Találatok a következő kifejezésre: Hogyan állítsam az (420 db)

Hogyan állítsam be az autóhifierõsítõmet?

nagyon sok fórumon utánajártam és már jó pár szakembert és olyan személyt aki jártasabb az autóhifiben megkérdeztem. van aki azt mondja álítsak a fejegységen minden hagszinszabájzót nullára még a loudness-t is a hangerõt meg tekerjem fel max 3/4 -ig és úgy álítsam be az erõsítõt. viszont van aki azt mondja hogy tekerjem fel maxra a hangerõt és úgy. sõt azt is mondták hogy teljesen mindegy hogy hogy van beállítva a hangszín csak a hangerõ legyen beállítva max 3/4 -re és úgy kell beállítani. mert nemrég vettem egy új mélynyomót és hozzá másik erõsítõt mert a régi nyomóm elfüstölt, elvileg mert rosszúl volt beállítva a hangcucc. most külön erõsítõröl szól a szett és a mélynyomó. nem szeretném ismét elküldeni a nyomót a rosz beállítás végett. akkor most hogyan is kell jól beállítani?

Legjobb válasz:
equalizereket kell ki iktatni. ha jól kábeleztél be mindent akkor beállítással nehéz tönkre tenni max ha kiütsz valamit. hangzást,vágásokat alacsonyabb hangerõn állítsd be. a szett erõjét lehet vissza kell fogni ha hangosan is hallgatni szeretnéd a zenét. olyankor tekerd fel a hangerõt lassan aztán nézd a membránt hogy menyire jár,ha még nem elég hangos neked de más sokat mozdul el akkor visszább vehetsz az erõsítõjén. a frekvencia vágással is tudod a mozgást korlátozni de addig azért nem árt le engedni ameddig a nyomó fel van engedve. a régi nyomód élfüstölese lehet inkább a gyenge erõsítõ miatt volt nem? gyenge erõsítõ,nagy hangerõnél küldte neki a négyszögletes jelet,az meg szépen megégette a tekercset.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); equalizereket kell ki iktatni. ha jól kábeleztél be mindent akkor beállítással nehéz tönkre tenni max ha kiütsz valamit. hangzást, vágásokat alacsonyabb hangerõn állítsd be. a szett erõjét lehet vissza kell fogni ha hangosan is hallgatni szeretnéd a zenét. olyankor tekerd fel a hangerõt lassan aztán nézd a membránt hogy menyire jár, ha még nem elég hangos neked de más sokat mozdul el akkor visszább vehetsz az erõsítõjén. a frekvencia vágással is tudod a mozgást korlátozni de addig azért nem árt le engedni ameddig a nyomó fel van engedve. a régi nyomód élfüstölese lehet inkább a gyenge erõsítõ miatt volt nem? gyenge erõsítõ, nagy hangerõnél küldte neki a négyszögletes jelet, az meg szépen megégette a tekercset.
A kérdező hozzászólása: nem áll szándékomban lázadni. semmi ilyen célom nem volt. bocs ha valamivel megzavartam a nyugalmad vagy valamivel kellemetlenséget okoztam
most nem tudom miért lázadsz de ezt a stílust a prohardveren majd hagyd el mert sokkal kevesebbért is abba hagyják neked a segítség nyújtást az ottaniak.
A kérdező hozzászólása: és jut eszembe. ha már digitális erõsítõ. akkor nézzünk egy digitális jelet. pl: 1001100001111010001 ebbe hol látsz torzítást? ha jól tudom sehol. mert ezekben nincs is. az analógban viszont van ahogy azt a pár válasszal elöbb küldött válaszodban mellékelt kép is illusztrálja
na ez az analóg itt digitális ott nekem nem olyan téma ami fekszik, prohardver autohififórumán érdelkõdd ezt meg ott tuti kenik vágjág. nekem fejrõl rca kon keresztül megy az erõsítõkbe a jel, nálam nincs ilyen bonyolítás.
A kérdező hozzászólása: bakker. tényleg elbeszélünk egymás mellett. hisz írtam hogy amivel hajtom a nyomóm erõsítõ az DIGITÁLIS, nem pedig analóg. az analóg erõsítõ az tud torz jelet küldeni mert az a sinus jelet erõsíti fel. egy digitális pedig azt átalakítja digutális jellé és utána szólaltatja meg a nyomót. a fejegységtõl RCA kábelen jut el a jel az erõsítõig és nem a végfokról kapja amirõl bizonyos hangerõ felett tényleg torz jel jön. akkor most mi itt a nem érthetõ?
totál elbeszélünk egymás mellet. egy nyomót lehet hajtani 1Wattal is, pl érzékenységet 1W mellett mérnek. egy erõsítõ hiába tud pl 250w rms-t ha pl a hangerõt le veszed a teljesítmény is vissza esik. egy csomószor van hogy alig kap pár wattot a hangszóró hiszen nem üvölteted állandóan. a nagyobb teljesítményû erõsítõ azért johet jól mert nagyobb hangerõt el tudsz érni mielõtt torzítana de nem jelenti azt hogy a kis erõsítõ egyenlõ a mély elfüstölésévél. most már érthetõ vagy hogy kellene leírnom? megjegyzem elég fura hogy ezt nekem kell magyaráznom holott asztalos és emelõgép kelezõi szakmám van.
A kérdező hozzászólása: nézzek olyant ami minimum tudja a nyomóm RMS teljesítményét? jól gondolom? és akkor biztos nem füstölom el.
egy csomó ilyen erõsítõ van csak kérdés hogy mennyi pénzed van. használtan érdemes erõket vásárolni így nincs értelme konkrét típusokat mondani, szét kell nézni a használt erõ piacon hogy mik vannak jelenleg eladósorban.
A kérdező hozzászólása: igen ezt a sinus jeles dolgot értem. autótechnikus a végzetségem. szóval tanultam elektronikát is, és picit értek hozzá. a hangtechnikám is én szereltem be. tudom hogy kis teljesítményû erõsítõvel simán ellehet füstölni egy nagy teljesítményû nyomót hisz pont így jártam én is. épp ezért kérdeztem hogy a mostani az jó-e. szoktam hangnyomásversenyekre is járni és helyezéseim is vannak. esetleg tusz egy jó erõsítõt amivel meghajthatom a nyomóm (4Ohm 275RMS) úgy hogy ne füstöljem ismét el?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ja hogy ezek, ezek abszolút nem valós adatok. a nyomó élfüstöleshez gyenge erõsítõvel az kell hogy túl hajszold az erõsítõt. egy sokkal gyengébb erõsítõvel is meg lehet hajtani egy mélynyomót csak a hangerõre kell figyelni. amég nem hajtod túl és tiszta jelet küld a nyomónak addig nincs gond, a gond akkor kezdõdik mikor úgy döntesz hogy akarsz egy kis hangnyomást és feltekerd a hangerõt. az erõsítõbõl próbálod kihozni a maxot de az már nem tud normális jelet küldeni. [link] tehát a kis erõsítõ sem égeti le ha nem akarod túl hajtani hanem bele törõdsz abba hogy bizonyos szintig tekerheted utána viszont állj. ezért is vannak erõsítõknél drága de nem túl sok watt teljesítményû erõk. azok nem torzítanak be egyhamar míg egy gyengébb alkatrészekbõl megalkotott erõ hiába tud esetleg több wattot /és itt most valósról beszélek/ nem tudod kihasználni mert hamar kezd torzítani. akár egy fejegység, hiába tud kb 4x20wattot hamar rossz minõségû lesz a jel, ezért nem is ajánlott arról értelmesebb szettet hajtani.
A kérdező hozzászólása: [link] itt egy link ahol van pár info. megnéztem több oldalt és ott is ezek az infok vannak. google -be beírtam és az dobta ki az oldalakat nem tom hogy mennyire valóasak az adatok, ezért kérdezek. nem szeretném elküldeni megint a nyomóm
hol nézted ezt a 250W RMS-t? én néztem az amp-performance-on de nem tesztelték, az látszik hogy 40A bizti van benne az elég kevés, szóval érdekelne hogy hol sikerült a test 250W RMS teljesítménnyel 4ohmon.
A kérdező hozzászólása: utánanéztem, a sinus 4ohm -on tud 250 rms -t a nyomó meg 4ohm -os és 275 rms -tud. ez elég hozzá? vagy tudsz ajánlani valami jobb erõsítõt, amivel jól kihasználhatom a nyomóm?
a maxot nem hozod vele ki a nyomóból de zenélni elég lesz szerintem az az erõ is. 300-350W maxot ki lehet kb csikarni a sinusból, rms teljesítménye valahol 160-180Wattnál lehet. jbl meg nem rossz érzékenységû, olyan átlagos, lesz azért hangnyomás a kocsiba.
A kérdező hozzászólása: igen. kicsi volt az erõsítõ amirõl hajtottam és tuti az küldte el a nyomót. szerinted a Sinus Live SLA 500 V2 -es digitális egycsatornás (monoblokk) erõsítõ elég egy JBL GT5 12 -es mélynyomóhoz?
az 1010101110101010 is egy úgynevezett szinusz jel. Olyan mint az analog barátja, de jó volt az egészet végigolvasni, danke sikerült egy szép napot okoznotok :D

Hogyan állítsam be a Logitech g27-es kormányom, hogy az a lehetõ legélethûbb érzést adja?

Legtöbbet LFS-sel szoktam játszani. Azt olvastam, hogy a global device settings-ben az Overall effect strengthen kívül mindent le kell venni nullára. Kipróbáltam, de nem tûnik élethûnek. 720 fokon használom a kormányt, ha ez számít. elõre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha nagyon élethût akarsz, vegyél autót ;) Amm, állítsd MAXra a Force FeedBack-et. Nekem Logitech G25-öm van, de én nem állítgattam át a cucclikat, csak a fokot és a Centering Springet szoktam álítgatni.

Ha nagyon élethût akarsz, vegyél autót ;) Amm, állítsd MAXra a Force FeedBack-et. Nekem Logitech G25-öm van, de én nem állítgattam át a cucclikat, csak a fokot és a Centering Springet szoktam álítgatni.
A kérdező hozzászólása: Autóm is van már 8 éve. Igazából engem az zavar, hogy nincs akkora utánfutás, mintha autót vezetnék :S

Hogyan állítsam be az internet sim kártyát mobil telefonon?

Szóval nekem volna egy Nokia 5230-as telefonom és egy Telenoros internet kártyám. Sehogysem tudom beállítani azt h a telefonon működjön az internet.segítsetek!:)

Legjobb válasz: Ezt nem értem!A telód független,vagy telenoros?Na mindegy.kapcsplatokban állítsd be,hogy Telenor internet,vagy ilyesmi,mert nekem vodás van,és nekem azt kell megjelölni,hogy vodafone internet,és utána már a keresõbe beirod,hogy opera mini és onnan már menni fog.

Ezt nem értem!A telód független, vagy telenoros?Na mindegy.kapcsplatokban állítsd be, hogy Telenor internet, vagy ilyesmi, mert nekem vodás van, és nekem azt kell megjelölni, hogy vodafone internet, és utána már a keresõbe beirod, hogy opera mini és onnan már menni fog.
A kérdező hozzászólása: független. és már leszedtem az opra minit :s nem mükszik vele..


Az új férjemmel 2 hónapja élünk együtt. Előző házasságomból van egy 16 éves fiam. De ők ketten valahogy nagyon nem férnek meg egymás mellett, mindig ellezdenek vitatkozni. Hogyan állítsam le őket?

Legjobb válasz: Sok a tesztoszteron, az a baj. DE! A férjed a felnõtt, igenis mondd meg neki, hogy állítsa le magát, és nyelje le a békát, ha meg a fiad viselkedik minõsíthetetlenül, akkor vele is közöld, h hol a helye. Ez a szitu engem arra emlékeztet, mikor megpróbáltam kék kandúrt összeszoktatni :D JA! A pasi a haverja és ne az apja akarjon lenni a gyerekednek. NE hagyd neki, h bámiben is döntsön ami a gyerekkel kapcsolatos, az a te dolgod. Tisztázzátok a hatalmi viszonyokat, de rohadt gyorsan.

Sok a tesztoszteron, az a baj. DE! A férjed a felnõtt, igenis mondd meg neki, hogy állítsa le magát, és nyelje le a békát, ha meg a fiad viselkedik minõsíthetetlenül, akkor vele is közöld, h hol a helye. Ez a szitu engem arra emlékeztet, mikor megpróbáltam kék kandúrt összeszoktatni :D JA! A pasi a haverja és ne az apja akarjon lenni a gyerekednek. NE hagyd neki, h bámiben is döntsön ami a gyerekkel kapcsolatos, az a te dolgod. Tisztázzátok a hatalmi viszonyokat, de rohadt gyorsan.
azt írod új férjed? akkor megkérdezhetem, hogy mióta elkezdted ezt a kapcsolatot hogyan álltak a viszonyok? a fiad is változik, nem egyszerû viszont nem volna gond, ha a fiaddal beszélnél, akkor mikor a férjed nincs otthon, mert ezt tudod, hogy így tönkre tesz a fiad is mindent, fõleg ha okoskodik N
Sehogy nem tudod. A fiad nem fogadja el apájának, csak egy betolakodónak, a férjed meg nem fogadja el fiának mert nem az õ vére. Idõvel talán megkedvelik egymást, de erre szerintem kevés az esély.
Jó! Jó! A gyerekem a legfontosabb. De például az én nagy fiam is próbált már egymás ellen hangolni az Apjával. Volt egy vitánk amibe szembefordított minket. Pedig itt Édes Apáról és fiáról van szó.
Ezt te sehogy nem tudod megoldani. Fõleg egy kamasszal nem. Ha neki nem szimpi akkor te tehetsz bármit. Vaaagy, esetleg kipuhatolózhatnád ki mit szeret, hátha van közös bennük. Elég csak egy dolog, utánna a dolgok mennek magtól.
A legfontosabb hogy egyik mellett sem szabad nyíltan kiállnod, mert a másik csak még jobban féltékeny lesz, még inkább keresztbe tesz. Erõsítsd mindegyikkel azt a területet, amiben a legstabilabb a kapcsolatod, aztán jöhetnek az egyéb, rizikósabb dolgok. Megoldás lehet, hogy ha megmondod az új férjednek, hogy ha baja van a fiaddal akkor azt neked mondja meg elõször és te majd intézkedsz. Ugyan ezt a fiaddal is megteheted. + jó lenne megvizsgálni mi bajuk pontosan egymással, fõleg a fiadnál milyen benyomást kelt az új családkép. lehet téged akar megvédelmezni, esetleg úgy érzi õ a férfi a háznál ezért nem szólhat bele más a dolgába.
A 16 év elég kritikus idõszak. NEm csoda, hogy a gyerek ki van akadva. Én se díjaznám, ha anyám összeállna egy másik f*sszal, aki elkezdene keménykedni velem. Ráadásul sok ostoba nõ az új faszit választja, a gyereket pedig leszarja.
A kérdező hozzászólása: Ami azt illeti, az elején nem volt bajuk egymással. Nemrég kezdték el ezt az egészet. Végülis megértem hogy nehéz elfogadni, de ennyire azért nem kéne mindig egymásnak esniük. Megpróbáltam gyõzködni hogy ezzel nem mennek sokra, de nem nagyon érdekelte õket.
Anyámnak is fontosabb az új csávója mint én, el is költöztem. Mindig beleugatott a csávó mindenbe, mintha pótfater akarna lenni, pedig semmi köze ahhoz, hogy én mit beszélek anyámmal. Itt is ilyesmi lesz a baj, de nem tudom mit csodálkozol azon, ha nem akarja elfogadni, a csávó ne ugasson semmibe bele és szent lesz a béke, talán.
2-es válaszolón ledöbbentem, azon meg fõleg hogy nõ. Beszéljen a fiával, mert tönkre tesz mindent? Elég durva hogy neked a kan fontosabb mint a gyerek. Mi van ha a férj a bunkó? Arra nem gondolsz? De igazad van inkább a gyerek kussoljon, nehogy kan nélkül maradjon!
Én, mint aki nevelõ apával nõttem fel, megmondom az egyszerû receptet: pótfaternak kuss a neve nevelés szempontból, továbbá, hogy hova mehet a gyerek, és hogy miért, milyen büntetést kap. Ha ezt az igen egyszerû szabályt megtartjátok, és pótfater kvázi haver lesz, minden okés lesz, ha nem akkor FIGHT!!!

Hogyan állítsam át az ip címem? Mert a router a házban 2 gépnek ugyan azt az ip címet adta meg és így vagy az egyik gép vagy a másik nem fér hozzá a nethez, hogyan állítsam át?

Legjobb válasz: Indítsd újra a routert akkor, amikor mindkét gép be van kapcsolva. Ha a router oszt és mindkét gép tõle vár IP-t, akkor nem kaphatják ugyanazt.

Indítsd újra a routert akkor, amikor mindkét gép be van kapcsolva. Ha a router oszt és mindkét gép tõle vár IP-t, akkor nem kaphatják ugyanazt.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi.

Hogyan állítsak sorba képeket, hogy az úgy jelenjen meg a mobileszközökön is?

Sorba szoktam állítani a képeket, mappánként 01-t?l akár 90-ig elnevezve, de amikor átrakom a mappát mobilra, vagy PSP-re, akkor már nem abban a sorrendben jelenik meg mint a gépen, ahogy beállítottam.

Legjobb válasz: állítsd be, hogy név szerint rendezze a fájlokat a mappában

állítsd be, hogy név szerint rendezze a fájlokat a mappában
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Nem vagyok analfabéta, ez természetesen az elsõ dolgom volt, de ezzel csak azt érem el, hogy a számítógép helyes sorrendben jeleníti meg, de a többi eszköz ennek ellenére sem.
úgy értem, a mobilon nézd meg hátha van ilyen beállítás :D
A kérdező hozzászólása: Jah értelek. Sajnos nem nincs ilyen funkció :( De köszi az ötletet :)

Hogy állítsam be az FSB és frekvencia értékeket hogy ne fagyjon a gép?

Alaplap: Asus P5K3 Deluxe (OC.1333mhz ddr3) Cpu: intel core 2 q6600 (1066fsb) RAM: 2x1gb corsair 1300mhz BIOS a legfrissebb. Beállítások: Ratio CMOS setting: 8 FSB strap: 333MHz FSB freq: 333 PCI freq: 100 DRAM freq: 1066DDR3 DRAM command rate: 1T DRAM timing: 5-5-5-15-3-44-6-4 Ennél a beállításnál azt írja hogy rossz beállítások.

Legjobb válasz: Állítsd vissza factory defaultra, elméletileg az segít.

Állítsd vissza factory defaultra, elméletileg az segít.
A kérdező hozzászólása: Nem az a baj hogy nem indul, mert vissza tudom állítani, csak szeretném rendesen beállítani az értékeket.
címsorban: eszközök-->beállítások, és ott tudod átállítani h. hova töltsön le...
A kérdező hozzászólása: kÕSZI

Hogyan állítsam be azt, hogy magyar legyen?

Újból lett rakva a gépem és most ugye angol nyelv?.Hogyan tudom beállítani azt, hogy magyar nyelv? legyen a számítógépem?

Legjobb válasz: A tálca szélén ott van egy gomb, azt EN-rõl állítsd át HU-ra.

A tálca szélén ott van egy gomb, azt EN-rõl állítsd át HU-ra.
A kérdező hozzászólása: De nekem az egész gép angol lett és az hogy hogyan lehet magyarra állítani?
Szerintem angol nyelvû operációs rendszert telepítettél fel. Tegyél fel egy magyart.
Így jár az, aki illegális/varezolt/lopott/másolt/krekkelt operációs rendszert akar használni. Ebbõl is látszik, hogy illegális, mert Magyarországon nem lehet boltban angol nyelvû Windows-t kapni. Vedd meg (Win7 35EHUF), vagy használj Ingyeneset.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!