Találatok a következő kifejezésre: Hogy zajlik abortusz, (40 db)

Hogyan zajlik az abortusz? Milyen előkészületei vannak, onnantól kezdve, hogy az orvos megállapítja a terhességet? Mennyi időt vesz igénybe?

AZ egész folyamat érdekelne!

Legjobb válasz: elmész a családvédelmisekhez, ott beszélgetnek veled, 3 nap múlva visszamész a csekkért, befizeted és amikor mondják befekszel a kórházba. ha nem szültél még, felraknak egy tágítópálcikát és másnap egy kb 15 perces altatás alatt abortusz, aznap délután már hazamehetsz és 6 hét múlva kontrol. ha szültél nem alszol bent a kórházban, ilyenkor nem tudom hogy zajlik a tágítás.

elmész a családvédelmisekhez, ott beszélgetnek veled, 3 nap múlva visszamész a csekkért, befizeted és amikor mondják befekszel a kórházba. ha nem szültél még, felraknak egy tágítópálcikát és másnap egy kb 15 perces altatás alatt abortusz, aznap délután már hazamehetsz és 6 hét múlva kontrol. ha szültél nem alszol bent a kórházban, ilyenkor nem tudom hogy zajlik a tágítás.

Hogy zajlik egy abortusz?

Úgy értem, hogy bent kell feküdni a kórházban utána megfigyelésen? Ha igen, akkor meddig? Mennyire lesz fájdalmas? Kb mikor kapok id?pontot rá? stb...

Legjobb válasz: Nekem nem volt sosem abortuszom hálistennek, de a barátnõmnek igen, Õ mesélt róla. Elvileg reggel, délelött kapsz idõpontot, bemész, felhelyeznek valami tágítót- barátnõm azt mondta iszonyatosan fáj (mivel természetellenesen gyorsan tágít ki, ez olyan mint amikor szüléskor tágulnál, csak ugye itt eröltetik), elaltatnak,megcsinálják a mûtétet (ezt konkrétabban nem tudom h zajlik), barátnõm még 3 órát volt bent utána és jöhetett haza, aztán azt hiszem 3 hét múlva kísértem kontrollra.

Nekem nem volt sosem abortuszom hálistennek, de a barátnõmnek igen, Õ mesélt róla. Elvileg reggel, délelött kapsz idõpontot, bemész, felhelyeznek valami tágítót- barátnõm azt mondta iszonyatosan fáj (mivel természetellenesen gyorsan tágít ki, ez olyan mint amikor szüléskor tágulnál, csak ugye itt eröltetik), elaltatnak, megcsinálják a mûtétet (ezt konkrétabban nem tudom h zajlik), barátnõm még 3 órát volt bent utána és jöhetett haza, aztán azt hiszem 3 hét múlva kísértem kontrollra.
Nálunk úgy van, hogy a papírok elintézése után be kell jelentkezni az osztályra. Berendezkedsz, este felhelyezik a lamináriát(kis pálca, nedvesség hatására kitágítja a máhszájat), másnap reggel mûtét, ez kb 15-20 perc. Itt altatnak mindenkit. Ha elmúltál 18, akkor még aznap du mehetsz haza. Ha kiskorú vagy még, akkor csak másnap. (A terhességem során sokat feküdtem a nõgyógyászaton, és sajnos sok ilyet láttam.)
Elintézed a dokit, ultrahangot, majd a papírokkal bemész a családsegítõbe, ott kapsz egy csekket. Befizeted, 3 nap múlva vissza. Ha minden papír meg van akkor telefonálsz a kórházba, kapsz egy idõpontot. Ha van belgyógy papírod, akkor altatnak, ha nincs érzéstelenítenek. Bemész megvizsgálnak, ha még nem szültél felteszik a tágítót (fáj) és hagynak. Éjszakára bent kell maradni, majd másnap reggel éhgyomorra megmûtenek. Az egész 20 perc, utána 2 óráig nem mozoghatsz, nem ehetsz ihatsz.Ha letelt megnézik a vérzésed, ha minden rendben kortyolhatsz, pihensz. Majd du. engednek el ha nincs semmi bajod.
Hát nem tudom, de végülis megölöd! Nem? Akkor az számít, hogy érez-e belõle valamit?
Érez e? Nézd, nem akarok nyers lenne, de feldarabolják, szétvágják. Szerinted akkor érez? Nem kérdezed komolyan. Most írtam róla egy tanulmányt, elég érdekes dolgok vannak benne. A párod tudta nélkül el ne vetesd, mert az akár a kapcsolat végét is jelentheti.
Tudod, hogy az abortusz által "megölöd a babádat", és csak az számít, hogy érez-e majd valamit? ):-( Ha nem tudod vállalni, akkor se öld meg. Add örökbe. Annyian várnak örökbefogadásra... Mellesleg magadat is nagy veszélyeknek teszed ki az abortusszal... Életed végéig sérült leszel lelkileg, és a testi kockázatok sem elhanyagolhatóak.
A kérdező hozzászólása: Úgy érzem, teljesen más témába ment át a kérdésem.. 40-es köszönöm szépen a tanácsot:) Nem értem, hogy ha valaki nem vallásos miért kell ráerõltetni. Én pl vegetáriánus vagyok és nem erõltetem rá a családomra és a barátaimra, hogy na legyetek vegák, mert az a helyes.. Én úgy gondolom, hogy az egész keresztény vallást a buta emberek találták ki anno, hogy meggazdagodjanak a háborúkból és az egyházak által beszedett adókból.. De ezen lehet vitatkozni, csak sajnos nem itt mert nem ez volt a kérdésem. Meg van az idõpontom már, jövõhét kedden megyek és mivel a párom nincs itt, ezért a húgom jön velem..
Hogy zajlik az abortusz? Íme, semmi titok nincs benne: http://www.abort73.com/videos/this_is_abortion/ http://www.liveleak.com/view?i=23c0b9cea3 Minden évben annyi embert pusztít el a legális abortuszipar, mint Magyarország lakosságának a négyszerese (több mint 40 millió abortusz évente). Csak hazánkban évente több mint 40 000 abortuszt végeznek: évente kisvárosnyi embert elpusztítanak.
Mindez a "szabad szex", a gátlástalan élvezkedési vágy következménye.
Elõzõ kommentekre: teljesen egyetértek a 41essel, s kérlek, ha vallásosnak érzed magad kedves 40es és korábbiakban szóló vallási fanatikus, akkor ne írj a szeretet nevében ítéletet a másikról, ez Isten dolga lesz. Hívõ vagyok és teljesen felbosszant, hogy miket írsz itt Isten nevében... És a kérdés tényleg nem vallási kérdés, hanem általános erkölcsi kérdés. A magzat élete teljes mértékben embernek tekinthetõ, s igenis nyomot fog hagyni az ember lelkében, ha megöli. De ha valaki fanatikusan ír Istenrõl egy olyan embernek, akinek ki tudja egyáltalán mit jelent az "Isten", mint szó, fogalom, hogy majd megbüntet, stb, azzal szerintem csak rosszabb hatást érsz el, s ez a késõbbiekre is kihat, ha meg akarja bánni, nem biztos, hogy megtalálja a helyes utat! Gondolkozz Te is, kérlek! Kedves Kérdezõ, ez a baba már él, ahogy írtam korábban, sokan várnak Rá, ha Te nem is, válaszd Õt!
40-es vagyok. 41-esnek. Egyetértek azzal, amit írsz. Viszont te is leírod, általános erkölcsi törvény. És az nem vallás. A vallások tartalmazzák az erkölcsi törvényeket, (számomra nem, de másnak talán) meglepõ módon a világvallások igen sok alapvetõ etikában megegyeznek. És tudod miért? Mert az erkölcsi törvény (pl jelen esetben a ne ölj) az ember szívébe van írva. Minden emberébe. Ezért nemcsak a vallásos tudja, hogy ártatlan embert ölni nem szabad. A vallásosnak könnyebb erre figyelni, erre rájönni, mert erre van "trenírozva". Ugyanakkor sajnos sok vallásos is elmegy abortuszra... A keresztvíz nem ad automatikusan erkölcsi éleslátást. Az abortuszból vallási kérdést csinálni veszélyes dolog: nem a lényeggel foglalkozik: mintha egy vallásosnak ember lenne az embrió, egy vallástalannak meg nem. Ez a kérdés meg biológia. Lehet vallási indíttatásból ellenezni az abortuszt, de ezt ne mossuk össze azzal, hogy milyen asztalra is tartozik maga a kérdés. Személy szerint nem vallási indíttatásból ellenzem az abortuszt, hanem 1. a magzatgyermek életét próbálom védeni 2. az anyát, illetve a döntés többi résztvevõjét próbálom óvni az ab. következményeitõl. Mindezek mellett tudom, hogy a kompetenciámnak vannak határai, ehhez érkeztem el most, s itt meg is állok.
Vallásos vagyok, sõt hittantanár. Légyszi, ne keverjétek most bele a vallást, mert azzal mindenkinek csak ártotok! Írta, hogy nem vallásos, nem érdekli. Persze, én pl tudom, hogy attól még van Isten, de ha õt ez nem érdekli, ne errõl az oldalról próbáljunk vele kommunikálni. Nekem ez most kb az 5. kommentem, és egyben sem hoztam elõ a vallást. Pláne, hogy az abortusz elsõsorban nem vallási kérdés. Többedszer írom, hogy sajnálom. Sajnálom azt is, hogy már döntöttél. Késõbb majd tisztábban fogsz látni, lehet, hogy késõ lesz:-( De arra kérlek, hogy akkor abortusz után merj majd segítséged kérni, ha úgy érzed, rászorulsz. Nem szeretném, hogy tönkremenj, ezért óvtalak, óvlak az abortusztól, de látom, nem tudom megtenni. Ezért írom most ezt, hogy ha utána úgy érzed... merj megnyílni olyannak aki segít, hogy ne menjen tönkre az egész életed, ha esetleg úgy érzed, hogy ez történne.
Nem attól lesz valaki felelõsségteljes egy párkapcsolatban, hogy szedi a fogamzásgátlót, meg védekezik... A fogamzásgátlás és "a biztonságos szex" hazugságainak most a Te életedben is leleplezõdtek... Azok a felelõsségteljes párok, akik csak akkor élnek házaséletet, ha összeházasodtak (vagyis felkészültek a családalapításra). A hazug szex, vagyis a teljes önátadás és elkötelezõdés nélküli ösztönkielégítés elõbb-utóbb csúnyán elbánik áldozataival. Hitetlenséged gyümölcse az a gyilkosság, amire készülsz, és az a szenvedés, ami vele együtt jár.
Hát sajnos ez az egész nem vicces. A Hitlerhez való hasonlítás tényleg nagyon erõs, de sajnos te is épp meg akarsz ölni egy életet (te "csak" egyet). Nem ítélkezni akarok, inkább aggódom érted, mert tudom, hogy életed végéig sem fogod elfelejteni, mindig furdalni fog a lelkiismereted. És ennek nincs köze a valláshoz, ezzel a hitetlenek is így vannak, akiket én ismerek, azok mind bánják. Láttam a kórházban is elég sok abortusz utáni lányt zokogni, és sajna ez a seb nem gyógyul be soha teljesen. Most még fel sem fogod, h milyen érzés lesz utána.
A kérdező hozzászólása: Nem voltam felelõtlen, szedtem a fogamzásgátlót (3 éve rendszeresen) és sajnos ez mellett történt. De nem vagyok hajlandó többet az ilyen beteges kommentekre reagálni.. De vicces, hogy Hitlerhez hasonlítanak.. :) :)
Dönthetsz úgy, hogy ne legyél anya - amíg nem vagy anya. Most már anya vagy, hiszen felelõtlenül döntöttél a szexuális életben. A MOSTANI VÁLASZTÁSOD: GYERMEKED GYILKOSÁVÁ AKARSZ-E LENNI... A családtervezéssel kapcsolatos választás addig lett volna a feladatod, amíg nem kell senkit megölni, hogy teljesüljön a kívánságod.
Tipikus vegetáriánus gondolkodás: "A meg nem született embert összetráncsírozhatjuk kényelmi okokból, és végül a kukába vagy a csatornába dobhatjuk, de ne vágjuk le a szegény tyúkot, bárányt stb.!" Ez a gyökere annak, hogy a hitetlenek nem értik, mi a rossz az abortuszban: nem becsülik többre az emberi életet az állatnál, mert nem hisznek magasabb rendû céljában (vagyis az üdvösségben). az állatéletet jobban kell védeni, mint az emberit...
Hány hetes babád van? Milyen halálnemet ajánl neki a "doktor"?
Ez a legszemléletesebb: http://www.liveleak.com/view?i=6ff_1313680767 Ne dugd homokba a fejed! Ilyesmire készülsz... :-(
51-es, ez tuti, hogy nem abortusz. inkább úgy tûnik, hogy meghalt bent a baba (akkor is meg kell ugyanis szülni, nyilván nem maradhat bent az anyában.)
miért írtatok ennyien ilyen gyûlölködõ szöveget? nem megtérítést várt, hanem választ a kérdésére. s azoknak, akik szerint szülje meg, és adja örökbe: mert azután olyan könnyû lesz a lelke? írtátok, hogy abortusz után lelkileg milyen nehéz lesz neki, miért, ha 9 hónapig ott fejlõdik benne, érzi, és fájdalommal megszüli, aztán örökbe adja, akkor talán nem? nem hiszem, hogy olyan egyszerû döntés lenne az, hogy valaki abortuszra szánja magát.
A kérdező hozzászólása: Igen, már megtörtént és nem tudom visszavonni, nem is szeretném. Rossz érzés, de nem bántam meg, mert velünk nem lett volna jó élete! Mi még túlságosan felelõtlenek vagyunk. A barátom mellesleg nagyon jól keres (1, 5 millió/hó) csak amint mondtam, nem támogatná a gyermeknevelés, mert nem állunk rá készen és igaza van! Majd amikor készen állunk és mindketten akarjuk akkor lesz baba, lakás stb. És nem Magyarországra tervezzük az életünket, mert tudom, hogy nekem itt nincs jövõm, és ha a barátom kiöregedik a sportból, neki sem lesz.
Kedves Elõzõ, és akire hivatkoztál! Szóval azt a fontos különbséget hagyjátok ki, hogy ti AKARTATOK gyereket a PÁROTOKKAL EGYÜTT, ez volt a szándékotok. Ilyenkor egy terhesség nyilván erõt ad, célt ad, megsokszorozza az energiát. Ez idáig tiszta. Arról viszon nem divat beszélni - pedig létezõ dolog - hogy a nem kivánt terhesség sokszor ennek az ellenkezõjeként mûködik, a cél megszüntét hordozza, elveszi a még létezõ energiákat is, értelmetlenné és kilátástalanná teszi azt is, amit az ember addig motiváló célként élt meg, és az ember eljuthat odáig is, hogy depressziós lesz, felkelni sem lesz kedve, mert "most már minek, ha úgyse az történik, amit szeretnék".
Az 56-os válaszoló nagyon jól leírt mindent, mintha az én számból vette volna ki a szót. Mi is szegények voltunk, nyomorogtunk, de adódott alkalom és iskolás koromban már saját szobám volt, több, mint 20 négyzetméter, csak az enyém! Elõfizethettem magazinra, elmehettünk üdülni. Nem lettünk gazdagok, de sokkal jobban éltünk, mint elõtte. Most pedig átlagos anyagi háttérrel, két és félszobás lakásban 4 gyereket nevelünk a férjemmel, aki bár elég sokat dolgozik még itthon is, de hétvégén együtt a család és olyankor vagyunk a legboldogabbak, hogy igent mondtunk a legkisebbre is. Sajnálom, hogy ilyen döntést hoztál és a pillanatnyi jólét és kényelem miatt ezt az utat választottad. Ha nem is most, de talán késõbb nehezebb lesz.
Az a baj, hogy már megtörtént. Írta, hogy keddre van idõpontja...:-(((
Lehet hogy lesz másik babád, de sajnos ez nem ilyen egyszerû. Nem egy tárgyról van szó, vagy nem is egy ételrõl, hogy most nem kívánom, de majd késõbb, ha kell, akkor lesz. Egy életrõl van szó, egy ártatlan ember életérõl. És biztos lesz másik babád, de ennek a gyereknek már nem adod vissza az életét. A párod miatt sajnállak. Ilyen önzõ, agresszív embernek én sem szívesen szülnék. Igaz, én össze se jöttem volna vele. De megértem hogy a jómód és a céges lakás nagy úr. Ha ezek miatt képes vagy õt elviselni, akkor megértem hogy ezek megérnek annyit neked, hogy egy ártatlan magzatot megölj miatta. Az hogy vega vagy, tényleg elég morbid úgy, ahogy az egyik válaszoló is írta. A fogyasztásra szánt állatok leölését sajnálod, de a saját gyerekedet önszántadból megöleted? Ami még elég furcsa szemlélet, az a szegénység, meg a fagyi, meg az élet kérdése. Mi nagyon szegények vagyunk, mindig is azok voltunk. Nem mondom, hogy nem volt semmim, mert anyu mindent megtett, hogy a maximumot nyújtsa, ami csak telik tõle. Volt hogy hó végén csak kenyeret ettünk, vagy fõtt krumplit. De soha, egyetlen percig nem gondoltam azt, hogy jobb lett volna ha meg sem születek. És nem tudok a szüleimnek elég hálás lenni, hogy nagymamáék lakásában, a kisszobában éldegélve mégis úgy döntöttek, hogy van hely számomra az életükben. Mert lehet hogy azok a gyerekek, akikrõl meséltél, most szegények. Lehet jövõre már sok pénzük lesz valami miatt. Lehet felnõtt korukban érnek el valamit. Nekik még lehet jobb, és biztos lesz is (már ha õk egyáltalán rosszul élik meg azt, amit te rossznak ítélsz). Ha nem kapsz esélyt az életre, akkor soha nem lesz jobb! Fordítva is igaz. Gazdag család is szegényedhet el, a gyereket attól nem lehet visszaadni. Egyébként utánaolvastam hogy történik. Neked fájni fog, testileg is, lelkileg is. Hogy a babának fog-e fájni, nem tudom. Nem tudom érez-e valamit már, de darabokra fogják vágni, kikaparják vagy kiszippantják belõled a testrészeit. Aztán fekete szemeteszsákba teszik és elszállítják a többi kórházi szeméttel együtt. Mert ahelyett, hogy a te édes kisbabád lenne, a büszkeséged, majd támaszod, mûtéti hulladék lesz csupán.
Hülye felelõtlen nõszemély! Rózsaszín világban élsz, ha azt gondolod majd végzel a sulival, marha nagy karriered lesz és akkor minimum lesz lakásod.Arra várhatsz ebben az országban, ebben a helyzetben!Ha mindenki erre várna, senkinek nem lenne családja! És igenis önzõ vagy!Még valami:miért vagy abban olyan biztos hogy lehet még babád?!De tudod mit, ha már úgyis eldöntötted a gyereked sorsát, akkor kívánom hogy táncikálj nagyon sokat, és vigyázz a kis alakodra!
Éppen attól akarlak megmenteni, hogy teljesen lehúzzon a mocsár!!! Egyetlen mentség az abortuszra, hogy hazudik a társadalom, amikor el akarja hitetni az anyákkal, hogy az még nem ember, csak egy kis szövetcsomó, egy kis élõsködõ "ebihal". Ha elítéled, amit teszel, mégis megteszed, azzal saját magadat ítéled el. Nem Isten fog elítélni, pláne nem egy "vallási fanatikus". Elítélnek maguk a tettek, amiket teszel. Ismét mondom: ez nem szükségszerû. Csak rajtad múlik. Választ az életet! Válaszd a szeretetet, válaszd a boldogságot, válaszd az üdvösséget!!!
VAN MÁS MEGOLDÁS! Nem lehet egy hibát egy nagyobb hibával jóvátenni. Kelj fel, és vállald tetteidnek a következményét: egy kis áldozatvállalás, vezeklés megmenthet a kétségbeeséstõl.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy mire készülök, de sajnos ezt most muszáj megtennem a saját érdekünkben. Nagyon jól tudom, hogy önzõség, de egyikünk sem azért fáradozott ennyit az életünkben, a karrierünkön, hogy most hirtelen minden megváltozzon. Majd idõvel lesz kisbabánk, de elõtte összeházasodunk és ha érezzük, hogy itt az idõ és készen állunk rá, akkor lesz baba. Még nagyon fiatalok vagyunk, néha saját magunkra nem tudunk vigyázni, egy másik ember életéért meg nem tudjuk vállalni a felelõsséget MÉG. Ez sajnos most így jött ki, én is sajnálom, de valahogy megpróbálok ezen túl lenni és továbblépni... Köszönöm azoknak, akik nem tapostak még mélyebbre, mint amilyen szinten most vagyok..
"Ez az én döntésem..." Érdekes eufemizmus... elõbb-utóbb az értelmezõ szótárakba is bekerül: 'választás' = 'terhességmegszakítás; olyan törvényes orvosi beavatkozás, amely által az érintett személy hozzájárulásával (az életkörülmények nehézségeire hivatkozva) meggyilkolják egy gyermekvállalásra éretlen anya magzatát' Hitler is "szabadon válaszotta", hogy kiirt bizonyos embereket. Az Õ döntése volt. Nem is tudom, miért akar bárki bármit a szemére hányni... Csak népe és nemzete (no meg a saját) jóléte és felemelkedése vezette nemes döntésében.
A kérdező hozzászólása: Most már meg is akarnak téríteni.. Aranyos.. :) Ezért tart itt ez az ország, mert sokan a semmibe szülnek, utána pedig megy a sírás, hogy nincs munkám, mibõl tartom el a gyerekem stb.. Én nem akarok ebben részt venni, sajnálom ha ez vaakinek nem tetszik, de ez az én döntésem és egy egyszerû kérdést tettem fel. Nem azt kérdeztem, hogy helyes-e elvetetni vagy nem.. Azért köszönöm azoknak, akik nem támadtak és segíteni próbáltak.. Jó tudni, hogy még vannak normális emberek is a viágon, köszi.. :)
Vallás ide vagy oda, tényleg érdekes megközelítés, hogy a jólét valamilyen szintû hiánya már elég az abortuszhoz. Mi is tök szegények voltunk, a fagyit én is úgy könyörögtem ki, és ünnep számba ment, ha volt otthon valami déli gyümölcs. És akkor...? Élek. Boldog vagyok.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy önzõ dolog tõle és tõlem is, de sajnos nélküle tényleg nem tudnám megtartani. Addig nem is volt baj a kapcsolatunkban, amíg nem estem teherbe.. Egész nap azon jár az agyam, hogy miért viselkedik így, és miért nem hallgat meg.. Arra nem is hajlandó válaszolni, hogy mi lenne, ha megtartanám.. Szerintem biztosan nem támogatna.. A szüleim meg semmiféleképpen nem tudnának támogatni még akkor sem, ha akarnának, mert nem állnak úgy anyagilag.. Muszáj elvetetnem, majd egyszer szülök, ha úgy érezzük mindketten, hogy itt az ideje.. A barátomról csak annyit, hogy sportoló és sajnos õk ilyenek (tisztelet a kivételnek), de én tudtam ezt amikor belevágtam, el is fogadtam, hogy önzõ.. De szeret engem és én is õt..
Az a baj, kérdezõ, ha most így áll a témához, késõbb sem biztos, hogy nagy jövõje lesz a kapcsolatotoknak:-( Nem ismerem, de amiket írtál róla, abból mind az jön le, hogy baromi önzõ (ha tévedek, bocs!!!!). Szóval mondjuk most e téren dirigál neked, hogy vetessétek el, sõt örökbe sem adhatod. Hogy is van ez? Végül is te dönthetsz? Igen, dönthetsz az abortusz mellett is, mert van döntési jogod, de érted, mire akarok kilyukadni: neked is van beleszólásod!! Ha most így elfogadod, hogy dirigál, szerinted mi lesz késõbb? Ha a kettõtök karrierjében lesz egy kis ütközés, ugye sejted, kinek kell majd lemondania a magáéról?... Gondolom, nem akarsz majd otthonülõ feleség lenni akár egy luxusvillában sem?... Bocsánat, ha félreértettelek, csak gondolatébresztõ akartam lenni, és ha rosszul olvastam a soraidban, ne haragudj.
Nem adod örökbe, mert nem tudnál megválni tõle, de azzal, hogy megöleted, ugyanúgy megválsz tõle. Örökbeadásnál legalább tudnád, hogy valahol jó helye van, nyílt örökbefogadásnál szinte pár naposan a végleges otthonába kerülne. Kaphatnál róla fényképeket, információt. Így meg mi marad? A tudat, hogy a kórházi hulladék részét képezi a babád "maradéka". (Csak úgy megemlíteném, hogy 19 évesen, elsõéves fõiskolai hallgatóként, egyedülálló nõként szültem, a szüleim segítségével neveltem a lányomat, amíg férjhez nem mentem 24 évesen, a férjemtõl még nincs baba.)
Kedves Kérdezõ! Az elõzõ kommentedre válaszolnék, hidd el, az, hogy van egy gyerekd, nem jelenti azt, hogy a korábbi életed teljesen megszûnik létezni. Szépen fokozatosan vissza tudsz térni a tánchoz, s ezzel csak jó példát mutatsz majd a gyerekednek is. Ne felejtsd el, hogy ez a baba már Él, igazából nem lenne szabad kioltani az Életét... hamis az a kép, miszerint mi dönthetünk el mindent, Õ is teljes értékû ember, csak éppen a lehetõ legvédtelenebb... Gondold át mégegyszer! Számomra kicsit ijesztõ, ahogy a párod viselkedik, miért nem hallgatja meg, ami Neked fontos? Ez késõbb is így lesz? Sok erõt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy próbáltok segíteni, de sajnos a párom nélkül nem menne.. Nekem nincs meg az anyagi hátterem és õ biztosan nem vállalná fel a gyereket. Skype-on tudunk csak beszélni, élõben nem is tudunk a nyár végéig, de akárhányszor felhozom a témát, hogy mi lenne ha megtartanánk, kiabál velem és kinyomja.. Nem vagyunk rá készen, én sem és õ sem.. Örökbe adni sem engedi és valamilyen szinten igaza is van.. Azért köszönöm a segítségeteket.
Kedves kérdezõ! Nem, az embrió nem érez fájdalmat, emberi magzat fájdalomérzete a 17.-24. terhességi hét környékén jelenik meg a különbözõ TUDOMÁNYOS dolgozatok szerint. Pl: http://www.gyermekevek.hu/xs_terhesseg_szules/cikk/az_elso_2..
"a szeretet az mondja:feláldozom magam, hogy neki jobb legyen, az abortusz azt mondja:feláldozom õt, hogy nekem jobb legyen..." A tánc az életed egy ártatlan gyermek halála árán is??... Amúgy mivel nem bírsz várni??
A kérdező hozzászólása: Igen, tud róla a párom. Õ is mondta, hogy ne tartsuk meg, mert még nem vagyunk rá készen. Az örökbe adás nem jó megoldás, mert úgysem tudnék akkor már megválni a babától, ha 9 hónapot bennem töltött. Mindenképp abortusz lesz, errõl már senki nem tud lebeszélni. A saját karrieremnek sem tenne jót, táncolok és fõsulira járok. A táncnak búcsút mondhatnék.. És nekem az az életem.
Amikor nekem volt, nemrégen, akkor azok is reggel jöttek, akik még nem szültek. 8kor feltette nekik a doki a tágítót, aztán délkörül mentek a mûtõbe.Ahogy nekem volt: doki-csv-doki. Doki adott beutalót vérvételre és ekgra. Aztán vissza csv, és még az utolsó alkalmon megbeszéltünk a dokival egy idõpontot, akkor reggel mentem, még megvizsgált, felküldött az osztályra, ott még papírok, aztén ágyba, és várni.11kor volt a mûtét, fél3kor eljöhettem. Te nem érzel belõle semmit, altatnak, és ha nagyon izgulsz, elõtte még kaphatsz nyugtatót. Abban a lelkiállapotban az sem sokat használ, csak kicsit eltompít. Nekem azért kellett, mert mikor felkerültem az osztályra, 230as vérnyomást mért a nõvér, és mindjárt õ ajánlotta, nem is kellett kérnem. Nekem 2hétbe telt mindent elintézni, de ebbõl 1 hetet az idõpont miatt kellett várni, mert csak akkorra kaptam.
Elmondtad a párodnak hogy babár vársz?
A kérdező hozzászólása: Szerintem számít... És nekem nem kell mondanod, hogy megölöm, tisztában vagyok vele és hidd el, hogy nagyon rossz érzés, csak sajnos a körülményeim nem engedik meg a gyereket. A párom külföldön van, profi sportoló, és tudjuk milyenek a sportolók... Csak saját magára gondol és hogy egy gyerek ártana a karrierjének.. Nem hiszem, hogy felvállalná, nekem pedig nincs meg hozzá az anyagi hátterem és még fõsulira járok.. Ez a legésszerûbb megoldás..
Értem. Sajnos a kapcsolatok 75%-a ilyenkor tönkremegy:-( Támogatnia egyébként muszáj lenne, tartásdíj meg ilyenek, ha mégis meggondolod magad, nézz utána. A dokinál már voltál?
A kérdező hozzászólása: Igen, voltam.. Csak az a baj, hogy nem tudom mi a tartásdíjra a törvény, hogyha õ nem magyar állampolgár.. De a kapcsolatunk 100%, hogy tönkremenne, hogyha ezt a lépést megtenném.. 0/24-ben ez jár a fejemben, hogy mi lenne, ha, de tuti nem állok még kész a babára, és legbelül tudom, hogy igaza van és mindkettõnknek jót akar.. De elszomorít, hogy át sem gondolja..
Itt mutatkozik meg, mennyire embertelen és irreális a hitetlenek életfelfogása: nem akarod, hogy nélkülözze a fagyit, a gazdagságot, ezért megfosztod magától az élettõl... Elnyomod lelkiismereted szavát (az élet, az igazság, a szeretet szavát), hogy pillanatnyi önzõ vágyaidat kövesd? Olyan ez, mint az alkoholizmus meg a kábítószerélvezet. Bûneid következménye, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerültél... a házasélet kiüresítése, gátlástalan élvezkedéssé alacsonyítása most saját gyermeked gyilkosává tett... Isten szeret Téged, és meg akar ajándékozni az Élettel. Térj meg, és megérted, mit jelent élni!
A kérdező hozzászólása: Nem hiszek Istenben, úgyhogy az ilyen szövegektõl a falra mászok, ne haragudj.. Nem fogom megváltoztatni a véleményem, mert még mindig jobb, ha meg sem születik, minthogy rossz körülmények között éljen. Van egy-két ismerõsöm, akiknek ételre alig telik és ott a gyerek.. Szegény kislány fagyit egy évben egyszer lát.. Az alapvetõ élelmiszereket alig kapja meg.. Gyümölcsöt sem tudna enni, ha a szüleim a kertbõl nem adnának neki.. Akkor ez élet?
Hogy zajlik az abortusz? Hát, egyszerû... általában darabokra tépik a gyermeket... néha sóoldattal, vagy más méreganyaggal halálra kínozzák, hogy holtan születhessen meg... aztán hulladékanyagként kezelik, mintha szemét lenne...
Gondolom, nem hiszel Istenben. És az most gyermeked életébe kerül. Ha jól sejtem, a hitetlenek magzatgyilkosságai pár évtized alatt annyi életet pusztítottak el, mint amennyit a háborúk több ezer év alatt...
Hát nehéz döntés tudom nagyon jól. Én nagyon nem akartam a 2. gyereket , nem is volt tervezve-védekeztünk... Viszont akár hányszor megnézek egy olyan videót sz szerint rosszul leszek. Képtelen vagyok végig csinálni :( Szörnyen nehéz.. Mondjuk mi rendezett körülmények között , mondhatni jól élünk, de rossz az ha az ember nem akarja aztán mégis jön..
A kérdező hozzászólása: Hûha.. Kedves férfi válaszoló erre igazán nem tudok mit mondani... Nem kötelezem, hogy szülõ legyen, megyek abortuszra, de ha más helyzetben lennék, mondjuk már végeztem volna a sulival, lenne pénzem és saját lakásom lenne, nem pedig az övében élnék (ami céges).. Akkor biztos megtartanám és nem érdekelne a véleménye.. Úgyis megszeretné a gyereket, ahogy megszületne:) A félvér gyerekek amúgy is a gyönyörûek:) De erre most próbálok úgy gondolni, mintha meg sem történt volna.. Majd talán egyszer..
Kedves kérdezõ! Én 2 hete szültem, szintén nagyon fiatalon, kérlek, olvasd végig, hadd próbáljalak meggyõzni. 1. Ilyen korban a szervezetünk rendkívül hamar regenerálódik, már a szülés után néhány órával teljesen jól voltam , sétáltam a kórház udvarán(csak a gátsebemet éreztem). Ez nekem is meglepetés volt, mert sokkal rosszabbra számítottam. Lehet, hogy szerencsém van, de én 2 hét után teljesen a régi vagyok. Szóval szerintem nem lesz gond a tánccal. 2. A nagyszülõk és az apukák hozzáállása teljesen megváltozik, amikor meglátják a gyereküket/unokájukat. Érdekes, hogy mennyire tudják imádni azt a babát, akit néhány hónappal korábban meg akartak ölni. Biztos, hogy segíteni fognak, aki anyagilag nem tud, az majd másképp. És számíthatsz a körülötted élõk jóindulatára is. Nekem pl. a minap egy olyan utcabéli anyuka nyomott a kezembe egy nagy zsák babaruhát, akivel csak köszönõ viszonyban vagyunk. 3. Óriási örömtõl fosztod meg magadat, el sem tudom mondani, mennyire jó érzés anyukának lenni, és helyette olyan lelki sebet szerzel, ami kiheveréséhez nem elég egy élet. Én nem ítélkezem, csak gondold át még 1x!
Azért a nõk is legyenek képesek logikusan gondolkodni... Bocs, de nem tarthatja fontosabbnak az ember az ÉLETKÖRÜLMÉNYEKET (jólétet, a párkapcsolatot stb.) magánál az ÉLETNÉL. Ha azt mondaná a "párod", hogy elhagy Téged, ha nem ölöd meg az anyádat, mit tennél? Ha karriered a családod életébe kerülne, mit tennél?
szia Kedves Kerdezö nagyon gondold meg, hogy mit teszel, kivanok sok eröt a döntéshez!
Kedves Kérdezõ, tartásdíjra simán kötelezhetõ. Viszont én - férfiként - biztos nem a szeretet jeleként élném meg, ha a párom berak a saját értékrendjében egy embrió mögé, és akaratom ellenére szülõvé akarna tenni... szóval azért annyira ne csodálkozz, ha ezt rosszul reagálja le... De nyilván a te döntésed, hisz biológiailag a te testedben van az embrió.
Kedves Kérdezõ! Az a baj, hogy szerintem a párod fel sem méri, hogy mire bíztat téged. Szerintem a férfiak csak akkor fogják fel, hogy nekik gyerekük van, ha már a kezükben fogják. Nem tehetnek róla, hiszen nem õk azok akik érzik saját testükben a kis jövevényt. Ez így volt nálunk is, pedig mi nagyon vártuk a babánkat. Lehet, hogy megváltozna a véleménye, ha majd a kezében tarthatná!!! Téged attól féltelek, hogy akkor is meg fog változni a kapcsolatotok ha elveteted. sajnos ezt a babát már nem lehet meg nem történté tenni. Õ maga, vagy a tudata, hogy lett volna veletek lesz szerintem mindig! Az az igazság, hogy én azért elég mérges lennék a páromra, ha akkor ott tud velem lenni, amikor fogan a baby, de aztán amikor nehézség jön, azt már nem vállalja... ja és igen, akkor is kell tartásdíjat fizetnie, ha külföldi, nálunk van ilyen az ismeretségi körben! Hát hajrá, én nagyon szurkolok annak a kis lurkónak...biztos olyan sportos lenne mint a szülei :)
A kérdező hozzászólása: Hû... köszi a válaszokat.. és a magzat érez belõle valamit?

14 éves vagyok. Egy hete lefeküdtem a pasimmal, aki 26éves. Nem védekeztünk. Tegnap kellett volna megjönnie, de nem jött meg. Nem szokott késni(4éve menstruálok). Nagyon félek. Lehetséges, hogy terhes vagyok? Az abortusz, hogyan zajlik?

El?re is köszi!

Legjobb válasz: Azt még nem látja a doki.Várj egy hetet, mostmár egy hét nem oszt nem szoroz.Ne gondolj rögtön az abortuszra.Lehet hogy felfáztál és ezért késik.Elõbb csinálj tesztet.Azt már a jövõ héten megcsinálhatod.Nem drága, és álltalában pontos is.Ha mégis az lennél beszéld meg a szüleiddel és a barátoddal, mi legyen a köv. lépés.Az abortuszt altatásban csinálják.A te esetedben szülõi beleeggyezéssel.Elõbb felhelyeznek egy tágítót ami a méhszájat tágítja, néhány órát.Majd elaltatnak és vákummal kiszippantják a picit.Nem több 15percnél, de a mellékhatásai veszélyesek.Valóban meddõvé tehet, sõtt még számtalan veszéje van.Nem kellemes dolog,és sok nõ utána megbánja.Ápolónõ vagyok és sok lányt láttam már aki fiatalon szült, de nem tudta vállalni, és mások álmát váltottaaezzel valóra.Gondolok most azokra kik évek óta várnak örökbefogadható babára .Erre is gondolhatsz.Szorítok hogy jól dönts!!

14 éves korban még kell a szülõi beleegyezés is, amirõl itt senki nem beszél...Tehát elõször elmentek anyukáddal a doktorbácsihoz, õ megállapítja hogy baba vagy sem, aztán elindítjátok, ha el akarjátok a procedúrát. No de, amikor én elvesztettema szüzességem 2 hetet késett.Barátnõmnek is.Nem volt semmi más, csak késett, pedig nekem is órára ponrosan jött mindig.Egyelõre még nem tudja kimutatni a teszt sem, hogy mi van.Amit tudok tanácsolni, hogy feküdj bele egy kád forróvízba.Ez vérbõséget okoz.Minden kismamát tiltanak tõle, de mivel te nem szeretnél az lenni így jobb ha kipróbálod.Még kel 2-3 nap, hogy a teszt is kimutassa. A 26 éves pasidnak csak gratulálni tudok, annyi esze van, mint egy marék döglött lepkének!!!
Ha ez volt az elsõ alkalom, lehet, hogy csak azért késik, mert "megkavarodtak" a hormonjaid. Mindenképpen beszélj a szüleiddel és menj orvoshoz, de azért reménykedhetsz, hogy nincs baj, az elsõ alkalom után ez elõfordulhat, ráadásul, mivel idegeskedsz miatta, az szintén késleltetheti. Másrészt viszont nekem is meg kell kérdeznem: HOgy lehet egy 26 éves pasi ilyen felelõtlen?????
Azt még nem látja a doki.Várj egy hetet, mostmár egy hét nem oszt nem szoroz.Ne gondolj rögtön az abortuszra.Lehet hogy felfáztál és ezért késik.Elõbb csinálj tesztet.Azt már a jövõ héten megcsinálhatod.Nem drága, és álltalában pontos is.Ha mégis az lennél beszéld meg a szüleiddel és a barátoddal, mi legyen a köv. lépés.Az abortuszt altatásban csinálják.A te esetedben szülõi beleeggyezéssel.Elõbb felhelyeznek egy tágítót ami a méhszájat tágítja, néhány órát.Majd elaltatnak és vákummal kiszippantják a picit.Nem több 15percnél, de a mellékhatásai veszélyesek.Valóban meddõvé tehet, sõtt még számtalan veszéje van.Nem kellemes dolog, és sok nõ utána megbánja.Ápolónõ vagyok és sok lányt láttam már aki fiatalon szült, de nem tudta vállalni, és mások álmát váltottaaezzel valóra.Gondolok most azokra kik évek óta várnak örökbefogadható babára .Erre is gondolhatsz.Szorítok hogy jól dönts!!
Tudom hogy nehéz helyzetbe vagy de hogy lehet hogy egy 26 éves férfi nem védekezik .Mivel õ jóval idõsebb gondolkozhatna helyetted is!!!Ne haragudj hogy ezt írom de te még szerintem nagyon gyerek lehetsz a lelked mélyén és sajnálom ha terhes vagy mert egy abortusz nagyon rossz érzés nem akarlak elijeszteni de ez így van . Imátkozom érted hogy ne legyél terhes.
Van esemény utáni tabletta és injekció is, az injekció ráér úgymond pár nap mulva is és még hat. Bármelyik nõi klinikára ha beesel ezt megmondják és megcsinálják - a 14 éves kor persze nem tudom mennyire kizáró ok és azt is doki tudja megmondani, hogy egy hét után az injekciózás egyáltalán kivitelezhetõ.
nem ilyenkor még a doki sem lát semmit. ha 1 hete volt akkor még csak 1 hetes lehetsz. ilyenkor még a teszt sem mutat semmit. Mérd meg most a hõdet higanyos hõmérõvel hüvelyben 5 percig, és irj vissza hogy mennyi. abbol meglehet tudni hogy babas vagy-e.
megméred most? megvárjalak?
ja és nekem ilyenkor már a hõ megmutatta hogy azvagyok-e.és nemkellett a reggeli hõmet mérni mert ilyenkor is fennt volt.
figyelj babs vagy ne vetesd el mert veloszinüleg nemlehet többé babád.mérd meg a hõdet eggyáltalán nem bisztos hogy baba.
A kérdező hozzászólása: Ha holnap elmegyek dokihoz, akkor megtudja állapítani, hogy terhes vagyok-e? Sajna, 14évesen nem igazán tudnám vállalni! Bár tudom, felelõtlen voltam...
Az abortusz? Nem egy leányálom! Általában nõgyógyász vizsgál elõször, majd jelzed neki, hogy nem kívánod mmegtartani a babát, elirányít a védõnõhöz, aki elbeszélget veled, és a beszélgetés után vagy engedi hogy elvetesd vagy nem! Ez a beszélgetésbõl leszûrt infók alapján történik! Ezután kapsz egy csekket, ami elég borsos, befizeted, és kapsz egy idõpontot a korházba! Kb. 10 perces mûtét, altatással(vénásan) történik, vákuummal fogják tulajdonképpen "kiszippantani" a babát. Ennyi a történt, és ez kb 1 napig tart! Egyik nap befekszel a kórházba, másnap mehetsz haza! Vagy még aznap saját felelõsségre. Ami még fontos! Ne halogasd az abortuszt, ha emellett döntesz, mert minél koraibb a terhesség annál "jobb"! 12 hetes terhességig csinálják, utána már nem!
Én is azt javasolom, hogy keress fel egy orvost, de elõtte beszélj a szüleiddel. Bár nem tudom milyen a viszony köztetek, de ha nem valami fényes, akkor is kell, hogy tudjanak róla! A doki pedig megmondja, hogy mi a helyzet! Bár szerintem nem vagy terhes, hiszen ha egy hete feküdtetek le, és meg kellett volna jönnie, szerintem abban az idõben nem lehetett peteérésed, de a természet csodákra képes! Majd írd meg hogy végül mi lett léccccci! Szorítok azért! :)
Szia! Elõttem már irták páran, hogy hogy zajlik ez az egész. Várjál még egy hetet és utánna csinálj egy tesztet, ha még akkor sem jön meg. Viszont annyit hozzátennék, hogy ha mégis terhes vagy, akkor a barátod megnézheti magát, mivel csak 14 éves vagy. Szorítok, hogy ne legyen baj!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A hõm; 37, 2. Ez mit jelent???
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de ez utalhat terhességre. Persze nem biztos, de a hõd megfelelõ hozzá. Azt még szeretném elmondani, hogy 16 éves vagyok 26 éves párral és 16 hónapos gyönyörû, egészséges kisfiúval. Tehát 15 sem voltam még, mikor született. Egy pillanatig nem bántuk meg, hogy megtartottuk (pedig a családom elhagyott)! Ha gondolod, írj privit.
Semmi sem kizárt, de szerintem lehet, hogy csak késik. A doki ugyis fog tesztet csináltatni! De mostanra már lehet, mindent tudsz!

Hogyan zajlik az abortusz, mennyi ideig tart, elaltatnak? Akkor vagy utánna van fájdalom?

Legjobb válasz: felületes altatásban zajlik a mûtét. kapsz elötte lévõ éjjel egy méhszáj tágítót. Mûtét pedig vákumos módszerrel zajlik, ami azért barátibb a régi kaparós módszernél, mert sokkal kevesebb az esélye annak, hogy megsérül a méhfal. Maga az eljárás olyan 20 percet, fé órát vesz igénybe. Utána van egy kelletlen érzés jó egy hétig, meg enyhe vérzés vagy barnázós vérzés, de az normálisnak tekinthetõ. Vigyázni kell hogy utána egy hétig ne nagyon terheld magad fizikailag. Kórházi dolgozó

felületes altatásban zajlik a mûtét. kapsz elötte lévõ éjjel egy méhszáj tágítót. Mûtét pedig vákumos módszerrel zajlik, ami azért barátibb a régi kaparós módszernél, mert sokkal kevesebb az esélye annak, hogy megsérül a méhfal. Maga az eljárás olyan 20 percet, fé órát vesz igénybe. Utána van egy kelletlen érzés jó egy hétig, meg enyhe vérzés vagy barnázós vérzés, de az normálisnak tekinthetõ. Vigyázni kell hogy utána egy hétig ne nagyon terheld magad fizikailag. Kórházi dolgozó
3. vagyok és a hüvelytágító pálcikák vajúdási fájdalmakat idéznek elõ, mert tágul tõle a méhszáj. missed ab-om volt sajnos, és azt ugyanúgy végzik
dehogynem altatnak
nem altatnak, és nem fáj legalábbis fizikailag nem.
az elsõn válaszolónak adok igazat, és még annyit hozzátennék, nekünk két éve a suliban a felvilágosító órán olyasmit mondtak, hogy a hüvely tágító valamilyen sós rúd szerûség és elvonja a hüvelybõl folyadékot és az nagyon tud fájni :S, ezt csak mondták nekünk, nem tudom hogy ebbõl mi igaz, most vagyok 11.-es és 9. óta nem volt felvilágosító óra... :)

Hogy zajlik az abortusz?

valaki leirna nekem mit csinalnak abortuszkor?

Legjobb válasz: nekem szörnyû volt. A mûtõbe voltam, mikor egy másik lányt "mûtöttek"(persze nem néztem, mert függöny volt közöttünk). Õ nem érzett semmit, de én végig hallodtam a porszívó hangját. Akkor akadtam ki totál, hogy ennek mégis mekkora súlya van. Addig talán fel se fogtam valójában. Semmi emberiség nincs az abortuszban. Végül elaltattak és rajtam is végigcsinálták. Az ellenségemnek sem kívánnám. Meg amit a nõvérek lemûveltek, hát komolyan mondom egy állatnak éreztem magam. Úgy hoztak vacsorát, hogy szó szerint elém dobták, hogy egyél ribanc. vagy mentem a folyosón és direkt nekem vágta az egyik az ajtót. Szörnyû volt mindennel együtt...

nekem szörnyû volt. A mûtõbe voltam, mikor egy másik lányt "mûtöttek"(persze nem néztem, mert függöny volt közöttünk). Õ nem érzett semmit, de én végig hallodtam a porszívó hangját. Akkor akadtam ki totál, hogy ennek mégis mekkora súlya van. Addig talán fel se fogtam valójában. Semmi emberiség nincs az abortuszban. Végül elaltattak és rajtam is végigcsinálták. Az ellenségemnek sem kívánnám. Meg amit a nõvérek lemûveltek, hát komolyan mondom egy állatnak éreztem magam. Úgy hoztak vacsorát, hogy szó szerint elém dobták, hogy egyél ribanc. vagy mentem a folyosón és direkt nekem vágta az egyik az ajtót. Szörnyû volt mindennel együtt...
egy kicsit egyszerûbben. Bemész egy egyszerû vizsgálóba. Nem mûtõ! Kapsz egy injekciót, amitõl elkábulsz. Nekem nem volt elég az elsõ adag, nem hatott, kaptam még, és egy pillanat alatt aludtam. Nem voltam magamnál. Már a kórterembe tértem magamhoz, nagyon nagy hányingerem volt, de csak pár percig. Visszaaludtam, és azóta semmi rosszat nem éreztem.
A kérdező hozzászólása: es a fajdalom? es a tagito?
feldugnak egy kapát és körbeforgatják
Abba senki sem gondol bele, hogy miért kéri valaki az abortuszt. Gusztustalanok a nõvérek. meg kéne szülni a gyereket, aztán odaadni neki, hogy neveljék fel, de nem adhatják örökbe.
Inkább az a gusztustalan, hogy legális a gyilkosság. Ha valaki elég okosnak érzi magát, hogy b*sszon, legyen elég okos a gyerekneveléshez is. És elmagyaráznad azt a helyzetet, hogy mikor nem tud valaki örökbe adni egy gyereket??? Száz-száz család vágyik egy gyerkõcre, de sajátjuk nem lehet.
* Most nem akartam kritizálni senkit, de ideges lettem!

Hogy zajlik egy abortusz? És hány hétig lehet elvetetni egy nem kívnát terhességet? Mennyibe kerül egy abortusz és hány éves kortól engedélyezett?

Legjobb válasz: 18 ev felett, elotte kizarolag szuloi engedellyel. Ha jol tudom, kb 30ezer forint. Az elso nehany heten a legkevesbe rizikos vegrehajtani. Ha idoben oda kerul a paciens, akkor meg egy un. vakuumos eljarassal vegzik el a mutetet. Minel kesobb megy el, annal valoszinubb, hogy "ki fogjak kaparni", ami biztos, hogy nem egy leanyalom. Amugy kulfoldon olyan is van, hogy bevesz 2 tablettat a holgy, es elmegy a baba. (Ez itthon meg nincs, es ezt is csak max 1,5-2 hos terhesseg eseten alkalmazzak) Ahogy telik az ido, ugy lesz egyre kockazatosabb es bonyolultabb a mutet. A maximum az 3 ho (12 het), ameddig elvegzik.

18 ev felett, elotte kizarolag szuloi engedellyel. Ha jol tudom, kb 30ezer forint. Az elso nehany heten a legkevesbe rizikos vegrehajtani. Ha idoben oda kerul a paciens, akkor meg egy un. vakuumos eljarassal vegzik el a mutetet. Minel kesobb megy el, annal valoszinubb, hogy "ki fogjak kaparni", ami biztos, hogy nem egy leanyalom. Amugy kulfoldon olyan is van, hogy bevesz 2 tablettat a holgy, es elmegy a baba. (Ez itthon meg nincs, es ezt is csak max 1, 5-2 hos terhesseg eseten alkalmazzak) Ahogy telik az ido, ugy lesz egyre kockazatosabb es bonyolultabb a mutet. A maximum az 3 ho (12 het), ameddig elvegzik.
12hétig elvileg vkinek ingyenes ha az ÁNTSZ ugy határozz, de a barátnõmnek is most volt és neki 28000Ft ot kelett fizwetni, pedig ingyen volt, csak hát adni kllett a dokinkam ge a vérévetlek is pézbe kerülnek.18év alatt sztem kell a szülõi engedély, de nincs korhoz kötve, mert van aki 12-13évesen veteti el :S
A 12. hétig lehet elvégezni. Engedélyeztetni kell, bizottság elõtt - és utána orvosi mûtét lesz. Benyúlnak, kivágják... elég veszélyes, de jó eséllyel nem marad tartós nyoma. Létezik tabletta is, ami SOKKAL jobb megoldás lenne - de nálunk nem haználják (az egyházak tiltakozása miatt). Megpróbálhatsz külföldön érdeklõdni, hogy hol vállalják.
Baromság, nem az egyházak tiltakozása miatt. Vicces lenne!!!

Hogy zajlik az abortusz?

CSAK olyan véleménye érdekel,aki esett már át rajta.

Legjobb válasz: http://extrem.puruttya.hu/bytag/abortusz

Nem volt abortuszom, fiú vagyok, de az abortusz milyensége a terhesség idejétõl függ * korai terhesség: a várt menstruáció elmaradása után 1 héten belül az ún. Aspirációt lehet alkalmazni; * a 12. terhességi hétig: vacuumos terhességmegszakítás vagy hagyományos méhszájtágítás és méhküret; * 13-18. terhességi hét között: méhnyaktágítás és mûszeres befejezés; prosztaglandin befecskendezése; * 20. héten túl (ritkán): méhszájtágítás és prosztaglandin.
szia.az attól függ.mert lehet vákuummal és anélkül is.Felülsz a szülõszékre tágító pálcákat helyeznek fel és egy mûszer segítségével kikaparják a magzatot elõbb persze megrepesztik a burkot amiben a baba van és elroppantják a magzat fejét.szörnyû ezt még leírni is.ennek az a veszélye hogy többet nem lehet gyereked bár nem minden esetben igaz de elõfordul sajnos.a vákuum biztonságosabb mert ott a magzatot csak egyszerûen kiszippantják.én még nem éltem át ilyet az iskolában volt ez régen oktató film a fiataloknak de szõrnyû volt ezt látni.azt tudom mindenkinek ajánlani aki nem szeretne babát védekezzen hogy ne kelljen ilyen tortúrát végigszenvednie.ez lelkileg is megterhelõ.remélem tudtam segíteni.
a leggyakrabban alkalmalzatott eljaras gyakorlatilag olyan mintha egy reszelot bedugnanak es kikaparjak a magzatot (nem hiaba hivjak kaparasnak). kozben serulhet a meh fala de fenall annak is a veszelye hogy nem tavoitjak el az egesz magzatot.
bemész átöltözöl megvizsgálnak. felteszik a tágitot és 3 ora hosszára magadra hagynak. addig tágulsz iszonyatosan fáj görcsölsz. jön egy hapsi aki elkisér a mütöbe. a mütöbe felfekszel félig arra székszerüségre. mérik végig a vérnyomásodat. adnak altatót. 10 máspdperc se és alszol. vissza tolnak ágyon. és ennyi. ez kb 15 perc a mütét
és ha fiatalkoru vagy szülöi bele egyezzés kötelezö, még az altatáshoz is.
A kérdező hozzászólása: A tágító 1 teljes napot van fent amúgy, deazért köszi mkinek
Kérdezd meg a kukában lévõ magzattól :)
A kérdező hozzászólása: :)

Hogyan zajlik egy abortusz? Milyen papírok kellenek hozzá?

Egyáltalán milyen "tünetek" után kell abortusz? A kimaradt mensi az oké és utána? Milyen tünetek jelentkeznek? Nekem még nem volt abortuszom, de remélem nem is lesz. Hogyan zajlik egy ilyen? Mennyibe kerül? Kell "félni" elötte/miatta? Fájdalmas? Milyen utána egy n?nek a lelki állapota? Kit ítélnek el jobban: Egy tinit aki védekezés nélkül végigkuratja magát a fél városon és utánna elmegy abortuszra vagy azokat akiknek van egy normális kapcsolatuk és teljesen véletlenül, védekezés mellett lesznek terhesek és úgy mennek abortuszra? Gondolom egy 15 éves nem fogja megtartani a babát. Mi történik abortusz után? Kell vmilyen gyógyszert szedni? Meddig nem lehet utánna szeretkezni? És végül ami a legjobban érdekel: Hány hetes korig végeznek abortuszt? Kérem aki már ebben gy?jtött tapasztalatot az válaszoljon leginkább. Köszönöm. Nagyon kiváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Úgy tudom,hogy 12 hetes korig csinálnak abortuszt.

Úgy tudom, hogy 12 hetes korig csinálnak abortuszt.
A kimaradt mensi a terhesség tünete, illetve rosszullétek, szédülés, némely étel megkivánása vagy undorodás tõle.Szagokra érzékenység.Hirtelen étvágy.Hányás, hányinger.Harmincezer forint körül van egy abortusz.Az abortuszon ált.kikaparják belõled a babát elõször benned "földarabolják" majd kiszivják.Lelkileg szerintem egy nõ sose fogja földolgozni.
Szia! Nekem szerencsére még nincs ilyen jellegû tapasztalatom, de azért 1-2 dolgot tudok!Akkor kell abortusz, ha már biztos a terhesség és nem tudod/akarod megtartani a babát!Hogy pontosan mennyibe kerül azt nem tudom, de 10ezer felett van az ára!Elég fájdalmas lelkileg és szerintem testileg sem lehet kellemes!Elvégre egy kis életet ölnek meg az illetõben!Szerintem embere válogatja, hogy ki és kit ítél el és miért!12hetes korig lehet elvetetni a babát utána már csak rendkívüli esetben végzik pl rendellenesség!Remélem azért segítettem valami kicsit, de igazából az tudja a legjobban aki már átélte:(
szia...12hetes korig vegeznek abortuszt sajat keresre es ezutan pedig csak orvosi "utasitasra". Be kell fizetned egy bizonyos osszeget majd kotelezo a csaladvedelmi szolgalatnal egy beszelgetes, ahol meg kell indokolni a dontest egy elbeszelgetes kereteben.Normal esetben 1 ejszakat toltesz korhazban. Felvetel utan felhelyezik a szivacs (termesztes anyagu) palcikakat amelyekkel tagitjak a mehszajat. Termesztesen ezeket megelozi a nogyogyaszati vizsgalat.Masnap vegzik a mutetet ugynevezett kabitasban. (ha altatas kell akkor kell EKG is)Ha minden ok estere mar haza is engednek. sztem lelkileg feldolgozhato de persze ez egyentol fugg. Nekem 2 volt (az egyiknel fiatalsag, bolondsag.. amsiknal a szerencsetlen korulmenyek miatt). Most 25 hetes kismama vagyok 30 evesen. Szoval van elet az abortusz utan...de azert szerencsem is volt. 25hetes kismama
A nem akarja, akkor azt már nem veszik el, csak nem akarásbol.Ha nem tudja nem képes kihordani, valamilyen iknál fogva, és ezek meg vannak indokolva, akkor igen.Orvosi igazolások kellennek hozzá.Például pszichiátriai vélemény vagy nögyogyászati, hogy miért.A 12.hét után már nem sima abortusszal veszik el.Infuziot kapnak, ami meginditja a szülést, rendesen megkell szülni.Nem tapasztaltam, de vannak ismeröseim, akik estek már át abortuszon.Itélkezni szerintem senkinek nincs joga.Egyszer mindenki tévedhet.De ha egy tini azt mondja "én védekeztem".Tedd a szivedre a kezed, te elhiszed?Nekem missed abortuszom volt.(elhalt magzatot vettek ki)Hogy milyen utána?Kegyetlen.Ennek fél éve, de még mindig nem vagyok rendben lelkileg.
szia! nekem sajnos volt, mert beteg volt a magzat!nekem ingyen volt, mert debrecenbe is alátámasztották a magzat betegségét! bemész, és kapsz egy tágítóinjekciót! ez akkor kell, ha még a jövõbe akarsz babát! ez rettenetesen fájdalmas, mert a méhszájba adnak injekciót! de ez egy olyan 3 perces folyamat! utána fekszel 2-3 órát, hogy rendesen kitágulj, és bevisznek mégegyszer! én vénába kaptam egy injekciót, és már csak a szobámba keltem fel! semmire nem emlékszem, csak hogy kezdtem leejteni a fejem, és elaludtam! utána nekem semmim nem fájt, majd 6 hét múlva kontrollra kellett menni! senkinek nem kívánom azt a lelki traumát, amin én keresztül mentem! meg azt az érzést, amikor a doki mondta, hogy meg kell szakítani a terhességet! kegyetlen! még lelkileg nem tettem magam túl rajta! ez tavaly májusba volt, és most 5 hetes terhes vagyok! 3 hét múlva megyek orvoshoz, de rettenetesen félek! de remélem minden rendbe lesz!
Szia a 12.hétig csinálnak abortuszt! hogy tisztában légy vele egy 10 hetes magzat már mozog csak te még nem érzed!!!!abortuszt a 12.hét után akkor se csinálnak ha fejreállsz ez a törvény!szerintem nagyon helyes sõt!aza kis ember akkor már él érted?rugdos ficánkol erre benyul valaki és szétcibálja! köszönöm szépen!egy 15 éves biztos nem tartja meg a babát de egy 15 évesnek még szexuális életet se kell hogy éljen!sz.tem
Miiért kismama vagy? Õszintén? Akkor segítünk szerintem többen is!
A kérdező hozzászólása: És, ha mondjuk egy 16 éves lány terhes és túlment már a 12. heten is akkor mivan? Ha nem tudja/akarja megtartani a babát akkor mivan?
A kérdező hozzászólása: Most annak a válaszolónak üzennék aki azt írta, h: "Most aki tini és azt mondta "védekeztünk" annak elhiszed?" Igaz már nem nagyon vagyok tini, mert 16 éves vagyok és IGENIS SZOKTUNK védekezni és nem csak gumival. Rohadtul félek egy abortusztól és attól, h utánna mibajom lehet. Nem akarok babát még ennyi idõsen és még idõsebb korban sem tervezem. De, ha véletlenül beesik egy mégis akkor mit csináljak? ezért volt a kérdés.
Te még tini vagy, hiába élsz nemi életet. Ez a hozzállásodból látszik. Sokat fog még változni a gondolkodásod idõvel. Addig meg védekezz, akár duplán menj biztosra, pl.: Pharmatex+gumi! Szorítok, hogy a félelmeid sose váljanak valóra!
Hát akkor reméljük nem leszel idõ elõtt állapotos. Ha mégis akkor tartsd meg!
Nem akartalak megbántani amikor azt irtam elhiszik e.Én mindig védekeztem, már 17évesen fogamzásgátlot szedtem.Én is mindig rettegtem az abortusztol, de még a gondolatátol is.Figyeltem mindig.Figyelj és nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: Értem. Semmi baj. Már én is kezdek a tablettán gondolkodni.
6 hetes kismama vagyok eddig cetilizin hexalt szedtem lehet genetikai beteg a kisbabánk mit tegyek félek elvettetni de attól meg hogy beteg gyermeket hozzak világra mégjobban félek
Szia.Ha még nem szültél akkor minden abortusz lamináriás.Baján legalább is így van .Én ott vagyok nõvér.

Hogy zajlik az abortusz, és mennyibe kerül manapság?

Még miel?tt nekem esne valaki..nem nekem lesz abortuszom, csak egy tanulmányhoz kell! Érdekelne minden, teljesen onnantól hogy elmész a n?gyógyászhoz..szóval az egész folyamat!

Legjobb válasz: azt nem tudom hogy hogy zajlik de ha elmultál 18 éves akkor kb.30000.-ft.ha nem akkor azt hiszem ingyenes,

azt nem tudom hogy hogy zajlik de ha elmultál 18 éves akkor kb.30000.-ft.ha nem akkor azt hiszem ingyenes,
Elmész a nõgyógyászhoz, ha szerencséd van jófej és nem vája hozzád a kiskönyvet, amit a kerületi védõnõvel elá kell íratni, hozzá kétszer kell menni mielõtt aláírja, de addig is kérdezõsködik, hogy volt e védekezés, miért nemakarod. Ha aláírta, akkor elkell menni az orvoshoz, aki megcsinálja az aortuszt, ha jól tudom 18 év alatt az 1. ingyenes, utána és 18 év felett 20000 ft. De ha magánkliniára mész ott drágább, 100000 ft. körül van uh val együtt. A folyamat nem tul sok, be kell menni az megbeszélt idõpontra, felhelyeznek egy gyógyszeres tágítot, attól nagyon erõs görcsök jelentkeznek, majd a mûtét jön, ahol altatnak, és este hazaengednek, azután sokat kell pienni, és kiheverni a lelki fájdalamak ( ha van, mert sajnos nem mindenkinek van) .
A második választ pontosítanám: már az elsõ sem ingyenes, 18 év alatt sem, az alapdíj 25000 ft, de lehet kérni kedvezményt "méltányossági alapon", pl. ha igazolod, hogy olyan szegény vagy, hogy nem tudod kifizetni az összeget. Egy ismerõsöm (egy nagyon link, felelõtlen 22 éves csajról van szó) két abortuszon esett át, az elsõn 15, a másodikon 17 évesen, mindkettõért 13000 Ft-ot kellett fizetnie, miután heten vannak testvérek, és elég rossz körülmények között élnek. Nemhogy vett volna inkább gumit, de ez már más kérdés, meg az is, hogy neki semmilyen szívfájdalmat nem okozott a gyereke életének kioltása...
én nemakarok beleszolni de jol dondold meg hogy mit tezsel mert lehet hogy többé soha nelehet gyereked. én soha nemvoltám abortuszon. de mi már 18 honapja probálkozunk a babával edig még semmi . ma már ott tartok hogy clostit kell szednem. szoval most voltam vérvételen meg ilyenek . szoval szerintem gondold meg mert lehet hogy soha többé nemlehet gyereked és még fizettél is érte. de bocsi ha megbántottalak.
Most már mindenki ismeri az "anya" szemszögébõl....mutatok egy másikat...érdemes kikeresni....Néma sikoly!!! Nézd meg!!!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó 2 válaszadónak üzenem! Olvassátok végig mit írtam!! Nem nekem lesz abortuszom, hanem egy tanulmányhoz kell...csak az a baj, hogy sok itt az olyan ember aki egybõl nekiesik a másiknak..még mielõtt figyelmesen elolasná a kérdést!
hát igen! Nem mindenki megy jószántából abortuszra! Én ismerek valakit, akin ezt a mûtétet a jövõhéten hajtják végre és tudjátok vérzik a szíve, de nincs más választása! Nem mindenki azért jut ide, mert felelõtlen és nem érdekli a meg nem született gyereke sorsa, csak egyszerûen úgy alakult az élete, hogy nincs más választása!!!!
Abortuszt, 18 év alatt, se ingyenesen végeznek el. Szülõ beleegyezése mindenhez kell. Ha a nõgyógyász megállapította, hogy terhes vagy, a városi családsegítöbe kell elmenni, ott 3 napos gondolkodási idõt kapsz, hogy biztosan el szeretnéd e vetetni.Ha ez megvan és minden papírt a pároddal (vagy nélküle) aláírsz, akkor kell elmenni a helyi nõi klinikára, ahol még egy pár vizsgálat után adnak idõpontot. 1 napig kell bent feküdni, de maga a mûtés csak 10 perces kb. általába altatással végzik tehát egyáltalán nem fáj. Elõtte este helyezik fel a méhtágító pálcikát, ami elég kellemetlen érzés, erõs görcsöléssel jár.Szegeden ez 28.600 ft. Nagyjábol ennyi...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!