Találatok a következő kifejezésre: Hogy zajlik genetikai (19 db)

Hogy zajlik a genetikai Uh? Bővebb lent.

Nagyon érdeklne,mivel els? babás vagyok,így egy picit tapasztalatlan.:)Egyébként az nem baj hogy 11+3 naposak leszünk?Kezdek nagyon izgulni..:(A MÁV kórházba megyek,esetleg valakinek vélemény róla??

Legjobb válasz: Szia! Én magas AFP miatt mentem genetikai UH-ra a MÁV kórházba, mondjuk én 23hetesen.A doki nagyon jófej volt, megnézte rendesen a picit, megnyugtatott hogy semmi gond, megmutatott mindent.Igazi élmény volt, a legtöbb doki nem ilyen...Legalábbis ott ahová én tartozom. Szerintem nem gond hogy nem pont 12hetesen mész Boldog babavárást

Szia! Én magas AFP miatt mentem genetikai UH-ra a MÁV kórházba, mondjuk én 23hetesen.A doki nagyon jófej volt, megnézte rendesen a picit, megnyugtatott hogy semmi gond, megmutatott mindent.Igazi élmény volt, a legtöbb doki nem ilyen...Legalábbis ott ahová én tartozom. Szerintem nem gond hogy nem pont 12hetesen mész Boldog babavárást
Szia! Megcáfolnám aki azt írta, hogy nem hüvelyi ultrahangot végeznek a 12. héten, nekem a Jahn Ferenc Kórházban azt végeztek, (persze ez nem azt jelenti, hogy mindenhol így lenne) a doktornõ nagyon kedves és segítõkész volt és próbálta elmagyarázni, hogy éppen mit látunk csakhogy annyira elavultak a gépeik és szemcsés a kép, hogy nem sokat láttam, gyakorlatilag ennyit: http://kepfeltoltes.hu/view/100921/fot__3__www.kepfeltoltes... ezt telefonnal fotóztam, mert ugye képet nem adnak. Ezen a vizsgálaton valóban a legfontosabb a tarkóredõ mérés és a végtagok stb megléte, a terhességnek megfelelõ fejlettség, valóban fontos a betöltött 12. hét, én pont 12 hetesen mentem, szóval azt nem tudom, hogy utána még mennyi ideig használható ez a mérés. Holnap megyek a 18 hetes genetikai uh-ra, majd megírom, hogy mi volt, ha érdekel :) Remélem azért tudtam segíteni valamit! Szép babavárást és könnyû szülést! 18 heteske
FONTOS A BETÖLTÖTT 12 HÉT!!! Nálunk pl. csak 12+1-->12+6 napig lehet menni, hiszen ekkorra van megállapítva a "referencia tartomány" nyaki redõre, stb., és 12. hétre lesz "kész" a baba! Kérj másik idõpontot szerintem...
12. héten hasi UH van. Csak a terhesség megállapításánál van hüvelyi, mikor még csak 6-8 hetes terhes valaki. Egyébként megnézik, hogy megvannak-e a végtagok, szívdobogást néznek, ülõmagasságot és a tarkóredõt mérik meg. Attól függ, hogy kértél-e fizetõs genetikai vizsgálatot, ott vérvétel is kapcsolódik hozzá egy vagy kettõ. Egyébként kérjél róla DVD felvételt, mert nekem a babám keze, lába meg sem állt. És itt még egyszerre látszik a baba a képernyõn. Késõbb már nagyon nagy és csak foltokat látni.
Oh, Te szegény! Ha eddig nem volt zavar a fejedben, akkor most már biztos van! :) A kórházak és nõgyógyászok között nagyon sokat jelent a "szokás". Úgy értem egyik helyen, így-, a másikon úgy szokták. Nekem nem csináltak soha hüvelyi UH-t (az orvosom azt mondta, aminek kell-nálam-látszott hasin is, és feleslegesen nem akarta a méhszájat piszkálni). Ugyanabban a kórházban egy másik dokinál a barátnõmet 12, héten is hüvelyivel nézték. Az elsõ genetikai UH-nak (optimálisan)betöltött 11.-13.hét között kell megtörténnie. A másodiknak betöltött 18.-20.héten. A betöltött 16.héten veszik le az AFP-t, ennek eredményével együtt csinálják a második genetikai UH szûrést. Legalábbis nálunk ez a SZOKÁS! 18 hetes kismama
Én 20 hetesen voltam genetikai UH-n alacsony AFP miatt. Gondolom neked a nyaki redõ miatt kell menni és azt lehet elöbb is mint a 12 hét, nekem azt 11 hetesen vizsgálták. 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nos, túl vagyok a vizsgálaton...ééééééssssss...... Hasi uh volt...:) Aminek én nagyon örültem!Párommal együtt néztük ahogy ficánkol a mi pocaklakónk! CRL:51 mm BDP:16 mm Tarkóvastagság:1, 4 mm orrcsont látható. Mindez a 11 héten. Szerintetek???
1, vagyok. azt elfelejtetem hogy a kivizsgálás menete: a doki megnézi a babának meg-e van mindeni, rendeben-e van minden, nyaki redõt nézi(talán e miatt lényeges a 12.hét)De kérdezd meg a dokidat. Leméregeti a dolgokat, nekem legalábbis ennyi volt
Hüvelyi ultrahangot csinálnak. És egyesével megkeresi a baba részeit. Fejkörfogatot mér, haskörfogatot, hosszát, megnézi tán az agykamrákat megvan mind, s a nyaki redõt, ami a tarkó tulképpen. Ezeket mind milliméter pontosan leméri, s ennyi. Ebbõl a dokik látják, hogy úgy fejlõdik-e a magzat, ahogyan egy egészséges babának kell. A nyaki redõ vastagsága, ha a normálisnál (3mm) nagyobb, Down-kórra gyanakodnak. Fontos, hogy az az érték jó legyen. Nyilván a nagyon nagy koponyaméret, vagy a túl kicsi is betegségre utalhat. Megnézik, szépen fejlõdik-e a gerince. Ezt a vizsgálatot a 18. héten újra megismétlik majd.
Ilyen HÜLYESÉGET sem hallottam még!!! Nehogy bedõlj az elöttem lévõnek. A Genetikai UH az hasi UH és nem hüvelyi, és nem hüvelyen keresztül méri le a doki egyenként a dolgokat. Ilyen baromságot rég hallottam már. Én a 12. héten voltam pont a bolgárkerék utcába, oda küldött a fogadott orvosom kombinált tesztre ami egy vérvételbõl és egy hasi UH-ból áll. Ott mérnek tarkóredõt, stb. Nekem hála minden rendben volt ott. Utána a 18. héten voltam genetikai UH-on a 2.-on, és most fogok a héten menni a 3. genetikai UH-ra. Remélem itt is minden oké lesz. 31 hkm.
Kedves 17:32-es! Te hol voltál ezeken a vizsgálatokon? Melyik kórházat választottad? Köszönöm
Konkrétan abba a korházba nem tudom mi hogy zajlik, de nekem ugy volt hogy elõször jobb és bal karon vérnyomást mértek és feltettek kérdéseket (cukorbetegség, elõzõ terhesség, betegségek stb, mint a védõnõnél) ezt a kombinált tesztet is lehet csináltatni amit már az elõttem szólók is említettek de nem kötelezõ és van ahol fizetõs van ahol nem(nálunk ingyenes)aztán hasi uh-on lemérték a babát, amit már szintén írtak feljebb. Plusz szívhangot néztek. Az AFP vizsgálat pedig 16 hetesen van (elvileg) ugyhogy szerintem az elsõ hozzászólók összekeverték.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ!Mindenesetre rákérdezek majd a dokinál az idõpontra... Még 1x köszönöm! Még várok azért válaszokat!!
HASI UH van a 12. héten!!! Ugyanúgy, mint a 18-20. és a 30-32. héten, ami kötelezõ UH. Én most fogok menni a 3. UH-ra, vagyis holnap. Én nem hallottam volna, hogy a 12.heti UH az hüvelyi lenne. Akkor elég középkori kórházba járnak egyesek!

Hogy zajlik a Pécsi Szülészeti Klinikán a genetikai tanácsadás? Csinálnak UH-t? Ha igen hány dimenziósat?

Alacsony lett az afp eredményem (0,55). A 18. heti genetikai UH-n (2d-s) mindent rendben találtak és még azt is megtudtuk hogy kisfiunk lesz. :)

Legjobb válasz: Szia! Maga a gen. tanácsadás egy beszélgetés, amin feltérképezik a családod betegségeit, és ez alapján mondják meg, hogy mire számíts.Ha szükséges, akkor a doki további vizsgálatokat kér.(Pl. magzatvíz-vétel). Ha genetikai gond derül ki, kérd, hogy a Veszprémi tanár úrhoz mehess!!!!

Szia! Maga a gen. tanácsadás egy beszélgetés, amin feltérképezik a családod betegségeit, és ez alapján mondják meg, hogy mire számíts.Ha szükséges, akkor a doki további vizsgálatokat kér.(Pl. magzatvíz-vétel). Ha genetikai gond derül ki, kérd, hogy a Veszprémi tanár úrhoz mehess!!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ! Ma voltunk, úgy néz ki minden rendben! Majdhogynem azt mondta a doki hogy mit keresek én itt egyáltalán? Csak arról kérdezett hogy volt e családban valami fejlõdési rendellenesség? Mivel nem volt ( és van már egy 20 hónapos makk egészséges kisfiam) és a kombinált teszt eredménye valamint az UH is rendben volt, azt mondta nem kell foglalkozni az afp-vel! Megbízhatatlan vizsgálat és a terhességek felénél alacsony az érték. Remélem tényleg minden rendben van, és egészséges KISFIAM lesz (ismét)! :)
Kívánom Neked, hogy úgy legyen! Szép, egészséges baba!
Nekem is a magándokim végezte a genetikai Uh-t.
Ha van magándokid, kérd meg, hogy õ csinálja. Nekem mindig így volt. Mindent megmutatott, elmondott, képet és videót is lehet kérni, persze nem ingyen. Ha idegen doki vizsgál, jó hogy személytelen, akkor lát elõször. Persze attól még elmondhatna mindent. Én feltétlenül kérdeznék, jogom van hozzá.
Nekem nem adtak képet és nem mondtak semmit!teljesen személytelen volt és futószalagon mennek a kismamák!Biztos megnézte a doki rendesen de nem mertem még kérdezni sem mert olyan volt a hangulat!!Remélem neked kellemesebb élmény lesz, majd írd meg milyen volt!
A kérdező hozzászólása: Oh, most nem nyugtattál meg. De azért papírt kaptál ugye, amivel a dokihoz és a védõnõhöz el tudtál menni? Apuka bent lehetett?
Papírt kaptam, abba leírt mindent és az apuka nem volt bent de szerintem bemehet.A doki nem elõször látott de ha elõször lát is legyen kicsit kedvesebb vagy ha unja menjen el portásnak!Nem hiszem, hogy ez magyarázat ha 1 orvos flegma és elutasító!Mondjon csak annyit, hogy szépen fejlõdik és minden rendben!
Ja és még annyit, hogy van magán dokim de ezt õ nem csinálhatja mert ez genetikai ultrahang!
Hát nem tudom. Mindenki mondja, hogy milyen bunkók ott. Én 1hete voltam és a doki nagyon jó fej volt. Meg az asszisztens is. Pedig még féltem, hogy bunkók lesznek, mert már majdnem vége volt a rendelésnek. Elmondta, hogy a korának megfelelõen fejlõdik. Sõt még azt is megmondta hogy kisfiú lesz.


Milyen a 12. heti genetikai UH? Hogy zajlik? Kell rá időpontot kérni? Nagy gond lenne, ha a 11. héten mennék?

Legjobb válasz: A nõgyógyászod nem adott beutalót?Az õ dolga.Nagy gond lenne a 11.héten menni!Nem hiába 12.heti vizsgálat.Ez az elsõ genetikai uh.Megnézik a baba méretét,orrcsontját,tarkóredõ méretét,és combcsontméretét,szívét.Nekem kellett telefonálni idõpontért.

A nõgyógyászod nem adott beutalót?Az õ dolga.Nagy gond lenne a 11.héten menni!Nem hiába 12.heti vizsgálat.Ez az elsõ genetikai uh.Megnézik a baba méretét, orrcsontját, tarkóredõ méretét, és combcsontméretét, szívét.Nekem kellett telefonálni idõpontért.
Szia!Ez attól függ, hogy van-e fogadott orvosod?Mert ha igen Õ csinálja a 12. heti UH-t-legalábbis nálam így volt.És csak hozzá kellett idõpontot kérni.De lehet ez is városonként változik mint sok minden.Ha az SZTK-ba jársz akkor szerintem oda kell idõpontot kérni.Mert megvan a rendje, hogy melyik napokon hány heteseket néznek meg. 12. heti UH hüvelyi, megnézi a doki a baba méreteit, nyakiredõt, végtagok megvannak-e, szívverés..stb. Én 11+4 naposan mentem erre a vizsgálatra és nem volt probléma. Boldog babavárást kívánok! 21 hetes
11hét és 2 naposan voltam UH-on egy haematóma miatt és akkor megcsinálták a genetikai UH-t is. Akkor vették le a vért kombinált teszthez is. Azóta megszületett a lányom.

Most kaptam beutalót a 12. heti (genetikai) ultrahangra. Hogyan zajlik?

Úgy értem, hívjam fel a kórházat, hogy bejelentkezzek? Ki végzi: genetikus vagy n?gyógyász? Ha a saját n?gyógyászomhoz szeretnék menni, azt is lehet? Vagy ez más részleg, és épp, aki ott van aznap, ahhoz kell mennem?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy minden városban más. Arról a dokid kérdezd, hogy az õ ultrahangját el lehet-e fogadni. Nálunk szonográfus végezte a kórházban. Kértem elõre idõpontot, hogy ne kelljen órák hosszat várakoznom. Nem is kellett. A 12. heti UH még hüvelyi. De így jobban látják a babát. Az utána következõ UH-k már mind hasi ultrahangok.

Úgy tudom, hogy minden városban más. Arról a dokid kérdezd, hogy az õ ultrahangját el lehet-e fogadni. Nálunk szonográfus végezte a kórházban. Kértem elõre idõpontot, hogy ne kelljen órák hosszat várakoznom. Nem is kellett. A 12. heti UH még hüvelyi. De így jobban látják a babát. Az utána következõ UH-k már mind hasi ultrahangok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Szia!Nekem hasi uh volt a 12.heti, Bp. István kórház.Idõpontra kellett menni, de jó is mert nem kell fél napig várni.Megnézték a baba méretét, combcsont hosszát, szívét, orrcsontját, és még azt is elárulták, hogy kisfiú.
ugyanúgy zajlik, mint a többi ultrahang, csak hosszabb ideig tart, mert több mindent néznek. Általában hasi, de ha nem látják jól a babát (pl. túlsúlyos vagy, stb), akkor hüvelyi. De én úgy tudom, a genetikai UH az a 18. hét után van, nem?
Az elsõ genetikai szûrés a 12.héten van, akkor nézik a tarkóredõ vastagságot, ebbõl következtethetõ az esetleges down-kór.
Szonográfus szerintem és kérd a kórházba a genetikai Uh részt.És az végzik aki épp ott van. Szerintem jobban jársz szonográfussal, mert Õ egész nap ezt csinálja és látott már sok esetet. Én túlsúlyos vagyok és már a 9.héten az UH-n hasival néztek és látszott minden szépen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon izgatott lettem....

Az integrált tesztem negatív lett. Viszont az ebben szereplő Afo 0.61Mom. Ez alapján el fognak küldeni magzatvízvételre? Jövő 7en megyek genetikai uh-ra a baross utcába. Hogy zajlik ott egy ilyen vizsgálat?

Legjobb válasz: Nekem is negatív lett a kombinált tesztem, és a szekvenciaszûrésem is, sõt az AFP-m is jó.De az egyik értékem rajta 0,33 Mom, ezért a genetikus azt javasolta, hogy csináltassam meg a magzatvízmintavételt.Mivel 38 vagyok belementem.Szerdán estem át rajta, és egyáltalán nem volt vészes,én a klinikán aludtam, és másnap reggel mentem haza.2 nap pihi, és utána azért még 2 hétig ne nagyon emelgess.Viszont, ha te fiatal vagy nem biztos, hogy meg kell csináltatnod, és lehet, hogy a genetikus se mondja. Hideg élelmet vigyél, mert 1-2 órát várnod kell majd.Ha most mész elõször, akkor csak beszél veled a doki, és elõjegyezz ha kell. Ne izgulj elõre!Szoritok!

Nekem is negatív lett a kombinált tesztem, és a szekvenciaszûrésem is, sõt az AFP-m is jó.De az egyik értékem rajta 0, 33 Mom, ezért a genetikus azt javasolta, hogy csináltassam meg a magzatvízmintavételt.Mivel 38 vagyok belementem.Szerdán estem át rajta, és egyáltalán nem volt vészes, én a klinikán aludtam, és másnap reggel mentem haza.2 nap pihi, és utána azért még 2 hétig ne nagyon emelgess.Viszont, ha te fiatal vagy nem biztos, hogy meg kell csináltatnod, és lehet, hogy a genetikus se mondja. Hideg élelmet vigyél, mert 1-2 órát várnod kell majd.Ha most mész elõször, akkor csak beszél veled a doki, és elõjegyezz ha kell. Ne izgulj elõre!Szoritok!
A kérdező hozzászólása: Én még csak 25 éves vagyok..nem nagyon értem h miért kell órákat várni ha van idõpontom.Egyébként az uh-ot is ott csináltattad?rendesek voltak?
A 18.heti genetikai uh-t a Margit kórházban csináltattam ahova terhesgondozásra járok, és vittem az AFP eredményét is.Ezekkel kell majd menni a genetikushoz. Hiába kaptál idõpontot, mivel rengetegen vannak csúszni fogsz.Állitólag csak 2 helyen van genetikai tanácsadás Pesten, és ezért a sok ember.Egyébbként a genetikus majd átnézi a leleteidet, és kikérdez;de szerintem ha 25 éves vagy, akkor nem fogják megcsinálni a magzatvízvizsgálatot, fõleg, hogy az integrált teszt is ok.35 év felett viszont mindenkinek ajánlják. Remélem segítettem, ha bármi kérdésed van írj bátran.
A kérdező hozzászólása: Nekem kicsit nehezebb a dolgom.A 12.heti szûrésen a tarkóredõ 2.6mm volt (bár elõtte 2.3-at aztán 2.5-t mértek végül a papíromra 2.6 került) Teljesen kiakadtam de a dokim azt mondta ezzel nincs semmi gond.Aztán jött egy újabb sokk:afp 0.61.Ezért gondoltam azt h ezek az eredmények alapján elküldenek amniora.(amit tuti h +csináltatnék, h legalább +nyugodjak) De igazából az rémít meg amit a baross utcai genetikai vizsgálatról hallok:futószalag, bunkók a doki, alig írnak v.mit a leletre, nem válaszolnak a kérdéseidre stb..attól félek h nem lesznek elég alaposak és elnéznek v.mit!
Hidd el, annyira nem rémes.Tény és való, hogy ott érzed igazán, hogy porszem vagy a gépezetben.Szerintem a genetikai uh-t ne ott csináltasd meg;hanem egy olyan helyen ahol alaposabbak (bár lehet, hogy ott is azok, én nem oda mentem, mert nem oda tartozom). Viszont a magzatvízmintavételtõl nem kell félni.Nekem felajánlották, hogy feküdjek be egy éjszakára, ez megnyugtató volt.Szerintem te is használd ki ezt a lehetõséget. Nem akarlak rábeszélni az amniora, de mindenesetre én nem birnám ki a következõ 20 hetet, ha nem csináltattam volna meg.Egyébként a 18 heti genetikán is megnyugtatnak majd, és kérd ki az uh-t végzõ orvos, a te orvosod, és a genetikus véleményét is.Ne izgulj, vigyél egy könyvet és csak lazán.
Szia! Ha olvasod még. Mi lett végülis? Ugye egészséges lett a baba? Köszönöm, ha tudsz válaszolni!

Aki volt mostanában Debrecenben a Klinikán Genetikai Tanácsadáson elmondaná hogy zajlanak a vizsgálatok? És mennyibe kerül az ultrahang, vérvétel?

Legjobb válasz: Szia. A vérvételt nem tudom. Az UH-n van egy kis ablak, ott beadod a kiskönyvet, a beutalót, majd adnak egy sorszámot. Ezzel a sorszámmal fognak behívni az ultrahangra, valamint ezután a tanácsadóba is. A kettõ egymás mellett van. De elég sokan vannak, úgy készülj. Remélem tudtam segíteni.

Szia. A vérvételt nem tudom. Az UH-n van egy kis ablak, ott beadod a kiskönyvet, a beutalót, majd adnak egy sorszámot. Ezzel a sorszámmal fognak behívni az ultrahangra, valamint ezután a tanácsadóba is. A kettõ egymás mellett van. De elég sokan vannak, úgy készülj. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: ma voltam Debrecenben, megcsinálták a kombinált tesztet az uh-n minden rendben volt, teljesen jó minden méret a tarkóredõ 1, 5 mm, a vérvétel eredményét pedig kb 2 hét múlva kapom remélem az is jó lesz csak amiatt izgulok egy kicsit , hogy a méhlepény a mellsõ falon tapadt és fedi a méhszájat, de remélem ez még fog változni
A kérdező hozzászólása: kedden megyek, akkor 12+5 leszek, hamarabb akartam , de nem volt idõpont, de azt mondták hogy igy még jó lesz, végül is ez még a 12 hét
Hasi uh lesz. Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, én jövõ héten megyek, de mivel elmúltam 35 és volt egy vetélésem ezért gondoltam a kombinált tesztre. És még annyit szeretnék kérdezni, hogy az ultrahang az hüvelyi vagy hasi lesz?
Nem kell fizetni a vérvételen, kivéve erre a kombináltra sztem, de nekem is csak 16hetesen volt a kötelezõ, ami ingyenes. Uh-n a kisablaknál kell leadni a papírokat, és név szerint hívnak be, egy kísérõt vihetsz be.Aztán majd szólítanak a tanácsadóba szintén név szerint.Én tavaly októberbe szültem ekkor még így volt.
Szia. Elsõ vagyok. Nekem vérvétel nem kellett, de én is úgy hallottam, hogy az 30000Ft-ba kerül. De mondom, csak hallottam. Én csak Uh-n illetve a tanácsadáson voltam, ott semmit nem kellett fizetni. Kombinált teszt lesz? Voltál már?
A vérvétel az nem muszáj. Amirõl te beszélsz az a kombinált teszt. Akárkinek megcsinálják de nem kötelezõ. 16 heti vérvétel elég szerintem. Van akinek a kora miatt ajánlják van akinek volt a családban valami örökletes betegség vagy pediglen akinek nem voltak jók az uh-s eredményei. Bocsi Nem Debrecenbe Járok orvoshoz
A kérdező hozzászólása: köszi, nekem a dokim is azt mondta h ingyenes, de amikor kértem telefonon idõpontot, akkor a nõ azt mondta, hogy a vérvétel 30 ezerbe kerül. De gondolom az is kell nem? vagy neked csak uh volt?
Azt még elfelejtettem, h nem kellett fizetni.
Szia. Elsõ vagyok. A méh lepény miatt szerintem nem kell aggódnod. Nekem is mellsõ fali( én már 22 hetes vagyok). Ahogy növekedni fog a méhed, az úgy fog feljebb csúszni a méhszájról. Örülök, hogy minden rendben van.

18 hetes genetikai ultrahang hogy zajlik? Gondolom hosszabb, mert alaposabban megnézik a babát, vagy tévedek? Kórházban vagy magánban végeztettétek el?

Legjobb válasz: szia! En maganrendelesen voltam. Talan kicsivel hosszabb az UH, mert valoban mindent megneznek, de azert a legnagyobb resz a babamozirol szol, mi 4D-re mentunk. Olyan szepek ilyenkor mar! Kb 20 perc volt osszesen. :)

szia! En maganrendelesen voltam. Talan kicsivel hosszabb az UH, mert valoban mindent megneznek, de azert a legnagyobb resz a babamozirol szol, mi 4D-re mentunk. Olyan szepek ilyenkor mar! Kb 20 perc volt osszesen. :)
Emlékeim szerint ekkor volt az, hogy alaposan végignézték mindene megvan-e, úgy mint mondjuk az összes ujja is stb. Elsõnél kórházban, most a másodikkal az Istenhegyi Klinikára megyünk. 12. hetin is ott voltunk és mikor kérdeztem a dokimat érdemes-e megint odamennem, azt mondta mindenképp, mert óriási különbség van a kórházi és az istenhegyis gép között, na meg idõben is... Eszembe is jutott, hogy mikor elsõ babámmal voltam a Jánosban, az ottani doki késett is, sietett, mert rengetegen voltunk, mindent gyorsan végignézett és még gondolkodtam is rajta közben, hogy ha ez ilyen kutyafuttában megy, akkor nem csoda, hogy néha olyan gyerekek születnek, akiknek hiányzik valamije és nem vették észre. :(
Kórházban kb. addig tart mint a 12 heti uh. Leméri a mellkasát, lábát, fejét, megnézi minden oké-e a fejében, a hasában, megvan-e minden végtagja. 5 perc.
Igen, (elvileg) jó alaposan megvizsgálják. Szegeden csak klinikai körülmények közt lehet elvégezni.
Mi múlt héten voltunk, magánban, 3D-4D-n. Kb. 25-30 percig tarthatott a vizsgálat része, és mindent nagyon alaposan végig nézett a doki. (közben mutogatta nekünk is) Megvannak-e a belsõ szervei, a csontjai, az ujjai, megvannak-e az erek, merre folyik bennük a vér. Megnéztük az arcocskáját, szóval mindent. A baba-mozi része szerintem ilyenkor még nem olyan izgalmas, mert pl. a mi lányuk 10 perc után elunta, hátat fordított és elaludt. (és mondta is a doki, hogy a babák nagy része ilyenkor alszik, vagy elbújik...szóval nem olyan látványos a dolog) Így mi nem gyönyörködhettünk, viszont a doki így is végig tudott nézni mindent és meg is tette.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akik magánba voltak, leírnák, hogy hol? Én az Istenhegyin gondolkodom.
Nálam szólt a fõorvos, hogy készüljek, mert 1 óra lesz. Totál doki függõ.
Én sztk-ba voltam kb. 10 perc volt... :( Nincs választott dokim, de mostanában készülünk elmenni egy magánorvoshoz aki megnézi a babát, hogy megerõsítse minden rendben van.
Szia! Én jövõ héten megyek (19 hetesen) a Magzati Diagnosztikai Központba (1148 Budapest, Bolgárkerék utca 3. -> ott van az Örs vezér terénél), mert itt voltam 12 hetesen is és szuper pontos képet adott a doki -> itt van Magyarország legmodernebb UH készüléke. Hosszra azt mondták, hogy 25-30 perc lesz és DVD-vel, színesben kinyomtatott képekkel együtt 14.000 Ft lesz, szóval ár-érték arányban ennél jobbat nem találsz! Ha valamit, akkor ezt a genetikai ultrahangot biztosan érdemes magán rendelõben csináltatni és nem kórházban (szerintem).

12 heti genetikia UH és vérvétel hogy zajlik? Vérvétel előtt lehet enni? Hüvelyi vagy hasi ultrahang? Az baj hogy már túl léptem a 12. hetet? Csak mostanra kaptam időpontot.

Legjobb válasz: Magánorvoshoz jársz? Vérvétel elõtt sosem lehet enni se inni sem. Max. vizet de abból sem túl sokat.Szerintem hasi Uh lesz nem hüvelyi.

Magánorvoshoz jársz? Vérvétel elõtt sosem lehet enni se inni sem. Max. vizet de abból sem túl sokat.Szerintem hasi Uh lesz nem hüvelyi.
azért a gyomortartalommal vitatkoznék, nekem kifejezetten mondták, hogy elõtte ehetek, de ne zsíros-cukros dolgot, így könnyû fõzelékes ebéd után 1-1, 5 órával mentem el és elõtte lévõ nap sem pacalpörit toltam dobos tortával (hú de megkívántam most a dobos tortát....:) )))
A 12. héten már hasi UH-ot szoktak végezni, akkor veszik elõ a hüvelyit, ha valamilyen okból nagyon nem látszanak a babóca részei. Egyébként a 11-13. hét között szokták elvégezni. A hozzá tartozó vérvizsgálat (AFP) majd a 16. héten lesz. Ha nem kaptál beutalót vérvételre, most szerintem nem kell menned. Egyébként vizet inni csak a terheléses cukorvizsgálat elõtt-közben nem lehet.
elõzõ vagyok, bocs, dehogy hüvelyi, hanem HASI uh lesz!!!
Szia, én ma vagyok 13 hét 3 napos, és ma megyek a genetikai uh-ra (ez már hüvelyi szokott lenni) és a kombinált vérvételre (ez elõtt lehet enni, mert ez nem a teljes vérkép). 11. és 14. hét között lehet menni ezekre a vizsgálatokra, úgyhogy nem vagy elkésve, mint ahogy én sem. Délután megyek, már nagyon várom :)
Nehogy éhgyomorral menyj!!!!
hasi UH-t csinálnak, és nem baj, hogy kicsit késõbb mész! a vérvételre nem kell éhgyomorral menni! szép is lett volna, nekem délután 5-re volt idõpontom! itt hormonokat vizsgálnak, amit nem befolyásol az elfogyasztott étel.
szerintem nem baj. testalkattól függ, hogy hasi, vagy hüvelyi. nekem csak hasit csináltak, de az elõttem lévõ kismamának hüvelyit is. én a vérvétel elõtt nem ettem, tudtommal nem szabad.
A kérdező hozzászólása: Magán orvos, de nem mondtak semmit, adtak egy jó távoli idõpontot, már a 13 hét végére érek mire megcsinálják, így van értelme? Nem kevés pénzért persze.
én ugy hallottam hogy az hüvelyi...és azt hiszem nem vagy lekésve mert a 13. hétig csinálják...de nem bizti..
A kérdező hozzászólása: Voltunk minden rendben, az eredmény is meg van, vérvétellel se volt gond. Babóca ép egészséges. :) Köszönöm a válaszokat, ja és hasi UH volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!