Találatok a következő kifejezésre: Hogy zajlik abortusz, és (9 db)

Hogy zajlik egy abortusz? És hány hétig lehet elvetetni egy nem kívnát terhességet? Mennyibe kerül egy abortusz és hány éves kortól engedélyezett?

Legjobb válasz: 18 ev felett, elotte kizarolag szuloi engedellyel. Ha jol tudom, kb 30ezer forint. Az elso nehany heten a legkevesbe rizikos vegrehajtani. Ha idoben oda kerul a paciens, akkor meg egy un. vakuumos eljarassal vegzik el a mutetet. Minel kesobb megy el, annal valoszinubb, hogy "ki fogjak kaparni", ami biztos, hogy nem egy leanyalom. Amugy kulfoldon olyan is van, hogy bevesz 2 tablettat a holgy, es elmegy a baba. (Ez itthon meg nincs, es ezt is csak max 1,5-2 hos terhesseg eseten alkalmazzak) Ahogy telik az ido, ugy lesz egyre kockazatosabb es bonyolultabb a mutet. A maximum az 3 ho (12 het), ameddig elvegzik.

18 ev felett, elotte kizarolag szuloi engedellyel. Ha jol tudom, kb 30ezer forint. Az elso nehany heten a legkevesbe rizikos vegrehajtani. Ha idoben oda kerul a paciens, akkor meg egy un. vakuumos eljarassal vegzik el a mutetet. Minel kesobb megy el, annal valoszinubb, hogy "ki fogjak kaparni", ami biztos, hogy nem egy leanyalom. Amugy kulfoldon olyan is van, hogy bevesz 2 tablettat a holgy, es elmegy a baba. (Ez itthon meg nincs, es ezt is csak max 1, 5-2 hos terhesseg eseten alkalmazzak) Ahogy telik az ido, ugy lesz egyre kockazatosabb es bonyolultabb a mutet. A maximum az 3 ho (12 het), ameddig elvegzik.
12hétig elvileg vkinek ingyenes ha az ÁNTSZ ugy határozz, de a barátnõmnek is most volt és neki 28000Ft ot kelett fizwetni, pedig ingyen volt, csak hát adni kllett a dokinkam ge a vérévetlek is pézbe kerülnek.18év alatt sztem kell a szülõi engedély, de nincs korhoz kötve, mert van aki 12-13évesen veteti el :S
A 12. hétig lehet elvégezni. Engedélyeztetni kell, bizottság elõtt - és utána orvosi mûtét lesz. Benyúlnak, kivágják... elég veszélyes, de jó eséllyel nem marad tartós nyoma. Létezik tabletta is, ami SOKKAL jobb megoldás lenne - de nálunk nem haználják (az egyházak tiltakozása miatt). Megpróbálhatsz külföldön érdeklõdni, hogy hol vállalják.
Baromság, nem az egyházak tiltakozása miatt. Vicces lenne!!!

Hogy zajlik az abortusz, és mennyibe kerül manapság?

Még miel?tt nekem esne valaki..nem nekem lesz abortuszom, csak egy tanulmányhoz kell! Érdekelne minden, teljesen onnantól hogy elmész a n?gyógyászhoz..szóval az egész folyamat!

Legjobb válasz: azt nem tudom hogy hogy zajlik de ha elmultál 18 éves akkor kb.30000.-ft.ha nem akkor azt hiszem ingyenes,

azt nem tudom hogy hogy zajlik de ha elmultál 18 éves akkor kb.30000.-ft.ha nem akkor azt hiszem ingyenes,
Elmész a nõgyógyászhoz, ha szerencséd van jófej és nem vája hozzád a kiskönyvet, amit a kerületi védõnõvel elá kell íratni, hozzá kétszer kell menni mielõtt aláírja, de addig is kérdezõsködik, hogy volt e védekezés, miért nemakarod. Ha aláírta, akkor elkell menni az orvoshoz, aki megcsinálja az aortuszt, ha jól tudom 18 év alatt az 1. ingyenes, utána és 18 év felett 20000 ft. De ha magánkliniára mész ott drágább, 100000 ft. körül van uh val együtt. A folyamat nem tul sok, be kell menni az megbeszélt idõpontra, felhelyeznek egy gyógyszeres tágítot, attól nagyon erõs görcsök jelentkeznek, majd a mûtét jön, ahol altatnak, és este hazaengednek, azután sokat kell pienni, és kiheverni a lelki fájdalamak ( ha van, mert sajnos nem mindenkinek van) .
A második választ pontosítanám: már az elsõ sem ingyenes, 18 év alatt sem, az alapdíj 25000 ft, de lehet kérni kedvezményt "méltányossági alapon", pl. ha igazolod, hogy olyan szegény vagy, hogy nem tudod kifizetni az összeget. Egy ismerõsöm (egy nagyon link, felelõtlen 22 éves csajról van szó) két abortuszon esett át, az elsõn 15, a másodikon 17 évesen, mindkettõért 13000 Ft-ot kellett fizetnie, miután heten vannak testvérek, és elég rossz körülmények között élnek. Nemhogy vett volna inkább gumit, de ez már más kérdés, meg az is, hogy neki semmilyen szívfájdalmat nem okozott a gyereke életének kioltása...
én nemakarok beleszolni de jol dondold meg hogy mit tezsel mert lehet hogy többé soha nelehet gyereked. én soha nemvoltám abortuszon. de mi már 18 honapja probálkozunk a babával edig még semmi . ma már ott tartok hogy clostit kell szednem. szoval most voltam vérvételen meg ilyenek . szoval szerintem gondold meg mert lehet hogy soha többé nemlehet gyereked és még fizettél is érte. de bocsi ha megbántottalak.
Most már mindenki ismeri az "anya" szemszögébõl....mutatok egy másikat...érdemes kikeresni....Néma sikoly!!! Nézd meg!!!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó 2 válaszadónak üzenem! Olvassátok végig mit írtam!! Nem nekem lesz abortuszom, hanem egy tanulmányhoz kell...csak az a baj, hogy sok itt az olyan ember aki egybõl nekiesik a másiknak..még mielõtt figyelmesen elolasná a kérdést!
hát igen! Nem mindenki megy jószántából abortuszra! Én ismerek valakit, akin ezt a mûtétet a jövõhéten hajtják végre és tudjátok vérzik a szíve, de nincs más választása! Nem mindenki azért jut ide, mert felelõtlen és nem érdekli a meg nem született gyereke sorsa, csak egyszerûen úgy alakult az élete, hogy nincs más választása!!!!
Abortuszt, 18 év alatt, se ingyenesen végeznek el. Szülõ beleegyezése mindenhez kell. Ha a nõgyógyász megállapította, hogy terhes vagy, a városi családsegítöbe kell elmenni, ott 3 napos gondolkodási idõt kapsz, hogy biztosan el szeretnéd e vetetni.Ha ez megvan és minden papírt a pároddal (vagy nélküle) aláírsz, akkor kell elmenni a helyi nõi klinikára, ahol még egy pár vizsgálat után adnak idõpontot. 1 napig kell bent feküdni, de maga a mûtés csak 10 perces kb. általába altatással végzik tehát egyáltalán nem fáj. Elõtte este helyezik fel a méhtágító pálcikát, ami elég kellemetlen érzés, erõs görcsöléssel jár.Szegeden ez 28.600 ft. Nagyjábol ennyi...

Terhes vagyok, és el kell muszáj vetetnem. Hogy történik a dolog, mármint mennyi az abortusz, és mennyi idő, és hogy zajlik az egész? Nagyon félek.

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sajnálom :( Nos legelõször kell egy orvosi diagnózis arról, hogy terhes vagy, az orvos majd ad mellé egy papírt, ezzel kell elmenned a családsegítõbe, ott kapsz egy csekket, meg 3 nap gondolkodási idõt. Utána visszamész a befizetett csekkel és azzal, hogy továbbra is ezt akarod. Utána majd kapsz egy idõpontot a kórházba. Ott pedig attól függ a dolog, hogy szültél-e már hüvelyi úton. Amennyiben nem, úgy elõzõ éjjel felhelyeznek egy lamináriát (ez tágítja a méhszájat) és másnap altatásban elvégzik a mûtétet, kb. 15 perc, nem fájdalmas, utána felébredsz és estefelé mehetsz is haza. Ha volt már hüvelyi szülésed, akkor nincs laminária, tehát csak a mûtét napján kell bemenned és aznap haza is jöhetsz.

Szia! Nagyon sajnálom :( Nos legelõször kell egy orvosi diagnózis arról, hogy terhes vagy, az orvos majd ad mellé egy papírt, ezzel kell elmenned a családsegítõbe, ott kapsz egy csekket, meg 3 nap gondolkodási idõt. Utána visszamész a befizetett csekkel és azzal, hogy továbbra is ezt akarod. Utána majd kapsz egy idõpontot a kórházba. Ott pedig attól függ a dolog, hogy szültél-e már hüvelyi úton. Amennyiben nem, úgy elõzõ éjjel felhelyeznek egy lamináriát (ez tágítja a méhszájat) és másnap altatásban elvégzik a mûtétet, kb. 15 perc, nem fájdalmas, utána felébredsz és estefelé mehetsz is haza. Ha volt már hüvelyi szülésed, akkor nincs laminária, tehát csak a mûtét napján kell bemenned és aznap haza is jöhetsz.
De..Alapból ezzel a célzattal itatták le. Szóval mondom, fordított az ok és az okozat. Aki megerõszakol egy nõt, az nem azért teszi, mert a nõ részeg. Ez hülyeség. Ha ez így lenne, akkor csak részeg nõket erõszakolnának meg. Nem a részegség váltja ki az erõszakot. Ez is épp azt mutatja, hogy gerinctelen férgek, akik olyan emberrel tették ezt, aki nem tudta magát megvédeni.
Nem? Lefogadom ha nem iszik annyit, akkor most ez a kérdés nem lenne itt kinn felõle.
De, õk tehetnek mindenrõl. Õk tették ezt a lánnyal. Mégis miben nem hibásak? Most komolyan. Azért pedig nem a világ a hibás, hogy vannak ilyen idióták. Ráadásul a barátai voltak, senki nem feltételezte volna ezt. Nem az a hibás, aki ellen az erõszakot elkövetik. Ez nem azt jelenti, hogy részegre kell inni magad egy bulin, félre ne értsd, de ettõl függetlenül a részegségbõl nem nemi erõszak következik. Most sem azért erõszakolták meg, mert ivott.
Jelen esetben az erõszak is! Egyébként meg sajnos ilyen világban élünk. Gondolom ezt is tudta, és lám, még egy indok, hogy miért is nem kellett volna annyit inni. Ne tegyünk úgy, mintha az a két barom tehetne mindenrõl.
Mondtam már, ez nem a részegség következménye. A részegségnek a következménye a másnaposság, hányás, bûntudat a beszólásokért ilyesmik. Az erõszak a két barom következménye.
Azt, ami a következménye lett a "csak részegségnek".
Mit tudjon rá?
Oké, legyen igazad. És mivel elõfordult, akkor tudjon rá, és ne a száját húzza. Ennyi.
De, ugyanez lenne a véleményem. Fõleg, ha a lányom 22 éves. Bárkivel elõfordulhat, hogy túlissza magát, ebben nincs semmi. Ez nem erkölcsi dolog könyörgöm, csak egy részegség. Nem alkoholbeteg nõrõl van szó, aki ezt hetente eljátsza. Egyszerûen csak elõfordult.
Miért kellene? Fõleg egy lány esetében? Erkölcsileg hova is sorolhatnánk a dolgot? Persze igyon, de annyit hogy ne tudjon magáról az ember?...büszke lehet magára. Vajon ha a lányod lenne, akkor is ez lenne a véleményed? Erõsen kétlem.
Miért kellene megálljt parancsoljon magának?? Tudtommal lerészegedni nem bûn, bárki megteheti és semmi bajt nem csinál vele. Annak a két állatnak kellett volna megálljt parancsolnia magának, nem ennek a lánynak, aki szórakozni és lazítani akart. Az a gond, hogy ti azt hiszitek a részegségnek egyenes következménye az, hogy valami ilyesmi történik. Nem, ez nem ok és okozati viszony.
Oké, de miért nem volt annyi esze, hogy megálljt parancsoljon magának? Nem hülye, tudta nagyon jól, mi az ivás következménye.
Persze, akad 1% kivétel. Ez pedig szerintem nem az a kategória, hogy tanuljon a hibájából. Tanuljon az, aki hót másnapos és okádik össze vissza, de ne nevezzük már saját hibának azt, amikor ezt teszik ellene.
"Igenis beszoktak rúgni". Ismételten akadnak kivételek. Én nem akarom támadni sem, de ivott, hát tudjon rá. Saját hibáiból tanul az ember.
A kérdező hozzászólása: Persze tudom, hogy én is hibás vagyok, miért ittam, (szerintetek hányszor játszom ez le magamban minden éjjel zokogva)? De én szóltam neki, hogy vigyen haza mert rosszul vagyok és sokat ittam de õ csak röhögött, mert ugye nem is a városomban voltunk, hogy szóljak valakinek hogy vigyen haza. Csinálok majd tesztet persze.
Oké, de miért is hagyta, hogy leitassák? Csupán mert ennyire butuska 22 évesen!
Vagy csak éppen bízott a barátaiban. Attól még senki sem lesz buta, hogy lerészegedik. Én sem feltételezném soha a barátaimról, hogy ilyet tennének velem. És õk nem is tennék meg.
nagyon kedvesek vagytok, 7 oldalnyi értelmetlen gyerekes veszekedés! a fõkérdésre senki nem válaszol... kérdezõ, vettél tesztet?
Aki válaszol egy kérdésre, az tényként veszi tudomásul, amit a kérdezõ elmondott. Aki meg nem hisz neki az meg teljesen feleslegesen válaszol a saját agyszüleményeire, inkább írjon könyvet. Mindenki a kérdezõ által elmondottakra reagált. Ha õ nem azt mondta el, ami történt, akkor használhatatlanok a tanácsok, amiket kapott, de ez nem a válaszolók hibája. Viszont ezt kell tényként kezelni, különben értelmetlen az egész.
Szerintem elég nagy hülyeség hogy itt mindenki egymásnak esik egy történet miatt.Ugyanis senki sem tudhatja, hogy mi történt valójában, hisz NEM VOLTUNK OTT!!!Lehet hogy a lány ivott és bulizott, jókedvû volt, flörtölt a haverokkal, egy-két puszi, ölelés, a fiúk ebbe többet láttak, és az események meg pörögtek tovább... Lehet a lány egy idõ után már megijedt, de a fiúkat már nem tudta leállítani, és hiába nem akarta, akkor is megtörtént a dolog... Számtalan verzió lehet ebben az ügyben. Csak az tudhatja, hogy mi történt aki OTT VOLT!! És úgy gondolom, hogy aki itt ítélkezik, meg tanácsokat osztogat, az egyik sem tudja hogy mi történt ott valójában!
Fõleg, ha tényleg terhes vagy, akkor simán bizonyítható.
Sajnálom, hogy ki kell ábrándítsak egy válaszadót, aki szerint a lány tehet róla, mert részeg volt, mert ez bûncselekménynek számít! Minden annak számít, ha valaki nem egyezik bele! Egy NEM is annak számít, és az is ha csak verbális kényszerítés után egyezik bele a lány! Ajánlom figyelmedbe a BTK-t! És kérdezõ, nyugodtan tény feljelentést! Évek múlva is szoktak nõk feljelentést tenni, nyilván már kevésbé lesz bizonyítható, de szerencsére elég sok esélyed van még így is!
Komolyan van ilyen ember, aki szerint ha egy nõt megerõszakolnak, akkor az a nõ a hibás? Sem az öltözködés, sem a részegség, sem a viselkedés nem lehet indok az erõszakra. Lehet itt játszani a szentet, hogy te X éves vagy és soha nem ittál még alkoholt, a kérdezõ meg buta, amiért iszik. De egyrészt az absztinencia önmagában még nem érdem, másrészt nem biztosíték arra, hogy nem erõszakolnak meg. Remélem, sosem tapasztalod meg milyen az. Kérdezõ! Ne hibáztasd magad, ebben a történetben te vagy az áldozat, ezt tartsd észben! Néhány éve egészen hasonló történeten mentem keresztül, azóta sem dolgoztam fel teljesen. Annyi, hogy én tudtam volna védekezni, annyira nem voltam részeg, de elõkerült egy kés... onnantól már csak arra koncentráltam, hogy túl legyek a dolgon, és elmenekülhessek élve. Ilyen megaláztatás után én teljesen megértem, hogy nem akarsz évekig a bíróságra járni, újra és újra felidézni a történteket, másoknak is elmesélni. Én sem akartam. Reggel vegyél egy tesztet, reméljük, csak az idegeskedés miatt késik. Nekem az eset után ki is maradt egy hónap. 24/N
Sajnálom ami történt veled :/ :( Hasonló dolog történt a barátnõmmel lassan két éve, õ nem tett feljelentést, de amikor én ezt az egészet megtudtam megfogadtam hogy nem jogi úton hanem "privátban" megbosszulom, és olyan dolgokat fogok tenni vele amiket rémálmaiban se látott soha. Annyit mondok hogy fájdalmas dolog az abortusz a léleknek, de szerintem te is kicsit megkönnyebbülnél ha tudnád hogy valami olyat fog kapni ezért az illetõ amit egy életre megemleget :)
De miért lennél buta, hogy elmentél velük bulizni?? A barátaid voltak. Kivel mással kellene mennie az embernek, ha nem a barátaival? Nem tudhattad elõre, hogy ezt fogják tenni veled. Szerintem senki fejében nem fordul meg, hogy a barátnak vélt emberek képesek ilyesmire. Ne magadat okold, ez nem a te hibád volt.
A kérdező hozzászólása: Nem igaza van a válaszolónak, buta voltam, hogy egyáltalán velük mentem. Én csak egy jót akartam bulizni, kicsit lazítani, jól érezni magamat. És az vesse rám az elsõ követ aki nem úgy indul neki egy bulinak, hogy jól érezze magát. De szerintem a srácok nagyobbat hibáztak mint én. Hiszen azért részegen egy nõt megfektetni akár tud magáról akár nem ( bár én tudtam magamról csak védekezni 2 esõs emberrel józanul sem nagyon tudtam volna nem hogy még ittam)az elég gerinctelen dolog.
Hát, szerintem is hagyjuk. Ilyen fiúk mellett erõsen kétlem, hogy lehet érveket felhozni.
Szerintem hagyjuk az egészet. A fiúk, és a lány mellett is hozhatunk fel érveket, és ellenérveket is ugyanúgy. Az meg már mindenki egyéni problémája, hogy hogyan számol el a saját lelkiismeretével.
Már miért ne tudna különbséget tenni jó és rossz között? A srácokra gondolsz? Ezt nem olyan egyszerû megállapítani. Nem ritka eset, hogy valakibõl 20 év ismeretség után jön elõ az állat.
Én egy szóval sem mondtam, hogy a kérdezõ rossz. Persze, a két idióta a fõbûnös. Érthetõ ez is. De ezzel ellenben, te meg értsd meg azt, hogyha józan paraszt ésszel gondolkodik az ember, és helyén van az esze, különbséget tud tenni jó, és rossz között (fõleg 22 évesen) akkor nem történik meg vele az ilyen.
Te másképp gondolkozol, mint a kérdezõ. Ez nem rossz, szóval tényleg nem azért mondom, de a kérdezõ sem rossz. Mondom, ez az emberek java részével elõfordul. Mármint a lerészegedés egy bulin.
Én ha bízok is a barátaimban, biza akkor sem hagynám, hogy leitassanak, még ha tudom, hogy nem csinálnának hülyeséget, akkor sem.
Ne okozzatok már bûntudatot is szerencsétlennek.
Ha nem volt kedve feljelenteni a srácokat, hát nem volt, ennyi. Majd biztos lesz pár csaj akikkel ugyan ezt fogja csinálni a barom, mert te nem léptél semmit, de nem halnak bele...
Nem mernek, nem mernek... Akkor tudjon rá, hogy utána sokkal rosszabb lesz neki.
A kérdező hozzászólása: A következõ történt, és akkor segítsetek. Egy VOLT haverommal elmentem buliba nagyon leitatott és utána egyik haverjával nekem esett én nem akartam de annyira leitatott. Másnap fölhívtam miért de nem adott normális választ csak azt mondta elég volt az elején kicsit fogni :( ezért nem jelenthetem föl meg a családomnak nem lenne kellemes ha bíróságra kéne járni meg megalázó több ember elõtt errõl beszélni. 22 éves vagyok nem szültem nem volt még soha ilyen ügyem. Ennyit arról hogy az ember megbízzon valakiben.Jó haverjaim vannak mi????
Ez nem önbecsülés kérdése. Sokakat ez az élmény annyira megaláz, hogy nemhogy rendõrségi feljelentést nem mernek tenni, még csak nem is szólnak róla senkinek.
Már nem lehet lesz bizonyítani, szóval fizetni kell ám érte. Én nem értem az ilyen embereket, hogy miért nem becsülik magukat ennyire, hogy tegyenek egy feljelentést.
Azt nem tudom, hogy ha feljelenti õket, akkor ezt így utólag hogy fogják bizonyítani? Ha már kiderült a terhesség, akkor legalább 2 hét telt el. Azalatt bõven eltûntek a nyomok, de azért én sem hagynám annyiban a dolgot.
Nem, ha bizonyítottan bûncselekményrõl van szó, akkor szép is lenne, ha fizetni kéne érte. Ez esetben az elkövetõnek kell állnia.
#5 Szerintem minden esetben kell fizetni érte. Fõleg, hogy írta is, hogy "nincs kedve feljelentgetni", szóval hogyan bizonyítja, hogy tényleg megerõszakolták? Egyébként nagyon buta dolog, hogy nincs kedved feljelentgetni!
Nem tudom honnan veszik sokan, hogy az elsõ ingyenes. Nem, nem ingyenes és nem is tudok róla, hogy bármikor az volt.
én eddig úgy voltam vele, ha besikerülne elvetetném de voltam a kontraszt kiállításon és annyira megviselt amikor ezt mutatták be , hogy nem lennék rá képes , az elsõ ingyenes
Fizikailag nem fájdalmas, altatásban történik. Kérdezõ, ha nemi erõszakról volt szó, akkor az egy ellened elkövetett nagyon súlyos bûncselekmény.
30ezer forint, ha jól tudom. Fájdalmas, lelkileg nagyon megterhelõ, és valóban, utána nehezebb teherbe esni. Persze gondolom fiatal vagy, ezért kell elvetetned...?
Hát az ára attól függ. Ha a kérdezõ önhibáján kívül várandós, akkor nem kell kifizetnie az abortuszt.
A kérdező hozzászólása: Aki azt írta gyilkos vagyok annak üzenem mit csináljak ha megerõszakoltak, de semmi kedvem feljelentgetni az illetõket :(
az ára 26e ft, ha van tajkártyád, ha nincs akkor százezrek.
Nagyon sajnálom kérdezõ :( Szemét barmok.. Biztosan terhes vagy egyébként?
Húha. Hogyha öntudatodon kívül csinálták, jelen esetben leitattak, akkor az nem számít erõszaknak. Ajánlom, hogy ennek olvass utána.
Miért ne számítana erõszaknak? Akkor ez mi?? Magatehetetlen volt.
Persze, hogy lehet úgy is bulizni, de ettõl függetlenül igenis be szoktak rúgni az emberek és semmivel sem kevesebbek, vagy rosszabbak tõle. Az a rossz, aki ezt képest megtenni. Kérdezõ! Egyáltalán nem biztos, hogy terhes vagy. Egy ilyen stressz után nem csoda, ha késik. Miért nem csinálsz egy tesztet? Tescoban is lehet kapni, párszáz forint.
Akkor még nem lett volna értelmetlen, de ennyi idõ után...
De igen, kivételek mindig vannak. Csak épp azokról hallani, aki leissza magát úgy, hogy világáról nem tud, és ennek köszönhetõen középpontba kerül. Más a buli, és más az ivászat. Megsúgok egy titkot: Alkohol nélkül is lehet ám jókat bulizni!
De, én az vagyok!23 éves lány vagyok, és SOHA életemben nem voltam még részeg!!!És büszke is vagyok rá, azért mert engem így neveltek!Elég szomorú hogy a mai fiatalok 90% volt már teljesen részeg.Aki nem akar, az nem iszik!!Ennyi!!!
A kérdező hozzászólása: Jelek nem voltak max. 2-3 harapásnyom de már az elmúlt.Jan.3-án megyek orvoshoz. De nekem mindig meg szokott jönni idõben és most 5 napja késik, fáj a hasam de nem jön meg, semmi sincsen. Nagyon félek, nem a pénzen van a gond mondjuk nincs állásom, de Édes Anyukám fizeti mert elmondtam neki.Õ megkérdezte csináljunk e belõle ügyet de én mondtam hogy ne, minek, lecsukni úgysem fogják õket a per évekig eltart. ÉRTELMETLEN. Csak rossz, hogy az embert ilyenek veszik körül. Egyáltalán nem tudom mit tegyek, nagyon félek a lelki fájdalomtól hiszen nem szerettem sosem az ilyet, de nem tarthatom meg nem tudnám :( (így is nehéz)
Persze, de ilyen erõvel akkor is ha tehet róla, ha elment bulizni. Megbízott a barátaiban, akik ezt mûvelték. Szerintem nincs lassan olyan fiatal a Földön, aki sosem volt részeg.
Egyébként tuti van valami erre is, mert én már hallottam olyan perekrõl, ahol áldozat ittas volt.
Nem az õ hibája, de részben tehet róla!
És ne mondjátok, hogy ez az õ hibája. Ez nem annak a hibája, aki részeg, hanem annak a barom állatnak, aki képes szexuálisan kihasználni egy olyan nõt, aki képtelen védekezni.
#22, Ahogy mondja.
Na de õ nem tini, ez az egyik. A másik hogy ezen az alapon mindenki megerõszakolhat ittas nõket, mert ez nem bûncselekmény?
Ez így tényleg nem nemi erõszak.Azért mert önként ivott!! Senkit nem lehet lefogni, és erõszakkal kényszeríteni arra hogy nyelje le a sok alkoholt.Így a rendõrség is azt mondaná, hogy egy részeg tini, összefeküdt a haverokkal, ennyi. Senki nem hinné el neki, hogy õ azt nem akarta, hisz nem is emlékezhet rá, mert annyira részeg volt. Nem is tudhatta mi történik. Nem kellett volna inni!!!!
Na de akkor minek számít? Hiszen nem azért nem védekezett ellene, mert nem akart, hanem fizikailag képtelen volt rá. Ráadásul egy kicsit is le is fogták, azt mondja. Akkor tanúsított ellenállást. De ezen az alapon akkor az sem erõszak, ha valaki azért nem védekezik ellene, mert megfenyegették?
Épp ez az, hogy magatehetetlen volt, és éppen ezért nem számít annak.
Egyébként ennek vannak elõzetes dolgai, szóval ha nem vagy 18 éves, akkor aláírás kell stb. Biztosan terhes vagy? Orvosnál voltál már? Hány éves vagy? És ha voltál dokinál hány hetes terhességet állapított meg?

Hogy zajlik az abortusz, milyen papírok kellenek hozzá, és ha megtörtént fájni fog utánna, bent kell maradni a kórházban?

Legjobb válasz: Nincs semmi tapasztalatom. Csak amiket hallottam tudom elmondani. 18 év alatt szülõi beleegyezés kell. Egy délelõtt alatt megvan, nem kell benn maradni. Hogy fizikailga fáj-e azt nem tudom, de lelkileg biztos. És valami olyat is hallottam, hogy a családvédelmisek is bejegyzik az esetet, szóval egy esetleges örökbefogadásnál lehet nem kedvezõ szempont.

Nincs semmi tapasztalatom. Csak amiket hallottam tudom elmondani. 18 év alatt szülõi beleegyezés kell. Egy délelõtt alatt megvan, nem kell benn maradni. Hogy fizikailga fáj-e azt nem tudom, de lelkileg biztos. És valami olyat is hallottam, hogy a családvédelmisek is bejegyzik az esetet, szóval egy esetleges örökbefogadásnál lehet nem kedvezõ szempont.
Egyszer válaszoltam én is. Utolsó válaszadónak üzenném, hogy teljesen igaza van, és egyetértek vele.
én tom mert anyám átesett már rajta és nem rég, azt nem tom milyen papírok kellenek hozzá , de azt igen hogy a vaginán keresztül fel dugnak egy csövet , utána nem fáj annyira csak kellemetlen (mert elaltatnak)és anyukámat már aznap haza is engedték, sok sikert!!!:)
Én most vagyok 8 hetes terhes, de kénytelen vagyok elvetetni, mert nincs semmi jövedelmem, a páromnak sem, ugyanis tanulunk, így nem tudnánk eltartani a gyereket ezért kénytelen vagyok elvetetni!Aki tud néhány nyugtató választ vagy tanácsot adni azt kérem írja meg nekem!Elõre is köszönöm!
Második válaszolónak is biztos volt azért tudja ilyen jól, igaz okostojás, amúgy olyan jó neked hogy ilyen okos vagy.Nekem egy hete volt, sajnos orvosi javaslatra, mert májbetegségem van.tehát nem szedhetek gyógyszert, óvszerelm védekeztünk.Én csütörtökön befeküdtem, mert a kislányomat császárral szültem, és ezért elõtágitásra volt szükség.Egy kis pálcikát hejjeznek fel, kicsit kellemetlen de nem vészes.És másnap délben történt meg a beavatkozás, elaltattak, de ez egy 5 perces dolog, mély altatás ugyan de nagyon rövid ideig tart.Én már fél egykor ébren voltam.Három órakkor meg eljöttem.Utánna menzeszszerû görcsöléssem volt, mivel kapta méhösszehúzó injekciót.A családvédõszólgálattól kell hozzá igazolás, vérkép, és kell a vércsopórt meghetározásod.Nekem mive hogy beteg vagyok ingyen elvették.Kivánnom hogy jól döncs, és tényleg csak akkór ha nincs más választásod, nekem sajnos nem volt, de a szivem majd megszakadt érte.
Néma sikoly a film címe.14-16 évesen levetítették a suliban, mégegyszer nem nézném meg. Én is teljes mértékben abortusz ellenes vagyok, de akkor sem kéne így megnyilvánulni, mint egyesek.Honnan tudjátok, mi az oka, hogy így döntött?! Ha beteg gyerek születne, inkább vetesse el.de ha fûvel-fával, védekezés nélkül tipus, na, arról megvan a véleményem. http://www.communio.hu/meh/nemsik.htm
Barki barmit mond, az abortusz gyilkossag. En lattam egy filmet az abortuszrol, amit regen minden terhes nonek levetitettek, akik el akartak vetetni a gyereket. Szornyu volt. Az a kis magzat egy ember! Amikor az orvos kozeledett fele a kaparoval, megprobalt elmenekulni elole, teljesen jol lehetett ezt latni. Tudta mi var ra. A vegen mutattak a vodrot, amibe a kis maradvanyait dobtak, a kis kezek, labak, minden kiveheto volt. En azt mondom, aki a szexhez mar eleg felnott, vagy van ra esze, annak legyen esze a megfelelo vedekezeshez, de ha mar teherbe esett, nincs joga hozza, hogy megolje azt a kis eletet.
Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy meg akarja/tudja e tartani!Én 21 éves koromban átestem egyen.Nem volt beteg, párom sem tiltakozott ellene, sõt még örült is volna neki.Nagyon nagy dilemma volt ez nekem, de úgy éreztem nem vagyok még rá felkészülve!Annak sem lett volna értelme, hogy megszülöm és nincs hozzá türelmem.Gyógyszer mellett maradtam terhes, rendesen szedtem.Elõfordul az ilyen!Leginkább a következményektõl féltem, hogy utánna lehetek e még terhes!Teljesen kikészültem tõle, nem kívánom senkinek azt az érzést!!Viszont soha nem bántam meg!!!Azok a bizonyos rémálmok sem voltak amirõl az elöttem író beszélt!Ezt csak Te tudhatod, hogy meg akarod tartani vagy sem!Amúgy engem kábítottak csak és mindent éreztem, csak tehetetlen voltam!Nagyon fájt!Ennek már 7 éve, azóta lehet mindenkit altatnak, nem tudom!Az biztos, hogy a megszerzett tapasztalat után csakis az altatást választanám a helyedben!!Nem irigyellek, de kitartást kívánok bárhogy is döntesz!!!Én jelenleg 16 hetes vagyok és nagyon örülök a babának!A gyógyszer abbahagyása után 2-3 hónapra összejött szerencsére!Az én idõm most jött el, most tudok majd olyan anya lenni, amilyen szerettem volna mindig!Akkor nem tudtam volna!Szóval légy erõs!!Jól fogsz dönteni, bízz magadban!Te érzed, mi a helyes neked most!!!
Én nem tudom, hogy mibõl gondoljátok, hogy a kérdezõ beteg babát vetet el muszályból?? Ha ez az eset lenne, nyilván nem itt kérdezne, hiszen egy orvos állapítaná meg a betegséget, és õ javasolná az abortuszt. Hiába szidjátok a 2. válaszolót! Szerintem tökéletesen igaza van! Mindenki felháborodik azon, hogy az állatokat így-úgy kínozzák, ölik meg... Jobb, ha mindenki szembesül vele, hogy igen, az abortusz törvényes gyilkosság. Ezért senki nem kap semmit, de ha egy állatkínzáson kapnak rajta, azért le is ültethetnek. Hová jutott ez a ferde világ... Az emberi lénynek nincs semmi becsülete az általa uralt világban. Kedves kérdezõ! Én a helyedben nagyon-nagyon meggondolnám a dolgot. A pszichédben tárolódni fog a gyilkosság, és soha, de soha nem leszel a régi, rémálmok fognak gyötörni. Nincs kivétel. Aki ezt tagadja, annak nincs normális superegója, lelkiismerete, kinek hogy tetszik...
A második hozzászólóról nekem is megvan a véleményem. Honnan tudod, hogy milyen helyzetben van a kérdezõ. Nyilván kétségbe van esve, te pedig ilyeneket írsz??? Sajnos nekem is volt abortuszom, mert akkor éppen nem tudtam volna vállalni, ellátni egy babát és nem volt más válsztásom. Egyébként, ha még nem szültél, valóban 2 napig bent kell maradni a korházban, ha szültél már, még aznap kiengednek. Nekem fájt utána a hasam egy pár órán keresztül, de nem volt vészes. A nõgyógyászati igazolással, amin szerepel, hogy mennyi idõs terhes vagy, el kell menni a családvédelmi szolgálathoz, ott kapsz egy csekket. Most nem tudom mennyit kell fizetni, talán 30.000 körül. Utána a korházban kapsz egy idõpontot.
Kedves második! Szégyeld magad!!! 1000 oka lehet annak, ha valaki elakarja vetetni a babáját! Nekem is megvolt rá az okom! Beteg lett volna! Muszály volt! Az abortusz egyszerüen müködik! Miután megvolt minden vizsgállat, bekell feküdnöd a kórházba. (ha már szültéll akkor nem). Ha nem szültéll elsö nap megcsinállják a tágitást.Az csak 2 perc kicsit kellemetlen de nem vészes. Másnap mégy a mütöbe. Elaltatnak. Miután felébredsz , semmi fizikai fájdalom nincs!!!Egyálltalán. Röviden ennyi. Nem kell félni töle.25 hetes kismama
Igazság ide vagy oda, rühellem az ilyen önjelölt igazságosztókat. Szerintem épp elég nagy bajban van az, akinek megfordul az abortusz a fejében, hogy nem kell hozzá az ilyen "segítség". Fontos a tájékoztatás, de nem így...
így zajlik: http://www.abortionno.org/ ezután engem õszintén szólva a többi kérdés már nem érdekelne.... akkor is megtartanám, ha az egész hátralevõ életem végig kéne melóznom. vagy örökbeadnám. tudod, hány ember vágyik gyerekre, akiknek nem adatik meg??
ha már megtörtént a baj, nincs mit tenni... egyik barátnõmnek tavaly volt abortusza, kérdezgettem tõle, mi is volt valójában. Kapott valami gyógyszert, ami menstruációs fájdalmakat okozott, pár óra mulva elaltatták, majd felkelt, ennyire emlékszik. Az abortusz után nem szexelhetett pár hétig. A melleibõl meg valami fehér, tejszerû dolog folydogált egy ideig, nem tudja mi lehetett az, mert nem ment vissza az orvoshoz. (az anyatej ilyen korán termelõdne...?)
Jézusom!!! Amit most az elõttem válaszoló irt, hát teljesen lehangolt.Nem tudtam hogy igy történik az abortusz.Vagyis nem ilyen pontosan tudtam.Ez nagyon kegyetlen dolog! És én inkább azt ajánlom, ha nem akarsz babát akkor létszives védekezz!Mert egy ártatlan gyenge kis törékeny babát megölni ugy hogy semmirõl nem tehet, és még bele se "szagolt" ebbe az életbe, de még esélyt se adtak rá, igy megölni......
Hogy zajlik? Hát kérlek, konkrétan úgy, hogy az ártatlan és védtelen gyermekedet megölik. Több módszer is létezik rá: 1. Az "orvos" elõbb lebénítja a méhnyak záró izomgyûrûjét, majd szétfeszíti azt. Ezután a méhbe juttat egy mûanyag csövet, amelynek a vége késszerûen éles. A szívóerõ a gyermeked testét darabokra tépi, majd leszívja. Végül a magzat darabjait egy palackba szívják. 2. Itt is ki kell tágítani a méhnyakat. Miután a mûszerrel elérik a megfelelõ tágasságot, az abortõr egy küretkanalat, hurok alakú acél kést juttat be a méhbe. Ezzel az eszközzel a magzatot és a méhlepényt darabokra vágja, és kikaparja a darabjait egy tálba. 3. A 12. hét után alkalmazzák a tágítás és kiürítés módszerét: Ehhez egy fogószerû eszközre van szükség, mert a magzat csontjai már megkeményedtek. Az abortõr felnyúl a fogóval a méhbe - miután erõszakkal kitágította a méhnyakat - megragadja a magzat egyik lábát vagy más testrészét és egy csavaró mozdulattal leszakítja a test többi részérõl. Ezt újra meg újra megismétli. Az aszisztens feladata a test részeinek az összeállítása. 4. sómérgezéses eljárás Ilyenkor a méhnyakon át egy nagy tûvel átszúrják a méhfalat és a magzatburkot is. Koncentrált sóoldatot fecskendeznek be a magzatvíz helyébe. A gyermek ezt a folyadékot belélegzi, lenyeli, a méreg hatására kínlódik, rángatózik. Több mint egy órás szenvedés után hal csak meg. Másnap megjelennek a "szülési fájdalmak" és a nõ megszüli halott gyermekét. 5. Van még az ún.hysterotomia: Ezt fejlettebb magzatok esetében alkalmazzák. Nem más, mint egyfajta korai császármetszés. Az anya hasát és méhét sebészeti módszerekkel felnyitják. A gyermeket kiemelik a méhlepénnyel együtt, majd a szemétbe dobják. Az abortõr egy kis babát emel ki az anyaméhbõl, aki lélegzik, megpróbál sírni. Ráborítja a méhlepényt, amitõl megfullad. Egy másik megoldás, amit ilyenkor használnak, hogy a kiemelt élõ magzatot vizes vödörbe dobják, és ott megfullad. Mások elvágják a baba köldökzsinórját, amikor még a méhben van, így nem kap oxigént, és megfullad. Várnak kb. 5 percig, majd kiemelik a meghalt gyermeket. Jó mi? Nyugi, te hamar túl leszel rajta, nem téged ölnek meg ártatlanul, mások felelõtlensége miatt. Szóval sok sikert hozzá.
jézusom, sztem ennyi fajta már nincs.én csak egyrõl tudok amikor kitágítanak egy növényi pálcával ami nem okoz! sérüléseket, és vákuummal kiszívják.de nem vagdosnak meg acélkéseket nem tesznek beléd.
Nem kell duplán fizetni egyszere veszik ki õket.
Az nem, de ha azt írnád, hogy "nem tarthatom meg", abból a többség azt gondolná, hogy talán sajnálod egy picit a történteket. Viszont a "nem kellenek"-bõl valahogy az látszik, hogy félvállról veszed az egészet. Aztán hogy ez védekezési mechanizmus-e, azt én nem tudhatom.
Egyszerre veszik ki és nem kell duplán fizetni. Viszont tanácsolom, hogy menj vissza ellenõrzésre, hogy biztosan kiszedték e mind a kettõt. Nem ijesztgetni akarlak, de nekem barátnõm elment abortuszra és "nem vették észre", hogy kettõ van. Jár ellenõrzésre és mindent be tartott majd 5 hónaposan csak nem hagyta nyugodni, hogy nem szûnnek a tünetek, és akkor derült ki, hogy egyet bent felejtettek. Azóta megszületett (akkor már nem vették el hiába kérte) és egy halmozottan fogyatékos gyereket kell nevelni, pereskednek azóta is (5 éve) és nem jutottak még semmire, de ez a tényen nem változtat, hogy a gyerket örökre nevelnie kell.
Én úgy gondolom, hogy mivel egy terhességet szakítanak meg, ezért nem kell duplán fizetni. Az mindegy, hogy hány baba van, hiszen ugyanúgy történik a tágítás, ugyanannyi altató kell, csak max. idõben picit több. Nem hinném, hogy "darabáras" lenne az abortusz. Szülésnél sem kell dupla pénzt adni, ha az ember ikreket szül és minden más vizsgálat is ugyanannyiba kerül. Sajnálom, hogy nem tudod megtartani õket, kívánom, hogy sikerüljön kiheverned lelkileg... :(
Ó te szent sz.r. "mert nem kellenek"? Hú, ha legalább azt érezném, hogy téged ez egy kicsit is bánt... Szerintem nem kell duplán fizetned. A többi gondolom úgysem érdekel. Kiszedik õket és kész, mint az egyke magzatokat.
Sosem értettem hogy lehet ilyet mondani h " nem kellenek"...a saját hibád miatt elvenni két pici babától az életet elég önzõ dolog..kivéve persze ha nyomós okod van rá.
Miért szeretnél abortuszra menni?
Úgy tünik az élet segit neked!:)
A kérdező hozzászólása: igen.
:( És a másik rendben van??
Rohanj orvoshoz! És nagyon, de nagyon vigyázz magadra! Ne félj, segíteni fognak! Legyél nagyon óvatos!
A kérdező hozzászólása: Meghalt az egyik. Reggel bevéreztem. Nincs szívhangja:( Mit csináljak? Akarom a másikat kell nekem.
Jaj, Istenem, mi történt? Baj van? Ugye nem.
A kérdező hozzászólása: Utolsó sajnos nem beszélhetünk többesszámban:(
Majd amikor távol leszel tõlük, és haza érsz, meglátnak, és azt mondják: megjött anya, végle eszünk valami lendeset is :) Még a könnyed is kijön a boldogságtól.. Ne csüggedj, mindíg lesz valahogy... lesz mikor boldog leszel a döntésed miatt.. Szívbõl kívánom :)
írj privát üzenetet, ha gondolod, gyerekholmikkal tudunk segíteni, ruhákkal, játékokkal, némi bútorral.
Hello. Én nem tudom, hogy hány éves vagy, de ahogy irsz nem lehetsz több 14-nél. Sajnállak......, érzelmileg teljesen szegèny.
Utolsó jó ötletet adott, inkább ez, mint tengõdni a nagy semmiben, már ha haza lehetne vinni oda gyereket. Bár olyan életkörülmények között még háziállatot sem lehetne normálisan tartani.
Istenem a szívem szakad meg!!!!! Add át nekünk ha lehetne ugye!! 2éve szeretnénk kistesókát de sajna nem sikerül. Elsõ gyerek spontán elsõ hónapban sikerült. Teljes boldogságunkhoz minden álmunk, vágyunk iker babák!Nagyon szeretnénk nagy családosak lenni ikreket pláne nagyon BOLDOG-ak lennénk!!!
Ez az élet... sokszor nem úgy mennek a dolgok ahogy szeretnénk.
A kérdező hozzászólása: szemét
Dehogynem, a kérdezõnek mindig igaza van. Nem tudtad? :) Amúgy tényleg vicc, hogy sokan el hiszik ezt, annyira látszik hogy nem egy megtört ikreket elvesztõ anyuka írta. Csak ha véletlenül 10-15 év múlva valóban így járna kedves kérdezõ akkor majd biztos fog sírni, mert ilyennekkel nem illik viccelõdni. Szerintem
ez a ket mutete volt ez valami vicc? Egy meh tartalmat nem kell 2x tisztitani meg ha 6 terhesseg volt benne akkor sem.
Szia. Nagyon sajnálom a történteket együtt érzek veled. Sajnos de már kétszer átéltük a rosszat spontán elvetéltem.Eü.kaparást végeztek.Nem értjük miért?Mi lehet a gond?Kisfiúnk spontán baba a kistesókat várat. Ne haragudj nem ítéllek el, de nem szabad elõre írni, mondani senkinek semmit.A döntés te-tiétek, kívül állóak véleménye ne befolyásolja a döntéseteket.
A kérdező hozzászólása: Nem önszántamból, mert sajnos maguktól elmentek az ikrek :( de végülis 2 mûtét volt, szóval igen mondhatni.
Na szia!Elmentél végül az abortuszra?:(
Most megint azért lettem lepontozva, mert megmondtam a véleményemet? Szuper. Akkor is ezt gondolom. Elég, ha csak a kérdését elolvasod, tényleg sajnáljam? Komolyan ajnározzam szegény kis ártatlan lelket? Aki így teszi fel ezt a kérdést, az nem ember, nem nõ, egy állat nem viselkedik így. Egybe vagy külön kül9ön szedik ki belõlem? és duplán keel fizetnem? - és ti még ezt az önzõ, buta kis ribit pátyolgatjátok? Komolyan szégyen, ha egy nõ - akkor is, ha nincs gyereke -, még ezt sajnálja.
Szerintem fogj egy könyvet a kezedbe és ha unatkozol akkor inkább olvass. Miért dõltök be neki, tuti hogy kamu. Aki elveszt egy gyereket az nem így ír. Tudod lehet most mulatságos amit írsz és még az lehet a barátnõkkel jókat röhögtök, de sosem tudhatod, hogy 10-15 év múlva milyen életed lesz és akkor az ilyen dolgon biztos nem fogsz röhögni.
55-ös, figyelj a körülmények miatt kétségbeesett a kérdezõ, szerintem teljesen érthetõ! Az ember fejében megfordul a könnyebbik út, de az élet megoldotta ahogy olvasom sajnos egyik kisbaba már nincs. Közben pedig a kérdezõ is meggondolta magát egyáltalán nem szívtelen pedig én bigott abortuszellenes vagyok. Sok erõt és kitartást kívánok a kicsihez! Hidd el a Jóisten segíteni fog!!
Már bocs, kedves kérdezõ, de mégis mit vársz? Még sajnáljanak itt téged? Közölted, hogy nem kellenek, meg akarsz szabadulni tõlük, és mikor valaki azt írja, hogy az élet segít neked - hiszen ezt akartad -, akkor az a valaki máris szemét? Nézz már magadba. A további véleményem a megnyilvánulásaidról inkább le sem írom.
Ember tervez Isten dont es vegez sajnalom
Nem hiszi azt senki szerintem, csak egy kis vigaszt próbálnak adni szegénykének.
Nem értem hogy lehetnek olyan gonosz és lelketlen emberek hogy azt hiszik egy anyának segítség a gyereke halála. Kedves kérdezõ írtam privit. Nagyon sajnálom ami történt.
Na ez az, Kérdezõnek ez esetben nem annyira a szívére, hanem sokkal inkább az eszére kellene hallgatnia, alaposan átgondolva dolgokat, utána érdeklõdve illetékes helyekrõl a lehetõségeknek, ilyesmi. Ez nem olyan döntés, mint egy elsietett házasság, hogy "a szívemre hallgatok, aztán ha csalódom mégis, legfeljebb elválok"... ez az opció itt már utólag nem áll fenn.
Azért gondold át milyen életet szánsz magadnak és a gyerekeidnek. Nagyon komolyan gondold át. Mi mondjuk könnyen papolunk errõl-arról, de neked kell úgy élned, ahogy élni fogsz a döntésed alapján. Még nem késõ. Ha nem normalizálod a helyzetet, tényleg nem lesznek nálad sokáig. :/
Ne másokra hallgass saját magadra a szívedre.
Ha az abortuszról annyi a gondolatod, hogy mennyit kell fizetned és azon aggódsz, hogy duplán-e mert ikrek, ez a legundorítóbb és legvérlázítóbb az egészbõl...
Õszintén szólva rettentõ fájó, hogyha gyereket abortálnak, ezt a tényt csak súlyosbítja, hogy ikrekrõl van szó. Két kis életrõl.Itt szerintem a terveden túl az verte ki a biztosítékot, hogy azt írtad: " Nem kellenek." Ez érthetetlen, felfoghatatlan, leplezetlen és értelmetlen. Semmiképp nem utal belsõ vívódásra.
A kérdező hozzászólása: Honnan tudod h nem védekeztem? Nem vagyok idióta, épp ezért hoztam ilyen döntést... De az, hogy nem siránkozok itt, az nem azt jelenti h máshol esetleg legbelül nem ordítok a fájdalomtól tudod?
Kérdezõ, a jó évtizede Magyarországon elsõ trimeszteres mûvi abortuszra kizárólagosan használatos vákuumszívó nem válogat, hanem kiüríti a méh tartalmát, és kész. A mûvelet semmiben sem különbözik akkor, ha több embrió van a méhben mint ha egy, még idõben se több egy perccel se. És ahogy többen írták már, a térítési díj se változik, lévén pont ugyanaz a mûvelet, egy tágítás, egy altatás, egy vákuumos beavatkozás.
Pont a napokban gondolkoztam el rajta, hogy aki teherbe esik és nem akarja megtartani a babát , változtat-e a dolgon, ha kiderül, hogy ikreket vár. Más mit meg nem adnak ikrekért, de még egy babáért is, míg van akinek sikerül, és ahogy te fogalmaztál "nem kellenek" nekik! Abortuszért nem kell duplán fizetni! És "külön" szedik ki õket, de egy baba sem egyben jön ki, hanem darabokban :(
Hát ezen megy a pereskedés, de igen azért elég valószínû, hogy az abortusztól, nem gondozott terhességtõl, nyilván anyuka sem tudta, hogy babát "vár" így bátran ivott és fogyasztott gyógyszert. A babák a 10. hétig rendesen fejlõdtek (10 hetesen volt az abortusz, ha jól emlékszem). Tényleg nem ijesztgetni akarlak, és biztosan egyéni esetrõl van szó, csak tudom, hogy egy nem kívánt terhesség bõl született gyermek hihetetlenül nagy teher, amit senkinek sem kívánok. Vigyázz nagyon magadra, és ha valmi gyanus akkor menj el akár 5 orvoshoz is.
A kérdező hozzászólása: Igen a gyerekre gondoltam...
szerintem a kérdezõ is a gyerekre gondolt. Nem értem miért kell bántani.
nem a nõ lett fogyatékos, hanem a gyerek, de látom rajtad már sokat nem rontana ...
A kérdező hozzászólása: és õ az abortusztól lett fogyatékos?
A kérdező hozzászólása: változtatna valamin ha siránkoznák és sajnáltatnám magam?
Jaj istenem.. Nekem nagy vágyam hogy ikreim legyenek, erre valaki csak igy" nem kellenek"... Szörnyû:( Annak ellenére mondom ezt h fiam és lányom is van.
Te döntésed jogod van hozzá, és neked is kell a döntésed súllyát cipelned egy életen át. Próbálhatod félvállról venni vagy letagadni hogy milyen nehéz. De attól nem lesz könnyebb. Két gyerek életét veszik el, a te gyerekeidét. Ez az ami tény. De ne érts félre nem ítélkezem. Az nem az én dolgom arra majd ott lesz a te lelki világod. Egyébként nem kell duplán fizetni. Azt hogy hogy történik a mûtét nem tudom.
youtube: néma sikoly!! Ez a video mutat mindent!
Sok gyerek felnõtt már így, de egyik sem így akart.. :( azért elég sokat kéne javítani a lakóhely meg úgy mindennek az állapotán, hogy ott lehessen gyereket nevelni. Hogy ne legyen szenvedés mindenkinek az élete. És tényleg komoly segítség kell.
Szia! Hazavinni hazaviheted hiszen sok gyerek felnõtt már így csak a védõnõtõl függ õ lép e valamit az ügyben! De szerintem ilyen esetben van valami segítség! Anyaotthon vagy ilyesmi! De jobb lenne még ma megkérdezni a védõnõt õ valószínûleg tud segíteni! Ja és tegnap olvastam az origón, hogy a 64 ezer helyett majdnem 300 ezer lesz az egyszeri anyasági szülés után! Remélhetõleg azért ez neked nagyon nagy segítég lenne! De szerintem tuti van valami állami segítség csak utánna kell nézni! Örülök és gratula, hogy így döntöttél! De ha nem is tudod megtartani õket szerintem ha elvetetnéd õket nagyobb trauma lenne egy életre mint hogyha örökbe adod õket hisz még meg is kereshetnek ha nagyobbak lesznek és mégiscsak élnek!
Hát így tényleg nem lehet, bocs. Kinek jó így felnõni? Ez borzasztó. Ilyen körülmények között gyereket vállalni hát.. nem egy normális dolog szépen fogalmazva.
Mért nem? Hogy hogy így döntöttél?
A kérdező hozzászólása: Igen én is örülök, hogy végül így döntöttem. Viszont mások elmonása alapján nem hozhatom õket haza:(
Mi rosszat írtam azzal hogy jó döntést hozott. Ha az abortuszra biztatom akkor meg azért pontoznak le. Akkor is jól dönt ha megtartja õket.
Gratulálok a döntésedhez!!! Sok boldogságot kívánok a babákhoz!!! :) )) Jajj, mennyire örülök neki!!!
Paraszt? Mert nem itélek el valakit egy felelõs döntésért. A Néma sikoly és egyéb kamu filmek, meg max arra jó, hoyg nem kivánt gyerekek szülessenek, akiknek szar lesz az élete.
Ha valóban így döntesz az lesz életed legjobb döntése. Sok erõt és kitartást. S majd meglátod hogy az az érzés mikor anyának hívnak vagy arra kérnek kösd meg a cipõjüket, mikor az elsõ lépéseket teszik az majd engem igazol. Mert legyen akármilyen nehéz az élet egy egy nap után nincs szebb ajándék mint a gyermeked mosolya.
A kérdező hozzászólása: valószínû velem maradnak.
A kérdező hozzászólása: túl vagyok rajt már minden létezõ abortusz videót végig néztem.
A kérdező hozzászólása: mert nem kellenek.

12 hetes terhes vagyok. Nagyon nehéz döntés volt, de sajnos nem tudjuk vállani a babát.17 éves vagyok és mindketten tanulunk még.12. hét után pontosan hogyan zajlik az abortusz?

Legjobb válasz: A terhesség a fenti esetekben a 18. hetéig szakítható meg, ha az állapotos nõ korlátozottan cselekvõképes vagy cselekvõképtelen; terhességét neki fel nem róható egészségi ok, illetve orvosi tévedés miatt nem ismeri fel korábban, vagy az egészségügyi intézmény, illetve valamely hatóság mulasztása miatt haladta meg a terhessége a 12 hetet. A terhesség a 20. hetéig (a diagnosztikus eljárás elhúzódása esetén 24. hetéig) szakítható meg, ha a magzat genetikai, teratológiai ártalmának valószínûsége az 50 százalékot eléri. A terhesség az idõtartamától függetlenül megszakítható a terhesség akkor, ha az állapotos nõ életét veszélyeztetõ egészségi állapot teszi ezt indokolttá, illetve a magzatnál a szülés utáni élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség áll fenn.

A terhesség a fenti esetekben a 18. hetéig szakítható meg, ha az állapotos nõ korlátozottan cselekvõképes vagy cselekvõképtelen; terhességét neki fel nem róható egészségi ok, illetve orvosi tévedés miatt nem ismeri fel korábban, vagy az egészségügyi intézmény, illetve valamely hatóság mulasztása miatt haladta meg a terhessége a 12 hetet. A terhesség a 20. hetéig (a diagnosztikus eljárás elhúzódása esetén 24. hetéig) szakítható meg, ha a magzat genetikai, teratológiai ártalmának valószínûsége az 50 százalékot eléri. A terhesség az idõtartamától függetlenül megszakítható a terhesség akkor, ha az állapotos nõ életét veszélyeztetõ egészségi állapot teszi ezt indokolttá, illetve a magzatnál a szülés utáni élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség áll fenn.
Elõször is sajnállak de egy gyerek nagy felelõsség /nekem 2van/. 17 évesen az egész életem romba dõlt volna ha az akkori barátomtól terhes maradok. Most van egy szeretõ férjem és 2 egészséges gyerekem akikkel nap mint nap küzdök mert vannak kisebb nagyobb gondok, ezt minden anya tudja hogy nehéz. Lehet téged bántani de már ez így van sajnos és ha így döntöttél akkor ennyi. A következõ fog történni: Fel fognak helyezni egy zselés anyagot ami megöli a magzatot és fogsz kapni oxitocin infúziót amitõl majd kitágulsz és megszülöd a magzatot. Olyan lesz mint egy rendes szülés. Nagyon rossz élmény lesz erre készülj fel.
Ugy tudom a 12. hét után nem lehet elvetetni.
12. hét után már csak a baba vagy a mama súlyos betegsége miatt lehet abortuszt kérni.
nem most, de láttam már 12 hetesnél idõsebb terhesség megszakítást. Elindították a szülést. Pontosan úgy kellett megszülnie a magzatot, mintha idõre jött volna. Ha már így esett, miért nem hordod ki azt a babát? Annyi pár vár örökbe fogadható csecsemõre. Te lemondasz róla, õk meg egy életre áldani fognak, hogy lehet nekik is gyermekük.
Bocsi de nem tudok elmenni a kérdésed mellett, és nem is erre fogok válaszolni. Nem tudtátok volna hamarabb eldönteni, hogy nem kell a pici?? Bár mindegy is, mert a lényegen nem változtat. Szörnyen elítélem a tetteteket, mert szörnyûség amire készültök. A youtube-on a minap láttam egy videot, aminek a címe a néma sikoly, ha gondolod nézd meg. Amióta láttam, szavakat sem találok azokra az emberekre, akik ilyet követnek el. Szépen szólva is gyilkosság. Nem akarok vagdalkozni, mert nem áll módomban, de nagyon felelõtlenek voltatok, ha hagytátok ezt megtörténni. Miért olyan igazságtalan a világ, hogy aki évekig küzd érte, és mindent megtesz azért, hogy babája legyen annak nem lehet, vagy nem jön össze, a felelõtlen tinik meg dobálóznak egy élettel. Sajnállak titeket a helyzetetek miatt, kár, hogy nem tudjátok megtartani...
Ja és az orvosoktól és szülésznõktõl semmi jóra ne számíts mert alázni fognak. /nem rosszindulat hanem sajnos tapasztalat/. Mikor a szülõszobán voltam órákig visszatartáson egy 15 hetes magzatot vettek el egy lánytól. Mint a kutyával úgy bántak vele.
Utolsó, erre normális módon akkor lenne mód, ha a magzatot - annak életben maradásával - függetleníteni lehetne az anya testétõl. Ezt természet-õsanyánk kiválóan kitalálta már az erszényes emlõsök esetében, ahol nyugodtan lehet az embrionális fejlettségû egyedet is külön egyednek tekinteni, de évek óta folynak kutatások a mesterséges anyaméh irányába is... Viszont én egyáltalán nem tartom a kánaán eljövetelének azt, amikor ez sikeres lesz (valszeg még 10-20 év) mert szerintem több jogi és etikai problémát fog felvetni, mint amennyit megoldani...
??????
A kérdező hozzászólása: El lett vetetve a baba és bárki bármit mond ez az õ érdeke.
aha. Ezek szerint, ha éppen kilátástalan a jövõje valakinek, akkor annak öngyilkosnak kéne lennie! Ez tényleg jótanács, bár remélem nem fog eszembe jutni legközelebb, ha mondjuk elfogy a pénzem...
ma 13:07 Az életedben nincs joga senki idegennek beleszólni.Néha az embernek szüksége van meghallgatni mások véleményét. Van, amikor segít is a döntésben. De a végsõ szót neked kell mindig kimondani. Kívánom, hogy amikor eljön az ideje, örömmel várd a baba érkezését!
Szerinted tényleg az Õ érdeke volt???Nem a tiéd véletlenül?Próbáld csak magad ilyen hülyeségekkel nyugtatni.Kifogásokat, mindíg lehet találni.
Fanyalgók, egy bizos, hogy Kérdezõ nem tartozik nektek egy percnyi számadással se, párjával meghozták az általuk leghelyesebbnek, legkevésbé rossznak vélt döntést egy olyan szituban, ahol igazán jó döntés nem létezik. Ennyi. Egyébként meg egyetértek a 14:35-ös hozzászólóval.
az õ érdeke?????? meghalni?????? uramisten... legalább ezt ne mondd. semmi közöm hozá, én csak azért imádkozom, hogy egyszer jöjjön el az idõ, amikor nemcsak erkölcsileg, de jogilag is függetlenítik a magzatot az õt hordozó anya akaratától.
Hát sajnálom, hogy így döntöttetek de szívetek joga.De én még olyat nem láttam és hallottam, hogy bárkinek is az lett volna az Érdeke, hogy elvegyék az életét.
mi lett ?
Mi lett veletek??
Vajon hova tûnt a kérdezõ???
Jó lenne, ha elmennél a 12 hetes genetikai UH-ra és a vérvételre amit csinálnak. Legalább tisztában leszel 1-2 dologgal. Ha nem vennék már el.
Elõzõ, miért ne vennék el, a 18. hétig még van 6 hete a Kérdezõnek...
"Ha 17 vagy ha nem akkor sem fogják elvenni mert másak a törvények mint ami régen volt. 12 hétig veszik el. A barátnõm is el akarta vetetni mert kiskorú volt de nem vették el mert 12hetet betöltötte." Mondjuk ezt a hozzászólást olvasd el. Ebbõl kiindulva lehet õ is így jár, és nem veszik el tõle.
Nézd kedves elõzõ válaszoló, az internet korában a rémhírterjesztés és a rémhírnek bedõlés ellen van egy egyszerû megoldás, a tiszta forrás: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200079.TV 6§/2/a
Tudtommal egyébként egy "szigorító" változás történt az elmúlt idõszakban valójában, az, hogy pontosították a határidõket, mert az eddigi megfogalmazás szerint sokan még a 12 hét 6 napos, 18 hét 6 napos terhességet is a lehetséges határok közé tartozónak vélték. Szóval hogy ezentúl a 12. hét az a 12. hét kezdete, és a 18. hét az a 18. hét kezdete, és nem a nõgyógyászon múlik, hogy a kezdetét vagy a végét értelmezi...
Mi újság "kérdezõ"? Sikerült intézned valamit? Remélem, azért nem írsz, mert esetleg meggondoltad magad! :) De azt is írd meg!
Döntéseid határozzák meg a jövõdet!És a gyermeked jövõjét is!
Szia! Gondold meg amíg lehet. Ha akarod meg tudod csinálni. Nem hiszem, hogy ne lennének rokonok, anya, apa, testvér aki segítene. Ha megteszed, az ki fog hatni az egész életedre, nagyon meg fogod bánni és lehet sosem tudod feldolgozni. A körülményeken idõvel próbálj javítani. Senki nem akar rosszul élni, de pozitívan kell hozzáállnod!!! Gondold át, amíg lehet! Kérj és fogadd el a segítséget!!!!
kérlek szépen gondold meg, és adj egy esélyt annak a gyereknek, nem tudhatod elõre, milyen lesz a jövõje, még akármi lehet belõle, sikeres, gazdag ember is. de ha meghal, akkor már biztos semmi nem lesz. 12. hetet eltöltött magzatnak már minden szervecskéje kifejlõdött, még a kis lábujjai is megvannak, kalimpál kezével-lábával, magam láttam a sajátomat UH-n. esküszöm, saját anyámat nem öltem volna meg nehezebben, mint azt a picurt a hasamban. még a széltõl is óvtam. honnan tudhattam volna vagy tudhatom akár most, h mi vár rá az életben? anyagi háttér.. meddig? mikor rúgják ki páromat a munkahelyérõl? bármikor! engem visszavesznek? ki tudja! mikor történik a családunkban isten õriz bármi, amitõl tönkremegy az életünk? semmire nincs garancia! egy biztos: ahol élet van, ott valami mindig van. mekkora pökhendiség azt állítania bárkinek, h jobb az abortusz az elrontott életnél... csakhogy aki mondja, annak gõze nincs róla, milyen lenne, ha meg sem született volna... istenem, hány meg hány nõ adná oda a fél életét, ha gyereke lehetne!! gondolj arra, h van segítség, és ha nem elég, vagy nem bírtok a babával, mert túl kevés a pénz, vagy túl fiatalok vagytok, van megoldás, gyámság alá helyezni, örökbe adni, akár látogatással! nem igaz, h megszülted, aztán nyakadon marad egy életre! de ha megölöd, akkor soha többé nincs rá más megoldás, és egy élten keresztül bánni fogod, hidd el, nekem 2 ismerõsöm van, akik mindketten belerokkantak lelkileg az abortuszba (egyiknek öngyilkossági kísérlete is volt). mégegyszer kérlek, adj egy esélyt a babád életének. nem vagyok vallásos, csak egy anyuka, aki most már tudja, mirõl maradt volna le, ha nem éri ez a szerencse.
Utolsó, pedig megesik az ilyesmi... egyfelõl... másfelõl itt nem az életrõl, hanem az élet lehetõségérõl van szó. Egy 13-14 hetes magzatnak nincsenek vágyai, tervei, ambiciói - no, meg még az efféle komplex gondolkodásra alkalmas központi idegrendszere se... Egyébként meg, ha "olyant" akarsz látni, én pl. már többször kifejtettem - mint örökbeadott gyerek - hogy jobb lett volna, ha a vér szerinti anyám nem hallgat az õt nyomni akarókra, és az abortuszt választja. És általában azt az álláspontot is képviselem, hogy a mûvi abortusz (amíg lehetõség van rá, persze) kevésbé rossz választás, mint a megszülni és örökbe adni... a nõnek is, meg az embriónak/magzatnak is.
77-es: az utópia, amit felvázolsz, tényleg komoly problémaforrás lenne. de én nem így képzeltem. amint öngyilkosságra sem, magzata meggyilkolására sem képes semelyik állat, az élethez való ragaszkodás minden fölött áll, és ügyesen beléjük lett "plántálva", másképp kihaltak volna családok, fajok. az ember öngyilkossága - bár sokan ezt is vitatják - szerintem az egyén szuverén joga. de az ember magzatgyilkossága már nem, mert az már a fogantatás pillanatától nem õ maga. így gondoltam, hogy az anya nem rendelkezhet MINDENT KIZÁRÓAN a magzata fölött. pontosabban: az élethez való jog a MAGZAT szuverén joga++
kedves 91-93-as, nagyon sajnálom, ami veletek történt. kitartás, legközelebb hátha sikerül! én sem értem, hogy van ez, h amiért az egyik ember a fél életét odaadná, a másik egy mozdulattal kidobja. annyira igazságtalan dolog ez!!!!!
Utolsó, egyébként végigolvastad a témát? Mert mindezek kiderülnek belõle. A kérdés nem a tanulás volt, hanem, hogy MIBÕL tartsák el a gyereket, lévén a lány még tanul, a párja meg nem kapott munkát. A terhesség meg fogamzásgátló szedése mellett jött össze, ezért vette késõn észre a Kérdezõ, meg utána még reménykedtek egy ideig, hogy mégis lesz munka a párjának. Úgyhogy itt spec tényleg nincs min moralizálni, azt gondolom, ez nem az az eset, aki fogamzásgátló HELYETT használja az abortuszt, és nem is az, aki azért vetette el, hogy el tudjon menni a Zöldfoki szigetekre nyaralni... Én csak õszintén remélem, hogy minden rendben lesz, és ettõl a dologtól csak megerõsödik a kapcsolatuk... aztán majd a megfelelõ idõben tudnak vállalni gyereket is.
Ha anyagilag nem birtak vallalni, akkor is lett volna lehetoseg, atmenetileg neveloszulokhoz kerult volna a baba, lehet csak par honaprol lett volna szo. Szerintem a kerdezo fel sem fogja meg teljesen mit tettek.
Anyagilag többféle segitséget lehet kérni. Szülõi segitség, rokon által, önkormányzati. És nagyon sok anyaotthon van több városban. Van megoldás, csak keresni kell.
A tegnapelõtt 23.33-asnak teljesen igaza van...ez nem felelõtlenségbõl tett lépés volt. Az utolsónak pedig üzenném, hogy szép és jó amit leírt, hogy innen-onnan segítség, de itt leírta, hogy spec. a szülõk és rokonok sem úgy állnak. Másrészt nekem ennél rosszabb helyzetbõl lett egy babám, akit itt hagyott az apja és akárhová mentem segítséget kérni (amiket írtál, önkormányzat, szeretetszolg, stb.) mindenhol zárt fülekre találtam. Ez az egész csak propaganda sehol nem segítenek. Én ennek ellenére sem lennék képes senkinek sem odaadni a kicsim a 9 hónap után. Aki örökbeadja a gyerekét, az nem normális, beteg elméjû ember, aki nem való a társadalomban. Szerintem jól tette, amit tett, habár én csak kb 5-6. hétig tenném meg. De reményekbõl nem lehet megtartani egy gyereket, arra, hogy lehet, hogy egyszer jobb lesz...igen, de kérdem én: mi van ha nem?
Nem kell örökbe adni, pár hónapig nevelõszülõkhöz kerülhetett volna , amíg a párja talál munkát.
Kedves elõzõ, azt azért tudod, hogy ezt csak leírni ennyi??? Kezdjük úgy ugye, hogy mivel Kérdezõ 17 éves, eleve rájuk szabadul a gyámügy, és a párjának, ha nincs munkája, esélyük nem lett volna, hogy simán lepattintják õket... nem tudtad volna kikapuzni sehogy, hogy a gyerek ne kerüljön be a "rendszerbe"...
az isten szerelmére, úgy beszélnek itt egyesek, mintha egy baba anyagilag egy plusz fõ lenne a családban! tudjátok ti, h egy baba, ha a tv reklámokban látott fölösleges extrákat kihagyod, alig kerül valamibe? ha fél éves koráig szopik, akkor aztán végképp! (ha nem, akkor anyatejet rendelsz önkormányzatnál, szinte fillérekért.) ruhát, kiságyat babakocsit kapsz ismerõsöktõl v a szeretetszolgálattól, de akár idegenektõl is. ha kényelmes vagy, és eldobható pelust használsz, akkor is havi max. 5ezer, egy bkv bérlet fele!!! de ha mindent összeveszel, akkor is A BABA KIJÖN A GYESBÕL!!!!!!, gyest pedig mindenki kap. kiábrándító, h sokan tájékozatlanul és tudatlanul ráböfögik, h egy baba mekkora luxus... nem az! most komolyan: 9 hónap + 6 hónap nem lett volna elég a pasinak állást találni?????
Elõzõ, sokkal több is lehet, mint "1 plusz fõ"... mert pl. kezdõdhet ott is a történet, hogy önálló lakást kell keresni... nem kényszeríthet senki más 5-6 fõt olyan szinten megváltozott körülményekre, amit egy csecsemõ jelent, ha nem vállalják önként...
Közben visszaolvastam. Már látom hiába minden szó. Hát nagyon sajnálom. Nem vagyok a helyzetében, de katolikus vallásom szerint nálunk az abortusz nem opció, hogy igy fogalmazzam. És most ezt igy rossz hallanni, hogy mi nagyon vártuk volna a babát, és mégis elment. Nem is akarok itélkezni, de a lelki sebekkel még évekig fog küzdeni, az biztos.
ld. #71 válasz.
Hát ezt nagyon gyorsan elintézted kérdezõ, mégis hogy? Fõleg pénz nélkül, indok nélkül ennyi idõs terhességet... Én ezt nem értem.
Pedig ott van a kérdésben, valszeg úgy, hogy 18 éven aluli...
Miért olyan gyors ez?Június 22.-én írt, már júli 6 van. Én hétfõ reggel tudtam meg, hogy terhes vagyok, aznap fogadott a nõvédelmis, kiadta a papirokat a doki, kedden voltam laborban, szerdán anesztesnél, csütörtökön tanácsadóba vissza pénteken mûtöttek, ez szerintem nem hetek...
Kedves 84-es válaszoló, egyfelõl az abortusz is a következmények vállalásának egyik módja. Másfelõl tudom, hog y ma nagy divat a felelõsség-gumicsont, de aki követi ezt a történetet, az tudja, hogy a Kérdezõ fogamzásgátló használata mellett lett terhes - valszeg ez is jelentõs oka volt, hogy késõn vette észre, hisz nem is gondolt rá... szóval itt a felelõsség-lángpallost lóbáli indokolatlan és szerintem erkölcstelen is, Kérdezõ elvárható gondosságot tanusított. Az örökbefogadás-témáról meg annyit kell tudnod, hogy szerintem egy dolog van, ami a halálnál is rosszabb, és az a feltétlen engedelmességre kényszerítettség állapota. És most itt nem kell véres családon belüli erõszakra gondolnod vagy egyéb bûntettekre, untig elég hozzá egy "rendpárti", "zérótoleráns", "szilárd erkölcsi elvekkel bíró" nevelõszülõ... (amely elvek ma elég divatosak is SAJNOS)
86-os: mi köze a vasszigorral való nevelésnek az abortusz pro v kontrájához? sajnálom, h kifogtál egy ilyen szülõt, tényleg, nem vagyok embertelen, de muszáj azt mondanom, h ez a te peched, más, mint pl. akirõl írtam, irtó cuki szülõket fog ki, megvan rá minden esély! ez NEM ÉRV az abortusz mellett, ez személyes tapasztalat, nincs benne semmi általánosítható. de szerintem abba is hagyhatjuk a vitát, nem értünk egyet, Kérdezõ elvetette a magzatát, én ezt nagyon sajnálom, nem kívánom neki a poszt-abortusz-szindrómát, ami sok gyermekét elvetetõ nõt egy életre lelki nyomorékká tett.
"irtó cuki szülõket fog ki, megvan rá minden esély!" - kedves elõzõ, pont annyi esély van rá, mint arra, hogy nem "irtó cuki szülõket fog ki" (és akkor félretettem saját elõítéleteimet maximális mértékben, és csak a valószínûséget nézem) Na, és pont ez a köze ahhoz, hogy nekem az a véleményem, hogy az abortusz vs. örökbeadás vitában az örökbeadás akkor lehet a létezõ legkisebb rossz, ha az abortuszra nincs mód, akár objektív, akár szubjektív okból. Az abortusz ugyanis nem orosz rulett a születendõ gyerek következõ 18 évével, szemben az örökbeadással.
nem, valóban nem az, hiszen az abortusz a biztos halál.
Meghalni az tud, aki megszületett, mondjuk úgy, hogy az élet _lehetõségének_ biztos elvétele, és akkor ez így igaz. (egyébként a 72 órás tabletta is az, az is abortív szer, a megtermékenyülés bekövetkezte után hat...)
Csak az elsõ oldalig jutottam, nekem tovább olvasni is nagyon fájdalmas. Egy hete a 10. héten vesztettem el a magzatom, nem volt szivhang, és másnap a mütét. Nincs az a helyzet, ahol nem lehet valami megoldás, kérj segitséget. Remélem még él a baba, és küzdj érte, akkor is ha minden olyan nehéz és kilátástalan. És még valami... ha szereted és nem adnád másnak, akkor miért nem tartod meg? Kérj segitséget! Az egész életed megváltozhat ez után a döntés után.
Haa kedves kérdezõ meg megtartja akkor meg õ a felelötlen tini anya, hogy ilyen korán gyereket vállal.Akár végzettség/érettségi nélkül...
Elõzõ vagyok, bocsi most olvastam, h még mindketten tanultok, de akkor ez azt jeletni, h egyidõsek is vagytok?
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy a 18. hétig lehet elvetetni, mert nem vagyok nagykorú. Engem maga a mûtét menete érdekelne.
õ rohadtul szenved a méregtõl is amit kapni fog... az hogy nem érez, meg baromság.. olvass utána..
Nem azt állítottuk, hogy jobb neki nélkülözni, mint nem megszületni, hanem azt, hogy jobb nevelõszülõknél felnevelkedni, mint meghalni! Valamint azt, hogy önzés, hogy inkább mondasz le róla úgy, hogy meghaljon, mint úgy, hogy élhessen, csak nélküled. Mindezt azért, mert neked nehéz lenne lemondani róla. Így nem mondasz le?
Az lenne az igazán bátor és nemes cselekedet, ha megszülnéd és örökbe adnád. Nagyon nehéz lenne, de tedd fel magadnak a kérdést, hogy valóban könnyebb lenne megölni ezt a kis életet mint örökbe adni egy olyan párnak, akiknek nem lehet sajátjuk? Így még a kapcsolatot is tarthatnád vele. Na aki ezt végig csinálja, minden elismerésem. Biztos vagyok benne hogy az abortusz nagyon megviseli a nõt lelkileg, de valljuk be, ez a könnyebb út. Ha a menetére vagy kíváncsi akkor inkább a családsegítõket kérdezd vagy a nõgyógyászodat.
És mi a garancia arra, hogy szeretõ nevelõszülõkhöz kerül? Lehet, hogy önzõség, de ha nem tudnám vállalni, nem vállalnám azt a rizikót, hogy idegeneknél, kiszolgáltatva nõjön fel, mert nem biztos, hogy olyan szülõk nevelnék fel, sajnos van erre példa bõven. Tényleg nem értem azokat, akik ilyen szinten alázzák a kérdezõt a döntése miatt, senkinek nem lenne szabad bírálnia, aki még nem állt hasonló döntés elõtt vagy nem tette meg esetleg. Remélem tanul az esetbõl, én ha picit is bizonytalan voltam, rohantam 72 órás tablettáért nem egyszer, amikor már férjnél voltam, de nem éreztem magam késznek akkor is. Kívánom, hogy tudd feldolgozni ezt traumát és tanulj belõle, hogy azért emberéletrõl döntesz ilyenkor. 39 hetes kismama
Csak a korod miatt nem fogják elvenni a 12.hét után.És ez biztos.
Vannak egyesületek akik ezzel foglalkoznak.Gólyahír, Bölcsõ stb. Na mindegy, lehet okoskodnom feleslegesen. Kedves kérdezõ én magam is voltam kilátástalan helyzetben.4.babával lettem terhes, nehéz anyagi helyzetben éltünk már akkor is.Lakáshitelünk a duplájára duzzadt. Nem kívánom azt a pár küzdelmes hetet amít végigvívódtam senkinek.Megtarttottuk a babát.Ezért írom van megoldás mindenre, csak ott a fejben kellene elrendezni a dolgokat elõször. Vannak olyan nõk akik a kórházkapuból fordulnak vissza, mert meggondolták magujat, megtartják a babát.Olyan is van aki a mûtõasztalról szállt le és ment haza, mert a baba mellett döntött. És hidd el nem elítéllek csak én már végig jártam ezt az utat amit te. Kívánom, hogy jól dönts ûgy, hogy soha ne kelljen megbánnod.
18:37-es vagyok. Nem bántásnak szántam azt amit leírtam, csupán azt fejeztem ki, hogy elítélem. Ennyi... Ja és ha védekeztetek, és becsúszott, miért kellett a 12. hétig várni. Még jobban fájjon annak a gyereknek a halála??? Azt írtad, hogy jobb lesz neki is, ha nem születik meg... Így gondolod? Nem pici szívem! Nektek, neked lesz jobb, de neki nem! Nem tudod mirõl beszélsz. Bár így utólag bele gondolva, tényleg jobb lesz neki, ha nem születik közétek!!!!!!
A terhesség a fenti esetekben a 18. hetéig szakítható meg, ha az állapotos nõ korlátozottan cselekvõképes vagy cselekvõképtelen Korlátozottan cselekvõképes minden olyan személy, aki 14. életévét már betöltötte, de a 18. életévét még nem (azaz fiatalkorú). Szóval elvetetheti...
A kérdező hozzászólása: Nem megalázást kértem hanem a menetére lettem volna kíváncsi. Csak 9 hetesen tudtam meg hogy terhes vagyok. Igen tudom már három hete de borzasztó fájdalmas döntés és nehéz azzal a tudattal élni hogy megölik a kisbabámat. Ha megszülném nem lennék képes lemondani róla. És igen szerintem jobb így neki mert segélyekbõl nem lehet gyereket nevelni és jobb naki ha elveszik amikor még nem érez, mert a 17 héttõl érez, mint ha netán éheznie kell vagy nélkülöznie olyan dolgokat amik a környezetében mindenkinek megvannak. Sohasem fogom elfelejteni és már most is szeretem de végiggodoltam az egészet és nem látok más megoldást. Könnyen mondja h tartsam meg meg h megölöm meg ilyeneket akinek nincs gyereke vagy olyanok a körülményei hogy megengedheti magának. Nem nektek kéne felnevelni etetni ruháztatni hanem nekem és attól hogy ezeket nem tudom neki megadni nem csak én szenvednék hanem õis.
De ma Mo-n van más lehetõség is.Pld nyílt örökbefogadás.Hányan várnak kisbabára kiknek nem lehet valamiért.Egy szeretõ családra bízhatnád a gyermekedet.Ezzel megadva gyermekednek az esélyt az életre. Nehéz dolog ez tudom.De a másik út mégnehezebb. Nem akartátok elvetetni.Mi történt, hogy mégis erre kerül a sor?
A kérdező hozzászólása: Ha megszülném nem tudnék lemondani róla. Én szeretném a babát de nem vagyunk olyan helyzetben hogy fel tudjuk nevelni. Neki lesz így jobb és tudom elõbb kellett volna eldöntenem, de nagyon nehéz döntés volt. Én azt olvastam hogy a 15. hét után indítják csak be a szülést.
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõttinek: nem felelõtlenségbõl lettem terhes, már egy éve fogamzásgátló tablettát szedek, vigyáztunk mindig és mégis megtörtént. A többi választ köszönöm szépen.
Hát én csak abban reménykedem, hogy nem fogják elvenni a babádat.Mire mindent elintézel 1-2 hétbe is bele telik. http://www.valsagterhesseg.hu/ Segítséget itt tudtok kérni! Azért gondolj bele egy 12-14 hetes babának már mindene megvan, keze, lába, feje. "Mozgásban a száj. Ha kicsinye értené a vicceit, ezen a héten már látná a mosolyát (vagy szemöldökráncolását, ha esetleg nem Ön lenne a világ legszórakoztatóbb komédiása). Magzata már tudja nyitni és csukni a száját, és most kezdi gyakorolni a nyelõ és szopó mozdulatokat (nézd már, itt egy hüvelykujj). Megkezdõdik az arcizmok tornáztatása is. Beszédre beállítva. A garat, légcsõ, gége és a hangszalagok mind a helyükön vannak. Természetesen a hangszalagok még nem képesek hangok kiadására, mivel kicsinye folyadékban lebeg. Azonban már készülõdnek a születés utáni elsõ hangos üvöltésre. Az arc formálódása. Minden egyes hét elmúltával a magzat egyre jobban hasonlít arra a kis emberre, akivel Ön a szülés napján találkozik majd. Mostanra a szemek elfoglalták megfelelõ helyüket az arc felsõ részén, a fülek pedig a nyakról a fej két oldalára vándoroltak. Az állkapcsok már készen állnak egy ideje, a szájpadlás pedig éppen "záródik" elõlrõl hátrafelé. Méretvétel. Kicsinye súlya kb. 55 gramm (2 uncia), hossza pedig 8-11 cm (kb. 3-4, 5 inch)." Nem keménykedni akarok de én a saját bõrömön tapasztaltam milyen a "rosszkor"jött terhesség.Mindent meg lehet oldani!
Szia. Én egyáltalán nem szeretek, és nem is szokásom ilyen durva dolgokat írni, de nem tudom szó nélkül hagyni a hozzáállásodat. Amikor az egyik válaszoló az örökbeadást ajánlotta, de azt állítottad, hogy nem tudnád örökbe adni, és neki (!!!) jobb lesz így. Hogy?! Hogy megölöd?! Értem, szóval a te logikád mentén haladva jobb egy embernek meg sem születni, csak nehogy rá vágyó és õt megbecsülõ nevelõszülõkhöz kerüljön. Ne haragudj, de amit írsz, az színtiszta önzés. Nem neki jobb, hogy megölöd, hanem neked, hogy nem kell örökbe adnod, elbúcsúznod tõle, stb. Ne keverjük a szezont a fazonnal! Megértem, hogyha úgy látod, hogy nem tudod felnevelni, de egy 12 hetes magzatot megölni... Erre szavak sincsenek. Csupán azért, mert eddig nem tudtad eldönteni! Jézusom... 13 hkm
Sajnállak kedves fiatal kérdezõ de egyet értek az utolsó hozza szólóval.Csak annyit tennék még hozzá, talán kilátástalannak látod a helyzetedet de hidd el van megoldás.
Még sosem szóltam hozzá abortuszos témához, mert úgy éreztem mindenki maga dönti el mit vállal és mit nem, de nem tudok emellett elmenni. Undorító az a mondatod, hogy 18. hétig elveszik a korod miatt. Ezek szerint akkor mióta tudod a terhességed halál nyugodt vagy, mert ugye szerinted ráérsz gondolkozni? Szégyen... Elõbb is rájöhettél volna, hogy nem tudjátok felnevelni.
Úgy gondolom ha Magyarországon engedélyeznék az abortuszt a terhesség 9. hónapjáig, sajnos lennének akik ebbe is belemennének.
Itt nem meggyõzni kell a kérdezõt, õ már döntött, nincs 18 éves, tehát a szüleivel együtt. Pont. Ennek a következményeit vállalnia kell. Döntött és ez az õ döntése, a menetére lett volna kíváncsi, de ilyen kérdéssel nem ide kell fordulni, mert csak alázást kapsz. Valószínûleg élete elsõ komoly döntése mély nyomot fog hagyni benne, soha nem felejti el. Kívülrõl könnyû mondani, hogy tartsa meg, kilépsz innen, de neki kell felnevelnie és nem hiszem, hogy mindenki képes 17 évesen sem a gyerekét örökbe adni. Bár hamarabb kellett volna lépni, kisebb trauma lenne mindenkinek. 39 hetes kismama
Nem ítélem el szörnyen a tettedet mint itt írták de ez durva mondat volt tényleg hogy neki jobb lesz így!Nyilván nem úgy értetted.
A 14. hét után nem megszülni kell mindenképpen? Akkor már nem mûszeres, altatásos a dolog vagy tévedek? Mert , ha kiderül, hogy beteg egy baba a 16-18. héten, szegény anyukának megszülnie kell, nem altatásban kikaparják a 15 cm-es babát. Nem?????
Most döntötted el, hogy abortuszt csinálsz az még hetek mire valóban meg is történik! Idõpont kérés, családvédelmis stb stb...
23:23! Ez az, õ túléli, a babája nem. Nyilván semmi közöm hozzá hogy dönt, és másnak sincs itt ezen az oldalon. De ha már idejön, és felteszi ezt a kérdést olyan nõknek akiknek van gyerekük/babát várnak/szeretnének, akkor viselje el a véleményeket! Olyan könnyedén írta le, hogy tisztában van azzal, hogy 18. hétig elvetetheti, meg hogy így jobb a babának... Tényleg nem anyának való még a kérdezõ, ez igaz. Viszont 3 héttel ezelõtt is tisztában lehetett vele hogy nem tudják vállalni. De még kellett húzni az idõt. Én nem vagyok megszállott abortuszellenes, de ez a kérdés, és a reakciói kivitték a sérómat! Egy biztos, én sosem leszek a helyében, így valóban nem tudom mi vár rá, de az biztos hogy közel sem fog annyira fájni neki mint a babájának mielõtt megölik. És csupán az önzést érezni, mert az érdekli hogy zajlik az abortusz, ergo vele mi lesz. Mert hogy a kicsivel mi azt mindenki tudja, a hogyan meg már nem tök mindegy az "anyának"?
Nagyon sajnálom, hogy ez történt veled! Kérlek, gondold át még egyszer, hogy tényleg muszáj-e az abortuszt választanod. Mert egészen biztos, hogy az abortusz rosszabb élmény lesz neked, mint ha kihordanád, megszülnéd szépen, aztán örökbe adnád. Biztos, hogy az utóbbi is fájni fog, mert el kell válnod a gyermekedtõl, de õ élni fog, ezzel a tudattal élhetsz tovább, nem pedig azzal, hogy megölték! :(((( Kérlek szépen gondolkozz még ezen! - egy anyuka
A kérdező hozzászólása: Nem csak az anyagiak miatt döntöttem így. Fogamzásgátlót szedtem és amikor még nemtudtam h terhes vagyok ráadásul izületi gyulladásom is volt meg influenza és nagyon sokféle gyógyszert szedtem amit nem kellett volna. Elõtte pedig petefészek és méhgyulladásom volt vakbélgyulladás következményeképp és az a gyógyszer amit akkor szedtem azt mondták az orvosok h csak 4-5 hónap alatt ürül ki a szervezetbõl és nagy esély van rá hogy beteg lenne a baba. És mivel eltartani se lenne pénzem arra sincs hogy több tízezres vizsgálatokra járjak h kiderüljön h beteg-e a baba, és ha mondjuk a 20 hetesen vagy késõbb derülne ki akkor még nehezebb lenne tõle megválni.
37-es válaszoló megnéztem a filmet és bõgtem a végén.köszi.bocs az off-ért.
Kedves kérdezõ, ez a 12-14. hét határeset, az intézményen múlik, hogy a szokásos módon végzi el az abortuszt, vagy a középidõs terhességek megszakításának protokollja szerint. A szokásost gondolom ismered (tágítás+vákuum altatásban) a középidõs esetén meg méhfeltöltés és gyógyszeres méhnyaktágítás után fájáskeltõ (oxytocim vagy prosztaglandin) infúzióban. Láttam párat anno, inkább lelkileg megterhelõ tényleg, a fizikai része elviselhetõ. Nem extrén dolog, Hegyeshalmon túl a sógoroknál eleve a 16. hétig engedélyezett a mûvi abortusz. Abban viszont igaza van itt néhány válaszolónak, hogy az abortuszt a lehetõ legkorábban célszerû elvégezni, mert minél késõbb kerül rá sor, annál nagyobb a késõbbi szövõdmények valószinûsége.
A terhesség a fenti esetekben a 18. hetéig szakítható meg, ha az állapotos nõ korlátozottan cselekvõképes vagy cselekvõképtelen; terhességét neki fel nem róható egészségi ok, illetve orvosi tévedés miatt nem ismeri fel korábban, vagy az egészségügyi intézmény, illetve valamely hatóság mulasztása miatt haladta meg a terhessége a 12 hetet. A terhesség a 20. hetéig (a diagnosztikus eljárás elhúzódása esetén 24. hetéig) szakítható meg, ha a magzat genetikai, teratológiai ártalmának valószínûsége az 50 százalékot eléri. A téma cikkei 2/1 Az abortusz szabályozása Magyarországon 2/2 Az abortusz költsége Magyarországon A terhesség az idõtartamától függetlenül megszakítható a terhesség akkor, ha az állapotos nõ életét veszélyeztetõ egészségi állapot teszi ezt indokolttá, illetve a magzatnál a szülés utáni élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség áll fenn.
Ha 17 vagy ha nem akkor sem fogják elvenni mert másak a törvények mint ami régen volt. 12 hétig veszik el. A barátnõm is el akarta vetetni mert kiskorú volt de nem vették el mert 12hetet betöltötte. az utolsó elõttit is én írtam olvasd el. Nagyon sajnálom hogy el akarod vetetni. Nagyon nagy fájdalommal töltene el ha meg kellene szülnöd a gyerekedet akinek akkor még dobogna a kicsi szíve. Kérdezõ a barátod nincs melletted?? Biztos hogy nem szeretnéd megtartani a babád??? Én is 18 éves vagyok nem akartam még babát de nem vetetem el nincs hozzá szívem most vagyok 4 hetes terhes lenne rá idõm de én nem ölöm meg csak legyen egészséges.
ÉN megint off-olok. Bocsi. A betegségekre, amiken átestél simán kaphattál antibiotikumot (nyilván nem tudom szedtél-e vagy sem). De ha igen, legközelebb tájékozódj és légy elõvigyázatos, mert ezen gyógyszerek szedése alatt a fogamzásgátlók hatása nagymértékben csökkenhet. Valószínû így eshettél teherbe fogamzásgátló szedése közben is. Lehet ezt már amúgy is tudtad, csak gondoltam leírom, hátha új az infó.
14:00 és a 14:08 is én voltam!! Azt elfelejtettem megírni hogyha bármi gondod lenne akkor nyugodtan írj. Elõttem nem kell szégyelned magad tudom milyen neked már csak azért is mert sokan megvetik az ilyen fiatalon teherbe esõ lányokat.
nehezebb örökbeadni, mint megölni? Többen is leírták hogyan fog megtörténni az abortuszod. Megmérgezik a babádat, megfullad a méhedben, utána megszülsz egy halott magzatot, akit látni fogsz. Kezedbe fogod tudni venni, hogy elbúcsúzz tõle? Együtt fogsz tudni élni ezzel a tudattal? Így is azt gondolod, hogy jobb neki meghalni, mint neked lemondani a felnevelésérõl? Mindkét esetben lemondasz róla, az életérõl, a nevelésérõl, de egyáltalán nem mindegy, hogyan!
A babának is csak egy élete van!
A kérdező hozzászólása: Hétfõn megyek családsegítõshöz, én ddig tényleg csak a menetét akartam megtudni, de látom erre itt nem számíthatok válaszra. A kedves válaszolóknak köszönöm a többinek meg azt kívánom h élje át és utána okoskodjon!!
De meg kell szülnöd, több, mint valószínû. Nem félsz ettõl?
:'(
A kérdező hozzászólása: de igen nagyon félek tõle és így még nehezebb lesz feldolgozni:/ én nem akartam bántani a babámat és annyira sajnálom h ezt kell tennem, három hétig csak sírtam miatta, most is minden éjjel arról álmodok hogy hogyan is nézne ki:/
Kaptál választ, nem is egyet. Meg kell szülnöd a magzatodat.És nehezebb lesz, mint a valódi szülés. remélem, emberséges orvoshoz kerülsz.
Kedves Kérdezõ! Nézd meg ezt a filmet!Nekem mikor olyan helyzetben voltam mint Te, nagyon sokat segített! http://www.nicelife.hu/galeria/film/sarah.php
A sómérgezés eljárást a 16. hét eltelte után alkalmazzák. A méhnyakon keresztül egy nagy tûvel átszúrják a méhfalat és a magzatburkot. Koncentrált sóoldatot fecskendeznek be a magzatvíz helyett, amit a magzat belélegez, lenyel és megfullad. Másnap megjelennek a szülési fájdalmak, és a nõ megszüli a halott gyermeket.
Köszönjük aranyom a jókívánságokat, de nem fogjuk átélni. (Többek között azért sem, mert nem vagyunk "korkedvezményesek" 18 hétig mint te.) És még annyit, hogy esetleg igazad is lehet, jobb annak a picinek ha nem születik hozzád. Hozzád, aki kb csak azon aggódik hogy fájni fog az abortusz, a többi csak körítés. Gratulálok.
ma 23:12 Nem kell bántani. Nem vagy az õ helyében. Kívülrõl igen könnyû kinyilatkoztatni a saját hitvallásodat. Csak segítséget vár, hogy túlélje az egészet. A mai világban igenis meg kell gondolni, mikor is jöjjön az a gyermek.Egy élete van mindenkinek.
Egyébként az tényleg nem írtad, vagy csak lehet, h az én figyelmemet kerülte el, hogy a pároddal mi a helyzet? Mennyi idõs, nincs munkája? Õneki is felelõsséget kellene vállalnia, nem csak Neked! Kérlek gondold át nagyon!! Én személy szerint élnék inkább szerényebben, szegényebben egy gyerek miatt, mint úgy hogy egész életemen át mardosson a bûntudat!

Ha valaki szűz ( és pl sperma került a hüvelyébe kéz álzal) akkor hogyan zajlik nála az abortusz?

Nem én vagyok az ! Lécci normális válaszokat írjatok.

Legjobb válasz: Ugyanúgy, mint mindenki másnál...

Ugyanúgy, mint mindenki másnál...
Akkor elõbb megdugja az orvos!!! :S Hogy kerülhetne sperma a hüvelybe ha nem szexszel??? Akkor meg a csaj már nem szûz!!!
Nagyon valószínûtlen, hogy valaki ilyen módon teherbe essen. 1: 100.000.000-hoz az arány. Ez annyira igaz, hogy még a Biblia is érinti ezt a kérdést. Akár hiszel, akár nem!
A kérdező hozzászólása: Igen az biztos! Holnap nõgyógyász lesz, a tesztek nem olyan megbízhatóak szerintem :S
Ja értem, hát majd csináljon tesztet, de szerintem ettõl nem kéne teherbe esnie, de ha mégis akkor nyilván ugyanúgy folyik le az abortusz mint bárki másnál, csak lehet kicsit fájdalmasabb/kellemetlenebb lesz, mint egy olyan lánynak aki már nem szûz
A kérdező hozzászólása: Még nem 100%, de inkább elõre gondolkodunk!
Nem is biztos hogy teherbe esett ez által, vagy igen? terhes lett?
A kérdező hozzászólása: köszi!
Hát szerintem ugyanúgy, mintha nem lenne szûz, csak abortusz közben gondolom átszakítják a szûzhártyát is, ha van.
nem lehet úgy terhes b*zd meg csak f*sz által
Kábításban sem érezhetett fájdalmat.
30 éve nem altattak és nem kábítottak csak akkor ha volt fogadott orvosod
Az egyik rokonom a szülése után kb. 3 hónappal teherbe esett és nála az abortusz rendesen, altatásban zajlott. Nem vagyok tapasztalt az abortusz témában, de még nem hallottam, hogy csak kábítanának. Gondolom meglehet beszélni a dokival, hogy mindenképpen altatásban szeretné valaki.
Én úgy tudom abortusznál csak fájdalomcsillapító van (max. kábítás), nem altatásban végzik. Elsõ abortusznál -ha nem volt szülés-a tágítás maga fájdalmas, ha volt szülés akkor már nem annyira .
Mindig altatásban van. Az, hogy az altatás mélységét (és technikáját)ki, hogy nevezi az más kérdés...érzéstelenítés szempontjából nem számít, hogy szült-e már a nõ. Aneszteziológusok ezt a "fajta" altatást szokták "bódításnak" nevezni, mivel nem tart olyan sokáig és nem használnak annyi féle szert, nem olyan mély az alvás, és csak maszkot használnak (a beavatkozás rövidsége miatt). Ettõl azonban ez még altatás! egy aneszteziológus
Mikor szültem, naponta 4-5-6 ember jött ment a kórteremben, reggel lefeküdtek felvették a hálóinget, vitték õket abortuszra, kómásan elkábítva visszatolták õket. Aludtak 1-2 órát, ebéd elõtt saját lábukon mentek haza! Altatást ma már csak nagy mûtéteknél végeznek, ott tubust kapsz azon lélegeztetnek, katétert hogy be ne pisilj mert mélyen alszol nem tudod visszatartani a vizeletet! Nem kelhetdz fel 6-9 órát, szóval kismûtétném mint abortusz nem altatnak csak kábítanak
A kérdező hozzászólása: Oké, a kedves aneszteziológus ezt világosan megválaszolta. Most már értem, hogy mindenképp altatás, csak nem mindenki nevezi annak. Annak, aki azt válaszolta, hogy abortusz közben nem altatnak, annak azt üzenem, hogy DE IGEN. Altatnak. De az csak nagyon rövid ideig hat, mikor tolják vissza az embert a kórterembe, már éledezik. Csak azt nem tudtam csinálják-e másképp is, de akkor nem.

Hogyan zajlik le egy abortusz, Mivel jár, Mennyire fájdalmas fizikailag és lelkileg, Mennyi idő?

Mit csinálnak pontosan amikor "elveszik a gyereket" ?

Legjobb válasz: Elõször is ha még nem szültél akkor elõzõ nap feltesznek egy méhszájtágító kúpot ami állítólag nem kellemes sõt utána kifejezetten fájdalmas görcsöket okoz de ki lehet bírni ezt is embere válogatja.Aztán másnap reggel éhgyomorra betolnak a mûtõbe elaltatnak és szó szerint egy vákuummal kiszippantják belõled az embriót:( ebbõl nem érzel semmit amikor felébredsz nem nagyon fáj vérezgetés elõfordul.Hát lelkileg nagyon-nagyon nehéz!!!Készülj fel nem tudom Te vagy az érintett.Mennyi idõs vagy?Ha nem vagyok tolakodó.

Elõször is ha még nem szültél akkor elõzõ nap feltesznek egy méhszájtágító kúpot ami állítólag nem kellemes sõt utána kifejezetten fájdalmas görcsöket okoz de ki lehet bírni ezt is embere válogatja.Aztán másnap reggel éhgyomorra betolnak a mûtõbe elaltatnak és szó szerint egy vákuummal kiszippantják belõled az embriót:( ebbõl nem érzel semmit amikor felébredsz nem nagyon fáj vérezgetés elõfordul.Hát lelkileg nagyon-nagyon nehéz!!!Készülj fel nem tudom Te vagy az érintett.Mennyi idõs vagy?Ha nem vagyok tolakodó.
nézd meg ezt a videót, ebbõl minden kérdésre választ kapsz : http://www.youtube.com/watch?v=t_3COaK2_V0
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Ma megsináltam a tesztet.Sõt 2 db tesztet. Az elsõn megjelent az elsõ csík, eddig oké, de lett egy halvány kék csík is késõbb, nagyon megijedtem és kiborultam csak sírtam és sírtam.. de ezt nem tudtam eldönteni, hogy ottvolt-e azelõtt is vagy nem. Vékonyabb volt mint a piros..Felhívtam valakit aki azt mondta, hogy õ ugyan így járt és aztán csinált mégegy tesztet amin már nem volt kék csík csak egy piros. Vettem tehát mégegyet...Azon csak egyetlen egy piros csík lett, tehát negatív :) Hihetetlen , hogy mennyire megkönnyebbültem :) persze csak akkor tudok tellyesen megnyugodni, ha megjön a menzim...amit már nagyon várok. Ez egy nagyon kemény lecke volt számomra, hogy ezután a biztonság az elsõ! Nagyon szépen köszi a válaszokat, és hogy szorítottatok nekem, nem pedig lehordtatok, hogy ilyen fiatal stb...:) Már csak a havit várom és telljes lesz a nyugalom
szurkolok hogy ne ess teherbe, csak mikor tényleg akarod az elõttem szólót javítanám: 18 év alatt nem kell fizetni abortuszért (persze nem azért mondom hogy legyen minek örülni, hogy ingyenes... inkább ne legyen szükség rá)
Húú szegény...a második válaszoló vagyok.Elõször is ha + a teszt akkor orvos megállapítja a terhességet.Aztán Ultrahang vérvétel stb. aztán el kell menned a védõnõhöz vagy családvédelmis nem tudom most hová meg kell indokolnod a döntésedet aztán kapsz 3-5 nap gondolkodási idõt majd ha letelt megint visszamész ha még mindig nem gondoltad meg magad akkor kapsz egy csekket amit be kell fizetni és ha befizetted akkor azzal kell befeküdnöd a kórházba.Csináld meg mindenképpen a tesztet kb mikor történt ez a "baleset"?Kívánom, hogy ne legyen pozitív.Az élet igazságtalan én 2 éve vágyom babára és nem jön...
*közel 17*
Nekem is volt ilyen esetem 17 éves koromban, igaz nekem szerencsém lett mert csak késett két hetet, valami betegség miatt. Ne halaszd a tesztet, csináld meg egybõl amikor lehetõséged lesz rá, és ha pozitív, szólj a szüleidnek...
A kérdező hozzászólása: a videót sem mertem még megnézni, amit az elsõ válaszoló küldött...
A kérdező hozzászólása: még nem biztos hogy kell, sõt minden reményem abban van, hogy nem lettem terhes...Ma csinálom meg a tetszet de még nem mertem rávenni magam...még nagyon fiatal vagyok...most leszek csak 17...remélem nem lesz szükség abortuszra, legszivesebben inkább meghalnék mint hogy abortuszra menjek...de sajnos benne van a pakliban hogy egy baleset következménye egy nem kívánt terhesség lett...Azért tettem fel a kérdést, mert sajnos a megérzéseim azt mondják, hogy nics " szerencsém" és sajnos megfogant a baba...és nem tudok semmit a témával kapcsolatban, de felszeretnék készülni a legrosszabbra, bár nemhinném hogy erre fel lehet készülni. Köszönöm a válaszodat...a remény még ottvan bennem, hogy talán nem vagyok terhes:(:(:( fel sem tudom fogni...
A kérdező hozzászólása: És második válaszoló, Nagyon sok sikert a babához:) Keresztanyukámék 3 évig próbálkoztak és most egy elbûvölõ kislányuk van:) Meglátod, összejön és akkor majd boldogabbak lesztek, mintha elsõre sikerült volna:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!