Találatok a következő kifejezésre: Hogyan, és lehet a nyulakat (25 db)

Hogyan, és mikortól lehet a nyulakat búgatni? Ha összejön, akkor honnan lehet tudni, hogy lesznek kiskölykök?

Két nyuszink van, és nem testvérek, lány-fiú!

Legjobb válasz: kb 1 éves koruk körül. Mivel 1 hónap a vemhesség az nem olyan sok idõ, ki lehet várni. De az ellés elött 1-1.5 héttel kitapinthatóak a kisnyulak, de azt nem nagyon ajánlom, mert véletlenül összenyomhatod a kicsiket, még megpróbálhatod kb félidõben összerakni õket, ha nem veszi fel a bakot illetve "sír" az anya akkor valószínû a vemhesség, bár a nyulaknál is elõfurdul az álvemhesség.

kb 1 éves koruk körül. Mivel 1 hónap a vemhesség az nem olyan sok idõ, ki lehet várni. De az ellés elött 1-1.5 héttel kitapinthatóak a kisnyulak, de azt nem nagyon ajánlom, mert véletlenül összenyomhatod a kicsiket, még megpróbálhatod kb félidõben összerakni õket, ha nem veszi fel a bakot illetve "sír" az anya akkor valószínû a vemhesség, bár a nyulaknál is elõfurdul az álvemhesség.
Az attól függ, mikorra tanítod meg nekik azt a szót, hogy BÚÚÚÚÚÚ...
3-4 hónapos korában már ivarérett a nyúl de csak 6-7 hónapos korában lehet pároztatni
És mi a helyzet a tengerimalacal?

Neostomosant hogyan kell használni? A nyulam fülrühös és azért vettem. A készítményt fel kell oldani, vagy így töményen lehet kezelni a fülét?

S a légy ellen hogyan kell használni? Mennyi vízhez kell feloldani?

Legjobb válasz: 3 liter vízben kell feloldani.Ne ijedj meg elég büdi de nagyon hatásos.Már egy alkalom is elég szokott lenni.Ha esetleg úgy látod,hogy nem múlt el teljesen a probléma akkor 3 hét múlva megismételheted.Meleg de ne forró vízben old fel és abban kell a nyuszit megfürdetni.Alaposan megszárítani utána,ez nagyon fontos,nehogy megfázzon.A löttyöt azonnal fel kell használni és a használt vizet ki kell önteni.Ha nem okés valami írj!

3 liter vízben kell feloldani.Ne ijedj meg elég büdi de nagyon hatásos.Már egy alkalom is elég szokott lenni.Ha esetleg úgy látod, hogy nem múlt el teljesen a probléma akkor 3 hét múlva megismételheted.Meleg de ne forró vízben old fel és abban kell a nyuszit megfürdetni.Alaposan megszárítani utána, ez nagyon fontos, nehogy megfázzon.A löttyöt azonnal fel kell használni és a használt vizet ki kell önteni.Ha nem okés valami írj!

Most költöztünk Pest mellé, és gondolkodom, hogy nyulat kéne tartani, csirke már van! Lehet a csirkeólban tartani a nyulat elkerítve? Nagyon macerás a tartása? És mennyi nyúllal kezdjek, egy 3 tagú család számára?

Legjobb válasz: Szia. Csirkék közelében nyulat ne tarts..kényes állat... Kezdetben szerintem 2 nõstény,1 bak elég..azt tovább lehet szaporítani..csak arra vigyázz,hogy a bak ne pározza be a gyerekeit..ergo bak egyedül külön ólban..egyébként van msn cimed?Mert szívesen segítenék ilyesmi dolgokban..:)

Szia. Csirkék közelében nyulat ne tarts..kényes állat... Kezdetben szerintem 2 nõstény, 1 bak elég..azt tovább lehet szaporítani..csak arra vigyázz, hogy a bak ne pározza be a gyerekeit..ergo bak egyedül külön ólban..egyébként van msn cimed?Mert szívesen segítenék ilyesmi dolgokban..:)
De ha nincxs msned, és konkrét kérdéseid lennének, tedd fel, és válaszolok. Üdv.M.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, sajna nincs msn-em, a gépem bekattan tõle, a skype-tól is...Ezek szerint csinálni kéne nekik egy külön kisházat. Télen mennyire kényes a hidegre?? És hogyan kell levágni és megnyúzni? (bár asszem ez a férjem reszortja lesz :) )
Ja..és a nyuszi nyúzása..ezt nem tudom teljesen pontosan, megkérdem majd apukámat, és megírom neked..ami biztos, hogy 2 oszlop vagy közeli fa közé kell madzagot kikötni, és arra kell felkötni a 2 lábát..apám asszem elötte mindig fejbevágta õket egy darab fával vagy valamivel..de majd megkérdezem..:)
A kérdező hozzászólása: Köszi Móni! Hasznos tanácsokat adtál. Lehet, hogy a garázsba teszem õket, van egy kis helység ajtóval, és sztem nekik ott tökéletes lesz. Oltás, vagy egyebek kellenek ahhoz, hogy egészségesek legyenek?? Megköszönném, ha megkérdeznéd a fejbecsapást (hogy pontosan holkell, hogy keveset szenvedjen), és a nyúzást apukádtól! Üdv: Petra
Petra! Oltás nem kell, szerintem felesleges..nem tenyésztõnek készülsz, hanem csak a családi fogyasztásra akarnád nevelni õket, nem?:) Amit mondtál helyet, az szerintem is tökéletes lesz nekik:) Délután írom meg a kivégzés pontos menetét:) mert édesapám csak 4re ér haza a munkából. Egyébként írtad, hogy hárman vagytok...kisfiad vagy lányod van?:) Még egy tipp..úgy neveld a gyerkõcöt, hogy természetes legyen neki, hogy a nyuszi ennivaló, különben megutálja és sajnálni fogja szegénykéket..:) Móni
A kérdező hozzászólása: Szia Móni! A 3. fél anyukám :) ) nekünk még nincs gyerekünk, de már tervben van...De azért köszi a tippet a jövõre nézve, mert komolyan gondolom a gazdálkodást, azért is költöztünk ki Pestrõl. A mai árak mellett asszem ez a legjobb megoldás, ha már úgyis háztartásbeli vagyok, és az állatokkal szeretek foglalkozni. És biztos lesznek még kérdéseim feléd! Elõre is köszi. Üdv Petra
Szia Petra! Megkérdeztem....Elösször is a nyulat tarkón kell vágni..apám a tenyerének az élével szokta..de szerintem egy darab fával is le lehet csapni. Utánna fel kell valahová kötni a hátsó két lábát spárgával, azaz hogy fejjel lefelé lógjon. A bokájánál van ugye megkötve, közvetlenül a bokája felett, és ott körbevágni a bundát és lehúzni róla a nakáig.A bundát fejével együtt levágni és kidobni.Még mikor lóg, akkor kell kibelezni.Óvatosan kell felvágni a hasát(elül hosszanti irányban), nehogy a hugyhólyag kilyukadjon. Kiszeded a beleit, máját tüdejét, veséjét meg a szivét fel lehet használni.Utánna megmosni, feldarabolni mint a csirkét. Ha baknyulat vágsz le, akkor azt tovább kell áztatni, hogy a szaga kimenjen a husiból. Igény szerint lehet felhasználni pörköltnek, sült husnak, levesnek akár. Szerintem sülve a legfinomabb.Bár, én nem nagyon eszem meg a nyúlhúst. Remélem, érthetõ voltam valamennyire:) Szép estét Nektek, Móni
A kérdező hozzászólása: Köszi Móni, asszem ezután nem lesz gond. Szép napot: Petra

Hogyan lehet boldoggá tenni a nyulamat? Hogy jól érezze magát, és biztonságban ha én ott vagyok mellette!?

Legjobb válasz: Az elsõ válaszoló inkább maradjon csöndben. A répajavaslat meg butaság, hisz nem kaphat túl sok cukrot, mert megfosatja. Nos... Ha pontosabban leírnád a szituációt, könnyebben segíthetnék. Elõször is legyen bizalmad hozzá. Tehát a ketrecet nyisd ki, hagyd hogy õ jöjjön ki, és ne te vedd ki. Ülj tisztességes távolságban a földön, esetleg nem túl messze tõled valami finom eleség. A nyulak kíváncsiak, a szoba felfedezése után rád fog találni. Ha megéhezik, elkezdi ropogtatni az ennivalót. Tilos nyúlni, megsimogatni ilyenkor. Este olvassál neki, mert az emberi hang nyugtatólag hat rájuk, és legalább a közelséged is megszokja, ha a ketreced mellett ülsz. A ketrecben se érj hozzá, de hagyd, hogy megszagolgasson, esetleg próbáld kézbõl etetni. Mikor sokszor eljátszottad már a földön ülõs trükköt, esetleg le is feküdhetsz a földre, így még érdekesebb leszel. Ha hozzáérsz a nyúlhoz, akkot azt elõször a ketrecben tedd, csak egy finom simítás legyen a homlokára. Írd meg addig is, hogy mi pontosana szitu.

Az elsõ válaszoló inkább maradjon csöndben. A répajavaslat meg butaság, hisz nem kaphat túl sok cukrot, mert megfosatja. Nos... Ha pontosabban leírnád a szituációt, könnyebben segíthetnék. Elõször is legyen bizalmad hozzá. Tehát a ketrecet nyisd ki, hagyd hogy õ jöjjön ki, és ne te vedd ki. Ülj tisztességes távolságban a földön, esetleg nem túl messze tõled valami finom eleség. A nyulak kíváncsiak, a szoba felfedezése után rád fog találni. Ha megéhezik, elkezdi ropogtatni az ennivalót. Tilos nyúlni, megsimogatni ilyenkor. Este olvassál neki, mert az emberi hang nyugtatólag hat rájuk, és legalább a közelséged is megszokja, ha a ketreced mellett ülsz. A ketrecben se érj hozzá, de hagyd, hogy megszagolgasson, esetleg próbáld kézbõl etetni. Mikor sokszor eljátszottad már a földön ülõs trükköt, esetleg le is feküdhetsz a földre, így még érdekesebb leszel. Ha hozzáérsz a nyúlhoz, akkot azt elõször a ketrecben tedd, csak egy finom simítás legyen a homlokára. Írd meg addig is, hogy mi pontosana szitu.
Hát nem tudom, még nem voltam nyúl. A sok répának biztosan örülne, na meg a szabadságnak...

A Farmerama játékban hogy lehet azt megcsinálni hogy a nyulak és egyéb állatok ne az ólban legyenek hanem szaladgáljanak a földeken?

Legjobb válasz: vagy ha azt nem is lehet megcsinálni hol lehet venni futkározó nyulakat???vagy mi a nevük??

A kérdező hozzászólása: vagy ha azt nem is lehet megcsinálni hol lehet venni futkározó nyulakat???vagy mi a nevük??
egyiket sem lehet megcsinálni
Valamikor az év közepén lehetett ajándékba kapni csipegetõ tyúkot, legelõ tehenet, futkozó birkát. Hogy van-e még nem tudom. De csak ajándékba lehetett kapni és adni a szomszédok között.

18 hetes terhes vagyok, nagyon fáj és nyilal a méhem és a petefészkem. Ez lehet attól, hogy vékony testalkatom van és nyúlnak a szalagok?

Az orvosom szerint amíg nincs görcs addig nincs baj!

Legjobb válasz: Nekem is gyakran fájt, szúrt, nyilallt a hasam a védõnõ azt mondta azért mert tágul a méhem és elõzõleg szerzett felfázás vagy vmi miatt nehezebben nyúlnak a dolgok ott bent. Most 27 hetes vagyok és már szinte teljesen elmúlt! Türelem és jó egészséget!

Nekem is gyakran fájt, szúrt, nyilallt a hasam a védõnõ azt mondta azért mert tágul a méhem és elõzõleg szerzett felfázás vagy vmi miatt nehezebben nyúlnak a dolgok ott bent. Most 27 hetes vagyok és már szinte teljesen elmúlt! Türelem és jó egészséget!
Szia. Én 16 hetes vagyok és ugyanezek a panaszaim. Az orvosom nekem is ugyanazt mondta, mint neked. Az elõzõ válasz számomra is tanulságos volt, mert az elmúlt néhány évben sok felfázásom volt. Szerintem ne aggódj, nincs baj.

Mi lehet ez? A fülem mögött kicsivel van ilyen pukli szerú, ami körülbelül 1-2cm átmérőjű, és 1 puklira hasonlít, 2-3 napja fedeztem fel, és nem tudom, hogy mi lehet. Ha hozzáérek, akkor nem fáj, de más érzés mintha nem nyúlnék hozzá. Mit tegyek vele?

Legjobb válasz: Lehet kis nyirokcsomó / nincs a környezetében valahol egy kis seb, mert akkor is nagyobb lehet/ vagy lipoma, azaz zsírcsomó. Mutasd meg a háziorvosodnak õ eldönti.

Lehet kis nyirokcsomó / nincs a környezetében valahol egy kis seb, mert akkor is nagyobb lehet/ vagy lipoma, azaz zsírcsomó. Mutasd meg a háziorvosodnak õ eldönti.

Volt egy álmom és csak arra emlékszem hogy valakihez nyúlok. Pár másodperce felébredtem és a valóságban ültem az ágyban és nyújtottam a kezem, utána egyből el is aludtam. Ez mégis mitől lehet mert még ilyen nem nagyon volt?

Legjobb válasz: Elõfordulhat az ilyesmi.Az ember megteheti azt ami az álomban van a valóságban is.Velem is megtörtént,csak én már a szobám ajtaja elõtt álltam.Hogy mitõl is történik,azt én sem tudom sajnos.

Elõfordulhat az ilyesmi.Az ember megteheti azt ami az álomban van a valóságban is.Velem is megtörtént, csak én már a szobám ajtaja elõtt álltam.Hogy mitõl is történik, azt én sem tudom sajnos.

Ha van egy androidos telóm és én frissíteni szeretném rajta az oprendszert mit kell csinálnom? Ugyanúgy androidra és lehet úgy hogy a procihoz nem nyúlok? Mondjátok meg melyik a legjobb android?

Legjobb válasz: Kellene a típus is, a frissítés során egyáltalán nem kell a procihoz nyúlni. Nem tudom honnan vetted. Olyan nincs, hogy legjobb. Max. újabb van. És az se mindegy, hogy gyári frissítés kellene vagy fõzött rom.

Kellene a típus is, a frissítés során egyáltalán nem kell a procihoz nyúlni. Nem tudom honnan vetted. Olyan nincs, hogy legjobb. Max. újabb van. És az se mindegy, hogy gyári frissítés kellene vagy fõzött rom.
A kérdező hozzászólása: Ja értem csak azt akartam megtudni h lehet e gyárilag frissíteni androidot köszi.
Továbbra se árultad el milyen telefonod van. Úgy talán segíthetnénk, hogy hányas android a legújabb rá.
A kérdező hozzászólása: Jah még nincs meg de ha lesz:Sony Ericson Live with Walkman vagy Samsung Galaxy Ace vagy HTC Wildfire S ha már itt tartunk tudsz ennél jobbat ebben az árkategóriában?Ha nem melyik a legjobb?
Az unalomig ismételt Live with walkman a legjobb. Ezt majd a SEUS vagy a PC companion segítségével lehet majd frissíteni 4.0-és androidra. A másik kettõ nem lesz frissítés már és baromira elavultnak számítanak. De egyébként a Samsungokat a KIES segítségével lehet frissíteni, a HTC meg elõnyben részesíti az OTA frissítéseket, szóval ott elég wifire csatlakozni és ha van frissítés akkor lehet frissíteni telefonon keresztül.
A kérdező hozzászólása: Bocs de a live with walkmant kidobtam a számításból mert ha nincs rajta diktafon akk nem lehet vele hangokat felvenni akármilyen alkalmazással se így szerintem a talking tom cat sem mûködne ha hozzá szólsz de köszi ha vizsont rosszul gondoltam akk mégis az marad elõnyben
Rosszul gondolod.
A kérdező hozzászólása: Köszi akk az a legjobb
Windows update
A kérdező hozzászólása: Frissítem, amikor kell, így tûnt ma el 1 gb. Nem hiszem, hogy ez normális?!
ne frissítsd és nem fog fogyni a hely
CCleaner megoldja.
A kérdező hozzászólása: Fél év után egyszer frissítettem, és addig folyamatosan tûntek el a mega-k. Ma is tûnt el. Ki fogom próbálni a Ccleaner-t. Remélem bejön! Különben összeomlik. Köszi
Vírus lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!