Találatok a következő kifejezésre: Hogy zajlik genetikai tanácsadás (5 db)

A pécsi genetikai tanácsadóban hogyan zajlik a tanácsadás, mennyi időt vesz igénybe?

Legjobb válasz: Nekem a 12. heti uh után kellett átmennem az uh eredményemmel ami teljesen jó volt volt(nekem a korom miatt kellett-35 múltam), kb 10 perc volt leszámítva a várakozást. Itt elmondták a kor elõrehaladtával járó kockázati tényezõket, ill. felhívták a figyelmemet a különbözõ tesztekre. Én egyébként az integrált tesztet választottam (de ezt már korábban eldöntöttem. A 18. heti uh után szintén át kellett menni, ez a protokoll. 26 hkm

Nekem a 12. heti uh után kellett átmennem az uh eredményemmel ami teljesen jó volt volt(nekem a korom miatt kellett-35 múltam), kb 10 perc volt leszámítva a várakozást. Itt elmondták a kor elõrehaladtával járó kockázati tényezõket, ill. felhívták a figyelmemet a különbözõ tesztekre. Én egyébként az integrált tesztet választottam (de ezt már korábban eldöntöttem. A 18. heti uh után szintén át kellett menni, ez a protokoll. 26 hkm
A kérdező hozzászólása: Én 37 leszek szüléskor. Nem az elsõ baba. 20. héten vagyok. a kockázatbecslés már megvan, és rendben van.
nekem az afp értékem lett picit alacsonyabb, és az okos védõnõm mondta h mennem kell...persze ott néztek bután h minek jöttem, mikor minden más rendben van s ilyenért nem szokták ideküldeni az anyukákat...szoval nekem kb 3perc volt az egész. nem kellett idõpontot kérnem, hanem uh után mentem át, de nem is kellett sokat várnom szerencsére. attol is függ sztem, h milyen indokkal vagy oda irányitva.
A kérdező hozzászólása: csupán a korom miatt 2 egészséges gyermekem van
Nekem volt még egy kontroll uh a 20. héten és mivel az rendben volt azt mondták nem kell többet mennem a genetikába

Hogy zajlik a Pécsi Szülészeti Klinikán a genetikai tanácsadás? Csinálnak UH-t? Ha igen hány dimenziósat?

Alacsony lett az afp eredményem (0,55). A 18. heti genetikai UH-n (2d-s) mindent rendben találtak és még azt is megtudtuk hogy kisfiunk lesz. :)

Legjobb válasz: Szia! Maga a gen. tanácsadás egy beszélgetés, amin feltérképezik a családod betegségeit, és ez alapján mondják meg, hogy mire számíts.Ha szükséges, akkor a doki további vizsgálatokat kér.(Pl. magzatvíz-vétel). Ha genetikai gond derül ki, kérd, hogy a Veszprémi tanár úrhoz mehess!!!!

Szia! Maga a gen. tanácsadás egy beszélgetés, amin feltérképezik a családod betegségeit, és ez alapján mondják meg, hogy mire számíts.Ha szükséges, akkor a doki további vizsgálatokat kér.(Pl. magzatvíz-vétel). Ha genetikai gond derül ki, kérd, hogy a Veszprémi tanár úrhoz mehess!!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ! Ma voltunk, úgy néz ki minden rendben! Majdhogynem azt mondta a doki hogy mit keresek én itt egyáltalán? Csak arról kérdezett hogy volt e családban valami fejlõdési rendellenesség? Mivel nem volt ( és van már egy 20 hónapos makk egészséges kisfiam) és a kombinált teszt eredménye valamint az UH is rendben volt, azt mondta nem kell foglalkozni az afp-vel! Megbízhatatlan vizsgálat és a terhességek felénél alacsony az érték. Remélem tényleg minden rendben van, és egészséges KISFIAM lesz (ismét)! :)
Kívánom Neked, hogy úgy legyen! Szép, egészséges baba!

Hogy zajlik egy genetikai tanácsadás? Csinálnak ultrahangot?

Legjobb válasz: Nekem úgy volt, hogy AFP vizsgálat eredményével kellett mennem, csináltak UH-t, és a két lelettel a kezemben volt a valódi tanácsadás, vagyis igazándiból egy beszélgetés. Nagyon jó volt, megnyugtató érzés. Elõtte csak félsz, de a beszélgetésen kérdezhetsz is, ami foglalkoztat. Én a debrceni Klinikán voltam, máshol nem tudom, mi a szokás. Minden jó volt, de hosszú várakozásra készülj, ha a Nõi Klinikára mész. Beutaló kell.

Nekem úgy volt, hogy AFP vizsgálat eredményével kellett mennem, csináltak UH-t, és a két lelettel a kezemben volt a valódi tanácsadás, vagyis igazándiból egy beszélgetés. Nagyon jó volt, megnyugtató érzés. Elõtte csak félsz, de a beszélgetésen kérdezhetsz is, ami foglalkoztat. Én a debrceni Klinikán voltam, máshol nem tudom, mi a szokás. Minden jó volt, de hosszú várakozásra készülj, ha a Nõi Klinikára mész. Beutaló kell.


Aki volt mostanában Debrecenben a Klinikán Genetikai Tanácsadáson elmondaná hogy zajlanak a vizsgálatok? És mennyibe kerül az ultrahang, vérvétel?

Legjobb válasz: Szia. A vérvételt nem tudom. Az UH-n van egy kis ablak, ott beadod a kiskönyvet, a beutalót, majd adnak egy sorszámot. Ezzel a sorszámmal fognak behívni az ultrahangra, valamint ezután a tanácsadóba is. A kettõ egymás mellett van. De elég sokan vannak, úgy készülj. Remélem tudtam segíteni.

Szia. A vérvételt nem tudom. Az UH-n van egy kis ablak, ott beadod a kiskönyvet, a beutalót, majd adnak egy sorszámot. Ezzel a sorszámmal fognak behívni az ultrahangra, valamint ezután a tanácsadóba is. A kettõ egymás mellett van. De elég sokan vannak, úgy készülj. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: ma voltam Debrecenben, megcsinálták a kombinált tesztet az uh-n minden rendben volt, teljesen jó minden méret a tarkóredõ 1, 5 mm, a vérvétel eredményét pedig kb 2 hét múlva kapom remélem az is jó lesz csak amiatt izgulok egy kicsit , hogy a méhlepény a mellsõ falon tapadt és fedi a méhszájat, de remélem ez még fog változni
A kérdező hozzászólása: kedden megyek, akkor 12+5 leszek, hamarabb akartam , de nem volt idõpont, de azt mondták hogy igy még jó lesz, végül is ez még a 12 hét
Hasi uh lesz. Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, én jövõ héten megyek, de mivel elmúltam 35 és volt egy vetélésem ezért gondoltam a kombinált tesztre. És még annyit szeretnék kérdezni, hogy az ultrahang az hüvelyi vagy hasi lesz?
Nem kell fizetni a vérvételen, kivéve erre a kombináltra sztem, de nekem is csak 16hetesen volt a kötelezõ, ami ingyenes. Uh-n a kisablaknál kell leadni a papírokat, és név szerint hívnak be, egy kísérõt vihetsz be.Aztán majd szólítanak a tanácsadóba szintén név szerint.Én tavaly októberbe szültem ekkor még így volt.
Szia. Elsõ vagyok. Nekem vérvétel nem kellett, de én is úgy hallottam, hogy az 30000Ft-ba kerül. De mondom, csak hallottam. Én csak Uh-n illetve a tanácsadáson voltam, ott semmit nem kellett fizetni. Kombinált teszt lesz? Voltál már?
A vérvétel az nem muszáj. Amirõl te beszélsz az a kombinált teszt. Akárkinek megcsinálják de nem kötelezõ. 16 heti vérvétel elég szerintem. Van akinek a kora miatt ajánlják van akinek volt a családban valami örökletes betegség vagy pediglen akinek nem voltak jók az uh-s eredményei. Bocsi Nem Debrecenbe Járok orvoshoz
A kérdező hozzászólása: köszi, nekem a dokim is azt mondta h ingyenes, de amikor kértem telefonon idõpontot, akkor a nõ azt mondta, hogy a vérvétel 30 ezerbe kerül. De gondolom az is kell nem? vagy neked csak uh volt?
Azt még elfelejtettem, h nem kellett fizetni.
Szia. Elsõ vagyok. A méh lepény miatt szerintem nem kell aggódnod. Nekem is mellsõ fali( én már 22 hetes vagyok). Ahogy növekedni fog a méhed, az úgy fog feljebb csúszni a méhszájról. Örülök, hogy minden rendben van.

Ki volt genetikai tanácsadáson, és miket kérdeznek? Hogy zajlik az egész?

Vetélés után vagyok, és kaptam beutalót genetikai tanácsadásra Szegeden Szabó János professzorhoz! Érdemes elmenni?

Legjobb válasz: Érdemes. Nekem a férjem volt. Nem kérdeztek semmit, leadtuk a vért és 1 hónap múlva közölték, h minden OK.

Érdemes. Nekem a férjem volt. Nem kérdeztek semmit, leadtuk a vért és 1 hónap múlva közölték, h minden OK.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!