Találatok a következő kifejezésre: Hogya legyen fenekem (180 db)

A ". fenn kell hogy legyen. " vagy ". fenn kell, hogy legyen. " a helyes írásmód?

Lehet rossz a kategória "nyelvtanulás", de nem találtam jobbat.

Legjobb válasz: ha jól értelmezem az Osiris helyesírás szavait, ebben a szórendben fakultatív a vesszõ használata (nem kis meglepetésemre, mert én tettem volna) a _kell, hogy fenn legyen_ esetében ki köll tenni a vesszõt én megkerülném, ha van rá mód: fenn kell lennie :)

ha jól értelmezem az Osiris helyesírás szavait, ebben a szórendben fakultatív a vesszõ használata (nem kis meglepetésemre, mert én tettem volna) a _kell, hogy fenn legyen_ esetében ki köll tenni a vesszõt én megkerülném, ha van rá mód: fenn kell lennie :)
A kérdező hozzászólása: Igen, így frappánsan megkerülhetõ lenne. :)
Kell a vesszõ. Legalábbis én úgy tanultam. "Hogy" elõtt mindig vesszõ áll, kivéve, ha az a "hogyan" szónak a rövidítése.
1. hozzászólóhoz csatlakoznék, én is vesszõt tennék, biztos, ami biztos. Az Osiris liberálisabban kezeli a helyesírást, mint az érvényes MTA hivatalos helyesírási szabályzata. Én tennék vesszõt.
Még valami a fentihez. Minden nyelvre, így a magyarra is érvényes, hogy tanulj meg a nehéz esetekre példamondatokat. Nekem errõl a kérdésrõl mondjuk beugrik az LGT dala, amiben azt (is) éneklik, hogy "nagyon kell, hogy szeress engem", nehéz vesszõ nélkül elképzelni. Érdemes utánanézni a bizonytalan, liberális-megengedõ könyveknek (mivel a magyar nagyon bonyolult és nehéz nyelv, változik, néha már nem tudni miért, pl. "hull a hó" de "hullik a vakolat", stb., a szótáraktban, helyesírási tanácsadókban mindig a gyakoribb, és/vagy inkább elfogadott változat van elõször leírva, utána a másodi, és aztán leírják, hogy mindkettõ helyes. Haszáld a legelsõt. ..Bizonytalanságra másik példa, a vegyes hangrendû szavak toldalékai. "Férfinek" vagy "férfinak". Elvileg mindkettõ helyes. Grétsy professzor szerint ilyen esetben az a tendencia, hogy mindig a MÉLY hangrendû ragot kell választani (tehát férfinak, bár a másik is helyes.)

Meg lehet oldani facebookon, hogy bizonyos emberek azt látják hogy offline vagyok? Úgy gondolom, hogy mondjuk két embert úgy tiltok le, hogy ne legyek fent neki chaten, vagy ilyesmi.

Legjobb válasz: igen lehet, méghozzá úgy, hogy amikor megnyitod valakivel a csetablakot akkor felül a fejlécbe ott van eg yfogaskerék (lehetõségek), és ott válaszd ki azt, hogy XY számára ne legyek elérhetõ. Annyi, hogy te sem fogod látni, hogy õ mikor van fent.

igen lehet, méghozzá úgy, hogy amikor megnyitod valakivel a csetablakot akkor felül a fejlécbe ott van eg yfogaskerék (lehetõségek), és ott válaszd ki azt, hogy XY számára ne legyek elérhetõ. Annyi, hogy te sem fogod látni, hogy õ mikor van fent.
A kérdező hozzászólása: köszi, sikerült :)

Miért narancsbőrös a fenekem? Guggolok hogy legyen valami fenekem mert eddig deszka fenekem volt, erre narancsbőrös az egész! Mitől lehet? Guggolok mindennap.

Legjobb válasz: és tényleg használt a guggolás? már nagyobb lett a feneked?:O mennyi idõ kellett? mennyit guggolsz?

és tényleg használt a guggolás? már nagyobb lett a feneked?:O mennyi idõ kellett? mennyit guggolsz?
A kérdező hozzászólása: Igen nagyon sokat használ a guggolás !!!!! ezzel lehet a legkönnyebben fogyni és izmosodni fenékre IS ! én naponta nézem a fenekem mert nekem fura hogy kicsi volt nagyon és nagyon gyors a változás! 20 napos terv. elsõ nap 50 guggolás második nap 55 harmadik nap 60 negyedik pihenõ nap midníg öttel több és 3 naponta pihenõ! :D beválik ajánlani tudom csak!


Menj fel teis és irj neki , hogy fent vagy de nem fogsz irni mert igy van megbeszélve.
Honnan tudod , hogy fent van ha te még csak most akasz felmenni?hmm
Csináld amit irtam menj fel teis , és kész.Ne ezen morfondirozzál egész este.
A kérdező hozzászólása: ismerem...sosincs fent chaten mert így beszéltük meg, amikor összeveszünk akkor mindig felmegy direkt.
Menj fel teis , de ne irj neki.Kész passz probléma megoldva ennyi , joccakát!!
Miért van az, hogy ha egy kérdésben szerepel a "facebook" szó, akkor garantáltan valami valóságtól elrugaszkodott "problémával" lesz kapcsolatos? Csak egy tipp: lehet, hogy nyitva van neki egy tabon, de nem is azzal van elfoglalva.
> de most fent van hogy idegesítsen. Mibõl gondolod hogy azért van fent hogy idegesítsen?
A kérdező hozzászólása: nem szakítottunk konkrétan..
Hmmm , ez azért fura!Azért még együtt vagytok?
A kérdező hozzászólása: nem beszél velem, nem reagál arra amit írok neki! nem én vagyok a sunyi
Ha ennyire beszélni akarsz vele, miért nem írsz rá te? Miért kell mindent sunyin alattomosan hátulról megoldani?
Semmit, fejecsd el amit irtam.
A kérdező hozzászólása: mit keverjen?
Lehet mással chetel és nem akarja , hogy véletlenül keverje a kettöt, erre nem gondoltál?
Legalább nem unatkoztok. :D
A kérdező hozzászólása: mondták.
Irigyellek, hogy neked ez a legnagyobb gondod...

Ha elvégzek egy tanfolyamot és szakács leszek akkor hogy a fenébe lehet munkát találni mert mindenhová kell a 3-4 év szakmai tapasztalat ha senki sem alkalmaz hogy legyen tapasztalatom?

Legjobb válasz: Be kell mákolni, vagy ha van valahol ismid, segíthet bekerülni. Sajna ez van. :( Mindenütt azt akarják, hogy szemtelenül fiatal légy, de legyen több év tapasztalatod. Hogy ezt hogy hozod össze, abba nem gondolnak bele az agyoniskolázott fejükkel. :S Tényleg? Kedves HR-s. Hogy is van ez? ;)

Be kell mákolni, vagy ha van valahol ismid, segíthet bekerülni. Sajna ez van. :( Mindenütt azt akarják, hogy szemtelenül fiatal légy, de legyen több év tapasztalatod. Hogy ezt hogy hozod össze, abba nem gondolnak bele az agyoniskolázott fejükkel. :S Tényleg? Kedves HR-s. Hogy is van ez? ;)
Ne aggódj:D:D Minden szakmánál kérik a 3-4 sõt több év gyakorlatot. dvözlettel: egy HR-s
Ha csak OKJ-s papírod lesz, még nehezebben fognak felvenni! Nem igazán szeretjük ezeket a "gyorstalpalós" lecsófõzõket! Bocs, de ez van...

Mit tehetnék, hogy 1 hónapos kicsim ne éjjel fél 2-ig legyen fent?

5 és 6 óra között megébred a délutáni alvásból, (vagy magától, vagy ébresztem szopizni, és onnantól végig fent van 1-ig, fél 2-ig. Van egy testvérkéje, aki viszont reggel kel időben, így úgy érzem, már nem bírom sokáig....

Legjobb válasz: átérzem a nehézségedet, nálam ugyan csak egy baba van, aki szeret sokáig fenn lenni... Mi most azt próbáljuk, hogy délután kifárasszuk (amikor ébren van), játszunk, beszélünk, járkálunk vele, így nagyon sok inger éri, így sikerült elérni, hogy már 11kor megkezdje az éjszakai alvást. Úgy tûnik beválik ez a módszer... Nappal járkálok körülötte, telefonálok, fõzök-mosok...zajongok, amíg õ alszik, este viszont viszonylag csend van (max. fehér zaj), és így egész jól tudatosult nála, hogy mikor van nappal, mikor éjjel. 7,5 hetes a kislányom

átérzem a nehézségedet, nálam ugyan csak egy baba van, aki szeret sokáig fenn lenni... Mi most azt próbáljuk, hogy délután kifárasszuk (amikor ébren van), játszunk, beszélünk, járkálunk vele, így nagyon sok inger éri, így sikerült elérni, hogy már 11kor megkezdje az éjszakai alvást. Úgy tûnik beválik ez a módszer... Nappal járkálok körülötte, telefonálok, fõzök-mosok...zajongok, amíg õ alszik, este viszont viszonylag csend van (max. fehér zaj), és így egész jól tudatosult nála, hogy mikor van nappal, mikor éjjel. 7, 5 hetes a kislányom
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát nagyon nehéz, én is zajongok, illetve van itthon zaj bõven a nõvére miatt, de semmi hatás, hiába próbálom fent tartani, úgy alszik, mint a tej. Most is alszik már 50 perce, és rettegek az éjszakától. Próbálom akkor én is a "mesterséges" ébren tartást.....
Nálunk nem vált be a mesterséges ébrentartás ilyen kicsike korban, tulajdonképpen tojt rá, hogy mi mivel próbálkozunk. 3 hónapos korára ügyesebb lett, és rájött mikor "kell" aludni. Én kitartást és türelmet kívánok neked!
Tény, minden baba más, nálunk többnyire bejön, amit leírtam. Egy próbát megér, aztán vagy változik, vagy nem... :( Kitartást!
Persze, hogy ki kell próbálni mindent. Én sem írtam, hogy ne próbálja meg. Csak sajna nálunk nem volt jó semmi, csak az idõ múlása. De naná, próbáld ki azért, hogy ébren tartod!
nálunk is csak most kezd normalizálódni a helyzet. 3.5 hónapos a lányom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek is! Valamennyire vigasztal, hogy magától rendezõdik, egyszer talán.... :-O Addig mesterségesen ébren tartom, ha engedi, vagy még megpróbálom a fürdetéses módszert.

Milyen sporttal tudnám elérni, hogy a fenekem és a combom is jóval kissebb legyen? Kb. mennyi ideig csináljam?

13éves 170 cmmagas lány vagyok!K?szködöm a felesleges kilóimmal:(

Legjobb válasz: Futással, az a legjobb a popsira és iszonyat jó lesz tõle a combod is (nem utolsó sorban a második legolcsóbb is. Csak cipõd legyen jobb, a többi meg benned van). Gyors gyaloglással kezdj, egy kis zene, jól beöltözöl, hogy izzadj (vigyázz, nehogy megfázz) és elõször pár száz métert fuss. Aztán irány a zuhanyzó, hideg, meleg vizes végzuhanyzással. És légy büszke magadra, milyen ügyi vagy!! 13 évesen ez a legjobb. A bõrödnek is jót teszel vele, és megelõzheted a striák kialakulását. Ne ijedj meg ha, nem fogsz egy hét alatt lefogyni (inkább tónusos lesz a formád). Kitartás. Úgyis a Te korodban az a legnagyobb, ha van kitartásod:)! Hajrá:)

Futással, az a legjobb a popsira és iszonyat jó lesz tõle a combod is (nem utolsó sorban a második legolcsóbb is. Csak cipõd legyen jobb, a többi meg benned van). Gyors gyaloglással kezdj, egy kis zene, jól beöltözöl, hogy izzadj (vigyázz, nehogy megfázz) és elõször pár száz métert fuss. Aztán irány a zuhanyzó, hideg, meleg vizes végzuhanyzással. És légy büszke magadra, milyen ügyi vagy!! 13 évesen ez a legjobb. A bõrödnek is jót teszel vele, és megelõzheted a striák kialakulását. Ne ijedj meg ha, nem fogsz egy hét alatt lefogyni (inkább tónusos lesz a formád). Kitartás. Úgyis a Te korodban az a legnagyobb, ha van kitartásod:) ! Hajrá:)
elõzõ vagyok. kb. egy hónap múlva kezded el észre venni, hogy szebb a bõröd és a nacid nem szûk. És az izmaidat érzed. Fontos, hogy egy kis izomláz ne vegye kedved. Nyáron meg jöhet a miniszoknya is!! 27 éves lány
A kérdező hozzászólása: köszii:)

Hogy kisebbíthetem a fenekem nagyságát, azaz milyen tornával lehet elérni, hogy a fenekem kisebb legyen?

Legjobb válasz: Szálkásító diéta + heti 3 aerob 45 perc- 1 óráig. Emellé jó lenne súlyzós teljes testes edzés.(de az nem muszáj)

Szálkásító diéta + heti 3 aerob 45 perc- 1 óráig. Emellé jó lenne súlyzós teljes testes edzés.(de az nem muszáj)
A kérdező hozzászólása: Oké ... , köszönöm szépen a segítséget.

Hogyan legyen kisebb fenekem?

Naszóval, 16 éves fiú vagyok, és rengeteget futok (közép- és hosszútávon versenyzek elég jó eredményekkel) és amúgy focizok valamint aránylag sokat biciklizek, tehát nem a sport hiányáról van szó, mégis elég nagy a fenekem, és közben elég gyenge a fels?testem, szóval elég rosszul mutat így a dolog. Elkezdtem már edzeni kicsit fels?testre otthon, de gondoltam nem árthat, ha tudnám, h közben hogyan lehetne kicsit kisebb a fenekem? F?leg izom, de szerintem zsírból is ott van a legtöbb a testemen (fenék és comb), amúgy angyon vékony ember vok.

Legjobb válasz: Lehet tenyleg elegge bedurrantak az izmaid. Nincs idejuk pihenni. Mivelhogy irod h amugy nagyon vekony vagy, ennyi sport mellett h lenne mar nagy valakinek a feneke... hmhm

Lehet tenyleg elegge bedurrantak az izmaid. Nincs idejuk pihenni. Mivelhogy irod h amugy nagyon vekony vagy, ennyi sport mellett h lenne mar nagy valakinek a feneke... hmhm
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:) Hát ja, a felsõtestem egy az h elég gyenge, de zsírt sem nagyon fogsz rajta találni, sztem a fenekemen és a combomon valamennyi van, de ha megfeszítem õket, akkor nemnagyon lehet benyomni:) Hát akkor a felsõtestre való edzés lesz a megoldás:D Van itthon ilyen expander cuccunk, az mennyire hasznos?
A kérdező hozzászólása: Oké köszike:D Hát attól még messze vok
Bringa az jó a hátsó feledre.. Mióta bringázol és milyen gyakorisággal?
Azt hiszem, amíg nem hagyod abba azt a sok kerékpározást, futást, addig nem mennek össze az izmaid. Dolgozz tovább felsõtestre! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat:) Gyakran azzal járok suliba (mondjuk heti 2) ami 6-7 km oda és ugye ugyan ennyi vissza. Ezen kívül kb. kéthetente kb 50 km-es biciklitúrákra megyek, de a fõ sportom az a futás. Nem szeretnék konditerembe járni, otthon felsõtestre milyen gyakorlatokat csináljak?
A kérdező hozzászólása: Futni am minden nap futok legalább egy órát (tehát kicsit több mint 10 kilométert.)
Fekvõtámasz, súlyzózás, húzóckodás, ha megoldható. Vagy nézel gyakorlatokat, vagy kitalálsz néhányat.
Hátizmokra, vállra, bicepszre, jó. Ha már végtelenségig tudod ismételni a gyakorlatot fáradtság nélkül, akkor kevés. :)

Hogyan legyen szép, kerek fenekem?

Sajna fenék terén nem vagyok valami er?s. Milyen sportot kéne ?znöm, hogy szép, feszes, kerek fenekem legyen? biciklizés kizárva, mert nincs, valamint a drága sportok is. El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: http://mozgasegeszseg.origo.hu/20090414-feszes-feneket-a-str..

A kérdező hozzászólása: nagyon köszi :D
Nekitámaszkodsz egy szekrénynek és a lábadat hátrafelé emelgeted... Vagy állóhelyzetbõl elõrelépsz, úgy hogy azzal a lábbal amivel elõereléptél kb. 90-fok legyen. Aztán vissza. 10-20 szor azonos lábbal majd csere. Jó edzést!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi :D
A kérdező hozzászólása: kedves második, és ezzel nagyjából mikorra várható láthatóbb eredmény? :D
az csak nekem vaan! neked már nem lehet.
rubint rékának vannak tornái, szinte mindegyikben van fenékre is, nagyon jók. Torrentrõl vagy barbarablogról letudod szedni, ha minden nap cisnálod 1 hónap után már lesz egy kis változás, na nem egetrengetõ de lesz:D Ha súlyokkal csinálod még hatásosabb


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!