Találatok a következő kifejezésre: Hogy zajlik meddig (35 db)

A debreceni virágkarnevál augusztus 20-án hány órától kezdődik és meddig tart? (körülbelül) Illetve hogy zajlik az egész, először a kocsik végigvonulnak, aztán a fellépések? Másik pedig, hogy honnan indul, és hogy meddig tart az útvonal?

Köszi a válaszokat :]

Legjobb válasz: Általában mindig a reggeli órákban szokott kezdõdni. A nagyállomásról indul a menet 8 órakor, azután a piac utcán keresztül a nagyerdei körúton át, a nagyerdei stadionnál ér véget. Utána még délután megismétlõdik egyszer. Mikor ennek vége tûzijáték követi az egészet, ha lezajlott utcabál követi. De az interneten bõvebben is rátudsz keresni!

Általában mindig a reggeli órákban szokott kezdõdni. A nagyállomásról indul a menet 8 órakor, azután a piac utcán keresztül a nagyerdei körúton át, a nagyerdei stadionnál ér véget. Utána még délután megismétlõdik egyszer. Mikor ennek vége tûzijáték követi az egészet, ha lezajlott utcabál követi. De az interneten bõvebben is rátudsz keresni!

Hogyan zajlik a koponya MR vizsgálat? Meddig tart és ébresztés után meddig tartják bent megfigyelésen?

Miért kellett mennetek? Mi lett az eredmény?

Legjobb válasz: Ébresztés? Milyen ébresztés? Ezt nem altatásban végzik.

Ébresztés? Milyen ébresztés? Ezt nem altatásban végzik.
Jah, most látom csak, hogy babáról van szó! Akkor passzolok.
Nekünk röntgent csináltak Debrecenben koponyacsontosodási zavar miatt, de Pesten ugyanezt MR-ben nézik meg.Csak azt tudom, hogy elõtte nem ehet.

Kenézy Gyula kórházban Debrecenbe hogyan zajlik a szülés? Meddig várnak ha túlhordom a babát?

Beöntést, fájdalomcsillapítást kérni kell, vagy megkérdezik? Ha nem apás szülés lesz akkor is bent lehet az apuka a vajúdás alatt? Azt tudom, hogy később csak üvegen keresztül láthatja a babát, de szülés után közvetlen megmutatják neki? Előre is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Nálunk megkérdezték,hogy apás szülés lesz-e,nem az volt.Le is küldték a szülõszobáról.Majd másnap üvegen keresztül megnézhette.Nem volt fogadott dokim.Tõlem nem kérdezték,hogy kérek-e fájdalomcsillapítót,anélkül szültem.Egyszemélyes szobában vajúdtam,majd mikor teljesen kitágultam a szülésznõ segített átmenni a szülõszobára,azt hiszem 5 ágyas volt.Beöntést kérés nélkül adtak.Szülés után még maradtam 2 óra megfigyelésre,majd áttoltak a szobába,ami 2 ágyas volt.

Nálunk megkérdezték, hogy apás szülés lesz-e, nem az volt.Le is küldték a szülõszobáról.Majd másnap üvegen keresztül megnézhette.Nem volt fogadott dokim.Tõlem nem kérdezték, hogy kérek-e fájdalomcsillapítót, anélkül szültem.Egyszemélyes szobában vajúdtam, majd mikor teljesen kitágultam a szülésznõ segített átmenni a szülõszobára, azt hiszem 5 ágyas volt.Beöntést kérés nélkül adtak.Szülés után még maradtam 2 óra megfigyelésre, majd áttoltak a szobába, ami 2 ágyas volt.
Elsõ vagyok, még ez kimaradt: -volt egy szobatársam, õ 2 héttel hordta túl, utána indították neki.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi. Azt hittem legalább vajúdás alatt ott lehet az apuka. :( Hát ez van, kibírjuk.
Nekem nem engedték, de volt már rá példa, hogy volt fogadott doki, és csak a vajúdás alatt volt bent az apuka.Van dokid egyébként?
Nekem volt fogadott dokim, így mindent lehetett. Végig bent volt apuka velem.Apás szülés volt. Az elsõ perctõl kezdve, õ kapta meg a babát is elõször. Kaptam beöntést, kérés nélkül. EDA-t is, de azt én kértem. 42 héten indítanak, ha túlhordod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a többi választ is. Nincs fogadott orvosom sem szülésznõ, nem szerettem volna. Viszont olyan igazolás jó lett volna, sajnos nem hallottam még errõl... Utolsó, neked külön köszi a részletes leírásért, ha eszembe jut még valami írok. :)

Hány hónaposan hány étkezés kiváltásánál "kell" tartani? Úgy átlagos babánál hogy zajlik ez? Meddig szopik evés után?

Vagy evés után csak vizet igyon? Azt nem kéri. 7 hónapos, egy ételnél tartunk, délben olyan 150-160 grammnyit eszik meg. Kiválthatom a következő étkezést? Mikorra kell "csak ennie" a reggeli esti szopit leszámítva? 6 hónapos koráig csak anyatejes babára gondolok. A védőnő mindig csak jön és rákérdez na már kétszer eszünk? Meg már kekszet eszünk? Mondom, nem, az ebédbe kicsit fura lenne a keksz, nem is tudtam hogy kell. Kérdezném tőle hogy mégis mikorra kell már 2x meg 3x ennie napközben, erre ő: hát az látszik a babán, mert KÉRI. Hogy kérné már? Azt eszi amit adok neki, ha cicit akkor azt. Nem értem. Van ennek valami rendje amit el tudok olvasni valahol?

Legjobb válasz: Nem tudok neked szabályt mondani. Az én lányom anyatejes, de sajnos 4 hónaposan meg kellett kezdenünk a hozzátáplálást a súlya miatt. Most ott tartunk, hogy 7 hónapos és 2 étkezés ki van váltva. A másodikkal még várni akartam, de még mindig gondok vannak a súlyával, így megpróbálom ezt. Õ is olyan típus, hogy azt eszi amit adok neki. A nappali 3 szopit még legalább 1-2 hónapig szeretném megtartani nála, de persze lehet, hogy megint másként alakulnak az igényei. Kekszet nyugodtan adhatsz neki úgy is, hogy a kezébe adod, vagy te fogod, és elnyammogja. Így tudsz figyelni, hogy ne kerüljön nagyobb darab a szájába. Vegyél babakekszet, az hamar felpuhul a nyáltól.

Nem tudok neked szabályt mondani. Az én lányom anyatejes, de sajnos 4 hónaposan meg kellett kezdenünk a hozzátáplálást a súlya miatt. Most ott tartunk, hogy 7 hónapos és 2 étkezés ki van váltva. A másodikkal még várni akartam, de még mindig gondok vannak a súlyával, így megpróbálom ezt. Õ is olyan típus, hogy azt eszi amit adok neki. A nappali 3 szopit még legalább 1-2 hónapig szeretném megtartani nála, de persze lehet, hogy megint másként alakulnak az igényei. Kekszet nyugodtan adhatsz neki úgy is, hogy a kezébe adod, vagy te fogod, és elnyammogja. Így tudsz figyelni, hogy ne kerüljön nagyobb darab a szájába. Vegyél babakekszet, az hamar felpuhul a nyáltól.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi. De minek amúgy a keksz? Ez valami egyértelmû hogy 7 hónaposan kekszet egyen?
A glutén bevezetéséhez kell. Természetesen van más módja is, pl gabonapépekkel vagy liszttel, de mivel ezt már elég korán ajánlják, így a legegyszerûbb gyümölcsbe keverni a kekszet. De mondom, másként is bevezetheted, csak lehetõség szerint ne halogasd.

Pajzsmirigy működés vizsgálata hogyan zajlik vérvételi megállapítás után? Meddig sugároz az a folyadék amit befecskendeznek?

Pajzsmirigy alulm?ködésem van, a háziorvos elküld endokriminologushoz. Mit csinálnak? Mennyi ideig sugároz a folyadék amit beadnak? 2 kisgyerekem van és a házidoki azt mondta h nem mehetek a gyerekek közelébe és közösségbe se.

Legjobb válasz: Nekem egy folyadékot kellett meginnom a vizsgálat elõtt, és azt mondták, hogy 24 órán belül kitisztul a szervezetbõl, addig ne menjek kisgyerekek és terhes nõk közelébe. Szerencsére nincs még gyerekem, úgyhogy én ezt meg tudtam oldani. Azt még meg tudnád oldani, hogy nem mész közösségbe, de a gyerekeidet sem szabad szerintem túl közel engednem magadhoz.

Nekem egy folyadékot kellett meginnom a vizsgálat elõtt, és azt mondták, hogy 24 órán belül kitisztul a szervezetbõl, addig ne menjek kisgyerekek és terhes nõk közelébe. Szerencsére nincs még gyerekem, úgyhogy én ezt meg tudtam oldani. Azt még meg tudnád oldani, hogy nem mész közösségbe, de a gyerekeidet sem szabad szerintem túl közel engednem magadhoz.
Endokrinológus esetleg...a kriminológus kicsit mást jelent...Nekem egyébként vérvétel után csak gyógyszert írt fel, semmi egyéb vizsgálat nem volt.
A kérdező hozzászólása: Igen, bocsi rosszul írtam le a szót, de már nagyon fáradt voltam....

Át szeretnék térni a zsidó vallásra. Meddig tart és hogy zajlik egy betérítés?

Vannak zsidó gyökereim de nem anyai ágon (nem tudom hogy ez számít valamit). Ha esetleg valaki részletesen leírná vagy belinkelné, azt meg köszönném.

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Elég fura ez a kérdésed.... azt még meg is értem, hogy sokan átállnak neoprotestáns egyházakhoz (Hit Gyülekezet, Jehova Tanúi stb.), de hogy valaki mért akar zsidó lenni, ez akkora visszaesés, hogy az valami hihetetlen. Az egyik nagyvárosban van egy ismerõsöm, aki most tanul, hogy zsidóvá avassák. Azt mondja, hogy kb 20-an vannak zsidók, akik rendszeresen járnak a zsinagógába, de majdnem mind öreg. Õ meg zsidó akar lenni, hát érdekes....

Kedves Kérdezõ! Elég fura ez a kérdésed.... azt még meg is értem, hogy sokan átállnak neoprotestáns egyházakhoz (Hit Gyülekezet, Jehova Tanúi stb.), de hogy valaki mért akar zsidó lenni, ez akkora visszaesés, hogy az valami hihetetlen. Az egyik nagyvárosban van egy ismerõsöm, aki most tanul, hogy zsidóvá avassák. Azt mondja, hogy kb 20-an vannak zsidók, akik rendszeresen járnak a zsinagógába, de majdnem mind öreg. Õ meg zsidó akar lenni, hát érdekes....
Betérés, nem betérítés:) Egyik barátnõm most tért be, nála így zajlott: A rabbi azt mondta, hogyha anyai ágon van felmenõje, akkor azonnal be is térhet, semmi körülményeskedés. Neki apai ágon volt, ezért fél éven át egyfajta elõkészítõre kellett járnia (ingyenesen), majd "vizsgáznia" a tórával, hittel kapcsolatos kérdésekbõl. Ha nem lett volna semmilyen felmenõje, egy év lett volna a felkészítés. Kb. ennyi. Õ elõtte felkeresett több zsinagógát és rabbit is, és közülük a legszimpatikusabbal beszélte meg végül a dolgot. Szerintem ez a leglogikusabb döntés. Ott úgy is elmondanak majd mindent részletesen.
Engem is érdekel ez a kérdés. Nekem anyai ágon vannak zsidó felmenõim, de több generáció óta nem vagyunk már zsidók (legjobb tudomásom szerint, de elég homályos a múlt). Vajon ez melyik kategóriába eshet?
fel kell keresni valami szimpatikus rabbit, és vele megbeszélni.
Visszaesés? Én nem vagyok vallásos, mégsem minõsítem mások hitét. Mibõl gondolod, hogy az egyik vallás istenképe és hite visszaesés egy másikhoz képest, hogy van neked jogod ahhoz, hogy ezt megítéld? Pff. Amúgy én több fiatal (egyetemista) zsidót is ismerek, ha ez megnyugtat.
Azért visszaesés, mert mi keresztények is zsidó gyökerekbõl táplálkozunk, nálunk is ugyanúgy megvan a Biblia ószövetségi része, melyet nagy tiszteletben tartunk, de könyörgöm: kétezer évvel ezelõtt már megszületett Jézus, ami egy történelmi tény, és õ azért tett néhány dolgot amit talán fontosabb észben tartani, minthogy leragadni a teremtés , kivonulás stb történeténél.
ilyen alapon meg több, mint 600 évvel késõbb megszületett Mohamed, ami szintén történelmi tény, õ is a zsidó és keresztény vallást vette elõzménynek, õ is tett néhány dolgot (és az iszlám vallási iratok szerint ugyanúgy voltak benne csodásak és közvetlenül az Istentõl valók, mint ahogy a keresztény vallási iratok szerint Jézus tettei között), szóval akkor teljesen ugyanazon a logika szerint, amit te követsz, nem értem, hogy miért nem térsz át muszlim hitre.
Az utolsónak igaza van. Az újabb nem feltétlenül jobb vagy fejlettebb, hibás a logikád. Vallás tekintetében meg pláne. A zsidók meg nem ismerik el jézust prófétának, tehát ilyen szemszögbõl lényegtelen, hogy mit tett.
Semmi közöm mások hitéhez, amíg nem akarja azt rámerõltetni. Én mindig is így voltam ezzel. (AMúgy katolikus vagyok.) Ha a kérdezõ zsidónak érzi magát, akkor jól teszi, amit tesz.

SOS! Hogyan zajlik egy ilyen műtét? 1 éves kisfiamnak a jobb heréje nincs leszállva és műteni kell! Meddig kell bent maradnia a kórházban?

Legjobb válasz: Hála Istennek nem a fiamat mûtötték,de amikor bent voltunk,egy pont ennyi idõs kisfiút mûtöttek.A következõ volt:bejöttek(már elõrejegyzett volt a kicsi),lepakoltak a kórterembe,kapott egy nyugtató löttyöt(itatták,nem megszúrták)és már jöttek is érte.Elaltatták a mûtéthez.Kb.1 óra múlva hozták vissza,a 2 kis lábát kikötözték.Neki annyival rosszabb volt,hogy a kis heréjét kivarrták a combjához(ez nem általános,de neki rövid volt a kocsány(amin a here van),ezért féltek,hogy visszaugrik(így viszont nyújtani tudták))Általában nem varrják ki,csak lehúzzák a hasüregbõl.Õt csütörtökön mûtötték,és azt mondták,hétfõn mehetnek haza,ha minden oké lesz(ez tavaly nov.-ben volt a Heim Pál khzban).Ami miatt rosszul viselik,hogy a lábukat(és a kezüket)is kikötik 1-2 napig,és nem mozoghatnak.Mielõbbi gyógyulást!

Hála Istennek nem a fiamat mûtötték, de amikor bent voltunk, egy pont ennyi idõs kisfiút mûtöttek.A következõ volt:bejöttek(már elõrejegyzett volt a kicsi), lepakoltak a kórterembe, kapott egy nyugtató löttyöt(itatták, nem megszúrták)és már jöttek is érte.Elaltatták a mûtéthez.Kb.1 óra múlva hozták vissza, a 2 kis lábát kikötözték.Neki annyival rosszabb volt, hogy a kis heréjét kivarrták a combjához(ez nem általános, de neki rövid volt a kocsány(amin a here van), ezért féltek, hogy visszaugrik(így viszont nyújtani tudták))Általában nem varrják ki, csak lehúzzák a hasüregbõl.Õt csütörtökön mûtötték, és azt mondták, hétfõn mehetnek haza, ha minden oké lesz(ez tavaly nov.-ben volt a Heim Pál khzban).Ami miatt rosszul viselik, hogy a lábukat(és a kezüket)is kikötik 1-2 napig, és nem mozoghatnak.Mielõbbi gyógyulást!

Az epidurális érzéstelenités hogyan zajlik, szülés után feküdni kell ha ilyet kapok? Meddig kell feküdni? Milyen gyakori mellékhatásai vannak? (fejfájás, derékfájás? )

Legjobb válasz: ez a gerinc mellet húzódó epidurális térbe kerül. Jól le kell hajolni, hogy megnyúljanak a csigolyák, így a doki könnyen hozzáfér, kicsit a hasad miatt kényelmetle. Azt szokták javasolni, hogy ilyen érzéstelenítés után 24 órát nem jó felkelni, de mivel a szülés egy energiavesztés is így az érzésteenítõ utóhatása elvész, mire fel akarsz kelni addigra fel is lehet.

ez a gerinc mellet húzódó epidurális térbe kerül. Jól le kell hajolni, hogy megnyúljanak a csigolyák, így a doki könnyen hozzáfér, kicsit a hasad miatt kényelmetle. Azt szokták javasolni, hogy ilyen érzéstelenítés után 24 órát nem jó felkelni, de mivel a szülés egy energiavesztés is így az érzésteenítõ utóhatása elvész, mire fel akarsz kelni addigra fel is lehet.
Gondolom császárral fogsz szülni...az érzéstelenítõt a mûtõben fogod megkapni, amitõl igazából nem is kell félni mert nem fáj. Ha elsõre nem sikerül akkor kapsz egy lidokain injekciót is, majd megint szúrnak...ezek szintén nem fájnak. Szülés után 12 órát kell feküdni, ezalatt a fejedet nem emelheted, de forgathatod...ezt érdemes betartani, bár én betartottam mégis jelentkezett egy igen kellemetlen fejfájás. De adtak rá gyógyszert és elmúlt. Én 7 hete szûltem császárral, a derekam néha fáj, fõleg ha idõjárársváltozás van. Mindent összevetve, ne félj tõle, túl lehet élni, és hidd el kárpotol mindenért a kisbabád. Üdv: egy 7 hetes kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: nem tudom hogy császáral szülök e, de a sima szüléshez is lehet epit kérni nem? milyen más fájdalomcsillapitot lehet még kérni?
Persze, sima szülésnél is lehet kérni. Nekem úgy zajlott, hogy 2 fájás között szúrt a doki, ülõ helyzetben, elõregörnyedve. Kitapintotta a 2 csigolya közötti részt és oda szúrt. Egyáltalán nem fájt, egyetlen kellemetlenség volt csupán, hirtelen egy áramütés szerût éreztem, ahogy beért a szer az epidurális térbe. Vajúdás alatt nagyon jó volt. Utána én semmi kellemetlenséget nem éreztem, de állítólag szédülés, fejfájás elõfordulhat. Szülés után ugye 2 órát benn vagy a szülõszobában, utána betolnak a kórterembe, ott 2 órát feküdnöm kellett nyújtott lábakkal, utána már kelnem kellett pisilni. Üdv: 2 hós kislány anyukája.
Tegyünk különbséget a spinális érzéstelenítés és az epidurális érzástelenítés (EDA) között. Ezeket a gerincvelõ melletti térbe adják be, csak a spinálisat tovább kell szúrni és más vastagságú tûvel csinálják. Császáros szülésnél, ha még nem kapott EDA-t valaki, akkor spinális érzéstelenítést alkalmaznak. Ha sima szülésnek idult és EDA-t kapott, de végül császár lett, akkor az EDA-t mélyítik, úgy érzéstelenítenek. Ha sima szülésnél EDA-t kap valaki, akkor szülés után pár órával már felkelhet (persze azért elõtt megnézi a nõvér, hogy biztosan állsz-e a lábadon). A spinális érzéstelenítés után kell 12-24 órát hanyatt feküdni. Az EDA negatív oldala az, hogy ha véletlenül túlszúrják, akkor spinálissá válik és akkor tényleg feküdni kell vele 12-24 órát. De ez szerencsére nagyon ritkán fordul elõ. Fejfájás, úgy tudom, mindkét esetben elõfordulhat. Én 4 hete szültem EDA-val - nagyon hasznos volt az érzéstelenítés, örülök, hogy kértem - de szerencsére semmi mellékhatása nem volt. Persze mindenki szervezete más és más. Remélem tudtam segíteni és kicsit helyretenni a fogalmakat.

Autizmus vizsgálat meddig tart? Mindent tudni akarok róla! Hogy zajlik?

Ismerõs gyerekét viszem,mivel õ nem ér rá. Mindent tudni akarok róla. Ugye nem kell éhgyomorra menni? Meddig tart? Hosszú órák? Esetleg egy egész munkanap reggel 8-tól délután 4-ig? Ha egész nap, van közben szünet?

Legjobb válasz: A [link] oldalon részletes infókat kapsz.

A [link] oldalon részletes infókat kapsz.
Szervi kivizsgálás nincs. Fél órát kell várni, 1-2 óra egy vizsgálat (attól függ milyen, lehet több alkalom is lesz). Kell a kórtörténet, tesztek vannak, megfigyelik ahogy játszik, és a szülõket is kérdezgetik (tehát inkább szülõk vigyék). Delej utca?

Az alábbi budapesti gimnáziumokban hogyan zajlanak, illetve kb meddig tartanak az angol szóbelik?

Madách Imre

Legjobb válasz: Tanulj meg kérdezni, akkor biztos kapsz választ is! Szóbeli felvételi meghallgatás, szóbeli osztályozó vizsga, szóbeli középszintû érettségi vizsga, szóbeli emelt szintû érettségi vizsga,na vajh melyik érdekel?

Tanulj meg kérdezni, akkor biztos kapsz választ is! Szóbeli felvételi meghallgatás, szóbeli osztályozó vizsga, szóbeli középszintû érettségi vizsga, szóbeli emelt szintû érettségi vizsga, na vajh melyik érdekel?
:D :D :D szegényke! Most miért szenyózol? Van elég bajuk a nyolcadikosoknak! Már nem emlékszel, hogy izgultál? Kölcseybe most lesz elõsször, eddig nem volt. Xántusba elég hosszú írásbeli van, aki haladóra megy, annak szeriontem szóbeli is.
A kérdező hozzászólása: Ha ennyi gimnázium érdekel, gondolhatod, hogy nem az érettségire kérdeztem rá XD és érdekes, hogy a második rájött, de végülis nem baj:D szóval szóbeli felvételi meghallgatás
Kedvesem! Én már segítettem itt egy jópár diáknak felmérésben, kérdõív kitöltésben, statisztika készítésben, összehasonlító elemzésben is. Miért nekem kellene kitalálni, hogy mit szeretnél kérdezni? A felvételin se kötekedj, mert jól nem vesznek fel. A szóbelik általában két dologtól függnek: - a neved kezdõbetûje: általában névsorban hívnak be, így lehet, hogy csak délután kerülsz bizottság elé. - mennyire tudsz angolul: ha látják, hogy megbízható a tudásod, akár 5-6 perc alatt is szabadulhatsz. Bizonyára lesz itt egy-egy olyan diák, aki ezen gimnáziumokba jár, és tud neked konkrétabban válaszolni. De mindegyik iskola tart tájékoztatókat, vagy van beiskolázási felelõse, aki telefonon is tájékoztatást ad ( ha vidéki vagy és nem akarod mindet végig látogatni)
A kérdező hozzászólása: Sajnálom ha neked ehhez meg kell tornáztatni az agyadat. Az információt köszönöm! Ha vidéki lennék valószínûleg nem jelölnék ennyi budapesti iskolát.
Fúj, de utálom az ilyen trollokat, akik felnõttek, és mégis 14 éves gyerekekkel gonoszkodnak. Tele vannak az ilyenekkel az iskolák, úgy hívják õket: pedagógus. (óriási tisztelet a kevés kivételnek!)
Ezekbõl egyet tudok, a Szinyeiben két éve haladó németre felvételizett a lányom, a kutyát nem érdekelte , hogy tud-e németül. Úgy is jött ki, hogy Anya ez egy komolytalan suli, komolytalan felvételivel. ezzel nem azt mondom, hogy igaza van, csak elég volt ennyi, hogy ejtse a sulit. Pedig lehet , hogy jó. Egyébként diákok és egy tanár kérdezgették mindenfélérõl. MAGYARUL
a xantusban 45 perces írásbeli van angolból, majd a szóbelinek van angol és magyar része is. angolból húzol egy témát, arról kell 10 percet beszélni. a magyar részen elbeszélgetés van, és megnézik a füzetedben a külalakot, a helyesírást... és ezeket pontozzák.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, tényleg így volt minden! :) Ha valakit még érdekel valamelyik iskola szóljon, akár a késõbbiekben is... remélem majd tudok segíteni! ;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!