Találatok a következő kifejezésre: Hogy zajlik után a (70 db)

Szeretnék részt venni egy lombik programba mert sajnos természetes úton nem lehet gyerekünk és érdekelne hogy zajlik ennek a folyamata? és anyagilag nagyon megterhel e?

mert volt 2 méhen kívüli terhességem sajnos eltávolították mind 2 petevezetékem de nagyon szeretnénk még egy Kiss babát amúgy velünk rendbe van minden mert már született egy babánk természetes úton. sürgös mert már van idöpontunk az intézménybe

Legjobb válasz: Jaj az anyagiakat elfelejtettem:-) Nekünk egy program 150.000 Ft volt de ez attól is függ, hogy hogyan reagál a szervezeted a szerekre és meddig kell használni. Meg persze a mostani áraktól mert nekem az elsõ kislányom spontán baba a második elsõre sikerült lombik a 3. pedig a 3.lombikos program után fagyasztott embrió visszaültetés és õ sikerült elõtte két sikertelen beültetésem volt és már kezdtem feladni fõleg mikor megkaptam a fagyasztott embriót és lám õ tapadt meg és már 10 hónapos.

Jaj az anyagiakat elfelejtettem:-) Nekünk egy program 150.000 Ft volt de ez attól is függ, hogy hogyan reagál a szervezeted a szerekre és meddig kell használni. Meg persze a mostani áraktól mert nekem az elsõ kislányom spontán baba a második elsõre sikerült lombik a 3. pedig a 3.lombikos program után fagyasztott embrió visszaültetés és õ sikerült elõtte két sikertelen beültetésem volt és már kezdtem feladni fõleg mikor megkaptam a fagyasztott embriót és lám õ tapadt meg és már 10 hónapos.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen nagyon sokat segítettél.
Mi most csináltuk végig az elsô lombikot, long protokoll volt és 140 ezerben álltunk meg. (Ebben nincsenek benne a vitaminok, terhesvitamin, folsav, e-vitamin, c-vitamin.)

Mi történik az után miután már nagyon erősek a fájások és beértetek a kórházba? Mi az az nst? Most vagyok 39 hetes, és már nagyon félek. Hogyan zajlik minden a kórházban mielőtt megszületik a baba?

És szülés után hány órával adják oda szoptatni?

Legjobb válasz: Az ügyeletes orvos megvizsgál, majd dönt arról, hogy szülõszoba vagy vajúdó. A szülésznõ megbeszélés ill. szokások alapján ad beöntést, borotvál, rácsatolja a pocakodra az nst tappancsait. (Nst, ugyanaz, mint a ctg, a magzat szívét nézi és a méhtevékenységet. Ha 39 hetes vagy, akkor már kellett, hogy legyél ilyenen.) Szopizás kórházfüggõ, ideális esetben szülés után azonnal.

Az ügyeletes orvos megvizsgál, majd dönt arról, hogy szülõszoba vagy vajúdó. A szülésznõ megbeszélés ill. szokások alapján ad beöntést, borotvál, rácsatolja a pocakodra az nst tappancsait. (Nst, ugyanaz, mint a ctg, a magzat szívét nézi és a méhtevékenységet. Ha 39 hetes vagy, akkor már kellett, hogy legyél ilyenen.) Szopizás kórházfüggõ, ideális esetben szülés után azonnal.
kapsz beöntést, elõkészítenek a szülésre, bemész a szülõszobába, vajúdsz, ha kitágultál meg jönnek a tolófájások, és megszületik életed értelme.Közben nst-vel nézik, hogy nem lassul-e a pici szívhangja, mert ha lassul, akkor megcsászároznak.Nekem mikor kibújt a drága, már adták is oda a mellkasomra, utána apa elvágta a köldökzsinórt, megmosdatták, megvizsgálták, én addig megszültem a méhlepényt, összevarrták a gátsebem, és már jött is vissza a drág kincsem apával, és mellre raktuk, és megvolt élete elsõ szopizása. Amugy 39 hetesen már rég kellene járnod nst-re.Én 39+5 hetesen szültem, de már a 37, vagy 38 héttõl jártam nst-re, pedig nem volt fogadott dokim.Ennek kérdezz utána mindenképp.MInden jót, és könnyû csodálatos szülést, és sok egészséget a bébidnek is meg neked is. Csodálatos élmény a szülés Üdv:21 hónapos kislány boldog anyukája
ja, és egy cseppet se fél.Nem olyan szörnyû, mint képzeled.Fáj, azt senki nem mondja, hogy nem, de ott olyan gyorsan fog minden történni körülötted, hogy nem igazán tudsz majd vele foglalkozni, és minden jön majd magától, csak az fog érdekelni, hogy már csak egy keveset kell kibírni, és a karodban lesz az életed értelme.És minden fájás csak közelebb segít hozzá.Ezt sose feledd(nekem a védõnõ mondta, és sokat segített, hozzátenném, teljesen igaza volt), hogy szülés közben a fájások a te igazi barátaid, és csak azok tudnak segíteni, hogy könnyen és gyorsan túl légy rajta te is és a drága is, és ne tégy semmit a fájások ellen(ne feszülj), hanem segíts neki(lazulj el a fájások közben teljesen).Én így csináltam, és 3 óra alatt meglett a kicsi mindennel együtt. Második voltam
A kérdező hozzászólása: Kszi a válaszokat! Persze már voltak ctg-n, csak (ne nevessetek) nem tudtam hogy van más neve is. Szerencsére minden rendben van, keddre vagyok kiírva, és éjjelente arra ébredek, hogy azt álmodtam hogy már szülök...
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is, boldog babázást! :)

Hogyan zajlik autóhitelnél a hitellezárás az utolsó részlet kifizetése után?

Jöv? hónapban jár le a hitelem a Banif Plusnál, és nem kaptam semmilyen tájékoztatás (nem lep?dtem meg...). Esetleg akinek van ilyen tapasztalata/lehet pont ennél a banknál, kifejtené?

Legjobb válasz: ne is lepödj meg.nekem is volt auto hitelem ott.csak akkor még Bank plussz volt a neve!!a csekkekért is könyörögnöm kellett!!

ne is lepödj meg.nekem is volt auto hitelem ott.csak akkor még Bank plussz volt a neve!!a csekkekért is könyörögnöm kellett!!
A kérdező hozzászólása: akkor sorstárs vagy..neked hogy volt a lezárás, leírnád légyszives? fizettettek rá még százezreket? mert ha igen felõlem vihetik a kocsit is..
nekem nem volt lezárás.visszaadtam a kocsit 1év után.felemelték a törlesztöt 40ezeröl-60ezerre!!
Hitellezárás??? Az nem olyan, hogy kifizeted az utolsó törlesztõt, és viszlát, többet nem kell fizteni?
A kérdező hozzászólása: remélem, hogy olyan, de jártak már úgy ismerõseim, hogy még 700ezret rá kellett fizetniük, bár nem tudom melyik bank volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)

Ugyan még hátra van egy kis idő, de érdekelne, hogy szülés után a látogatás hogy zajlik? Ha ott van veled a pici bemehet a család a kórterembe vagy Te mész ki? Addig ki vigyáz a picire? Stb. ,

Rég szültem,majd 17éve.Most 18hetes kismama vagyok.A közelembe nincs olyan aki tudná,sajnos.Védön?höz csak 2hét múlva megyek,hogy meg tudjam kérdezni.Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én a testvéremhez bemehettem a kórterembe. Saját tapasztalatom sajnos nem lett, mert mikor én szültem, akkor influenza járvány miatt egyáltalán nem lehetett látogatni.

Én a testvéremhez bemehettem a kórterembe. Saját tapasztalatom sajnos nem lett, mert mikor én szültem, akkor influenza járvány miatt egyáltalán nem lehetett látogatni.
ja es a latogatok is jottek mentek:) meg este 9 kor a melletem levo aszonyhoz csoportosan jottek a latogatok anyukam meg vegig bent volt velem a korterembe is ott aludt velem:) hihetetlen mi?
ahol en szultem ott a gyerek egesz vegig mig a korhazba voltunk melletem volt!ejjel nappal! es szerintem igy normalis!
pécsen nem jöhetnek be, van 1 kötél kihúzva, és onnan nem jöhetnek tovább. Elsõ babám (2005), csak egy üvegfalon keresztül mutathattam meg, a 2.-at(2006) már kivihettem, és bárki kézbe vehette. Azért nem tartom jó ötletnek, hogy bemennek a kórterembe, mert ott azért ha valaki elalszik, vagy nem figyel úgy oda magára, akkor véres lesz a ruhája, és azt ne nézegesse senki. AKik szoptatnak, azok sem hinném, hogy jó szemmel nézik, ha ki-be rohangálnak a látogatók. Én legalább is nem néztem volna jó szemmel.
Velem nem volt ott a kicsi, ot csak kimutattak az ablakon, tudod ilyen regi modszerrel. De aki a korhazba bejott, otthon ugyis meglatogatott, igy lathatta a babat eleget, nemcsak par pillanatra, mint az ablaknal a korhazban. A baratnomnel viszont vele volt a kicsi, es bemehettunk hozza a korterembe, nezhettuk a kicsit. En otthon szivesebben latogattam mar meg ot, amikor olyan jo kis otthonos volt minden. A korhazban olyan feszelyezett a dolog, csendben kell lenni...stb. Es mar tudod, hogy baba-mama szobaban leszel?
Nálunk nem lehetett bemenni, mondjuk orulok is neki. Voltak privát szobák, ahova apuka bemehetett, olyankor egy novér végigfutott a folyoson és becsukott minden szobaajtót, hisz csupa hálóinges-kimerult-szoptatós társaság voltunk:) Nálunk van egy helység, uveg válaszfal a kozepén, oda bejohetnek a látogatók, láthatják a babát, de nincs kozvetlen baciveszélynek kitéve. Nekem nagyon síros volt a kicsi, és úgy idozítettuk a látogatásokat, amikor aludt (igaz, így pihenni nem tudtam, de legalább pár szót tudtunk váltani).
Kórháztól függ. Ahol én szültem ott ki volt írva az ajtóra, hogy tilos a bemenet és mégis bejöhettek a látogatók, nem szólt nekik senki. Érdeklõdj a helyi szokásokról.
Nálunk úgy volt, hogy a "kocsiban" kitoltam a lengõajtóig a babát és úgy nézte meg a család. Kétágyasban voltam, ha a kicsim aludt és a szobatársam a szobában volt, figyelt a kicsire én pedig kitudtam menni beszélgetni a családtagjaimmal. Persze viszonoztam neki én is. Ha pedig sírni kezdett a kicsi, felhívott és én rohantam a szobába vissza. A kórterembe nálunk nem jöhettek be. Egyébként kórházfüggõ a dolog. Érdeklõdj utána. Szép szülést és rendes szobatársa/ka/t kívánok! (nekem volt mindkettõben részem)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Ezek szerint, ahány hely annyi szokás!Érdeklõdni fogok!Mindenkinek jó egészséget!Boldog babázást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Igaz szerintem sem jó, ha mindenki csak bemászkálhat.Öszintén mondva én sem vagyok érte oda, sõt.Még nem tudom milyen szobában szeretnék lenni, persze meg majd milyenbe lehet, milyen jut stb., Köszi mégegyszer a válaszokat!
Ahol én szültem 9 éve és fogok nemsokára, ott egyáltalán nem lehet bemenni, van egy ajtó, meg üvegfal és max.kiskocsiban oda lehet tolni a gyerkõcöt. Ha kimegy valaki látogatót fogadni, akkor meg betolja addig a csecsemõsrészlegre.
A Szt.István khzban egész nap bejöhetnek a látogatók, a babák is kint vannak a nap 24 órájában.Még nem hallottam, h ebbõl gond lett volna(akár egy baba is megbetegedett volna)Ez a khz bababarát, ezért nem is igen lehet még éjszakára sem leadni a babákat(ebbõl következik, h kicsi a csecsemõ-részleg, hely és lehetõség sincs, h ott mutassák meg a babákat), ezért ez az anyukák "feladata".Ha nem akarod, h bemenjen vmelyik hozzátartozód a kórterembe, akkor kitolhatod a folyosóra(de ez azért értelmetlen, mert a többi anyukához bemennek)A másik lehetõség, h 1 személyes szobába mész(ami itt kb.10000 ft/nap)
Kórháza válogatja. Én Gyõrben szültem, ott egész nap bárki bejöhetett, velem volt a baba. Igaz én egyágyasban voltam, így nem zavartunk senkit, de szerintem zavaró, ha többen vannak, és bármikor bárki bemehet... Ha többet vagytok, a babára addig a szomszéd ránéz, vagy leadod a csecsemõs nõvérnek, vigyáz rá amíg fürdesz, vagy elmész valahova.

Mi történik a peteérés után a menzesz első napjáig a petével normális esetben (tehát mikor nem próbálkozunk babával)? Hova lesz az érett pete? Vagy "túlérik", hogy nem lehet teherbe esni később? Hogy zajlik le a menstruációs ciklus?

Legjobb válasz: Hát én ezt a történetet úgy ismerem,hogy a megérett pete kilökõdik a tüszõbõl,és elkezd vándorolni a petevezetõben,ahol 12-24 óra múlva elöregszik és elhal(ha nincs megtermékenyítés),bekerül a méhbe.A megvastagodott méhnyálkahártya leválik a méhfalról és ez a menstruáció.Az elhalt pete pedig nem felszívódik,hanem a vérzéssel együtt eltávozik a szervezetbõl! Én így ismerem a mensi folyamatát.

Hát én ezt a történetet úgy ismerem, hogy a megérett pete kilökõdik a tüszõbõl, és elkezd vándorolni a petevezetõben, ahol 12-24 óra múlva elöregszik és elhal(ha nincs megtermékenyítés), bekerül a méhbe.A megvastagodott méhnyálkahártya leválik a méhfalról és ez a menstruáció.Az elhalt pete pedig nem felszívódik, hanem a vérzéssel együtt eltávozik a szervezetbõl! Én így ismerem a mensi folyamatát.
A pete az ovuláció után 12-24 óráig életképes, addig fejlõdik és a petevezetõben vándorol, de egy bizonyos idõ elteltével már túlérik, ahogy Te is írtad, és elhal. Ezután a vérzéssel együtt távozik a testünkbõl. Röviden ennyi...
Nem érik túl. Mikor megérett kiszabadul a tüszõbõl, ezután kb. 12-24 óra áll rendelkezésre, hogy megtermékenyüljön, mert elöregszik. Ha nem történik megtermékenyülés, akkor elhal és felszívódik. A visszamaradt tüszõ (amibõl az érett petesejt kilökõdött) sárgatestté alakul és progeszteront termel, ami a beágyazódást és a baba megmaradását segíti elõ. Ha nem történik meg a beágyazódás a peteérést követõ 7-10 nap múlva, akkor a sárgatest összeesik, lecsökken a progeszteron szint, és megjön a menzesz.
Nem akadtam fenn, írtam is, hogy igazából ez a része lényegtelen. Te kattogtál rajta azzal, hogy "kijavítottad" a felszívódik dolgot, egyrészt helytelenül, másrészt tényleg tök mindegy. Amúgy igen, nagyrészt elég lenne akkor védekezni. Csakhogy azért nem olyan egyszerû mindig belõni azt a napot, mikor tényleg az ovu van. Mert pár napokat indig tolódhat, és nem tudhatod, hogy nem lesz-e esetleg több peteérésed.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk én szeretnék gyereket, nem bánnám ha jönne, csak a párom miatt nem dolgozunk még rajta... Viszont múltkor úgy adódott, és nem akartam feleslegesen áltatni magam. De most már csak azt nem értem, hogyha ez ennyire "pontosan így történik", és ritka a többszöri peteérés (ami után nem értem miért nincs újabb menzesz), akkor elvileg csak 3-4 nap lenne, amikor mindenkinek védekeznie kellene...
Azt hittem kedves 5.válaszoló, hogy azért mert én azt írtam, hogy vérzéssel eltávozik az elöregedett petesejt meglincselsz!!Olyan de olyan kis hülyeségeken tudtok fennakadni, hogy el sem hiszem!Nem tök mind1 hogy mi lesz vele??A lényeg, hogy addig ne termékenyüljön meg, amíg a nõ nem szeretne gyereket!!Meg a másik, hogy mindig minden hónapban megjöjjön normálisan!ENNYI!!
Leírtam, hogy miért. Azért, mert ha meg is termékenyül, nem ágyazódik be rögtön, hanem jó még egy hetet vándorol lefelé, mire elkezd beágyazódni. És maga a nõi szervezet is csak a beágyazódás megtörténtétõl szerez tudomást a terhességrõl, a megtermékenyülést nem érzékeli. Röviden ennyi. De nálad aztán nagy hiányosságok vannak. Hol jártál a bioszórákon?
A kérdező hozzászólása: De akkor a pete elöregedése után miért telik még napokba (akár több mint 10 nap), hogy megjöjjön a menstruáció?
http://www.pecsimeddoseg.hu/noi-ciklus-attekintese Akkor ideje felfrissíteni az ismereteket. A meg nem termékenyült petesejt felszívódik... De igazából az lényegtelen is, hogy felszívódik, vagy esetlegesen a menzesszel távozik. A lényeg az, hogy 1 nap alatt elöregszik, azért nem lehet teherbe esni késõbb.
Szó szerint úgy van, ahogy az elõttem szóló leírta :)
Nem lehet tudni valóban, hogy mikor is van peteérés, mert pl az orgazmus is kiválthat spontán peteérést!!

Győrben DR Busznyak Csabánál hogy zajlik a sima szülés császár után? Aki nála szült azok válaszát várom!

Legjobb válasz: Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalatodat,azért érdekelt volna hogy császár után hogy zajlik nála a rendes szülés,hogy oxitocynt ad e vagy edat lehet e kérni stb.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalatodat, azért érdekelt volna hogy császár után hogy zajlik nála a rendes szülés, hogy oxitocynt ad e vagy edat lehet e kérni stb.
Igaz nem császár után, de két gyerekem született nála, hozzá jártam a sima sztk rendelésre, megbeszéltük, hogy nála szeretnék szülni, és mindkétszer szerencsém volt, mert sikerült. könnyû, komplikáció mentes, gyors szüléseim voltak, nem sürgette meg, a szülésznõvel megbeszéltük, hogy gátvédelmet szeretnék, és abszolult partner volt benne, engedte a szülésznõt, gyakorlatilag a szülés utáni vizsgálatokat végezte el, benézett hozzánk utána is, természetesen honoráltuk is. Nekem az volt a fontos, hogy ne legyek feleslegesen piszkálva...Nagyon kedves. Amikor a kisebbik fiam született ügyeletes volt, és a másik szobába szinte egyszerre velünk indult el kifelé a baba, felhívatott a másik kismamához egy orvost a szülészetrõl, és ott maradt velem, mert megbeszéltük, hogy õ lesz ott a szülésnél.Szóval nagyon rendes. Hogy császár után hogyan jár el, azt nem tudom, de szerintem nagyon rugalmas, és az ésszerûség határain belül enged a kismamák kéréseinek.
gyõrben nincs eda sima szülésnél

Hogyan zajlik a terheléses cukorbeteg vérvétel? Hogyan zajlik? Mikor adhatom be az inzulint? Az éhgyomori vérvétel után után? Mikor ehetek? Mikor veszik le újra a vért? 1.5 óra múlva?

Én cukros vagyok és 4 x adok inzulint, most megyek el?ször ilyen fajtára eddig evés utáni cukorszintet mértek, most evés el?ttit is kértek!

Legjobb válasz: Mikor nekem csinálták elõször (4 hónapja) akkor be kellett feküdnöm a korházba, reggel hatkor felkeltettek, gó labor.Be raktak egy kis csövet, már nem tudom mi a neve, ilyen kis csap:S ezek elõtt kellett egy nagyon-nagyon- NAGYON édes folyadékot inni.Maj vettek vért, és fél óránként volt vérvétel elég sokáig..azt hiszem így volt, nem is tudom, hogy erre voltál e kiváncsi.:) Nem ehettem elõtte se közbe, csak utána.

Mikor nekem csinálták elõször (4 hónapja) akkor be kellett feküdnöm a korházba, reggel hatkor felkeltettek, gó labor.Be raktak egy kis csövet, már nem tudom mi a neve, ilyen kis csap:S ezek elõtt kellett egy nagyon-nagyon- NAGYON édes folyadékot inni.Maj vettek vért, és fél óránként volt vérvétel elég sokáig..azt hiszem így volt, nem is tudom, hogy erre voltál e kiváncsi.:) Nem ehettem elõtte se közbe, csak utána.

Postai uton hogy zajlik a telefoncsere?

Lene egy személy akivel elcserélném a telom ,de nem tudom hogy is zajlik ez a postai uton ,meg nem szeretném hogy átvágjanak ,mert ha én elküldöm és ö nem akkor én cseszek rá .

Legjobb válasz: Na igen, ez van benne. Vagy elküldik, vagy nem. Szóval pont így zajlik: kockázatosan.

Na igen, ez van benne. Vagy elküldik, vagy nem. Szóval pont így zajlik: kockázatosan.
Ha már azon görcsölsz, hogy átvághatnak (vagyis bizalom nulla) akkor hagyd a fenébe. Ha meg nincs annyira messzi, akkor 1-2000 Ft vonatozást megérhet (vagy nem :) )
Amibe benne van a CSERE szó, már nem hangzik jól. pláne egy ismeretlennel... Adok egy jó tanácsot. inkább menj be a boltba és vegyél egy új/használt telefont személyesen...
hülyesèg fèlni! èn töbször cserèltem a postànak köszönhetöen + korekt embereknek! megkaptam idöben èn ugyanugy elküldtem, 0 akadàsal edig :) vègülis a postàn papirvan ki - hovà mikor mitküld , amit cimère szemèlyesen kèzbenkap! eltünik? az soha nekem nemvolt! ( posta ) kifizetné :) röviden ennyi.

Hogy zajlik le ez, a bejelentés után?

Párom unokatesójáról kiderült,hogy 16 évesen már a barátjával él albérletben.A srác 24 éves. A lánynak amúgy is z?rösek a családi ügyei,szülei elváltak,apjánál él (elvileg). Az apja tud az egészr?l,és el is engedte a lányát,de már 1 éve együtt élnek.Sok albérletben voltak már,mindig csak a gond volt velük. Jelentettem a gyermekjóléti szolgálatnál az esetet(ne kövezzetek meg,megvolt rá az okom,nem rosszat akarok és kicsit bonyolultabb az ügy,de csak tömören írtam le),vissza is jeleztek hogy tovább küldték az illetékeseknek és felveszik a kapcsolatot a lánnyal. Hogy zajlik egy ilyen "eljárás"? Én is kapok valami féle "szerepet", pl. behívnak és személyes is el kell mondanom amikr?l tudok?

Legjobb válasz: Miért nem kérdezted meg ott, hogy zajlik? Itt majd hadoválnak neked össze-vissza. Ha beleolvasol egy-két kérdésbe meglátod mennyire nincs egy rakás ember képben hivatalos dolgokkal kapcsolatban és még osztják is az észt.

Miért nem kérdezted meg ott, hogy zajlik? Itt majd hadoválnak neked össze-vissza. Ha beleolvasol egy-két kérdésbe meglátod mennyire nincs egy rakás ember képben hivatalos dolgokkal kapcsolatban és még osztják is az észt.
Mivel van rokonom, aki ilyen gondozó, így állítani tudom, hogy ez nem így megy. Mi az, hogy mintha oda költözött volna? Ilyenkor figyelik, hogy honnan indul el, hova megy haza, stb.. De egyébként jól megszopattad a kiscsajt, mert a jólétisek nagyon szemetek. Bocs a trágár szavakért
Dehogy hívnak be. Kimegy a lányhoz egy családgondozó és onnantól kezdve õ tudja a dolgát. A szociális ellátás egyik alapeleme a diszkréció.
Szerintem meg semmit nem fognak csinálni vele. Ott lakik ahol akar, ha az apja megengedte, Miért ne lakhatna albérletben? Hiszen nem mindenki kolis aki például másik városba jár suliba. Az én húgom 17 és a barátnõivel van albiban, mert nem volt már hely jó koliban. És akkor? Most ezért ránk jönne a gyám? Ugyan már. Amúgy meg mit szólsz bele? Irigy vagy vagy mi fene? Nem értem én ezt, ne haragudj. Van annak a gyereknek "apja" had döntse már el õ mit enged a lányának mit nem.
Felnyomtad nem? A többi már nem a te hatásköröd.
A kérdező hozzászólása: bocsi, tényleg az írtam hogy az apja tudta nélkül. ezen túlugorva, van sajnos más is, de ezeket írtam is.
16 évesen amúgy már szabadon teherbe eshet, mert nem számít orvosilag kiskorúnak, és még a párját sem vehetik elõ mert 16 után ez már nem liliomtiprás. A drog és alkohol az már más probléma. De mit törõdsz te vele? Hagy a francba, majd ha akar segítséget kér. Nehogy már te szaladgálj egy olyan gyerek után aki nem is a tied. Amúgy meg nem volt tanácsos dolog felnyomni sztem, mert így még annyira sem fog bízni benned, mint eddig.
Tképpen azt sem tudod, hogy mit csinál, mert az iskolaváltásról is csak hadoválsz, meg a hiányzásairól is. Szerintem a drogozást is csak kitalálod, minden 16éves bulizik, az se csoda, ha berúgnak.
Hát errõl sok mindent nem tudok, legalábbis nem többet, mint amit elõttem leírtak. Én viszont helyeslem, hogy ezt tetted.Azért ilyen ez a mai társadalom, mert mindenki leszarja a másikat, az emberek már nem törõdnek egymással...tudom ez a változó világ hibája is.Sok olyant ismerek, aki panelban lakik és azt se tudja hogy hogy hívjáka szomszéd bácsit, akinek nem is köszön...annyira gáz.Ha van rá lehetõsége az embernek, akkor próbáljon meg segíteni a másikon, fõleg ha rokon is.nem biztos hogy sikerül majd segíteni rajta, de legalább megpróbálod jobbá tenni az életét.mert gondolom okkal"menekült"egy ennyi idõs pasihoz, aki ilyenekbe viszi bele.Gondolom elõtte senki nem törõdött vele, és azért tett így, mert sok fiatalnak ez is jobb a semminél...Na midnegy, szerintem jól tetted!=D
Bérgyilkost kell fogadni és még idõben hidegre tenni a srácot, az a legbiztosabb.
Lehet nagyon unatkozol, és nincs jobb dolgod mint másokat feljeletgetni vagy rohadt irigy vagy és kéne pasija, azért áskolódsz, mindenképp van valami hátszószándékod.
Meg ha annyit hiányzik az az elsõ, hogy aput hívják telefonon, vagy ki is mennek hozzá. Tudom, mert nálunk is volt ilyen.
A kérdező hozzászólása: figyi, azt nem tudom hogyan váltott iskolát, de megtette. nem is ez a lényeg. nem is írtam hogy az apja tudta nélkül váltott!!!! apucinak bármit be lehet adni, ha olyan.errõl csak annyit tudok, hogy azért váltott sulit, mert sok hiányzása volt, ezt is írtam meg, csak ennyit.majd ha akarják utána néznek jobban, hogy mi hogyan történt....de a kérdésemre még mindig nem jött meg "A válasz"....
"Amúgy csomó dolog van amit az apja nem tud, pl. most 2 héttel az iskola vége elõtt átment a csaj másik suliba, mert kicsapták volna, annyit hiányzott." ... na ne haragudj, de ez mese... 16 évesen a gondviselõje tudta és írásos beleegyezése nélkül nem válthat iskolát... Találj ki valami jobbat, mert ezt a gyerekjólét sem fogja bevenni...
A kérdező hozzászólása: Most nem engem kéne lecseszni, írtam hogy bonyolultabb az ügy, mire leírnám, elmenne az ember kedve az olvasástól.Azért ez az eset más, mintha kollégiumba költözne, 15 éves kora óta él a barátjával.Egy városban van a sulija és ahol él, úgyhogy ez nem kifogás. És milyen apa az aki ennyi idõsen elengedi a lányát?Amúgy csomó dolog van amit az apja nem tud, pl. most 2 héttel az iskola vége elõtt átment a csaj másik suliba, mert kicsapták volna, annyit hiányzott. Drogozik, iszik, bulizik ami ha nem vinné túlzásba még érthetõ is lenne. Kerek perec kijelentette, hogy õ most azonnal terhes akar lenni, és errõl tesz is. Nah ezek után normális életet él?az apja csak annyit tud, hogy azért hiányzott sokat mert beteges volt, havonta 1szer találkoznak 1-1 órára.Az alatt nem sok minden derül ki. Az apja is utána járhatna a dolgoknak, a család is figyelmeztette már, de nem igazán hiszi el, hogy ilyen az õ lánya, meg nem is hiszem hogy komolyan érdekelné. Keveredtek már necces ügyekbe, és ha így megy tovább a csaj az utcán köt ki a barátjával, és elcseszte az életét. Az én családomban is volt ilyen, láttam hogy ment tönkre az illetõ, és senki nem mert lépni. Lehet, hogy most szemét vagyok , de lehet hogy ezzel a lányt is "megmentem" bizonyos dolgoktól. Mielõtt megszólnátok újra, azért gondolkozzatok el...
A kérdező hozzászólása: köszi, te is :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi az értelmes, kielégítõ válaszokat -.-
A kérdező hozzászólása: Már az édesanyja is jelentette, fél éve, de akkor hazaköltözött az apjához a lány, mintha mindig is ott élt volna.a hölgy akivel beszéltem kérte, hogy írjam le ezt is, hogy tudják, hogy kicselezik a gyermek jólétis dolgozókat.ilyenkor nem tudjak újra átvágni õket?
A kérdező hozzászólása: értem, de az is érdekelne, hogy ilyenkor mi történik.hogy zajlik le?
A kérdező hozzászólása: Hát már nem azért, de írtam hogy nekem, vele ellentétben már minden olyan megvan ami fontos:) és kell a pasija? ha annyira kéne a pasija akkor mással próbálkoznék, nem ilyen dologgal, hisz valószínû hogy egy ilyen után nem fog az ölembe hullani, idióta

Hogyan zajlik a rezidensképzés az orvosi egyetem után?

Orvosi egyetemre szeretnék jelentkezni, és szeretnék tisztában lenni a dolgokkal. Amikor valaki befejezi az általános orvosi tanulmányait, hogyan folytatódik a képzése, hogy szakorvos legyen?

Legjobb válasz: Ha tényleg orvos akarsz lenni, akkor elõször vegyenek föl, onnantól már tudni fogod hogy hogyan is zajlik ez az egész. Messze még a rezidensképzés.

Ha tényleg orvos akarsz lenni, akkor elõször vegyenek föl, onnantól már tudni fogod hogy hogyan is zajlik ez az egész. Messze még a rezidensképzés.
Megadott helyekre lehet jelentkezni, ahol általános orvosként lehet dolgozni egy nagyon alacsony bérért. Lehet ösztöndíjat is kapni, amihez meg kell ígérni, hogy itthon maradsz, és magyarokat gyógyítasz még elég hosszú ideig. Külföldön rezidensként is a többszörösét keresheted az itthoninak, de ha ingyen tanultál, akkor vagy neked kell kifizetned a képzésed árát, vagy a munkáltatódnak. Viszont õk át is szokták vállalni, mert mindenütt hiánycikk az orvos.
Pályázni kell a helyekre. Meg vannak hirdetve a rezidensi helyek (a kórház és a szakterület), ahová felvételizni kell. Beleszámít a diploma minõsítése, nyelvvizsgák, egyéb munkák (TDK), minden területnél ha jól emlékszem 5 szigorlati eredmény stbstb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! Az elsõnek mondom, hogy azért kérdezem, mert a külföldi rezidensképzés különbözik a magyartól, de több információt találtam interneten más országok rendszerérõl. Szeretném átgondolni, hogy Magyarországon jelentkezzek-e általános orvosira...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!