakást? Nem lehet hogy anyádnak elsõsorban az a baja, hogy a sokkal magasabb keresetedbõl nem tudod fizetni a dolgaidat? Ha kint dolgozol, hogy lehet adósságod itthon forintban? Na mindegy ez csak egy kis szösszenet volt. A fõ problémát abban látom, hogy Te anyát akarsz faragni abból akibõl nem lehet. Szerinted se a férje a hibás a viselkedéséért, ezért nem is ott lesz a megoldás. Ha úgy érzed, hogy anyádnak kompenzálnia kellene bármit is a téged ért sérelmekért igazad van, mert õ ártott neked, de észre kellene venned, hogy ez nem fog menni. Sose fog kompenzálni, mert fogalma nincs, hogy mit rontott el. Ha így él ilyen értékrenddel, akkor nem fogja soha megérteni, mennyi bajt csinált. Hagyd õket a fenébe, és próbálj meg a gyerekednek jobb anyja lenni, mint õ volt neked.
A kérdező hozzászólása: csak a férj rohamait likvidálni, mert: - elfogult - igazságtalan - nem lát semmit reálisan - nem is ismer engem - maximálisan úgy érzem, hogy semmi köze hozzám
A kérdező hozzászólása: és az is, fordítsak nekik hátat és kész. jelzem: senki más nincs szinte az életemben, csak anya. én nem akarom elveszíteni.
A kérdező hozzászólása: milyen gyûlölet? pont az, hogy csalódottság van bennem! én anyára mindig szeretettel gondolok, csak egy példa: a párom ment anyukájához, nekem meg eszembe jutott, hogy de jó neki van anyukája én meg nem is látom hónapok óta, erre jön anyámtól egy sms amiben megint ordít és utál. és ebben támogatja a férje, támogassa, de azt ne ossza meg velem, nem fogadom el, nem vagyok rá kíváncsi, õ félre van vezetve és inkább maradjon csendben, azt sem tudja mi megy. folyamatosan falakba ütközöm anyával kapcsolatban. és nem segítsége kell, csak hogy anya legyen! aki ott van ha beteg vagyok, aki mellett ott vagyok ha beteg, aki vigasztal, ha valami fáj, akit vigasztalok, ha bánatos, aki tanácsokat ad gyerekvállaláshoz, akitõl kérdezhetek, meg soroljam még?????? ennyi erõvel minden ellentmondónak üzenném, hogy hu de élõsködõ egy gyerek már csak a fogantatása óta!!! hogy lehet így gondolkodni??????
A kérdező hozzászólása: a bankosdi részt meg hagyjuk már. van kint is, itthon is, de nyitnom kellett devizát, mert az alacsony árfolyamuk miatt még nagyobbat buknék, ha forinszámlára utaltatok, ugyanez lenne ha az itthoni devizámról utaltatnék a forintszámlára, így is nagyon sokba kerül már nekem az egész pénzmozgás, kezdve a jóváírási díjaktól, a pénzfelvételin át, az utalgatásig, de meg ha kölcsön/hitel kell - hogy ne legyenek késedelmi kamataim a csekkekkel, akkor azok törlesztõivel növelhetném ugye az egészet. az ügyfeles nekem már keresztül kasul számolt mindent, mi hogy éri meg, és nem akarok még több pénzmozgást és az azokkal járó terhet.
csak azt nem értem, ha ilyen gyûlölettel vagy irántuk, miért kell a segítségük.
A kérdező hozzászólása: "oldd meg másképp" én csak anyát látom megoldásként. de nem is hiszem, hogy erre a nagy igazságtalanságra ez lenne a megoldás. ez csak "tüneti" kezelés. utána jönne a következõ. például le se sz*rja majd a gyereket, az tuti, nem lesz nagymamája. erre a férje majd megint hozzászól. vagy soroljam mi fog jönni még az életben? meghalok belerúg a síromba. mire a férje csak átkarolja. gondoltam kicsit szélsõségesítek. jah fogadjam el, hogy anyám már nem egyedül utál, hanem mással együtt. nyeltem ahogy anyám szemét, nyeljem azt is, hogy a környezete is, jah meg az õ anyja is. voltaképp ezzel ezt írtad kedves utolsó. csináljam az életem nélkülük és helo, mert én segítséget várnék, vagy minek hívod.
A kérdező hozzászólása: most látom mily hosszú lett, szóval aki elolvassa egyáltalán...

Hogy állítsam be?

Van egy d-link router, melybe bele van csatlakoztatva egy cisco wifi és egy tplink tlwa601g access point.Nem tudok a tplink menüjébe bemenni a megadott 192.168.1.1 címen. Valószínűleg azért, mert a router 192.168.0.1 címen érhető el. Kérdésem, hogy tudom a tplinket beállítani, hogy használni tudjam wifi-ként? Másik kérdésem, hogy egy routerhez csatlakoztatott eszközöknek van-e egy olyan listája, amely megmutatja, hogy milyen címeket osztott ki a router? Hol tudom megnézni? A segítséget előre is köszönöm.

Legjobb válasz: A masodik kerdesedre egyszerubb a valasz. Juss be a dlink menujebe es olyan menupontot keress hogy DHCP,azalatt kell lennie egy olyasminek hogy dhcp client list, ez az eppen aktualis kiosztasokat listazza. Lehet hogy nem a dhcp menupont alatt van hanem valami system tools vagy hasonlonal es a clientlistnev sem biztos, ezek tplinknel vannak. Az elso kerdesre olyan tippem van,hogy az access pointot kosd be kozvetlenul egy gep lanportjaba es allitsd statikus ipcimre a gepet, akkor valoszinuleg eltudod erni. Remelem segitettem

A masodik kerdesedre egyszerubb a valasz. Juss be a dlink menujebe es olyan menupontot keress hogy DHCP, azalatt kell lennie egy olyasminek hogy dhcp client list, ez az eppen aktualis kiosztasokat listazza. Lehet hogy nem a dhcp menupont alatt van hanem valami system tools vagy hasonlonal es a clientlistnev sem biztos, ezek tplinknel vannak. Az elso kerdesre olyan tippem van, hogy az access pointot kosd be kozvetlenul egy gep lanportjaba es allitsd statikus ipcimre a gepet, akkor valoszinuleg eltudod erni. Remelem segitettem
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megtaláltam a DHCP alatt. Kiirja az ip-t meg a nevet. Ha valaki még az elsõben tud segíteni, várom az ötleteket.
A kérdező hozzászólása: Kipróbáltam amit mondtál a access pointra, de hiába dugom közvetlenül össze a laptoppal, a megadott címen nem hozza be a menüjét, a lap nem jeleníthetõ meg, illetve behozza a beirt ip címmel egy keresõt. Esetleg máshogy elérni, nem lehet?
Átállítottad statikus ipcímre a hálózati kapcsolatoknál?, mert ha nem akkor szrintem azért nem megy!

Hogyan állítsam be az internet sim kártyát mobil telefonon?

Szóval nekem volna egy Nokia 5230-as telefonom és egy Telenoros internet kártyám. Sehogysem tudom beállítani azt h a telefonon működjön az internet.segítsetek!:)

Legjobb válasz: Ezt nem értem!A telód független,vagy telenoros?Na mindegy.kapcsplatokban állítsd be,hogy Telenor internet,vagy ilyesmi,mert nekem vodás van,és nekem azt kell megjelölni,hogy vodafone internet,és utána már a keresõbe beirod,hogy opera mini és onnan már menni fog.

Ezt nem értem!A telód független, vagy telenoros?Na mindegy.kapcsplatokban állítsd be, hogy Telenor internet, vagy ilyesmi, mert nekem vodás van, és nekem azt kell megjelölni, hogy vodafone internet, és utána már a keresõbe beirod, hogy opera mini és onnan már menni fog.
A kérdező hozzászólása: független. és már leszedtem az opra minit :s nem mükszik vele..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!