Találatok a következő kifejezésre: Hogy zajlik meddig tart (12 db)

A debreceni virágkarnevál augusztus 20-án hány órától kezdődik és meddig tart? (körülbelül) Illetve hogy zajlik az egész, először a kocsik végigvonulnak, aztán a fellépések? Másik pedig, hogy honnan indul, és hogy meddig tart az útvonal?

Köszi a válaszokat :]

Legjobb válasz: Általában mindig a reggeli órákban szokott kezdõdni. A nagyállomásról indul a menet 8 órakor, azután a piac utcán keresztül a nagyerdei körúton át, a nagyerdei stadionnál ér véget. Utána még délután megismétlõdik egyszer. Mikor ennek vége tûzijáték követi az egészet, ha lezajlott utcabál követi. De az interneten bõvebben is rátudsz keresni!

Általában mindig a reggeli órákban szokott kezdõdni. A nagyállomásról indul a menet 8 órakor, azután a piac utcán keresztül a nagyerdei körúton át, a nagyerdei stadionnál ér véget. Utána még délután megismétlõdik egyszer. Mikor ennek vége tûzijáték követi az egészet, ha lezajlott utcabál követi. De az interneten bõvebben is rátudsz keresni!

Hogyan zajlik a koponya MR vizsgálat? Meddig tart és ébresztés után meddig tartják bent megfigyelésen?

Miért kellett mennetek? Mi lett az eredmény?

Legjobb válasz: Ébresztés? Milyen ébresztés? Ezt nem altatásban végzik.

Ébresztés? Milyen ébresztés? Ezt nem altatásban végzik.
Jah, most látom csak, hogy babáról van szó! Akkor passzolok.
Nekünk röntgent csináltak Debrecenben koponyacsontosodási zavar miatt, de Pesten ugyanezt MR-ben nézik meg.Csak azt tudom, hogy elõtte nem ehet.

Át szeretnék térni a zsidó vallásra. Meddig tart és hogy zajlik egy betérítés?

Vannak zsidó gyökereim de nem anyai ágon (nem tudom hogy ez számít valamit). Ha esetleg valaki részletesen leírná vagy belinkelné, azt meg köszönném.

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Elég fura ez a kérdésed.... azt még meg is értem, hogy sokan átállnak neoprotestáns egyházakhoz (Hit Gyülekezet, Jehova Tanúi stb.), de hogy valaki mért akar zsidó lenni, ez akkora visszaesés, hogy az valami hihetetlen. Az egyik nagyvárosban van egy ismerõsöm, aki most tanul, hogy zsidóvá avassák. Azt mondja, hogy kb 20-an vannak zsidók, akik rendszeresen járnak a zsinagógába, de majdnem mind öreg. Õ meg zsidó akar lenni, hát érdekes....

Kedves Kérdezõ! Elég fura ez a kérdésed.... azt még meg is értem, hogy sokan átállnak neoprotestáns egyházakhoz (Hit Gyülekezet, Jehova Tanúi stb.), de hogy valaki mért akar zsidó lenni, ez akkora visszaesés, hogy az valami hihetetlen. Az egyik nagyvárosban van egy ismerõsöm, aki most tanul, hogy zsidóvá avassák. Azt mondja, hogy kb 20-an vannak zsidók, akik rendszeresen járnak a zsinagógába, de majdnem mind öreg. Õ meg zsidó akar lenni, hát érdekes....
Betérés, nem betérítés:) Egyik barátnõm most tért be, nála így zajlott: A rabbi azt mondta, hogyha anyai ágon van felmenõje, akkor azonnal be is térhet, semmi körülményeskedés. Neki apai ágon volt, ezért fél éven át egyfajta elõkészítõre kellett járnia (ingyenesen), majd "vizsgáznia" a tórával, hittel kapcsolatos kérdésekbõl. Ha nem lett volna semmilyen felmenõje, egy év lett volna a felkészítés. Kb. ennyi. Õ elõtte felkeresett több zsinagógát és rabbit is, és közülük a legszimpatikusabbal beszélte meg végül a dolgot. Szerintem ez a leglogikusabb döntés. Ott úgy is elmondanak majd mindent részletesen.
Engem is érdekel ez a kérdés. Nekem anyai ágon vannak zsidó felmenõim, de több generáció óta nem vagyunk már zsidók (legjobb tudomásom szerint, de elég homályos a múlt). Vajon ez melyik kategóriába eshet?
fel kell keresni valami szimpatikus rabbit, és vele megbeszélni.
Visszaesés? Én nem vagyok vallásos, mégsem minõsítem mások hitét. Mibõl gondolod, hogy az egyik vallás istenképe és hite visszaesés egy másikhoz képest, hogy van neked jogod ahhoz, hogy ezt megítéld? Pff. Amúgy én több fiatal (egyetemista) zsidót is ismerek, ha ez megnyugtat.
Azért visszaesés, mert mi keresztények is zsidó gyökerekbõl táplálkozunk, nálunk is ugyanúgy megvan a Biblia ószövetségi része, melyet nagy tiszteletben tartunk, de könyörgöm: kétezer évvel ezelõtt már megszületett Jézus, ami egy történelmi tény, és õ azért tett néhány dolgot amit talán fontosabb észben tartani, minthogy leragadni a teremtés , kivonulás stb történeténél.
ilyen alapon meg több, mint 600 évvel késõbb megszületett Mohamed, ami szintén történelmi tény, õ is a zsidó és keresztény vallást vette elõzménynek, õ is tett néhány dolgot (és az iszlám vallási iratok szerint ugyanúgy voltak benne csodásak és közvetlenül az Istentõl valók, mint ahogy a keresztény vallási iratok szerint Jézus tettei között), szóval akkor teljesen ugyanazon a logika szerint, amit te követsz, nem értem, hogy miért nem térsz át muszlim hitre.
Az utolsónak igaza van. Az újabb nem feltétlenül jobb vagy fejlettebb, hibás a logikád. Vallás tekintetében meg pláne. A zsidók meg nem ismerik el jézust prófétának, tehát ilyen szemszögbõl lényegtelen, hogy mit tett.
Semmi közöm mások hitéhez, amíg nem akarja azt rámerõltetni. Én mindig is így voltam ezzel. (AMúgy katolikus vagyok.) Ha a kérdezõ zsidónak érzi magát, akkor jól teszi, amit tesz.

Autizmus vizsgálat meddig tart? Mindent tudni akarok róla! Hogy zajlik?

Ismerõs gyerekét viszem,mivel õ nem ér rá. Mindent tudni akarok róla. Ugye nem kell éhgyomorra menni? Meddig tart? Hosszú órák? Esetleg egy egész munkanap reggel 8-tól délután 4-ig? Ha egész nap, van közben szünet?

Legjobb válasz: A [link] oldalon részletes infókat kapsz.

A [link] oldalon részletes infókat kapsz.
Szervi kivizsgálás nincs. Fél órát kell várni, 1-2 óra egy vizsgálat (attól függ milyen, lehet több alkalom is lesz). Kell a kórtörténet, tesztek vannak, megfigyelik ahogy játszik, és a szülõket is kérdezgetik (tehát inkább szülõk vigyék). Delej utca?

Munkahelyemen végelszámolás zajlik, ma mondták, hogy csődeljárást indít maga ellen a tulaj! Mit takar ez? Elbocsájtások? Meddig tart egy ilyen dolog?

Legjobb válasz: Azt jelenti hogy a tulaj fizetésképtelen. Nem tud senkinek és sehová sem fizetni..Igen, ez elbocsájtásokkal jár, sõt a cég teljes felszámolásával jár.

Azt jelenti hogy a tulaj fizetésképtelen. Nem tud senkinek és sehová sem fizetni..Igen, ez elbocsájtásokkal jár, sõt a cég teljes felszámolásával jár.
A csõdeljárás azt jelenti, hogy bezár a bazár, és mindenkit elküldenek. Hacsak nem valami más néven futó cégre akarja átmenteni a céget a tulaj. De miért nem mész be hozzá, és kérdezel rá?
A kérdező hozzászólása: azt mondta múlthéten, hogy végelszámolás! hogy minden mûködõképes legyen, és hozzáértõ emberek vizsgálódnak! ma erre csõdeljárást indít maga ellen!
A csõdeljárás egy védelem, amikor a cégnek nem kell fizetnie senkinek, talán 2 hónapig, és megpróbálják azt talpra állítani. Jól tette a fõnököd, miért ne kérné, hogy ne kelljen fizetnie a tartozásait? Jó eséllyel a beszállítók el is engedik követelésük egy részét, és akkor még sokkal jobban is állhat a cégetek, mint most.
A kérdező hozzászólása: ezzel gyakorlatilag jól jár, de mi melósok létszámlepítéstõl félünk! fõleg próbaidõ alatt
Próbaidõsök lesznek az elsõk akiket elküldenek, de ha megszûnik a cég édes mindegy mert senkinek sem lesz munkája náluk akkor.
Szerintem, ha jót akarsz magadnak keress másik munkát, mert könnyen úgy is elsülhet, hogy 3 hónap múlva az utcára tesznek pénz nélkül. Amíg van melód, olyan, amilyen keress másikat.
A csõdeljárás nem jelenti a cég fizetésképtelenségét, és fõleg nem jelenti a cég felszámolását. A csõdeljárás azt jelenti, hogy a cég ÁTMENETILEG fizetésképtelen, de a közzéadott csõdterv alapján a cég fizetõképessége belátható idõn belül helyreállítható. Tehát a csõd nem azt jelenti, amit mi "klasszikusan" értünk csõd alatt. A csõdeljárás idõtartama általában 60 nap, eddig a cég hitelezõivel való tárgyalásai zajlanak, a cég ellen nem nyújtható be felszámolási eljárás, és kötelezettségei a csõd idõtartama alatt nem járnak le. Azonban ez a hatvan nap kemény munka, mert itt racionalizálni kell a cég mûködését, és be kell mutatni a fizetõképesség helyreállításához szükséges lépéseket. A létszámleépítés az szinte kötelezõ velejárója lesz, és értelemszerûen a próbaidõsök munkáját fogják megköszönni, merthogy az õ elküldésük nem jelent plusz terhet, késõbbi eljárásokat a cégnek.

Meddig tart, hogyan zajlik egy kórházi kivizsgálás? (lent folyt. )

Tehát az érdekelne, hogy ha van egy panaszom, ami miatt be kell feküdnöm kivizsgálásra akkor a vizsgálatokat milyen gyorsan végzik el? Egymás után egy nap amit lehet vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: emésztõrendszer

A kérdező hozzászólása: emésztõrendszer
Én egy hónapot feküdtem bent és én voltam a kórház legegészségesebb betege. Két hét volt a kivizsgálás, két hétig vártunk a leletekre és a végeredmény: minden negatív. Úgyhogy ez a körülményektõl függ.

Behívtak a Csillagmodell ügynökséghez portfóliókészítésre és regisztrációra, de még sosem voltam ilyen helyen. Valaki el tudná mondani aki már volt esetleg pont náluk, hogy hogyan zajlik egy ilyen és meddig tart?

Legjobb válasz: hát, elõszöször behívnak, megkérdezik elmúltál e 18. elbeszélgettek, elmondják, milyen munkák vannak, megkérdik mennyit akarsz keresni. elmondod. hát sajna fotózással csak ennek töredékét keresheted, válaszolják, ráadásul ritkán is van meló. viszont szerencséd van, mert õnáluk egy csomó filmes megrendelés van. Erotikus filmek. 100 roncs egy déutáni munkáért. Aztán elõveszi a tag a brét és vagy rácuppansz, vagy mehetsz haza.

hát, elõszöször behívnak, megkérdezik elmúltál e 18. elbeszélgettek, elmondják, milyen munkák vannak, megkérdik mennyit akarsz keresni. elmondod. hát sajna fotózással csak ennek töredékét keresheted, válaszolják, ráadásul ritkán is van meló. viszont szerencséd van, mert õnáluk egy csomó filmes megrendelés van. Erotikus filmek. 100 roncs egy déutáni munkáért. Aztán elõveszi a tag a brét és vagy rácuppansz, vagy mehetsz haza.
A kérdező hozzászólása: Normális válaszra várok, nem egy elmebeteg szexmániás ember hülyeségeire. Köszi!
én gyanítom, hogy az elsõ komolyan gondolta a válaszát... és egyetértek vele, és remélem rácáfolnak
Bemész beszélgetsz egy hölggyel, majd lefotóznak néhányszor. :D Ne parázz tõle :D
szia! végül elmentél? elmeséled, hogy mi volt?
Kicsit furcsa, ha az emberek nem akarnak igazán segíteni minek írnak! Én voltam már a cégnél, normális és korrekt. A regisztrációs lap után beszélgettem velünk, mert nem egyedül van bent 1 ember! Utána fotózás, van lehetõség átöltözni, stb.! Senkivel nem kell lefeküdni, itt nincs erotikus munka!

Meddig tart az Éden Hotel 2? Hogy zajlik a finálé?

Most kezdődik a végjáték. Ez mit jelent, hogy zajlik? És mikor lesz vége a műsornak? Amúgy mi a véleményetek róla? Én nagyon szeretem, a legjobb reality.

Legjobb válasz: hát tavaly ugy volt h a bent marad párok ilyen feladatokat csináltak, és akinek nem sikerült az kiesett, az utolsó bizalmi rész a gyõztes párnál volt h kaptak egy egy gömböt amit tartaniuk kellett minnél több idejig tartották annál magasabb összegre növekedett a pénz, de ha vmelyikõjük leejtette a gömböt akkor a párja nem kapott semmit. Tavaly a srác 12 milliónál leejtette a gömböt igy õ azt megnyerte de a párja meg semmit nem nyert igy.

hát tavaly ugy volt h a bent marad párok ilyen feladatokat csináltak, és akinek nem sikerült az kiesett, az utolsó bizalmi rész a gyõztes párnál volt h kaptak egy egy gömböt amit tartaniuk kellett minnél több idejig tartották annál magasabb összegre növekedett a pénz, de ha vmelyikõjük leejtette a gömböt akkor a párja nem kapott semmit. Tavaly a srác 12 milliónál leejtette a gömböt igy õ azt megnyerte de a párja meg semmit nem nyert igy.
8 rész van még és vége sajnos :((( nagyon szeretem én is, milliószor jobb, mint a valóvilág és társai :)
én is szeretem..

Meddig tart egy hangszalaggyulladás, illetve hogy zajlik le? Ötödik hete kínlódom vele. Ha az orvost megkérdezem, azt a választ kapom, nem tudja.

Legjobb válasz: Van lázad? Ha igen, akkor azt ki kell feküdnöd! Egyébként meg tartsd be az orvos utasításait, még ha nehéz is!

Van lázad? Ha igen, akkor azt ki kell feküdnöd! Egyébként meg tartsd be az orvos utasításait, még ha nehéz is!
Házi szerek: méz, fokhagyma, sós vizes gõzölés, és még több langyos folyadék; nekem ez hozta vissza a hangom, bár nem volt gyulladásom. Biztos, hogy csak a gyulladásod van, és nincsenek csomók, vagy fekélyek a hangszálaidon? Hallottam valakirõl, akinek szintén hangszalaggyulladása volt, és három hónap után jött vissza a hangja. Szóval van még remény.
A kérdező hozzászólása: Neked meddig tartott? Estél vissza közben?
hány éves vagy? 1 honapnál tovább fennmaradó rekedtséget idõsebb korban ki kell nagyon komolyan fül orr gégésznek vizsgálnia. nem akarlak megijeszteni de egy gége tükrözést csináltass.
A kérdező hozzászólása: 35 éves vagyok. Megnézték tükörrel, de nem mondtak semmit.
Összesen négy és fél hét. Két hétig hol volt hangom, hol nem, majd jártam a gégésznél, és két hetes beszédtilalmat kaptam. Naponta legfeljebb három rövid mondatot, ha mondtam, majd a közepén öt napig teljesen néma voltam. sajnos ezt elrontották, és nem is sikerült visszaállnom a teljes hallgatásra egészen a végéig. Utána már nem bírtam, de akkor is csak nagyon keveset beszéltem, mire rájöttem, hogy a megoldás kulcsa a sok folyadék. Azóta semmi baj sincs a hangomnak, de máig sem tudjuk, hogy mi volt.
Mivel most éppen rosszalkodik az e-mailem, ide írom: a suttogás rosszabb, mint a beszéd, lehet, hogy azért nem javult a hangod. Esetleg egy betûtábla segíthetne, de ha például sokat kell telefonálnod a munkádban, akkor jobb lenne, ha otthon maradnál. Veszel egy írólapot, lemérsz a szélétõl körben 1, 5 centimétert, majd felkockázod 3 x 3 cm-es négyzetekre. Ebbe beírod a betûket, majd felragasztod egy kartonlapra. Használatkor sorra rámutatsz a betûkre. Nekem csak a betegségem után jutott eszembe, hogy segített volna egy ilyen eszköz. Gyorsabb, mint az írás, és nézhetik ketten, vagy hárman, ha elég közel állnak. Hátránya, hogy neked a fejre állított betûket kell nézned.
Hogy vagy most?

Hogy zajlik az egészségügyi küret? Mennyi ideig tart? És a kórházban meddig kell bent lenni?

Egyedül nevelem 3 hónapos kisfiamat és nm szeretném senkire bízni.

Legjobb válasz: Rövid altatásban végzik, kb 20 perc az egész, utána pár órás megfigyelés után hazamehetsz.

Rövid altatásban végzik, kb 20 perc az egész, utána pár órás megfigyelés után hazamehetsz.
Na jelentem alásssan, itthon vagyok, túl vagyok rajta, sajnos nem kerültem el, tegnap kellett bemenni, és IGEN, CSINÁLTAK MÉHSZÁJTÁGÍTÁST, ÉS WÁÁÁÁÁÁ, szóval az rettenetes, legalábbis nekem nagyon fájt. Egyébként összesen vagy 3 p az egész, vagyis igazából maga az a mozdulat fáj, amikor felteszi, de köszi, nem kérem soha többé.. Viszont nem értem, sokan írták hogy nekik nem csináltak ilyet, és nem volt normál szülésük, direkt megkérdeztem az orvost, muszáj tágítani mert megsérülhet a méhszáj, szóval hatékony és szükséges gondolom. A mûtét most volt reggel, semmire nem emlékszek természetesen az egészbõl, nagyon vidáman ébredtem, úgy tûnik, rám jó hatással van ez az "anyag". :) Örülök, hogy túl vagyok rajta, így utólag mindenkinek azt mondom, hogy rutin eljárás, és azt a 3 p-et ki lehet bírni, ha muszáj, és nem kerülhetõ el, akkor inkább ez, minthogy késõbb legyen egyéb egészségügyi gondja az embernek. Örülök, hogy te azért elkerülted!!! Üdv!!! És jó babázást!!!
A kérdező hozzászólása: Minden jót és bátorság, remélem Te is elkerülöd a beavatkozást. Ha mégsem, akkor harcold ki valahogy, hogy ha be kell feküdnöd, hagy menjen Veled a pici is. Sok kórházban megoldható, hiszen minden szülészeten bent lehet Veled a baba, így max nem a nõgyógyászaton, hanem a szülészeten fognak elhelyezni, szerintem ez csak emberi jóindulat kérdése....
Szia! Holnap derül ki pontosan, hogy végül is akkor mi lesz, megcsinálják -e vagy sem... Egyébként terhesség alatt lett miómám, azt is meg fogják nézni, hogy mi lett vele, és amióta megvan a pici, rendszertelen és eléggé erõs a menstr.m, meg látott is ott valamit, ezért javasolná a dokim. Örülök, hogy te elkerülted ezt a kellemetlenséget :) Engem csak a gyerek miatt érdekel, hogy addig hova tehetném, különösen éjszakára, remélem meg lehet vele beszélni, hogy ha szükséges, reggel kelljen mennem, és este jöhessek haza, így kimaradna az éjszaka. Meglátjuk mi lesz, szép napot neked. Megírom, ha túl vagyok rajta, sajnos én érzem, hogy nem lesz elkerülhetõ, mert már szó volt róla korábban is :( Üdv!
A kérdező hozzászólása: Szia! Szerencsére elkerültem a beavatkozást, rendbe jöttem magamtól és nem volt szükség rá. Neked mi a gondod? Sajnállak nagyon, nem tudom, hogy lehet otthagyni bárkire is egy ilyen pici babát.
Szia, ha nem gond, megírnád mi volt? Gondolom már túl vagy rajta.Ugyanis ugyanebbe a cipõbe járok, csak nekem 7 hónapos a pici, és nem akarnám éjszakára másnál hagyni. Én is császárral szültem, és most szükséges egy eü beavatkozás, neked végül csináltak méhszájtágítást??? AZt mondják nagyon kellemetlen, engem annyiban érdekelne, hogy akkor be kell menni egy nappal korábban, igaz? Kérlek, ha nem nagy gond, írd meg légyszi, köszi!
Én is úgy gondolom, hogy tesznek fel tágítót. Abortusznál biztosan kell, és a méhkaparás is úgy tudom ugyanúgy zajlik.
Hú, hát ezt nem tudom, de lehet benne valami.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Azért aggódom ennyire, mert azt olvastam, csak akkor nem kell befeküdni elõtte, ha valaki normál úton szült. Nekem viszont sajnos császárom volt, így elõzõ este kell felhelyezni a tágítót, mint azoknak is, akik egyáltalán nem szültek még.
Reggel kell korán ott lenni, délután már mehetsz haza, ha nincsen semmi probléma.Nem kell elõtte ott aludni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És bent kell aludnom elõtte? Mert amiatt aggódom igazán. Császárral szültem, nem rendesen.
A kérdező hozzászólása: Szegénykém! Nagyon sajnállak, de büszke vagyok Rád, nagyon bátran viselted. Azóta minden rendben? Jól vagy?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!