Találatok a következő kifejezésre: Hogy zajlik válás (18 db)

S. O. S! Ha a válást közös megegyezéssel kérjük akkor is kell ügyvédet fogadnunk? Hogy zajlik a válás?

Gondolok itt vagyonmegosztásra, tartozások szempontjából is ( pl: házastársnak elég húzós hitele van), gyerektartás, közös ingatlan, lízinges autó, megel?legez? kölcsön (szocpol) részben teljesítetlen...stb.

Legjobb válasz: Hát ha ilyen zûrös a háttér jobb kikérni ügyvéd szakvéleményét.Nehogy te fizessél majd mindent, a nagy jóhiszemûséged miatt. A válás az válás!

Hát ha ilyen zûrös a háttér jobb kikérni ügyvéd szakvéleményét.Nehogy te fizessél majd mindent, a nagy jóhiszemûséged miatt. A válás az válás!
Ha mindenben megtudtok egyezni ( ki mit kap, ki mit fizet)akkor nem kell ügyvéd
Ha az anyagiakon problémáztok, akkor az már nem közösmegegyezés, és akkor kell ügyvéd. Ha ti ketten leültök, és el tudtok mindent normálisan osztani, akkor nem kell. De ti ismeritek a másikat, hogy papír nélkül mennyire fogja betartani. De azt is csinálhatjátok, hogy leíratjátok egy ügyvéddel ezeket, és hitelesítitek a biztonság kedvéért, de a további dolgokhoz nem kell. Ha mindenben megegyeztek, akkor a bíróság segít benyújtani a keresetet ingyen, csak a 12 ezer forintos illetéket kell ugye fizetni annak, aki beadja. De el is lehet felezni.
A kérdező hozzászólása: Ingatlan terhelt hitellel, de 50-50%-os tulajdonrészünk van adós-adóstárs viszonylatban. Autó lízinges, az én nevemen. A nagy hitel pedig az õ nevén. 1 gyermek van. Hogyan tovább??? Az ingatlant meg lehet osztani? Úgy értem, hogy két kisebbet kialakítani belõle, mert a méreteibõl adódóan tulajdonképpen átalakítható lenne. Vagy egyéb ötlet? Eladás elég lassú és nagyon a valódi piaci ár alatt tudnánk, persze az sem egy-két hét.
Én is ebben a cipõben járok.MI ikerház formájában fogjuk megosztani a házat!Ez a gyerekeknek is jobb megoldás, szerintünk.Ezt nektek kel eldönteni.Biztosan nem lesz könnyû, de most ez látszik leg ésszerübbnek minden szempontból.Üljetek le beszéljétek meg és döntsétek el, hogy tudnátok-e egymáshoz alkalmazkodni.Az lenne a legjobb ha egymás között megtudnátok mindent osztani, ha ez nem megy, akkor ügyvéd!Sok sikert!
Ennyire egymás közelében élni válás után(átalakítani a lakást) általában csak problémákhoz vezet, de persze vannak kivételek. az ingó és az ingatlan vagyon és a tartozás is 50-50%-ban terhel mindkettõtöket
A kommentedben felsorolt kérdéseket ügyvédnek kell feltenni. Nem kell, nem kötelezõ az ügyvéd, de pont ilyen esetekre ajánlott. Ne gondolkozz rajta, mert az ügyvéd a te érdeked fogja képviselni, ill. hogy igazságosan legyen minden

1. Mennyibe kerül egy "sima" válás? 2. Bárhol be lehet adni a váló keresetet, vagy az állandó lakóhelyhez kötött? 3. Hogyan zajlik a válás? (mennyi idő, mire hivatalosan is elváltak lesznek? )

4. Muszáj-e mindkét félnek eljönni, vagy az is elég, ha csak az egyik fél indítja el és van jelen?(A vagyonon megtudnak egyezni.)

Legjobb válasz: 1. sima válás ha semmi gond nincs akkor a jelenlegi illetékbélyeg összege(nekem még 12000 forint volt amit felesben fizettünk.) 2.A lakóhelyhez kötött. 3.Ha közös megegyezéssel váltok el,és mindenben egyetértetek,ha van gyerek és abban is teljes egyetértés van,hogy kinél legyen,ha ingó és ingatlan vagyonnál is teljes egyetértés van akkor 1 tárgyalás az egész.De a várakozási idõ hosszú.Nálunk volt ingó,ingatlan vagyon,közös kisgyerek.Mi mindenben tökéletesen egyetértettünk,így 1 tárgyalással megúsztuk.A válópert közösen adtuk be májusba,és szeptember 21-re kaptunk idõpontot.Majd olyan 3-4 héttel késõbb megjött a végzés,hogy hivatalosan is elváltak vagyunk.. 4.Ha közösen megegyeztek akkor ott kell lenni mindkettõtöknek..Ha már az egyik fél nem megy el akkor nem beszélhetünk közös megegyezésrõl,mert a távolmaradása tiltakozást jelent..Akkor hosszabb lesz a válóperi folyamat....

1. sima válás ha semmi gond nincs akkor a jelenlegi illetékbélyeg összege(nekem még 12000 forint volt amit felesben fizettünk.) 2.A lakóhelyhez kötött. 3.Ha közös megegyezéssel váltok el, és mindenben egyetértetek, ha van gyerek és abban is teljes egyetértés van, hogy kinél legyen, ha ingó és ingatlan vagyonnál is teljes egyetértés van akkor 1 tárgyalás az egész.De a várakozási idõ hosszú.Nálunk volt ingó, ingatlan vagyon, közös kisgyerek.Mi mindenben tökéletesen egyetértettünk, így 1 tárgyalással megúsztuk.A válópert közösen adtuk be májusba, és szeptember 21-re kaptunk idõpontot.Majd olyan 3-4 héttel késõbb megjött a végzés, hogy hivatalosan is elváltak vagyunk.. 4.Ha közösen megegyeztek akkor ott kell lenni mindkettõtöknek..Ha már az egyik fél nem megy el akkor nem beszélhetünk közös megegyezésrõl, mert a távolmaradása tiltakozást jelent..Akkor hosszabb lesz a válóperi folyamat....
Jajjhj de szomorú, hogy el akarsz válni :...( nem tudok sokban segíteni de azt tudom, hogy az én szüleimnek irtó hosszú ideig tartott.1év kb. de ha mindenben megegyeztek, akkor csak egy tárgyalás kell, és utána kimondjak a válást. nem baj, ha megkérdezem, hogy van e gyereketek? vagy inkább úgy kérdezem, hogy nekik. mert nem írtad, hogy rólad van szó.
1. Ügyvéd nélkül 12.000 forint. 2. Az utolsó KÖZÖS lakhelyhez tartozó bíróságra kell beadni. 3. Változó. Közös megegyezéssel az elsõ tárgyaláson elválasztanak, ha nincs gyerek. Min. 2-3 hónap. A tárgyaláson lehet kérni, hogy nem szeretnél a fellebezés jogával élni, így kéred az azonnali hatályt. Így már aznap elvált vagy hivatalosan. 4. A tárgyalás során van alperes és felperes. Ha a felperes nem vesz részt a tárgyaláson, akkor a bíróság visszavonásnak tekinti. A bíró ilyenkor feltételezi, hogy a felperes meggondolta magát. Röviden ennyi.

Hogyan zajlik a válás, ha az egyik fél börtönben van?

Legjobb válasz: Ha az egyik fel börtönben van, akkor 2 lehetöseg van: -az egyik, hogy ügyvedet fogad a felperes, es az elintez mindent, ami kb. 40-45 eft. - a masik, hogy a felperes bemegy a Varosi Birosagra es az ügyfelfogadasi idöbe beadja a valokeresetet es akkor ott megkell adni az alperes adatait es azt hogy hol, melyik BV./Büntetesvegrehatasi Intezetben/ zarkaszam teljes cim, tartozkodik. A targyalas kitüzesere az eliteltet a BV. kiviszi, ha az megakar jelenni a valason. Ha nem akar megjelenni, akkor is a felperesnek meg kell jelennie, es a Birosag meghozza a döntest esetleg az alperes tavollete nelkül is.

Ha az egyik fel börtönben van, akkor 2 lehetöseg van: -az egyik, hogy ügyvedet fogad a felperes, es az elintez mindent, ami kb. 40-45 eft. - a masik, hogy a felperes bemegy a Varosi Birosagra es az ügyfelfogadasi idöbe beadja a valokeresetet es akkor ott megkell adni az alperes adatait es azt hogy hol, melyik BV./Büntetesvegrehatasi Intezetben/ zarkaszam teljes cim, tartozkodik. A targyalas kitüzesere az eliteltet a BV. kiviszi, ha az megakar jelenni a valason. Ha nem akar megjelenni, akkor is a felperesnek meg kell jelennie, es a Birosag meghozza a döntest esetleg az alperes tavollete nelkül is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod.


Hogyan zajlik egy válás?

Leírnátok az összes lehetséges verziót részletesen? Mennyi pénzbe és id?be kerül?

Legjobb válasz: közös megegyezéses: mindent otthon átbeszéltek, kié mi, a házból mennyi, a gyerek kinél marad/mennyi a tartásdíj/mikor láthatja a másik. Ezzel elmentek egy ügyvédhez, elmondjátok, hogy minden kérdésben +egyeztetek, aztán bíróság és 1 tárgyalással kimondják a válást. Másik verzió: marakszotok a kiskanálon is, a két ügyvéd jól ellevelezik egymással, sok pénztõl megfosztanak és aztán majd 1* elválasztanak. Ez lehet hónapok, de akár évek kérdése is.

közös megegyezéses: mindent otthon átbeszéltek, kié mi, a házból mennyi, a gyerek kinél marad/mennyi a tartásdíj/mikor láthatja a másik. Ezzel elmentek egy ügyvédhez, elmondjátok, hogy minden kérdésben +egyeztetek, aztán bíróság és 1 tárgyalással kimondják a válást. Másik verzió: marakszotok a kiskanálon is, a két ügyvéd jól ellevelezik egymással, sok pénztõl megfosztanak és aztán majd 1* elválasztanak. Ez lehet hónapok, de akár évek kérdése is.
Beadod a keresetet, kb. 12 ezer az illeték+ az ügyvédi költség, ha akarsz ügyvédet. Kitûzik a tárgyalást, kiértesítik a feleket. Elmentek és közös megegyezéssel elváltok. Az is lehet, hogy az elsõn nem választanak szét, csak a másodikon. Ez a válóperi rész, pár hónap eltelik, mire mindez lezajlik, nálunk 3/4 év volt, mert az elsõre nem jött el az exem. Ha vagyonmegosztással nem nem tudtok egyedül megbirkózni, az a rész akár évekig is elhúzódhat és az csak az ügyvédeknek jó. Nálunk úgy kellett, hogy az utolsó bögrét is leírtuk, hogy melyik kihez kerül. Ezt is kérték a bíróságon.
úristen.. ez ilyen komoly? meg kell egyezni a láthatóságról? nekem szüleim aztmondták hogy akkor megyek ide-oda köztük amikor csak akarok, meg hogy egy ideig a kocsit is kölcsönadják egymásnak stb.. ennyire túl van bonyolítva? fuh hát én nagyon nem értem ezt 16/L, tegnap közölték velem a tényeket, és azóta apa nincs itthon :'(
tegnap 23:11-es: igen, a láthatást is szabályozni kell hivatalosan, mert sajnos sokan vannak, akik a válóper elött/alatt megigérnek mindent, aztán meg nem tartják be. Nálad nem olyan vészes, mert már elég nagy vagy, de ha kisebb a gyerek, akkor azért sok lehetöség van arra, hogy a gyerek ne tudjon a másik szülövel elég gyakran találkozni. Pl: (Egy ismeröe családnál történt), az anya a válás beadásakot azt mondta, hogy a gyerekek és az apa kapcsoltan nem fog miatta változni - viszont elkezdte a gyerekeknek mesélni, hogy az apa milyen szemét alak, mert csak a fele fizetését adja oda neki, nem fizet nekik külföldi nyaralásokat, ezen kivül ha valamelyik gyerek átment hozzá (pár házzal odébb lakik), akkor a gyerek utánna egy hétig nem mehetett sehová (barátnök, srb). Most, miután a láthatás szabályozva van, még igy is vannak bajok, mert elözö nap mindig elviszi a gyeereket orvoshoz, hogy lázas - és kér igazolást, hogy nem viheti el az apa.
Szia, Nekem úgy zajlott, hogy egy ügyvéd ismerõsöm megírta a keresetet, kifizettem az illetéket. Majd elmentem a bíróságra, amin megjelent a férjem, és elváltunk. Ennyi.

Hogyan zajlik a pszichiátriai vizsgálat egy válás során?

Kiderül-e, hogy a férjemnek valami baja van (agresszívitás, idegi problémák), vagy be tudja ?ket csapni? Mert a hazudozásban is nagyon jó!

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy a válás esetében hogy történik... Én 2 hétre bementem a pszichiátriára, megfigyeltek, pszichológusokkal kellett beszélnem, stb. Én a depressziómat el tudtam "rejteni" elõlük. Nem kizárt, hogy a férjed is be tudja csapni õket, de csak ha nagyon vissza tudja fogni magát, és nagyon-nagyon odafigyel, mit csinál. Mert õk is nagyon figyelnek ám.

Azt nem tudom, hogy a válás esetében hogy történik... Én 2 hétre bementem a pszichiátriára, megfigyeltek, pszichológusokkal kellett beszélnem, stb. Én a depressziómat el tudtam "rejteni" elõlük. Nem kizárt, hogy a férjed is be tudja csapni õket, de csak ha nagyon vissza tudja fogni magát, és nagyon-nagyon odafigyel, mit csinál. Mert õk is nagyon figyelnek ám.
Egyébként tényleg van ilyen. Bár az kicsit más... A szüleim már elváltak, és gyermekelhelyezés, meg tartozások tisztázása érdekében anyámat is ki kell majd vizsgálniuk. Apám szerint állítólagos öngyilkossági kísérletei voltak... Ez elég indok, hogy kivizsgálják. És az egyik válaszolónak: nem csak képek kiválasztása alapján vizsgálnak. Normális helyen rendesen megvizsgálják az embereket. [a 2.]
Sajnos ne veszik észre, ezek általános tesztek, képek kiválasztása alapján mondják meg, hogy milyen az illetõ.70%-ban téves a teszt.
Én valóban kíváncsi lennék, miért van szükség válásnál pszichiátriai vizsgálatra. Én még sosem hallottam ilyet, valóban létezik??
Nos, megkérdeztem egy érintettet, mindjárt lezajlik a válásuk. Azt mondta, fel sem merült ilyesmi, és nem is hallott róla, hogy lenne ilyen. Úgyhogy nem tudom, honnan szedted ezt?? Gondolom, szeretnéd, ha bizonyítékod lenne arról, hogy a férjed nem teljesen beszámítható. De azért egy ilyen vizsgálathoz nyilván komoly indok kell. Szerintem próbáljatok meg közös megegyezéssel, békében elválni...
Miért kell egy váláshoz pszichiátriai vizsgálat??? Úgy tudom, ilyen bûncselekményeknél szokott lenni...
A kérdező hozzászólása: Nem én találtam ki, hogy kell a vizsgálat, a bíróságon döntöttek így. Voltak idegi problémái, kezelték régebben, mostanában is javasolták neki, de nem ment el. A lényeg: el akarja venni tõlem a gyerekeket. Ezért kell!

Hogyan zajlik a válás, ha az alperes nem hajlandó eljönni a tárgyalásra?

Beadtam a válópert, de a férjem fenyeget, hogy nem fog eljönni. Tudom, hogy akkor is szétválasztanak, de azért érdekelne, hogy zajlik? Kb hány tárgyalás? Van gyerek és közös hitel is. Tényleg nekem kell bizonygatnom, hogy megromlott a kapcsolat? De mennyire?

Legjobb válasz: Ha ö nem jön el, akkor vagy azonnal az elsö tárgyaláson, elválasztanak, vagy esetleg kitüznek még egy idöpontot, de a másodikon mindenképpen kimondják a válást. (A vagyonmegosztás más téma)

Ha ö nem jön el, akkor vagy azonnal az elsö tárgyaláson, elválasztanak, vagy esetleg kitüznek még egy idöpontot, de a másodikon mindenképpen kimondják a válást. (A vagyonmegosztás más téma)
Mégegyszer az elsö vagyok: elég, ha kijelented, hogy nem tudsz többé vele élni, és ez elég. A gyerekelhelyezésnél ha nincs ott a másik fél, akkor a te kéresed lesz a mérvadó. A vagyonmegosztás külön perben zajlik, a hitelröl meg az esetleges közös szerzeményekröl ott döntenek.
A kérdező hozzászólása: Értem, szóval elválasztanak, de utána meg pereskedhetek vele a vagyon miatt. És ha aláírna egy megegyezést? De ugyanúgy nem hajlandó eljönni, mert végül is õ nem akar válni? Akkor azt nem fogadják el?
A kérdező hozzászólása: KÖszi, most olvastam a 2. hsz-edet.

Hogyan zajlik egy válás?

Egészen az elhatározástól az utolsó pillanatig. A gyereket, vagy a pár szüleit, esetleg más hozzátartozókat belevonnak?

Legjobb válasz: Minden válás más és más. Ez nagyban függ a válni akaró felektõl (vagy féltõl) illetve van e gyerekelhelyezési per.

Minden válás más és más. Ez nagyban függ a válni akaró felektõl (vagy féltõl) illetve van e gyerekelhelyezési per.
Ha Ti mindenben meg tudtok egyezni nem vonnak bele senkit.Akkor kell tanúkat beidéztetni, ha valamit valamelyik fél bizonyítani akar, amit a másik tagad. A rokonságot nem vonják bele, és senkit sem ha vagytok olyan kulturáltak, hogy nem háborúskodtok, hanem szépen megegyeztek mindenben.Egyébként ez lenne a legjobb mindkettõtöknek, és a gyereketeknek is.Akkor csak belefoglalják a bírósági határozatba, hogy miben egyeztetek meg.Ez csakis rajtatok múlik.Így a leggyorsabb és legegyszerûbb minden.
Hogy hogyan?Elösször a válás szerintem egy mocsok dolog.Megigéred hogy leéled az illetõvel az életed akár rosszban is.(jóban ROSSZBAN míg a halál el nem választ).Akkor minek igéred meg?Nem kötelezõ.Hazug emberek.Miért nem lehet megoldani a problémákat?Hazug emberek akik tönkreteszik a gyerekek életét.röviden ennyi.100% hogy lepontoznak de nem érdekel.
Utolsó válaszolo, te mirõl beszélsz?Akkor tenné tönre a gyerek életét ha néznie kellenne két boldogtalan embert.Nem sikerült nekik ennyi.Tévedtek.A rosszban pedig szerintem olyasmire vonatkozik, hogy betegség, szegénység..nem pedig az egymástol elhidegülés.De ha templomban is megesküdtek akkor mindig házasok maradnak."Amit Isten egybekötött, ember szét nem választhat."Nincs igazad szerintem.
Elözõ vagyok, bocsi, hogy nem a kérdésre válaszoltam.
a lepontozott védelmében : egy tanulmány szerint a gyerekeknek még a "rossz" házasság is sokkal jobb, mint ha el vannak válva és új házasságban "boldogok" a szuleik, mert ok bizony nagyon is szenvednek ezekben az új kapcsolatokban
A kérdező hozzászólása: Magát a folyamatot már megtaláltam itt. Most már csak a családtagok belevonására vagyok kíváncsi. A gyereket, vagy a pár szüleit, esetleg más hozzátartozókat belevonnak?

Hogy zajlik, mennyibe kerül egy válás Szlovákiában? Közös tulajdonú lakás sorsa érdekelne, ha az egyik fél a lakásban marad, a másiknak ki kell fizetni?

Legjobb válasz: Nem ismerem a szlovák jogszabályokat (és amúgy nem is valószínû, hogy itt találsz szlovák ügyvédet), de feltételem, hogy ki kell fizetni. Ez a logikus, ez a magyar jogszabály is, és így igazságos.

Nem ismerem a szlovák jogszabályokat (és amúgy nem is valószínû, hogy itt találsz szlovák ügyvédet), de feltételem, hogy ki kell fizetni. Ez a logikus, ez a magyar jogszabály is, és így igazságos.
A kérdező hozzászólása: és ha egy összegben nem tudja, a fizetésébõl vonják?
En ugy tudom, hogy ha mind a két fél szociálisan rászorult személy, akkor a bíroság elengedheti a felmerult koltségeket. Ha dolgoztok, akkor szerintem esélytelen. Szerintem levonják a fizetésbol esetleg exekuciot is tehetnek a személy vagyonára. Szintén egy szlovák állampolgár
A kérdező hozzászólása: anyukám nyugdíjas õ menne el a közös tulajdonú lakásból, a férje még keres, nem is rosszul õ maradna, viszont biztos nem tudná oda adni a fél lakás árát, ezért gondoltam, hogy vonnák neki... (õk szlovák állampolgárok) kedves szintén szl. állampolgár, ha tudsz valamit kérlek informálj, köszönöm!

Közös megegyezéssel válás. Bírósági tárgyalás hogyan zajlik?

Közös megegyezéssel válunk, 2éve külön élünk! Keresetet beadtuk,a tárgyalásra megvan az id?pont.Valójában mindenben megegyeztünk a házunkat megosztottuk.De a jöv?re nézve,én szeretném ha a bíróságon az is bele kerülne a papírjainkba,hogy ki mit használ a házban,udvarból.Lehet ezt kérni a tárgyaláson?Hogyan zajlik a tárgyalás?

Legjobb válasz: Ha ebben is meg tudnátok egyewzni, hogy ki mit használjon, akkor azt is le kellene írni, és aláírni mindkettõtöknek. Ezt a bíróság figyelembe venné, és jóváhagyná. Ha nem születik hivatalos megegyezés, akkor a bíróság csak annyit állapít meg, hogy fele-fele a tulajdon. azt nem hogy konkrétan ki mit használhat, vagy nem használhat.

Ha ebben is meg tudnátok egyewzni, hogy ki mit használjon, akkor azt is le kellene írni, és aláírni mindkettõtöknek. Ezt a bíróság figyelembe venné, és jóváhagyná. Ha nem születik hivatalos megegyezés, akkor a bíróság csak annyit állapít meg, hogy fele-fele a tulajdon. azt nem hogy konkrétan ki mit használhat, vagy nem használhat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Ez már megtörtént, leírtuk, aláírtuk!
akkor ha már leírtátok a bíró majd rákérdez, hogy mindketten tartják-e ezen állításukat, és ha mindketten igennel válaszoltok, akkor megállapítja, hogy ki mit használhat, tehát amit leírtatok.
Ha nincs gyerek, akkor kb. fél óra alatt, egy tárgyalással túllesztek rajta.
A kérdező hozzászólása: Vannak gyerekek:az egyik most lett nagykorú, a másik 8 éves :) . Nekem fontos lenne több okból is, hogy a megosztás hivatalossá váljon! Tudom, hogy közjegyzõ elõtt is megírhatnánk de az is pénz.
A kérdező hozzászólása: Ja még annyit, hogy csak egymás között, kézzel írott megállapodásunk van!
Ha gyerek van, akkor mindenképpen 2 tárgyalás lesz. Az elsõ a gyerektartás miatti lesz. A második lesz a tényleges váló tárgyalás. A kézzel írott papír is jó, az a lényeg, hogy a tárgyaláson ha rákérdez a bíró, mindketten egyet kel hogy értsetek a leírtakkal. Akkor azt hivatalossá teszi, és onnantól kezdve az már jogerõs.
Azt a kézzel írott papírt majd át kell adni a bírónak, utána rákérdez rá, és emeli jogerõre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat :) !

Mennyi ideig tart és hogyan zajlik a válás?

Szeretnék minél elöbb túl lenni rajta!

Legjobb válasz: Én most váltam el májusban, és fél évig tartott! Ez a leggyorsabb. Elõször is be kell adni egy válókeresetet a bíróságra, legjobb a közös megegyezés, abban el kell dönteni minden megosztandó dolgot, ingatlan, ingóság stb. Ha gyerek(ek) van(nak), akkor az õ elhelyezésérõl is meg kell állapodni. A láthatásról, a gyerektartásról, stb. 12000,- Ft-os okmánybélyeg kell rá. A bíróság válaszol, majd kitûzik az elsõ tárgyalás napját. Ez nálunk 3 hónap mulva volt a beadás után. Ha ott nyilatkoztok, hogy fenntartjátok a válókeresetet, akkor kitûznek egy újabb tárgyalást (ez újabb 2-3 hónap) és azon már el is választanak. De ez csak akkor megy, ha semmiben nincs vita, és nincs benne nyári szünet. Nekem szerencsém volt, hogy ilyen gyorsan ment. Ha még érdekel valami írj nyugodtan privát e-mail-t. Szia!

Én most váltam el májusban, és fél évig tartott! Ez a leggyorsabb. Elõször is be kell adni egy válókeresetet a bíróságra, legjobb a közös megegyezés, abban el kell dönteni minden megosztandó dolgot, ingatlan, ingóság stb. Ha gyerek(ek) van(nak), akkor az õ elhelyezésérõl is meg kell állapodni. A láthatásról, a gyerektartásról, stb. 12000, - Ft-os okmánybélyeg kell rá. A bíróság válaszol, majd kitûzik az elsõ tárgyalás napját. Ez nálunk 3 hónap mulva volt a beadás után. Ha ott nyilatkoztok, hogy fenntartjátok a válókeresetet, akkor kitûznek egy újabb tárgyalást (ez újabb 2-3 hónap) és azon már el is választanak. De ez csak akkor megy, ha semmiben nincs vita, és nincs benne nyári szünet. Nekem szerencsém volt, hogy ilyen gyorsan ment. Ha még érdekel valami írj nyugodtan privát e-mail-t. Szia!
hát 1-2 hónap a min. de elhúzodhat 3 évig is


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!