Találatok a következő kifejezésre: Hogy zajlik beöntés (8 db)

A siófoki kórházban hogy zajlik egy szülés? Adnak beöntést előtte pl? Gátvédelem, ilyesmi?

És a babának mit kell bevinni? Adnak ruhát vagy a saját kell? 35 hetes km

Legjobb válasz: Szia!Minden úgy zajlik,mint máshol:van beöntés,borotválás,zuhanyozás.Ha szerencséd van,kifogod az 1 személyes vajúdót,van kád,labda,bordásfal.Szülni fekve kell,és a gátmetszés elég nagy divat arrafelé...A babának mindent adtak,ruhát,pelust is.Az én lányom 10 hós,azért a védõnõt kérdezd meg,hogy adnak e még pelust.Gyakorlatilag csak a hazamenõs ruháját kellett bevinni.Könnyû születést nektek!

Szia!Minden úgy zajlik, mint máshol:van beöntés, borotválás, zuhanyozás.Ha szerencséd van, kifogod az 1 személyes vajúdót, van kád, labda, bordásfal.Szülni fekve kell, és a gátmetszés elég nagy divat arrafelé...A babának mindent adtak, ruhát, pelust is.Az én lányom 10 hós, azért a védõnõt kérdezd meg, hogy adnak e még pelust.Gyakorlatilag csak a hazamenõs ruháját kellett bevinni.Könnyû születést nektek!

Van más lehetőség a beöntés helyett? Ha mégsem, hogyan zajlik pontosan? Előfordulhat pl. h véletlenül az ágyra engedem a dolgokat?

Legjobb válasz: Nálunk beontést adnak, van, ahol semmit sem és létezik még a Yal oldat (patikában kaphato klizma, ugyanugy mukodik mint a beontés, de állítolag kíméletesebb, valahol lehet azt kérni. A beontés viszont hatásosabb). Eléggé tartottam tole, de kibírhato (igaz, bennem semmi sem volt, mert aznap nem ehettem semmit sem), és nem foglalkozik vele tovább senki sem.

Nálunk beontést adnak, van, ahol semmit sem és létezik még a Yal oldat (patikában kaphato klizma, ugyanugy mukodik mint a beontés, de állítolag kíméletesebb, valahol lehet azt kérni. A beontés viszont hatásosabb). Eléggé tartottam tole, de kibírhato (igaz, bennem semmi sem volt, mert aznap nem ehettem semmit sem), és nem foglalkozik vele tovább senki sem.
Egy par percig tart csak, es egyaltalan nem veszes, ettol ne feljel. Annak ellenere, hogy olyan remiszto a neve, es ugy fel tole mindenki, nem nagy dolog. Ugy mukodik ahogy az elso valaszolo leirta, egy erdekes erzes, erzed ahogy alulrol megtelsz vizzel. Jo szulest, es ne izgulj!!! Meg akkor se amikor a tudatlanok mondja, hogy huha, kapsz majd beontest...stb. Mert nekem is voltak beszolasok!
Háát, én pezsgõkúpot kaptam...Uaz a hatás, mint beöntésnél, csak kúpot kapsz.
Nem olyan vészes. Inkább én olyan kiszolgáltatottnak éreztem magam. Aztán mikor megvolt mentem a wc-re ott volt mindjárt az ágy mellett, ahol beadták. De aranyos volt a nõvérke, ki is ment onnan, hogy ne zavarjon. Mondjuk én úgy jártam, hogy végeztem a dolgommal, aztán kijöttem. De ki sem értem, már mentem is gyorsan vissza. De hál Istennek nem vette észre senki a bakimat. De hát ha menni kell, menni kell! :) Ne félj tõle! Kicsit kellemetlen, de ki lehet bírni! Ha meg aranyos a nõvérke akkor meg még könnyebb! Ilyen a borotválás is! Mármint érzésre! Olyan kiszolgáltatottnak érzed magad! De hát õk ezt csinálják minden nap! Csak nekünk ilyen furcsa, mert nem minden nap tárulkozunk ki idegenek elõtt! De meglesz a baba aztán már nem is fogsz rá emlékezni! Könnyû szülést és sok sok egészséget!
Tényleg nem gáz. Nekem is volt borotválás, beöntés, de ez is egy szükséges kellemetlenség, fogd fel így és ennyi. Kicsi feszülést éreztem a beleimben, amikor töltötte fel a szülésznõ vízzel. Utána irány a Wc, még jó, hogy akkor nem voltak erõsek a fájásaim. És utólag rájöttem, hogy egyáltalán nem ez a legrosszabb a szülésben, hanem a piszok erõs fájások. Na, de megéri...
Szia ! Én egy hete szülte a Vácon nem volt beöntés mondtam , hogy délután ettem utoljára a fájások meg este 19 órára kezdtek sûrûsödni úgy hogy nem volt beöntés . N
Nem hiszem, hogy lenne más lehetõség. Hashajtót ilyenkor nem adnak. Lefekszel az ágyra, az oldaladra. Felhúzod az egyik lábad. Bevezetik a csövet és langyos vizet engednek beléd. Ha kellemetlen, akkor abbahagyják. Egyáltalán nem vészes, nem fáj, csak kicsit kellemetlen, fura érzés. Közben persze szorítani kell, hogy ne jöjjön ki idõ elõtt... De símán vissza lehet tartani, én még percekig sétálgattam, mielõtt elmentem a vécére.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, valamennyire megnyugtattatok...és azt még megkérdezhetem ugy mellékesen, hogy meddig is tart ez?percek? vagy attól több idõ?
A beöntés nem fáj, sõt olyan jó, hogy rá lehet szokni... :) Rata B. Daniel

Hogy zajlik a beöntés? Minden esetben adnak, ha van rá idő?

Eléggé félek ett?l és rá gondolva kicsit megalázónak tartom. Tudom magamról, h eddig is abban a pillanatban ahogy egy kis menstruációs görcs is jelentkezett, teljesen "kitisztultam", olyan hasmenésem támadt... Ha a szülés megindulásánál is így lesz, akkor is kötelez? a beöntés??? (ha nem így lesz, akkor, lehet hogy én fogom kérni, mert tudom, h sokkal higiénikusabb a szülés így)

Legjobb válasz: Szülésnél nem mindenhol adnak - nekem pl. nem adtak. De sokan mondják, hogy szülés elõtt errõl a természet gondoskodik. Nálam sem volt semmi "malõr". A szülésznõk meg tudják, hogy nem tehetsz róla, ha mégis - pl. hosszú vajúdás során - mindent rögtön letisztítanak, úgyhogy a tisztaság miatt ne aggódj. Beöntést én mûtét elõtt kaptam. Viszont a beöntés elõtti napon már hashajtót is be kellett vennem. Persze, nem kellemes dolog, de azért símán túlélhetõ, nem megalázóbb, mint egy nõgyógyászati vizsgálón feküdni - ha azt annak tartod.

Szülésnél nem mindenhol adnak - nekem pl. nem adtak. De sokan mondják, hogy szülés elõtt errõl a természet gondoskodik. Nálam sem volt semmi "malõr". A szülésznõk meg tudják, hogy nem tehetsz róla, ha mégis - pl. hosszú vajúdás során - mindent rögtön letisztítanak, úgyhogy a tisztaság miatt ne aggódj. Beöntést én mûtét elõtt kaptam. Viszont a beöntés elõtti napon már hashajtót is be kellett vennem. Persze, nem kellemes dolog, de azért símán túlélhetõ, nem megalázóbb, mint egy nõgyógyászati vizsgálón feküdni - ha azt annak tartod.
Általában adnak beöntést, ha van rá idõ, de ha te külön mondod, hogy nem kéred, akkor nem adhatnak. Viszont jobb, ha kérsz, hiszen jobb szülés elõtt, mint ha szülés közben jönnek ki a dolgok. De persze az sem gond, ha ott jön aminek jönnie kell, ez senkit nem zavar ott, te meg észre sem veszed (én sem vettem észre), és azonnal letörlik, nincs gond a higiéniával.
a legtöbb korházban beöntés helyett már kúpot adnak ez sokkal kellemesebb mint az elõzõ három éve én is beöntést kaptam szó szerint szét f....m az egész szülõszobát és még engem szidtak a nõvérkék hogy miért nem tartottam vissza.

Hogy zajlik a beöntés és mire jó?

Legjobb válasz: Én jobban féltem tõle,mint magától a szüléstõl,de feleslegesen.Alig éreztem,egy csövet vezetnek be a végbélbe (borzasztóbb hallani,mint átélni,hidd el!) langyos vizet pumpálnak a belekbe,hogy átmossa l ne kakiljunk a szülazokat.Arra szolgál,hogy szülés közben a nyomásnál ne kakiljunk a szülõasztalra.

Én jobban féltem tõle, mint magától a szüléstõl, de feleslegesen.Alig éreztem, egy csövet vezetnek be a végbélbe (borzasztóbb hallani, mint átélni, hidd el!) langyos vizet pumpálnak a belekbe, hogy átmossa l ne kakiljunk a szülazokat.Arra szolgál, hogy szülés közben a nyomásnál ne kakiljunk a szülõasztalra.
Remélem olvasható a válasz, csak közben a gyerek itt nyomkodta a billentyûzetemet, azért van benne 1-2 olvashatatlan, bocsi.
Anál szex elõtt is érdemes megcsinálni, ha nem akarod, hogy csokis legyen a dákó.
Azt hogy hogyan zajlik, az elõttem szóló már elmondta és azt is mire jó. Szerintem is jó. Én nagyon szorulásos voltam egész terhesség alatt. Sokszor napokig nem jutottam el a wc-re. Szóval mikor végre megkaptam a beöntést amitõl persze én is paráztam. Mintha mázsás súlyt kotortak volna ki belõlem. Nagyon jó érzés volt. Még viccelõdtem is hogy ha tudom, hogy ez ilyen jó, korábban kértem volna.:) )
Csak orvos tanácsára javasolt mert amúgy az égegyadta világon semmire nem jó
:)
És arra jó, hogy szülés közben az erõlködéstõl ne kakálj be. Gondolj csak bele, milyen gáz lenne, ha ott mindenki elõtt odacsinálnál. Na meg a higiénia! Úgy zajlik, hogy vizet vezetnek a seggedbe, utána meg kikakálod a kakás vizet. Kb. ennyi.
A beöntést szorulás(székrekedés, esetén szülés elõtt, proktológiai, urológiai vizsgálatok elõtt, méregtelenítéshez, és anális szexuális együttlét elõtt/ után szokták alkalmazni. Menet mára már le egyszerûsödött, nézd meg a http://www.beontes.info ahol több infót találsz a kérdésedre.

Konkrétan hogy zajlik a beöntés?

Legjobb válasz: Én nekem már volt ien (17 F) Igen ezt csinálják csak minimum napi 2 szer csinálták nálam és 1 hétig voltam bent nem nagy dolog de elégé szégyellõs leszel tõle :/

Én nekem már volt ien (17 F) Igen ezt csinálják csak minimum napi 2 szer csinálták nálam és 1 hétig voltam bent nem nagy dolog de elégé szégyellõs leszel tõle :/
Egy kis dréncsövet beledugnak a fenekedbe, kb 1-2 cm mélyre. Aztán pár deci meleg vizet juttatnak a fenekedbe a csövön keresztül. Fekszel pár percig, aztán ki kell menni wc-re, és ki fog jönni aminek ki kell. Nem fáj, csak picit kellemetlen.
Hú, szerencsére én már kúpot kaptam szülés elõtt.
nekem szappanos langyos vizet engedtek be attól féltem hogy nem tudom rendesen összeszorítani a záróizmomat mivel ahogy felment a víz már jött is az inger.. de túléltem szerencsére.
Nekem nagyon óvatosan, lassan tolták be azt a kis csövet (kb 0, 5 cm átm), olyan érzés, mint mikor a kisujjadat az összecsücsörített szádon lassan benyomod egy kicsit. Aztán meleg vizet nyomatnak be finoman, az oldaladon fekszel (végig) kb 10 percig, aztán összeszorítod a feneked és elmész a wc-re.

Hogy zajlik a beöntés?

Nagyon butának fog hangzani a kérdés. Konkrétan arra vagyok kíváncsi hogy állóhelyzetben lehajolva dugják be a csövet, vagy vizsgálóágyon fekve? Bocsánat, de nem tudom elképzelni, és még nem volt ilyenben részem.

Legjobb válasz: Nekem ágyon fekve történt. Nem olyan vészes, mint ahogy hangzik.

Nekem ágyon fekve történt. Nem olyan vészes, mint ahogy hangzik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ. Várom a továbbiakat is ha esetleg más tapasztalat is van.
Nekem is a vizsgálóágyon, hanyattfekvõs (de a hátam kicsit feltámasztava) pózban. Én nagyon féltem tõle, de nem volt vészes.. :) Néha, mikor kínlódok a wc-n eszembe szokott jutni, hogy most de jól jönne egy beöntés... (nem viccelek).
Én is megkérdeztem a szülésznõt, hogy fájni fog-e, de egyáltalán nem fájt. A szülés elõtt az elõkészítésnél a vizsgálóágyon csinálta, szét kellett tenni a lábakat, mint amikor a nõgyógyász vizsgál. Utána meg már hamar érzed is, hogy jönnek ki a dolgok, és meglepõdsz, hogy mennyi minden van benned. Eltöltöttem 20-30 percet a wc-n, és még mindig jött. De jó volt, mert teljesen kiürültem, megkönnyebbültem. Igazából a neve ijesztõ, beöntés. Jobb lenne, ha megkönnyebbítésnek hívnák, vagy ilyesmi. :) 3 hós kislány anyukája
Szerintem sokkal egyszerûbb lenne, ha nem ezzel kellene még minket stresszelni...hanem mondjuk keserûsót adnának...a hatás u.e...de azért nem érzed úgy hogy tiszta ciki, meg azt sem, hogy jesszus mi van ha nem érek ki...mert nekem pl nagyon rossz a záróizmom egy mûtét miatt és azthittem ki sem jutok konkrétan
Kecskeméten már kúpot adnak.A hatás ugyanaaz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Így már nem is tûnik olyan borzasztónak :)
nekem nagyon rossz volt a beöntés fél perces erõs fájásokkal gondolhatod milyen volt ahogy megtörtént a beöntés, alig bírtam visszatartani és 5 percet kellett várnom hogy kimehessek a wcébe ..alig bírtam ki nagyon rossz volt ... :-(
Nem fáj vagy ilyesmi, de szerintem nagyon megalázó, fõleg ahogy nekem adták: Megkérdezte a szülésznõ h. kaptam-e már beöntést, mondom h nem erre õ:akkor épp itt az ideje, tök flegmán. Hát ha nem abbam a hejzetben lettem volna lehet hogy beszólok neki.

A beöntés hogy működik mi a menete? Fáj? Utána wc-re engedik az embert és ott tudja kiadni vagy hogyan zajlik?

Legjobb válasz: Nem fáj.:-) Lefekszel az oldaladra, bevezetnek hátulra egy csövet, víz be. Aztán picit tartani kell, utána wc. Nem olyan vészes,mint amilyennek tûnik.

Nem fáj.:-) Lefekszel az oldaladra, bevezetnek hátulra egy csövet, víz be. Aztán picit tartani kell, utána wc. Nem olyan vészes, mint amilyennek tûnik.
Egy vékony csövet dugnak a popsiba, azon keresztül meleg vizet engednek be, és azt kell bent tartani kb fél percen keresztül, hogy rendesen feloldja a dolgokat, és minden kijöjjön, ne csak a víz. Fájni nem fáj, talán kellemetlen kicsit, meg elég furi érzés. :) Inkább visszatartani nagyon nehéz. :) ) Ahogy megkaptad a beöntést, egybõl mehetsz a wc-be! Nálunk egybõl a kezelõbõl nyílt, nem kellett messzire menni hála az égnek. :) )
Amikor én kaptam akkor így zajlott. Fel kellett feküdnöm a vizsgálóasztalra. Jött egy nõvérke aki leborotvált, majd egy csövet vezetett be a végbél nyíláshoz.Ez nem fáj, csak egy kicsit fura.nekem inkább kellemetlen érzés volt, hogy egy nõvér csinálta..(szóval hogy idegen)Pár perc után úgy éreztem mint akinek csikar a hasa.Olyan érzés mint amikor sietnél a klotyója mert érzed, hogy menni fog a hasad...De nem kelhetek fel, nem mehetek wc-re.A felhelyezett csövet a nõvér egy tartályba vezeti, oda megy minden.Amikor úgy látja, hogy eléggé kitisztultál akkor vége van a beöntésnek... nekem szülés elõtt csinálták, így amikor készen voltunk , át kellett mennem a szülõszobába, és ott is ágyra kellett feküdnöm várni a szülést..
Nálam is úgy zajlott ahogy az utolsó válaszoló írta. 13:31-nek elég kellemetlen lehetett, nem is hallottam még róla, hogy így is szokták ezt csinálni.
bocsi az offért! tuti, h kiérünk majd a wc-re??? úgy, h közbeen tartjuk bent a vizet... (ha jól értem...)
Én nem kaptam beöntést, mert a szülésznõ azt mondta, hogyha voltam legalább kétszer magamtól wc-n akkor felesleges a beöntés.És igy is volt, nem kaptam, nem is jött ki semmi a tolófájásoknál.3* wc-tem elõtte:) Sõt, mikor otthon már elfolyt a magzatvíz, már akkor utána ment a hasam.Sokan mondják, hogy mikor megindul a szülés, hasmenés is jön:) nálam is igy lett:) ))
Nekem le se kellett feküdnöm, csak elõre hajoltam, be a cucc és kész.
13.31-es vagyok.. Én még 1992-ben szültem, és az orvosom szerint túlságosan nyitva volt a méhszájam.Sajnos nekem nem engedték, hogy wc-re menjek.Emlékszem a beöntés után amikor a szülõszobán feküdtem nagyon kellett pisilnem, de amikor menni akartam wc-re, akkor sem engedték csak a kacsát rakták alám..(ezen jót nevettem, mert eszembe jutott, hogy mit szólt volna a nõvérke arra, hogy megkérdezte, hogy hozzam a kacsát? És azt mondtam volna hogy igen, de jó ropogós legyen, és nem baj a sós úgy szeretem :) )egyébként beöntés után alig 15 perc múlva megszületett a fiam..(nemsokára 18 éve, hogy szültem, de pontosan emlékszem mindenre...)
Annyival egészíteném ki, hogy én háromszor zuhanyoztam... Ugyanis wc, zuhanyzás, hûûûûha, megint futnom kell, és ez háromszor... Az volt a pocsék, hogy miután úgy éreztem, végre tényleg végeztem, feltették a katétert (császár volt), azt hittem lesz még egy kör, de szerencsére elmúlt.
A kérdező hozzászólása: huu oké:) hát jobban örülnék ha mehetnék wc-re mint ott engedik ki:) köszi csajok
Nálunk 2 m-re volt a wc onnan ahol a beöntés adták, úgyhogy addig nem volt gáz. De sztem akik kórházba dolgoznak már láttak mindent, nem akadnak fennt ilyen kis baleseteken, ha valaki mégse bírná a wc-ig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!