Találatok a következő kifejezésre: Hogy zajlik genetikai tanácsadás Csinálnak (2 db)

Hogy zajlik a Pécsi Szülészeti Klinikán a genetikai tanácsadás? Csinálnak UH-t? Ha igen hány dimenziósat?

Alacsony lett az afp eredményem (0,55). A 18. heti genetikai UH-n (2d-s) mindent rendben találtak és még azt is megtudtuk hogy kisfiunk lesz. :)

Legjobb válasz: Szia! Maga a gen. tanácsadás egy beszélgetés, amin feltérképezik a családod betegségeit, és ez alapján mondják meg, hogy mire számíts.Ha szükséges, akkor a doki további vizsgálatokat kér.(Pl. magzatvíz-vétel). Ha genetikai gond derül ki, kérd, hogy a Veszprémi tanár úrhoz mehess!!!!

Szia! Maga a gen. tanácsadás egy beszélgetés, amin feltérképezik a családod betegségeit, és ez alapján mondják meg, hogy mire számíts.Ha szükséges, akkor a doki további vizsgálatokat kér.(Pl. magzatvíz-vétel). Ha genetikai gond derül ki, kérd, hogy a Veszprémi tanár úrhoz mehess!!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ! Ma voltunk, úgy néz ki minden rendben! Majdhogynem azt mondta a doki hogy mit keresek én itt egyáltalán? Csak arról kérdezett hogy volt e családban valami fejlõdési rendellenesség? Mivel nem volt ( és van már egy 20 hónapos makk egészséges kisfiam) és a kombinált teszt eredménye valamint az UH is rendben volt, azt mondta nem kell foglalkozni az afp-vel! Megbízhatatlan vizsgálat és a terhességek felénél alacsony az érték. Remélem tényleg minden rendben van, és egészséges KISFIAM lesz (ismét)! :)
Kívánom Neked, hogy úgy legyen! Szép, egészséges baba!

Hogy zajlik egy genetikai tanácsadás? Csinálnak ultrahangot?

Legjobb válasz: Nekem úgy volt, hogy AFP vizsgálat eredményével kellett mennem, csináltak UH-t, és a két lelettel a kezemben volt a valódi tanácsadás, vagyis igazándiból egy beszélgetés. Nagyon jó volt, megnyugtató érzés. Elõtte csak félsz, de a beszélgetésen kérdezhetsz is, ami foglalkoztat. Én a debrceni Klinikán voltam, máshol nem tudom, mi a szokás. Minden jó volt, de hosszú várakozásra készülj, ha a Nõi Klinikára mész. Beutaló kell.

Nekem úgy volt, hogy AFP vizsgálat eredményével kellett mennem, csináltak UH-t, és a két lelettel a kezemben volt a valódi tanácsadás, vagyis igazándiból egy beszélgetés. Nagyon jó volt, megnyugtató érzés. Elõtte csak félsz, de a beszélgetésen kérdezhetsz is, ami foglalkoztat. Én a debrceni Klinikán voltam, máshol nem tudom, mi a szokás. Minden jó volt, de hosszú várakozásra készülj, ha a Nõi Klinikára mész. Beutaló kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!