Találatok a következő kifejezésre: Hogy zajlik római (4 db)

A római katolikus keresztelő hogyan zajlik?

Mire kell figyelni a keresztszül?nek és a szül?knek?

Legjobb válasz: Így zajlik egészen részletesen: http://keresztelo-ruha.com/keresztelo-menete.html

Hogy zajlik egy római katolikus templomi esküvő? Mit kell csinálnia a párnak a szertartás alatt?

A pap után kell mondani szöveget? Mi van akkor, ha valaki annyira izgul,h nem tudja hírtelen visszamondani?

Legjobb válasz: Az esküvõ elõtt jegyesoktatásra kell járni, majd gyónni is kell. Az esküvõ elõtt próba van, amikor a pap mindent elmond és megmutat. Az esküvõn pedig mindent a pap után kell mondani, persze az imákat úgyis tudod. Ha valaki annyira izgul, hogy nem tudja visszamondani, az sem baj, senki sem fogja a fejedet leharapni, majd segít a pap. Egyébként ne izgulj, minden rendben lesz és nagyon szép lesz. Sok boldogságot kívánok! Szia

Az esküvõ elõtt jegyesoktatásra kell járni, majd gyónni is kell. Az esküvõ elõtt próba van, amikor a pap mindent elmond és megmutat. Az esküvõn pedig mindent a pap után kell mondani, persze az imákat úgyis tudod. Ha valaki annyira izgul, hogy nem tudja visszamondani, az sem baj, senki sem fogja a fejedet leharapni, majd segít a pap. Egyébként ne izgulj, minden rendben lesz és nagyon szép lesz. Sok boldogságot kívánok! Szia
Szia! az elottem szolonak igaza van! Dee azt jol meg kell gondolni hogy igent mondasz e!?azt a pap nem mondja , kerdezi? SOK BOLDOGSAGOT NEKTEK!!

Hogyan zajlik a keresztelő? (római katolikus)

Szombaton lesz. Azt tudom, hogy szépen felöltözünk és tovább? Oda kell állni ahova a pap mondja? Keresztanyának adom a babát és az ? kezében keresztelik? Mikor adja vissza? Mire kell figyelni?

Legjobb válasz: Hát kicsit keveset tudsz, ha csak azt tudod szépen fel kell öltözni... ez egy szentség !gyermeked megszabadul az áteredö büntöl és Isten gyermekévé válik! szerintem a pap majd mindent elmond, nálunk én is tartottam a babát, férjem, is keresztmama is, de nem azért mert meg volt határozva, hanem mert igy volt kényelmes. arra kell figyelni amit a pap mond!

Hát kicsit keveset tudsz, ha csak azt tudod szépen fel kell öltözni... ez egy szentség !gyermeked megszabadul az áteredö büntöl és Isten gyermekévé válik! szerintem a pap majd mindent elmond, nálunk én is tartottam a babát, férjem, is keresztmama is, de nem azért mert meg volt határozva, hanem mert igy volt kényelmes. arra kell figyelni amit a pap mond!
Nekünk (Apa, Anya, Baba, Keri mami) be kellett menni egy kis helységbe, ott elkérte a Keri mamitól a keresztlevelét, addig a család bement a templomba. Ott a pap elmondta mit kell majd csinálni. De semmi extra: a pap vezetésével bementünk a templomba egy ajtón át, és és a pap elé álltunk. Õ elkezdte mondani amit ilyenkor kell, néha meg kellett ismételni amit mondott. Aztán hozta a szentelt vizet, és picit öntött a kislányom fejére, majd letörölte. Gyertyát is gyújtottunk. A végén imádkoztunk is együtt (Miatyánk). Aztán megkaptuk a gyertyát, és a gyerkõc keresztlevelét.
Szia! Így zajlik: http://www.adorans.hu/node/2042
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget :)


Hogy zajlik a római katolikus esküvő, ha hiányoznak papírok?

Szeretnénk római kat. esküv?t, viszont nekünk papírunk arról, h ? meg van keresztelve nincs, és nekem sincs, de én még voltam els?áldozó is...

Legjobb válasz: Ha tudod,hol kereszteltek meg benneteket,azt bemondjátok a plébánián és õk megkérik a keresztleveleteket.

Ha tudod, hol kereszteltek meg benneteket, azt bemondjátok a plébánián és õk megkérik a keresztleveleteket.
Ahol keresztelkedtetek arról a plébániáról kell elkérni a keresztleveleket. Elvileg nem kerül semmibe, legalábbis nekünk nem került.
Én is katolikus templomban házasodtam, pedig én nem is vagyok megkeresztelve. A férjem ugyanabban volt gyermekkorában megkeresztelve. Én mindig csodálattal mentem el az a templom mellett bámulva azt, és érezve, és hiszek is Istenben, csak nem járok templomba. Mindenki laikusok mondták, így nem lehet, ne is ábrándozzak. Mert persze mikor eljött a házasságunk ideje, abban a templomban akartam. Szóval fogtam magam elmentem beszéltem a pap bácsival, aki jó fej volt, és érezte, hogy nem csak divatból csinálom, és beleegyezett. Ennyi. Hû mennyibe került ? Hû nem tudom pontosan, 5OOO Ft. rémlik, de nem több az tuti. Lehet ez mindenkinek nem sikerül, lehet kell vegyél majd néhány hittan órát, vagy meg kell keresztelkedj, beszélj a pappal !
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Én csak bérmálkozva nem voltam, mivel úgy döntöttem, hogy addig nem teszem meg, amíg nem érzem a szívembõl, h ennek eljött az ideje. Istennel pedig mindenki másképpen tartja a kapcsolatot :) Van aki telefonál, van aki levelet ír, van aki e-mailezik vele, van aki beül a templomba és mondja és mondja. Én keresõ vagyok :) Viszont, de jó, hogy erre jöttél! Elmeséled nekem, hogy mi mennyibe kerül a templominál, és mivel én nem vagyok bérmálkozva, párom meg csak keresztelve van, h miket kell csinálni ott?
A férjem sem volt megkeresztelve, amikor összeházasodtunk. Én voltam elsõáldozó is! Simán ment a dolog. Ilyenkor a pap ír kitölt egy ilyen formanyomtatványt, hogy engedélyezzék így is a házasságot. Illetve azt mondta, hogy a katolikus fél (vagyis én) iránti bizalom ez, hogy megengedik a nem katolikus félne is az katolikus esküvõt. El kellett járni jegyesoktatásra. Ez kb.4 alkalom volt! A szertartás maga 20 ezer ft-ba került!
A kérdező hozzászólása: köszönöm az utolsó kommentet.... azt még meg tudod nekem mondani, hogy a jegyesoktatás pénzbe kerül?
nem kell fizetni a jegyesoktatásra. A szertartás stóladíját pedig a tanuk szokták fizetni.
2.38-as vagyok ismét. Mivel a férjem megvolt keresztelve, de nem gyakorolta, nem járt templomba, én se jártam, így gõzünk sem volt mikor mit kell mondani, csinálni. A pap mondta, hogy változtattak a dolgon, mert régebben több dolgot csináltak, külön elvitték a menyasszonyt a Mária szoborhoz és ott imádkoztak, vagy nem is tudom pontosan, de már nem csinálják. Ez a pap úgy gondolom elég rugalmas volt. Nekünk csak állni kellett és hallgatni, és amikor a segítõje mondta, hogy Ámen, akkor mi is. Volt a gyûrû ceremónia, és egy szalag, de már kezdem magam nagyon rosszul érezni, hogy nem tudom a nevét sem, amivel körbetekerte a férjem és én kezem együtt összekötött minket. Szóval többet nem kellett csinálnunk igazából, mint a polgári esküvõn elõtte. Attól, hogy ilyen tapasztalatlan vagyok, nem benfentes a templomi dolgokban, ettõl még nagyon örülök, hogy így csináltam. Minden pap más, beszélj a tietekkel !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!